CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • Nelu Stiuca

  CAZUL EXCLUDERII LUI GRINDEANU SEAMANA FOARTE MULT CU CEEA CE SE PETRECEA IN FOSTUL P.C.R.
  Sedinta de excludere a tovarasului Bula din Partid.
  Ia cuvantul tovarasul Prim-secretar si spune:
  – Tovarasul Bula este un lenes, nu munceste, este recalcitrant, se cearta cu toti colegii, isi terorizeaza familia, isi terorizeaza vecinii, bea, fura, deci propun excludrea din Partid a tovarasului Bula.
  – Tovarasul Bula, daca aveti ceva de spus luati va rog cuvantul.
  Se ridica tovarasul Bula si spune:
  – Tovarase Prim-secretar cititi va rog Caracterizarea mea la primirea in Partid.
  Sigur, i se indeplineste dorinta.
  <>
  Dupa terminarea Caracterizarii spune Bula:
  – Ei, vedeti tovarasi ce a facut Partidul din mine?”
  Cam asa stau lucruriule si acum, la PCR, rebotezat PSD.
  Altfel era tovarasul Grindeanu cand a fost numit Prim-ministru, si cu totul altul este acum.
  Vedeti stimati tovarsi ce a facut PSD-ul din el?
  “IN LUMEA ASTA PROST FACUTA KKTII CONDUC IN LOC SA PUTA , IAR CONDUCATORII ADEVARATI NU POT CONDUCE DE KKTI!”

  • Vasile

   Asa este! :)

   OBLIGATORIU TREBUIE ADUSA MASINA DE VIDANJARE CARE SA SCOATA KKTII, ADICA
   REVOLUTIA! :)

 • MESAJ PENTRU DOMNUL VASILE .

  ,,VA FELICIT CU MULTA GRATITUDINE” ….

  SA STITI CA AVETI PERFECTA DREPTATE, CU CELE DESCOPERITE DE DUMNEAVOASTRA, CU PRIVIRE LA ACEST SAIT AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU …..

  EU AM OBSERVAT, CAM DE ASTA PRIMAVARA,O INVAZIE DE NEAVENITI PE ACEST SAIT, CARORA EU I~AM NUMIT SATANISTI, FARA SA STIU, CIE SINT SI DE UNDE VIN ACESTI SATANISTI, MAI ALES CA, NU ISI DADEAU NUMELE , INLOCINDU~L CU NISTE LITERE ALFABETICE, LUATE AIUREA DIN ALFABETAR ? ?…

  DOMNIA VOASTRA, II NUMITI SECURISTI, CEIA CE POAT FI ADEVARAT, DAR, EU ZIC CA, SINT SI MULTI INFILTRATI, DIN AFARA TARII, CE AU SARCINA, DE~A DUCE LUCRURILE IN DERIZORIU, PENTRU A PUTEA PUNE MINA PE BOGATIILE ACESTEI TARI NUMITA ROMINIA ?

  ORI, ACEST SAIT, AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, PRIN DOCTRINA P.P.~L.C. LUPTA CA BOGATIILE TARII, SA RAMINA IN TARA SI SA FIE VALORIFICATE DE CATRE ROMINI, IN FOLOSUL ROMINIEI, SI NU DE CATRE STRAINI, IN FOLOSUL TARILOR LOR, DE BASTINA, ASA CUM SE INTIMPLA, DESTUL DE VIZIBIL ACUM ? ? ? ?

  STIMA .

  • Vasile

   1) INFILTRATII din afara tarii sunt agentii de influenta ai lui Putin care fac propaganda anti-americana si anti-NATO!
   2) Domnul Cojocaru, din dorinta de a promova reformele din LEGEA COJOCARU, s-a insotit cu fosti si actuali securisti! Pe aceasta cale nu v-a realiza nimic!
   3) Asa este, bogatiile Romaniei trebuie valorificate de romani, in folosul TUTUROR romanilor! Pentru asta e nevoie de o alta clasa politica, CINSTITA, COMPETENTA, DEVOTATA!
   4) In agricultura, pentru a infiinta o cultura noua, TREBUIE ARAT TERENUL SI BALARIILE BAGATE SUB BRAZDA! :)

   • Mai vasilica, eram ingrijorat!
    Ai fost la vreun instructaj cu stapanii tai?
    Vad ca n-ai venit cu nimic nou – tot cu ursul rusesc, tot cu dragostea ta netarmurita pentru Marele Licurici…
    Vasilica, tu nu pari chiar asa de prost incat sa nu vezi ca soarele, din ce in ce mai mult, rasare – de unde? – de la rasarit.
    Ti-am mai spus eu – inodand mintile oamenilor cu lozincile tale tembele, condamni urmasii acestor oameni la … invatarea limbii chineze cantand.
    Dar pentru tine, vasilica, banii n-au miros, cu toate ca put de la o posta a hoit.
    Ti-ai facut operatie de extirpare a mucoasei nazale?
    Vasilica, tipii ca tine imi inspira o nemarginita sila.

