CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • Nelu Stiuca

  POLITICA Romaniei postcomunism, reprezentata in majoritatea cazurilor de impostori, borfasi, semidocti sau oportunisti precum si lipsa de CIVISM a poporului roman, a facilitat adincirea, fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE instalate in procesul complex de administrare a destinelor natiunii, cu consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.
  ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 20 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.
  In anul 2017, in Romania, economia, partidele politice şi presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaţia existenta, (declinul national), se poate schimba doar printr-o “MIŞCARE DE REFORMARE POLITICĂ”. (Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii). Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea istoriei neamului in interesul progresului general. Doar, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura “capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna” precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
  Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care “românii progresisti” mai ales ganditorii celebri ai GRUPULui PENTRU ROMANIA trebuie să le promoveze, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume “capacitatea adevărului de a combate greşeala si minciuna” in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia:
  1. – Statuarea unui “sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenţele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc delictele politice”;
  2. – Normalizarea “vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman”.
  3. – Infiintarea de “partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari şi dedicate asigurării bunăstării românilor obişnuiţi, majoritari si consolidarii clasei de mijloc”;
  4. – Asigurarea “unei pieţe libere, protejată de concentrare economică pronunţată, prin existenţa unor legi antitrust şi a unor reglementări raţionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist”.
  5. – Promovarea unei prese “independente nu doar fata de stat, ci şi fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice”.
  Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.DOAMNE AJUTA-I PE ROMANI.

  • Vasile

   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR!
   SISTEMUL TICALOSIT DOMINA ROMANIA, MAI ALES IN MOLDOVA SI MUNTENIA!
   DE 27 DE ANI, PE CALEA ALEGERILOR NU S-A SCHIMBAT NIMIC SEMNIFICATIV!
   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE! FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA! RESTUL SUNT ILUZII DESARTE! :)
   REVOLUTIE = RAPIDA EVOLUTIE!

 • SCLAVAGISM PE FATA ….

  S~A DEPISTAT MULTE FEMEI ROMINCE, TINUTE SCLAVE PE PLANTATII SI SERE ITALIENE, FARA CA AUTORITATILE LOCALE SA I~A VRE~O MASURA DE SANCTIONARE INPOTRIVA PATRONILOR CAPTIVI .

  O DELEGATIE A GUVERNULUI ROMINII A PLECAT SPRE LOCUL CU PRICINA ~ SE PARE CA IN SICILIA … .

  CE LA NOI LA BEREVOESTI, NU S~A DEPISTAT SCLAVI, TNUTI IN LANTURI, DE CATRE CAPITALISTII PATRONI SI NU S?A EMIS NICI O LEGE, CARE SA INTERZICA SI SA SANCTIONEZE SCLAVIA ?

  UNIUNEA EUROPEANA TACE CHITIC SI NU SPUNE NICI MACAR O VORBA, IN COMBATEREA SCLAVIEI ?

  OARE DECE ?

  YUKAR SE OCUPA DE CERCURI CONCENTRICE SI DE O EUROPA CU DOUA VITEZE, DAR DE SCLAVIE SE FACE CA PLOUA…

 • MESAJ CATRE DOMNUL NICU DORUS GALATI ,

  DOMNULE NICU,

  IMI PARE RAU CA, ATI ABANDONAT LUPTA PRIVIND APLICAREA CIT MAI GRABNICA A DISTINSULUI CONCEPT ,,LEGEA COJOCARU” ?

  STIU CA ATI FOST INSULTAT DE SATANISTI, CE CU CEVA TIMP IN URMA, INVADASE CU NESIMTITE ACEST SAIT, AL DREPTATII SOCIALE, DAR ACUM, DECIND TRUMP (PRESEDINTELE AMERICII) A JURAT PE DOUA BIBLII SI A PRELUAT FRIELE PUTERII IN AMERICA, SATANISTII INCEP SA SE OFILEASCA ASCUNZINDU~SE IN BUTOAELE CU ZMOALA .

  FATA DE ACEASTA SITUATIE, EU VA ROG RESPECTOS, SA REVENITI PE ACEST SAIT, MAI ALES ACUM CIND, FOARTE MULTI POSTACI DE CALITATE ,AU ITELES BINEFACERILE ,,LEGII COJOCARU” SI VOR SA SPRIJINE DESINTERESAT, APLICAREA ACESTUI MARET CONCEPT ~ STIMA

 • OBSERVATIUNE ,

  OBSERV CA, S~AU INMULTIT POSTACII DE CALITATE, PE ACEST SAIT, AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARI , IAR POSTACII SATANISTI, AU ABANDONAT LUPTA, CUM EREA SI FIRESC, RETRAGIDU~SE …

  BINE AR FI CA, DOMNII DISTINSI POSTACI, SA VORBEASCA CIT MAI MULT IN CHEIA, ,,LEGII COJOCAR” LEGE, CE SE APLICA CU MULT SUCES, IN TARI DIN EUROPA, PRINTRE CARE SI IN ELVETIA, SI IN CARE TARA, MAI DAUNAZII, A FOST CLASATA PE PRIMUL LOC, DIN EUROPA, PRIVIND, NIVELUL DE TRAI AL POPULATIEI…..

  ,,PREAMBULUL” EXPUS DE CATRE DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, LA INCEPUTUL PREZENTULUI SAIT POATE FI UN INDREPTAR, PENTRU ORCE POSTAC INTELIGENT, CE VORBESTE LIBER, PE ACEST SAIT GAZDA, AL DOMNULUI PROFESOR ….

  DE PRECIZAT CA INSA~SI TRUMP, A FOLOSIT ACEST ,,PREAMBUL” AL DOMNULUI PROFESOR, ACESTA, CISTIGIND RECENTELE ALEGERI PREZIDENTIALE, IN DEMOCRATICA TARA NUMITA AMERICA DE NORD SA STATELE UNITE ALE AMERICII (S.U.A.) ….

 • Amedeo

  Vorbind despre partide si despre “tinerii frumosi si liberi”, nu prea gasim cuvinte de lauda.
  Cât despre noul partid Uniți Salvăm România, care se prezintă ca o alternativă culturala a noii generații (din păcate total lipsit de un program politic real în afară de misticismul anti-coruptiei) o are ca lider carismatic pe franceza (măritată cu un român) Clotilde Armand, care de curând a declarat că ‘regretă’ că a luat, ‘pentru activități de consiliere’ fonduri mari de bani de la multinaționala Bechtel, cea care a construit în Transilvania una dintre cele mai scurte și mai scumpe autostrăzi din istoria construcțiilor.
  Prin urmare, presupunând că românii ar ieși din apatia politică, de altfel o atitudine majoritară, te-ai aștepta la proteste ‘non-politice’, care să ceară modificarea Constituției, schimbarea clasei politice sau o democrație directă. Nu este cazul aici. Protestatarii vor să schimbe niște politicieni corupți, suținuți de o majoritate democratică, cu alți politicieni corupți, care nu au nicio bază democratică. oamenii lui Soros. Cum se poate explica această demență? daca stiti incercati sa spuneti.
  Mulți dintre protestatari sunt într-adevăr foarte tineri, care au fost privați de o conștiință istorică și de cunoștințe socio-economice de sistemul de educație falimentar din România (dar și din Europa) și care pur și urmează liderii din mediile lor sociale la proteste pe care le iau ca pe niște festivaluri stradale, care le dau ocazia să socializeze.
  O altă parte a protestatarilor sunt activiști ai ONG-urilor finanțate de organizații din Galaxia Soroș și ai fundațiilor politice care fac treaba murdară a diplomației Germaniei în Europa de Est.

  Aici se ridică mai multe întrebări. Ce soi de masochism social poate împinge un tânăr student să răstoarne un guvern care tocmai i-a permis să circule gratuit cu trenul, iar pe un viitor angajat să demonstreze împotriva Puterii care a mărit salariul minim pe economie după un deceniu de austeritate sub umbrela FMI-Berlin? De unde atâta ură? De ce încearcă cu disperare să dea jos cu orice preț Guvernul Grindeanu și partidul condus de L.Dragnea?
  Media occidentala consideră că tinerii nu știu ce este politica, din cauza faptului că s-au născut și au crescut într-o țară unde cetățenii nu au avut un impact asupra mersului țării.
  Unul dintre răspunsuri ar fi că, născuți într-o colonie de facto, unde manifestarile politice (fie ele prin vot, fie prin demonstrații) nu au avut niciodată cel mai mic efect asupra mersului țării sau a nivelului de trai, tinerii români nu știu ce este aceea politică și salivează ca și câinele lui Pavlov la provocările unor profesioniști ai societății civile de a participa ritualurile tribale de purificare colectivă, etichetate ca festivaluri stradale anti-corupție.
  Asa ca ideia cu tinerii frumosi si liberi nu prea sta in picioare, cel putin la ora actuala. Tinerii trebuie sa faca un efort si sa inteleaga ca in mod natural vor fi viitorul acestei natii, dintre ei se vor alege viitorii politicieni si daca se vor prezenta ca acum aceasta tara va dispare. Nu vad nici in prezent si nici in viitor vreun lider politic care sa poata rezolva aceasta problema. Istoria devine din ce in ce mai nemiloasa cu noi.

  • Amedeo

   Vedeti boieri dumneavoastra pe acest pamint a curs foarte mult singe. Au fost nedreptati nunmarate facute chiar de unii dintre noi (boierii vremilor, fanariotii, regi de imprumut, s.a.m.d.), au fost si straini care nu s-au sfiit sa ne jecmaneasca, iar noi ce am facut?
   AM PRIVIT NEPASATORI SI NE-AM MULTUMIT CU FRIMITURI. ASTA AM FACUT SI CONTINUAM SA FACEM. PARCA SUNTEM BLESTEMATI.
   Nu stim sau nu putem sa ne conducem in tara noastra.
   Trebuia oare sa plecam in bejenie pentru un trai mai bun, va intreb? Cine se face vinovat de toate ce se intimpla? Franta, Germania, Soros, multinationalele, sau noi insine, cine? Cine a vindut tot din tara?
   Politicienii corupti, veti raspunde, numai ei?
   Ar trebui sa vorbim foarte mult despre asta si despre viitor

 • REVIGORARE PARTIDULUI P.P.~L.C.

  ~ PRIMA CONDITIE, DE REVIGORAREA PARTIDULUI P.P.~L.C. ESTE, (ASA CUM AM SUBLINIAT SI MAI JOS), INVADAREA ACESTUI DISTINS PARTID, CU TINERI INTELECTUALI FRUMOSI SI LIBERI .

  ~ O A DOUA CUNDITIE NECESARA SI SUFICIENTA DE~A SE REVIGORA ACEST PARTID, TREBUE SA FACA ROST DE SEDII IN TOATA TARA.
  CUM LA ACESTE SEDII, TREBUESC PLATITE CHIRII, AR TREBUII CA, DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, PRESEDINTELE PARTIDULUI P.P.~L.C. SA INDICE, UN CONT BANCAR, UNDE ATIT MEMBRII DE PARTID CIT SI SIMPATIZANTII ACESTUI ISTORIC PARTID, SA PUOATA DEPUNE BANI, SUB FORMA DE COTIZATIIE BENEVOLA DE PARTID.

  ~ CE~A DE~A TREIA CONDITIE, TOT NECESARA SI SUFICIENTA ESTE ACEIA DE~A SE TRECE IMEDIA LA EDITAREA UNOR BROSURI, CU LEGEA COJOCARU, BROSURI, CE SE VOR DISTRIBUII SI CELORLATI SIMPATIZANTI AIPARTIDULUI P.P.~L.C.,IN CARE TIERII INTELECTUALI FRUMOSI SI LIBERI LAMURESTE CU CUVINTE SIMPLE IN CE ANUME CONSTA DISTINSA LEGE COJOCARU .

  CONSTITUTIA CETATENILOR, FIIND O LUCRARE MULT PREA AMPLA, TRBUE LASTA A FI POPULARIZATA IN ETAPA 2 MAI PRECIS DUPA CE PARTIDUL P.P.~L.C. V~A PRELUA PUTEREA PRIN ALEGERI DEMOCRATICE…..

 • NAZUINTE MULT ASTEPTATE.

  NAZUIM CU BARBATIE DE~A NU FI CHIAR SI NOI ROMINII O CAMBOGIE AUTENTICA, IN CARE COPII NOSTRII, SA NU AJUNGA SCLAVI, PRECUM FEMEILE ROMINCE CE MUNCESC IN SERELE DIN ITALIA.

  NAZUINTA DORITA, CU MULTA ARDOARE, DE CATRE ROMINI,ESTE , NIMIC MAI SIMPLU …

  TREBUE CA ABSOLUT TOATA INTELECTUALITATEA, SA SE UNEASCA SUB UN SINGUR PARTID DE CENTRU SI NU, PARTID DE STINGA SAU PARTID DE DREAPTA …..

  CUM ACEST PARTID DE CENTRU IL AVEM LA INDEMINA, IN FORMATIUNEA POLITICA P.P.~L.C. NU RAMINE DECIT, CA TOTI ACESTI DISTINSI INTELECTUALI, SA~L ACTIVEZE SI SA TREACA LA, POPULARIZAREA DOCTRINEI SALE POLITICE, CE ARE, UN CARACTER PATRIOTIC, ROMINO~DACIC…

 • Constantin Cojocaru

  România şi Cambodgia

  Iată, peste ce text am dat, astăzi, citind, din pură curiozitate, în Wikipedia, despre Cambodgia:

  “Ţara se confruntă cu numeroase provocări. Cele mai importante se referă la sărăcia generalizată, corupţia atotcuprinzătoare, lipsa de drepturi politice, slaba calitate a vieţii, rata ridicată de înfometare. Cambodgia este descrisă de către David Roberts, Director la Human Rights Watchs Southeast Asia ca fiind “un stat cu economie de piaţă liberă vag comunistă cu o coaliţie de guvernare relativ autoritară într-o democraţie superficială”.
  În timp ce venitul pe cap de locuitor rămâne unul foarte scăzut comparativ cu cel din ţările din jur, Cambodgia are unul din cele mai rapide ritmuri de creştere economică din Asia, de peste 6% în ultimul deceniu.
  Cambodgia se confruntă, de asemenea, cu grava problemă a distrugerii mediului încojurător. Cea mai severă activitate în acest domeniu o reprezintă distrugerea pădurilor ţării, inclusiv a parcurilor naţionale şi a zonelor protejate. În general, în Cambodgia, distrugerea mediului cuprinde un complex de activităţi, care include şi taieri ilegale, braconajul la specii pe cale de dispariţie, dar şi distrugerea de habitate ale animalelor sălbatice prin proiecte de construcţii. În acţiunile de distrugere a mediului înconjurător sunt implicate şi populaţia locălă şi autorităţile politice şi oamenii de afaceri cambodgieni, dar şi grupuri de crimă organizată străine, ca şi multe corporaţii transnaţionale din toată lumea.”
  Uimitoare asemănarea cu România!
  Aceiaşi stare. Aceleaşi cauze. Aceleaşi soluţii.
  Deşi ne-a plasat Dumnezeu la mii de kilometri unii de alţii.
  Deşi avem istorii atât de diferite.
  Avem, din păcate, acelaşi prezent. Acela de popoare ocupate de străini prin trădarea propriilor politicieni.
  Cu capitalul pe care îl acumulasem până în anul 1989, cu resursele naturale lăsate de Dumnezeu şi de strămoşi, cu forţa de muncă pregătită de părinţii şi dascălii noştri astăzi am fi fost Elveţia Europei de Est. Suntem Cambodgia aceleiaşi Europe de Est.
  Pământul ne rabdă.
  Noi cât mai răbdăm jugul?

  Constantin Cojocaru
  13 martie 2017

 • Amedeo

  De cind ne-am constituit ca tara de sine statatoare ne confruntam mereu cu aceleasi probleme, de parca am fi blestemati. Cind eram numai niste provincii romanesti, toti puternicii Europei se uitau si planuiau cum sa faca sa mai puna mina pe cite ceva din aceste trei provincii. Dupa unire s-a schimbat ceva? Bucuria unirii a dat un suflu nou natiuni formate prin unirea sub acelasi steag al tuturor romanilor. Dar a fost suficient? O perioada scurta la nivelul istoriei s-a incercat si aproape ca se reusisem sa ne impunem politic si economic in Europa. Am inceput sa ne creem oameni politici de calitate care reusisera sa inteleaga mersul lumii. Au aparut partide politice puternice care au creat lideri puternici si care oricind puteau face fata oricarui politician strain. Cu toate ca multe idei politice erau imprumutate ele erau cit de cit adaptate la nivelul de intelegere al societatii romanesti. A inceput sa apara industria romaneasca care putea sa faca concurenta puternica oricarei provocari exterioare. Apoi a aparut comunismul care a facut cel mai rau lucru pe care-l putea face un regim totalitar, a distrus din temeli toata clasa politica si impreuna cu ea, intelectuali. O tara fara intelectuali este o tara moarta, fara viitor, o tara cara se devoreaza din interior, o tara in care strainii nu actioneaza decit foarte putin cu rezultate dezastruose.
  Un strungar il formezi in 6 luni sau un an, dar un om politic, il formezi in mai multe generatii, la fel si un intelectual. Intelectualii au fost intotdeauna cei care aduceau progresul intr-o tara, intelectuali asigurau prosperitatea unei tari, continuitatea si perfectionarea tinerilor pentru a deveni noi intelectuali, ei erau motorul societatii. Odata distrusi, motorul se opreste si foarte greu va fi pus din nou in functiune.
  Si acum sa ne intoarcem la realitate.
  „Odiosul” guvern PSD plănuiește să creeze un Fond Suveran de Investiții și Dezvoltare (FSDI), așa cum sunt în Norvegia, Franța, Arabia Saudită, etc, care ar fi hrănit de profiturile companiilor aflate sub controlul statului (profituri? – sună ciudat, având în vedere că guvernele anterioare au susținut că acestea sunt găuri negre ce trebuie urgent privatizate…) și care ar servi, în special, la dotarea României cu verigile lipsă din bussinesul agricol ( procesare, conservare, îmbuteliere) care-i lipsesc și care ar putea face legătura între enormul său potențial agricol și o piață internă de 18 milioane de consumatori care e convinsă ( pe bună dreptate) că mâncarea produsă în România este și mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea de import.
  De-aici înainte, din punctul de vedere al coloniei metropolitane, se intră în domeniul ne-negociabilului. Printr-o asemenea măsură, România plănuiește să-și schimbe statutul de colonie extractivă (sursă de materie primă și muncă ieftină) care i-a fost desemnat în actuala ordine mondială, pretinzând – dacă nu suveranitate totală, pentru care nu are forța militară, un statut de colonie productivă, comparabil cu cel al Ungariei (unde salariul mediu este cu 50% mai mare și care suferă mult mai puțin din cauza migrației).
  În consecință, iată cine se revoltă acum: Germania, ca o metropolă colonialistă se revoltă împotriva guvernului ales democratic din România (indiferent de câte acuzații de corupție ar avea parte – nici mai multe, nici mai puține decât cele care au fost și cele care vor veni și față de cele din Europa, în general) și caută să-l dea jos printr-un puci realizat prin eforturile unite ale fundațiilor politice germane (Adenauer, Ebert, Luxemburg) și ale societății civile finanțate de Soroș – care, de această dată, nici măcar nu mai pretinde să fie apolitică, chemându-l înapoi pe fostul comisar european Dacian Cioloș, un tehnocrat care nu a fost ales niciodată de nimeni, impus fără o majoriate parlamentară de către Iohannis, ca urmare a unui alt ‘maidan’ din București, și care a fost concediat de la guvernare în urma unui vot popular masiv ce a condamnat politicile sale anterioare.

 • PONTA SI~A DEPUS DEMISIA IN ALB ,

  IATA UN GEST NOBIL AL DOMNULUI FOST PRIMINISTRU VICTOR PONTA….. .

  ASA AR TREBUII SA FACA TOTI PRIMINISTRII CE STIU CA AU FACUT SI MULT RAU POPORULUI ROMIN …..

  CRED CA, DOMNUL VICTOR PONTA SI~A ADUS AMINTE DE LEGEA FACUTA INPREUNA CU DOMNUL FOST PRIMINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DANIEL CONSTANTIN, CIND ACESTI, DOI DOMNI, AU OBSERVAT CA, NU PREA SE VINDE PAMINTUL AGRICOL AL TARII, DEOARECE PINA LA GUVERNAREA DOMNIILOR LOR, SE VINDUSERA, LA STRAINI,INTRE ANII 1989 SI 2014 DOAR, UN MILION DE HECTERE TEREN ARABIL

  IMEDIAT CE DOMNIILE LOR AU FUNDAMENTAT LEGEA USURARII VINZARILOR DE PAMINT AGRICOL LA STRAINI, INDEPARTIND OBSTACOLELE BIROCRATICE, ICEPIND CU ANUL 2014, S~A AJUNS IN SCURT TIMP CA 40% DIN PAMINTUL AGRICOL AL TARII(4 MIL.ha) SA AJUNGA IN MINA STRAINILOR, FAPT CE ACESTI DOI DOMNI AU CU CE SE MINDRI IN FATA POPORULUI ROMIN.

  CRED CA ACTUALA DEMISIE, IN ALB, A DOMNULUI VICTOR PONTA ESTE UN GEST NOBIL DE~ASI SPALA RUSINEA ATIT FATA DE P.S.D CIT MAI ALES FATA DE POPORUL RONIN ….

  DOMNUL DANIEL CONSTANTIN PE CIND DEMISIA URMIND EXEMPLU SEFULUI DOMNIEI SALE ???….

 • GÂNDIREA POLITICĂ A LUI EMINESCU

  CAMIL MUREŞANU

  Institutul de Istorie „George Bariţ” din Cluj-Napoca

  Sunt cunoscute şi numeroase cazurile creaţiilor culturale neînţelese de contemporanii lor, întrucât ele depăşeau nivelul şi orizontul acestora. Rămânea astfel ca posteritatea să le descopere, pentru a le învesti cu reala lor valoare.

  Gândirea politică a lui Eminescu are o soartă opusă. Ea a fost gravată în matricea ideilor social-politice proprii vremii sale. Or, acestea sunt supuse schimbărilor obiective de pe scena istoriei şi cele mai multe îşi pierd pe rând actualitatea. Sunt înlocuite cu noi concepţii, de care oamenii se lasă conduşi prin labirintul existenţei lor colective.

  Una din modalităţile ce se oferă emitentului de judecăţi de valoare este de a încerca să pătrundă în mediul, în intimitatea faptelor asupra cărora are să se pronunţe, să identifice diferenţele de convingeri şi de trăiri între trecut şi prezent, acceptându-le ca pe o realitate incontestabilă. Este perspectiva istoristă, a explicării trecutului prin înţelegerea sa, adică prin înţelegerea raţiunilor specifice care i-au condus pe oamenii unor altor epoci decât a noastră. În această ipostază, judecăţile de valoare îşi interzic să măsoare cu unităţi de măsură inexistente în epoca luată sub lupă.

  Pe asemenea coordonate e necesar a se înscrie analiza nuanţată a gândirii politice eminesciene, spre a nu o lăsa să apară contrariantă unora din contemporanii noştri.

  Contrariantă poate să apară şi numai pentru faptul că poetul, preocupat de marile probleme ale existenţei, de sensul vieţii şi al morţii, sau vibrând de sentimentul iubirii, vădeşte şi o viguroasă fibră de filosof realist, capabil să dezbată, cu o bogăţie de informaţie şi cu o competenţă situate deasupra nivelului comun, problemele practice pe care epoca sa le ridica, începând de la planul economic până la cel moral. Având ca tărâm predilect cugetarea filosofică la un nivel cuprinzător şi elevat, sau lumea sentimentelor ideale. Eminescu n-a fost însă un visător rupt de realitate. Pesimismul său nu-i diminua dragostea de oameni şi nu-i dezarma convingerea în posibilitatea şi în datoria de a le propune cărări ducătoare spre ameliorarea condiţiei lor.

  A fost aceasta, desigur, o expresie spontană a spiritului său complex, cu disponibilităţi multiple, peste care s-a grefat o atitudine de viaţă descinsă şi de pe o filieră intelectuală, poate de pe a filosofiei lui Eduard von Hartmann, recentă şi apreciată în anii studiilor lui Eminescu la Berlin[1].

  Contrariant poate apărea şi faptul că acest creator de o neegalată limbă poetică şi muzică a cuvintelor, se vădeşte în acelaşi timp un virtuoz al asprei proze politice, al polemicii clar şi logic articulate, incisive, nu rareori pătimaşe, deşi păstrându-se aproape totdeauna între limitele decenţei expresiei – marcă a culturii sale superioare.

  S-a observat, cu reţinută surpriză, că Eminescu a pus în relief conceptele de societate, stat, naţiune, în sensul de a le considera prioritare faţă de indivizi, de cetăţeni, cărora ele le-ar constitui singurul cadru posibil, chiar necesar, de manifestare. S-a putut astfel vorbi, e drept că oarecum dubitativ, de un determinism sociologic ce ar fi fost împărtăşit de Eminescu. Or, în fapt, primatul cadrului social-politic instituţionalizat asupra individului-cetăţean e o componentă a doctrinei conservatoare, a cărei asociere cu gândirea lui Eminescu nu e o noutate pentru nimeni. Ea nu conferă relaţiei respective o rigoare deterministă.

  Eminescu a putut fi influenţat, în aceeaşi direcţie, de şcoala istorică a dreptului şi de şcoala istorică zisă “naţional-liberală” germană. În pofida titulaturii, aceasta din urmă s-a deosebit de liberalismul clasic fiind, în fond, mai apropiată de spiritul conservator. Ea a dezvoltat, cu certe implicaţii politice, contextuale procesului unificării Germaniei, acea idee hegeliană care, fără a institui la rându-i un determinism propriu-zis, definea statul drept împlinire finală a evoluţiei dialectice a spiritului universal, cadru unic al posibilităţii realizării progresului, al libertăţii, al desăvârşirii individului-cetăţean. La Berlin, Eminescu ar fi avut ocazia de a audia pe Heinrich von Treitschke, un reprezentant de seamă al acestei şcoli istorice, chemat în 1873 la catedra ce fusese ilustrată timp de decenii de Leopold von Ranke.

  Gândirea politică a lui Eminescu e exprimată cel mai deplin prin sintagma autohtonism românesc.

  La fel ca şi conceptele care-i constituie articulaţiile, autohtonismul e una din viziunile romantice, derivate din ideile lui Herder privitoare la sediul şi la specificul spiritului creator şi al etosului colectiv.

  Ideile principale prin care Eminescu a detaliat concepţia sa autohtonistă au fost: tradiţionalismul, naţionalismul, locul şi rolul fundamental al ţărănimii şi credinţa în dezvoltarea forţelor proprii ale poporului său.

  Unii le califică astăzi desuete şi se nevoiesc a le persifla şi pune la index. Eminescu a crezut însă în ele, laolaltă cu o mare parte a spiritualităţii europene şi româneşti a vremii. Au fost idei curente în epocă.

  Numai sub puţine aspecte Eminescu a fost un antemergător, şi atunci nu la mare distanţă, pe calea spre viitorul epocii sale.

  Dar valoarea unei concepţii nu e dată numai de elementele anticipative pe care le conţine, ci şi de forţa ei în a exprima realităţile şi imperativele epocii peste care se suprapune. “Cel ce şi-a trăit din plin timpul său – a spus un alt mare poet – acela a trăit pentru toate timpurile”.

  Tradiţionalismul eminescian n-a fost paseismul unui solitar. Descindea din acelaşi romantism – stare de spirit comună sensibilităţii europene, cel puţin o jumătate de secol. Încă şi mai direct din corolarul romantismului – istorismul, concepţia după care omul nu poate fi înţeles şi explicat decât în şi prin istorie. Trecutul istoric însemnase pentru romanitate fundamentul deşteptării naţionale, cheia deschiderii unei epoci noi, trăite conştient, intens, în primul rând la nivelul intelectualităţii. Eminescu a admirat trecutul naţional dintr-o aderenţă sufletească la momentele şi la valorile acestuia, susţinută însă şi de o pregătire istorică excepţională. Pe aceşti factori, comuni de altfel doctrinei conservatoare din secolul al XIX-lea, şi-a sprijinit opinia că societatea se dezvoltă organic şi că orice pas nou în înaintarea ei trebuie săvârşit în acord cu cei de pe treptele anterioare.

  Anglia, cu soliditatea instituţiilor sale vechi de sute de ani, aflată, cu ele împreună, în fruntea ţărilor înaintate, era un argument frecvent invocat în favoarea modelului organicist al dezvoltării istorice. Doctrina conservatoare britanică nu era, în fapt, reacţionară, ci doar un alt model, cu ritmuri mai lente, de concepere şi aplicare în practică a ideii de progres.

  Că aşa a văzut Eminescu lucrurile, rezultă din cele scrise de el însuşi, dovedind o profundă intuiţie a dialecticii evoluţiei sociale: “Nu este” în lumea asta nici o stare de lucruri şi nici un adevăr social veşnic. Precum viaţa consistă din mişcare, aşa şi adevărul social, oglinda realităţii, este de-a pururea în mişcare. Ceea ce azi e adevărat, mâine e îndoielnic şi pe roate acestei lumi se coboară nu numai sorţile omeneşti, ci şi ideile”[2].

  Tradiţionalismul eminescian nu a fost, prin urmare, o anchilozare în trecut, ci o modalitate de integrare a acestuia în prezent.

  Eminescu le apare unora demodat pentru că a idealizat figura şi rolul ţăranului. Se omite că pe vremea lui ţărănimea era, la noi, clasa socială cea mai numeroasă, furnizând cel mai larg suport economic societăţii şi statului.

  Parţial idealizată, era întâlnită în istorie în toate ipostazele: de luptă, de revoltă, de suferinţă, de păstrătoare a limbii, credinţei şi obiceiurilor, într-un cuvânt a fiinţei neamului. În întreg perimetrul geopolitic est şi sud-est european era percepută în aceleaşi culori, şi-i erau cinstite virtuţi ancestrale. În chiar anii activităţii jurnalistice a lui Eminescu, un curent cu adânci ecouri în filosofia şi în literatura rusă spera în transformarea societăţii ruseşti pe temelia ţărănimii şi a unor instituţii tradiţionale ale acesteia.

  Prin majoritatea constituită de ea, ţărănimea era identificabilă cu întregul popor român. Iar în popor – o afirmaseră Herder şi romanticii – se afla sursa geniului creator, specific fiecărui neam.

  Din nou, în ataşamentul său pentru ţăran, Eminescu nu apare nici ca un izolat, nici ca un retardat politic. El a împărtăşit o concepţie emergentă din realitatea socială a vremii, o concepţie generoasă cu un netăgăduit substrat democratic.

  “Horribile dictu” – Eminescu a fost naţionalist. A fost naţionalist în veacul deşteptării naţionalităţilor, în care se auzeau la tot pasul cuvintele “patrie” şi “naţiune”, clamate de revoluţia franceză. A fost naţionalist în veacul luptelor pentru formarea statului naţional, a acestui tip de structură politico-socială care, oricât începe a fi contestat în prezent, pe fondul unor condiţii istorice mult schimbate, a constituit vreme de peste un secol un model viabil, convingător şi chiar entuziasmant, iar nu o utopie sau o aberaţie.

  Eminescu, atât de ataşat ideii naţionale, e capabil a o privi cu detaşare, înţelegându-i relativitatea imanentă: “Naţionalitatea – scria el – este doar un moment în viaţa şi evoluţia omenirii, însă unul peste care nu se poate trece, căci ar însemna să se treacă peste actuala vârstă a omenirii. Dar, aşa cum individul nu poate sări peste a sa proprie, încă mai puţin se poate sări peste a unei întregi epoci…”[3]

  În naţionalismul lui Eminescu apar, ca puncte discutabile, xenofobia şi antisemitismul. Aceste două atitudini, apropiate între ele, nu aparţin obligatoriu naţionalismului în genere, ca doctrină. În acest segment al opiniilor sale, Eminescu a fost marcat de prejudecăţi. Indiferent cum se numeşte, şi cât de mult se apropie de cota genialităţii, orice om poate greşi, fără ca prin aceasta ansamblul operei sale să fie infirmat.

  Nu voim să cădem în monotonia unui gen de argumentare care să poată fi acuzat că este o necontenită şi necondiţionată pledoarie pentru un Eminescu mai presus de orice scădere omenească. Înţelegând însă că nimeni nu se poate sustrage deplin impactului condiţiilor vremii sale, criticul obiectiv nu se va putea împiedica de a nota faptul că poporul român se afla pe la 1870–1880 la capătul a secole de dominaţie politică străină. Şi că în acest interval îndelungat în pătura lui suprapusă se infiltraseră elemente alogene numeroase, care, împărţind fără îndoială asemenea păcate cu autohtonii, se manifestau arogant faţă de restul societăţii, şocau prin bogăţie, parvenitism, corupţie, prin ostentaţia pseudoculturii.

  De altminteri, în anii în care Eminescu începea activitatea jurnalistică la “Timpul”, se declanşase în sfera vieţii politice şi constituţionale o aprinsă polemică, tangentă la problemele străinilor, afectând până şi relaţiile ţării cu alte state.

  Combătând ca pe un fenomen social, condiţionat istoric, această cucerire din afară “prin furişare” – cum îi spune într-un loc – atitudinea lui Eminescu s-a situat pe o poziţie predominant generală, nu cu adresă individuală şi nici cu apel la violenţă. El a completat-o prin ceea ce ar putea fi numit un naţionalism constructiv: n-a obosit în a preconiza ridicarea materială şi spirituală a poporului, ca remediu final pentru situaţiile ce stârneau, în primă instanţă, acele reacţii xenofobe, din partea lui şi a multor altora.

  Eminescu a spus însă şi lucruri pe care criticii săi, parcă oarecum derutaţi, nu le scot în evidenţă aşa de bucuros ca pe altele. A susţinut că substanţa vieţii de stat este munca, iar scopul ei este asigurarea bunului trai, prin muncă. A condamnat cu vehemenţă corupţia şi parazitismul social-politic şi cultural. A afirmat că răul cel mai mare în societate e sărăcia, “izvorul aproape al tuturor relelor din lume”… “Omul are atâta libertate şi egalitate, pe câtă avere are. Iar cel sărac e totdeauna un sclav şi totdeauna neegal cu cel ce stă deasupra lui … Deci – conchidea el – condiţia civilizaţiei statului este civilizaţia <>[4]. Întrebat mai îndeaproape, Eminescu n-ar fi ezitat să ataşeze acestui ultim termen şi dimensiunea sa etică.

  Explicabilă prin condiţiile timpului în care a fost creată, gândirea politică a lui Eminescu e supusă exigenţelor schimbătoare ale înaintării istoriei.

  Nu poate aspira la o perenitate egală cu a creaţiei sale poetice. Nu mai puţin însă, poartă şi ea o anume marcă a geniului, în febrila vrere şi capacitate de a cuprinde şi pricepe cât mai multe din semnele acestei lumi.

  A trăit, cu dureroasă sinceritate, credinţa în creşterea puterilor proprii ale naţiei, în împlinirea sa într-un mare destin. Mesajul ei, tot mai neînţeles de sceptici epigoni, s-ar putea traduce în stihurile unui alt poet: “O ţară, s-o zidim prin veac, îndrăzneţi// Ca pentru mii şi mii de vieţi” (Aron Cotruş).

  Staturii lui solitare, dominatoare, i-am închina cuvintele rostite de Grillparzer, la veghea de pe urmă a titanului de la Bonn:

  “A simţit totul, până la înfricoşata margine unde cultura se pierde în haosul tumultuos al puterilor Firii. Cel ce va veni după el, nu-l va continua: va trebui să înceapă, căci acest precursor a încheiat acolo unde se opresc hotarele artei. S-a retras dintre oameni, după ce le-a dat totul. A rămas singur, fiindcă nu şi-a găsit egalul”.

  [1] Ion Petrovici, Din cronica filosofiei româneşti, Bucureşti, [1935], p.47–48 (Biblioteca pentru toţi, nr.1299–1300).

  [2] Eminescu, Opere, vol. III, Bucureşti, Editura Univers Enciclopedic, 1999, p. 24. Idee prezentă şi în poezii: “Ce-un secol ne zice, ceilalţi o deszic”, sau “Când unul trece, altul vine în astă lume a-l urma”.

  [3] Eminescu, Opere, III, p. 924–925.

  [4] Eminescu, Opere, III, p. 45–48.

  • O asemenea batjocură asupra gândirii geniale a lui Eminescu mai poate fi în mințile ANTIROMÂNEȘTI ale lui Patapievici et comp. De 128 de ani, atacatorii națiunii române țintesc disperați în POETUL NAȚIONAL Eminescu.

 • PENTRU DOMNUL LEONARD ,

  AM INPRESIA CA, DUMNEAVOASTRA, FACE~TI PARTE DIN CLASA INTELECTUALA A ROMINILOR SI INCA NU ATI CITIT, ATIT DOCTRINA DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, CIT SI DOCTRINA DOMNULUI MARIAN MUNTEANU, DOCTRINA CE A FOST LANSATA PUBLIC DE CATRE DOMNIA SA, CU OCAZIA RECENTELOR ALEGERI PARLAMENTARE?

  DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, LUPTA PE TOATE CAILE CA PLUSVALOAREA SAU PLUSPROFITUL, SA RAMINA IN TARA, IAR DOMNUL MARIAN MUNTEANU, VRA CIT MAI MULTE MULTINATIONALE, PENTRU CA PROFITUL SA IA DRUMUL TARILOR DE BASTINE ALE INTREPRINZATORILOR, ASA CUM SE INTIMPLA LA ORA ACTUALA LA UZINELE DACIA PITESTI .

  DUMNEAVOASTRA DOMNULE LEONARD, CE PREFERATI ?

  PREFERATI CA PLUSVALOAREA PRODUSA DE ROMINII NOSTRII, SA RAMINA IN TARA, SAU ACEASTA PLUSVALOARE SA PLECE INAFARA TARII, RESPECTIV IN TARILE DE BASTINA ALE MULTINATIONALELOR, PRECUM DACIA ? ~ STIMA

  • Plusvaloarea produsa de cetatenii tarii noastre (romani si minoritati) sa ramana in tara pentru ridicarea tarii. Relatiile cu strainii (pentru ca nu e sanatos sa te autoizolezi) trebuie sa fie colaborari si schimburi oneste (comerciale, culturale etc.). Trebuie sa existe respectul cuvenit: gazada e gazda, musafirul e musafir, partenerul e partener. Piata interna nu trebuie instrainata, inchinata altora.

   Ceea ce afirmati despre dl. Marian Munteanu este exact opusul a ceea ce am vazut, auzit si citit eu, folosind surse directe de informare: interviuri si emisiuni televizate, comunicate de pe Internet, site-ul oficial al partidului dumnealui (Alianta Noastra Romania). Aceleasi surse le-am considerat demne de crezare si in cazul d-lui Constantin Cojocaru, de aceea am pus acea intrebare pe acest site. Oricine poate sa gaseasca aceste materiale pe Internet (Youtube), iar eu va indic sa cititi o pagina de pe site-ul Aliantei Noastre (http://aliantanoastra.ro/valori/) si sa-mi spuneti ce este acolo contrar mesajului d-lui Cojocaru.

   Daca dl. Constantin Cojocaru poate exprima dansul aceste diferente majore, eu sunt gata sa le cunosc pentru a-mi forma un punct de vedere ancorat in realitate.

   Numai bine tuturor celor de bunavointa!

 • SUVERANITATE, SUVERANITATE , SI IAR SUVERANITATE ,

  NUMAI UN POPOR SUVERAN PE DESTINELE TARII SALE POATE FI CU ADEVARAT INDEPENDENT, ATIT POLITIC CIT SI ECONOMIC… .

  DACA IN ROMINIA NU S~AR FI VINDUT SUVERANITATEA, PE LUCRU DE NIMICA, ACUM, EREAM CU TOTII IN AFARA SARACIEI LUCII, INTOCMAI CA SI PRBEGI NOMAZI, IN LUME….

  TOCMAI DE ACEIA SE INPUNE CA TOTI ACTUALII INTELECTUALI. TREBUE SA SE UNEASCA, INDIFERENT DE CONVINGERILE LOR POLITICE, SI SA NE LOM TARA INAPOI DACA MAI VREM SA MAI EXISTAM CA NATIUNE …

  COZILE DE TOPOR TREBUESC DEPISTATE SI DEMASCATE PUBLIC, IAR ,,GENA DACICA” TREBUE SA REINVIE, IN CIUDA FAPTULUI CA AM FOST INVADATI DE STRAINI… .

