Replica omului

REPLICĂ

la  faptele neadevărate prezentate de postul de televiziune OTV, în emisiunea Dan Diaconescu Direct, din data de 1.04.2011, începând cu ora 23.

În emisiunea Dan Diaconescu Direct, difuzată de postul de televiziune OTV, în data de 1.04.2011, au fost prezentate mai multe fapte neadevărate, care mi-au lezat reputaţia şi imaginea publică, astfel:

1. S-a afirmat că am participat la un incident, în care am fost „exculs” din clădirea OTV, de către Tudor Barbu, care mi-a „dat un şut în fund”. Afirmaţie repetată de mai multe ori în timpul emisiunii. Afirmaţie neadevărată. Tudor Barbu nu m-a „exclus”, niciodată, din vreo cladire a OTV şi nu mi-a dat, niciodată, „un şut în fund”.

2. S-a afirmat că m-am „înscris”, împreună cu proiectul cunoscut opiniei publice sub denumirea de LEGEA COJOCARU, ca „membru al Partidului Naţional Liberal”. Afirmaţie neadevărată. Nu m-am „înscris”, nu am fost „înscris” şi nu sunt „înscris” ca membru al Partidului Naţional Liberal.

3. S-a afirmat că am avut o întâlnire cu Dan Diaconescu, „undeva, în luna august”, „după o săptămână” de la data la care „domnul Fenechiu şi ceilalţi prezenţi aici”, adică în studioul OTV, în emisiunea din data de 1.04.2011, „au depus toate acele hârti pentru înfinţarea partidului poporului”. Afirmaţie neadevărată. Întâlnirea mea cu Dan Diaconescu, în care am discutat probleme privind partidul poporului, a avut loc, nu „după o săptămână” de la data la care „domnul Fenechiu şi ceilalţi… au depus toate acele hârti pentru înfinţarea partidului poporului”, ci pe data de 16.08.2010, adică cu 10 zile ÎNAINTE de data la care „domnul Fenechiu şi ceilalţi…” „au depus toate acele hârtii pentru înfinţarea partidului poporului”.

4. S-a afirmat că m-am „înscris în audienţă, la mine, la birou”, adică la Dan Diaconescu. Afirmaţie neadevărată. Nu m-am „înscris”, niciodată, „în audienţă”, la niciun birou al lui Dan Diaconescu. Întâlnirea din data de 16.08.2010 a avut loc la cererea domnilor Velcea Victor şi Bădără Ştefan, ambii susţinători ai Legii Cojocaru şi ai Partidului Poporului, care au organizat  şi intermediat acestă întâlnire şi au fost prezenţi la întâlnire, pe toată durata acesteia.

5. S-a afirmat că eu i-am cerut lui Dan Diaconescu să ia „marca de la OSIM, de pe numele Simona Man” şi s-o trecă „pe numele Constantin Cojocaru”. Afirmaţie neadevărată. Eu i-am cerut lui Dan Diaconescu s-o detremine pe Simona Man să-şi retragă cererea de la OSIM, pentru motivul că acestă cerere fusese depusă pe data de 22.07.2010, cu 19 zile după ce eu, împreună cu reprezentanţii celor un milion de susţinători ai Legii Cojocaru, am semnat Actul Constitutiv al Partidului Popoului.

6. S-a afirmat că eu i-am cerut lui Dan Diaconescu să-mi dea „mie , personal, pe numele meu”, sediul partidului poporului, cel „din centrul oraşului”, dar şi sediul central al partidului poporului, cel din clădirea otv, „un sediu de câteva mii de metri pătraţi”. Afirmaţie neadevărată. Nu i-am cerut, niciodată, lui Dan Diaconescu, să-mi dea, pe numele meu, personal, nici un fel de sediu, nici cel din centrul oraşului, nici cel din clădirea otv, „de câteva mii de metri pătraţi”.

7. S-a afirmat că i-am cerut lui Dan Diaconescu să „elimine această conducere de 20 persoane şi să mă numescă pe mine în conducere, pe mine şi pe familia mea”. Afirmaţie neadevărată. Nu i-am cerut, niciodată, lui Dan Diaconescu, să mă numescă, el, pe mine, şi pe familia mea, în conducerea partidului poporului, în nici o funcţie, nicăieri. Eu sunt preşedintele Partidului Poporului, ales, în această funcţie, de către Congresul Partidului Poporului, întrunit, la Bucureşti, în data de 21.08.2010.

8. S-a afirmat că eu i-am cerut lui Dan Diaconescu sămi dea, „mie, personal, suma de 2-3 milioane de euro”, pe care să o „vireze în contul meu personal”, cont pe care i l-am şi arătat, în întâlnirea respectivă. În plus, i-am cerut şi o „scrisoare de credit pentru suma de 50 milioane de euro”. I-am cerut, adică să-mi dea „acum, 2-3 milioane şi, pe urmă, 50 de milioane”. Afirmaţie neadevărată. Eu nu i-am cerut lui Dan Diaconescu să-mi dea mie, pe numele meu, personal, în contul meu, nici o sumă de bani, nici un euro, nici un leu.

9. S-a afirmat că, la terminarea întâlnirii, Dan Diaconescu m-a „scos pe o altă ieşire, ca să nu se întâlnească cu Tudor Barbu”. Ultima aluzie la…. „şutul în fund”. Afirmaţie neadevărată. Am ieşit pe aceiaşi uşă pe care am intrat. Cu precizarea că întâlnirea din data de 16.08.2010 nu a avut loc în biroul lui Dan Diaconescu, ci într-o altă încăpere a clădirii otv, încăpere care nu are uşă spre hol, deci din care nu puteau fi auzite zgomotele făcute de cei care umblau pe hol, printre aceştia fiind şi Tudor Barbu, care aştepta să-mi dea…”un şut în fund”.

Dr. Constantin Cojocaru

  • Distribuie pe retele de socializare