 • Nelu Stiuca

  PENTRU SALVAREA RO ESTE NEVOIE URGENT DE ALEGERI ANTICIPATE ODATA CU VALIDAREA REFERENDUMULUI PRIVIND REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI LA 300, PENTRU A SE ALCATUI UN LEGISLATIV DIN PARLAMENTARI CARE NU AU FACUT PARTE, DUPA 1989, DIN NICI O ORGANIZATIE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA NUMITA PARTID POLITIC SAU FORMATIUNE POLITICA.EXISTA ACUM O OPORTUNITATE, NUMAI O REVOLTA GENERALA ADEVARATA POATE SCOATE RO DIN GHEARELE CARACATITEI CORUPTIEI CARE A CAPTURAT TARA DUPA 1989. CLASA POLITICA ESTE CEA CARE A MAFIOTIZAT ROMANIA. TOATE INSTITUTIILE SI AUTORITATILE STATULUI APARTIN MAFIEI ASA CUM A DECLARAT IN FATA COMISIEI PARLAMENTARE FOSTUL SEF AL SPP GEAL BUMITRU ILIESCU . FENOMENUL SOCIO-CRIMINAL LA NIVEL NATIONAL ESTE IN RO MAI COMPLEX DECAT A FOST IN ITALIA SAU EXISTA IN ALTE TARII INAPOIATE ALE LUMII UNDE CANIBALISMUL E PE FATA.

  • Vasile

   BRAVO!

   Ai ajuns la concluzia ca e nevoie de schimbari generale!
   – Dar ce spui tu n-o sa se intample! Actuala clasa politica n-o sa accepte niciodata aceste schimbari!
   – Alegerile anticipate nu rezolva problemele! ELECTORATUL ESTE DEZORIENTAT, DEZAMAGIT, MANIPULAT!
   – Schimbarile sunt posibile doar prin actiunea unui DETASAMENT DE AVANTGARDA!

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!

   Cu cine? Sunt milioane de romani nemultumiti, dar care nu stiu ce trebuie facut!
   15 MILIOANE DE ROMANI NU AU VOTAT PSD!

 • BANUIALA ,

  ~ SE PARE CA, MARELE RAZBOI CE SE DA ACUM, INTRE P.S.D. SI P.S.D ESTE ,,FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTATE”, IDEE, PRELUATA CIUNTIT, DIN ,,LEGEA COJOCARU” SI RIDICATA LA RANG DE ,,VIRTUTE” IN PROGRAMUL ACTUAL DE GUVERNARE P.S.D.

  NICI UNA DIN TABERE, NU VREA, SA DEA CARTILE PE FATA SI SA SPUNA ADEVARUL ADEVARAT, DE FRICA MAI MARILOR DIN U.E.CARE DACA AR CUNOASTE, CU ADEVARAT TOATE ACESTE MASURI SUBTILE, DE GUVERNARE, PRECUM ACEST ,,FOND SUVERAN DE DEZVOLTARE”, S~AR SUPARA FOARTE….

  SI TOTUS, ADEVARUL V~A IESI LA SUPRAFATA, CIT DE CURIND, DUPA VOTAREA, SAU NEVOTAREA ,,MOTIUNII DE CENZURA”….

  • Nelu Stiuca

   CATEVA IDEI REFERITOARE LA “MAIESTRIIA DE POLITICIAN”.
   O provocare cheie la adresa instituiilor democratice ale statului este anticiparea viciilor si slăbiciunilor potenialilor lideri artificiali. Dacă se doreste ca democratiile să treacă cu bine prin furtunile istoriei si să se limiteze impulsurile de preamărire ale actorilor umani perversi, atunci acestea au nevoie, de instituii publice puternice si bine proiectate iar oamenii trebuie sa rămană oameni pentru oameni. “Omul este prin natura sa o fiină socială, pe când antisocialul, prin natură, este ori supraom, ori fiară” a spus Aristotel. Un politician de elită necesar pentru societatea modernă bazată pe cunoatere trebuie să privească particularul prin prisma generalului si într-un acelai elan de gândire să cuprindă deopotrivă abstractul si concretul. Trebuie să vadă prezentul în lumina trecutului, pentru scopuri situate în viitor. Nici o parte a naturii umane sau a instituiilor omeneti nu trebuie să-i scape cu totul din vedere. El trebuie să fie dezinteresat si în acelai timp să vizeze un scop să fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pământ ca un om de tiină. Printre cele mai frecvente cauze ale alienării, delegitimării si colapsului democraiei sunt; abuzarea procedurilor si normelor democratice de către oficialităile guvernamentale si liderii politici însisi, astfel încât democraia începe să fie privită ca o simulare, adoptarea violentei politice de către actorii semnificativi care sunt fie marginalizati în procesul democratic, fie nerăbdători cu procedurile acestuia, incapacitatea guvernelor de a decide si actiona ca rezultat al fragmentării, polarizării si impasului politic. Uneori, democratia pare pur si simplu coplesită de greutatea problemelor nerezolvate sau este distrusă de incompetenă, coruptie si încăpătânarea liderilor politici ratati si perversi.Totusi, într-un anumit moment din viata lor, cele mai multe democraii se confruntă cu crize ce par coplesitoare si de nerezolvat.

  • In sfarsit, un om de la baza societatii capabil sa nu se lasa pacalit de aparente si se pastreaza in zona ESENTELOR.
   Bravo domnule!
   Daca acest popor ar avea mai multi oameni ca dumneata, Romania ae avea alta soarta.

 • Vasile

  Va trece motiunea de cenzura?

  ORICUM VA FI, PENTRU PSD TOT RAU VA FI! :)

 • Soni

  Criza politica sau circul smecherului de Teleorman ?