  U.E DACA NU POATE SA NE AJUTE, PRECUM ,,PLANUL MARSAL” PENTRU GERMANI, MAI BINE SA NE LASE IN PACE SA NE RECONSTRUIM SI PRELUA TARA INAPOI …

 • Vasile

  INTEGRARE EUROPEANA

  Motorul central al UE, Germania-Franta, doreste continuarea procesului de integrare, un fel de Statele Unite ale Europei!
  Tarile est-europene fac nazuri si se impotrivesc, folosind actuala Constitutie a UE!
  Atunci Germania-Franta au zis, IA SA MERGEM NOI MAI REPEDE SI CINE VREA SA STEA PE LOC, N-ARE DECAT!
  DE CE SA NE RUGAM NOI DE VOI CA SA MERGEM MAI REPEDE, CAND E MAI BINE SA VA RUGATI VOI DE NOI CA SA VA LUAM SI PE VOI IN CARUTA!
  In Romania nu exista conducatori cu viziune!
  Romania nu va putea sa tina pe loc Germania-Franta. La acestea se vor adauga Italia, Spania, Olanda, Belgia si celelalte tari vest-europene.
  Tarile est-europene, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, care se impotrivesc la noua organizare, VOR RAMANE MAI PE DINAFARA!!!
  Ce va face Romania?
  CAPRA CAT E DE RAIOASA, COADA TOT SUS O TINE!
  Daca am avea conducatori cu viziune, in loc sa se impotriveasca fara nici o sansa, mai bine s-ar interesa ce se intentioneaza si ar participa la luarea deciziilor! Sa nu ramanem mereu la ultimul vagon! :)

 • Constantin Cojocaru

  Cartea Albă privind Viitorul Europei (III)
  O nouă Europă şi o nouă Românie

  Tot mai mulţi europeni constată că Uniunea Europeană, aşa cum a funcţionat până în prezent, nu a dus la rezolvarea marilor probleme cu care ei se confruntă, la acest început de secol.
  Uniunea Europeană nu a rezolvat problema inegalităţilor economice şi sociale.
  Economia europeană devine tot mai oligarhică. Un număr tot mai mic de oligarhi, cei mai mulţi extreuropeni, devin tot mai bogaţi, în timp ce un număr tot mai mare de europeni devin tot mai săraci. O parte tot mai mare a capitalurilor europene intră în proprietatea oligarhilor transnaţionali, care îşi însuşesc profituri uriaşe, pe care le transferă în afara continentului. Clasa de mijloc europeană este supusă la un proces accelerat de distrugere.
  Uniunea Europeană nu a rezolvat problema decalajelor.
  Popoarele din estul şi sudul Europei sunt supuse la un jaf sălbatic de către oligarhia transnaţională, cu complicitatea instituţiilor Uniunii Europene. Aşa-zisele creşteri economice ale ţărilor din estul şi sudul continentului se realizează nu pe baza acumulării de capital naţional, ci pe baza îndatorării, pe baza împrumuturilor acordate de oligarhii transnaţionali, în candiţii înrobitoare. Ratele şi dobânzile la aceste împrumuturi sunt de zeci de ori mai mari decât plusul de PIB obţinut prin ele, astfel că ţările care îşi bazează creşterea economică pe îndatorare devin tot mai sărace, ceea ce face ca decalajele faţă de ţările dezvoltate ale continentului să crească, nu să se reducă. Aşa-zisele fonduri structurale şi de coeziune, bani acordaţi de UE statelor mai puţin dezvoltate, pentru investiţii, nu reprezintă decât câteva procente din uriaşele profituri extrase de oligarhia transnaţională din aceste state.
  Uniunea Europeană nu a rezolvat problema şomajului.
  Milioane de europeni, mai ales tineri, din vest, ca şi din est, sunt şomeri. Alte multe milioane trăiesc din salarii şi pensii de mizerie. Multe milioane au trebuit să-şi părăsească ţările şi familiile, în căutarea unui loc de muncă, nesigur şi prost plătit. Nu sunt locuri de muncă şi salariile sunt mici deoarece oligarhii, în ciuda faptului că îşi însuşesc profituri uriaşe, nu investesc aproape nimic. Folosesc profiturile pentru acordarea de credite înrobitoare, cetăţenilor şi guvernelor, pentru coruperea guvernanţilor, pentru războaie şi „revoluţii”, urmărind cucerirea de resurse naturale, de forţă de muncă ieftină, de înaltă calificare, cucerirea de noi pieţe de desfacere.
  Uniunea Europeană nu a rezolvat problema protejării mediului înconjurător.
  Resursele naturale ale continentului sunt exploatate iresponsabil. Terenurile agricole sunt otrăvite cu chimicale. Pădurile continentului sunt defrişate masiv. În multe state europene, ţăranul şi satul au devenit istorie.
  Uniunea Europeană nu a rezolvat problema apărării şi securităţii popoarelor Europei.
  Conducătorii instituţiilor Uniunii Europene au greşit atunci când au acceptat continuarea activităţii NATO, după ce Tratatul de la Varşovia a fost desfinţat. Au greşit şi atunci când au acceptat amestecul în treburile interne ale altor popoare, în acţiunile de destabilizare a statelor acestor popoare, în Egipt, în Libia, în Irak, în Afganistan, în Siria etc. În aceste greşeli îşi află originea terorismul şi invazia refugiaţilor, cele două mari probleme noi cu care se confruntă Europa şi care nu ar fi existat în lipsa celor două mari greşeli menţionate.
  Conducătorii instituţiilor Uniunii Europene greşesc şi acum, susţinâd tensiunile artificiale dintre NATO şi Federaţia Rusă. În spatele acestor tensiuni se află interesele oligargiei transnaţionale de a putea extrage profituri din exploatarea popoarelor Europei.
  În Cartea Albă privind Viitorul Europei, comisarii europeni, speriaţi de starea de nemulţumire a europenilor faţă de eşecurile instituţiilor Uniunii Europene, încearcă să ascundă adevăratele cauze ale acestor eşecuri, să.sperie cetăţenii Europei de perspectiva destrămării Uniunii Europene şi să-i determine să accepte continuarea planului de deposedare a popoarelor europene de suveranitatea lor, de desfiinţare a statelor naţionale europene.
  Uniunea Europeană nu va exista nici cu „două viteze”, nici cu „cercuri concentrice”, nici cu „nucleu” şi „periferie”.
  Uniunea Europeană va exista, dacă va continua să existe, formată din state suverane, care vor avea o PIAŢĂ COMUNĂ şi vor COOPERA în construcţia de economii şi state naţionale democratice. Indiferent de câte Cărţi Albe vor scrie şi vor da publicităţii comisarii europeni în următorii doi ani.
  În ceea ce priveşte locul şi rostul României în viitoarea Uniune Europeană, trebuie să avem în vedere următoarele realităţi:
  A. Peste jumătate din capitalul – fabrici, uzine, bănci, ferme etc – utilizat în economia naţională a fost trecut în proprietatea străinilor, transnaţionalilor, ceea ce permite acestora să controleze 90% din totalul capitalului. : Aceasta, după ce cea mai mare parte a acestui capital a fost distrusă, demolată şi vândută ca fier vechi, banii încasaţi fiind transferaţi în afara ţării.
  B. Mai mult de jumătate din terenurile agricole şi silvice ale României au fost trecute în proprietatea transnaţionalilor.
  C. Toate resursele naturale ale ţării sunt exploatate de către corporaţiile transnaţionalilor.
  D. Jumătate din populaţa activă a părăsit ţara, în căutarea unui loc de muncă.
  E. În ultimii 27 de ani, numărul locuitorilor ţării s-a redus cu peste 15%, de la 23,2 milioane la mai puţin de 20 de milioane. Reducerea continuă, implacabil, dacă nu punem piciorul în prag.
  F. Forţa de muncă rămasă în ţară este supusă la o exploatare sălbatică. Suntem singurul stat membru al UE în care remunerarea capitalului reprezintă peste 60% din PIB, în timp ce, în ţările civilizate ale lumii această pondere este de 30%. Suntem singurul stat membru al UE din care transnaţionalii scot, în fiecare an, peste o treime din PIB, sub formă de profituri nedeclarate şi neimpozitate. În acest an, 2017, suma profiturilor care va fi scoasă din ţară, nedeclarată şi neimpozitată, se ridică la peste 70 miliarde de euro. Primim 3-4 miliarde de euro, aşa-zise fonduri europene şi dăm 70 miliarde de euro. Acesta este „deal-ul” integrării României în UE.
  G. Prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene şi cele ale tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană nu ne permit să interzicem vânzarea capitalurilor către străini. Nici a terenurilor. Nu ne permit nici să le recuperăm pe cele înstrăinate.
  H. Dacă vom ceda şi suveranitatea fiscală, aşa cum prevăd 3 din cele 5 scenarii ale Cărţii Albe, nu vom mai putea să facem nimic pentru a stopa scurgerea din ţară a celor 70 de miliarde de euro pe an. Sau câte vor fi ele, în anii următori.
  Iată, numai câteva din REALITĂŢILE pe care ar trebui să le avem în vedere atunci când ne gândim la viitorul relaţiilor dintre România şi Uniunea Europeană.
  Poporul Român trebuie să folosească prilejul oferit de actuala CRIZĂ în care a intrat Uniunea Europeană pentru a-şi recâştiga şi apăra suveranitatea de care are nevoie pentru a se elibera de sub dominaţia oligarhiei financiare transnaţionale, pentru a-şi recâştiga drepturile de proprietate asupra capitalului şi teritoriului naţional, pentru a-şi construi o economie democratică performantă, care să-i asigure nivelul de trai pe care îl merită.
  Singurul scenariu acceptabil pentru poporul român, în actuala stare, a Uniunii Europene şi a statului român, este scenariul 2, cu două amendamente:
  1. Revizuirea tratatelor constitutive ale UE şi a tratatului de aderare a României la UE, astfel încât Statul Român să-şi poată proteja capitalurile şi teritoriile naţionale, care să nu mai poată fi cumpărate de străini. Mai mult, Statul Român şi cetăţenii lui să-şi poată recupera capitalurile şi terenurile de care au fost deposedaţi după 1989. Investitorii străini sunt bineveniţi în România, cu condiţia să vină cu capitalul lor, nu să devin[ proprietarii celui creat de români.
  2. Mai multă COOPERARE între statele membre ale Uniunii, în toate domeniile precizate în scenariul 5 – monetar, financiar, fiscal, bugetar, al apărării, al afacerilor externe, al ordinii publice, al serviciilor sociale – dar fără cedarea de suveranitate.
  Dacă nu se ajunge la un astfel de acord, România nu mai are ce căuta în UE.
  Oricum, decizia nu poate fi luată decât de poporul român, prin referendum.
  Constantin Cojocaru
  10 martie 2017

 • O intrebare simpla, de la un om care observa ca exista in tara grupari politice extraparlamentare compatibile: De ce nu va cautati unii pe altii, de ce nu strangeti randurile ca sa apara o forta politica care sa poata intra in Parlament?

  De exemplu, mi s-ar parea naturala o conlucrare intre dl. Constantin Cojocaru (PP) si dl. Marian Munteanu (ANR). Amandoi au o viziune patriotica, romaneasca, crestina asupra vietii sociale si economice. Unde sunt mai multi lideri marcanti, alta este vizibilitatea publica. Trebuie atinsa “masa critica” si depasit pragul electoral nedrept impus de clasa politica post-decembrista. Schimbarile de substanta, precum o noua Constitutie, nu pot fi realizate fara o miscare politica consistenta care sa angreneze categorii largi de cetateni.

  Mai este un aspect de care ar trebui sa tina mult seama partidele mici. Pe tusa, politica se face cu banii din buzunarul propriu, dar oamenii cinstiti nu-i prea au deoarece sunt celelalte nevoi. Ajuns in Parlament poti sa faci politica si sa si traiesti decent din asta, ramanand cinstit. E o diferenta pentru care cred ca se poate renunta la anumite orgolii personale…

 • BURSA ZVONURILOR ,

  PE TOT MAI MULTE SITE~URI (SAITURI), SE VORBESTE DE PRELUAREA CONDUCERII TARII, IM MOD PROVIZORIU, DE CATRE ARMATA SI APOI SA SE FACA ALEGERI LIBERE ANTICIPATE …

  O FI BINE ?… O FI RAU ?…SPECIALISTII IN POLITICA AR TREBUII SA SE PRONUNTE ? ? ? ….

 • Nelu Stiuca

  TOTUSI EXISTA NISTE CAUZE SI MOTIVE OBIECTIVE CA SA SE DISCUTE DE MAI MULTE STADII DE EVOLUTIE IN CADRUL UNEI UNIUNI:
  Romanii trebuie sa afle ca România a intrat în punctul mort imediat dupa 1989(strainii stiu mai de mult treaba asta), DUPA CE MAFIOTII SI TRADATORII DE NEAM AU CAPTURAT ROMANIA.
  -IN CE TARA DIN FOSTUL C.A.E.R. S-A MAI INTAMPLAT CE S-A PETRECUT IN RO IN 1989 CU MORTI, TERORISTI SI CU IMPUSCAREA SEFULUI STATULUI SI A SOTIEI SALE ???
  – IN CE TARA S-A DISTRUS ECONOMIA SI INDUSTRIA in special DUPA 1989???
  – IN CE TARA SE VINDE PAMANTUL TARII LA TARABA???
  – IN CE TARA S-AU DISTRUS PADURILE, fauna si piscicultura CA IN RO???
  – IN CE TARA ALESII POPORULUI (parlamentarii, primarii, consilierii de primarii, LIDERII DE SINDICAT , etc) AU MAI MULT DE DOUA MANDATE si sunt BOGATASII societatii , IAR CANDIDATII NU SUNT SELECTATI PE BAZA CRITERIILOR DE PERFORMANTA (INTEGRITATE, COMPETENTA, EXPERIENTA, CARACTER, MORALITAT ETC) ???
  – IN CE TARA DIN LUME EXISTA “HOTIE LEGIFERATA” SI ANUMITI MAFIOTI POT INCASA DIN BUGETUL STATULUI IN ACELASI TIMP SI PENSIE (in unele cazuri speciala) SI SALARIU BATJOCORIND BANUL PUBLIC???
  – IN CE TARA DIN LUME CRIMINALII VINOVATI PENTRU MORTII DIN DECEMBRIE 1989 SUNT APRECIATI CA REVOLUTIONARI UNII SI CU MERITE DEOSEBIE SI PRIMESC in mod abuziv O MULTIME DE PRIVILEGII SI DREPTURI,(batjocorind o natiune) IN TIMP CE DOSARUL REVOLUTIEI NU ESTE SOLUTIONAT??? SOLUTIONAREA DOS. REVOLUTIEI AR PUTEA SCOATE LA IVEALA CA ACESTI FALSI REVOLUTIONARI, CE JUPOAIE STATUL FARA NESIMTIRE, SUNT DE FAPT TERORISTII criminali.(Solutionarea cu obiectivitate si celeritate a DOSARULUI in cauza se poate rezolva numai de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA).
  SEFUL SENATULUI un ilustru MANECHIN fara discernamantul cuvenit ACUM INVATA ABC-ul democratiei vis-a-vis de rolul PARLAMENTULUI si a altor institutii ale statului de drept sau ale democratiei.

  • Vasile

   IN STATUL MAFIOT ROMAN!

 • Constantin Cojocaru

  Cartea Albă privind Viitorul Europei (II)
  Cele cinci scenarii

  Iată cele cinci scenarii, cu titlurile formulate de comisarii europeni:
  Scenariul 1: Continuând pe acelaşi drum.
  Scenariul 2: Accent exclusiv pe piața unică
  Scenariul 3: Cei care doresc mai mult realizează mai mult
  Scenariul 4: Mai puțin, dar mai efficient
  Scenariul 5: Mult mai mult, împreună

  Şi iată cum ar trebui formulate pentru a spune adevărul:
  Scenariul 1: UE şi TOATE statele membre ale UE rămân cu suveranitatea, cu competenţele pe care le au în acest moment.
  Scenariul 2: TOATE cele 27 de state îşi recapătă suveranitatea cedată către UE, în toate domeniile, mai puţin comerţul (piaţa unică).
  Scenariul 3: O PARTE din cele 27 de state hotărăsc ca pe lângă suveranitatea la care au renunţat, deja, să mai cedeze către UE şi întreaga suveranitate în domeniul monetar, financiar, fiscal, bugetar, al apărării, al afacerilor externe, al ordinii publice, al serviciilor sociale .
  Scenariul 4: O PARTE din cele 27 de state hotărăsc ca pe lângă suveranitatea la care au renunţat, deja, să mai cedeze către UE şi întreaga suveranitate ÎN UNELE din domeniile prevăzute la scenariul 3.
  Scenariul 5: TOATE cele 27 de state hotărăsc ca pe lângă suveranitatea la care au renunţat, deja, să mai cedeze către UE şi întreaga suveranitate în domeniul monetar, financiar, fiscal, bugetar, al apărării, al afacerilor externe, al ordinii publice, al serviciilor sociale.
  Se observă că nici în textul comisarilor nici în traducerea făcută de mine, care spune despre ce vorbim, de fapt, nu se face nici o referire la “vitezele”, “cercurile concentrice”, “nucleul dur” şi “periferia” care au inflamat atât de tare pe patrihoţii de pe malurile Dâmboviţei.
  Domnul Juncker şi colegii săi din Comisia Europeană una gândesc şi alta scriu. Ei evită cuvintele competenţe şi suveranitate, deoarece ştiu că popoarele Europei nu sunt de accord cu deposedarea lor de suveranitate, de puterea politică, de puterea de a adopta şi a impune legi, norme de convieţuire socială.
  Comisarii europeni repetă, de mai multe ori, sintagma “mai multă cooperare”, dar ceea ce vor ei este mai multă putere, mai multă suveranitate, mai multe competenţe pentru UE şi mai puţină putere, mai puţină suveranitate pentru popoarele Europei. Ceea ce vor domnii comisari, este, de fapt, mai puţină democraţie (demos=popor; kratos=putere).
  Popoarele Europei vor, întradevăr, mai multă COOPERARE între ele şi între statele lor.
  Această COOPERARE se poate realiza în toate domeniile vizate de comisari, fără ca popoarele să fie deposedate de suveranitatea lor naţională. Nimic nu împiedică cele 27 de state membre să-şi COORDONEZE legislaţia comercială, monetară, fiscală, bugetară, în domeniul apărării, al afacerilor externe, al migraţiei, al ordinii interne, al serviciilor sociale.
  Lansând această Carte Albă privind Viitorul Europei, domnul Juncker şi colegii săi cheamă pe toţi cetăţenii Europei să participe la dezbaterea ei, să vină cu propuneri la elaborarea proiectului care să ducă Europa spre pace, bunăstare, libertate şi solidaritate.
  Voi încerca să răspund la această invitaţie, creionând şi locul pe care cred că ar trebui să-l ocupe România în acest proiect. În partea a III-a a intervenţiei mele.
  Constantin Cojocaru
  8 martie 2017

 • CARTEA ALBA ,

  ,,CARTEA ALBA” A CAM INCEPUT SA SE ,,DISECE” CU UNII SPECIALISTI PE LA POSTURILE DE TELEVIZIUNE SI DUPA CUM LASA SA SE INTELEAGA, SE PARE CA ~ NU PREA MIROASE A BINE NOIILE REGULI INPUSE DE U.E. PENTRU ROMINIA …

  SPERAM CA, DOMNUL PROFESOE DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU PRIN BUNAVOINTA DOMNIEI SALE SA O DESCIFREZE, MAI BINE, SA O TRADUCA SI EXPUNE PE INTELESUL NOSTRU, AL TUTUROR…STIMA .

 • UNIRE,UNIRE SI IAR UNIRE….

  CARTEA ALBA SPUNE TOTUL…

 • Constantin Cojocaru

  Cartea Albă privind Viitorul Europei (I)
  Esenţa

  Documentul cu titlul Cartea Albă privind Viitorul Europei, elaborat de Comisia Europeană şi dat publicităţii sub semnătura Preşedintelui acestei instituţii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, pe data de 1 martie 2017, a declanşat o adevărată isterie a politicienilor români şi a presei aservite acestora.
  Cele două mari tabere ale clasei politice, conduse de Iohannis şi Dragnea, cer, pe toate canalele, ca România să nu accepte o Europă „cu mai multe viteze”, formată din „cercuri concentrice”, dintr-un „nucleu dur” şi „periferii”. Aceasta, în condiţiile în care, în cele 32 de pagini ale cărţii lor, comisarii europeni nu fac nici o refererire la „mai multe viteze”, la „cercuri concentrice”, sau „nucleu” şi „periferii”. Nici unul din aceste cuvinte nu este scris în paginile Cărţii Albe.
  Pe comisarii europeni îi interesează cu totul altceva decât „vitezele”, „cercurile”, „nucleele” şi „periferiile”, cu care politicienii dâmboviţeni au primit sarcina să-i sperie pe români, pentru a-i trage, din nou, pe sfoară, aşa cum se întâmplă de aproape trei decenii încoace.
  Acest „altceva” vor să-l ascundă politicienii români şi presa lor prin tărăboiul pe care-l fac în legătura cu „vitezele” şi „cercurile” Uniunii Europene.
  Pe comisarii europeni îi interesează deposedarea de suveranitate şi de resurse a popoarelor Europei.
  Despre asta este vorba în Cartea Albă privind Viitorul Europei. Despre deposedarea popoarelor Europei de suveranitatea lor naţională, despre desfiinţarea statelor naţionale şi înlocuirea lor cu un stat supranaţional, care să fie folosit de oligarhia transnaţională pentru jefuirtea resurselor acestor popoare. Tot aşa cum statul român postdecembrist a fost folosit de această oligarhie transnaţională pentru deposedarea poporului român de suveranitate şi de resursele sale economice.
  În primele 23 de pagini, din totalul de 24, ale cărţii comisarilor europeni, dedicate prezentării celor cinci scenarii posibile pentru viitorul Uniunii Europene, care reprezintă, de fapt, cinci grade diferie de deposedare a popoarelor de suveranitatea lor naţională, nu găsim nici cuvântul suveranitate, nici pe cel de competenţe, utilizat, în textele tratelor constitutive ale Uniunii Europene, atunci când se vorbeşte de împărţirea suveranităţii între Uniunea Europenă şi statele sale componente. De abia în ultima frază a ultimului scenariu, al cincilea, cel în care deposedarea de suveranitate este maximă, comisarii europeni ne spun ce urmăresc, de fapt, domniile lor, mai exact cei ale căror interese le apără instituţia lor.
  Iată care este această ultimă frază al celui de al cincilea scenariu propus de comisari:
  ”Avantaje şi dezavantaje
  Procesul decizional de la nivelul UE este mult mai rapid. Cetăţenii au mai multe drepturi derivate direct din legislaţia UE. Există însă riscul înstrăinării acelor părţi ale societăţii care consideră că UE nu are legitimitate sau că UE a preluat prea multe competenţe de la autorităţile naţionale.”
  Voi reveni cu analiza detaliată ale celor cinci scenarii, cinci trepte ale procesului de distrugere a statelor naţionale ale Europei.
  Reţinem, deocamdată, că, cetăţenii Europei care vor accepta scenariul cinci propus de comisarii europeni nu vor mai avea drepturi NATURALE, date de Dumnezeu. Vor avea numai drepturile DERIVATE din legislaţia UE, date de păpuşarii birocraţilor de la Bruxelles.
  Aceasta este esenţa Cărţii Albe privind Viitorul Europei.

  Constantin Cojocaru.
  6 martie 2017.

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA , .

  ASA ESTE, CUM SPUNETI DUMNEAVOASTRA, DAR, PENTRU ERADICAREA, TUTUROR NEAJUNSURILOR, SEMNALATE DE DUMNEAVOASTRA, TREBUE CA MAI INTII, SA NE LOM TARA INAPOI, ASA CUM ACEASTA A FOST IN ANII 1989 .

  IAR, PENTRU A NE PUTEA LUA TARA INAPOI, TREBUE CA, TOTI INTELECTUALII, FIE EI DE STINGA, FIE EI DE DREAPTA, SA SE UNEASCA SUB PARTIDUL P.P.~L.C. PARTID CE DE FAPT, ESTE UN PARTID DE CENTRU SI CARE PARTID, ESTE SINGURA FORMATIUNE POLITICA, CE POATE PASTRA SI VALORIFICA BUNURILE TARII, (MOSTENITE DIN MOSI STRAMOSI) IN INTERESUL STAPINILOR DE DREPT, ADICA IN INTERESUL POPORULUI ROMIN, ~ STIMA .

 • Nelu Stiuca

  INSTITUTIILE STATULUI SUNT CONDUSE DE MILIONARI FRAUDISTI asa se explica lacomia dupa averea relizata in 27 de ani pe care altii in lume o dobandesc onest in mai multe generatii. ACESTIA nu sunt altceva decat noii CIOCOI ce fac parte din burghezia comunista, BARONI sau MUTANTI ai democratiei orginale de cumetrie.ZEGREAN SPUNEA CA SUNT PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE PE ACESTEA NU LE VEDE CCR-ul sau M J. ori pe rechini II INTERESEAZA CA CEI PESTE 64 DE psd-isti cercetati penal sa scape de puscarie??? Ce nu inteleg POLITRUCII BANDITI SI BORFASI ESTE FAPTUL CA S-AU INFUNDAT CAILE DE FURAT SI A VENIT VREMEA CAND TREBUIE SA JUSTIFICE CE-AU FURAT in 27 de ani. NU AU CUM SA SCAPE banditii chiar daca SI-AU dat legi pentru a ascunde HOTIA prin imunitati de tot felul parlamenare, BNR-iste, justitiare, etc si vazand ca nu sunt suficient de protejati de puscarie LE-A VENIT IDEEA SA MODIFICE LEGISLATIA PENALA CUM LE CONVINE MAFIOTILOR SI TRADATORILOR DE NEAM , NU SE MAI POATE A AJUNS CUTITUL LA OS PENTRU O MASA CRITICA DE ROMANI SARACI SI CHINUITI. E O PERIOADA PREA MARE 27 DE ANI IN CARE BANDITII CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 SI-AU DAT LEGI PENTRU INTERESELE LOR ASCUNZAIND HOTIA SI PROSTIA SAU INCOMPETENTA.In prezent activitatile specifice de urmarire si tragere la raspundere penala a persoanelor vinovate de savarsirea infractiunilor de coruptie, a celor asimilate acestora si a infractiunilor in legatura directa cu cele de coruptie, inclusiv pentru fapte de mare coruptie sau mare criminalitate sunt tergiversate, esuate ori ratate datotita nu numai lipsei de profesionalism ci si dependentei justitiei de sistemul politic Indicatorii de baza ce caracterizeaza eficienta sau randamentul sistemului judiciar romanesc, celeritatea solutionarii dosarelor, numarul cazurilor cu amanari si schimbari de solutii precum si procentajul rechizitoriilor finalizate cu condamnari, reliefeaza din nefericire pentru democratia romaneasca post-decembrista si justitiabili O STARE DE FAPT CATASTROFALA ce ilustreaza realizarea unor cheltuieli judiciare enorme din banul public fara nici o justificare. Din analiza valorilor anuale a indicatorilor mentionati rezulta ca prin politicile adoptate de factori de decizie extrem de subiectivi cu scopuri ascunse si interese de clan sau de grup in cadrul sistemului judiciar nu s-a dorit emanciparea sau adaptarea acestuia la cerintele si valorile noului sistem social democratic. Valorile anuale ale indicatorilor statistici mentionati mai arata ca sistemul judiciar este un amalgam afectat grav si sub aspectul organizarii institutionale, al functionarii structurilor, al procedurilor interne de lucru utilizate si al gestionarii resurselor financiare, umane si materiale. Numarul clanurilor formate, din infractori cu cazier, politicieni, judecatori, procurori, avocati, politisti, grefieri, experti si notari, pe principii de rudenie sau de grup bine organizat existente in sistemul judiciar este semnificativ de mare ceea ce afecteaza toti indicatorii de eficienta si determina in acelasi timp risipirea unor insemnate fonduri bugetare ale statului roman cei care judeca irational si prost sau carora nu le pasa de consecintele unor verdicte arbitrare date nu sunt pusi sa RASPUNDA ori sa plateasca daunele create.Populatia Romaniei in stadiul in care se afla dupa 27 de ani de la evenimentele din 1989 ARE NEVOIE MARE DE DREPTATE ca necesitate sociala obiectiva si nu de justitie ca sistem de drept ce functioneaza ca o platforma de aranjamente ale intereselor UNEI clasei de politruci formata din grupari infractionale de crima organizata.
  UNDE SUNTETI VOI DREPTATE SI ADEVAR VALORI SUPREME ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII TRISTI SI PLANSI AI ROMANILOR DEZAMAGITI VOR SA VA VADA.

 • CONCLUZIUNE 2 ,

  IN TIMP CE, NI SE SERVEA, LA RADIO SI TELEVIZIUNE INTOXICAREA, CUM CA, STATUL, ESTE CEL MAI PROST MENEGER ACELAS STAT ROMIN, VINDEA PE SESTACHE , FARA REFERENDUM , TELEFONIA ROMINA, STATULUI GRC, LUIND NASTERE INSTITUTIA ROMTELECOM …. .

  LA SCURT TIMP, DUPA VINDEREA TELEFOANELOR, SE VINDE TOT PE SESTACHE,ADICA FARA SA FIE INTREBAT PROPIETARUL DE DREPT, PRIN REFERENDUM, PROPIETAR CARE ESTE, NIMENI ALTUL, DECIT POPORUL, RAFINARIA MIDIA NAVODARI .

  DE DATA ACESTA VINZAREA NU SE MAI FACE LA GRECI SAU FRANCEZI CI SE FACE CATRE UN ROMIN AUTENTIC PE NUME DINU PATRICIU, DE MESERIE ASISTENT, LA INSTITUTUL DE ARHITECTURA BUCURESTI …..

  INTREBARE ?

  DE UNDE A AVUT BANI, UN ASISTENT CA DINU PATRICIU CA SA POATA CUMPERA O RAFINARIE DE PETROL CE COSTA SI COSTA MILIOANE DE EURO ? ? ? ? ? ….

 • CONCLUZIUNE ,

  DIN MOMENT CE FRANTA, CA SI GRECIA, DETIN FABRICI, UZINE SI INSTITUTII, CE ADUC PROFIT LA BUGETUL ACESTOR TARI, BUGET, CE APOI ESTE REDISTRIBUIT SOCIETATII FRANCEZE, RESPECTIV SOCIETATII GRECESTI,DIND PROFITUL PENTRU, CONSTRUCTII DE DRUMURI,CONSTRUCTII DE SCOLI, SPITALE, SAU CHIAR PENSII SI SALARII IN ADMINISTRATIE, SE CONCLUZIONEAZA CERT CA, NUMAI ,,LEGEA COJOCARU” A FOST SI ESTE, MAI MULT DECIT O BUNA LEGE, PENTRU POPORUL ROMIN, DACA ACEASTA SE APLICA, INCA DIN ANUL 1990, DATA DE CIND, DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, S~A DUS CU CACIULA IN MINA, LA TOATE PARTIDELE, RUGIDU~LE SA O APLICE IMEDIAT SPRE BINELE POPORULUI ROMIN.

  DAR CUM, TOATE PARTIDELE, VROIAU SA SE IFRUPTE SI ELE CU O BUCATA DIN CURCANUL GRAS DE LA MASA OSPATULUI, ACESTEA, N~AU VRUT CATEGORIC SA O APLICE SCEASTA ISTORICA LEGE, INTOXICIDU ~NE PE MAI DEPARTE CU SINTAGMA CA, STATUL ESTE CEL MAI PROST MENEGER ? .

  FAPTUL CA ACESTE PARTIDE N~AU VRUT SA APLICE LEGEA COJOCARU IN 1990, INBRATISIND LEGEA 15/1990 A DOMNULUI SILVIU BRUCAN, DOMNUL ANALIST STUCA PREZINTA, DESTUL DE CLAR, IN ARTICOLUL ,,TROLIU” UNDE A AJUNS ROMINIA DUPA ACESTI 27 DE ANI, DE DEMOCRATIE, SPECIFIC ROMINEASCA APLICIND LEGEA 15/1990 ?

  NUMAI UNIREA TUTUROR INTELECTUALILOR, SUB EGIDA INVATATURII STINTIFICO ~ ECOMIMICE A ,,LEGII COJOCARU” POATE SCAPA TARA DE TOATE ACESTE BLESTEMELE, COBORITE DIN CERURI PESTE ROMINIA, BLESTEME, CE LE DUCEM IN CIRCA DE 27 DE ANI, INVATINDU~NE CU ACESTEA, PRECUM BOUL, CIND TRAGE IN JUG….

 • PENTRU DOMNUL VASILE 2,

  ATI MAI UITAT SA SPUNETI POPORULUI ROMIN CA, UZINA ROMINEASCA ,,DACIA PITESTI” A FOST VINDUTA DE CATRE STATUL ROMIN, STATULUI FRANCEZ, PE O SUMA CE NU A FOST COMUNICATA NICIODATA, ADEVARATULUI PROPIETAR, CARE A CONSTRUIT~O, ADICA POPORULUI ROMIN ?

  DEASEMENI, NU ATI SPUS POPORULUI ROMIN CA, VINZAREA UZINEI ,,DACIA PITESTI” CATRE STATUL FRANCEZ, S~A FACUT, FARA A SE CERE ACORDUL, ADEVARATULUI PROPIETAR DE DREPT, ADICA A POPORULUI ROMIN PRIN REFERENDUM ….

 • PENTRU DOMNUL VASILE ,

  ATI UITAT SA SPUNETI ROMINILOR, CA PLUSVALOREA DE LA DACIA PITESTI, CE SE RIDICA CAM LA UN MILIARD DE EURO ANUAL, PLEACA IN FRANTA SI NU RAMINE LA BUGETUL ROMINIEI, PENTRU A CONSTRUII SCOLI SPITALE SOSELE ETC.

  ,,LEGEA COJOCARU”, TOCMAI ACEST NEAJUNS AL PLLUSVALORIIIL IL REZOLVA IN INTREGIME.

  ACEASTA LEGE FACE CA, ACEASTA PLUSVALOARE, SAU PLUSPRODUS, SA RAMINA IN ROMINIA SI SA NU IA DRUMUL STRAINATATII, ASA CUM SE INTIMPLA ACUM, CU TOATE MULTINATIONALELE,

 • Amedeo

  Ce am fost invatati in perioada comunista, perioada in care ne-am educat in ” spiritul comunist “. ne-am format ca oameni maturi si am inteles cit de nociv este comunismul pentru omenire. Dar pentru a raspunde cinstit la intrebare trebuie sa ne ‘uitam’ fiecare in memoria lui si sa vadem cinstit cum ne-am transformat din oameni cu frica lui Dumnezeu in orice altceva. Am invatat sa furam, majoritatea a invatat sa fure. Nu pleca nimeni acasa de la serviciu fara sa aiba buzunarul plin cu ceva. Am invatat sa mintim, pentru multumirea unora si in final, asa credeam ca este normal, sa ne furam caciula. Am invatat sa ne urim uni pe altii, povestea cu capra vecinului nu a aparut de ieri de azi. Am invatat sa nu ne mai pese de nimimic decit de noi insine, moi daca avem burta plina nu ne mai intereseaza si de altii. Am invatat sa protestam, foarte bine, dar nu am invatat pentru ce si de ce protestam. Nu stim, sau nu vrem sa stim care este scopul nostru in viata. traim foarte haotic. In conditiile de mai sus nu cred ca ne mai putem numi popor, ci turma. PACAT.
  Europa ride-n barba cind vede ce se intimpla in Romania, ce aberatii se intimpla la nivelul asazisilor conducatori. Nu pot intelge cum pot sa se comporte la acest nivel, nivel de interlopi.
  Se apropie centenarul unirii. Cu ce fapte onorabile il intimpinam? Avem in palmares numai mizerii, cel putin pina acum. PACAT. Aaaa, facem recenzii si sarutam tricolorul. Asta stim sa facem, sunt convins.

 • Nelu Stiuca

  ROMANIA a EVOLUAT de la furtul cu sacoșa, la furtul cu portbagajul, la furtul cu cardul de salariu pentru taiat frunze la caini si de pensii speciale, la furtul prin îndemnizația de membru în comisii și consilii de tot felul, la furtul prin programe guvernamentale, apoi europene, prin SRL-uri/ONG-urile nevestelor politrucilor impostori, apoi ale verilor pana la de-al doilea, și, încoronarea supremă este: distorsionarea și coafarea legilor dupa bunul plac. Mafiotii care au capturat dupa 1989 Ro au învățat că legea este voința haitei dominante, dar n-au înteles că în Occident, haita domina, majoritar si fiinteaza în virtutea unor meritocrații (militare, științifice, artistice, antreprenoriale etc.).
  Romania a fost decimata in ultimii 27 de ani de gunoaie umane fanariote, fără nimic sfânt (afară de bani), de găinari și de curve. Un ghetou la periferia Europei, n-am fost dar am ajuns. Un război ne-ar fi făcut mai putine pagube si mai puțin rău general, pentru că ne-ar fi unit măcar într-o rezistență – unei disoluții din interior, parcă de natură canceroasă, nu prea putem să-i facem față.

  • Vasile

   Asa este, sustin si eu ce ai scris!

   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR, CU AJUTORUL PROSTILOR, iar ei numesc asta “democratie originala” :)

 • Vasile B

  Dragii mei, daca vrem ca noua, romanilor, sa inceapa sa ne fie bine, in tara noastran trebuie sa credem intai in Dumnezeu si apoi in noi insine, sa lasam la o parte minciuna, hotia, furtul, inselaciunea, apelarea la PCR (pile, cunostinte, relatii), mituirea, lenea, lehamitea, nepasarea, asteptarea sa ni se dea de pomana, egoismul, intoleranta, nepasarea fata de aproapele nostru. Prin vointa si straduinta ne putem forma trasaturile morale pozitive, pe care, din pacate le-am cam pierdut, si asta putem face doar implicandu- ne si luptand cu relele din popor. TREBUIE SA SUSTINEM CU TARIE, CU INCREDERE, SI CU IMPLICARE PUTERNICA ACEASTA VARIANTA COJOCARU A CONSTITUTIEI CETATENILOR. Am studiat-o si o sustin cu incredere.

  • Amedeo

   D-le Vasile, pentru ca romanii sa inceapa sa o duce mai bine trebuie, asa cu spunea o batrina moldoveanca trebuie schimbata si matura. Atit de infestata este societatea romaneasca la ora actuala incit schimbarea trebuie sa inceapa cu noi insine. Daca nu, atunci, DEGEABA.

  • Vasile

   MINCIUNA SI HOTIA au patruns si in biserica!
   BOR a ratacit calea lui Hristos si a facut reclama pentru PSD!
   BOR ii invata pe credinciosi sa pupe oase, dar nu-i invata CUM SA SCAPE TARA DE HOTI!
   DUMNEZEU II AJUTA PE CEI CARE SE AJUTA SINGURI!
   DUMNEZEU NU-I AJUTA PE CEI CARE ASTEAPTA SA PICE PARA MALAIATA IN GURA LUI NATAFLEATA!

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   PASNICA, FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!!! :)

 • Constantin Cojocaru

  Creere spălate,

  Am văzut, aseară, la un post de televiziune, un tânăr, la vreo 30 de ani, care se străduia din răsputeri să-i convingă pe cei care-l vedeau şi ascultau că multinaţionale, cum le numeşte el, sunt o adevărată mană cerească pentru tânăra generaţie de români.
  Ele, multinaţionalele, sunt cele care oferă tinerilor români şansa să se realizeze ca oameni. Acolo, în interiorul multinaţionalelor, tinerii români învaţă nu numai profesiile aducătoare de mari venituri, dar îşi formează şi abilităţile şi deprinderile de care au nevoie pentru a se înălţa pe scara socială.
  Iată, deci, de ce guvernanţii noştri postdecembrişti au trecut în proprietatea multinaţionalelor, de fapt, a transnaţionalilor, fabricile, uzinele, băncile etc, aproape întregul capital românesc, iar, mai recent, şi pământul ţării.
  Iată, deci, de ce, în prezent, adică în anul 2017, transnaţionalii, deveniţi proprietari ai capitalului românesc, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, îşi însuşesc două treimi din avuţia pe care o producem noi, adică peste 100 miliarde de euro pe an, noi rămânând cu restul, de 70 miliarde de euro, atât cât să ne ajungă pentru salarii şi pensii de mizerie, de 5 ori mai mici decât sunt în ţările care nu şi-au vândut capitalurile transnaţionalilor, fără bani pentru servicii publice, fără bani de investiţii, fără nici o şansă de a mai ieşi din prăpastie, de a ne mai reconstrui ţara.
  Pentru că, dacă am fi rămas noi proprietari asupra capitalurilor şi teritoriului naţional, nu am fi beneficiat de „educaţia” transnaţionalilor, adică de dresajul pe care oricând în istorie şi oriunde pe Pământ îl dau ocupanţii sclavilor lor.
  Cine şi cum ar putea să mai ajute un astfel de creer să vadă adevărul?

  Constantin Cojocaru.
  27 februarie 2017.

  • Vasile

   Un exemplu edificator

   Priviti diferenta intre ARO-CAMPULUNG, ramas in proprietatea romanilor si DACIA-RENAULT-MIOVENI care a trecut in proprietatea unei transnationale!
   Asa veti intelege totul! :)

   • Vasile

    Pentru cei care nu stiu

    LA ARO-CAMPULUNG, RAMAS IN PROPRIETATEA ROMANILOR, S-A ALES PRAFUL!
    LA DACIA-RENAULT ACTIVITATEA S-A DEZVOLTAT SI ASIGURA SALARII F. BUNE LA ZECI DE MII DE OAMENI!