  Dragnea, teleormaneanul.convoaca azi parlamentul pentru citirea si semnarea motiunii de cenzura. Culmea este ca aceasta trebuie inregistrata la Guvernul Romaniei care este …. liber !
  Deputatii si senatorii PSD, care nu se prezinta astazi la Parlament vor fi exclusi din PSD.
  Masuri a la Hitler !
  Sa fim seriosi: Dragnea chiar isi doreste debarcarea din fruntea PSD-ului deoarece este constient ca nu va putea duce la indeplionire promisiunile …desarte.
  Are scuza pentru viitor: ” eu am vrut si puteam sa fac, voi m-ati inlaturat” !
  Majoritatea PSD-stilor infocati sunt traseisti politici, la fel ca si Dragnea, fost PDL-ist! Ahtiati dupa functii si foloase banoase.
  Si totusi, daca motiunea de cenzura va trece,” o sa-l implor pe Presedintele Johannis sa dea un Decret prin care sa-l gratieze pe Dragnea pentru a ocupa postul de prim ministru”. In felul acesta va fi sigur
  “Hitler in miniatura”!
  Ponta revine. Eu , demult l-am asemanat cu acea pasare care zboara, se opreste si falfaie contra vantului pe loc. Eu ii spun popular”f…e vant”!
  Si uite asa, avem circ destul. Dar..ce-am avut si ce-am pierdut? Biata tara !

 • PENTRU DOMNUL LAZAR ,

  VA FELICIT CU MULTA GRATITUDINE, PENTRU ADEVARUL EXPUS MAI JOS, ADEVAR, CE DUPA MINE ESTE, CU TOTUL EPOCAL SI CARE ADEVAR, NU TOTI ROMINII IL ITELEG, ASA CUM, MAI NICI UNII POSTACII NU IL INTELEG, NE EXUNININD PUBLICULUI CITITOR, ACEST MARE ADEVAR, PENTRU CA ACESTI ROMINI SA~SI POATA REGLA, TIRUL VOTURILOR, IN ZIUA ALEGERILOR…..

  NOI ROMINII, AVEM CURENT ELECTRIC, INCIT FIECARE FAMILIE, IN PARTE, AR TREBUII SA PRIMEASCA, CITE 200 DE KILOVATI GRATIS…. .

  DAR CUM SA PRIMEASCA ACEASTA GRATUITATE CIND, SACALII APUSENI, STA CU COLTII RINJITI, SA NE INSFASCE SI ACEASTA BUCATA DE CARNE , ASA PRECUM BINE PRECIZATI, SI CARE SE NUMESTE, INCA O BUCATA DIN ROMUNIA ….

  NU S~AR FI FI AJUNS AICI DACA, NU AVEAM IN DOTARE SI MULTE, CAZI DE TOPOR ? ? ? ? ? ….

  TOCMAI DE ACEIA, POPORUL ROMIN, AR TREBUII SA SE MOBILIZEZE, SI ACESTE COZI DE TOPOR,SA FIE ELIMINATE, FARA MILA, DIN SISTEM….

  STIMA…

  • Vasile

   “VA FELICIT CU MULTA GRATITUDINE…”

   SECURISTII SE LAUDA INTRE EI SI VOR SA CREEZE IMPRESIA CA ASTA ESTE PAREREA MAJORITATII CELOR DE PE ACEST SITE! :)
   L-AU INFLUENTAT SI PE DOMNUL COJOCARU!
   MULTI COLEGI AU RENUNTAT SA MAI POSTEZE AICI.
   ASTA E MISIUNEA SECURISTILOR, SA ANUHILEZE ACEST SITE!

   “COZILE DE TOPOR SA FIE ELIMINATE FARA MILA”! :)

   • Ai dreptate, mai vasilica.
    Incepand cu 89, securistii au trecut “in corpore” de partea Marelui Licurici si asa au ramas pana in ziua de azi, ajutand vestul, cu sarg, sa DEVALIZEZE aceasta tara.
    Au adus-o in ultimul hal, foarte aproape de stergerea sa de pe harta.
    Dar securistii n-au dureri daca partea, de la buget, alocata lor creste de la an la an.
    Ei vor canta in cor – “WELCOME U.S.ARMY! :)
    PS. “COLEGII” tai “AU RENUNTAT SA MAI POSTEZE AICI” deoarece au considerat ca tu esti suficient pentru a controla mintile celor ce citesc acest site.
    Se pare ca te bucuri de pretuirea colegilor tai.
    Totul este relativ, mai vasilica. Am sa-ti spun cel mai scurt banc pe care l-am auzit vreodata: “Era un militian asa de prost incat si-au dat seama si colegii sai…”.
    Daca n-ai inteles bancul, spune-mi si ti-l explic.
    Nu de alta, dar daca inlocuiesti “militian” cu “securist” ai sa intelegi ce pericol te paste.
    Oare?!?

  • Asa ar trebui, dar e greu sa convingi oamenii de buna-credinta atata timp cat paduchii-agitatori le sucesc mintile zi de zi, clipa de clipa.

 • Vasile

  RUSIA II RESPECTA DOAR PE CEI PUTERNICI SI II CALCA IN PICIOARE PE CEI SLABI!

  WELCOME U.S.ARMY! :)

  • Ai luat pozitia de drepti, mai vasilica?
   Asa-i frumos – sa-ti respecti stapanii!
   Dimineata sa latrii voios si sa le aduci papucii la pat si sa le pui ziarul pe tava cu cafeluta.
   Apoi sa le aduci bocancii, nadragii, vestonul, centura si diagonala.
   La plecarea lor, sa latri din tot sufletul si sa alergi dupa masina care-i duce la unitate pana ce stapanul iti va zambi din masina.
   Asta o sa te fericeasca pentru toata ziua.
   Vei astepta cu nerabdare seara, sa latri din nou si sa dai din coada.