    • Serban Popa

     Făceți-mă, vă rog, să înțeleg.
     Dumneavoastră, Vasile, considerați că transnaționalele sunt un (să-i zicem) model de urmat ?
     Adică, dumneavoastră considerați că procesul de concentrare accentuată a capitalului este un proces oportun și benefic în general și, pe cale de consecință, este de dorit a fi implementat și în România, ca țară fostă comunistă ?
     Dacă da, explicați-mi, vă rog, măcar în câteva cuvinte, să înțeleg de ce ?
     Mă refer, desigur, la explicarea cauzelor profunde care, după părerea dumneavoastră, generează și la mecanismele care guvernează, dirijează, dezvoltă și proliferează acest fenomen, nu la efectele la care faceți referire.
     Și pe care le invocați ca fiind vizibile.
     Pentru că, vă mărturisesc, doar privind comparativ (cum ne îndemnați dumneavoastră)exemplele cu pricina chiar nu înțeleg ce se întâmplă!

     • Serban Popa

      Din nou dr. Cojocaru ne prezintă o premieră : TRANSNAȚIONALII !!!
      Nu multinaționale, nu transnaționale, ci transnaționali.
      Și, pe bună dreptate.
      Pentru că respectivele corporații au niște proprietari.
      Persoane fizice.
      Și pe care, de cele mai multe ori, opinia publică nici măcar nu îi cunoaște.
      Întrebarea este : lanțul se oprește aici ?

     • Vasile

      “Model de urmat”

      Depinde ce vrei! Daca vrei sa traiesti intr-o tara inapoiata, de lumea a III-a, atunci dai tara pe mana escrocilor care jefuiesc si rad tot! In Romania au fost distruse peste 7000 de intreprinderi, nu de multinationale, ci de romani escroci!
      Epoca Iliescu = Epoca de aur a escrocilor!
      Ma mir ca dupa 27 de ani de hotie mai sunt romani care n-au inteles! Singura explicatie este ca au un interes in continuarea hotiei! :)

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Vasile, va invit sa cititi articolul de mai jos. Veti afla ca ARO-CAMPULUNG nu a ramas in proprietatea romanilor, ci a fost “privatizat” adica vandut pantru suma de 150.000 de dolari, unui transnational. Acesta a distrus-o, vanzandu-i activele pe multe milioane de dolari, asa cum s-a intamplat cu marea majoritate a privatizarilor postdecembriste. DACIA este o exceptie si povestea ei inca nu s-a incheiat.

    http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2012/sezonul-2/aro-disparitia-unui-simbol-partea-i-cum-a-ajuns-un-brand-international-si-de-ce-a-fost-ingropat.html

  • Amedeo

   D-le Cojocaru acest tinar de care vorbesti sata stie si asta face. Educatia lor este foarte limitata, iar in unele cazuri ea nu exista. De aceea se merge cu turma, pentru ca ei, tinerii, nu pot discerne ce este bine si ce este rau, ei cred numai in retelele de socializare.
   Ei nu stiu ca un om are randamentul maxim intre 50 si 60 de ani, lucru dovedit de toti care studiaza rasa umana.
   Ei ii numesc batrini care sunt inmpotriva lor si atit.
   Da, sunt creatii ale noilor technologii si ai transnationalelor. Mai devreme sau mai tirziu cind nu vor mai fi utili, vor fi dati afara, caci vor apare alti mai ieftini.

 • Nelu Stiuca

  “TROLIUL” SALVATOR AL ROMANIEI

  Dupa evenimentele din decembrie 1989 cei mai multi romani traiesc cu senzaţia că ţara nu e guvernată sau că ar fi pe ultimul drum si resimt cu o acuitate dureroasă dezagregarea, disoluţia, absenţa oricărei strategii a poporului roman, pentru poporul român. Ca natie avem nevoie de niste coordonate, niste raspunsuri. Ce facem cu daruirile lui dumnezeu pentru neamul nostru? Cine sîntem noi ca popor? Cine vrem să fim ori sa devenim? Dacă ne punem asemenea întrebări, dacă ne interesează ce cerem noi de la noi înşine ca neam şi ca stat, unde anume avem posibilitatea să ne poziţionăm în matricea naţiunilor moderne, din punct de vedere cultural, politic, economic, social, unde putem fi situati peste zece si mai multi ani şi ce se întreprinde concret pentru asta, atunci cei cu discernamantul neafectat nu putem ramane pasivi fata de realitatile amenintatoare la adresa neamului romanesc.
  Pentru o minima familiarizare cu problematica vizata in acest proiect este necesar sa fie cunoscute cateva notiuni de baza:
  Referitoare la existenta STATULUI. Teoretic se spune ca statul reprezintă principala instituţie determinata de sistemului politic, deoarece, prin intermediul său, se realizează elementele esenţiale ale organizării şi conducerii unei societăţii moderne. Datorită acestui fapt, problematica statului modern ocupă o importantă pondere în aria de investigaţie a fenomenului politic, dar si civic. Problema definirii statului modern a constituit o preocupare a politologilor şi a oamenilor de ştiinţă încă din antichitate şi care continuă şi în prezent. Istoric tratand problema există o mare diversitate de păreri privind definirea si rolul statului, având fiecare, luate în parte, elemente raţionale care contribuie la elaborarea unei definiţii cât mai corespunzătoare a conceptului de stat modern. Fără a opera o analiză minuţioasă a tuturor teoriilor despre stat, se poate preciza că, din punct de vedere ştiinţific, statul este considerat de către mai mulţi analişti ca forma de organizare politică a societăţii aflate pe diferite trepte de dezvoltare, elementele cadru ce condiţionează existenţa statului fiind: teritoriul, populaţia şi caracterul de organizare politică si civica. Importante sunt si tezele, cu referire la stat, a unor inaintasi precum: Nicolae Filimon – “Nimic nu e mai periculos pentru un stat ce voieste a se reorganiza, decat a da franele guvernului pe mana parvenitilor, meniti din conceptiune a fi slugi si educati int-un mod cum sa poata scoate lapte din piatra cu orice pret!”; Francesco Orestano – “Cand intr-un stat slabeste sau inceteaza disciplina principiilor, isi ia avant anarhia egoismelor.”; Mihail Kogalniceanu – “Puterea si fericirea unui stat se afla in puterea si fericirea multimii adica a natiei.” .
  Despre SOCIETATEA umana moderna. Teoretic, se poate spune ca, societatea este un fapt natural, un dar al naturii determinat de nevoia pe care o au oamenii de semenii lor. Omul nu poate exista izolat, in afara societatii, pentru a putea trai si dezvolta normal. Aristotel spunea ca omul trebuie sa fie “ori animal ori Dumnezeu” sau altfel spus ori ceva mai putin decat un om ori mult, foarte mult mai mult. Pornind de la aceasta teza se poate spune ca omul este legat de oameni, el are nevoie de a se asocia, de a apartine unei colectivitati umane, unei societati careia sa-i comunice sau sa-i ofere realizarile sale si de la care sa primeasca anumite recompense ori ajutor in cadrul unei solidaritati. Istoric de la inceputul fiintei sale, omul apartine unei colectivitati umane, mai restranse sau mai ample, de care nu se poate izola, pentru ca el depinde de ea, iar aceasta il incorporeaza si nu poate exista fara el. Stiintific temeiul real al societatii umane este in primul rand biologic, fiind constituit din insusi faptul nasterii. Societatea nu este un fapt propriu si exclusiv al omului. Exista fenomenul de societabilitate si in lumea animala in lumea organica in general (cazul familiilor de furnici si albine etc.), dar societatii umane ii corespunde caracterul progresivitatii, al perfectiunii continue, al dezvoltatii rationale. Oamenii se nasc in cadrul societatii umane egali in drepturi obligatii si sanse, dar nu si in posibilitati fizice si intelectuale. Aceasta inegalitate in posibilitati, intre membri unei colectivitati, duce la anumite diviziuni in ceea ce priveste participarea, fiecarui individ la dezvoltarea grupului social, a societatii careia ii apartine si a unei obligatii a societatii fata de fiecare membru al sau. Unii ganditori ai vremurilor trecute au facut cateva remarci utile despre societate precum ca: “Societatea nu se guverneaza bine decat daca se suprapun doua forte: inteligenta si puterea.”- (Nicolae Titulescu); “Principala datorie a societatii este aceea de a permite fiecarui membru al ei sa isi indeplineasca destinul. Cand aceasta devine incapabila de a-si indeplini rolul trebuie schimbata.”- (Alexis Carrel);“Teribila este multimea cand are conducatori care fac rau”-(Euripides).
  Referitor la Societatea Romaneasca. Dupa 1989, in Romania s-a actionat cu mult “devotament revolutionar” pentru a se creea institutii cu emblema democratiei asistati fiind de experti ai U.E, (multe din acestea nu pot inca sa-si doveasca utilitatea sau eficienta sociala) folosindu-se arhitecti politici si decidenti publici de sorginte stalinista si sub amprenta urii si imoralitatii (lacoamiei) mostenite in gena colectiva a poporului roman. Drept urmare s-a realizat doar o hibridizare a vechilor structuri statale de dinainte de 1989. Efectele generate in urma functionarii acestora institutii nu ofera decat posibilitatea mimari democratiei si nicidecum actiuni de consolidarea ei. In asemenea conditii majoritatea romanilor sunt nevoiti sa suporte intoxicarile unor “politruci” “ciocoi” cu teoria precum ca democratia ar fi identica cu imoralitatea, coruptia si saracia.
  Institutiile statului sunt neperformante si datorita dominarii acestora de catre multi impostori (cei valorosi ori specialisti adevarati, unii din motive de umilire altii din lacomie au trecut de partea celor care dauneaza interesului geleral, iar o parte dintre ei s-au oferit cu orice risc sa slujeasca criminalitatii) si clanuri constituite pe baza diverselor principii neortodoxe-mafiote. In majoritatea situatiilor acestea functioneaza dupa cum le dicteaza interesele nelegitime, meschine (mai ales in cazul celor cu atributii de reglementare si de aplicare a legii care au inventat “FURTUL LEGAL”) ceea ce dovedeste ca Romania ar fi tara fara rost ori n-ar avea nici un orizont pentru viitor. Mecanismele generate de institutiile “hibrid” ale statului, experimentate de majoritatea romanilor, au produs acestora mari deziluzii si grave dezamagiri, umilinta si dispret.
  Esecurile Romaniei, reflectate in lipsa de reactie si de subrezenia institutiilor sale fundamentale care mimeaza democratia au generat inclusiv atitudini de respingere, fata de integrare, din partea unor conducatori ai statelor membre U.E. si au croit directia catre ANARHIE a Ro.
  Privitor la cadrul legislativ (inclusiv Constitutia Romaniei) dupa 26 de ani, s-a constatat ca, acesta a generat mecanisme nedemocratice, neperformante, structuri contradictorii si contine multa imoralitate (coruptie). Legislatia este dezlanata deoarece nerespectarea sau aplicarea in mod preferential si abuziv, chiar de catre demnitari, a regulilor elementare (inclusiv a bunului simt) si a principiilor (care trebuiau dobandite in cei “7 ani de acasa” cum ar fi; cazul ruşinii care a si murit, a bunei cuviinţe care isi da ultima suflare) de convetuirea sociala a devenit pentru majoritatea politicienilor si parlamentarilor motiv de reglementare sau legiferare fara noima in interes personal ori de grup infractional, drept urmare excesul de norme este fara precedent.
  Reglementarile (inclusiv procedurile, metodologiile, etc.) sunt concepute astfel ca cetatenii de rand, in numele asa-zisei democratii originale BALCANICE, sa spere in adevar si dreptate, insa fara a le putea dobandi vreodata sau cu usurinta, spre marea satisfactie inumana a “regizorilor politruci” si judiciaristilor (avocatilor, notarilor, expertilor, etc) bine platiti inclusiv din bani publici. JUSTITIARII reclama adesea ca sunt suprasolicitati oferind, spectacole publice, improprii normalitatii, in dispretul infaptuirii actulului de justitiei, regizate de insasi institutiile judiciare ale statului, folosite politic, de cele mai multe ori, pe post de “BAU” “BAU”, pentru amenintari si santajari, la care romanii de rand asista neputiinciosi.
  Tupeistii si mafiotii din politica, prin excese de violenta, cu specific balcanic, in coabitare neprincipiala cu puterea judecatoreasca au emis cu preponerenta norme legislative si verdicte juridice, prin care sa-si creeze privilegii, sa-si apere propriile temeri si sa consolideze pozitiile favorabile ale noii nomenclaturi si ticalosii, ignorand totalmente demnitatea umana si interesele majoritatii romanilor.
  Procedurile mai putin democratice, instituite in baza sistemului legislativ rezultat din ratiuni subiective, dusmanoase si egoiste, ce activeaza in societatea romaneasca, batjocoresc cele mai importante categorii sociale sau profesionale si au condus la aparitia unor “mutanti” sau “degenerati” esuati social precum; “capitalist cu obligatii de comunist”, “capitalist fraudist”,”miliardar de carton”, “impostor cu diplome de studii”, “politician apolitic”, “imbogatiti prin saracirea tarii”, ”interlop beizadea”, “presedinte penal”, “premier penal”, ”primar penal”, ”judecator penal”, “parlamentar penal”,”lider de sindicat penal” etc.
  In locul Politicilor Publice sectoriale necesare progresului general, majoritatea romanilor au primit, de la “falsa” clasa politica, in ultimii 26 de ani, “ STATUTUL DE COBAI” ori de “ROBOT” in baza caruia sunt supusi la cele mai diabolice experimente, fara a se tine cont de sex, varsta ori de gradul de instruire.
  . “Solidaritatea” ca valoare umana, in Romania, nu se poate manifesta ca o unitate strânsă, bazată pe comunitatea de interese, de sentimente, de idei si spirit de întelegere. Aceasta are doua valente una pentru categoria “jecmanitilor” si este invocata de clasa politica numai atunci cand puterea decide unilateral ca o majoritate a populatiei urmeaza ori si-a pierdut unele drepturi. A doua valenta a solidaritatii este cea a clasei privilegiatilor (jecmanitorilor), din care fac parte obligatoriu factorii puterii si se refera la sporirea propriilor avantaje, facilitati si libertati pentru comiterea de atrocitati. CLASA de MIJOC pilonul de baza, ce ar putea asigura stabilitatea oricarei societati, exista numai in mintea unor visatori, deoarece in realitate ea lipseste cu desavarsire din Romania tot datorita infantilismului si mafiotismului politic.
  Solidaritate intre privilegiati si celelalte categorii sociale nu se va putea realiza curand deoarece trufia, dusmania, incultura, demagogia si lipsa de civilizatie sunt intretinute politic si nu infatiseaza decat niste “raporturi sau relatii dintre lup si miel”.
  “Spiritul civic” ca ansamblu de sentimente profunde de dragoste si devotament patriotic, alt pilon de baza in sustinerea unei societati democratice, in Romania, nu s-a putut dezvolta din cauza tradatorilor de neam (a se vedea majoritatea liderilor de sindicat si de ONG) si a cenzurarii “organizatiilor societatii civile” de catre forte interne cu interese obscure. Perioada de dupa 1989 mai este caracterizata de ipocrizia si falsitatea in care traim. TRADAREA, in societatea romaneasca a devenit o parte permanenta a cotidianului politico-social si economico-administrativ. Majoritatea romanilor tradeaza ca ticalosii pe toate planurile si sunt tradati continuu de cei carora le acorda incredere. Tradarea este dureroasa atunci cind simtim cum suntem tradati de oamenii falsi, dar nu si cand noi tradam cu multa usurinta curveasca.
  Ignorind aspectul public negativ poate exista si tradare justificata de alegerea interesului propriu in realizarea celui mai simplu instinct, acela de a supravietui.
  Actul de trădare semnifica in primul rand lipsa, unei valori umane esentiale, a credintei, a unor convingeri, pentru ca nici un om cu crez adevarat nu poate trada. Tradeaza cel ce nu are nici o credinta si care se ascunde sub masca servilismului, ipocriziei si a falsitatii.
  Tradarea este considerata un mare pacat, deoarece viata a dovedit-o ca nu este usor sa decidem impotriva vointei noastre, a tentatiilor ticaloase sau a interesului nostru marsav si putini sunt cei care au vocatia de martiri.
  In politica romaneasca postdecembrista nu s-a remarcat nici un caz de loialitate politica cu finalitate glorioasa sau virtute, in schimb s-a putut vedea foarte frecvent tradarea calificata, prin aplicarea diferitelor moduri de operare imorala in interese meschine de partid, de grup sau personal.
  In existenta oricarei intelegeri(contract) politice, in drumul spre realizarea tintelor nobile trambitate pentru a fi auzite de creduli, totdeauna au aparut situatii in care cel putin un politician, animat de ganduri negre dusmanoase, imorale a demonstrat ca interesul lui este altul mult mai important decat al celorlalti de langa el si atunci a intervenit ruptura in urma caruia s-a urzit tradarea politica ca o alegere egoista, fara a mai interesa ca aceasta este de fapt facuta impotriva, celor cu care a mers impreuna pina in acel punct al unui traseu comun sau a celor care i-au acordat increderea.
  Datorita TRADARII, incompetentei si imoralitatii putine obiective politice de interes general au mai fost finalizate conform intelegerilor stabilite initial.
  Politicienii romani, pentru a fi alesi, au promis si cautat sa convinga prin siretenie si mecanisme demagogice cat mai multi alegatori pentru a le castiga votul sau pentru a le fura picatura de putere publica. Dupa castigarea mandatului marea majoritate a acestora (mai ales daca au si imunitate) au tradat, acoperindu-se cu justificarea politicii personale, ridicata mult mai sus decat rangul oricarui votant sau semen de-al sau.
  In acest context este clar ca majoritatea POLITRUCILOR care acorda TRADARII rang de virtute nu mai pot dovedi DEMNITATE deoarece, sunt lipsiti de anumite valoari umane, cinste, merite morale si de instictul politic suprem de a preţui omul sau de a manageria destine umane.
  In cazul unor conflicte sociale, niciodata nu se poate clarifica situatia despre cine a tradat primul, pentru ca frustrati de pierderea suferită, cei care se simt sacrificati, se arata a fi tot politicienii stapaniti de ura si egoism, plini de sine si incapabili de a-si recunoaste propriile tradari. Astfel ei devin victime artificiale si razbunatori crunti in numele unei moralitati lipsite de orice constiinta a tradarilor pe care le-au facut.
  “Calea TRADARII NATIONALE totdeauna a fost croita de/prin politica”. Cateva maxime cu referire la tradare sustin cele consemnate: “Servilismul este masca tradarii”- Francesco Orestano ; “Nu este credincios faţă de nimeni şi de nimic cel ce-şi poate trăda tovarăşul de trudă”- Antoine de Saint-Exupery; “Trădarea niciodată nu-nfloreşte desi e un spin. De ce oare? De-ar înflori n-ai mai putea să-i spui trădare” – John Harington
  Printre problemele importante ale societatii romanesti le reprezinta, “Viata religioasa” din care reiese ca nu ne putem purifica cum se cuvine, pentru vremurile imorale pe care le traim si datorita faptului ca cei ce slujesc imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman, nu respecta suficient exigentele randuielilor crestin-ortodoxe, ceea ce poate aduce pentru natiunea romana consecinte greu de evaluat sau anticipat si promovarea PRESEI independente nu doar fata de stat, ci şi fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru santajare ori pentru a manipula discursul si opiniile publice.
  Despre Statul Roman postcomunism. Oricat de mult s-au straduit unii politicieni impostori apeland la demagogia sofisticata, n-au reusit sa-i defineasca, statului, cu certitudine competentele, orientarile si nici sa-i contureze o structura moderna, eficienta. Dezbaterile publice pe aceste teme au reliefat mari confuzii si contradictii atat in plan politic cat si de natura juridica in defavoarea modernizarii relevante a statului si a cresterii bunastarii generale. Astfel politica fara strategii de dezvoltare si previziuni la nivel micro si macro a creeat in mod regretabil, conditiile propice instalarii unui nou tip de feudalism si mafiotism in Romania.
  “Modernizarea statului” a fost totdeauna un slogan serios folosit in mod demagogic de clasa politica, doar in campania electorala, desi constituie o miza foarte importatnta pentru progresul natiunii romane. Acest proces nu s-a putut realiza deoarece in societatea politica activeaza IMPOSORI, SUBMEDIOCRII si foarte multe CIOCIOLINE (feminine dar si masculine) fiind lipsita de capacitati manageriale in domeniul administratiei publice sau pentru valorificarea superioara a factorilor de reusita(inclusiv a celor naturali) cu potential ridicat. Datorita tradarii SISTEMUL POLITIC niciodata nu a putut dovedi practic ca are preocupari valoroase ori intentii bune si pentru realizarea interesului general. “Modelul de capitalism” autohton, croit de clasa politica ciocoiasca, s-a dovedit a fi pentru cei care muncesc si traiesc in Romania, o utopie la fel ca si comunismul, deoarece in numele emaniciparii capiatlului productiv (fabricile si uzinele) ce a apartinut unui mod de productie comunist(socialist) a fost privatizat, prin metode necunoscute pincipiilor sau relatiilor de tip “capitalism clasic”. Unele unitati de stat chiar daca au fost rentabile si costituiau obiective strategice pentru siguranta nationala (fabricile de ciment, industria petroliera, energetica, telefoanele, etc) au fost instrainate la valori mult subevaluate in favoarea unor spagi uriase primite de catre guvernantii si politicienii decidenti ce au avut toate culorile politice si apartin atat stangii cat si dreptei politice, toti au aplicat aceeasi metoda haiducesca.
  Relatiile de productie specifice noului mod de de productie postdecembrist sunt reprezentate doar de sistemul sofisticat al traficului de influienta, santajului si amenitarii.
  Majoritatea unitatilor economice privatizate au fost valorificate la fier vechi, iar terenurile revandute la preturi speculative. In aceste conditii capitalul industrial productiv, din Ro a fost mult redus, iar cel de origine autohtona a ajuns sa fie aproape de zero ceea ce afecteaza grav atat realizarea echilibrui economic intern cat si perspectiva dezvoltarii pe baza unor politici publice decise de interesul general al romanilor. Forma explicita a capitalismului aplicat, in Romania postdecembrista, numai de catre politruci sau cu sprijinul acestora este una conjucturala numita “capitalism salbatic”, care s-a dezvoltat in mai multe faze. Prima faza s-a consumat prin capusarea unitatilor de stat pana la falimentare. A doua, aflata in curs, de derulare se refera la capusarea bugetului de stat (prin borduriade, infiintari de spatii verzi cu panselute si parcuri fara utilitate publica, vopsiri de trotuare, montari excesive de indicatoare de circulatie, plata societatilor de paza pentru activitati inutile, etc) contribuind astfel, decisiv la FALIMENTAREA ROMANIEI.
  Agricultura si taranul roman chinuit de o istorie intreaga au fost lasati sa fie salvati de mila lui dumnezeu si poate a U.E, iar sistemul de irigatii a fost distrus cu stiinta si voia “fariseiilor” vremii fara sa raspunda nimeni. Asa zisele programe de dezvoltare (de nivel submediocru) si ajutorare financiara (subventionare) dispuse prin politica interna a statului n-au reusit decat sa fraudeze fondurile alocate si sa demonstreze nimic altceva decat importanta “frectiei la piciorul de lemn” in conditiile in care industria romaneasca pentru fabricarea utilajelor si masinilor agricole a fost falimentata sistematic fie si din lipsa de strategii (politici) nationale adecvate cat si datorita incompetentei manageriale, fara ca cei vinovati sa dea socoteala cuiva.
  Potentialul agricol al Romaniei nu este valorificat nici 40%. In acest domeniu ne situam ca natiune pe primul loc in UE la suprafete arabile nelucrate (desi de-a lungul istoriei poporul roman a supravetuit datorita harniciei) si la detinerea de atelaje cu tractiune animala (BALEGOASA) inclusiv pentru lucrat pamintul. In schimb importurile la produsele alimentare situeaza Romania printre primele locuri din UE.
  Cei care, dupa 1989 au avut obligatii sa gestioneze sau sa apere integritatea AVUTIEI NATIONALE , acum, recunosc intre ei ca si-au insusit in mod abuziv o mare parte din aceasta pentru a nu fi furata de strainii. Dupa atata experinta controversata “proaspetii capitalisti de soi” imbogatiti din/sau prin politica, savarsind acte de coruptie sofisticate, s-au naravit intr-un fel anume si nu se mai pot dezvata usor asa ca probabil pregatesc in acelasi spirit faza a treia a “capitalismului salbatic” ce va fi probabil o adevarata tragedie pentru majoritatea romanilor si prepetuarea natiei romane.
  Practica a dovedit ca majoritatea imbogatitilor prin frauda,“harparetii”, dominati de pacatul lacomie, nu au cultura necesara pentru a pretui capitalul (mai ales daca e vorba de cel de natura umana), prin aplicarea vreunei retete de succes in vederea mentinerii ori sporiri acestuia si drept urmare l-au transformat cu usurinta curveasca din forma productiva direct in bunuri de consum de lux, fara a lua in considerare ca, pe termen scurt se reduc drastic locurile de munca creatoare de valoare adaugata si are ca efect cresterea in mod nejustificat, a somajului si datorita sistemului clientelar, a aparatului bugetar de stat. Pe termen lung gafele comise, vor genera regres economico-social la nivel national si se va rasfrange, in termen scurt, cu influienta negativa majora si asupra “miliardarilor de carton” sau “capitalistilor fraudisti.”
  Spre deosebire de lumea civilizata mecanismul de tip arhaic preferat de privilegiatii societatii postcomuniste pentru acumularea de capital a pus Romania in ipostaze paradoxale spre uimirea occidentalilor, deoarece ca stat detine ponderea cea mai mare din U.E la numarul de autoturisme de lux aflate in circulatie pe cele mai impropii drumuri din Europa precum si la numarul de yahturi si vile (case) luxoase raportate la gradul mare de saracie existent. Atrocitatile privind sabotarea fara precedent a economiei nationale, au avut loc si se produc continuu in Romania cu ajutorul si in interesul mafiei politice autohtone in colaborare cu “oameni de afaceri straini” dintre care majoritatea sunt fugari urmariti de autoritatile tarilor unde acestia au comis tot soiul de nelegiuiri.
  In Romania, care asteapta verdictul integrarii definitive, s-a ajuns la situatii neregasite in tarile din U.E. in care cetateanul dacă nu are multi bani, nu are nici drepturi, nu primeşte respect, nici îngrijire, demnitatea persoanei umane stă în dimensiunea portofelului, în succesul material extravagant (denumit hotie) sau în numărul de plecăciuni efectuate periodic faţă de pilele sus puse care trebuie alimentate continuu cu tot felul de imoralitati.
  Inainte de a se semnala criza economica la nivel mondial, Romania se afla intr-un proces de recesiune debutat inca din 1990, care datorita clasei politice formata preponderent din reziduuri ale societatii romanesti, continua si in prezent, din nefericire intr-o simbioza aproape perfecta cu factori externi generatori ai crizei mondiale (evolutia indicatorilor de referinta – de (re)progres – nefiind data publicitatii de catre Institutul National de Statistica din motive politice ).
  Datorita cauzelor si factorilor interni de ordin subiectiv, mentionati, total nefavorabili, cat si a celor externi, CRIZA din ROMANIA ce se manifesta atat in plan economic, cultural, social, al dreptului persoanei si poporului roman, cat si in plan moral, nu are nici o sansa sa fi rezolvata, asa cum s-a vazut in experienta celor 26 de ani de tranzitie fara orizont si pseudodemocratie originala.CRIZA din Ro este caracterizata de, INCOMPETENTA majora dovedita prin, nevalorificarea potentialului uman inventiv si a factorilor potentiali de productivitate daruiti de forta divina Romaniei precum si de lipsa profunzimii si coeziunii politicilor publice esuate, dar si de IMORALITATEA generalizata, ce se datoreaza in mare parte si justitiei care functioneaza dupa algoritmi politici si nu in baza unor ratiuni juridice sociale general valabile pentru toti membri societatii.
  Formatiunile politice Parlamentare cauta sa mascheze incompetenta si imoralitatea lor si prin desfasurarea continuua de campanii electorale in care subiectele principale ale disputelor “doar a celor publice” sunt reprosurile penale sau cine fura mai mult si nici decum cele referitoare la Politici Publice.
  SISTEMUL POLITIC existent în România, după decembrie 1989, s-a dovedit a fi păgubos, categoric lipsit de capacitatea de a oferi societăţii căile necesare pentru progres.
  Caracterizarea este redată fidel de remarcile marilor cărturari români valabile şi astăzi, dramaturgul Ion Luca Caragiale nota că: “Partide politice în sensul european al cuvintului, formate de tradiţii sau de interese de clasa noi sau mai recente şi în care programele să se bazeze pe principii sau idei progresiste, nu exista în România” , iar renumitul Octavian Goga scria despre România în 1916 “Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti…
  Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală”.
  In Romania ,, Politica este indeletnicirea scarboasa prin care tipi fara nicio profesie ori avortoni ai profesiei lor, se catara acolo unde se deschid robinetele societatii. Posturi bine platite, de unde se pot invarti afaceri de miliarde, consilii de administratie, conecsiuni si reprezentante. Ai tupeu, ai proptele, ajungi si din lichea ce ai fost sau esti, devii omul ce imparte dreptatea, care arbitrezi morala, care reclama sacrificiul suprem.” Teodoru Radu, Biografii de razboi ed. Eminescu ,1980, pag. 130
  Iar ,,Democratia este un sistem de exploatare a averilor statului mintind multimile naive prin gadilarea instinctelor primare. Pentru a curma coruptia universala ar trebui o elita de conducatori care sa se sacriifice in interesul permanent al natiunii,. Dar unde sa gasesti asemenea sfinti printre oamenii politici narozi?” Crainic Nichifor, Zile albe, zile negre ed. Gandirea , Bucuresti, 1991, pag. 211-212.
  In ultimii 26 de ani sistemul politic din Romania nu a dovedit ca detine macar un plan (ce sa mai discutam de strategii) pentru redresare nationala, indiferent de ideologie care oricum există numai la nivel declarativ deoarece în realitate aceasta lipseşte cu desăvârşire. Sistemul politic este total nepotrivit în raport cu perioada de tranzitie ??? sau de modernizare a Romaniei, cu ideile sau cu obiceiurile europene capitaliste.
  Mecanismele politice de alcatuire a Puterii Publice sunt mai mult decat antidemocratice:
  1. – nu respecta principiul legalitatii referitoare la infiintarea organizrea si functionarea partidelor politice. A se vedea de pilda, statutul UDMR – un ONG constituit pe criterii etnice ce apra doar interese de grup (infractional) si nu ale maghiarilor din Ro– este folosit ilegal (fara respectarea legii partidelor) pe post de bolovan politic, la inclinarea balantei, pentru alcatuirea majoritatii necesare guvernarii ceea ce a oferit societatii romanesti permanent indicii ca noua oranduire sociala functioneaza doar pe baza santajului politic. Acelasi ONG a mai avut misiunea de a aprinde fara just temei disputele nationaliste. Situatia participarii in mod separat a UDMR-ca ONG etnic, la alcatuirea Puterii Publice in Romania este unica in lume sau poate specifica unei democratii tribale.
  In legislatura trecuta s-a “brevetat” si aparitia direct in Parlament, fara vot popular, a UNPR=”Uniunea Nulitatilor Politice din Romania”, in conditii destul de nefiresti, formatiunea fiind apreciata de opinia publica ca un “Batalion Disciplinar al Politicii Romanesti” format preponderent din puscariabili, folosit tot pe post de bolovan politic.
  2. – nu respecta principiul legitimitatii alesilor astfel ca alesul desemnat castigator sa obtina peste 50% din voturile celor cu drept de vot si nu a celor care merg la vot ploconiti sau mituiti.
  3. – procedurile utilizate cu ocazia alegerilor, din 1990 pana in prezent, permit in mod scandalos aplicarea unor „scheme sau algoritmi care genereaza imoralitate si incompetenta” si nu impun candidatilor, respectarea unui minim cumulat de criterii de valoare, referitoare la, competenta (pregatire profesionala, experienta, etc) si integritate morala.
  Politica funcţionează pe principii imorale si josnice ca o masinarie de afaceri necurate. In multe domenii este organizata în stil mafiot precum grupările infracţionale de crima organizata, deoarece la orice nivel administrativ sau al puterii statului există în mod specific democraţiei originale din România, conditii de consolidare a “dictaturii plurariste” oferite de libertatea discretionară pentru a se reglementa orice anormalitate (aberaţie sau hoţie). Astfel politica statului a devenit ostilă cetăţeanului de rând şi a facut din România o ţară fără rost si nici o perspectiva geo-politica.
  Asa s-au creeat premizele aparitiei dictaturi prulariste sau poate a anarhiei in Romania si doamne fereste daca nu cumva si pentru declansarea altor fenomene sociale nedorite.
  Toate aceste realitati sumbre ofera majoritatii cetatenilor din societatea romaneasca, si nu numai, imagini dezolante neprogresiste si lipsite de perspectiva sau optimism.
  Incapacitatea manageriala a statului roman, lipsa de (pre)viziune a falsilor politicieni si preocuparea acestora pentru promovarea propriilor scopuri meschine, este dovedita de cel mai mare paradox din istoria moderna a natiunii romane, sunt imprumutati zeci de miliarde de euro de la FMI pentru consum efectiv si alte fantezii politice si nu s-au putut valorifica miliardele de euro (nerambursabile) puse la dispozitie de catre U.E. pentru investitii, in situatia in care B.N.R. are rezerve valutare de peste 35 miliarde de euro de unde s-ar putea aloca fondul necesar cofinantarii proiectelor atat de utile modernizarii Romaniei.
  Dupa experienta trista a celor 26 de ani, majoritatea populatiei constientizeaza ca, in “statul de drept” si “democratic” tipic romanesc domneste “ticalosiia”, “golania” si “dispretul uman” precum si faptul ca Romania risca dupa atatea esecuri in toate domeniile vietii economico-sociale sa-si piarda totalmente suveranitatea statala.
  In Romania democratia este mimata:
  Anumite teze referitoare la democratie specifica ca, separarea puterilor in stat este un principiu fundamental al statului de drept si presupune o distribuire a puterii sale catre instante diferite, independente, inzestrate cu atribute si prerogative de executie si de conducere supreme in stat. Scopul separarii puterilor in stat este acela de a impiedica acumularea, detinerea sau exercitarea abuziva ori absoluta a puterii.
  Divizarea puterii poate garanta adoptarea si aplicarea corecta a legilor precum si respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Aceasta divizare este caracterizata prin existenta a trei puteri si anume: puterea legislativa, puterea executiva si puterea judecatoreasca (rezervata) a statului. .
  Puterea legislativa este exercitata de catre Parlament, institutie care reprezinta principiul suveranitatii poporului, este organul reprezentativ, suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii. .
  Atributiile cele mai importante sunt: adoptarea legilor obligatorii pentru toti cetatenii, organizarea armatei si apararii nationale, organizarea administrativ teritoriala a tarii, organizarea invatamantului si adoptarea bugetului.
  Puterea executiva este realizata de Guvern, care trebuie sa urmareasca aplicarea intocmai a legilor si sa asigure pe baza STRATEGIILOR elaborate pe termen scurt, mediu si lung realizarea politicii interne si externe a tarii precum si conducerea generala, teritoriala si locala a administratiei publice.
  Puterea judecatoresca (rezervata a statului) este realizata de Instantele Judecatorestie si autoritatile care respectand principiile obiectivitatii, oportunitatii si moralitatii vegheaza la respectarea legilor. .
  Separarea celor trei puteri, Parlament, Guvern, Putere Judecatoreasca, desi au organizare proprie, functii si atributii specifice, nu inseamna izolarea totala a acestora, ci interdependenta si controlul reciproc. Potrivit acestui principiu nici una deintre cele trei puteri nu trebuie sa prevaleze asupra celeilalte, nu se subordoneaza una alteia si nu isi asuma prerogative specifice celorlalte. Intre ele nu exista vreo ierarhie. .
  Constitutia consemneaza acest principiu, pentru a impiedica pe cei ce ar dori concentrarea puterii in mainile unui grup cat mai restrans sau unui singur om, ceea ce ar duce la instaurarea unui regim politic totalitar. .
  Cand puterea autoritatilor isi pastreaza limitele legitime normale, drepturile celor care sunt condusi sunt mult mai respectate deoarece detinatorul ei suprem este poporul.
  Doar Statul de drept garantează libertatea individului şi protecţia minorităţilor, îndeplinind astfel regulile democraţiei. Prin STATUL DE DREPT se certifică faptul că democraţia se sprijină pe convingerile comune şi pe acordul intern al tuturor cetăţenilor în ceea ce priveşte respectarea şi prezervarea drepturilor omului. Numai aşa poate supravieţui democratia si normalitatea sociala divina pe termen lung.
  In Ro, dupa 1989, DEMOCRATIA este mimata, deoarece nu se poate vorbi de o separatie a puterilor in stat, ci numai de amestecul dintre ele, de ingerinte si influiente reciproce de tip imoral, neortodox sau MAFIOT. COABITAREA impusa este o acceptare HAIDUCEASCA balcanica si nicidecum o aplicatie constitutionala sau morala.
  Premierii si ministri isi pastreaza de 26 de ani functiile de conducere detinute in partidele din care provin, in loc sa se autosuspende, activeaza si ca parlamentari exercitand in acelasi timp atributii legislative cat si executive contrar principiului separatiei puterilor in stat incasand unii dintre ei cumulat pensii nesimtite, salarii de la Guvern si de la Parlament. Politruci ca acestia cum sa se mai gandeasca la saraci ori sa mai conceapa si sa implementeze PROIECTE de TARA progresiste ori STRATEGII de DEZVOLTARE generala si SECTORIALE sau de combaterea a CORUPTIEI ori a imoralitatii in cadrul procesului de guvernare a tarii?????
  Parlamentarii si Guvernantii activeaza si exercita functii in Sistemul Judiciar ( fie ca avocati, experti, membrii ai unor comisii ori asociatii juridice, etc) sau in organisme de DECIZIE nerespectand principiul separatiei puterilor.
  Parlamentarii si falsii revolutionari sustinuti de baronii locali isi atribuie fara nici o rusinare in mod abuziv si discretionar drepturi si facilitati imorale (anormale) ignorand orice nuanta a demnitatii umane, in timp ce profesorii, medicii, inginerii, artistii, functionarii, etc traiesc din miciunile si glumele proaste spuse (promise) de guvernanti. Numarul emigrantilor supravietuitorilor si cersetorilor romani in tarile U.E si respectiv in localitatile din Ro a crescut exagerat. Administratia statului Ro nu are nici o strategie privind ingrijirea in sistem organizat a handicapatilor, nejutoratilor, bolnavilor cronici, oamenilor strazii etc……..In Ro cheltuielile, tarifele si preturile sunt aliniate la nivelul tarilor europene iar salariile si veniturile a 85% din populatia Ro sunt comparabile cu lumea a treia din Asia sau Africa.
  Parlamentul si Presedintia exercita ingerinte in functionarea puterii judiciare si executive prin numirea Avocatului poporului, a unor membri in CCR, la Curtea de Conturi, in CSM sau la ANI, etc. ceea ce permite promovarea unor jocuri de interese nelegitime.
  Alesii pentru functii publice (exculs cea de presedinte a Ro) au mandate fara numar, perioade nelimitate, situatie ne mai intalnita in tarile civilizate, ceea ce ofera posibilitatea creerii unui sistem social plurii dictatorial.
  Nerespectarea principiilor independentei, competentei si moralitatii precum si neprevenirea conflictelor de interese sau a unor incompatibilitati cu ocazia ocuparii unor functii in stat de catre demnitari sau functionari a condus la situatia in care la nivelul national al structurilor centrale si teritoriale ale administratiei se regasesc doar clanuri ce au la baza grade de rudenie, relatii de prietenie si interese nelegitime ce au ca scop devorarea economiei nationale si fraudarea fondurilor bugetare.
  Fosta nomenclatura comunisto – securista (in majoritatea ei) si cea formata in postcomunism (falsi revolutionari si politicieni impostori sau ticalosi), intr-un mariaj deplin, au reusit sa-si transforme puterea politica in capital financiar si active economice, si sa detina astfel controlul sau influienta asupra oricarui tip de decizie publica cu riscul pierderii SUVERANITATII si FALIMENTARII Romaniei deoarece saracia “populimii” romane sub toate aspectele este in crestere alarmanta.
  Acesti MUTANTI ,curiozitati biologice balcanice (DEGENERATI ce dovedesc URA si LACOMIE fara limite) dintre care unii autointitulati POLITRUCIENI, anormalitati aparute dupa 1989, nu pretuiesc nici una din valorile sistemului democratic, dovedindu-se in mod dezastros ca gena poporului roman cu toate segmentele vietii sale sociale, este grav afectata de “amprenta celor ce ne-au cotropit de-a lungul istoriei acest teritoriu” precum si de instinctele animalice numite ura si lacomie.
  Cu sprijinul nefast al unei parti din SOCIETATEA CIVILA cumparata de EXCROCI nationali ori internationali si al unei bune parti din PRESA slujita si subordonata prin tot felul de meschinarii s-a ajuns la MAFIOTIZREA rapida a societatii romanesti.
  Sistemul legislativ nu are nimic comun cu necesitatea de a exista in mod obiectiv si moral ca intr-o societate democratica moderna deoarece legile emise de paralamentari cu preponderenta puscariabili ori impostori sunt modificate frecvent invocandu-se motivele puneri lor in aplicare prin O.U.G.-uri, O.G.-uri sau de cele mai multe ori de catre H.G.-uri care la randu-l lor foarte des sunt “mutilate” prin ordine de ministru si dispozitii ale prefectilor ori directorilor, astfel legile cu denumiri interesante ce dau bine in fata celor ce urmaresc cuprinsul acquis-ului comunitar sunt traduse pe intelesul si in interesul celora care au mafiotizat societatea romaneasca.
  In Romania notiuni precum coruptie, manelism, cocalarism, fite, dive, gunoaie umane, sistem sanitar la pamint, invatamint prabusit, interne distruse, nepotism exacerbat, lipsa previziunilor, economie imaginara, datorii uriase, lipsa de perspectiva si strategii etc, sunt caracteristici endemice.
  Romania în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Ghinionul nostru, ca popor, spre deosebire de alte natiuni este ca in decursul miilor de anii parcursi oamenii de stat adevarati existenti la carma cetatii pe aceste meleguri pot fi numarati pe degetele la o mana. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, din partea OAMENILOR care pot dovedi CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA iluminati, romani apolitici, dar si straini (vezi modelul – Raed Arafat de la Min Sanatatii) pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirea si proiectele lor valoroase in vederea REDRESARII ROMANIEI care de 26 de ani datorita, SUBMEDIOCRITATILOR din SISTEMUL POLITIC, se află într-o continuă prăbuşire ABISALA.
  Cultura, ADN-ul istoriei neamului romanesc si stiinta (invatamantul)cea mai importanta resursa a progresului general, in Ro sunt batjocorite si tratate cu indiferenta ori lasate arbitrariului de catre POLITRUCII infantili pentru indobitocirea neamului romanesc. Acum in vremuri tulburi pentru guvernarea tarii poate intelege orice roman de ce marii oamenii de cultura si de stiinta ai neamului nostru au emigrat fiindca nu au putut vietui in Ro, pentru a fi patrioti desavarsiti, ei s-au dăruit omenirii cu pasiune pe teritoriul altor tari.
  Numai valorile umane superioare, adevarate, inzestrate cu talent, inteligenta, mestesug competitional, harnicie si moralitate, omenie, sentimente de compasiune, impreuna cu procesul complex de instruire superioara a membrilor societatii pot constituii resursele si caile pasnice sigure si garantate ce pot aduce Romaniei progres si modernitate, caracteristici mult dorite si necesare in cultura, economie, industrie, agricultura, turism, educatie, sistem de sanatate publica, administratie centrala si locala, justitie etc.
  Avand in vedere stadiul avansat al decaderii Romaniei, CA VARIANTA SALVATOARE UNICA, ESTE NECESITATEA VALORIFICARII INTENSIVE A EXPERIENTEI SI POTENTIALULUI UMAN INVENTIV PRECUM SI A STIINTEI POPORULUI ROMAN, in exercitarea actului politic, al administratiei publice si in vederea reducerii riscurilor economice si ai instabilitatii sociale. Aceste implementari (asimilari) in managementul public al societatilor moderne si statelor civilizate ale lumii care au dovedit practic ritmuri intense de progres in conditii democratice se realizeaza pe doua cai si anume:
  a) – Una in care stiinta si potentialul cultural inventiv sunt asimilate direct sectorial prin intermediul colectivelor permanente de specialisti independenti consacrati – ceea ce in Romania ar corespunde actualmente cu clientela diversa formata din asa-zisi consilieri, chibitari pe post de experti tunari si aranjori de ponturi, pentru “ fraudarea legala” a banului public prin, achizitii publice si ocuparea de functii sau posturi vacante din ministere si structurile Guvernamentale si este foarte dificil, daca nu imposibil, de reformat.
  b) – A doua cale, consta in valorificarea factorilor potentiali, in cadrul actului politic si de administratie publica sau pentru reducerea riscurilor economie si ai instabilitatii sociale, printr-un organism central, total apolitic format din colective permanente de specialisti independenti consacrati. Aceasta este varianta optima, oportuna si pretabila tarii noastre avand in vedere conditiile obiective in care aceasta se regaseste.
  Drept urmare pentru “PREVENIREA DISOLUTIEI STATULUI”, reducerea saraciei, combaterea anarhiei si oligarhiei, normalizarea ierarhiei valorilor umane in societatea romaneasca precum si in vederea responsabilizarii formatiunilor politice si redarii demnitatii si increderii romanilor intr-un viitor optimist, este necesar ca:
  – In plan institutional sa se infiinteze: “COMITETUL (INTELEPTILOR) PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI GLOBALE ANTICRIZA SI CONSOLIDAREA DEMOCRATIEI IN ROMANIA”, organism national care sa indeplineasca functiile “TROLIULUI” SALVARII si RIDICARII Romaniei DECAZUTE sau al GRUPULUI PENTRU ROMANIA (Daca situatia o va impune validitatea acestui organism national poate fi ceruta si de la Bruxelles).
  Acest FOR NATIONAL trebuie sa constituie O INSTANTA care sa legitimeze viitorul neamului romanesc si sa detina atributii de reflectie, studiu, analiza, sinteza si conceptie referitoare la configurarea traiectoriilor necesare evolutiei strategiilor pe termen scurt, mediu si lung, precum si la implementarea lor in vederea asigurarii unei dezvoltari economico-sociale certe si consolidarii democratiei in Romania. In acelasi timp poate proteja evolutia Romaniei de diferiti factori perturbatori, de natura subiectiva, externi sau interni generati inclusiv din cauza unor dereglari comise de catre aventurierii sau exacerbatii din politica romaneasca. Poate consilia si acorda avize privind propunerile legislative (reglementari) atat de nivel inferior cat si superior din punct de vedere al ierarhiei juridice, emise de institutiile abilitate ale statului pentru, imbunatatiri organizatorice, prioritizarea alocari de resurse, simplificarea si eficientizarea unor proceduri ori metotologii, etc. Poate elabora proiecte de reglementari din proprie iniţiativă privind diferite domenii care trebuie supuse adoptarii Parlamentului pentru asigurarea progresului national sigur, in ritmul cel mai intens posibil.
  Rolul principal al “TROLIULUI” sau al GRUPULUI PENTRU ROMANAIA este acela de a asigura „o punte” de legatura între instituţiile statului ce trebuie continuu modernizat, in conformitate cu dezvoltarea “societatii cunoaterii” pe plan mondial şi ceea ce se numeste “societatea civilă organizată” care prin mijloace si proceduri moderne europene trebuie activata la maximum posibil pentru eficientizarea managementului public.
  In vederea maximizarii interesului general acest organism (cuagulant, al inteligentei din toate domeniile stiintei, al energiilor pozitive curajoase, bunei credinte si moralitatii), va promova rolul suprem al organizaţiilor societăţii civile prin instituirea unui dialog stiintific, rational si permanent cu structurile statului care au atributii sau competente in domeniile reglementarii si cel executiv. Membrii acestui FOR (mai ales fondatorii) trebuie sa provina din randul cetatenilor romani care pot dovedi sau certifica concret performanta in pregatirea stiintifica (teoretica), experienta profesionala si de viata precum si o inalta probitate morala. Acestia trebuie sa reprezinte si sa sustina, pentru perezent si viitor, pe baza unor Strategii Sectoriale fundamentate stiintific, realizarea unei largi varietati de interes general in domenii precum, invatamant, sanatate, economie, social, cultural, administratie, ordine publica, aparare, justitie, etc. specifice ţării noastre, concretizate in proiecte performante aplicabile, viabile si nu de natura utopica ori fantasmagonica asa cum au fost prezentate, dupa 1989, pe baza fanteziilor emanate de politica romaneasca infantila pentru a masca incompetenta si furtul national (a se vedea cazul (ne)construirii autostrazilor).
  Tot pentru CONSOLIDAREA DEMOCRATIEI, pe termen scurt, trebuie aplicate si alte masuri, mai relevante fiind cele privitoare la redarea increderii populatiei in institutiile Parlamentului si Justitie astfel:
  1. Parlamentarii sa activeze, mai mult de jumatate din timpul lor de lucru lunar la birourile parlamentare teritoriale din colegiile care i-au mandatat. Pentru determinarea nr. de parlamentari, care in mod ciudat ii dublu fata de nr. aprobat prin referendumul din 2009 si dimensionarea corecta a serviciilor celor doua camere trebuie sa se aiba in vedere atat criteriile de eficienta operationala cat si de cheltuirea economicoasa a fondurilor publice precum si algoritmii sau normele standard utilizate de parlamentele tarilor europene, care au si PIB-ul pe cap de locuitor asemanator cu cel din Romania. Acelasi rationament trebuie folosit si la dimensionarea intregului aparat de stat (central, local).
  2. Candidatii viitoarelor alegeri locale si parlamentare trebuie sa fie preponderent propusi din randul independentilor. Deoarece POLITICA de stat in Ro este conceputa preponderent de catre SCELERATI, PARANOICI, IMPOSTORI, DEMAGOGI, DESFRANATI, TRADATORI, CIOCIOLINE etc. trebuie intreprinse masurile necesare prin NORME emise de catre BLOCUL NATIONAL al SOCIETATII CIVILE (al GpR-urilor) ca pe listele de candidati la orice tip de alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale) INDEPENDENTII apolitici ( nu ca dr Oprescu) sa poata participa ca si candidati fara nici o ingradire legislativa, numai pe baza criteriilor de moralitate, integritate si competenta-instruire (experienta).
  Numai asa Ro ca stat va putea elimina din istoria sa neagra rusinoasa si din viata publica DILENTANTISMUL, INCOMPETENTA, AMATORISMUL si SUBMEDIOCRITATEA si va rasturna totodata TROACA POLITICII romanesti umpluta cu gunoaie, reziduri umane, zoaie si laturi umane. In acest mod iresponsabili politicii romanesti din ultimii 26 de ani vor deconta cu mai putine riscuri nelegiuirile si imoralitatile comise impotriva natiunii romane, altfel tensiunile create de clasa politica impostoare (tradatoare) in societatea romaneasca nu vor mai putea fi tinute sub control.
  Metaforic exprimand realitatea, multi parlamentari nu se pot orienta nici cu busola in mana, dar fara busola, in cadrul comisiilor de specialitate se privesc unii pe altii doar daca se discuta despre propriile interese. In plenul Parlamentului nu se pot intelege cu privire la propriile convingeri decat daca li se face semn cu degetul cel mare. Pentru eficientizarea legislativului alegerea parlamentarilor trebuia facuta de catre alegator direct pe buletinul de vot pentru comisiile de specialitate existente in Parlament si nu pe liste de partid.
  3. Excluderea deciziilor politice si factorilor politici din procedurile de numire (desemnare) a membrilor din conducerile, Curtii Constitutionale, Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii de Conturi, (unde trebuie desmnate alte conduceri). Pentru eficientizarea actului de justitie si armonizarea unor practici cu cele ale U.E. sa se introduca in sistemul judiciar institutia “judecatorului de instructie” si sa se excluda cea a “NUP” care incuba multa munca sterila si faciliteaza comiterea cu usurinta a actelor de coruptie de catre justitiari.
  4. Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului precum si repartizarea fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective.
  Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor.
  Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei.
  Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 26 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care ajuta la instalarea anarhiei .

  DUMNEZEU SA AJUTE POPORUL ROMAN!

  “Asociatia Romana pentru Progres si Civilizatie”

  Ioan PUSCASU

  N.B.
  Valorificarea experientei si a potentialului uman inventiv precum si a stiintei sau iscusintei poporului roman in folosul sau, in scopul realizarii progresului national ori a obiectivelor de interes general se poate materializa in actul politic sau al administratiei publice, in reducerea riscurilor economici si ai instabilitatii sociale numai daca exista in evolutia fireasca a societatii romanesti ca piatra de capatai STRATEGII viabile necesare elaborarii de politici macro si micro economice.
  - STRATEGIA GLOBALA NATIONALA – reprezintă un ansamblu de, analize, previziuni (prognoze) la nivel “macro-sistem”, decizii şi acţiuni strategice cu privire la; alegerea metodelor si mijloacelor optime utilizate, stabilirea si folosirea judicioasa, oportuna si legitima a resurselor si energiilor interne si externe aflate la dispozitia tarii, in scopul realizarii, in sistem integrat, a obiectivelor nationale ce vizeaza progresul general, pe termen mediu si lung si obţinerea avantajului competitiv potrivit misiunii sale, avand in vedere evolutiile similare pe plan mondial.
  - STRATEGIILE SECTORIALE NATIONALE – (din dom. sanatatii, invatamantului,
  industriei, agriculturii, protectie sociale, apararii nationale, ordini publice,
  justitiei, administratiei publice, etc. ) – reprezintă un ansamblu de analize, previziuni
  (prognoze) la nivel “de subsisteme”, decizii şi acţiuni strategice privitoare la domeniile in cauza, referitoare la; dispunerea metodelor si mijloacelor eficiente utilizate, stabilirea folosirii judicioase, oportune si legitime a resurselor alocate, in vederea realizarii obiectivelor tinta la nivel national, specifice, pe termen scurt si mediu tinand cont de obligativitatea corelatiilor sectoriale si respectarii parametrilor cuprinsi in traiectoriile evolutive prevazute in Strategia Globala Nationala.
  Numai Strategiile viabile, eloborate cu ingeniozitate vor putea genera Politici Publice sanatoase in baza carora sa fie emise legi pertinente durabile. Altfel societatea romaneasca va fi condusa, asa cum se intampla de 26 de ani, pompieristic din esec in esec pana la stadiul de FALIMENT NATIONAL.
  – Pentru eficientizarea sistemului politic, care in 26 de ani nu a dovedit ca detine macar un singur plan pentru interes national, indiferent de ideologie (oricum aceasta există numai la nivel declarativ deoarece în realitate lipseşte cu desăvârşire) SISTEMUL POLITIC LEGISLATIV trebuie separat de managementul ECONOMIC (neamestecul politicienilor in numirea de persoane pe diferite functii de conducere sau executie) si cel ADMINISTRATIV (alegerile consilierilor locali si primarilor sa nu se mai faca pe liste de partid si numai in baza unor criterii de integritate, pregatire-instruire si competente dovedite in practica).
  – Pentru consolidarea DEMOCRATIEI IN ROMANIA, care in 26 de ani s-a demonstrat ca functioneaza doar prin mima trebuie adoptate STRATEGII de dezvoltare a CLASEI DE MIJLOC ca pilon de bază al unei stabilităţi sociale, fiind cea mai acuta necesitate pentru asigurarea viitorului optimist al poporului roman, drept pentru care se impune:
  a). – REDUCEREA SĂRĂCIEI inclusiv prin valorificarea eficientă în folosul fiecărui român a bogăţiilor solului şi subsolului (respectarea algoritmului dictat de cota indiviză dispusă de Dumnezeu pentru fiecare român) sau a utilizării factorilor geografici naturali de producţie şi servicii. Revizuirea sistemului de redevenţe care de 26 de ani favorizează discreţionar numai pe OLIGARHI. Impunerea realizării algoritmului de salarizare minimă astfel ca, în România după aderare la U.E să se respecte limita minimă de 65% din salariu mediu existent în comunitatea europeană de 800 de euro.
  Redarea sperantei si optimismului cetatenilor romani este posibila prin adoptarea de srtrategii nationale si sectoriale (de dezvoltare a productiei si cresterea productivitatii muncii) care sa apropie PUTEREA DE CUMPARARE a romanilor de cea a cetatenilor din UE prin eliminarea sclavagismului modern caracterizat prin costuri ale vietii la preturi (tarife) europene si venituri sau castiguri salariale de tip african sau asiatic.Comparativ cu anul 1989 puterea de cumparare a romanilor a scazut enorm, sindicatele simt oroare cand analizeaza acest indicator de baza al vietii, iar INS nu-l publica din motive politice.
  b). – COMBATEREA ANARHIEI prin impunerea respectării de către toţi cetăţenii români fără nici o discriminare, a (moralităţii) bunelor practici sau obiceiuri, a principiilor dictate de civismul modern şi a reglementarilor elaborate şi ierarhizate pe baza elementelor de raţionalitate progresiste care să vizeze interesul general (colectiv).
  Pentru dezvoltarea spiritului civic in Romania, trimestrial trebuie făcute publice de către Guvern si presa (de buna credinta) statisticile referitoare la stadiul imoralităţii şi incompetenţei pe niveluri de putere publică, pe ministere sau domenii ale administraţiei locale sau centrale, folosind în cazurile existente la investigarea acestora, culegerea de date voluntari din toate domeniile, învăţământ, sănătate, administraţie, justiţie, ordine publică şi apărare, finanţe, etc.
  c). – DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase.Trebuie să se facă stiut public si cu sprijinul SOCIETATII CIVILE ce are simtul responsabilitatii topul pe ultimii 26 de ani a îmbogăţiţilor prin intermediul funcţiei publice (politice) sau prin metode frauduloase ori care au intrat în politică pentru a fi protejaţi de legea penala, precum şi a celor ce fac afaceri oneroase prin intermediul rudelor sau diverşilor interpuşi. Astfel vor fi facute publice listele cu persoanele indezirabile pentru politica României şi cu cele declarate “non grata” pentru viaţa publică din România.
  Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura.

  Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. Pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa “orienteze” si sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale.
  In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!

  http://www.progressicivilizatie.ro

  • Vasile

   Mai pe scurt

   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR, CU AJUTORUL PROSTILOR, iar ei numesc asta democratie!! :)

 • EXPERIMENTUL
  TEODOR PALEOLOGU,

  DOMNUL INTELECTUAL TEODOR PALEOLOGU, IN CADRUL EXPUNERII DOMNIEI SALE, DE DUMINICA LA POSTUL DE TELEVIZIUNE B1, A PRECIZAT PRITRE ALTELE SI URMATOARELE,

  DOMNIA SA, SPUNEA CA A REUSIT, SA ADUNE ALEATORIU, LA LOCUINTA DOMNIEI SALE, CIRCA 10 TINERI INTELECTULI, DE CONVINGERI POLITICE DIFERITE, IN SCOPUL DE~A GASI UN NUMITOR COMUN, PENTRU LINISTEA TARII .

  TINERII INTELECTUALI, FRUMOSI SI LIBERI ASA CUM S~AU INTILNIT, TOT ASA S~AU SI DESPARTIT, DEOARECE AU INCEPUT INJURIILE INTRE CEI CU VEDERI DE DREPTA SI CEI CU VEDERI DE STINGA…

  DE AICI CONCLUZIA CA, CEIA CE VEDEM NOI IN PIATA VICTORIEI, CA SI LA COTROCENI, NU ESTE ALCEVA DECIT ANTAGONISMUL SPECIFIC DINTRE CEI CE SINT POLITICIENI CONVINSI CU VEDERI DE DREAPTA ,CA SI POLITICIENI CONVINSI, CU VEDERI DE STINGA .

  DACA CEI 10 TINERI INTELECTUALI, FRUMOSI SI LIBERI, CITEU DOCTRINA ,,LEGEA COJOCARU”, CEA CARE ESTE O DOCTRINA DE ,,CENTRU DREAPTA” INSEMNA CA, TOTI CEI 10 TINERI FRUMOSI SI LIBERI, SE INTELEGEAU SI AR FI PUTUT DA UN COMUNICAT TARII, IN CARE TARA, DACA VREA SA SE LINISTEASCA, TREBUE SA SA SE INDREPTE, CATRE DOCTRINA ,, LEGEA COJOCARU”, DOCTRINA CE, PINA CIND SI DOMNUL PRESEDINTE AL AMERICII, DOMNUL TRUMP, O INBRATISEAZA SI CARE FACE CA TOT POPORUL CE APLICA O ASTFEL DE DOCTRINA, DEVINE POSESOR DE CAPITAL ADICA CAPITALIST.

 • 2 TINERI INTELECTUALI
  A APARUT LA ORIZONT ,

  DUMINICA, LA TELEVIZIUNEA B1, A APARUT LA ORIZONT 2 TINERI INTELECTUALI, CEIA CE INSAMNA CA APELUL FACUT DE CATRE, DOMNUL ANALIST POLITIC, DOMNUL COSMIN GUSA A AVUT EFECT ….

  ESTE VORBA DE CATRE, DOMNUL CATALIN AVRAMESCU SI DOMNUL PALEOLOGU, AMBII FOSTI AMBASADORI AI TARII NOASTRE, IN STRAINATATE .

  DIN CELE RELATATE, DE CATRE DOMNIILE LOR, CE S~A BAZAT PE MULTA CRITICA, LA FOSTELE SI ACTUALELE GUVERNARI, NU AU VENIT CU NICI O PROPUNERE DE INDREPTAREA NEAJUNSURILOR CE LE TRAIM CU TOTII, LA NOI IN TARA .

  DE AICI CONCLUZIA CA NU TOTI TINERII INTELECTUALI POT VEDE, CUM ROMINIA, POATE IESI DIN CODA EUROPEI, ASA PRECUM , PROPUNE DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU ….

  IATA CA, TOT BATRINII TREBUE SA PUNA UMARUL PENTRU A PUTEA INDREPTA LUCRURILE ….

  CEIA CE ESTE MAI GRAV, E CA ACESTI TINERI, FRUMOSI SI LIBERI, NU CITESC DOCTRINE SOCIALE, PRECUM DOCTRINA ,,LEGEA COJOCARU” PENTRU A PUTEA CONCLUZIONA, IN CE DIRECTIE TREBUE SA NE INDRETAM, POLITIC SI ECONOMIC, NOI ROMINII ADEVARATI?…..

  BINE CA CITESTE TRUMP ?….

 • STRIGAT EXASPERAT ,

  ERI, UN PREOT ORTODOX ROMIN, A STRGAT EXASPERAT LA ANTENA 3 CA, GUVERNANTII NOSTRII, AU ADMIS PRIN LEGE, VINZAREA DE PAMINTURI ALE TARII NOASTRE LA STRAINI, PAMINTURI CE AU FOST STROPIT CU SINGELE BUNILOR SI STRABUNILOR NOSTRII CE AU LUPTAT VITEJESTE, IN APARAREA TARII, DE COTROPITORI.

  DE PRECIZAT CA, UNGURII SI ISRAELIENII, NU VIND O PALMA DE PAMINT STRAINILOR, PE CITA VREME LA NOI S~A VINDUT LA STRAINI, PE TIMPUL GUVERNARILOR ANTERIOARE, O SUPRAFATA DE TEREN ARABIL, CIT MOLDOVA DE MARE.

  • Aceste vânzări SUNT ADMISE DE CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, după modificarea din anul 2003 – prin REFERENDUMUL admis de electoratul român. Constituția Cetățenilor INTERZICE ORICE VÂNZĂRI către străini.

  • Vasile

   Acel preot ori e prost ori e sarlatan!
   S-a dus exact la televiziunea unui sarlatan puscarias care a jefuit Romania!
   S-a dus sa-l parasca pe diavol la taica-sau!
   Va lamentati ca romanii au vandut pamantul la straini dar sprijiniti escrocii de la guvernare care i-au adus pe romani in situatia sa nu mai iubeasca pamantul mostenit si sa nu poata sa-l lucreze! Cata ipocrizie!!!

 • REALITATEA T.V.

  ASEARA, DOMNUL ANALIST POLITIC, DOMNUL COSMIN GUSA, A FOST FOARTE, FOARTE, INTRIGAT, PE MOTIV CA INTELECTUALII, NU SE INPLICA IN POLITICA SI CA TOATE NEAJUNSURILE TARII S~AR DATORA ACESTOR NEINPLICARI .

  SE PARE CA, DOMNUL CUSMIN GUSA, ARE DREPTATE, DACA LUAM IN CONSIDERATIE SPUSELE DOMNULUI FOST PRESEDINTE TRAIAB BASESCU, CARE PRECIZA MAI ZILELE TRCUTE CA, ROMINIA ESTE UN STAT ,,MAFIOT”, CA SI PRECIZARILE DOMNULUI PRESEDINTE KLAUS IOHANIS, CE SPUNEA, IN PARLAMENT CA, 80% DINTRE ROMINI CRED CA, ROMINIA SE INDREAPTA CATRE O DIRECTIE GRESITA ….

  DACA, IN 1990, INTELECTUALII, CITEAU SI APROFUNDAU ,,LEGEA COJOCARU”, ACUM, ATIT ROMINIA, CIT SI TOTI ROMINII, II BATEA LA FUND PE RESTUL EUROPENILOR, DAR, CUM N~AM AVUT INTELECTUALI, DECIT PE HIRTIE SI NE IMPLICATI IN POLITICA, PRECUM INTELECTUALUL, DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, AM AJUNS, UNDE SINTEM ASTAZI, CU 80% NEMULTUMITI, ACESTIA IESIND MAI ZILELE TRECUTE SEARA, DE SEARA, IN STRADA……

  • Nelu Stiuca

   Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si FUNCTIONARII PUBLICI vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane CU HAR DUNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman.Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
   Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive CARE AU PRABUSIT Ro ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente pentru dezvoltarea TARII implementand si aplicand “CONSTITUTIA CETATENILOR” precum si “LEGEA CAPITALISMULUI SOCIAL”.
   UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA.

   • Vasile

    O simpla revolta nu rezolva nimic!

    Cainii latra si ursul merge!
    Guvernul asteapta ca protestatarii sa oboseasca dezamagiti!
    E nevoie de un program de reforme profunde si de organizare!
    SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
    PASNICA, FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!
    Prima cerinta este REFORMAREA TELEVIZIUNILOR ca sa spuna adevarul!

  • Domnul Cosmin Gușă vorbește ca să nu tacă. Ar fi bine să-și înghită atitudinea lui de *ia ni znaiu*. Parlamentul este alcătuit cu inflație de intelectuali și inclusiv d-sa a ocupat un fotoliu în perioada 2004-2008.
   SĂ FIM BINE ÎNȚELEȘI! Intelectuali sunt și în GDS+22 (trădători de țară) și în GpR. Depinde cum ÎL DUCE CAPUL PE C.G. când caută intelectuali.

 • L I N I S T E ,

  TOATA LUMEA DIN ROMINA VREA ,,LIMISTE “.

  ATITA TIMP CIT, TIMP DE 27 DE ANI, S~A URMARIT INPARTIREA SOCIETATII ROMINESTI, IN SARACI SI BOGATI, IN ROMINIA, NU V~A PUTEA EXISTA ,,LINISTE” INTRUCIT CELE DOUA CLASE SOCIALE SOCIALE, AU FOST SI RAMIN A N T A G O N I S T E .

  NUMAI ,,LEGEA COJOCARU” POATE ELIMINA A N T A G O N I S M U L DINTRE CELE DOUA CLASE POLITICE RESPECTIV, CLASA POLITICA SARACA SI CLASA POLITICA BOGATA.

  CEIA CE VEDEM ACUM, IN PIATA VICTORIEI, CA SI LA COTROCENI, NU ESTE ALTCEVA DECIT UN ANTAGONISM PE FATA, DAR PASNIC, ANTAGONISM, CE ORICIND, POATE DEGENERA, INTR~UN ANTAGONISM FEROCE, VULGAR SI SEVER….

  • Să NU UITĂM și să transmitem copiilor/nepoților!

   Guvernul Bombonel – PSD-UDMR – a încheiat o *pace socială* cu opoziția parlamentară și cu sindicatele. În acea perioadă S-A FURAT ÎN LINIȘTE!

   La data de 31.12.89 ne-am procopsit cu GDS și revista 22 care au preluat patrimoniul publicației *Munca de partid* – acaparată de Gabriel Liiceanu. Cu câteva zile înainte se înființase UDMR și ambele structuri AU SCOPUL BINE DEFINIT ANTIROMÂNESC. Acestea sunt ADEVĂRATE MONUMENTE ALE MINCIUNII și A DEZBINĂRII POPORULUI ROMÂN! Din aceste două structuri – una ONG și alta partid etnic – pornesc RADIAȚII LETALE ANTIROMÂNEȘTI. Acestea zburdă pe teritoriul României pentru că această țară nu este condusă de români curați.
   Așa confuză cum este, actuala Constituție INTERZICE orice acțiune antiromânească. Dar, *aleșii* pentru emanarea legilor dovedesc alte preocupări principale: JAFUL, antisemitismul, anti rromi, *anti corupția*, anti minoritate de perverși , etc., fapte inexistente. Toate actele antiromânești au culminat cu minciuna gogonată scrisă pe câteva plăci de marmură și afișată în vadurile publice precum că la Iași A FOST HOLOCAUST. S-a întâmplat pe vremea când cele două palate erau conduse de MRU și de pirat. Numai cine nu cunoaște definiția holocaustului, poate fi dus de nas în a crede asemenea CUMPLITĂ RĂUTATE ANTIROMÂNEASCĂ. Azi nu mai sunt respectivele plăci, dar nici NU A FOST NIMENI PEDEPSIT – pentru că nu este o lege. În schimb, avem lege care pedepsește manifestarea naționalistă, de apărare a valorilor națiunii române, a identități și a dezvăluirii ADEVĂRULUI ISTORIC (cazul Eminescu și Corneliu Codreanu). LINIȘTE! și SUPUNERE OARBĂ!

  • Vasile

   LINISTE!

   HOTII VOR SA FURE IN LINISTE, CA PE TIMPUL LUI NASTASE! :)

 • Amedeo

  Sute de mii de tineri au iesit in strada protestind in fata guvernului pentru niste ordonante de urgenta care pina la urma vor fi gasite constitutionale. A fost o forma de prezentare proasta si o comunicare si mai proasta. Multi dintre cei prezenti in strada sunt tineri, angajati ai multinationalelor din Romania, multe avind sediile in orasele mari ale tarii.
  Totuisi, de ce acesti oameni au iesit in strada in numar atit de mare, spre deosebire DE ALTE MOMENTE DELICATE DIN ISTORIA RECENTA A ROMANIEI?
  In realitate si de fapt acesti tineri au fost obligati sa iasa la proteste de patronii lor, care sunt disperati de faptul ca actualul guvern al tari schimba din temelii Codul Fiscal cu privire la aceste corporatii. Conform noilor prevederi ale codului fiscal inpuse de guvern, multinationalele din Romania vor fi impozitate fie la cifra de afaceri, fie actionarii lor vor trebui sa plateasca impozit pe dividende de 16%. pina acum impozitul pe dividende era de 5% in timp ce cel pe profit era de 16%. Este evident pentru toata lumea ca propietarii multinationalelor preferau sa scoata banii din tara prin dividende si plateau numai 5%, profitul fiind facut 0, sau chiar in pierdere. Acum cind impozitul pe dividende va ajunge 16% este clar ca multinationalele vor pierde sume uriase. Acest bani vor ramine Romaniei si pot fi investiti in spitale, scoli, autostrazi, etc.
  Mai este o metoda prin care multinationalele scot profitul din Romania. In loc sa declare profit, prefera sa plateasca servicii de consultanta de ordinul miliardelor de euro catre firme din tarile mama, multe din ele find cu acelasi actionar.
  Practic este o caracatita prin care banii sunt scosi din tara, profitul este mult diminuat iar bugetul statului este pagubit cu miliarde de euro
  Toate aceste artificii din care Romania a pierdut miliarde de eoro in ultimii ani nu mai pot fi posibile datorita noilor prevederi al Codului Fiscal pregatit de executiv, iar patronii multinationalelor si-au scos oamenii in strada, pentru a da jos guvernul Grindeanu. ROMANII TREBUIE SA STIE ADEVARUL SI TREBUIE SA INTELEAGA DE CE SUNT DISPERATE MULTINATIONALELE SA-SI SCOATA OAMENII IN STRADA.
  Multinationalele si bancile care opereaza in Romania scot anual din tara zeci de miliarde de euro si la stat contribuie cu mai nimic.
  Multinationalele mascheaza profitul in tara de origine sau in paradisuri fiscale, iar in Romania nu platesc impozit pe profit, caci raporteaza un profit 0 sau foarte mic

  • Nu numai multinaționalele procedează așa, ci și măscăricii precum Radu Mazăre, Petre Roman, etc, etc. Iar, amnistia și grațierea îl are în vedere și pe Ion Iliescu – liderul trădătorilor, a loviturii de stat – acela care a respins în mod voalat Varianta Cojocaru și în mod viclean a angajat un cetățean american din New York pentru CONSULTANȚĂ în privatizare, pe care l-a plătit cu 300$/zi – din bugetul statului.
   REALITATEA este alta, față de cum este descrisă de media aservită jefuitorilor: întregul popor român, uzurpat de putere și de suveranitate, lipsit de drepturile legitime, A FOST ȘI ÎNCĂ ESTE FORTUIT SĂ RABDE ȘI SĂ TOLEREZE TRĂDĂTORII. Răbdarea și toleranța au niște limite care pot exploda la orice scânteie produsă de nemernicii teroriști. Asemenea manifestații spontane sau nu, au avut totdeauna efect de bumerang și au folosit PROFITORILOR CARE PAR A FI INVIZIBILI.
   La începutul guvernării Ponta (2013) super structura mafiotă USL+UDMR pregătea modificarea Constituției cu scopul regionalizării României, ca pas hotărâtor spre disoluția statului și dispariția națiunii. Imediat, ne-am implicat și am format primul GRUP DE INIȚIATIVĂ, la chemarea domnului dr. Constantin Cojocaru și am pregătit un Proiect de lege pentru Constituția României, conform legii, propus de Cetățeni. Problema este încă promovarea acestui Proiect – internetul nu este eficient și nici mitingurile nu sunt agreate, iar sistemul mediatic este bine controlat de mafie…

   • Amedeo

    D-le Boboc,
    Aveti mare dreptate in ceea ce spuneti si ceea ce simtiti. Si eu vad lucrurile in acest mod chiar daca uneori nu ma fac prea bine inteles. Dar am si unele intrebari la care nu-mi pot da un raspuns si mai mult nimeni nu ni-a putut da un raspuns satisfacator.
    Spuneti ca poporul roman este uzurpat de drepturile legituime, uzurpat de putere, a fost si este inca fortuit sa rabde si sa tolereze tradatorii. Cum asa?
    Pai nu am fost peste doua saptamini in strada sa ne exprimam asa cum dorim si despre ce dorim, nu ne batem cu pumnii in piept ca noi suntem noul in tara asta cu vechituri prea multe. Eu nu am auzit pe undeva in lume ca tinerii sa strige contra parintilor, in acest moment se pune sub semnul intrebarii insasi evolutia societatii, daca putem numi acest haos, societate. Este cit se poate de clar ca sunt indivizi, fundatii si alte organizatii care nu sunt in favoarea poporului roman, in favoarea dezvoltarii lui ci dimootriva urmaresc cu totul alte interese.
    Atit timp cit justitia nu va fi la fel pentru toti membrii societatii, nu se va face nimic in Romania.
    Rolul strazii a fost deturnat in favoarea unor interese personale sau de grup iar strada nu mai este capabila sa inteleaga ce se intimpla cu ea insasi dar sa mai fie capabila de asi cere drepturile legitime, pentru ea si societate. Aceste drepturi le au coorporatile multinationale care conduc viata Romaniei. Va place ,nu va place, dar acesta este adevarul. Banul are foarte mare importanta aici, se cistiga in Romania sume importante de euro care apoi cu foarte mare usurinta sint transferate in tarile mama sau in paradisuri fiscale chiar sub ochii autoritatilor. Nu vad cu se va opri asta.
    Padurile Romaniei sunt taiate in mod bestial si nimeni nu protesteaza, banii furati nimeni nu-i aduce de unde s-au furat. Cind s-a distrus economie romaneasca care si mai producea ceva, nu s-a demonstrat. Se demonstreaza acum pentru trei lulele trei surcele, pentru sutele de miliarde pierdute nu a demonstrat nimeni si nici nu se va demonstra, de ce? Pentru ca nu este voie.
    Caimacul l-au luat altii din afara cu ajutorul unora din tara. Acestia trebuie identificati si pedepsiti in mod exemplar. Nu tot ce inseamna politic sau guvernamental este rau, sunt si oameni de treaba printre ei, trebuie gasiti

    • De foarte multe ori am citat aici articole din Constituția Cetățenilor prin care găsiți răspunsurile căutate.
     Repet, este zadarnic să batem apa-n piuă despre fenomenele sociale extrem de dăunătoare, dacă trecem peste analizele profunde despre cauze și cum pot fi eliminate fără tulburări, așa cum apare în cartea publicată de domnul dr. Constantin Cojocaru.
     Educația socială lipsește cu desăvârșire, fiind înlocuită cu menținerea întunericului necunoașterii, al manipulării copiilor și tinerilor spre *petreceri* dezmățate, spre violențe, spre CONFUZIA FRUMUSEȚII VIEȚII ÎN BUNĂ CONVIEȚUIRE. Noi, ca părinți și bunici facem eforturi mari pentru intrarea și parcurgerea vieții pe căile demnității, respectului, onoarei și ale bunului simț. Dar școala este obligată să tulbure curiozitatea de a cunoaște a învățăceilor. Totuși, poporul român transmite societății (contemporaneității, în general) olimpici și profesioniști de mare valoare științifică și tehnică.
     Este bine de reținut un fapt limpede ca lumina zilei.
     ÎN ROMÂNIA NU FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL DEMOCRATIC!
     În Democrație, UN ALES CÂȘTIGĂTOR se validează numai acela care obține 50%=1 din voturile ÎNTREGULUI CORP ELECTORAL și nu a unui fragment.
     Nici PSD-ul și nici actualul președinte nu și-au câștigat dreptul de a conduce, deci legile făcute de sistemul terorist și de jaf – cu precădere, legea electorală – sunt lovite de nulitate. Nimeni din actualul sistem al puterii UZURPATE nu are abilitate să exprime cuvântul DEMOCRAȚIE, absolut nici un parlamentar și nici un analist abonat permanent să-și spună părerea la TV. Cu toții sunt NULITĂȚI,sunt TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI DE ȚARĂ. Singurul regret al vieții mele este timpul scurt disponibil să vă răspund. Cu mulți folosesc dialogul prin 0744 435 445.

     • Completare: despre manifestații, greve, revoluții și războaie am mai scris aici că SERVESC, DE FIECARE DATĂ, PROFITORILOR, UNII SPECULANȚI AI MOMENTULUI ȘI ALȚII FIIND CHIAR PROVOCATORI CU INTENȚIE ALE ACESTOR TULBURĂRI SOCIALE NEFASTE.
      Dacă ați citit autori de istorie care dau de înțeles că aceste evenimente ar fi fost benefice omenirii, AȚI FOST ÎNȘELAT!
      Adevărata ISTORIE este scrisă fără comenzi politice sau CENZURĂ și numai în baza unor profunde dezbateri științifice a izvoarelor.

 • Duminicală.
  Sunt român și cunosc că înaintea năvălirii mongolilor aveam identitatea de geto-dac. În urma mongolilor au apărut prădătorii țigani, fugăriți din India și Persia. Stăpânitorii Romei, mi-au schimbat identitatea pentru catolicizare. Ulterior, sau alăturat acestei blestemății și năvălitorii slavi și unguri, având scopul de a susține că au cultivat niște băștinași, ortodoxi/toleranți, despre care nu aveau habar de unde provin! Au furat cronicile și orice izvor istoric, au apărut cronicari vicleni și dicționare care mențin ASCUNSE cuvintele din vocabularul geto-dac. După ultima lovitură de stat, minciuna și trădarea sunt ridicate le rang de principiu, fapt care nu corespunde conștiinței națiunii și poporului român. Cenzurarea ADEVĂRULUI lovește crunt în implicarea DEMOCRATĂ a poporului. Sunt obligat să nu pot comunica și este foarte trist.
  Alte popoare și-au luat deja destinul în propriile mâini (Danemarca, Islanda) și acest fapt este ascuns de media aservită teroriștilor care butonează la cele două palate.
  Pentru cine ADEVĂRUL este dur sau *adevărul ucide*?
  P.B. 0744 435 445

  • Nelu Stiuca

   PENTRU NORMALIZAREA VIETII PUBLICE IN RO (comparativ cu tarile UE) TREBUIE CA IN INSTITUTIILE STATULUI din domeniile (Legislativ, Administrativ, Judiciar si Religios) ALESII (parlamentarii, primarii, presedintii de consilii judetene, consilerii locali, inaltii prelati bisericesti) managerii precum si executantii sa se fie desemnati pe baza principiilor; competentei, moralitatii si integritatii, selectia trebuind facuta din randu-l romanilor VALOROSI, cu onoare, de caracter, cu discernamat, cu experienta, cu realizari profesionale deosebite si fara ca sa aiba consemnari in cazierul judiciar sau cel fiscal.

   • Domnule Nelu Știucă ați enumerat criteriile eligibile așa cum sunt evidențiate în Constituția Cetățenilor. În trei cuvinte putem exprima astfel:
    SĂNĂTATE SOCIALĂ VIGUROASĂ.

 • TINERI SI BATRINI,

  ATIT TINERII, CIT SI BATRINII, MANIFESTA ATIT IN BUCUREST SI IN TARA PENTRU CEVA CE NICI EI NU PREA STIU PENTRU CE DACA NU AM CITI PE PANCARDE.