   In rest, lasa textele de 2 parale si 3 firfirici!

   Fugi cu ursul de aici ca nu mai sparii nici macar copiii de tzatza.

 • Moment lamuritor

  Productia de energie electrica scapase lacomiei capitaliste.
  Capacitatile de productie aferente – hidroelectrica, nuclear electrica si celelalte – trebuiau sa intre in “fondul suveran de investitii”.
  Inacceptabil!
  Hienele vestice nu-si puteau permite sa piarda aceasta halca din prada numita Romania.
  Grindeanu-ponta, binomul executiei ultimei resurse ramase in proprietatea poporului roman. Marionete scarboase… Evreime de pripas.

 • Soni

  OF DOAMNE, CE SITUATIE !!!

  Cum toate partidele parlamentare ii dau ocazia lui Johannis sa fie altfel de Presedinte decat cei de pana acum ! Este cel promis … romanilor si Romaniei .

  • NICU DORUS GALATI

   Da Soni,

   Cand ai astfel de PROSTI este pacat sa nu PROFITI.

   Lacomia si prostia DISTRUGE SONI.

   Cand crezi ca esti mare,atunci vazi ca esti extrem de mic.

   P.S.D.= PROSTIA SIGUR DISTRUGE.Este inceputul sfarsitului P.S.D.

   Sanatate

 • Nelu Stiuca

  RAZBOIUL DECLANSAT ACUM DE MAFIA POLITICA (PSD+ALDE ) PRIN UCIDEREA INTRE EI , TREBUIE SA SE EXITINDA SI SA CONTINUIE IN RO CU SPRIJINUL SOCIETATII CIVILE ELITISTE ORGANIZATE, PENTRU A CURATI SOCIETATEA ROMANEASCA POST COMUNISM CONTAMINATA DE ; POLITRUCI, IMPOSTORI, MAFIOTI, DE EXCROCI, DE MASONI TRADATORI, DE BANDITI , DE DEMAGOGI, DE PATRIOTI TRADATORI , DE OAMENI DREPTI CU POFTE STRAMBE, DE CREDINCIOSI PACATOSI ETC. TREBUIE ORGANIZATE URGENT ALEGERI ANTICIATE DAR NU CU SI PENTRU FOSTI PUPINCURISTI, DEMAGOGI, TRADATORI DE NEAM, IMPOSTORI SAU POLITRUCI ORI NONVALORI UMANE DEVENITE VEDETE PUBLICE DUPA 1989.

  • Vasile

   - IN ROMANIA NU SE LUPTA BINELE CU RAUL!
   SE LUPTA MAI MULTE GASTI MAFIOTE PENTRU IMPARTIREA PRAZII NUMITA ROMANIA!
   – VEI VEDEA IN CONTINUARE ACEIASI CLASA POLITICA TICALOSITA!
   ACUM, ROMANII NU SUNT CAPABILI SA FACA O REVOLUTIE!
   – DE 27 DE ANI PROSTII AU DAT TARA PE MANA ESCROCILOR SI TOT NU S-AU INVATAT MINTE!
   – POPORUL CARE VOTEAZA ESCROCI NU ESTE VICTIMA, ESTE COMPLICE LA HOTIE! :)

   • Vasilica, nu te-ai plictisit sa repeti la nesfarsit chestia asta?
    Se pare ca asta-i fraza care te scoate din orice incuecatura.
    Vasilica, sefii tai se asteapta la mai multa creativitate din partea ta!
    Vezi, ca esti in pericol sa-ti pierzi painea…

 • OBSERVATIUNE 3 .

  ~ IATA CA, AVEM FERICITA OCAZIE, CA DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, SA NE DESCHIDA CAPUL CU ACEST MULT TRIMBITAT ,,AJUTOR AMERICAN” OFERIT DE PRESEDINTELE STATELOR UNITE ALE AMERICII, DOMNUL DONALD TRUMP . ….

  EU IMI PERMIT,CA ACEST SUCINT, DAR IMPORTANT ARTICOL, SA~L NUMESC CA ISTORIC, EL RAMININD IN ANALELE SCRISE ALE ISTORIEI ROMINILOR, AL ANULUI 2017.

  DEALTFEL. DOMNUL PRESEDINTE DONAL TRUMP, NU PREZINTA NICI O SURPRIZA, PENTRU OMENIREA PLANETEI, CIND DOMNIA SA, IL BATE PE UMAR, PE VIZITATORUL SAU, DOMNUL KLAUS IOHANIS, DAT FIIND FAPTUL CA, DOMNIA SA, DOMNUL TRUMP, A FOST SI SI INCA ESTE, MAI INTII, OM DE AFACERI SI DUPA ACEIA PRESEDINTE AL S.U.A. ….