  EU UNUL NU STIU INCA, ACUM DUPA 10 ZILE DE IESIT IN STRADA DECE MANIFESTA AMBELE TABERE ( ATIT TINERII CIT SI BATRINII) PN ACELAS TIMP ?.

  DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS, FACEA PRECIZAREA MAI DAUNAZI, CA 80% DINTRE ROMINI SINT NEMULTUMITI SI CA TOT ACESTI 80% NEMULTUMITI SPUN CA ,TARA SE INDREAPTA INTR~O DIRECTIE GRESITA …

  EU UNUL CRED CA, 80% SINT NEMULTUMITI, DACA LUAM IN CONSIDERATIE CA 40% SINT SARACI SI FOARTE SARACI , (POTRIVIT STATISTICII), IAR 40 % SINT SALARIATI IN CARE MULTI DIN EI, AU SALARIU MINIM PE ECONOMIE ?

  BATRINII CE MANIFESTA, AR TREBUII SA STEA ACASA SI SA~SI PUNA CENUSA IN CAP, CA EI AU VINDUT INTREPRINDERILE CA SI AVUTIILE TARII, LA CARE COPII LOR NU AU ACUM UNDE SA LUCREZE, IAR TINERII FRUMOSI SI LIBERI AR TREBUII SA~I INTREBE, PE PARINTII LOR, UNDE LE SINT INTREPRINDERILE ? UNDE LE ESTE PETROLUL? UNDE LE SINT PADURILE ? UNDE LE ESTE O SUPRAFATA DE PAMINT AGRICOL MARE CIT MOLDOVA ? S.A.M.D….

  CIND DOMNUL COJOCARU A PROPUS IN 1990 SA NU SE VIDA NIMIC SI SA SE APLICE ,,LEGEA COJOCARU” IN CARE FIECARE DIN NOI, DEVENEAM PROPIETAR DE CAPITAL ,TOATE PARTIDELE DE ATUNCI, S~AU OPUS CU VEHEMENTA .

  ACUM TOT ACESTE PARTIDE CE S~AU OPUS IN 1990 SA RASPUNDA, ATIT LA TINERII FRUMOSI SI LIBERI, CIT SI LA BATRINI ?

 • Nelu Stiuca

  ESTE MAI MULT DECAT PENIBIL SI CRIMINAL CE SE INTAMPLA IN GUVERNAREA RO ; Un miner este numit director la aviatie, O nimfomana ajunge sa gireze JUSTITIA, Ministri nu au nimic comun cu activitatile pe care le coordoneaza sau sunt depasiti de stuatii , Secretarii de stat numiti si consilierii sunt alesi din randul ageamiilor, semidoctilor, impostorilor, etc, Deciziile Guvernului nu sunt fundamentate si sunt adoptate in mod haotic in timp ce parlamentarii parca sunt luati de la glumeti sau din centre de reeducare. Guvernul a luat locul sindicatelor bate apa in piua fara sa arate implementarea vreunui PLAN, PROGRAM DE DEZVOLTARE sau a vreunei strategii sectoriale sau nationale pe termen scurt mediu sau lung. RO poate progresa mai in mod sigur si mai mult fara asemenea conducere a BARONILOR sau a MUTANTILOR GENETICI din structura clasei BURGHEZIEI COMUNISTE si a OLIGARHILOR.

 • Vasile

  TRAIM LINISTEA DE DINAINTEA FURTUNII!

  SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
  O REVOLUTIE PASNICA, FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!
  :)

  • Vasile

   REVOLUTIE = EVOLUTIE RAPIDA!

 • C O N F I R M A R E ,

  ERI, DOMNUL PRESEDINTE DLAUS IOANISS WERNAR IMI CONFIRMA PREVIZIUNEA MEA DIN DATA 1 FEBRORIE 2017 DE PE ACEST SITE,IN CARE SPUNEAM CA, IN ROMINIA EXISTA 80% SARACI .

  DOMNUL PRESEDINTE SPUNE CA 80% SINT NEMULTUMITI SI CA ROMINIA MERGE INR~O DIRECTIE GRESITA CEIA CE ESTE CAM UNUL SI ACELAS LUCRU CU SARACIA …..

  TOCMAI ACEST PROCENTAJ DE 60% NEMULTUMITI, A FACUT SI FACE CA TINERETUL SA~SI IA SOARTA IN PROPIILE MINI SI SA IASA IN STRADA IN FIECARE SEARA .

  CU 20% BOGATI SI FOARTE BOGATI NU SE POATE FACE PRIMAVARA .

  SINGURA SOLUTIE ESTE SI RAMINE A FI APLICAREA URGENTA SI IMEDIARA A LEGII COJOCARU DACA VREM CA SCINTEIA SA NU APRIDA FOCUL .

  RESPONSABIL DE TOATE ACESTE NEAJUNSURI ESTE CORUPTIA SI HOTIA PRACTICATE DE 27 DE ANI…

 • Constantin Cojocaru

  Cacialmaua PSD numită Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

  Am trăit să o văd şi pe asta. Adică să văd şi să aud români afirmând că adevărata miză a uriaşului val de manifestaţii, culminând cu aceea din data de 5 februarie, nu ar fi ordonanţa 13/2017, aceea prin care Dragnea şi ai lui vroiau să scape de puşcărie şi să-şi apere averile pe care le-au furat de la români în ultimele trei decenii, ci împidicarea creări Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), punct central al Programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile parlamentare din decembrie anul trecut.
  Afirmaţie făcute nu numai de doamna Olguţa Vasilescu şi domnul Mircea Dogaru, de exemplu, dar şi de mulţi cunoscuţi cu care am vorbit în ultimele zile.
  Să fiu bine înţeles. Respect dreptul la opinie şi la liberă exprimare.
  Nimeni nu deţine adevărul absolut.
  Totuşi.
  Haideţi să vedem, împreună, ce este acest Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, aşa cum este el prezentat în Programul de guvernare propus de PSD şi aprobat de Parlamentul României.
  Despre acest Fond se vorbeşte la paginile 15, 16 şi 29 ale Programului de guvernare.
  La pagina 15, guvernanţii ne anunţă că „vom înfiinţa un fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI)”, care „va fi alcătuit, în principal, din companiile de stat profitabile, a căror valoare va depăşi 10 mild. euro”.
  La pagina 29, aflăm că:
  “Alături de FSDI, cel târziu în al doilea semestru din 2017, se va crea un Fond Național de Dezvoltare (FND), care va cuprinde companii unde statul deţine participaţii şi care în prezent sunt administrate de AVAS, dar şi companii de stat care nu vor putea fi
  incluse în FSDI din cauza interdicţiei europene, care stipulează faptul că în unele cazuri,
  companiile de producţie şi distribuţie nu pot fi administrate de aceeaşi enitate, evitându
  -se în acest fel comportamentul de monopol. Ca urmare a acestor reglementări,
  Transelectrica și Transgaz vor fi administrate şi deţinute de FND, iar Hidroelectrica sau
  Romgaz de către FSDI. AVAS se desfiinţează. Ca şi FSDI, FND va rămâne pe toată perioada de funcţionare în proprietatea exclusivă a statului român”.
  Deci, în mod concret, ceea ce vor să facă Dragnea şi ai lui este să desfiinţeze AVAS-ul şi să-l înlocuiască cu FSDI şi FND. Aceiaşi mărie, dar sub două noi pălării.
  Reamintesc faptul că, în anul 1992, FSN-ul, la vremea aceea, mai majoritar în Parlament decât este actualul său nepot, numit PSD, a înfiinţat Fondul Proprietăţii de Stat (FPS), alături de 5 Fonduri ale Proprietăţii Private (FPP-uri).
  FSN-ul de atunci a spus poporului că FPS va ADMINISTRA 70% din capitalul fostelor unităţi socialiste de stat, în timp ce FPP-urile var administra restul de 30%, aceste ultime 30% urmând să intre în proprietatea privată a cetăţenilor ţării.
  Guvernul fesenit, prin binomul Nicolae Văcăroiu-Mircea Coşea, a furat din Varianta Cojocaru conceptul de CUPON, pe care eu îl creasem ca instrument de transfer al capitalui din proprietatea COMUNĂ în proprietatea PRIVATĂ a tuturor cetăţenilor ţării, au organizat aşa-numita CUPONIADĂ, prin care au tras pe sfoară poporul român, în aşa fel încât în proprietatea cetăţenilor nu a mai ajuns 30%, ci mai puţin de 3% din capitalul pe care guvernanţii îl furaseră de la poporul român, prin Legea 15/1990, restul de 97%, în valoare de peste 500 miliarde de euro, în banii de astăzi, a ajuns la FPS, şi, de acolo, în proprietatea guvernanţilor şi a străinilor. Cea mai mare parte a acestui capital a fost distrusă, demolată şi vândută ca fier vechi, transformată în bani lichizi, folosiţi pentru achiziţionarea de vile, jeep-uri, iahturi etc, sau transferaţi în afara ţării.
  În anul 2001, pentru a i se pierde urmele crimelor săvârşite împotriva poporului român, FPS-ul a fost rebotezat în APAPS, adică Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Proprietăţii Statului, iar, în 2004, în AVAS, adică Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.
  Acum, PSD sparge AVAS-ul în FSDI şi FND, încercând să ne bage în cap idea că ei preiau experienţa altor state precum Norvegia, Franţa, Italia,sau Polonia şi ne fericesc cu o mare inovaţie numită fond suveran de dezvoltare şi investiţii, menit să ne „suveranizeze”, să ne dea ţara înapoi, să repună pe picioare economia naţională.
  În realitate, avem în faţă o nouă cacialma fesenisto-pesedită, prin care se crează cadrul legal pentru scoaterea la mezat a ultimelor rămăşiţe din capitalul furat de FSN de la poporul român prin Legea 15/1990.
  FSDI nu are nici o legătură cu fondurile suverane de investiţii create în ţările menţionate de autorii programului de guvernare.
  Conform definiţiei pe care o găsim în toate anuarele statistice, inclusiv cele ale României şi ale Eurostat – Oficiul de Statistică al Uniunii Europene – INVESTIŢIE înseamnă cheltuirea unei sume de bani pentru crearea de NOI MIJLOACE FIXE, pentru crearea de capital productiv NOU.
  Fond de investiţii înseamnă crearea unei NOI surse de bani, care să fie folosiţi pentru crearea de capital productiv, de noi capacităţi de producţie, noi locuri de muncă.
  Fondurile de investiţii pot fi private sau publice. Acestea din urmă pot fi comunitare sau suverane, adică organizate şi administrate de statele naţionale suverane. Sursele de bani ale fondurilor suverane create în Norvegia, Franţa, Italia, Polonia sunt impozite şi taxe, redevenţe şi alte venituri ale bugetelor statelor respective, nu capitaluri furate de la cetăţeni.
  Ceea ce ne propune PSD este schimbarea denumirii instituţiei care se ocupă de administrarea unui capital EXISTENT. În cazul în speţă, este vorba de ultimele 10-15 miliarde de euro din capitalul pe care statul român l-a furat de cetăţenii săi prin Legea 15/1990.
  Autorii programului de guvernare ne spun că FSDI „se va putea folosi de veniturile din dividende ale acestor companii, precum şi din veniturile provenite din emisiuni de obligațiuni sau din vânzarea de active neperformante (case de odihnă, hoteluri -aparținând unor companii al căror obiect de activitate este cu totul altul).”
  Tinerii absolvenţi ai ASE-ului ştiu bine că sumele obţinute din emisiunile de obligaţiuni sunt ÎMPRUMUTURI, nu VENITURI. Ele trebuie date înapoi, cu dobândă. Nici sumele obţinute din vânzarea de active reale – case, hoteluri etc – nu sunt VENITURI.
  Las de o parte precaritatea cunoştinţelor economice ale autorilor programului de guvernare pesedist.
  Se pare că, la mijloc, sunt lucruri mult mai grave.
  Poate fi vorba de contractarea de împrumuturi, care să ocolească pragul de 3% impus statelor membre ale UE pentru datoria publică.
  Poate fi vorba de acapararea FSDI de către cei de la care vor fi contractate aceste împrumuturi.
  Poate fi vorba de un nou Fond Proprietatea.
  Poate fi vorba de vânzarea pe şest a ultimelor perle ale sistemului energetic naţional. Nu vor mai fi vândute ROMGAZ, TRANSGAZ; TRANSELECTRICA, HIDROELECTRICĂ; NUCLEAROELECTIVA, ci acţiuni ale nebuloasei numită FSDI, sau FND.
  Totul poate fi făcut repede, la ceas de noapte, ca şi Ordonanţa 13.
  Să avem un pic de răbdare.
  Până atunci, iată ce putem citi la pagina 16 a Programului de guvernare:
  “Estimăm că 10 mild. euro vor intra în economia României în următorii 4 ani prin FSDI”.
  Pecizez că, în ultimii doi ani, toate veniturile din capital realizate de statul român au fost de circa 150 milioane de euro pe an. Asta înseamnă că, în cei patru ani de guvernare ai PSD, venituriele reale ale FSDI, cele din dividende, pot să ajungă pe la 600 milioane de euro. Restul de 9,4 miliarde vor trebui împrumutaţi, câte 2,4 miliarde de euro pe an.
  În sfârşit, pentru astăzi, un ultim citat din programul de guvernare al PSD:
  „Fondul – adică FSDI – va duce, printre altele, la apariţia a numeroase fabrici în agricultură”.
  Iată, deci, care era “miza” marilor manifestaţii ale românilor de la acest început de an.
  Ei se opun progresului. Ei se opun creării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Ei se opun înlocuirii ogoareloir şi grajdurilor patriei cu FABRICI. Fabrici de creştere a grâului şi porumbului, a bovinelor, porcinelor şi ovinelor etc, etc.
  Pentru orice fiinţă omenească a cărui limbă maternă este româna, cuvântul FABRICĂ înseamnă un aşezământ industrial, un loc unde se prelucrează o materie primă, fie ea agricolă, sau de altă natură, nu un loc unde cresc plante, sau animale.
  Oare în ce limbă o fi fost scris textul iniţial al programului de guvernare al PSD?

  Constantin Cojocaru.
  7 februarie 2017.

  • Nelu Stiuca

   Despre Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) trebuie sa se stie ca este O BAZACONIE redactata de catre neispravitul Darius Bogdan Vâlcov – fost primar al mun Slatina un PUSCARIABIL veritabil. TOT El a redactat si programul de guvernare al PSD fara sa-si solicite prea mult neuronii ci doar insumand solicitarile si propunerile (unele aberanbte) sindicatelor.

   • Serban Popa

    Este a nu știu câta oară când ideile dr. Cojocaru sunt “preluate” de către cei care au TÂLHĂRIT și PRĂDUIT poporul român.
    Astfel încât, printr-o mișelie fără seamăn, ei reușesc să producă efecte exact contrare celor pe care dr. Cojocaru le calculează/preconiyează a avea loc.
    Așa că, ținând cont de experiența de peste un sfert de veac de când poporul român este țepuit, există o singură modalitate de a îi opri : trebuie să li se ia obiectul muncii.
    Adică trebuie să li se taie accesul la capitalul pe care ei l-au furat prin Legea 15/1990.
    Capital care, pe cale de consecință se află, în continuare, DE DREPT, în proprietatea poporului român.
    Pentru că furtul NU crează drept de proprietate.

  • NICU

   Sa nu exageram…nu putem afirma ca cineva anume ar fi taticul unui fond.

 • PENTRU PETRACHE BOBOC ,

  NU PREA ITI CONVINE ,,BOBOCELULE” CA LUMEA VEDE PE ACEST SITE, CUM ESTE PEDEPSITA ,,HOTIA” SI IN ALTE TARI CIVILIZATE ALR EUROPEI ?

  CUMVA,VROIAI SI TU SA FURI, DACA AJUNGEAI LA GUVERNARE ?

  • Acolo, în țările care au CONSTITUȚIE, este pedepsită întreaga mulțime de infractori – nu numai hoții. Pentru că există Justiție independentă și răspundere judecătorească, iar informațiile mincinoase sunt aspru pedepsite.
   Ești de acord că DREPTUL LA INFORMAȚIE CORECTĂ nu este apărat în România (ca și alte drepturi) pentru că justiția este dusă de valurile corupției și a DICTATURII CLASEI MAFIOTE PORECLITĂ *POLITICĂ*??
   Este dificil să apreciez spusele fără logică și rațiune.

 • Soni

  Scrisoare deschisa lui … Soni

  Cand te-ai hotarat sa intri-n politica si mai ai “ambatzul” sa devi lider, este bine daca esti in stare, sa te lepezi de convingerile tale, pro si contra. Cand exista o situatie in care trebuie sa iei o hotarare ( exemplu, o bagatela.. a te exprima pe acest site), este bine ca prin filtrul gandirii tale sa treaca trei-patru ipoteze si s-o alegi pe cea mai buna.
  Exemplu: toti am vazut pe ministrul de justitie dar si pe sefii lui, cum gandeau despre demisia sa.
  Grindeanu chiar spunea ” o sa-l demita daca nu-si va depune demisia”, desigur cu alte cuvinte.
  Eu, Gaga, pot sa spun ca prostul poate sa devina si parsiv. Daca vrea, ministrul justitiei , poate sa ia locul lui Grindeanu. Poate sa recurga la santaj pentru tot Guvernul, inclusiv pentru conducerea PSD.
  Stie multe, omul, din acea seara!
  La ora actuala si pacat, ca este un baiat tanar, linistit, intelectual, insa slab in comunicare, Grindeanu este …. vasalul sefilor si nu stiu, zau, ce-l face, probabil vrea sa-l retina istoria.
  Este ora 11,08, urmariti pe Johannis “neamtul” la TV si dupa aceea mai discutam aici.
  Urati-l acum, ca nu se stie , sa-l iubiti
  in viitor !
  La ora actuala Romania este inima Europei si nu se stie mai tarziu.
  Si apropo la manifestanti si contra manifestanti, televiziunile presa scrisa, nu pot strnge atatia oameni cat strang mijloacele de comunicare moderna.
  Tineretul si copiii au experienta in folosirea acestora, noi batranii, stim decat sa inchidem si sa deschidem mobilul.
  Peste tot, comentatori care mai de care vad numai strigoi, Sorosisti, servicii speciale, etc…
  Nu va incanta faptul ca numai din cei de la Putere, Firea, Dragnea, etc, sunt amenitati , cei din opozitie .. nimic ! Oare asa sa fie ?!
  Deci majoritatea la ora actuala este… balega ! Ce atata vaicareala ?

  Deci, Soni stai in banca ta sau mnergi la plimbare…! In piata, la sarmale… si altele…

 • P R O P U N E R E ,

  DACA TINERII FRUMOSI SI LIBERI, VOR SA SCAPE DE HOTI SI SCLAVIE, AR TREBUI CU TOTII, SA INGROASE RINDURILE PARTIDULUI P.P.~L.C .

  PARTIDUL P.P.~L.C. ESTE SINGURUL PARTID DIN TARA, IN CARE TOT CETATEANUL DE RIND, DEVINE PROPIETAR DE CAPITAL, ADICA DEVINE CAPITALIST, DAR NU CAPITALIST SALBATEC, ASA PRECUM ESTE CEL DEACUM…

  • Aici, ai perfectă dreptate: ÎN DEMOCRAȚIA FUNCȚIONALĂ, ADEVĂRATA POLITICĂ este în interesul comunității, nu al reprezentanților dictatoriali – cu mandate nelimitate.

 • Marian

  Protestele sunt organizate de Sistemul Bancar-Corporatist-ONGist

  LOVITURA DE STAT A CORPORAŢIILOR TRANSNAŢIONALE!

  Iniţiatorul legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a remarcat prezenţa la protestele din Piaţa Victoriei a preşedintelui Raiffeissen Bank. Acesta se declară uimit că un om care vrea să dea în judecată România este acum protestatar. “Văd bine??? Van Groningen e la proteste? El, preşedintele Raiffeissen Bank, care a făcut sute de milioane pe cârca Statului român? El, care a jecmănit sute de mii de români şi care vrea să dea în judecată România la instanţele internaţionale din cauza legii dării în plată, e acum protestatar??? Pe când un protest la care să strigăm din toate piepturile: DREPTATE, LIBERTATE şi OPRITI ABUZURILE? Mă înscriu de pe acum la organizatori…”, scrie deputatul pe contul său de Facebook, alături de o poză cu acesta. Klaus Iohannis a câștigat 320.000 de euro de la Raiffeisen Bank, pentru că a închiriat băncii una dintre casele furate.

  1. Românii trebuie să ştie Adevărul! Corporaţiile Transnaţionale şi ONG-urile au scos oamenii în stradă!
  Cele două Ordonanţe de Urgenţă privind „graţierea” şi „modificarile codului penal” sunt doar nişte pretexte. Atât.

  http://www.bzi.ro/romanii-trebuie-sa-stie-adevarul-iata-de-ce-au-scos-multinationalele-oamenii-in-strada-acest-secret-arunca-totul-in-aer-591638

  2. Revoltă la Yazaki Ploiești! Angajații, obligați să iasă în stradă să protesteze împotriva Guvernului

  http://gandeste.org/adevaruri/revolta-la-yazaki-ploiesti-angajatii-obligati-sa-iasa-in-strada-sa-protesteze-impotriva-guvernului/77193

  3. Vișegrad Post: “România: revoltă, desigur, dar a cui revoltă împotriva cui?”

  http://gandeste.org/general/visegrad-post-romania-revolta-desigur-dar-a-cui-revolta-impotriva-cui/77243

  • Nelu Stiuca

   PROTESTELE trebuie sa continuie pentru a scoate RO, daca mai este posibil , din prapastia in care a fost prabusita dupa 1989 cand TARA a fost capturata de RECHINI si TRADATORI de neam romani si de straini.
   - In SISTEMUL POLITIC de 27 de ani se regasesc in loc de partide GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA deoarece pentru a deveni politician post-comunism in Ro nu s-a impus nici un criteriu de SELECTIE referitor la performanta , de integritate, de moralitate , de onoare, de competenta sau de caracter, ceea ce a condus la ELABORAREA unui sistem legislativ improriu functionarii unui stat civilizat sau unei o democratii veritabile. In Parlamentul Ro si pt cel EUROPEAN au fost desemnati cu mandate fara nr numai NULITATI UMANE, CIOCIOLINE, SEMIDOCTI, RETARZI, IMPOSTORI, INDIVIZI FARA PROFESIE, PENALI, PUSCATIABILI, etc. Nu s-a impus limitarea candidaturii alesilor(parlamentari, primari,etc ) pe aceleasi functii la 2 mandate ca la presedentie sau in tarile civilizate, permitandu-se dezvoltarea MAFIOTISMULUI in toate structurile statului. IN ACESTE CONDITII CINE SA-I URMAREASCA PE BANDITII AJUNSI IN STRUCTURILE DE PUTERE AL STATULUI DACA NU SRI?
   - In ADMINISTRATIA PUBLICA fata de 1989 s-a triplat nr de personal a crescut de la 400 de mii la 1.200.000 dezvoltandu-se securismul in detrimentul economic al tarii.
   - JUSTITIA nu poate ajuta la consolidarea STATULUI de DREPT sau a DEMOCRATIEI in RO, deoarece nu se respecta principiul SEPARARII PUTERILOR statului . Parlamentarii pe langa faptul ca elaboreza LEGI neconstitutionale sun implicati in mod ANORMAL in numirea membrilor C.C.R. , Curtii de Conturi, Avocatul Poporului, etc.
   REFORMAREA STATULUI ROMAN ESTE O NECESITATE DACA SE MAI POATE REALIZA dupa ce economia, sistemul financiar-bancar, sistemele de sanatate, de invatamant, de aparare si siguranta nationala au fost distruse, padurile si pamantul fertil al tarii au fost vandute strainilor ( stramosii nostri nu au cedat o farama din pamantul tarii).

  • Vasile

   Tu ai vazut un bancher la proteste.

   Eu am vazut mai multi caini la proteste!
   Precis protestele au fost organizate de caini, CA SA FURE CIOLANUL CELOR DE LA GUVERNARE! :)

 • GpR 2

  EU NU STIU CUM, TINERII FRUMOSI SI LIBERI, CARE AU REUSIT SA ANULEZE ORDONANTA 13/2017, SPUN, UNII COMENTATORI CA AR FI FOST TINERII LUI SOROS ?

  ADICA TINERII NOSTRII NU SINT IN STARE SA DISTINGA CE ESTE BINE SI CE ESTE RAU IN TARA ACEASTA NUMITA ROMINIA ?

  ADICA TINERII NOSTRII FRUMOSI SI LIBERI NU STIU CA IN TOATE TARILE EUROPENE, SE CONDAMNA CU ANI GREI DE INCHISOARE ,,ABUZUL IN SERVICIU” IAR LA NOI DACA ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI CER CONDAMNAREA IN CONTINUARE A ACESTOR EXCROCI SINT CATALOGATI CA FIIND OAMENII LUI SOROS ?.

  AM INPRESIA CA, IN ROMINIA AVEM MULTI MAI MULTI OAMENI CE VOR SA FACA ,,ABUZ IN SERVICIU” DE CIT OAMENI CINSTITI…

  CITI OAMENI, PUTEA SA PLATEASCA SOROS ?

  ~ O SUTA, O MIE, DAR NU APROAPE O JUMATATE DE MILION IN TOATA TARA ?.

  TINERII FRUMOSI SI LIBERI SI~AU SPUS PASUL ZILELE ACESTEA IN TOATA TARA , PASURI DE CARE PARTIDELE TREBUE SA TINA CONT DE ELE DAT FIIND CA TINERII DE ACUM SINT O FORTA DESTUL DE MARE IN ROMINIA.

  FAPTUL CA, GpR S~A DEBARASAT DE ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI CE AU MANIFESTAT IN TOATA TARA ESTE UN AFRONT FATIS ADUS NU NUMAI TINERILOR CI LA TOTI ROMINII CINSTITI SI CARE GINDESC DEMOCRATIC .

  • #Amnistia și grațierea, modificarea Codului Penal, sunt TEME FALSE! În spatele lor, cu acceptul partidelor care, chipurile, se luptă între ele, se pregătește de fapt, DEZINTEGRAREA ROMÂNIEI!
   România doarme un somn greu. Ne vom trezi în pat străin?!#
   Acest mesaj l-am primit prin telefon de la un extraordinar patriot și om de onoare.

  • Ați omis la aliniatul unu *ȘI PATRIOT*!

 • ABUZ IN SERVICIU ~ CITEVA EXEMPLE EUROPENE,

  1~ ITALIA PEDEPSESTE CU INCHISOAREA PENTRU ABUZ IN SERVICIU CU UN COANTUM DE INCHISOARE DE 6 ANI.

  2~ SPANIA PEDEPSESTE CU INCHISOARE PENTRU ABUZ IN SERVICIU CU UN COATUM DE INCHISOARE DE 3 PINA LA 6 ANI .

  3~ FRANTA, PEDEPSESTE CU INCHISOAREA, PENTRU ABUZ IN SERVICIU, CU UN COANTUM DE INCHISOARE DE 10 ANI.

  4 ~ ROMINIA, STABILEA PRIN ORDONANTA DE URGENTA Nr.13/2017, ABROGATA, UN PRAG FINANCIAR MINIM, DE 45.000 EURO, DUPA CARE, CAZUL, DEVENEA PENAL SI SE PEDEPSEA CU INCHISOAREA …

 • GUVERNUL GRINDEANU, A ABROGAT ORDONANTA DE URGENTA Nr.13/2017 .

  • Vasile

   A ABROGAT-O, DAR POATE RAMANE VALABILA DACA SPARLAMENTUL RESPINGE ORDONANTA NR. 14 CARE O ANULEAZA PE ORD. NR. 13!
   S-AR PUTEA DAR NU SE STIE!
   MINISTRUL IORDACHE S-AR PUTEA SA FIE DEMIS, DAR DEJA S-AU RAZGANDIT!
   IN FOND, OMUL ESTE FIDEL SI A EXECUTAT UN ORDIN! :)

 • Constantin Cojocaru

  Unde este poporul?

  În aceste zile, se pare că poporul român este pe cale să încurce iţele circului politic prin care autorii loviturii de stat din decembrie 1989 au pus stăpânire pe România şi o ţin în captivitate.
  De 28 de ani, păpuşarul reuşeşte să păcăleacă poporul român trăgând astfel sforile aşa-ziselor alegeri democratice, încât, de fiecare dată, românii merg la vot pentru a da puterea uneia din cele două haite aflate, amândouă, sun controlul păpuşarului.
  Pentru următorii 4 ani, păpuşarul a hotărât să acorde puterea haitei conduse de Liviu Dragnea, adunate sub denumirea de PSD, vopsită cu sigla “de stânga”..
  I-au pregătit şi un program de guvernare, atractiv pe dinafară, dar găunos şi otrăvit pe dinăuntru. Voi reveni asupra acestei cacialmale.
  L-au şi instruit pe Dragnea, astfel încât acesta să pară un expert într-ale economiei, capabil să pună în practică programul, prin care să crească salariile şi pensile românilor. Cu cifre, tabele, grafice etc. Cu ajutorul televiziunilor aservite, care nu m-au lăsat nici pe mine nici pe alţii ca mine să spunem adevărul despre găunoşenia propramului pesedist.
  În acelaşi timp, şi păpuşarul şi televiziunile au lăsat fără niciun fel de program cealaltă haită, de data asta vopsită “de dreapta”, astfel încât aceasta a pierdut alegerile datorită lipsei programului de guvernare.
  De fapt, cine nu uită ce au făcut cele două haite în ultimii 28 de ani ştie că ambele haite au acelaşi program, care să permită păpuşarului să controleze şi să exploateze, în continuare, colonia numită România.
  Înţelegerea dintre Dragnea şi păpuşar prevedea, însă, pe lângă păstrarea dreptului păpuşarului de a jefui ţara şi dreptul haitei lui Dragnea de a-şi păstra averile dobântite prin furt, de a scăpa de puşcării şi de a participa şi ea, mai departe, la jaf, chiar dacă partea ei reprezintă nişte firimituri de la masa bogată rezervată păpuşarului.
  Prevederi neincluse, însă, în programul de guvernare cu care Dragnea a păcălit pe cei care au votat pentru PSD.
  Vicleam, dar nu şi prea deştept, şi nici prea curajos, Dragnea, o dată văzut în palatal puterii, speriat de perspectiva de a fi trimis în puşcărie, s-a grăbit şi a ordonat guvernului său să aprobe, prin ordonanţă de urgenţă, legea care îl scapă pe el şi pe mulţi alţi membrii ai haitei lui de puşcărie. De fapt, şi pe mulţi din haita “de dreapta”.
  Ordonanţa de URGENŢĂ nu era cuprinsă în deal-ul lui Dragnea cu păpuşarul său. Astfel că păpuşarul a asmuţit, imediat, haita “de dreapta” împotriva ordonanţei adoptate de “haita de stânga”.
  Să vadă şi poporul român şi cancelariile lumii că în România funcţionează şi statul de drept şi democraţia şi lupta politică etc.
  Să vadă şi Dragnea cine este adevăratul stăpân.
  Se pare, însă, că, de data asta, a greşit până şi atotputernicul păpuşar.
  În pofida dezinformărilor şi manipulărilor televiziunilor controlate de păpuşar, poporul român a înţeles ticăloşia pusă la cale de Dragnea şi haita lui de hoţi şi a ieşit în stradă să-i oprescă, înainte de a face ticăloşii şi mai mari.
  Este foarte posibil ca printre participanţii la proteste să fie şi membri ai haitei „de dreapta”.
  Este foarte posibil ca Dragnea şi haita lui să-şi timită şi ei oamenii în stradă
  Marea majoritate a celor ieşiti în pieţele oraşelor României, în aceste zile, sunt români care nu aparţin haitelor de politicieni.
  Sunt români de bună credinţă care s-au săturat de ticăloşiile clasei politice responsabile de dezastrul economic, social şi naţional în care a fost adusă ţara.
  Toţi românii de bună credinţă trebuie să iasă în stradă.
  Ei trebuie să ceară Guvernului să-şi retragă ordonanţa de urgenţă nr.13/2017.
  Mai departe, un Guvern care a săvârşit o astfel de ticăloşie trebuie să-şi prezinte demisia.
  Mai departe, poporul nu trebuie să uite că, în conformitate cu prevederile actualei Constituţii a României, el, poporul român, este suveran în această ţară.
  Actuala majoritate parlamentară are obligaţia constituţională să demită Guvernul care a adoptat o asfel de ordonanţă de urgenţă, dacă acest Guvern nu îşi dă demisia.
  În ultimă instanţă, poporul are dreptul să destituie orice ales care încalcă angajamentele asumate în campania electorală, inclusiv pe cei aleşi să exercite puterea legislativă.
  Constantin Cojocaru.
  3 februarie 2017.

  • În România sistemul nu este democratic – dictatura autorilor loviturii de stat încă se menține cu SCOPUL DISOLUȚIEI STATULUI ROMÂN. Marele licurici are o enormă obligație față de România pentru că a lăsat-o pradă hienelor din Est și, apoi, șacalilor din Vest.
   1. Cum poate fi DEMOCRAȚIE acolo unde primează principiul ceaușist/stalinist al cumulului se funcții publice?
   Ex.: Dragnea este șef de partid și șeful Camerei Deputaților. Anterior și Ponta era șef de partid și șef de guvern… ca și Bombonel, ca și Boc.
   2. Cum poate fi DEMOCRAȚIE dacă autoritățile statului nu sunt complet separate și independente: Miniștrii cumulează și funcții de parlamentari. Guvernul este numit/destituit de Parlament!
   3. Cum poate fi DEMOCRAȚIE atât timp cât Parlamentul este singurul legiuitor, uzurpând suveranitatea poporului? Numai mințile confuze acceptă așa ceva!
   4. Ce fel de stat național este România pentru că de 27 de ani BNR este stat în stat și-i condus de inși cu genă antiromânească?
   5. Ce fel de Academie avem cu inși înfiltrați politic și nu pentru merite științifice?
   UNDE ESTE POPORUL?!
   Întunericul actualei dictaturi care ASCUNDE ADEVĂRUL PENTRU CONFUZIE, CULPABILITATE, PANICĂ, DEZBINARE ȘI NE-SPERANȚĂ batjocorește întregul popor – indiferent de etnie sau categorie socială.
   Am scris aici cu scopul de a fi și mai limpede cum stăm și cu ce ne luptăm pentru CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR PENTRU O DEMOCRAȚIE FUNCȚIONALĂ.
   Sper -ca prostul- că Președintele României își întră serios în atribuții și convoacă referendumul pentru CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, altfel riscă să fie măturat de isteria fesenistă actuală.

  • Soni

   “Poporul” a fost confiscat de catre … Partidul Poporului ! Ar fi cazul, este momentul, sa actionati si sa va implicati cu adevarat, nu sa
   “mandatati” niste ” servanti” !
   Cu stima,

  • Soni

   Eu, unul am participat la proteste, nu pe hartie.
   Am manifestat cu mai multe lozinci in Pitesti. Daca mi s-ar fi dat cate un leu la fiecare poza efectuata de catre tineri ( a lozincilor) castigam pensia pe 2-3 luni dar nu acesta a fost obiectivul, aici am glumit, desigur. Una dintre lozinci era;
   ” Sulleyman de Teleorman” …. are guvern, un fel de harem si-l coordoneaza !
   RAMANETI IN PICIOARE,
   SPALATI-VA LA SPATE,
   S-AVETI STABILITATE !

   • Bravo! Prietenul nostru Vasile era pe acolo? Dar despre dictatură (poleită viclean cu democrație)?
    Desigur, nu aveți interes pentru Democrația reală, aceea făcută de popor
    nu a cozilor de topor.

    • Soni

     Eu am scris (vorbit) foarte serios, nu pentru misto(uri).
     Democratia reala ” facuta de popor” , deci fiind vorba de majoritatea votantilor, va intreb: daca vecinii de pe scara blocului dumneavoastra s-ar urina pe scara respectiva, i-ati mai considera prieteni sau vecini ?
     Alta lozinca am mai avut: ” Cand un guvern se “masturbeaza-n” in miez de noapte, devin majoritari smenarii-n Parlament … !” etc…
     Daca tineretul a iesit in strada, parerea mea, este ca nu fix pentru OUG au iesit, ci pentru timpul si modalitatea emiterii acesteia, pentru continuarea luptei anticoruptie.
     Daca e sa mai discutam despre democratia reala,pot sa va spun ca nu exista democratie adevarata, intrucat democratia disipeaza raspunderea iar dictatura si-o insuseste !
     In dictatura trecuta la primarie aveam 5-6 bugetari iar acum avem cate 100 incluzand si consiolierii locali. Vorbind despre judecatori si procurori, ascultam cateva seri o personalitate ieseana in domeniul dreptului ( nu ma pricep) de acea OUG ca sa fie abrogata trebuie circa 20 de capitole, articole, subpuncte, etc., etc., deci Codul Penal atat s-a incarcat incat nici judecatorii si procurorii profesionisti nu-i mai dau de cap, nemaivorbind de cei cu studii la …. PRIVATE !
     Apropo, era si Vasile “prietenul” pe acolo,” manca” bulgari de zapada !!!!!

     • Scuzați-mă că mă aflu pe poziția anti dictatură, indiferent de felul cum este poleită. Autorități judiciare se pronunță anti guvern pentru că urmează LEGEA RĂSPUNDERII MAGISTRAȚILOR. Mă scuzați pentru glumă – nu-mi închipuiam că vă supără.

     • Vasile

      IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR, IAR VOI NUMITI ASTA DEMOCRATIE!!! :)

  • Vasile

   UNDE ESTE POPORUL?

   POPORUL CARE VOTEAZA ESCROCI NU ESTE VICTIMA, ESTE COMPLICE! :)
   Romanii s-au obisnuit cu MINCIUNA SI HOTIA si li se pare ceva normal.
   “Daca nu furi, nu supravietuiesti”!
   Iata concluzia unor romani dupa
   EPOCA ILIESCU = EPOCA DE AUR A ESCROCILOR! :)

 • CONFIRMARE,

  CONFIRM INTRUTOTUL, PRECIZARILE DOMNULUI NICU DORUS GALATI .

  PE ACEST SITE, MISUNA TRADATORII DE NEAM SI TARA, PE CARE DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, DIN LIPSA DE TIMP, II ACEPTA INVOLUNTAR , CU MINCIUNILE SI INDUCERILE LOR IN EROARE, ATIT AL MEMBRILOR DE PARTID CIT SI~AL SIMPATIZANTILOR P.P.~L.C. SI CIT MAI ALES AL PUBLICULUI CITITOR.

  TACMAI DATORITA ACESTOR INPOSTORI, A AJUNS CA PARTIDUL P.P.~L.C. SA NU POATA INTRA IN PARLAMENT, PE CITA VREME, DAN DIACONESCU, PRIN ,,LEGEA COJOCARU” A BAGAT IN PARLAMENT 63 DE ALESI.

  SE PUNE FIREASCA INTREBAREA, ESTE CUMVA LA MIJLOC UN SABOTAJ AUTENTIC , CE APARTINE UNOR ORGANIZATORI DE BAZA AI PARTIDULUI ? ~SAU ACEST PARTID, ESTE BAGAT IN IN CON DE UMBRA DE CATRE ACOPERITI ?

  • Un anume medic te caută cu lumânarea ca să te lecuiască.

  • Soni

   Decebal,
   Cum adica sa fie ” bagat in con de umbra de catre acoperiti?”
   Este bagat in umbra de catre .. “smintiti” !!!
   Mai ai vreo intrebare cand chiar tu il trimiti pe domnul Cojocaru la plimbare ?

 • NICU DORUS GALATI

  DOMNULE PRESEDINTE AL PARTIDULUI POPORULUI, CONSTANTIN COJOCARU,

  Va rog respectos sa-mi raspunde-ti la urmatoarele intrebari:

  1)Cu ce intentie s-a infiintat acest SITE , DACA NU PENTRU A COMENTA SI PROMOVA VARIANTA COJOCARU ?.
  2)Acest SITE a dus la infiintarea PARTIDULUI POPORULUI(PP-LC)?.DA SAU NU?
  3)ATUNCI PENTRU CE NU SE COMENTEAZA PE ACEST SITE INTENTIILE PARTIDULUI POPORULUI SI SE ACCEPTA COMENTARII CARE NU AU NICI O LEGATURA CU INTENTIILE PARTIDULUI POPORULUI?.

  VEDE-TI FOARTE BINE CA SE FAC PROMISIUNI DESARTE SI POPORUL ACCEPTA DIN CAUZA CA NU AU ALTA VARIANTA.

  DACA PARTIDUL POPORULUI ,CARE NU TREBUIE SA FIE NUMAI CU NUMELE VINE SI SPUNE POPORULUI CA NOI NU ACCEPTAM HOTII ,NU-I PROTEJAM,ACESTIA SA MEARGA LA PUSCARIE PENTRU FAPTELE COMISE, SA LI SE IA AVEREA PANA LA al IV-lea
  NEAM.
  GARANTAM CU AVERILE NOASTRE (mici, mari) CA DACA NU NE TINEM DE CUVANT LE PIERDEM.

  ASTA VREAU SI DORESC SA VAD PE ACEST SITE AL VARIANTEICOJOCARU.RO SI NU BARFELI SI BASCALII CHIAR LA ADRESA PARTIDULUI SI A REPREZENTANTILOR SAI.

  ACEST SITE TREBUIE SA ADUCA IDEI DELA OAMENII CE ADERA LA ACEASTA IDEE, VARIANTA COJOCARU SI LA ACEST PARTID.
  ASA NE PUTEM DA CU PAREREA CATI DE PUTINI SAU MULTI SUSTIN ACEASTA IDEE.

  LA INCEPUT AM FOST MULTI. AM RAMAS PUTINI DIN CAUZA CA OAMENII INTRAND PE ACEST SITE SI ASTEPTAND SA VADA COMENTARII DESPRE VARIANTA COJOCARU ORI MODIFICAREA CONSTITUTIEI EI VAD BARFE SI COMENTARII FARA NICI O LEGATURA CU CEA CE SPUNE SITE-UL CA DEZBATE. CONSIDERA CA ESTE UN SITE NESERIOS, NU POT SA CRED CA ESTE ASA.
  ASTEPT RASPUNS

  VA MULTUMESC.

  • NICU DORUS GALATI

   DOMNULE COJOCARU,
   VAROG SA NU UITATI CA EU AM CEL PUTIN 100 PRIETENI LA CARE LE-AM SUGERAT SA INTRE PE ACEST SITE ,NU MAI SPUN ALTE SUTE DE CUNOSTINTE PE CARE LA FEL I-AM INDRUMAT SA INTRE SI SA CITEASCA, NU TOTI STIU UNDE SA INTRE DAR CAND VAD COMENTARIILE ACEST-UIINTELIGENT SI ALTII NU MAI INTRA IN VECI PE ACEST SITE.

   • NICU DORUS GALATI

    MA REFER LA ACE-A PERSOANA CARE SE SEMNEAZA CU L.

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Doruş,
   Aşa cum arată şi titlul său, acest site este destinat celor interesaţi de VARIANTA COJOCARU, respectiv de conceptul de ECONOMIE DEMOCRATICĂ, o economie în care cea mai mare parte a capitalului să intre şi să rămână în proprietatea PRIVATĂ a celei mai mari părţi a cetăţenilor, o economie opusă atât economiei COMUNISTE, în care majoritatea capitalul se află, pe hârtie, în proprietatea COMUNĂ, a tuturor cetăţenilor, de fapt sub controlul mafiei politice constituită în partidul COMUNIST, UNIC, opusă, însă, şi economiei OLIGARHICE (oligos=puţini; arche=conducere, putere), în care majoritatea capitalului se află în proprietatea PRIVATĂ a unui număr mic de oameni, organizaţi în mafii politice numite partide, care, controlând capitalul, controlează şi statul, adica puterea politica, pe care o folosesc pentru exploatarea sălbatică a muncii celor mulţi şi a resurselor naturale ale ţărilor acestora.
   Acesta a fost, este şi va rămâne scopul acestui site.
   Observaţi că am spus că siteul este destinat tuturor celor interesaţi de VARIANTA COJOCARU. Şi celor care susţin aceste idei şi celor care nu sunt de acord cu ele, care le critică.
   Sunt bineveniţi în această dezbatere şi cei care ne critică, cu argumente şi cu un limbaj civilizat.
   Aveţi dreptate, s-au strecurat şi luări de poziţie neargumantate, cu limbaj necivilizat.
   Împreună cu administratorul site-ului, vom încerca să oprim intrarea pe site a unor astfel de intervenţii.
   Este şi dreptul şi obligaţia noastră.
   Cele ce se întâmplă în societatea românească de astăzi arată cât de necesară este punerea în practică a principiilor economiei democratice.
   Ce ţară puternică ar fi fost România în acest an, 2017, dacă, în august 1990, în loc de Legea 15/1990, (Legea Brucan), ar fi fost adoptată Legea Cojocaru.
   Cu un capital de 180.000 de euro pe cap de locuitor, adică de 10 ori mai mare decât avem acum, cu un salariu mediu de peste 4.000 de euro, adică tot de 10 ori mai mare decât îl avem, cu o armată puternică, dotată, corespunzător, inclusiv, de ce nu, cu arma nucleară,alta ar fi fost România la acest moment atât de important al istoriei sale.
   Ceea ce nu înseamnă că trebuie să renunţăm la luptă, la speranţă.
   VARIANTA COJOCARU rămâne la fel de actuală ca şi în urmă cu 28 de ani!
   Cu regretul că am lăsat să treacă pe lângă noi trei decenii de istorie.
   Exact o generaţie!!!

   • *Cu regretul că AM LĂSAT să treacă pe lângă noi trei decenii de istorie*? Adică, cine a lăsat…
    Această propoziție este cumplit de confuză! Mi-ați amintit de un moment extrem de revoltător:
    După ce am scăpat cu viață, în seara de 23.12.1989, am intrat în casă și l-am auzit le TVR-L pe fiul de năpârcă bolșevică, Ivan Ilici Iliescu, afirmând că *Toți suntem vinovați pentru dictatura Ceaușescu* și am ieșit afară imediat pentru că NUMAI CEI CA EL ERAU VINOVAȚI ȘI NU MERITA SĂ FIE CULPABILIZAT ÎNTREGUL POPOR ROMÂN! Afară am auzit zgomotul făcut de pușcăriașii care strigau libertate.
    Cunoașteți unde locuiesc (pușcăria este la cca 600m), AȚI FOST LA DATA DE 30.05.2014 când pregăteam mitingul pentru 7.06.2014, așteptam împreună intrarea dv. la emisiunea Tele M și erați strâns flancat de un interpus al Piratului (prin Bălănescu, Iordache).
    Apoi (în dec *89), am plecat în Piața Unirii și am urlat alături de alți tineri cu un drapel cum că *Ole, ole…, trădătorul nu mai e!*, așa cum s-a întâmplat și cu tinerii fraieriți din Piața Universității (1990). ADEVĂRUL pe care îl percepeam atunci, abia în anul 2001 l-am cunoscut exact, aflând despre motivul retragerii domnului g-ral Chelaru (de către Țap) de la conducerea Marelui Stat Major și după un accident aviatic.
    Nici dumneavoastră și nici eu nu avem ce ne reproșa, având conștiința împăcată că am făcut tot ce era omenește posibil pentru o Românie DEMOCRATĂ.
    Luptăm pentru îndepărtarea hienelor de la stârvul României aflată în agonie. Ne-am alăturat peste 1000 de persoane active în cadrul GPR și facem tot posibilul ca Grupul să Fie cunoscut de popor pentru că ACȚIONĂM ASUPRA CAUZEI dictaturii *clasei politice trădătoare*. Unica soluție nu poate fi alta decât o Constituție Democrată: A CETĂȚENILOR.
    Îmi este peste propria voință să-mi prezint aici acțiunile zilnice anti sistem barbar, dar nu mi-aș fi putut susține afirmațiile, pe înțelesul tuturor, la întrebarea introductivă. Cu sinceritate și respect. 0744 435 445; boboc1946@gmail.com.

   • NICU DORUS GALATI

    D-le Cojocaru ,

    Eu stiu pentru ce s-a instituit acest site numai ca eu spun ca din comentarii nu reese ca ,comentatorii de pe acest site se refera la Varianta Cojocaru, nici pedeparte. Ei vorbesc de cu totul alta ceva numai de VARIANTA COJOCARU NU.
    VA ROG SA-MI ARATATI IN ULTIMII DOI ANI CATE COMENTARII S-AU FACUT DESPRE VARIANTA COJOCARU? PRO SAU CONTRA.

 • Constantin Cojocaru

  DECLARAŢIA GPR
  privind actiunile asociaţiilor şi fundatiilor finantate de magnatul Soros pe teritoriul Romaniei

  Grupul pentru România îşi exprimă îngrijorarea faţă de consecinţele deosebit de grave pe care le au asupra societăţi româneşti acţiunile destabilizatoare ale persoanelor fizice şi juridice finanţate de magnatul american George Soros, născut în Ungaria.
  Imediat după Revoluţia din 1989, în România au fost înregistrate mai multe persoane juridice, asociaţii şi fundaţii, finantate, direct sau indirect, de miliardarul George Soros. Deşi, formal, aceste asociaţii şi fundaţii declară că urmăresc scopuri umanitare, sociale şi educaţionale, în realitate, în opinia noastră, ele se implică în activitatea politică, acţionând pentru slăbirea statului naţional, pentru sprijinirea activităţilor antiromâneşti, pentru exploatarea sălbatică a resurselor naturale şi de forţă de muncă ale României de către mafia financiară transnaţională.
  Acţiunile destabilizatoare ale asociaţiilor şi fundaţiilor finanţate de miliardarul Soros au fost constatate nu numai în ţara nostră ci şi în Ungaria, Polonia, Ukraina, Rusia, Macedonia, s.a., unele din aceste state declarând indezirabilă persoana George Soros şi interzicând parţial sau în totalitate aceste asociaţii şi fundaţii.
  În aceste condiiţii, Grupul pentru România sesizează Parlamentul despre pericolul pe care îl reprezintă aceste asociaţii şi fundaţii pentru statul român, pentru stabilitatea economico-financiară şi siguranţa naţională a României şi solicită constituirea unei comisii parlamentare care să verifice informaţiile vehiculate de presă referitoare la acţiunile acestor asociaţii şi fundaţii, să dispună măsuri pentru interzicerea acelora care desfăşoara acţiuni antiromâneşti.
  1 februarie 2017.

  • Amedeo

   Ma bucur ca ati luat atitudine. Asta inseamna ca va pasa. Felicitari!

   • Amedeo

    Pentru asta va apreciez si mai mult. Multumesc!

  • Soni

   Ca mare specialist in economie, credeam ca o sa ne explicati daca Guvernul “Dragnea” poate sa indeplineasca toate promisiunile din campania electorala cu care a venit la putere.
   Observ ca va detasati de acest aspect referitor la buget dar , eu ca o coincidenta, spun ca, noroc ca noptile acestea au fost noroase si nu s-a vazut luna pentru a auzi urletele…..

 • PENTRU DOMNUL BOBOC ,

  INTRADEVAR LA CELE 3 MANIFESTATII AM VAZUT SI OAMENI IN ETATE PE CARE EU II MINGII CA SINT BATRINI,

  DAR TOTI ACESTI BATRINI ,,SI~AU TRAIT TRAIUL SI SI~AU MINCAT MALAIU “.

  ACESTI BATRINI, AU AVUT OCAZIA IN CEI 27 DE ANI SA FACA ,,SCHIMBARE” IN FOLOSUL TUTUROR ROMINILOR .

  EI, ACESTI BATRINI, AU FACUT SCHIMBARI NUMAI PENTRU EI, INPARTIND TARA, IN SARACI SI FOARTE SARACI SI BOGATI SI FOARTE BOGATI…

  EU AM SPUS SI INCA REPET, CA ATUNCI CIND TARA V~A AVEA MAI MULTI SARACI DECIT BOGATI LUCRURILE O SA SE SCHIMBE AUTOMAT DE LA SINE.

  ACUM, LA ORA ACTUALA, AVEM 40% SARACI SI FOARTE SARACI + 40% SALARIATI, CE CU BANII DIN SERVICIU NU~S POT SA~SI INTRETINA O FAMILIE SI 20% BOGATI SI FOARTE BOGATI.

  TINERII FRUMOSI SI LIBERI, NU AU FOST LUATI IN CONSIDERATIE NICIODATA DE CATRE CEI CE AU GUVERNAT TARA TIMP DE 27 DE ANI ?

  SI IATA CA, ACUM, ACEL TINAR, CE AVEA 1 AN LA REVOLUTIE (IN 1989), ACUM ARE 28 DE ANI, SI PE BUNA DREPTATE ISI CERE DREPTURILE MOSTENITE, DE LA PARINTII LUI, DREPTURI, CE DE FAPT AU FOST VINDUTE DE CATRE GUVERNANTI FARA A SE CERE ACORDUL PROPIETATILOR DE DREPT (POPORULUI) PRIN REFERENDUM ….

  DACA IN 1990, SE APLICA ,,LEGEA COJOCARU” NU SE MAI AJUNGEA AICI IAR ACUM NU MAI ASISTAM LA TOT CEIA CE SE VEDE AZI MAI IN TOATE ORASELE TARII.

  TINERII FRUMOSI SI LIBERI, SINT COPII NOSTRII SI AU DREPTUL LA O VIATA INTRADEVAR LIBERA SI FARA HOTI….

  STIMA

  • Amedeo

   Nimic mai frumos in ce zici, dar ce sa facem cu cei care imbatrinesc, cu cei care prin contributii si-au platit dreptul la pensie si are dreptul sa taiasca indiferent daca este tinar su batrin. Cei batrini au fost si ei tineri, dar nu cred ca au cerut ceva atunci in legatura cu dreptul de a trai.
   Or fi copii nostri dar trebuie sa ne respecte si sa tina cont ca noi i-am adus pe lume, lume care nu este numai a lor

  • Amedeo

   Draga ‘Decebal’,
   Daca esti un om simplu asta nu inseamna ca trebuie sa fi si rau voitor. Or fi copii nostri dar asta nu le da dreptul sa ne dclare spalati pe creier. I-am adus pe lume ca sa reprezinte viitorul natiei, nu judecatorii natiei. Ei sunt o parte din poporul roman, nu au extra drepturi si trebuie sa si contribuie la dezvoltarea tari.
   Multi dintre ei au fost scoliti de ONG-urile Soros si au pierdut notiunea de ati iubi tara si aproapele. Totul se invirte in jurul unor interese obscure care nu au nici o legatura cu dezvoltarea Romaniei. Ei nu doresc asta-sorosisti nu urmaresc decit dezbinare, ura si in final luarea a tot ce se poate lua si trasformarea in bani. Multi romani au cazut in aceasta plasa voit sau nevoit si pentru asta, drept este sa plateasca.
   Nu strada trebuie sa faca legea in tara, 100 de mii de oameni nu pot schimba ceea ce s-a votat, asa cun s-a votat, au fost milioane la vot. Nu putem sa ne jucam ‘uite popa nu e popa’mai ales ca totul pina acum a fost regizat. De cine? In special de aceste ONG-uri care se pare ca pierd si vor sa faca cit mai mult rau Romaniei. Ii intreb pe acesti ONG-isti ce anume cistiga de pot cu atita usurinta sa-si tradeze tara si natia. Citiva dolari si accesul in cluburile fericirii? Pacat. Aveau altceva mai bun de facut.
   Multe tari europene au interzis ONG-urile lui Soros pentru ca sa fim cinstiti nu au facut nimic bun pentru oameni in general. Numai ura si dezbinare. Vezi USR, cita ura este emanata numai de prezenta lor.
   Ei insusi sunt delicventi prin toate actiunile pe care le fac. Nu dau exemple dar gasiti cu zecile in interiorul lor.

  • Domnule D,
   Vă dau un sfat prietenesc: caută un medic pentru că ai mare nevoie. Susții că ești pensionar/bătrân și batjocorești bătrânii României – implicit batjocorești acest site cu lingușeli față de Legea Cojocaru, cu un scop nemernic. Identic erau lingușitorii lui N.C. cu care a fost dusă țara în prăpastie. Consider că eram tânăr până la lovitura de stat decembristă și m-am implicat suficient de riscant și *virulent* antisistem și astăzi suport consecințele fără a mă plânge cuiva. A fost opțiunea mea, contrar familiei îngrijorate pentru că riscul ara cumplit. Nici după 7 decenii de viață nu-mi permit *să ascult televizorul care minte poporul*. Aș aprecia dacă reușești să-ți faci un
   autocontrol și te abții să mai comentezi aici toate tâmpeniile.
   Mi-ai amintit de Alexandru Athanasiu, un pușcăriabil care susținea – când era ministrul muncii – că *din cauza actualilor pensionari țara se află în permanentă cădere*, ASCUNZÂND ADERĂRUL cu legea satanistă nr. 15/1990. Tot acest individ a trădat PSDR și pe defunctul Sergiu Cunescu fuzionând cu Tâlharii PDSR.
   De fapt, în zadar îți răspund că tot nu pricep și nu percepi ADEVĂRUL. Colegii din Partidul Poporului, din toată țara mă roagă de multă vreme să-ți spun că nu ai ce căuta aici cu elucubrațiile tale. Aduci în deluzoriu Proiectul pentru România.
   Dacă ai avea cei 7 ani de acasă ai cunoaște că: CINE NU ARE BĂTRÂNI, SĂ ȘI-I CUMPERE. Cu respectul rezervat.

 • Mass media aservită oligarhilor locali și mondiali continuă ASCUNDEREA ADEVĂRULUI și invită pe aceiași părerologi care, de 27 de ani, fac jocul murdar al guvernanților- al nemernicei clase politice.
  Principalul răspunzător este neamțul de la Cotroceni pentru că coabitează cu guvernanți parșivi. Guvernul actual, al lui Dandanache, trebuie demis imediat și CONVOCAT REFERENDUMUL PENTRU CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR – PENTRU DEMOCRAȚIE ADEVĂRATĂ, FUNCȚIONALĂ.
  Nemernicii care guvernează NU AU NICI UN DREPT DEMOCRATIC pentru că s-au impus prin fraudă electorală și cu girul a 18% din votanți manipulați și tâmpiți; sunt rămășițele isteriei feseniste a acelora care *muncesc și nu gândesc*.
  Se pregătește o nouă criză cu INFLAȚIE ȘI ȘOMAJ, așa cum rezultă din proiectul de buget al pușcăriabililor.
  Ar fi bine ca toți corupții să plătească datoriile externe, naționalizarea băncilor-arestarea conducerii antiromânești de la BNR, abrogarea legii satanice nr. 15/1990 și judecarea tuturor profitorilor acestei legi.
  TREZEȘTE-TE IOHANNIS!
  Ai prea mulți consilieri corupți înfiltrați de către mafia post decembristă. Trimite-i la plimbare…

  • Soni

   Constitutia cetatenilor nu se schimba decat atunci cand se schimba forma statala. In situatia actuala, Constitutia se amendeaza. Asta, asa ca amanunt…
   Guvernul “Dragnea” , efectiv PSD-ul, netezeste terenul pentru actualul presedinte al Romaniei sa devina … rege !!! Deci, dictatura este aproape intrucat toate partidele s-au epuizat ! Democratia disipeaza raspunderea, dictatura si-o insuseste.
   In viitor, Johannis va avea statuie.
   Parerea mea !
   La ora actuala , renumitul avorton politic Dragnea, incearca orice mijloc pentru a fi dat jos de la putere deoarece este constient ca nu poate indeplini toate pomenile electorale. In sfarsit, am vazut in actualul guvern pe ministrul justitiei pe post de … Zaroni. ( Zaroni, fost ministru al agriculturii in perioada Petru-Groza, fara scoala, fost vizitiu, care semna cu “sugiuc”, legat de brau)!!! Si pe renumitul intelectual Grindeanu, atat de plin de el ca e mare-n functie, dar ce sa-i faci, intelectualii se vand primii ( nu toti).

   • Soni

    “Alta intrebare” ?!!!!

   • Am scris limpede și românește: *Referendum pentru Constituția Cetățenilor*. Nici vorbă despre *schimbarea…* de care scrieți aici, pentru că ar fi ceva de spus.
    Aș aprecia o minimă seriozitate din partea acelora care au preocupări de patriotism, de onoare și despre democrație.

    • Soni

     Nemaiamintind de Adunarea Constituanta. Dar cand pe acest site intalnesti termeni precum:
     ” Noua Constitutie a Cetatenilor”, ” o noua Constitutie”, ” Constitutia actuala lovita de nulitate”, ce sa mai intelegi, tu Soni nefiind preocupat non-stop de internet,efectiv doar atat: se escaladeaza niste termeni si exista o anumita frustrare. Alt exemplu: daca guvernul ” Dandanache” este demis imediat ( numai de catre actuala majoritate parlamentara prin motiune de cenzura ), se convoaca Referendum pentru adoptarea Constitutiei Cetatenilor de catre cine ??? Raspuns, tot de catre aceiasi majoritate dar nu era nevoie de alt Guvern pentru organizarea Referendumului respectiv ?
     Deci si aici ca si-n alte parti ne cam grabim si ne jucam cu … patriotismul !
     Cu toata stima… ” o alta intrebare?”

     • Un răspuns:Subiectul comentariului este în acest comentariu președintele Iohannis. Scoaterea din context a unor fragmente, restălmăcite, produce confuzie oricui. Presupun că ați făcut-o cu intenție, cu *miștocărie*

 • TINERII FRUMOSI SI LIBERI
  SI PARINTII LOR ,

  MAI MULT CA SIGUR, CEI 4 MILIOANE DE ROMINI PLECATI IN PRIBEGIE, DUPA MUNCA, SINT PARINTII TINERILOR FRUMOSI SI LIBERI CE AU MANIFESTAT IN ULTIMELE DOUA DUMINICI IN BUCURESTI SI IN TARA.

  EI PUTEAU FI OBSERVATI, DUPA COMPORTAMENTUL SAU PASNIC CA, SINT NISTE COPII CRESCUTI DE CATRE BUNICI, SAU POATE CHIAR DE CATRE VECINI, URMARE MORTII PARINTILOR PRINTRE STRAINI.

  EI CER CA, CEI CE AU FURAT TARA, SA NU FIE ELIBERATI DIN PUSCARII, ACESTIA CUNOSCIND TOT DE LA PARINTII LOR, CA, ACESTIA AU PLECIND IN PRIBEGIE, PENTRU A LE ASIGURA LOR MINCARE ZILNICA…

  MULTE DINTRE PARTIDE DE PE ESICHERUL POLITIC, VREA SA~I RACOLEZE IN ORGANIZATIILE LOR, FARA CA ACESTIA SA STIE CA, MAI TOATE PARTIDELE CCE S~AU SUCEDAT LA PUTERE AU VINDUT INTREPRINDERILE SI TARA LA BUCATA PE LUCRU DE NIMICA, LA STRAINI, DECI, CU ALTE VUVINTE, VINZIND LOCURI DE MUNCA.

  LOCURI DE MUNCA UNDE VOI ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI PUTEATI LUCRA SI PUTEATI SA VA INTEMEIATI O FAMILIE, DIND TARI UN COPIL, UN POM SI O CASA .

  NUMAI LEGEA COJOCARU, VA POATE OFERI ACEST DEZIDERAT MAJOR, LUINDU~VA TOTODATA TARA INAPOI .

  STIMA

  • Decebale, ai văzut la manifestații numai tineri, din imagini, noi am văzut toate categoriile de vârstă, adică locuitori valizi pentru aceste acțiuni.
   Nicioadată sistemul mafiot nu a putut fi distrus prin mijloace pașnice pentru instituirea sistemului democrat.
   Revoluția islandeză A FORȚAT PREȘEDINTELE pentru dizolvarea parlamentului incompetent care a fost înlocuit cu Adunarea Constituțională și astfel – prin referendum – a fost impusă Constituția făcută de popor, la data de 5 mai 2011.

 • Amedeo

  Am mai spus-o în alte ocazii, coincidenţele se întâmplă de regulă odată la câteva zeci de ani şi ar trebui să se petreacă în mod aproximativ egal în bine şi în rău.
  Când însă acestea se “întâmplă” atât de des, şi numai pe o latură a evenimentelor, numai când trebuie să mi se ia un drept, să fiu furat, minţit, înjosit, manipulat, verificat, urmărit, înregistrat, monitorizat, batjocorit, eu nu cred în coincidenţe.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 25 de ani nici un guvern , nici un preşedinte, nici un partid, nu au reuşit să construiască altceva decât vile.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 25 de ani încoace, toate combinatele, întreprinderile, fabricile care produceau ceva ce era căutat şi avea valoare, industria chimică, petrolieră, agricultura, industria naţională de armament, energia, transporturile, metalurgia, industria de maşini şi utilaje au căzut toate, s-a ales praful de ele, au dispărut aşa neplanificat.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că flota comercială a unei ţări poate să dispară aşa dintr-o dată şi nimeni nu e vinovat de asta, ca şi cum ar fi dispărut sau ar fi fost vândută pentru că nu mai aveam nevoie de ea, fără să punem nimic în schimb.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că toate combinatele siderurgice ale ţării au încăput pe mâna unei puteri străine, a reprezentantului unei ţări care nici acum, după 100 de ani nu ne-a înapoiat tezaurul dat spre păstrare. Nu cred că este o coincidenţă acest act de trădare naţională.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că de 25 de ani, înainte de fiecare mandat de preşedinţie, sau alegeri , candidaţii principalelor partide, sau trimişi ai lor, fac vizite mai mult sau mai puţin oficiale în ţările licuricilor.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că la conducerea ţării, în parlamentul României, în guvern, la preşedinţie, apar mereu persoane cu dosar penal, aflaţi în cercetări, cu dosare de plagiat, incompatibilitate, persoane şantajate şi şantajabile, a căror probitate morală este nu numai îndoielnică ci de-a dreptul scandaloasă, numai bune de manipulat.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că din toată justiţia română sunt aleşi în fruntea ei exact cele mai controversate persoane, dar reevaluate, unii cu procese pierdute la CEDO pentru abuz, că nu mai avem judecători buni în România încât suntem nevoiţi să numim procurori pe post de judecători la CCR , sau că din toţi jurişti României, cel mai bun de ministru al justiţiei este o rudă a primului ministru, aşa cum cel mai bun pentru funcţia de Sef al SMG este un nepot al soţiei preşedintelui.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că toţi escrocii internaţionali investesc în România, că aceştia sunt desemnaţi să negocieze „privatizări” strategice din România.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că din toate privatizările efectuate, nici una nu a reuşit şi toate întreprinderile privatizate au ajuns în faliment, că practic nu mai avem nimic care să meargă în această ţară, nici energie, nici transporturi, nici industrie de armament, nici păduri, şi în curând, nici ape, care vor fi otrăvite prin metoda RMGC sau Chevron.
  Nu cred că este o simplă coincidenţă faptul că sistemul educaţional este la pământ, că renumita şcoală românească nu mai există, că şcoala românească scoate numai EBE, şi Mareani aşa cum se exprima eufemistic primul ales al ţării, realizatorul unei „capodopere”. Nu este o coincidenţă faptul că în loc să ridicăm stacheta învăţământului, noi căutăm soluţii să dăm şi proştilor diplomă, să avem nu numai proşti cu diplomă cum déjà avem, dar şi diplomă pentru proşti.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că nu mai avem industrie de apărare, nu mai avem armată, nu mai avem cu ce ne apăra ţara am transformat gradele militare în cocarde pe umerii prietenilor şi slujitorilor politici, că generalii armatei intră în puşcărie mai repede decât membrii clanurilor mafiote, că armata, ca întreg poporul este dezbinată, ajungându-se ca militarii să fie consideraţi coada de topor, sau „minerii” unui partid sau altul.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că se dărâmă spitale şi se înmulţesc cimitirele, că doctorii ne pleacă în străinătate, iar în ţară ne umplem de reprezentanţii a sute de “misiuni evanghelice” care găsesc aici toate condiţiile pentru îndobitocirea celor cu diplomă de prost.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că în loc să fim uniţi, în loc să ne manifestăm ca o naţiune suverană, noi cedăm suveranitatea unor organizaţii sau structuri care nu urmăresc decât spolierea acestei ţări şi ne mai şi federalizăm sub deviza „cu cât le dăm mai mult din ceea ce mai avem , cu atât vom primi şi noi câte ceva de ros”.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că numai la noi se vorbeşte de autonomie, regionalizare, drepturile minorităţilor în timp ce în alte ţări curios, nu sunt astfel de probleme, deşi românii din alte ţări nu au nici şcoli în limba română, nici universităţi şi nu sunt nici lăsaţi să îşi folosească limba română în administraţia locală, dar să mai fie declarată limba română ca limbă oficială.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că nu mai avem nimic şi ne pierdem treptat şi conştiinţa de neam aşa cum nu este o coincidenţă nici faptul că din toată biblioteca Romei au „dispărut “ fără să se ştie cum, exact volumele care vorbeau despre daci.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că pământul sfânt al vechii Dacii, toate centrele energetice şi spirituale ale acestui pământ, Munţii Orăştiei, Munţii Buzăului, Bucegii, sunt cercetate, investigate, scormonite, luate în arendă sau cedate pentru „dezvoltare” turistică, sau pentru „antrenamente militare” reprezentanţilor unor ţări care în toată istoria ne-au adus numai „bucurii”.
  Nu cred că este o coincidenţă faptul că toate guvernele şi conducerile partidelor, candidaţii la preşedinţie, aveau şi au în componenţă sau erau şi sunt membrii ai unor loje masonice.

  • Sunt convins că ai perfectă dreptate. Recent, aș completa, ieșirea în stradă are și nuanța de AVAAZ și toți politicienii apar la tembeliziuni pentru a arăta fiecare cât sunt de patrioți și cinstiți.

   • Soni

    Ce coincidenta !!! Esti plecat din tara si cunosti toate aspectele mai bine decat cei statornici . Ai grija, internetul produce traume asupra celui ce-l foloseste frecvent.

    • Amedeo

     Nu trebuie numai sa citesti, mai trebuie sa si judeci, adica sa intelegi ce este bine si ce este rau. Asta face diferenta.

 • TINERII FRUMOSI SI LIBERI
  AU MANIFESTAT DIN NOU ,

  ERI, TINERII FRUMOSI SI LIBERI, AU MANIFESTAT DIN NOU IN BUCURESTI SI IN MAI MULTE ORASE DIN TARA .

  DACA STAM, SI NE GINDIM CA, ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI, AR FI AVUT UN AN . ACUM DUPA 27 DE ANI DE DEMOCRATIE, ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI, AU VIRSTA DE 28 DE ANI, VIRSTA, CIND UN ASTFEL DE TINAR, TREBUE SA DEA SOCIETATII UN COPIL, SA PLANTEZE UN POM SI SA~SI FACA O CASA.

  ACESTI TINERI, FRUMOSI SI LIBERI, OBSERVA CU STUPOARE, CA NU POATE SA DEA SOCIETATII NICI COPIL, NICI UN POM SI NICI SA~SI FACA O CASA.,,,

  PARTIDELE, CE S~AU SUCEDAT LA PUTERE, NU LE~A CREIAT COMDITII PENTRU A SE ACHITA DE SARCINA PATRIOTICA, SUBLINIATA MAI SUS, OBSEVIND CA, DE FAPT. UNII DIN EI, NE AVIND ASIGURATA ZIUA DE MINE A TRAIULUI INGROSA, RINDUL SOMERILOR, SAU A CELOR 40% SARACI SI FOARTE SARACI .

  DACA PARTIDELE, INTELEGEAU IN 1990, SA APLICE ,,LEGEA COJOCARUACUM”, ACESTE PARTIDE, NU MAI EREU HULITE, IN STRADA, PRECUM ERI IB BUCURESTI SI IN ALTE ORASE ALE TARII….

 • TELEVIZIUNEA ,,NASUL T.V.”

  DE APROAPE O SAPTAMINA, TELEVIZIUNEA ,,NASUL TV” TRANSMITE IN DIRECT, CUVINTARILE LUI ,,TRUMP”, ROSTITE DE ACESTA , IN CAMPANIA ELECTORALA .

  DUPA CE TELEVIZIUNEA ,,NASUL T.V.” AL CAREI PATRON ESTE DOMNUL RADU MORARU, NE REAMINTESTE CA, DOMNIA SA A FOST PRIMUL GAZETAR, CARE A PREZIS VICTORIA IN ALEGERI ALE DOMNULUI ,,TRUMP”, IGNORIND TOTODATA DISCURSURILE LUI HILLARIY CLINTON, PE CARE ACUM, DOMNUL MORARU, O MINGIE FACIND~O ,,BABUTA”. DOMNUL PATRON DE TELEVIZIUNE, DOMNUL MORARU, ISI PUNE FIRESC INTREBARE ?

  ,, DECE NU AVEM SI NOI ROMINII UN ,,TRUMP ” AL NOSTRU ? ? ? ? …

  EU, IMI PERMIT, SA~I RASPUND, DOMNULUI MORARU CA, NOI AM AVUT SI INCA AVEM UN ,,TRUMP” AL NOSTRU, CU MULT INAINTEA AMERICANILOR , MAI PRECIS DIN ANUL 1990, IN PERSOANA DOMNULUI, PROFESOR DOCTOR IN ECONOMIE, CONSTANTIN COJOCARU, ASA CA, A ALERGA ACUM, DUPA UN ,,TRUMP” NU ESTE CAZUL… .

  DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, A VRUT INCA DIN ANUL 1990 SA FACA CEIA CE FACE ,,TRUMP” ACUM, DAR, PARTIDELE POLITICE, CE S~AU SUCEDAT LA PUTERE, NU AU VRUT IN RUPTUL CAPULUI, SA APLICE LEGEA COJOCARU LEGE CE DACA S~AR FI APLICAT N~AM MAI FI AJUNS, UNDE SINTEM ASTAZI, ASA PRECUM SUBLINIAZA MAI JOS DOMNUL AMEDEO .

  VREM SA NE LUOM TARA INAPOI ?, ASA PRECUM ,,TRUMP” VREA SA~SI IA AMERICA INAPOI ? ? ? ?….

  SINGURA SOLUTIE, CE RASPUNDE INTRUTOTUL LA ACEST DEZIDERAT MAJOR, ESTE, APLICAREA IMEDIATA, A LEGII LUI ,,TRUMP” AL NOSTRU”, ADICA, APLICA ,,LEGII COJOCARU”, AL CARI AUTOR, ESTE DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU .

  STIMA .

 • Amedeo

  Iata ce mai spun romanii, ca nu sunt veniti cu pluta se stie de foarte mult timp, le merge mintea nu gluma.
  “Nici nu cred ca-i intereseaza pe nemti cat de aliati suntem noi cu americanii…S-au bagat adanc in economia romaneasca, cu asistenta serviciilor noastre de informatii, fiind destul de mult concurati de austrieci, francezi, pe alocuri, italieni si greci. Cea mai mare halca au impartit-o, totusi, cu rusii, cu binecuvantarea, afisat antirusa, a Basescului si a Iohanisului, deopotriva… Ca ziarele germane s-au trezit sa faca niste analize de geopolitica, corecte in fond, tocmai acum, cand binomul crapa la toate colturile, e doar trist…Ca Iohanis, incompetentul si habarnistul e tot al lor (si al austriecilor…), la fel ca Iohanis infractorul, ca tot ii place lui acest cuvant…Ma tot intreb, cand isi vand sufletul (sau ce au ei in loc…) serviciilor, pe langa avantajele materiale li se promite si vesnica imunitate in fata legilor penale?! Ca, la Ghita, se pare, ca n-a functionat…Acum, cand n-a mai ramas nimic de impartit din averea statului, nemtii – aliati traditionali in vreme de pace si frati de imparteala la razboi cu rusii – vorbesc mai mult in numele “prietenului” de la rasarit, ca majoritatea tarilor europene s-au cam pozitionat in legatura cu viitoarele colaborari, Romania asteapta sa-i dea Trump delegatia de negocieri…Poate ca, nu numai, nemtii asteapta vestea ca scutul de la Deveselu nu va fi activat, ca tot le-a fost promisa rusilor pacea cu americanii si Romania s-a obisnuit la mijloc…
  P.S. Si cred ca e foarte important sa avem un ministru de externe cu experienta, ca e si batran, eu zic ca-i bonus. In privinta comunistilor, eu chiar am o problema: inainte de ’89, eram o raritate, vesnic marginalizat ca n-aveam origine sanatoasa si nu eram membru de partid, acum, cand ii vad pe-astia foarte multi cum ii gratuleaza pe dusmani cu “comunistule!”, ma tot intreb cand, unde si din cine s-au nascut…Ca si aia de-i insulta pe unii cu apelativul “Iliescianule!” si-mi amintesc ca inainte de’89, cand toti eram, fie si numai prin vecinatate, comunisti, Iliescu era “de bine”, cel putin, asta spunea Europa Libera…Si iar trag o concluzie (probabil gresita), ca daca nu te revendici de la Iliescu, radacinile tale sunt in partea impuscata a partidului, ca altfel, n-are cum!”
  CE este de facut? Scrisoarea III-a de Mihai Eminescu. Ce zice Mircea cei Batrăn ?
  Daca fiecare romăn ar gandi (face) la fel, ne vom apăra singuri cu ajutorul lui Dumnezeu !
  In perioada asta tulbure in care se zbate si Romania ne-a procopsit soarta cu un presedinte incompetent. Ce soarta! sa ai un presedinte betiv si bisnitar si sa alegi in continuare unul mut si inconpetent. Ce soarta!!!

  • Amedeo

   Pe unde-o fi, C …..! La 27 de ani de la moartea lui, tot de indicații depindem. Că le dau americanii, că le dă Frau Merkel, că alți europeni judecă după propriul cap, noi nu ne clintim din starea de copilași neajutorați. Ba ne și place, masochiști cum suntem!

  • Soni

   “Presedinte incompetent”?!!!! AM mai spus si o mai spun, nu la al doilea mandat, ci peste 7-8 ani, o sa-l rogi sa ramana presedinte. Din pacate, Constitutia nu ii mai permite ! Asa ca draga Amedeo sau cum te numesti, cand nu poti sa te detasezi de “multime” – turma, te balacesti in ea. Proletariatul nu se mai uneste in toate tarile. Au apus acele timpuri, din pacate pentru tine, nu !

   • Amedeo

    Ca de obicei vorbesti… vorbe, ca sa nu zic altfel.
    Tu chiar nu intelegi nimic. Nu privesti in trecut, nici macar in prezent, ca de viitor ce sa mai vorbim!
    Faci parte din oamenii care cit pot atita dau.

 • 150 LA SUTA,

  DA, 150% SINT OCUPATE LA ORA ACTUALA PUSCARIILE TARII, DUPA UNII STATISTICIENI, STATISTICIENI CE SINT FOARTE ALARMATI CA, DACA O SA SE CONTINUE ACEST RITM, O SA AJUNGEM LA UN GRAD DE OCUPARE DE 200 % ADICA, VA TREBUII CA 2 PUSCARIABILI DA DOARMA IN ACELAS PAT .

  INTRADEVAR, SITUATIA ESTE ALARMANTA, DAR DECIDENTII, NU UMBLA CA CAUZA CI NU LA EFECT ?

  CAUZA ESTE BINE CUNOSCUTA SI EA A FOST GENERATA DE POLITICIENI, ATUNCI CIND LI S~A VINDUT INTREPRINDERILE, CE LE APARTINEAU PLEBEI, LASIND ACEASTA PROSTIME, FARA LOCURI DE MUNCA, DECI FARA EXISTENTA .

  TOATA ACEASTA PLEBE, NE AVIND UNDE SA LUCREZE, A LUAT DRUMUL PRIBEGIEI , PLECIND IN APUS, O PARTE DIN EA, IAR O ALTA PARTE, S~A LUAT DE FURAT, NE AVIND ACESTE LOCURI DE MUNCA UNDE SA~SI POATA MENTINE EXISTENTA .

  DECI, SISTEMUL, A FOST ACEL ,,GENERATOR” DE UMPLEREA PUSCARIILOR CU PUSCARIASI.

  DACA DECIDENTII POLITICI, VOR SA ELIBEREZE PUSCARIILE LASIND PAZNICII FARA SERVICIU, SINGURUL SISTEM VIABIL CARE SA DUCA TOTODATA SI LA PROGRES TEHNOC, ESTE ,,LEGEA COJOCARU” CE TREBUE APLICATA FARA TAGADA SI IMRDIAT .

 • RAZBOIUL ROMINO ~ ROMIN,

  TOT MAI DES SE VORBESTE, DE RAZBOIUL ROMINO ~ ROMIN .

  ACEST RAZBOI SE PARE CA A SI INCEPUT ODATA CU MANIFESTATIA POPULARA DE DUMINICA DIN BUCURESTI SI ALTE ORASE DIN TARA ,

  EREA SI ESTE, DE ASTEPTAT, DECLASAREA UNUI ASTFEL DE RAZBOI, ROMINO ~ ROMIN DEOARECE POPULATIA TARII, POTRIVIT SISTEMULUI, ESTE INPARTITA IN DOUA CLASE SOCIALE DISTINCTE SI ANUME,

  O CLASA SOCIALA FORMATA DIN SARACI SI FOARTE SARACI SI O ALTA CLASA SOCIALA FORMATA DIN BOGATI SI FOARTE BOGATI.

  CELE DOUA CLASE SOCIALE, SINT ANTAGONICE PRIN DEFINITIE, MAI ALES CA DUPA 1989 CEI BOGATI, LE~A VINDUT INTREPRINDERILE CE APARTINEAU SI CELOR SARACI, INTOCMAI CA SI O PARTE DIN BOGATIILE TARII, FARA SA II INTREBE, PRIN REFERENDUM PE CEI SARACI.

  SINGURA SOLUTIE, CA RAZBOIUL, ROMINO ~ ROMIN, SA NU I~A AMPLOARE, ESTE CA DECIDENTII POLITICI, SA APLICE IMEDIAT ,,LEGEA COJOCARU” LEGE, CE ARE APROBAREA POPORULUI ROMIN ,PRIN CELE UN MILION DE SEMNATURI DEJA STRINSE….

  • Vasile

   NU E NICI UN RAZBOI ROMANO-ROMAN!