  TOATA LUMEA,ISI APARA INTERESELE SALE ECONOMICE, NUMAI NOI ROMINII SINTEM GALANTII SI DAM SI HAINA DUPA NOI NUMAI SA VADA OPINIA PUBLICA MONDIALA, CIT DE MULT NE IUBIM SUPERIORII ……

  EU AM ZIS, SI INCA IMI PERMIT SA MAI ZIC, CA, DACA VREM SA DEVENIM SI NOI ,,SUPERIOPI”, SINGURA SOLUTIE CE NE~AR SCAPA DE URGIA BOMBEI ATOMICE, IN CAZUL UNUI RAZBOI MONDIAL, DE CARE SE TOT VORBESTE, IN CULISELE MARILOR PUTERI , ESTE, ,,N E U T R A L I T A T E A T O T A L A A R O M A M I E I” ……

  • Asta ar fi solutia.
   Dar te lasa URSUL GRIZZLY din gheare?
   Asta nu prea lasa prada pe care a pus laba.
   Si mai are si o armata de vasilici, paduchi cu misiunea de a semana confuzia in mintile oamenilor.

 • Vasile

  MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! :)

  Toate televiziunile se straduiesc sa gaseasca adevaratul motiv care sta in spatele scandalului din PSD pentru demiterea guvernului Grindeanu.
  – Dragnea: guvernul a fost ineficient si nu a indeplinit majoritatea punctelor din programul de guvernare
  – Grindeanu: guvernul si-a facut bine treaba si mai sunt doar 9 puncte care sunt in curs de aplicare
  – baronii PSD sunt nemultumiti ca guvernul nu a deschis conductele de bani care sa alimenteze mafia PSD. Purtatoare de vorbe, Gabriela.
  – populatia e nemultumita ca majorarile salariale au fost amanate pentru la anul si la multi ani! :)
  – Dragnea vrea sa arunce toata vina pe Grindeanu si e gasit tap ispasitor!
  – Dragnea vrea sa treaca la etapa a doua din planul de guvernare, crearea a doua FONDURI SUVERANE DE INVESTITII SI DEZVOLTARE, prin care vrea sa jefuiasca ceea ce a mai ramas din averea poporului: HIDROELECTRICA CU TOATE HIDROCENTRALELE, TRANSELECTRICA, TRANSGAZ, NUCLEARELECTRICA, PORTUL CONSTANTA SI MULTE ALTELE!
  Sunt multe incercari pentru a explica evenimentele in curs.
  Esenta problemei este urmatoarea:

  PLANUL DE GUVERNARE FACUT DE VALCOV (cel cu 3 dosare penale pentru mita) SI DRAGNEA, CU CARE PSD SPUNE CA A CASTIGAT ALEGERILE, ESTE FANTASMAGORIC, ESTE O MINCIUNA SI O INSELATORIE!
  ADEVARATUL CONFLICT ESTE INTRE MINCIUNA PSD SI REALITATE!
  DRAGNEA VREA SA ARUNCE IN BRATELE ALTUIA CARTOFUL FIERBINTE!
  MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE!
  NU POTI MINTI LA INFINIT PE TOATA LUMEA! :)

  • Mai vasilica mai, planul de guvernare al lui Dragnea are multe elemente preluate din LC.
   Mai vasilica, stapanii tai s-au panicat, l-au activat pe Grindeanu sa opreasca aplicarea acestui plan.

   • Vasile

    Constat ca sefii tai te-au desemnat SECURISTUL (SECTORISTUL SAU SICTIRISTUL) pentru acest site!
    Tu trebuie sa arunci cu laturi pe oricine vrea sa poarte o discutie serioasa, constructiva! :)

    • Mai vasilica, daca postarile mele au reusit sa te elimine de pe lista de premieri, imi pare rau.
     Dar de ce nu-ti gasesti si tu o munca cinstita?

 • Constantin Cojocaru

  VIZITA LUI IOHANNIS LA CASA ALBĂ.