   Ai preluat termenul de la niste lichele de televiziune!
   ESTE STRADANIA ROMANILOR CINSTITI DE A SCAPA DE SUB DICTATURA ESCROCILOR!
   LICHELELE VOR SA DEA ORDONANTE DE GRATIERE SI MODIFICAREA CODULUI PENAL CA SA POATA FURA LINISTITI IN CONTINUARE! :)

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO .

  DE~SI NU MAI VROIAM SA SCRIU , INTOCMAI CA SI DOMNUL NICU DORUS GALATI, DAT FIIND INVAZIA SATANISTILOR PE ACEST SAIT, TOTUSI PENTRU CA DUMNEVOASTRA DOMNULE DORUS OBSERV CA, SINTETI ITR~O DILEMA IN CEIA CE PRIVESTE ,,LEGEA COJOCARU”, AS DORII CA EU ADMIRATORUL AUTORULUI SA VA PRECIZEZ CITEVA TRASATURI CARACTERISTICE, ALE ACESTEI LEGI, CE ESTE MAI MULT DECIT INTELEASA, DIN PREAMBULUL ACESTUI SITE, COMPUS SI EMIS, DE CATRE DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU
  ASTFEL ,

  1 ~ DAN DIACONESCU A REUSIT SA BAGE IN PARLAMENT CU AJUTORUL ACESTEI LEGI 63 DE PARLAMENTARI .

  2 ~ PEAMBULUL ACESTEI LEGI AFISAT PE ACEST SITE A FOST COPIAT DE TRUMP SI CU EL ACESTA A CISTIGAT ALEGERILE .

  3 ~ UN MILION DE ROMININI AU SEMNAT SA SE APLICE ACEASTA LEGE IN ROMINIA SEMNATURILE FIIND STRINSE DE CATRE REPORTERUL BARBU, REPORTER LA OTV..

  3 ~ SATANISTII CE SE OPUN APLICARII ACESTEI LEGI, LUPTA PE TOATE CAILE SA NU SE APLICE DEOARECE, PRIN APLICAREA ACESTEI LEGI NU S~AR MAI PUTEA FURA .

  4 ~ PRIN APLICAREA LEGII TOTI MEMBRII SOCIETATII DEVIN CAPITALISTI NE MAI DUCIND GRIJA ZILEI DE MINE .

  ~ SI MAI SINT UNELE AVANTAJE, CE AR PUTEA SA LE EXPLICE INSASI AUTORUL .

  STIMA

  • Vasile

   DAN DIAVOLESCU A BAGAT IN SPARLAMENT 63 DE LICHELE, CARE RAPID AU MIGRAT CATRE ALTE PARTIDE MAFIOTE!

 • Amedeo

  D-le Boboc,

  Nu vreau sa credeti ca in ceea ce am scris se gaseste un atac la persoana sau la functia pe care o aveti in partid.
  Vreau sa va marturisesc ca stiu foarte bine ce inseamna sa formezi un partid politic, mai ales daca el se doreste sa fie alaturi de nevoile celor multi. Am participat si eu odata de mult la o asemenea incercare, esuata se intelege. Nu va doresc acelasi lucru. Poate ca m-am hazardat in non-aprecierile mele si imi cer scuze, dar doream foarte mult ca cineva sa schimbe politica din Romania. Se pare ca trebuie sa mai astept. Aceasta schimbare nu trebuie facuta ca vreau eu sau altii, ci pentru ca poporul are nevoie de schimbare. Poate ca ideile mele sunt mai rigide, mai fixiste, dar sunt in final pentru buna dreptate. Asa ca nu mi-o luati in nume rau pentru ca si eu am suferit pe timpul comunistilor, dar mai mult m-a durut cind au fost vindute fabricile pina la urma construite de poporul roman, cind privatizarea a ras tot ce era functional in Romania, iar acest popor a tacut si …a tacut.
  Nimeni nu poate sa-ti faca bine cu forta…continuarea zicalei

  • Soni

   Probabil aceste “manifestari” le pastrezi de cand erai mic, cand te uitai in oglinda te rujai, te fardai, iti dregeai parul cu clestele, te certai si vorbeai cu propria-ti persoana, considerand ca cel din oglinda e..altul !!!
   O jucarie rugineste la fel ca un partid, dupa-doi trei ani, daca n-au fost niciun fel de rezuiltate, se abandoneaza sau desfiinteaza.

  • Dacă parafrazăm faptul că *În țara orbilor, cel cu un ochi e împărat* se poate afirma și altfel: *Acolo unde legiuitorii fac legi contrare bunei conviețuiri, fiecare om caută soluții proprii de supraviețuire*. *Democrația* instituită prin constituția (lovită de nulitate) FeSeNistă a făcut posibil să *beneficiem* de: legiuitori corupți și pușcăriabili; scârba cetățenilor față de funcționarea autorităților statului și renunțarea LA DREPTUL DE VOT – un element democratic fundamental; părăsirea țării (așa cum vi s-a întâmplat, domnule Amedeo) pentru găsirea unui loc unde MUNCA NU ESTE BATJOCORITĂ prin cele mai nemernice mijloace. Este ADEVĂRUL-adevărat că prin mijloacele mediatizate poporului i s-a furat mintea și apoi i s-a inoculat că nu este în stare de a face politică (chiar, pentru unele profesii, este interzis acest lucru). Cunoașteți bine că la un referendum poporul și-a exprimat opinia PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI PARLAMENTARILOR LA CEL MULT 300 și această VOINȚĂ A POPORULUI ESTE BATJOCORITĂ ȘI AZI DE CĂTRE *ALEȘI*.
   Dacă ați fi mai atent, Partidul Poporului propune – în Proiectul pentru revizuirea Constituției – toți aleșii pot candida numai pentru DOUĂ MANDATE și ESTE INTERZIS CUMULUL DE FUNCȚII PUBLICE.

   Sper că nu mai sunteți mirat de ce România se află ÎN CĂDERE LIBERĂ de 27 de ani: Nu avem Constituție pentru o DEMOCRAȚIE FUNCȚIONALĂ!!!

   • Amedeo

    D-le Boboc,
    Dumnezeu imi este martor ca niciodata nu am fost de acord cu clasa politica romaneasca pe care eu am acuzat-o de prostie in primul rind, de fatarnicie si minciuna, fara sa mai vorbim de furt. Acestea au fost si motivele mele care m-au determinat sa plec impreuna cu familia mea, sotia si doi copii. Am dus o viata linistita si pe timpul lui Ceausescu in special pentru ca mi-am luat rolul de inginer in serios si am fost platit cum se cuvine.Acelasi lucru am reusit sa-l fac si in noua tara de adoptie. Bineinteles ca nu am fost singurul roman care a reusit sa se obisnuiasca noilor conditii, care nu ni s-au parut grele sau iesite din comun poate pentru ca eram bine pregatiti si disciplinati. Foarte multi romani, aproape de majoritate au reusit sa se integreze si sa formeze o comunitate romaneasca aici departe de Romania. Probabil ca in zona unde traiesc eu suntem un numar de citeva mii de romani, care muncesc fiecare unde si-au gasit si in timpul liber ne intilnim la locul nostru romanesc pe care vechii romani din timpurile comunismului l-au cumparat (aproximativ 25ha) si l-au facut cadou noilor veniti. In fiecare weekend se intilnesc acolo zeci si zeci de romani ascultind muzica romaneasca, mincind romaneste, bind un pahar de vin sau de bere. Va rog sa ma credeti am peste 20 de ani de cind ma tot duc la ‘Cimpul Romanesc’ si nu am vazut nici un roman beat sau cu prea mult chef.
    Ca oriunde unde se aduna cel putin doi romani, se discuta politica, citeodata mai controversat dar nu se sare calul niciodata, adica vreu sa spun ca nu se face politica partizana, fiecare are ideile lui fiind fiecare mai putin informat, este dreptul fiecaruia sa aleaga.
    Nu stiu de unde unii romani din tara stiu ei ca romanii din alte tari ar fi foarte dezbinati, ca copii lor nu vorbesc romaneste. Acest domn or vorbeste fara sa fie corect informat or vrea ca si romanii de afara sa se certe ca chiorii ca cei din interior. Lucrul asta nu o sa se intimple pentru ca romanii de afara au invatat ceea ce inseamna democratie. O traiesc zi de zi. Oare de ce nu incercati si voi in tara acelasi lucru. Nu mai faceti lucruri dupa ureche, cititi si fiti informati asupra lucrurilor ce se intimpla. Nu va mai duceti cu capul intre umeri sa protestati pentru lucruri mincinoase de ex. cum a fost cu ordonanta pentru gratiere si modificari ale codului penal cerute chiar de curtea constitutionala.
    Presedintele este debusolat complet, azi spune ceva si miine spune altceva. Nu poate sa conduca o tara in halul asta. In ultimile zile am vazut si auzit oameni de foarte buna calitate, erau si foarte tineri, erau tineri, erau si mai putin tineri.
    Toti mi-au aratat ca aven oamei care gindesc, oameni care sunt destepti, bine pregatiti,care intelg ce se intimpla in jurul lor. Asta ma bucura enorm si mai am inca sperante de mai bine.
    Copii romanilor din diaspora vorbesc romaneste.
    Cunosc multe famili care in fiecare an is trimit copii la bunici pentru a invata cit mai bine limba romasneasca. Sunt chiar si copii care sunt nascuti aici la a doua generatie si fac acest lucru. Cunosc o familie care bunica a venit cind era tinara a avut o fata cu un rus fata s-a martat cu un polonez si are 2 copii. Amindoi sunt in romania si invata limba (poloneza au invatat deja). Deci este o prostie sa spui ca diaspora nu invata romaneste.

    • Amedeo

     Am facut si o ca…..”ca copii” si in final am scris “romania” in loc de “Romania”

     Imi cer scuze

    • În DEMOCRAȚIA FUNCȚIONALĂ există numai CETĂȚENI. În sisteme dictatoriale există *cetățeni simpli și super cetățeni/semizei.
     Orgoliile indivizilor grozavi sunt de-a dreptul macabre și se produc imoral în cluburi de noapte prin diverse grozăvii (maneloteci și rockoteci); ei *au o viață de trăit* pe care și-o distrug poluând intens prin sunete, lumini, fum, alcool, droguri și prostituție. Așa ceva se face cu bani dubioși și dictatura incită cu zâmbetul parșiv: *petreceți nenorociților!* – în timp ce o mare parte este menținută în sărăcie cu speranța fericirii edenice după moarte.
     Învrăjbirea dintre oameni mai este cunoscută sub maxima: *divide et impera* și aparține ca element al dictaturii. Pentru cine nu este limpede că dictatura postbelică evreiască, din România subjugată pentru bolșevizare, toate valorile strămoșești au fost terfelite prin ridicarea la rang de virtute a celor mai odioase mârlănii. Prin fentarea Kremlinului de către China (1960, Mao a spus: *Lenin a fost cel mai odios criminal al tuturor timpurilor*), România a cunoscut eliberarea deținuților politici – care mai erau în viață, dar și o libertate de exprimare până în anul 1977. În prezent, țara noastră este batjocorită de autorii loviturii de stat decembriști (beizadelele foștilor bolșevici din anii ^50 înfiltrați în toate formațiunile politice și autori ai faimoasei *clase politice*).
     AȚI PREZENTAT O SITUAȚIE DE FELICITAT A CONVIEȚUIRII ROMÂNILOR DIN DIASPORA. Cunosc foarte bine ceea ce descrieți. Am un fiu care muncește tot peste ocean, împreună cu ceilalți colegi de muncă au contribuit la construcția unei biserici ortodoxe acolo. Cu șase luni în urmă a venit în țară și ne-a plimbat întreaga familie într-o croazieră pe Marea Mediterană, iar gândul lui e permanent să se întoarcă în România. Profesia lui – cercetare IT – nu are căutare în țara grupării Iliescu-Băsescu-Iohannis. A spus și ce anume îi produce reticență ca să fondeze o Filială în România: drumurile jalnice, corupția.
     Totuși, am rugămintea să revedeți comentariile înaintea expedierii, ca să dovediți că vă place Limba Română. Nu uitați că *Graba…*
     De-a lungul vieții active am muncit în producție, proiectare, învățământ și cercetare științifică. Nu m-au încântat aprecierile și promovările, pentru că idei trebuia să aibă numai prețioșii…și erau destui promovați din mulțimea delatorilor – corigenți profesional.
     Fiecare om are propria viziune despre viață, raportată la timpul și spațiul pe care le-a străbătut și – mai ales – la primii 7 ANI.

 • Nelu Stiuca

  DEMOHOTIA ORIGINALA DAMBOVITEANA DIN RO SE IMPLEMENTEAZA DE 26 DE ANI DE CATRE INFRACTORI, CU PENALI, CU PUSCARIABILI, CU SEMIDOCTI, IMPOSTORI, RETARDATI, CRETINI, GOLANI, CU BANDITI, CU TICALOSI, ETC. S-A AJUNS LA SITUATIA IN CARE RO NU MAI POATE AVEA IDENTITATE SI SUVERANITATE .

  • Vasile

   “Democratia” originala romaneasca este de fapt
   DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR!! :)

 • Amedeo

  D-le Petrache Boboc,
  nu va cunosc personal si nu vreau sa credeti ca am ceva personal cu dumneata.
  Totul pleaca de la faptul ca eu intreb ceva si mi se raspunde cu totul altceva. Eu ca simplu cetatean ce sunt nu ma intereseaza functiile, pe care le detineti, asa cum ati spus, fiind ales de persoane si personalitati. Eu v-am intrebat simplu, fara rautate, fara ura si fara orice altceva in afara simplei curozitati, curiozitate care izvoraste din nereusitele legii Cojocaru si nereusitele partidului in care ati fost ales, timp de cel putin 20 de ani. Unii spun ca legea Cojocaru se aplica in diverse tari. unde?
  Personal eu il apreciez pe d-ul Cojocaru si mai mult, personal cred ca acea lege nu este rea. Eu am pus si inca pun la indoiala cum va fi pusa in aplicare, pentru ca ideia cel mai mult vehiculata este de a face ceva bun in viitor, iar romanii vor chiar acum sa fie facut.
  Masurile radicale care sunt necesare, fiind deduse si din lege nu prea sunt agreate de romani. DECE? De prea multa sarcie, prea mult vorbe frumoase, etc.
  Jignirile si rautatile de care sunt acuzat si mai ales de faptul ca as fi un tradator de neam exista numai in mintea unui om care crede ca este democrat, dar in realitate este cuprins de acea minie proletara de care foarte multi oameni sufera in Romania. Eu pina acum nu i-am intilnit, dar am auzit ca exista. Am inteles ca pe linga activitatea politica aveti si o activitate scriitoriceasca, felicitari, cred ca acest lucru va face sa folositi cuvinte mai alese atunci cind va exprimati parerile despre semeni, atunci cind rezonati sau chiar nu. Faptul ca ma comparati cu ‘DECEBAL’ nu este o jignire, totusi acel om pare simplu dar cinstit, nu il cunosc si nici nu l-am studiat.
  Se pare ca mania persecutiei va urmareste constant. Exista cineva acolo sus care va vrea raul!, ma refer politic

  • Am citit și am remarcat două aspecte:
   1. Nu-mi răspundeți la remarca mea, ci veniți cu o comentare în stilul artistic al caracterului pe care îl aveți. Nivelul de instrucție și educație a omului se cunoaște după modul de exprimare a ceea ce gândește.
   Tot ce ați scris acuma/aici denotă faptul că gândiți prin prisma confuziei creată de sistemul de informație mediatizat.
   Partidul Poporului s-a creat pe parcursul a doi ani, 2010-2011, din cauza atacurilor mafiei politice care conduce România. Istoricul îl găsiți în rubrica *Partidul Poporului* din dreapta sus a acestei pagini.
   Deci, mai este până la 20 de ani. Dar, scrieți în viteză și tulburat de emoții necontrolate, fără a dovedi o rațiune normală omului cu etică normală.

   În plus, nimeni nu poate pretinde ceva cuiva care nu a participat și este oprit mișelește de a participa la conducerea treburilor statului. În ultimii 4 ani am fost preocupați de faptul că actuala Constutuție, lovită de nulitate, poate fi revizuită de înfiltrații mafiei politice cu scopul de a distruge mai lesne statul și națiunea română. Ca răspuns, am mobilizat mai multe personalități competente și am realizat un Proiect de lege pentru Constituția Cetățenilor – pentru instaurarea DEMOCRAȚIEI FUNCȚIONALE, prin care hienele actualei jungle să plece *în pustie*.

   România suferă pentru că are o conducere dictatorială, tiranică prin *reprezentanți aleși* pe baza FARSELOR ELECTORALE.

   • Amedeo

    D-le Boboc,

    Spuneti, ca partidul PP-LC este unul foarte tinar si nu trebuie sa avem pretentii Avind numai doi ani de viata este lesne de inteles ca nu se putea mai mult, lipsa de experiebta sau lipsa de noroc.
    Eu cred ca avind Legea Cojocaru in spate se putea mult mai mult. PP-LC a fost mediatizat chiar mai mult decit USR-ul. Legea Cojocaru a fost pe mai multe posturi Tv, mai multe ore pe zi. Eu am intrebat de ce nu a avut efect? USR-ul fara doctrina politica a intrat in parlament fara probleme. Curios, nu?
    Alianta cu PRM-ul a fost oare benefica?
    Nu scriu in viteza si nu amesteca capra cu varza ca nu da bine. Eu am un nivel de instructie foarte ridicat in domeniul stiintelor foarte exacte si caut mereu sa fiu cit se poate de logic si cit se poate de inteles. Sunt foarte exact si nu am emotii necontrolate iar ratiunea mea este cit se poate de normala si nu sunt ‘confuzat de media’.
    Eu am vrut sa aflu daca pe esicherul politic din Romania se poate gasi o formatiune politica care sa fie in stare sachimbe radical politica romaneasca.
    Spre surprinderea mea am fost acuzat de tot felul de bazaconii si nici un fel de raspuns la doleantele mele. Curios, nu? Ce se gaseste pe forum lasa de dorit
    Nu cred ca am afirmat vredata ca PP-LC are virsta de 20 si ceva de ani. Eu ce stiam era ca LC este foarte veche si ca pe parcursul anilor a suferit modificari.
    V-am mai spus ca nu imi place vaicareala in partid.
    Ca nu am facut ceva, pentru ca cineva s-a opus, ca au aparut miseii si ne-au destabilizat. Asta se numeste dupa mine lipsa de determinare iar daca nu esti capabil sa conduci o lupta politica, care se duce cu orice fel de mijloace, corecte sau miselesti, atunci du-te acasa la tv.
    Lupta politica nu se face cu manusi, cu bun simt, sau numai pe fata, este o lupta pentru putere si este foarte dura, chiar mizerabila. Cistiga cei care rezista.
    Stiti care este intrebarea de baza” Si noi cu cine votam” Asta a fost intrbare oamenilor pe data de 11 dec. Mai mult de jumatate spuneau “nu merg la vot pentru ca nu am cu cine vota”.
    PP-LC-ul a avut o oferta electorala? Si care a fost? Eu asta am vrut sa aflu

    • Domnule Amedeo, vezi lucrurile aiurea cu intenție. Nimeni cu nimic, din Partidul Poporului nu se *văicărește*. Noi am prezentat ADEVĂRURI care întăresc zicala precum că *E ușor a face rău, dar e greu a face bine*… iar binele nu-l face niciodată omul rău.
     Vezi *lupta politică* a hienelor de pe aceste meleaguri și de prin alte țări aflate le nivelul evurilor apuse de multă vreme. Noi nu ne-am constituit ca partid ca să luptăm *mișelește* pentru că nu suntem mișei. USR a câștigat mișelește cu foarte mulți bani pompați știți bine de unde, dar nu pricepi și scopul.
     Mai mult nu am ce vă răspunde pentru că țineți *una și bună* – adică sunteți lovit de o idee fixă.

 • Amedeo

  “Dezbinarea şi, respectiv, duşmănia au degenerat
  – prin părăsirea masivă a țării – în dezertare
  naţională; slăbiciunea psihică şi, respectiv,
  slugărnicia au degenerat – prin efectele
  secundare asupra stării economice a populației,
  cauzate de acțiunile contrare regimului
  întreprinse de către emigranți români in
  special, prin campaniile de la posturile de radio
  „Vocea Americii” și „Europa Liberă”, de a i se
  ridica României „clauza națiunii celei mai
  favorizate” de către guvernul SUA, ceea ce
  însemna pierderea unor mari avantaje
  economice) – în trădare de neam; nemotivarea
  şi, respectiv, delăsarea şi haosul au degenerat –
  în condițiile economiei planificate, din
  ”centralism democratic” în jaf centralizat, iar în
  condițiile noii economii de piață, din liberalism
  democratic în libertinism de jaf – rezultând că
  starea de pre-popor a fost distrusă și că, deci,
  societatea românescă a fost împinsă la stadiul
  anterior, de populaţie.
  Aşadar, societatea românească fiind
  caracterizată de dezbinare, specifică stadiului de
  populaţie, nu de unitate, specifică stadiului de
  popor, relaţiile sociale dintre români sunt –
  inclusiv la nivelul elitelor (autorităţi, manageri,
  medici, profesori, preoţi) sau în raport cu acestea
  – de repulsie, de batjocură şi de jecmăneală,
  rezultând că viaţa românului este, tocmai din
  cauza românilor, o necurmată suferinţă şi că,
  deci, cei mai înverşunaţi duşmani ai românului
  sunt chiar românii şi că cel mai antiromânesc
  comportament îl manifestă românii înşişi.”

  Iata un fragment din “Blestemele Nației Române, o tomografie sociologică care merita sa fie citita.
  Iata ce spune si un academician despre ea:
  „Am convingerea – pe care o exprim, asumându-mi toate
  consecinţele! – că ne aflăm în faţa operei celui mai mare sociolog român de azi şi de ieri. De-ar exista un Premiu Nobel pentru sociologie, l-ar merita cu prisosinţă.”
  Fl. Constantiniu
  Istoric, membru al Academiei Române

  • L

   Asta-i o teorie IMBECILA, pe care am auzit-o adesea.

   Are succes la fanarizati deoarece le confirma greata pe care le-o produce poporul roman.

   • Amedeo

    Eu nu am facut altceva decit sa subiliniez inca o data realitatea.
    Daca dunneata ai o alta realitate in ceea ce priveste aceasta tara, tara in care fiecare ii vrea raul fiecaruia, tara in care nimic nu se poate in afara de furturi si afaceri necurate, este dreptul dumitale.
    Te-ai nascut in vremuri intunecate si vad ca iti place sa le traiesti. Minciuna peste tot, adevaruri ascunse, securisti peste tot, o mirlanie generala atit in vorbe cit si in fapte. Asta este frumoasa Romanie. Tigani, manele, interlopi, furtisaguri si crime la drumul mare,… mai vrei? Toata lumea ride de romani, s-a cam terminat iuresul cu romanii bine pregatiti in meserii cautate si bine platite, nu pentru ca nu ar mai fi nevoie, s-au terminat cei calificati, au inceput sa se pensioneze. Au fost cei drept foarte buni meseriasi, incepind cu ingineri de toate felurile sau cu muncitori cu inalta calificare, dar ua imbatrinit.
    Cu ce te crezi mai bun roman decit un oarecare altul, decit mine de exemplu. Nu faci altceva decit sa jignesti si in dreapta si in stinga.
    Si inca ceva draga d-le ‘L’ o populatie ca sa devina popor trebuie sa aiba un ideal, un crez, o tinta unde vrea sa ajunga, sa aiba conducatori care sa-i reprezinte interesele in lume, care sa-i garanteze bunastarea lui si a familiei, care sa-i garanteze viata in tara lui s.a.m.d.
    Cite din aceste aspiratii le vezi dumneata la romani? Tara este lasata de izbeliste, presedintele are probleme, politicienii au probleme, toti au probleme (SRI, Justitia, DNA etc) Acestia sunt ‘fanarizatii’ nostri. Nu cred ca te-ai gindit la altceva. Cartierul ‘Fanar’ de la Istambul nu a produs domnitori pentru Romania. Nu cred ca este ‘politic corect’ (notiune depasita acum cind Trump este noul presedinte ales USA) ca sa fie numite ‘teorie IMBECILA’ astfel de scrieri. Fecare contine un adevar, mai mic sau mai mare

    • L

     De pe blogul meu, idei scrise cu multa vrema in urma:

     “Ce inteleg prin fanarizat?

     Domnitorul fanariot, cand a fost trimis sa domneasca pe plaiurile mioritice, si-a adus si curteni greci si i-a daruit cu mosii. Pas cu pas, vechea boierime autohtona a fost inlocuita de o boierime provenita din mahalaua Fanar. Domnul fanariot si-a adus si proprii preoti. Cand Domnul Cuza a facut secularizarea (nationalizarea) averilor manastiresti, a constatat ca aproape 40% din pamantul productiv al Principatelor Romane apartinea manastirilor… grecesti.

     Toate aceste pamanturi – ale noilor boieri si ale manastirilor – erau lucrate de “opincari”. Fanariotii ii dispretuiau cu toata fiinta lor pe “opincari”. Ii dispretuiau asa cum colonistii americani isi dispretuiau sclavii negri pe care ii aduceau, fortat, din Africa. Ii considerau un fel de fiinite subumane.

     Nimic nou. Toti utilizatorii de munca silnica, intotdeauna in istorie, si-au justificat actiunile abuzive spunandu-si si spunand ca cei pe care-i exploatau sunt mai degraba animale decat oameni.

     In targuri, boierimea fanariota a inceput sa devina “model de succes” pentru mahalagiul roman. Mahalagiul a fost primul care si-a insusit ierarhia valorica a fanariotului. Si azi, cine e mai mandru ca-i orasean? Mahalagiul, pentru care expresia – “esti taran!” are valoare de injuratura.

     Primii carturari proveniti din “opincari” au fost formati in manastirile grecesti. Odata cu invatatura, invataceii isi insuseau si dispretul fata de parintii lor – “opincarii”.

     Deveniti, la randul lor, invatatori, transmiteau si ierarhia valorica pe care o invatasera de la grecotei si situatia asta se perpetueaza pana in zilele noastre la TOTI carturarii, inconstient si indiferent de rangul pe care-l ocupa in „ierarhia academica”.

     Cateva exceptii exista si acestea sunt GENIILE NEAMULUI, oameni capabili sa judece cu propria minte, nu sa aplice mecanic niste clisee insusite in scoala.

     Un Eminescu, un Caragiale, un Densusianu si alti cativa ca ei.

     Caragiale este cat se poate de transant – toata ironia, dispretul si scarba lui se indreapta EXCLUSIV catre MAHALAGIU si catre ‘TELECTUAL.
     Povestirile lui cu subiect taranesc NU AU NICI CEA MAI VAGA UNDA DE IRONIE. La fel si drama „NAPASTA”.

     De altfel, Caragiale este si singurul INTELECTUAL care, prin pamfeletul „1907 din primavara pana’n toamna„, ia o atitudine lipsita de orice echivoc cu privire la genocidul hohenzollernian din 1907, atunci cand „mamaliga” ciobanului mioritic, exploatat in mod odios de catre fanarioti si fanarizati, s-a dovedit a fi o substanta teribil de exploziva.

     [...]

     Caracteristica esentiala a “fanarizatului” este adancul dispret fata de poporul din care provine, mascat printr-un patriotism declarativ plin de fatarnicie (a la Catavencu, Farfuridi, Branzovenescu). Iar romanul scolit este cel mai bine si mai trainic DRESAT, cel mai fanarizat.

     Dovada faptului ca romanii scoliti sunt fanarizati, isi dispretuiesc originea si se dispretuiesc unii pe altii, este foarte vizibila atunci cand sunt in strainatate. Acolo nu stiu cum sa fuga unii de altii sau sa se insele unii pe altii.

     Copiii celor din strainatate nici romaneste nu mai invata. Am o gramada de cunostinte afara, „carturari” cu totii, care si-au crescut copiii acolo si copiii lor nu stiu o boaba romaneste, asa ca stiu ce spun. Si mexicanii care sunt de trei-patru generatii in USA, in familie tot spaniola vorbesc, chiar daca la serviciu vorbesc engleza.

     Pana si tiganii, de o jumatate de mileniu, nu si-au pierdut limba. Au invatat si limba locului in care s-au pripasit, dar limba lor n-au uitat-o. O transmit din generatie in generatie. CINSTE LOR! Prin asta, TIGANII sunt cu cateva clase deasupra ‘telectualilor si mahalagiilor romani FANARIZATI!

     Ar mai fi multe de spus despre felul in care fanariotii ne-au crescut carturarii (ca ei i-au crescut pe primii mai numerosi) si cum le-au transmis dispretul fata de opincari.

     Multi oraseni, la prima generatie in pantofi, atunci cand le veneau rudele de la tara, nu stiau cum sa-i bage in casa pe usa din dos si cum sa-i ascunda de vecini si de prieteni ca sa nu “se faca de ras”.

     Vai de poporul asta!

     Cu timpul si “opincarii”, vazand cum ii trateaza sange din sangele lor, au inceput sa nu mai aiba incredere in oraseni si pe buna dreptate. Dihonia este caracteristica societatii romanesti de cand au aparut fanariotii.”

     Seamana cu ce spune “GENIALUL” DOMNIEI TALE SOCIOLOG?

     Ar trebui sa-l dau in judecata pentru execrabilul plagiat de idei, plagiat care duce in derizoriu analiza cauzelor profunde ale unei stari de fapt.

     In ceea ce te priveste, incearca sa descoperi care-i diferenta dintre DOMNIA TA si un arab, sau diferenta fata de un japonez, sau, chiar, fata de un yankeu.

     Daca reusesti sa descoperi diferentele, dintre domnia ta si cele trei tipuri umane propuse, vei dovedi ca gandesti si nu esti un simplu reproducator de texte adunate de pe net.

     • Amedeo

      Si acest ‘genial’sociolog spune de fapt cu alte cuvinte exact ce spui si dumneata d-le ‘L’
      Pe scurt ” rezultând că viaţa românului este, tocmai din cauza românilor, o necurmată suferinţă şi că, deci, cei mai înverşunaţi duşmani ai românului sunt chiar românii şi că cel mai antiromânesc comportament îl manifestă românii înşişi.” adica romanii fanarizati. Nu cred ca putem cunoaste numarul lor dar putem vedea efectul. De felul meu nu sunt un rasist in adevaratul sens al cuvintului. Pentru mine a fi arab, japonez sau yankeu nu are prea mare importanta atit timp cit ti cont de invataturile biblice de a iubi aproapele. Nu vreau sa napastuiesc pe altul, dar nu vreau nici sa fiu calcat in picioare, respect si cer sa fiu respectat, muncesc si cer sa fiu corect rasplatit pentru munca mea, nu cer pomana dar nici nu dau pomana, decit la cei care au cu adevarat nevoie. Stramosii mei au facut parte din intelectualii satului romanesc, pastorind si invatind carte pe toti fii si ficele satului unde au trait, mai multe generatii, iar cind a fost nevoie au schimbat creionul cu sabia. Nu s-au fanarizat precum afirmi fara sa cunosti adevarata fata a satului romanesc. Si in acest moment daca te duci in satele romanesti vei gasi cu siguranta oameni de o mare probitate morala, cu spate drept si plini de intelepciune. Sa vorbesti cu batrinii satului( numai au ramas) si ramii stupefiat de ce vei auzi, dar nimeni nu-i asculta. Atunci nu s-ar mai putea fura.
      Sunt de acord cu ceea ce spui despre multi romani care au uitat de unde au plecat. Dar da-le timp si sunt covins ca vor intelege ce greseli au facut si poate vor regreta.
      Dar problema cea mai arzatoare nu este a romanilor plecati mai devreme sau mai tirziu. Pentru noi, cei plecati a fost si a ramas pproblema romanilor din tara, problema dezbinarii si a urii din ce in ce mai aprinse dintre diverse categorii sociale. Aceasta neintelegere intre oameni face ca Romania sa fie foarte greu de guvernat. Populatia este divizata si nu are un crez si o dorinta comuna. Este manipulata continuu de tot felul de forte politice, ONG-uri, institutii chiar securiste care o mint ceas de ceas, numai pentru asi rezolva interesele.
      D-le ‘L’ imi cer scuze dar nu am citit sau daca am citit ce ati scris in trecut pe acest forum am uitat. De obicei scrieti niste ‘frimituri’ care nu fac altceva decit sa arate cit de prosti sunt unii si ce destepti sunt altii, lucru care pe mine personal nu ma afecteaza.
      Eu daca scriu ceva, fara a avea pretentia de a fi ceva valoros, vreau numai sa-mi expun o parere cu privire la un subiect anume. Fiind numai o parere si nimic mai mult si nu cred ca este cazul sa fie desfintata prin critici dure.

     • Amedeo

      Ai noroc d-le ‘L’ ca esti prea marunt in Romania ca istoria sa te bage in seama. Spui prea multe prostii deodata si crede-ma ca nu prea am puterea sa ti le descriu in toata splendoarea lor. Ideile sunt culese de la surse nocive, total straine romanilor si ale celor care ii cunosc cu adevarat.
      As putea sa-ti dau mii de exemple care sa contrazica vorbele de ocara pe care le aduci d-ta romanilor. Totul porneste de la faptul ca in mintea dumitale a incoltit ideia securistoida ca esti mai presus de ceea ce te inconjoara, adica de oameni. Asa gindesc securisti, adica totul spre binele lor si totul in favoarea lor. Felicitari d-le geniu, ai pus punctul pe i

      • L

       Ce te face sa crezi ca mi-as dori sa intru in istorie?

       Intrebarea asta este rerorica.

       Raspunsul e clar si valabil pentru 99,99% din populatia acestei planete – rarisimi sunt indivizii capabili sa admita ca dorintele lor ascunse nu sunt impartasite de toti ceilalti.

       Cteste-ti cele doua raspusuri consecutive si amuza-te – daca ai simtul autoironiei.

       Pe mine m-au amuzat grozav!

  • Este oripilant ceea ce scrieți aici, Amedeo, despre cei care sunt de origine români sau au devenit români. Alții au devenit români și batjocoresc nu numai națiunea, ci întregul popor român. Petre Țuțea făcuse o remarcă răutăcioasă, dar și-a corectat-o după puțin timp, nesilit de nimeni. Academie și-a făcut mis Pipidi, de la GDS, pentru că nu avea cum să ajungă acolo unde s-au infiltrat majoritatea celor din științele umaniste. ISTORIA Românilor a fost denaturată politic (Roller Mihai) și azi este batjocorit cu înverșunare de către etniile năvălitoare și nu de acelea acceptate. Ai făcut cunoștință cu faimosul istoric Boia sau cu faimoasa Zoe Petre? Aș continua cu nume din alte domenii de cercetare precum
   Patapievici, Ad. Severin, S. Brucan, R. Theodorescu, Liiceanu, V. Attila.
   Pentru știința d-tale și a altora (multe năpârci veritabile) vă recomand să citiți și să vă expuneți propria opinie: http://ioncoja.ro/zoe-petre-o-mincinoasa-nerusinata/

 • Stimate Amedeo, ați comentat (28.12.16) asupra unui răspuns completator trimis de mine anterior cu câteva zile. Așa ceva nu este corect – v-ați luat după *Decebal* et alți @ -, comentariul meu se afla deja în pagina închisă.
  După perdeaua cum că *nimeni nu este perfect*, vă permiteți să înșiruiți baliverne (verzi și uscate). V-am răspuns, atunci, din respect pentru aparența preocupărilor dv. față de conducerea țării de către un supra sistem mafiot.
  Dacă Legea Cojocaru și Constituția propusă de Cetățeni le considerați lozinci retrograde, aveți o mare problemă. Fiecare organizație implicată în treburile statului are propria *Lozincă*, chemare, manifest, doctrină, proiect – chiar dacă dv. nu înțelegeți ce logică au acestea… aflându-vă după colțul *liber cugetătorului fără partid*.
  Acuze, ură sau răutăți, sunt expresii care vă aparțin și vă caracterizează prin invectivele pe care le exprimați.
  Nu există obligație morală sau statutară de a-mi prezenta *raportul de activitate politică* unor persoane străine de realitate – așa cum pretindeți. Cei aprox. 150 de delegați la Conf. Jud., care m-au votat să fiu Președinte ajutat de 2 vice președinți în cadrul Comitetului Jud., îmi cunosc activitatea, precum de alte persoane și personalități din țară sau din străinătate.
  Faptul că există neștiutori sau pretinși neștiutori asa cum vă auto denumiți dv. și ageamii generați de confuzie îmi obligă conștiința să mai precizez un fapt:
  Structura criminal oligarho-mafiotă a denaturat și demonizat cuvintele legate de activitatea de conducere a statului.
  Cetățeanul, este cuvântul nuanțat de o activitate politică conștientă și responsabilă. Un cetățean este obligat să cunoască și să respecte toate însemnele statului: Imnul, Drapelul, Constituția, Ziua Națională. Oare câți Cetățeni care depun jurământul pe Constituție, fiind *aleși*, cunosc măcar o propoziție din conținut? Există cetățeni care depun jurământ – militar – precizând că își apără Patria chiar cu propria viață… Alte cuvinte: politică, democrație, justiție, bun simț au ajuns de râsul pisicilor – în batjocură le exprimați și dv.
  Susțineți că politica ar fi un fel de tabu, ne înțeleasă de popor și activiștii ar fi personalități scăldate în bani, fără obligații familiale, fără probleme de sănătate, permanent la dispoziția d-lui Amedeo sau altora, adică …

 • PENTRU LUCIFER ,

  IMI PLACI LUCIFERE, JOCI BINE LA DOUA CAPETE, CA SA DUCI LUMEA IN ERORE ~ SE CUNOASTE CA ESTI TRADATOR DE NEAM SI TARA .

  EU NU STIU CUM TE MAI SUPORTA DOMNUL COJOCARU, CU MINCIUNILE TALE, CE VREI SA I LE INOCULEZI POPORULUI ROMIN ?

  N~AI GRIJE, A TRECUT POPORUL ROMIN PRIN MAI MULTE GREUTATI SI TOT S~A ELIBERAT ~ ASA CA VA TRECE SI PESTE ACEASTA ETAPA A SCLAVIEI PRECUM LA BEREVOESTI CE VOI EXPLOATATORII DE OAMENI, VRETI SA O INTRONATI .

  • L

   Te tratezi?

   Cunosc psihiatrii foarte buni.

   Scuza-ma! Cat pe ce sa te cred nebun…

   Tu numai oligos frenos care n-are lecuire…

  • L

   La Berevoesti, poporul rromi(n?), AFINII TAI, au practicat sclavia.

   Neamul vostru are in gene RAUL.

 • GAURA IN BUGET ,

  DE VRE~O CITEVA ZILE, SE TOT VORBESTE DE O GAURA IN BUGETUL TARII, DE CITEVA MILIARDE DE LEI, LASATA DE TEHNOCRATI .

  ULTIMA DECIZIE A GUVERNANTILOR, ESTE CA SA SE VERIFICE ,,GAURA” DE CATRE COMISIA PARLAMENTARA, DUGET ~ FINANTE ?…

  • L

   Oligos, tu nu esti (rr)OM. Iu esti un papagal al shopatlitei 3.

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO 2

  GHICITOARE 2

  GHICI CINE A SPUS CA, RASA OMENEASCA ,,ARIANA” AR FI CE~A MAI DESTEAPTA RASA DE OAMENI DE PE PAMINT?

  PENTRU ACEASTA CREDINTA, IN RASA ARIANA, S~A FACUT SI UN RAZBOI, PE CARE L~A CISTIGAT PROSTII….

  DACA PROSTII, EREAU PROSTI, NU CISTIGA RAZBOIUL ? …

  • L

   Oligos, chiar stii ce inseamna arian?

   Habar-n-ai!

   In ultimul razboi s-au BATUT ARIENII INTRE EI, dragul meu Frenos.

   Este adevarat ca cei mai mari castigatori, de pe urma acestui razboi, au fost niscai reprezentanti ai rselor SEMITE.

   Romania, in esenta, a fost CASTIGATOARE.

   A castigat 35 de ani de DEZVOLTARE cum n-a mai cunoscut in toata istoria ei.

   Asta nu datorita gloatelor, NICI ASA-ZISELOR ELITE, ci datorita unor conducatori LUMINATI si PATRIOTI.

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO ,

  GHICITOARE ?

  ,,SIT PROSTI,,, DAR MULTI…. DOAMNE”,,,

  GHICI CINE A SPUS ?….

  • L

   Si daca-s multi, ce?

   Dupa 89 s-a c…t in capul lor oricine cine a vrut?

   Le-au distrus industria, unde aveau un loc de munca. A carait vreunul mai cu cohones? Nici macar unul. Au plecat, ca prostii, sa caute caini cu covrigi in coada pe aiurea.

   Au fost pacaliti sa-si dea pamantul pe nimica. Caraie careva?

   Gloatele sunt gloate…

   Ti-as recomanda o carte, dar stiu ca nu le ai cu cititul. Si chiar daca te-ai forta s-o citesti, tot n-ai intelege mare lucru…

   Nu te ajuta pricepatoarea si, la sfarsitul cartii, ai intreba cate capete are balaurul…

   • L

    Conducatorii Ungariei de azi dau dovada de INTELEPCIUNEA pe care a avut-o CEAUSESCU intr-o perioada a vietii sale, cand a stiut sa se faca apreciat si in est si in vest.

    Ceausescu a fost un PROFUND CUNOSCATOR al CAPITALISMULUI IMPERIALIST, care incearca sa transforme tarile mai slabe in colonii BUNE DE JEFUIT.

    Pentru ca stia ce va urma si pentru ca nu a vrut ca POPORUL ROMAN sa ajunga un popor de someri care sa se bucure daca gasesc un loc de manca in conditii oricat de umilitoare, a PREFERAT sa MOARA ca un MARTIR.

    In istoria acestei tari (de la unirea principatelor), NUMAI CUZA POATE FI SOCOTIT EGALUL LUI CEAUSESCU.

    • Cuza și Ceaușescu au fost trădați și uciși mișelește. Dovedești o lipsă: Mareșalul a fost trădat și ucis mișelește ca și omonimul tău, L-uceafărul românilor. Printre trădători sau finanțatori ai trădătorilor nu a lipsit etnia sionistă.

     • L

      Am sustinut eu cumva contrariul?

      In ceea ce-l priveste pe Antonescu, am evidentiat, chiar aici, rolul pe care l-a avut in constituirea statului Israel.

      Citeste postarile mai vechi.

 • UNGARIA ,

  DIN SURSE DEMNE DE INCREDERE, IN LUNA FEBRUARIE A.C. DOMNUL PRESEDINTE AL AMERICII, DOMNUL TRUMP CA SI DOMNUL PRESEDINTE AL RUSIEI, DOMNUL PUTIN VIZITEAZA UNGARIA…. ….

 • Analogie.
  În iunie 1990, Petre Newlander a prezentat Parlamentului României lista miniștrilor susținând că sunt cei mai competenți *români*. Atunci, a fost felicitat de Radu Câmpeanu pentru programul de guvernare pentru că *este mai liberal decât doctrina liberală*!!?
  În ianuarie 2017, tov. Grindeanu a prezentat Parlamentului României (realizat cu 43% votanți – nedemocrat) lista miniștrilor susținând competența acestora.
  Guvernul de la Duminica Orbului a realizat două mineriade și INFLAȚIA cu scopul de a face ceva cu economia națională care valora mii de miliarde de dolari. Guvernul actual crește salarii, pensii și reduce taxe și impozite, dar NU ZICE NIMIC CONCRET DESPRE SCĂDEREA PREȚULUI LA ENERGIE ȘI LA COMBUSTIBILI. Este știut că aceste două manevre de guvernare au condus spre INFLAȚIE… iar inflația a condus și va conduce spre DEZASRU ECONOMIC.
  Le doresc veșnică pomenire! și Poporului: Doamne ajută!

  • #Ceva#, zici? miile de miliarde trebuiau furate, poporul/națiunea română (creștină) trebuia desființată, conf. sionistului Silviu Brucan (Saul Brukner) et co.
   Energia și combustibilii au devenit maneta oligarhilor-#strategi străini# și le vor crește prețurile peste orice limită imaginabilă. Neamțul de la Cotroceni se face că plouă, îi va fi fatidic, precum și sionistului de la BNR.

 • JUSTITIA ,

  ERI, DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS, S~A PRONUNTAT LA C.S.M. PRINTRE ALTELE CA, JUSTITIA TREBUE SA FIE INDEPENDENTA, FARA AMESTECUL POLITICULUI IN TREBURILE INTERNE ALE ACESTEIA, CA SI ECHIDISTANTA FATA DE PARTI.

  ~ DACA DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS, DORESTE ACEST LUCRU, TREBUE CA JUSTITIA, SA TREACA LA O NOUA TREAPTA DE ORGANIZARE, RESPECTIV, LA TREAPTA CU JURATI, CA LA AMERICANI.

  ~ ADICA , ACTUL DE JUSTITIE, TREBUE SA FIE ELABORAT SUB ATENTA OBSERVATIE A ,,JURATILOR”, SI NU SUB ASA ZISA ,,CONSTIINTA”, A UNEI SINGURE PERSOANE, CE LA NOI SE NUMESTE ,,JUDECATOR” SI CARE JUDECATOR, NU TODEAUNA ARE CONSTIINTA CURATA, DOVADA FIIND PROCESELE REJUDECATE SI PIERDUTE LA C.E.D.O.

  • Dacă ai cunoaște cuprinsul Constituției Cetățenilor vis-a-vis de Constituția mafioților FSN-iști și PNL-iști exprimai o părere corespunzătoare. Nici her Iohannis nu o cunoaște.
   1. Lipsește LEGEA RĂSPUNDERII MAGISTRATULUI;
   2. Justiția este ÎN SLUJBA POLITICIENILOR CORUPȚI pentru că nu există INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI, actuala *Constituție* (a mafi-hoților) permite înfiltrarea intrușilor în CSM și în conducerea celorlalte autorități juridice: ÎCCJ, DNA, CC, AEP…
   Tot *constituția* mafi-hoților permite atacuri violente contra națiunii române prin promovarea măscăricilor la cele două Palate. Astfel, cei 3 președinți (pensionați: Rânjilă, Țapul, Piratul) rămân în memoria poporului Român ca niște măscărici notabili, la fel și miniștrii și majoritatea magistraților.
   Ești prea naiv domnule *Decebal* și este curios cum de nu obosești trimițându-le diverse apeluri și scrisori care nu au nici o logică.

   • Amedeo

    D-le Boboc
    Sunt de acord 100% cu ce ati scris aici, aveti perfecta dreptate. Sunteti membru de partid si atunci dati solutii punctuale problemelor ridicate.

    • Amedeo

     Daca vedeti ca puterea politica nu poate face nimic din ceea ce doriti atunti apelati la puterea de schimbare a maselor, aduceti poporul in strada, sa shimbe el ce nu puteti voi politicienii.
     Deci solutii sunt trebuie doar cautate si folosite

     • Amedeo

      Dar intrebarea care se pune, puteti voi ca partid politic sa polarizati masele de oameni pentru o asctiune in beneficiul poporului si a tarii?
      Partidul comunist chiar daca era mic ca numar, era foarte hotarit in ceea ce facea si chiar daca de multe ori gresea a reusit sa-si atinga scopul, adica sa preia puterea. Ce a facut mai departe se stie, multi am trait, multi am muncit si sperat, am facut si multe lucruri bune, dar si greseli, dar ceea ce este mai rau este ca ne-am batut joc de munca si de tara noastra. Aici trebuie sa reparam, daca se mai poate repara ceva.

  • L

   (Rr)omule, cand a aparut proba ADN, cea care poate stabili identitatea unei persoane cu o probabilitate de 99,9999…%, in SUA au fost eliberati ZECI de CONDAMATI LA MOARTE.

   Probele ADN, la cei care AVUSESERA NOROCUL ca materialul biologic (probe de sperma, fire de par, urme de saliva etc) legat de caz sa fie pastrat, ii scoteau, indubitabil, din sfera faptasilor crimei pentru care FUSESERA CONDAMNATI LA MOARTE DE CATRE JURATI.

   Oare cati nevinovati (care n-au avut acest noroc) au ajuns la injectia letala sau pe scaunul electric?

   Oare cati nevinovati au fost executati in toata istoria SUA?

   Probabil de ordinul miilor, trimisi la moarte de catre JURATI.

   (Rr)omule, NICI UN SISTEM JURIDIC nu este perfect.

   Cand se asocieaza si CORUPTIA, JUSTITIA DEVINE O CARICATURA.

   Ori coruptia se manifesta mai putin in czurile penale si este foarte raspandita in cazurile civile (revendicari de bunuri, partaje, etc.). Si la noi si in America.

   Inca nu s-a inventat o curte cu jurati pentru cazurile civile – si in America tot un singur judecator (2 sau 3, la apel si la recurs) spune “cine are dreptate” dupa cum “vrea muschii lui/lor”.

   Vezi ce rau e sa fii… nestiutor ca 1000 de capatani de varza degerata?

 • Tudor

  https://youtu.be/V3i1-p4fP08

 • Tudor

  https://youtu.be/ELdhCLl_Zk8

 • Tudor

  https://youtu.be/A_pY5th5NEU

 • Amedeo

  S-a dovedit că prostia în sine e cu mult mai periculoasă decât ne-am obișnuit noi să credem.
  Prima lege a prostiei
  Omul subestimează numărul idioților care-l înconjoară.
  Sună ca o banalitate și un snobism șters, dar viața ne dovedește contrariul.
  Oricât de mult nu ați aprecia pe cineva, vă veți ciocni de următoarea situație: omul care arăta deștept și rational se adeverește a fi un idot nemaiîntâlnit.
  Proștii apar întotdeauna în cele mai nepotrivite locuri și la cel mai nepotrivit moment, ca să dea toate planurile peste cap.
  A doua lege a prostiei
  Probabilitatea ca un om să fie prost nu depinde de alte calități ale sale.
  Ani de observări și experimente m-au adus la concluzia că oamenii nu sunt deopotrivă: unii sunt proști, alții nu, și acestă calitate este de la natură și nu depinde de factorii culturali.
  Omul este prost așa cum este roșcat sau are grupa I de sânge.
  Așa s-a născut – după voința Celui de Sus, dacă vreți.
  Educația nu are nimic în comun cu probabilitatea de a avea un anumit număr de proști în societate
  Când am analizat grupul personalului slab calificat, numărul proștilor s-a dovedit a fi mai mare, ceea ce mă și așteptam (Prima lege) și dădeam vina pe condiția socială, sărăcie, izolare, educație insuficientă. Dar, mergând mai departe pe scara socială, același raport l-am văzut printre lucrătorii cu muncă de birou și studenți.
  Și mai impresionant a fost să se constate aceleași cifre și printre profesori – nu contează că am luat profesori din provincie sau din universități: același procentaj dintre profesori s-au dovedit a fi proști. Am fost atât de uimit de rezultate, încât am hotărât să fac experimentul și pe elita intelectuală, a laureaților premiilor Nobel.
  Rezultatul a confirmat super-puterea naturii: același număr de laureați au fost proști.
  Ideea pe care o lansează legea a doua este greu de acceptat, dar numeroasele experimente confirmă că avem dreptate. Feministele susțin legea a doua, pentru că aceasta spune că proaste printre femei sunt tot atâtea, cât și printre bărbați.
  Locuitorii țărilor din lumea a treia se consolează cu faptul că țările dezvoltate nu sunt chiar atât de dezvoltate. Concluziile legii a doua sperie: vă veți integra în înalta societate britanică sau vă veți muta în Polinezia, împrietenindu-vă cu vânătorii de capete locali; vă veți închide în mănăstire sau vă veți petrece restul vieții în cazinouri, în societatea unor femei decăzute – oriunde veți fi nevoit să vă ciocniți de același număr de idioți, care (Prima lege) vă va depăși așteptările.
  Legea a treia a prostiei
  Prostul este acea persoană ale cărei acțiuni duc la pierderi pentru alți oameni sau grupuri de oameni și nu aduc beneficii autorului sau chiar se transformă în evenimente negative pentru el.
  Legea a treia presupune că toți oamenii se împart în 4 grupuri:
  naivi (N), deștepți (D), infractori (I) și proști (P).
  ● Dacă Vasile acționează în așa fel încât suportă pierderi, dar îi aduce beneficii lui Petru, atunci el face parte din categoria naivilor (Zona N).
  ● Dacă Vasile face ceva ce îi aduce beneficii și lui, și lui Petru este deștept, pentru că a acționat deștept (Zona D).
  ● Dacă acțiunile lui Vasile îi aduc beneficii numai lui ȋnsuși, iar Petru are de suferit de pe urma lor, atunci Vasile este infractor.
  ● Și, în final, dacă Vasile se află în Zona P, sunt pierderi de ambele părți.
  Nu e greu de imaginat amploarea daunelor pe care le pot provoca proștii nimerind la conducere și având autoritate politică și socială.
  Dar trebuie de specificat ce anume îl face pe un prost periculos.
  Oamenii proști sunt periculoși pentru că oamenii raționali cu greu pot deduce logic un comportament irațional.
  Un om deștept poate să înțeleagă logica infractorului, pentru că infractorul este rațional – el pur și simplu vrea să primească cît mai mult câștig, cu toate că nu e suficient de deștept ca să câștige singur.
  Infractorul este previzibil, de aceea poți face un sistem de apărare.
  Să prognozezi acțiunile unui prost nu poți; el îți va face rău fără vreun motiv, fără scop, fără plan, în cel mai neașteptat loc, în cel mai nepotrivit moment. Nu aveți tehnici de a anticipa atacul lui. Într-o confruntare cu un prost, cel deștept se lasă pe mâna prostului, o ființă întâmplătoare, cu reguli neînțelese de deștepti.
  Atacul prostului, de obicei, te ia prin surprindere. Chiar și atunci când atacul este evident, ți-e greu să te aperi de el, pentru că nu are o structură rațională.
  Despre asta a scris Schiller: „Împotriva prostiei, chiar și zeii sunt neputincioși.”
  A patra lege a prostiei
  Deștepții subestimează mereu potențialul distructiv al proștilor.
  Să fii deștept și să uiți că ai de-a face cu un prost, în orice moment al zilei, în orice loc și în orice circumstanțe înseamnă să comiți o eroare care te va costa foarte scump.
  Naivii din zona N nu pot recunoaște de obicei pericolul proștilor din zona P, ceea ce nu e de mirare. E de mirare faptul că proștii sunt subestimați și de deștepți, și de infractori. În prezența unui prost, ei se relaxează și se bucură de superioritatea lor intelectuală, în loc să se concentreze și să ducă pierderile la minimum atunci când prostul va trăzni ceva.
  Un stereotip răspândit: prostul își dăunează doar lui însuși. Nu. Nu trebuie să confunzi proștii cu naivii neajutorați. Niciodată nu faceți alianță cu proștii, imaginându-vă că-i puteți folosi pentru propriile beneficii. Dacă veți face așa, pesemne că nu înțelegeți natura prostiei. În acest fel, le oferiți proștilor un câmp pe care pot să facă tot ce vor și să aducă daune mari.
  A cincea legea a prostiei
  Prostul e cel mai periculos tip de personalitate.
  Prostul e mai periculos decât infractorul.
  Rezultatele acțiunilor unui infractor perfect: o simplă trecere a bunurilor materiale de la un om la altul. Societății nu-i e nici mai cald, nici mai frig de la asta. Dacă toți membrii acestei societăți ar fi fost infractori ideali, ea ar fi putrezit încet, dar nu ar fi fost o catastrofă.
  Întreg sistemul ar fi fost redus la transferul de bogăție în favoarea celor care acționează de dragul acesteia și, luând în considerare că toți ar fi fost infractori, sistemul s-ar fi bucurat de stabilitate. Acest lucru poate fi ușor observat ȋn țările unde conducerea este coruptă, iar cetățenii încalcă mereu legile.
  Atunci când în scenă intră proștii, tabloul se schimbă.
  Ei aduc pagube, fără a avea beneficii. Bogăția este distrusă, societatea trăiește în sărăcie.
  Istoria ne arată că, în orice perioadă, țara progresează atunci când la conducere sunt suficient de mulți oameni deștepți.

  • Amedeo

   Ce credeti?, cum va suna?, sunt adevaruri incontestabile, ce concluzii trageti? Si uite asa gasim sute si sute de intrebari, care trebuie sa aiba raspunsuri bine conturate pentru a domoli prostia, bineinteles cea provocata

   • E cam ridicol să prezentați aici idei fără nici un sens față de Proiectul pentru România. Ideea ați preluat-o de undeva(?), nu vă aparține; nu este nici diserție, nici dizertație. Unde ați găsit Legile prostiei și cine sunt autorii savanți??

    Am o veche certitudine asupra faptului că OMUL este un microunivers complex și viața îi este dependentă față de cât de stabil echilibru și-a format față de natura înconjurătoare.
    E bine a conștientiza că într-o societate există indivizi cu materia cenușie grav poluată – mintea lor percepe greu lucruri și fapte, sunt confuzi, inconștienți și iresponsabili… 11 dec.2016 a dezvăluit tristul adevăr că societatea românească are un procent de 30% asemenea indivizi. ACESTA ESTE PROCENTUL DEMOCRAȚIEI TIP FSN-PNL-UDMR (favorizat de *curtea constituțională* a României) PE CARE SE CONTEAZĂ la VALIDAREA REFERENDUMULUI PENTRU DESTITUIREA MĂSCĂRICIULUI DE LA COTROCENI.

  • L

   Din 6-7 contributori care publica pe acest site, doi precis sunt in categoria P – cei cu D.

   Unul n-are tinere de minte, iar celalalt se “lupta cu balaurii”.

   De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere…

 • PENSIILE SI SALARIILE ?

  ERI, PARTIDUL DE GUVERNAMINT P,S,D, A TRECUT PRIN PARLAMENT, MASURA MARIRII DE PENSII SI SALARII, POTRIVIT PROGRAMULUI PROMIS RECENT ALEGATORILOR, DE CATRE ACEST PARTID P.S.D.

  CU TOATA REUSITA,LA VOT A P.S.D. PARTIDUL P.N.L. AMENINTA CU C.C.R.SI SE OPUNE CATEGORIC CA, SA NU SE TREACA LA ACESTA MASURA DE MARIRI DE PENSII SI SALARII PE MOTIV CA, N~AR FI BANI, DE~SI ECONOMIA TARII, ESTE CLASATA CA FIIND PRIMA ECONOMIE DIN TARILE U.E, CE ARE CRESTERE DE PRODUCTIE DECI SI DE BANI,

  OARE LIPSA DE BANI,CE II INVOCA P.N.L.~UL SA FIE MOTIVUL ? …

  SAU, DORINTA DE SARACIREA ROMINILOR, PENTRU CA POPORUL ROMIN SA POATA OFERII MINA DE LUCRU EFTINA MULTINATIONALELOR, IN A LUCRA CHIAR SI PE 2 LEI, ASA CUM FOSTA DOAMNA MINISTRU DE FINANTE TEHNOCRATA, DOREA SA SE INTIMPLE IN ROMINIA ? ? ? ? ? ….

 • MESAJ PENTRU DOMNUL
  MINISTRU AL AGRICULTURII.

  DOMNULE MINISTRU,

  VA ROG RESPECTOS CA, INCEPIND CU PRIMA ZI DE GUVERNARE, SA FACETI UN INVENTAR, AL SUPRAFETEI AGRICOLE ROMINESTI SI SA CONSTATATI, CITE MILIOANE DE HECTARE AU AJUNS IN PROPRIETATEA STRAINILOR SI CITE AU MAI RAMAS, IN PROPRIETATEA ROMINILOR ?

  GURILE RELE VORBESC CA, 40% DIN SUPRAFATA FONDULUI FUNCIAR AL ROMINEI, CARE AR FI DE 10 MILIOANE DE HECTARE, AR FI AJUNS IN POSESIA STRAINILOR, CEIA CE AR INSEMNA CA AR FI VORBA 4 MILIOANE DE HECTARE.

  • Soni

   Fondul funciar al Romaniei nu este de 10 milioane hectare ci cuprinde intreaga suprafata a Romaniei, inclusiv terenul de sub palatul Parlamentului, un fel de “cimitir” al Romaniei !!!

   • Soni

    specific: cu clasa politica actuala !

    • Bravo Soni! ai spus Adevărul.

 • PENTRU INTELIGENTUL SONY .

  PLUSVALOAREA, ESTE UNA SI ACEIASI CU PLUSPRODUSUL, IAR CISTIGUL ESTE ADAUSUL CARA IL PUNE PATRONUL LA VINZAREA PRODUSULUI IN MAGAZIN.

  IN ACEST FEL, EL PATRONUL, CISTIGA DE DOUA ORI, ODATA CA PLATESTE SALARII MICI SI II INTRA IN BUZUNARE PLUSVALOAREA SAU PLUSPRODUSUL, SI A DOUA OARA CIND PUNE ADAUS, CIT VREA MUSCHII LUI, LA PRODUSUL RESPECTIV, AFISAT PE RAFTUL MAGAZINULUI .

  • Soni

   Plusvaloarea este produsul net sau castigul pe care il obtine un producator, intermediar, vanzator etc.,
   Ciclul de productie conteaza si nu visatorii la Legea Cojocaru crezand ca pun euro sub gasca la clocit si se inmultesc rapid.

   • Cei pe care-i numești visători sunt exaltați, de altfel ca și tine care nu pricepi ce și cum este cu Legea Cojocaru (corect: proiect de Lege) pentru că:
    - bârfești denaturând buna intenție a domnului dr. Cojocaru,
    - nu prezinți o altă variantă, mai extraordinară,
    - îți este frică de impozitul progresiv pe avere.

 • PENTRU LUCIFER ,

  ORICIT AI VREA TU LUCIFERE, SA DUCI POPORUL ROMIN IN DERIZORIU, SFIRSTUL ITI ESTE APROAPE, UNUL DIN CELE 7 CAPETE ALE BALAURULUI, TOT TE V~A INGHITII CU FULGI CU TOT, ANUL ACESTA.

  • L

   Luceferii sunt NEMURITORI. Nu stiai?

   Si apoi, mai (rr)omule, nu mor caii cand schelalaie javrele.

   Ia-ti caruta ta si umbla!

   Ai coviltir?

   Pe vremea asta, fara o caruta buna, cu coviltir, nu ajungi departe. Dar esti obisnuit – toata viata ai jucat sarba pe loc. Nici cum se scrie numele tarii care pretinzi ca-i si a ta (mira-m-as!) nu stii sa-l scrii.

 • Soni

  Nu peste mult timp, atotputernicul Dragnea, va demisiona din functia de presedinte al PSD-ului !
  Jocurile sunt deja facute !
  Dupa aceea , intreaga raspundere si obligatie, ramane pe capul PSD-ului. Numai asa se distruge efectiv un partid. Au mai patit si altele si inca traditionale.
  Peste 8 ani il vom implora pe Johannis sa ramnana Presedintele Romaniei. (In zadar!).

  • L

   Opt ani?

   Care opt ani?

   Vezi daca scrii cu tzuica-n nas?

   Tzuiculita accelereaza evolutia bolii numite alzheimer.

   • L

    PS – Johannis nu va prinde doua mandate complete.

    Fie va fi debarcat un timpul mandatului, fie nu-l va mai castiga pe al doilea.

   • Soni

    Tie iti este gandul numai la tzuica si la “nimicirea” lui Johannis. Pentru tine Basescu a fost un idol !!!

    • L

     Cauta-te…

     Furnicturile pe care le simti, adesea, in extremitati, nu sunt un semn bun.

  • Repet : “sa mori tu “?

   • Soni

    As vrea sa mor peste vreo douazeci de ani dar nu oricum ci in somn iar tu” sa-mi tzii lumanarea.
    Pana atunci te astept la “priveghiul” lui Dracnea si Tiriliceanu. Raspunderea PSD-ului pe umerii cui ramane ?!!!

 • DRAGNEA SI L.C.

  DIN AFIRMATIILE DOMNULUI DRAGNEA, IN PROGRAMUL P.S.D SEGASESTE O PREVEDERE SIMILARA, ,,LEGII COJOCARU”, RESPECTIV, INTRAJUTORAREA FINACIARA, CU 20 MI DE EURO, PENTRU CEI CE VOR SA INCEAPA O AFACERE, NUMAI CA SUMA ESTE DATA IN LEI .

 • Nelu Stiuca

  UN PARLAMENT VOTAT DE SUB 40% DINTRE ROMANII CU DREPT DE VOT SI CU O PUTERE PUBLICA VENITA LA GUVERNARE CU GIRUL A SUB 25% DIN ALEGATORI (cei care sunt fara discernamant sau sunt santajabili) A GENERAT UN GUVERN DE C—T compus DIN IZMENARI, CHILOTARESE, SEMIDOCTI, BORFASI, RETARDATI, BANDITI, EXCROCI, GAINARI, SECRETARE INVATATE SA LUCREZE SUB BIROU ETC. DE UNDE ELITE, DEMNITATI UMANE, GENII, OAMENI DE SACRIFICIU SI DE BUNA CREDINTA CARE SA SCOATA RO DIN GHEARELE CELOR CARE AU CAPTURAT-O DUPA 1990 SI CONTINUA SA O DEVOREZE. SITUATIA GEOPOLITICA A LUMII SI CRIZA DE MORALITATE SI COMPETENTA DIN POLITICA ROMANEASCA ACCENTEAZA DISPERAREA SI FORTEAZA REVOLTA.

 • BALAURUL ,

  ERI, DOMNUL ANALIST DE POLITICA EXTERNA, DOMNUL FOTA, A PRECIZAT LA B1 T.V. SA NE FERIM DE BALAURUL CE UMBLA PRIN EUROPA ?

  CU TOATA INTUITIA MEA, N~AM REUSIT SA DECRIPTEZ ACEST PERSONAJ DE BASM, NUMIT BALAURUL CU 7 CAPETE .

  CINE POATE SA TRADUCA SPUSELE DOMNULUI FOTA, IL ROG RESPECTOS SA O FACA.

  STIMA .

  • L

   Numai 7 capete? Daca sunt ca al tau, poa-sa fie si 10 mii, ca tot cat o capatana de varza valoreaza.

   Esti varza (rr)omule!

   Islamul fundamentalist a introdus in Europa un balaur cu sute de mii de capete gata sa scuipe foc catre tot ce misca si nu se inchina lui Alah.

   Intuitia ta gandeste in rromani?

   • L

    … ghici ciuperca, ce e?

  • L

   O minte de rezerva n-ai? E noua, sau e de la second hand?

 • SFATUITORII ,

  ASEARA, LA ANTENA 3, UN INVITAT, DADEA SFARURI PRETIOASE, NOII GUVERNARI, P,S,D, SA PUNA, CAP DE LISTA, IN PROGRAMUL DE GUVERNARE, EXPLOATAREA DE CATRE STRAINI, CU MAXIMA URGENTA, A MARELUI ZACAMINT DE GAZE DIN APELE TERITORIALE ROMINE, DIN MAREA NEAGRA ….

  INTREBARE ,

  DECE STRAINII SI NU ROMINII ?

  NU AR FI MAI BINE CA, PLUSVALOAREA SI CISTIGUL, SA INTRE IN VISTERIA STATULUI ROMIN SI NU IN VISTERIILE STATELOR STRAINILOR ?

  • Soni

   Eu, masa amorfa, cum sa vibrez la ineptiile tale, atata timp cat plusvaloarea si castigul e tot un drac !

 • NOUL AN 2017,

  LA MULTI ANI SI FIE CA ACEST ,,SITE” (SAIT), IN ANUL 2017, SA FIE POPULAT, DE CITI MAI MULTI GINDITORI, DE CALITATE, IAR P.P.~L.C. SA SE REVIGOREZE, POPULARIZIND TOTODATA MAI CU BARBATIE SI INDRASNEALA, ,,LEGEA COJOCARU” PE INTELESUL TUTUROR ROMINILOR, PENTRU A PUTEA, CA IN FELUL ACESTA, SA ERADICAM SARACIA DIN TARA, IAR UNII DINTRE COPII NOSTRII, SA NU SE MAI CULCE SEARA, NEMINCATI…..

  STIMA TUTUROR CITITORILOR ….

 • L

  Dpmnule Cojocaru,
  Nu cred ca am probleme de intelegere.
  Cel mult n-am citat ce trebuia.
  Fiind vorba de o alianta de partide care depaseste, substantial, majoritatea ABSOLUTA (peste 50% din parlamentari, si in Camera si in Senat), Johannis s-a situat CU MULT in afara acestui amendament.
  Ca aceasta majoritate este obtinuta cu numai putin peste 20% din electorat este o alta problema. O problema de LEGITIMITATE a ultimelor alegeri.

  De altfel, la momentul cu pricina, v-am semnalat aceasta problema si v-am sugerat sa introduceti in monumentala dvs. lucrare – Constitutia Cetatenilor – o prevedere care sa oblige partidele sa fie atat de credibile si de oneste incat sa se intruneasca qvorumul cerut la referendunuri. In caz contrar alegerile sa fie declarate nule si sa se reia procesul CU ALTI ACTORI, unii care sa fie capabili sa convinga electoratul sa se prezinte la urne.

  Mai jos, textul CCR.

  “318. Având în vedere neajunsurile la care conduce procedura mai sus 143 analizată, Curtea constată că procedura de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă în vedere în mod concurent cele două criterii anterior menţionate, pentru că nu se poate ignora nici rezultatul electoral al competitorilor electorali, dar nici finalitatea procedurii, respectiv desemnarea unui candidat care să poată asigura coagularea unei majorităţi parlamentare în vederea obţinerii votului de încredere.
  319. De aceea, Preşedintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru şi mediator între forţele politice, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului.”

  Acest text al CCR parca a fost redactat la CAP de la Popleaca din Vale.

  • L

   LA MULTI ANI!

 • Constantin Cojocaru

  LA MULTI ANI, tuturor romanilor.
  Nici anul 2016 nu a adus eliberarea poporului roman de sub ocupatia autorilor loviturii de stat din decembrie 1989.
  Tara ramane in stare de colonie si poporul roman in stare de sclavie.
  Cea mai mare parte a capitalului romanesc ramane sub controlul corporatiilor transnationale, care l-au acaparat prin escrocheriile financiare legiferate de cozile de topor instalate la conducerea statului roman, escrocherii numite privatizari, retrocedari, licitatii, tranzactii etc.
  Continua deposedarea poporului roman de cea mai mare parte a avutie pe care o creaza prin munca sa. Aceasta avutie este transferata in strainatate, in timp ce romanii raman cu salarii si pensii de mizerie, fara bani de investitii, fara nici o sansa de a se replasa pe drumul progresului si bunastarii.
  Nici in anul 2016 nu am reusit sa creem forta politica prin care poporul roman sa poata sa redevina stapan asupra statului sau national, pe care sa-l foloseasca pentru propria eliberare si emancipare.
  In anul 2016 am creat Grupul pentru Romania, care si-a indeplinit mandatul, acela de a elabora PROIECTUL DE TARA, care sa redea poporului roman dreptul de a fi proprietarul tarii sale.
  Este un castig important. Proiectul, concretizat in CONSTITUTIA CETATENILOR, exista. El poate si trebuie perfectionat, in continuare, pentru a fi adaptat noilor realitati in care va fi impinsa tara in perioada urmatoare.
  In anul 2017, lumea se va schimba profund. Se vor crea conditii favorabile pentru eliberarea popoarelor de sub dominatia mafiei financiare transnationale, inclusiv pentru poporul roman.
  Cei care vor fi pregatiti, vor birui.
  Putem face parte din tabara invingatorilor, participand, cu toate resursele noastre, la crearea fortei police care sa conduca poporul roman catre cea mai mare victorie a istoriei sale.
  Traiasca Romania si minunatul ei popor.

  • L

   Domnule Cojocaru, la sfarsitul unei lozinci, se pune INTOTDEAUNA semnul exclamarii.

   • Soni

    Spatiul, timpul si viteza sunt niste vectori ai fizicii !!!

    • L

     Tzuica te face profund…

     Atat de profund incat Dorus si Oligos lesina de emotie, citindu-te.

  • Serban Popa

   Există deci o SINGURĂ soluție. Anularea controlului transnaționalelor și al cozilor lor de topor asupra capitalului românesc, capital care, DE DREPT, se afla – și la data de 31 decembrie 2016 ora 11.04 – și se află și în continuare în proprietatea (comună) a întregului popor român.
   Anulare urmată de împărțirea în proprietate privată către toți cetățenii Țării a respectivului capital, potrivit prevederilor aduse la zi și conținute de către Varianta Cojocaru versiunile 1990/1992

 • Nelu Stiuca

  “Romania poate deveni competitiva
  numai daca isi va dezvolta continuu
  INTELIGENTA colectiva si va dispune
  pentru valorificarea acesteia de un
  MANAGEMENT PUBLIC AUTOHTON
  performant exercitat, de catre oameni doxati
  de ONOARE si de CARACTER, in conditii de
  maxima MORALITATE.”

 • PENTRU DOMNUL BOBOC,

  AR FI BINE, SA~I RASPUNDETI DOMNULUI AMEDEO, LA ACUZELE DOMNIEI SALE, DEOARECE, PRIN MESAJUL DOMNIEI SALE DIN DATA DE 28 DECEMBRIE A.C., LASA SA SE INTELEAGA CA, DOMIA VOASTRA, ATI FI ARTIZANUL SLABIRII, PARTTIDULUI P.P.~L.C.

  • L

   Bobocelu e ca apa sfintita – nu face rau, nu face bine…

   • L-eule sau L-eoaică) mi-ați dat un diminutiv, eu vă măresc pentru că așa v-ar plăcea. Scrii eronat despre apa sfințită cu afirmația că n-ar face bine.
    Fiind foarte ocupat cu proiectele asumate, abia acuma am reușit să citesc această pagină. În privința comunicării cu domnul dr. Cojocaru, cu membrii P.P. și ai G.p.R. folosesc și alte mijloace I.T.
    Este adevărat, urmează să-i răspund domnului Amedeo imediat când timpul îmi permite – acuma plec de urgență *pe teren* la o întâlnire strategică. E bine?

    • Soni

     Nu numai L. ba si multe, multe metamorfozari, intreprind asa zise actiuni fara nicio finalizare!

  • L

   Oligos, esti bulibasa… ?

 • LNFORMATIUNE,

  UN GRUP DE PERSONALITATI DIN RUSIA, PRINTRE CARE LAVROV SI GORBACIOV, AU EMIS UN COMUNICAT CA VOR, SA RESTABILEASCA DIN NOU U.R.S.S., IN VECHIILE GRANITE, ALE FOSTEI U.R.S.S.

  PENTRU CEI CE NU CUNOSC SEMIFICATIA CELOR 4 LITERE, U.R.S.S INSEAMNA ~ UNIUNEA REPUBLICILOR SOCIALISTE SOVIETICE .

 • TRAIAN BASESCU

  DIN PREVIZIUNILE DOMNULUI FOST PRESEDINTE, TRAIAN BASESCU, NICI CE~A DE~A DOUA PROPUNERE, NU V~A TRECE EXAMENUL DE MATURITATE DE PRIMINISTRU..????…! ! ! ..

  • L

   Ai sa razi, dar base va mai juca multa vreme in politica romaneasca.

   Indiferent de turnurile pe care le va lua istoria acestei tari, el va cadea mereu in picioare si chiar ceva mai sus decat era.

   Pactul cu diavolul este FOARTE PROFITABIL si PUTERNIC.

  • Vasile

   Sorin Grindeanu este un pui de nomenclaturist, TARE IN SPATE, cu cariera politica pregatita, multumita partidului, fara calitati deosebite, fara personalitate si PE PLACUL LUI DRAGNEA!
   Nu sunt motive de refuz!
   Eu cred ca va fi aprobat.
   PSD ISI ASUMA RASPUNDEREA!

   • L

    Si “dreapta” ar trebui sa rasufle usurata…

    Dar sunt destul de idioti sa nu realizeze ca Romania (si intreaga lume) intra intr-un uragan.

    Intr-un uragan, cel mai rau este de CAPITAN si de CARMACI.

    Sandramaua nu va mai raspunde la comenzi si va pluti in deriva – asta in cazul in care se va mentine la suprafata…

   • Soni

    net, Vasile !

 • Amedeo

  Draga d-le Boboc,
  In legatura cu faptul ca ‘munciti din greu’ pentru a gasi o logica in cele afirmate de mine, eu , vreau sa va ‘domolesc avintul’ spunindu-va ca traind folosind lozinci nu ajungeti acolo unde v-ati propus. V-as intreba simplu ‘ ce anume ati facut d-vstra si partidul din care faceti parte pentru Romania si pentru poporul roman timp de atitia ani, de cind functionati, de cind a aparut legea Cojocaru, de cind a aparut noua d-vstra constitutie. Eu ca persoana am agreat aproape tot, legea, constitutia, sau ideile d-lui Cojacaru nu ca niste inventii ieste din comun, ci pur si simplu din bunul simt al nevoii de mai bime pentru poporul roman. Nu am inteles de ce poporul roman nu a reactionat pozitiv la aceste evidente, cu toate ca sau facut cunoscute public, chiar dezbatute public. Sau prezentat cu foarte multa acuratete toate ideile si beneficile acestor legi, dar nu s-a specificat nimic despre felul cum vor fi implementate toate acestea si de care cine. Totul s-a facut cu o bilbaiala proverbiala pe care numai niste romani o puteau face fara a da o nota de mare seriozitate. Tot felul de indivizi, care mai de care mai conpromisi au facut promovarea acestor legi in fata oamenilor, si iata rezultatul.
  Ma acuzati de ‘trancaneala’, se poate, nimeni nu este perfect, dar eu nu am facut altceva decit am spus ce punct de vedere am, cred ca am asest drept. Inainte se spunea ca observ idei mic-burgheze, acum cred ca se poate spune observ idei mic-comuniste in ceea ce scri dumneata. Nu acuz, vorbele pot fi asemanatoare, numai mijloacele de realizare trebuie sa fie altele. Democratia atit cit exista ea, poate fi dobindita si dezvoltata in general pentru binele maselor, in general nu stiu daca poate exista democratie fara partide politice, cel putin doua.
  Avind partide politice inevitabil avem si lupta politica, care se finalizeaza prin cistigarea puterii de catre unul sau altul, sau mai multe partide formind o coalitie. Ce vezi rau in asta? Sau poate ideile mic-comuniste te conduc pe alt drum? Voit sau nevoit trebuie sa decizi, pentru ca esti membru de partid. Cu alte cuvinte trebuie sa joci cum ti se cinta. Eu unul sunt liber cugetator, nu sunt inregimentat in nici un partid si spun numai ce gindesc chiar daca uneori mai trancanesc, dar o fac neoficial si nu cer voturi.
  Pentru mine ramine o mare intrebare de ce PP-LC a ramas de caruta. Dece oamenii nu au avut incredere in el si in oamenii lui, fiind totusi un partid care dorea bunastarea oamenilor, fiind un partid care de bine de rau facuse o prezentare a legilor propuse. Povestea cu oligahii, mafiotii etc. poate fi admisa pina la un punct, eu vorbesc de voturi, de ce nu vin voturile atunci cind multi oameni se spune ca cunosc LC.

  • Soni

   Si de-ar fi sa te scufunzi in apele Iordanului,iti spun ca tot aceiasi ..”gasca” vei ramane !
   “Comediantul” Soni

   • Amedeo

    Vad ca sunteti foarte atent la text, foarte bine, dar de multe ori cind scri la computer nu mai recitesc ceea ce am scris, unele greseli pot sa mai scape.
    Este adevarat ca nu trebuie sa se intimple, dar iata ca se intimpla.
    Oamenii devin mari atunci cind:
    –Sunt facuti mari de anumite grupuri mai mult sau mai putin oculte si
    –Devin cu adevarat mari atunci cind ideile si faptele lor vibreaza cu masele largi de oameni.
    In rest sunt povesti!

    • L

     Nu sunt FOARTE ATENT.

     Greselile, pur si simplu, IMI SAR IN OCHI.

   • L

    S-a facut multa tzuica anul asta?

    • Soni

     Si in stare de “ebrietate”, L.eu-le, “posed” cel putin 10 atuu-ri, pentru a identifica “personagiile” !!!!!!
     (Din fericire, nu beau, fumez foarte mult).

  • L

   Domnule Madi, acest partid e plin de “specialisti”.

   Oameni de MARE VALOARE care n-au nevoie de PR.

   Ei considera ca s-au nascut cu STEA IN FRUNTE si se mira tare ca nu toata lumea este orbita de stralucirea stelei.

   Dar fiecare cu NEPUTINTELE lui…

   PS. S-au se scrie intotdeuna cu cratima, cu exceptia situatiei in care “SAU” este sinonom cu “ORI”.

   Mere ORI pere.

   Mere SAU pere.

 • Soni

  ” Viata este o tragedie pentru cei care simt si o comedie pentru cei care gandesc!”

  Primata proletara, in primul rand sa te conduci pe tine si apoi intreaga omenire !

 • BASE SI ,,MULTICULTURARISMUL” ,

  EU NU INTELEG, DECE, DOMNUL FOST PRESEDINTE, TRAIAN BASESCU, SE OPUNE CU VEHEMENTA, LA ,,MULTICULTURARISM”, ADICA, LA NUMIREA UNEI MUSULMANCE~TATAROICE CA PRIMINISTRU, DIN MOMENT CE PARTIDUL DOMNIEI SALE, P.M.P. ESTE INFRATIT, CU P.P.E. (PARTIDUL POPULAR EUROPEAN) PARTID, CE CONDUCE LA ORA ACEASTA, EUROPA, DE LA BRUXEL SI CARE PARTID, ARE IN CENTRUL SALE DOCTRINALE, CONDUCEREA POPOARELOR EUROPENE, PE PRINCIPII ,,MULTICULTURALE” ? ~ (VEEZI IN ACEST SENS, PRIMIREA DE MUSULMANI, DE CATRE DOAMNA MERKAR)

  • L

   Ai vrut sa zici MARKER? La ce-ti trebuie un marker? Citesti mult si mechezi IDEILE PRINCIPALE?

1 ... 40 41 42 43 44 ... 49
Lăsaţi un Comentariu