  1. Am urmărit cu atenţie vizita la Washington a Preşedintelui României, de săptămâna trecută.
  Orice întâlnire a Preşedintelui României cu Preşedintele Statelor Unite ale Ameicicii este un eveniment important şi el trebuie să se bucure de atenţia noastră, a tuturor românilor. Ca şi orice întâlnire a Preşedintelui României cu Preşedintele Federaţiei Ruse, sau cu preşedintele Repubicii Populare Chineze, spre exemplu.
  O astfele de vizită poate avea consecinţe majore, bune sau rele, asupra vieţii noastre.
  2. De regulă, o astfel de întâlnire este stabilită şi anunţată cu mult timp înainte ca ea să aibă loc.
  Tot de regulă, o întâlnire între doi şefi de stat constituie evenimentul cel mai important al deplasării unuia în ţara celuilat
  O astfel de vizită începe cu întâlnirea dintre cei doi şefi de stat şi, dacă este cazul, poate continua cu alte evenimente, de regulă, pentru detalierea înţelegerilor la care au ajuns cei doi şefi de stat.
  Am constatat, cu surprindere, că aceste reguli au fost încălcate.
  Vizita Lui Klaus Iohannis la Casa Albă a fost anunţată cu câteva zile înainte de a avea loc. Vizita a început cu primirea lui Klaus Iahanis la Comitetul Evreiesc American şi decorarea lui de către acest Comitet, pentru contribuţia adusă la „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”, a continuat cu întlniri cu politicieni americani, din care nu a rezultat nimic, cu reprezentanţi ai românilor stabiliţi în SUA, din care nu a rezultat nimic şi, în final, întâlnirea cu Preşedintele Donald Trump, din care a rezultat că şi acesta susţine lupta pe care o duce Klaus Iohannis împotriva corupţiei, pentru „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”.
  3. Să înţelegem că această întâlnire intempestivă a avut ca scop principal confirmarea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii a decoraţiei acordate Preşedintelui României de către Comitetul Evreiesc American, pentru lupta pe care Klaus Iohannis o duce pentru „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”?
  Oare de ce Comitetul Evreiesc American este aşa de interesat de “democraţia şi statul de drept din România”?
  Dacă tot are merite în construcţia „democraţiei şi statului de drept din România”, de ce nu a fost decorat Klaus Iohannis de către Comitetul Evreiesc Mondial? Sau de către Comitetul Evreiesc European? Sau de către Comitetul Evreiesc Român?
  Există vreo legătură specială între “democraţia şi statul de drept din România” şi evreimea americană, pe care noi, românii de rand, nu o cunoaştem?
  4. Am simţit că intru în pământ de ruşine când l-am văzut pe Donald Trump bătându-l cu palma pe spate pe Preşedintele României, în faţa uşii Casei Albe.
  Prin acest gest cât se poate de simplu, Donald Trump i-a arătat şi lui Klaus Iohannis, ne-a arătat şi nouă, poporului român, şi a arătat şi lumii întregi cum vede el relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi România.
  M-am întrebat, în momentul acela. ce ar fi făcut, într-o astfel de situaţie, Ion Antonescu, sau Nicolae Ceauşescu.
  Răspunsul este simplu. Nici unul nici celălaltl nu ar fi ajuns într-o astfel de situaţie. Nici unul nici celălaltl nu ar fi acceptat să ajungă la Casa Albă decât într-o vizită oficială, ca şefi ai statului suceran român. Protocolul unei astfel de vizite nu permite bătaia cu palma pe spate din partea gazdei, indifirent cine este aceasta.
  5. Am simţit, din nou, că intru în pământ de ruşine când l-am văzut şi auzit pe Klaus Iohannis declarând că banii ce vor fi colectaţi de la cetăţenii români pentru apărare, cei 2% din PIB-ul României, „se vor duce în ACHIZIŢII strategice” şi că „vom găsi căi COMUNE de-a lungul anilor să folosim aceşti bani la maximum”.
  Păi, dacă ritmul de creştere al PIB-ului României se menţine la nivelul celui din ultimii 10 ani, în următorii 10 ani, 2% din PIB va însemna peste 50 miliarde de euro.
  Cu 50 milirde de euro, România ar putea sa-şi construiască o industrie de armement de 5 ori mai puternică decât aceea pe care o avea înainte de 1989, industrie care a fost distrusă de „statul de drept”, pentru „întărirea” căruia Iohannis tocmai fusese decorat de către Comitetul Evreiesc American, cu câteva zile în urmă.
  În loc ca cei 50 miliarde de euro să fie folosiţi pentru INVESTIŢII, pentru reconstrucţia şi modernizarea industriei naţionale de apărare, Klaus Iohanis a hotărât şi s-a angajat în faţa Preşedintelui Statelor Unite ale Americii să folosească aceste 50 miliarde de euro pentru ACHIZIŢII de armament, prin căi COMUNE, adică prin cumpărarea de armanent de la producătorii americani.
  Cine l-a mandatat pe Klaus Iohannis să facă un astfel de angajament? Poporul român, cei din banii cărora vor fi plătite cele 50 miliarde de euro? Nu. Atunci, cine?
  Cine sunt proprietarii corporaţiilor americane producătoare de armament în conturile cărora vor intra cele 50 miliarde de euro?
  6. Desigur, cele 50 miliarde de euro, în 10 ani, respectiv 5 miliarde, în medie, pe an, reprezintă numai un mic procent, 5%, din cele peste 100 de miliarde de euro, pe an, adică peste 1.000 de miliarde de euro, pe care investitorii „strategici”, inclusiv cei domiciliaţi în SUA, urmează să-i extragă din România, în următorul deceniu, sub forma profiturilor nedeclarate şi neimpozitate.
  Nu vor face decât să continuie practica din ultimii 27 de ani, când au scos din România peste 2.000 de miliarde de euro, cu ajutorul „statului de drept”, construit şi întărit de către mafia politică instalată la conducerea României prin lovitura de stat din decembrie 1989.
  După cum se vede, sunt în joc sume mult mai mari decât aceea contractată de Donald Trump cu regele Arabiei Saudite.
  Vedeţi cum se limpezesc dedesubturile “vizitei istorice” a lui Klaus Iohannis la Casa Albă.?
  Este suficient să luăm “urma” banilor.
  În anul 2014, înainte de încheierea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, citind cu atenţie programul prezidenţial prezentat electoratului de Klaus Iohannis, i-am desluşit dedesubturile şi am scris următorul articol:
  http://www.universulromanesc.org/dileme-existentiale/teze-idei-concepte/spectrul-socio-politic/480-klaus-iohannis-viitor-asasin-economic-al-romaniei.html
  Recenta vizită a lui Klaus Iohannis la Washington îmi confirmă previyiunile făcute cu 3 ani în urmă.
  Va fi şi mai rău, dacă nu vom reuşi să ne unim, să ne organizăm şi să punem piciorul în prag.

  Constantin COJOCARU
  14 iunie 2017.

  • Bune observatii.
   E clar ca Ceausescu n-ar fi acceptat sa fie batut pe umar ca un valet de catre un stapan care-si manifesta multumirea pentru serviciile pe care sluga i le-a adus.
   Iohannis este exact sluga de care are nevoie tot vestul pentru a mulge, in continuare, vaca romaneasca.
   Achizitia harburilor F16, avioane produse cam odata cu MIG-urile rusesti, sunt o mina de aur pentru americani. Romanii vor trebui sa cumpere permanent piese de schimb de la americani pentru a putea carpi si mentine in aer aceste harburi.
   Uite asa Trump va face din nou America mare.
   Servitorii muncesc, stapanii huzuresc.

  • Vasile

   SECURITATEA COSTA!

   1) Armata Romaniei este prea mica si cu o dotare EXTRM DE SLABA, pentru a-si face datoria de aparare a patriei!
   2) Alianta NATO nu este o asociatie de binefacere, ESTE O ALIANTA DE APARARE COLECTIVA! FIECARE TREBUIE SA-SI FACA DATORIA!
   Cine nu vrea, nu e obligat sa intre in alianta! Dar atunci s-a terminat cu SECURITATEA TARII, CU APARTENENTA LA UE, CU LIBERA CIRCULATIE, CU INVESTITIILE STRAINE! ROMANIA AR CADEA IN AFRICA!
   3) Doar 20% din bugetul apararii este destinat INZESTRARII ARMATEI! Aproape un miliard de euro pe an!
   4) ROMANIA NU FABRICA ARMAMENT MODERN PENTRU CA NU ESTE IN STARE!
   O tara mica nu poate si nici nu e eficient sa fabrice toate tipurile de armament!

   • Mai vasilica, Romania anului 1989 era capabila sa fabrice ORICE, inclusiv arme nucleare.
    Romania ERA IN STARE.
    Tu nu ESTI IN STARE sa-ti faci bine TEMELE.
    IN LOCUL STAPANILOR TAI, EU TE-AS PUNE PE LIBER.

 • OBSEVATIUNE 2

  ~ OBSERV , DIALOGUL PERTINENT SI CONSTRUCTIV , DINTRE CEI 3 DISTINSI DOMNI ANALISTI POLITICI, RESPECTIV DOMNUL NELU STUCA, DOMNUL LAZAR, CA SI DOMNUL VASILE,CU PRIVIRE LA RAZBOIUL RECE, CE SE DESFASORA IN SPATELE USILOR INCHISE, ALE MARILOR PUTERI ALE LUMII…

  DE AICI CONCLUZIA CERTA ESTE CA SI NOI ROMINII, AR TREBUI SA FIM MAI VIGILENTI, CU PROTECTIA TARII NOASTRE SI SA NU MAI LUOM DE BUNA, CA TOT CE ZBORA SE SI MANINCA ? ? ? ….

  AR TREBUII CA,TOTI PATRIOTII TARI, (ATIT CIT MAI SINT), SA DESCHIDA BINE OCHII SI SA INTELEAGA CA, NOI ROMINII, SINTEM MULT PREA MICI, PENTRU O POLITICA ASA DE MARE, MAI ALES ACUM CIND, AM DEMOPAT INDUSTRPA DE APARARE, PRECUM SI AM VINDUT PAMINTURI AGRICOLE STRAINILOR, PAMINTURI CE, TOTALZEAZA O SUPRAFATA CAM CIT MOLDOVA NOASTRA DE MARE….

  ORI MOLDOVA, ESTE CAM O TREIME DIN SUPRAFATA TARII, CEIA CE INSEMNA CA, O TREIME DIN CEI 2% CE SE DAU PENTRU APARARE, SA FIE SUPORTATA DE CATRE, ACESTI NOI PROPIETARI DE PAMINTURI AGRICOLE …

 • Vasile

  Stiti care e culmea pesedismului?

  PSD SA-SI SCHIMBE PROPRIUL GUVERN PENTRU CA NU E SUFICIENT DE SLUGARNIC, SI PONTA SA RADA DE EI! :)

  • Stii care-i culmea divesiunii?
   Sa abati atentia oamenilor de la problemele jenante si contraproductive pentru stapanii tai.

   • Vasile

    Nu te-as fi bagat in seama dar ai spus o MINCIUNA prea gogonata ca sa nu spun ca tu te ocupi cu DIVERSIUNEA, TU ESTI HOTUL CARE STRIGA PRINDETI HOTII! :)
    CARE SUNT STAPANII MEI CA EU NU STIU? :)
    EU SUNT PROPRIUL MEU STAPAN!
    EU SUNT UN OM LIBER SA SPUN CEEA CE GANDESC! :)

    • Te-am mai intrebat mai vasilica.
     In ce valuta gandesti tu?

 • OBSERVATIUNE ,

  OBSERV CA, A INCEPUT, PE ACEST SAIT, SA APARA, PERSONALITATI CU EXPERIENTA, IN DOMENIUL POLITICII EXTERNE, PRECUM DOMNUL NELU STUCA , DOMNUL LAZAR, CA SI DOMNUL VASILE, CE IAU IN DISCUTIE CEI 3 PILONI DE APARARE AI EUROPEI, RESPECTIV GERMANIA, FRANTA SI ROMINIA.

  ~ EU RECUNOSC CA, SINT PROFAN, IN ALE POLITICII EXTERNE, UITINDU ~MA NEDUMIRIT ZILELE ACESTEA,LA TOT ALAIUL DESFASURAT DE MAI TOTI GAZETARII, CA SI TELEVIZIUNILE, INTELEGIND CA VIZITA DOMNULUI PRESEDINTE IOHANIS, IN AMERICA A FOST UN MARE SUCES.

  ~ MULTI COMENTATORI DE MARCA, REGRETA DESFIINTAREA, SI DEMOLAREA INTREPRINDERILOR DE APARARE, CEIA CE INSEMNA CA, S~AR VREA REACTIVAREA LOR …

  ~ ALTI COMENTATORI, AU SUBLINIAT PE LA DIVERSE TELEVIZIUNI CA, TREBUE SA SE REFACA EVIDENTA REZERVISTILOR ? IAR ALTII COMENTATORI SUBLINIAZA, CUM CA FRANTA AR AVEA CITEVA SUTE DE OGIVE NUCLEARE…..

  DECI IN CONCLUZIE, A INCEPUT, DIN NOU, ZANGANITUL ARMELE .

  OARE NU MAI LUPTAM PENTRU PACE ? ? ? ? ? ….

  • Vasile

   TI-E DOR DE PROPAGANDA CEAUSISTA SI “LUPTA PENTRU PACE”!
   CEAUSESCU EXPORTA ARMAMENT SI EXPLOZIBIL IN TOATE ZONELE DE CONFLICT, BA LE MAI DADEA SI PE DATORIE!
   CEAUSESCU TRANSFORMASE ROMANIA INTR-UN LAGAR DE MUNCA FORTATA! CINE VOIA SA EVADEZE, ERA IMPUSCAT!
   ZANGANITUL ARMELOR S-A INTENSIFICAT DUPA CE RUSIA , CHINA, COREA DE NORD, IRANUL, TERORISMUL, AU TRECUT LA OFENSIVA!
   SUNTEM OBLIGATI SA NE APARAM!
   RUSIA II RESPECTA DOAR PE CEI PUTERNICI! :)

   • Iar trancanesti pentru prostii care s-ar putea uita in gura ta.

  • Nu-ti mai face, domnule, complexe.
   Gandesti foarte bine si foarte NATIONAL.
   Si nu te mai uita in gura “guristilor” de la televiziuni sau de pe acest blog.
   Gandeste cu capul dumitale, ca o faci bine.

  • In urmatorii 4-6 ani, nu vor fi razboaie semnificative pe Tera (de genul celor doua razboaie mondiale).
   Dupa aceasta perioada este foarte posibil sa izbucneasca conflicte majore.

 • APROPO DE CEI 3 PILONI ,

  CEL DE~AL TREILEA PILON, ESTE SI ,,SCUT NATURAL DE APARARE”, AL CELORLATI 2 PILONI, DAT FIIND FAPTUL CA ARE, IESIRE LA MARE….

  IN ACEST SENS, EL, PILONUL 3, AR TREBUII SA PRIMEASCA BANI SI NICI DECUM, SA PLATEASCA BANI ? ? ? ? ? …

  • Vasile

   TE-AI OBISNUIT CA ROMANIA SA STEA CU MANA INTINSA.
   “S’IL VOUS PLAIT, MONSIEUR” :)
   ROMANIA VA PRIMI SPRIJIN FINANCIAR SI MATERIAL DACA ISI FACE TEMELE!
   DIN PACATE GUVERNUL PSD A TAIAT INVESTITIILE CA SA DEA POMENI ELECTORLE LA OAMENII LOR SI LA CATEGORIILE CARE-I SUNT NECESARE PENTRU CASTIGAREA ALEGERILOR!

   • Mai vasilica, lasa trancaneala asta de 2 bani!
    Stiu ca-i in joc painea ta, dar romanii au inceput sa se trezeasca…
    GHINION!
    Nu?

  • Bine spus!
   Numai ca matroanele politice de la Bucuresti au transformat Romania intr-un bordel de curve paguboase. Adica si …. si batute si cu banii luati.

 • Vasile

  INTALNIREA DINTRE PRESEDINTELE IOHANNIS SI PRESEDINTELE TRUMP A FOST UN SUCCES PENTRU CA A TRANSMIS UN MESAJ CLAR TICALOSILOR DIN ROMANIA SI DIN RUSIA!
  AMERICA SPRIJINA ROMANIA SA DEVINA SIGURA, PUTERNICA SI PROSPERA! :)

 • Vasile

  EUROPA STA ACUM PE TREI PILONI DE STABILITATE:
  GERMANIA, FRANTA SI ROMANIA!
  PRESIUNEA PUSA ACUM DE PUTIN PE PILONUL ROMANIA ESTE MAI MARE DECAT PRESIUNEA PUSA PE ALTE TARI!
  DACA SE CLATINA PILONUL ROMANIA, PUTIN OCUPA JUMATATE DIN EUROPA!!!

  • Normal ar fi ca Rusia sa faca parte din UE deoarece Europa se intinde pana la Urali, asa ca jumatate din Europa este teritoriu rusesc.
   Daca ai sa te uiti pe harta, ai sa vezi ca Romania se afla exact in centrul geografic al Europei.
   Antirusismul asta este tembel. Americanii, de tipul lui Trump, au inceput sa inteleaga ca rusii sunt aceeasi rasa cu majoritatea europenilor (subrasa caucaziana) si cu jumatate dintre americani (la utimul recensamant s-a stabilit ca negrii si hispanicii au ajuns jumatate din populatia SUA) si ca pericolele s-au mutat mai spre rasarit.
   De altfel, si oamenii seriosi din Europa au legaturi extraordinare cu rusii.
   Vorbesc despre primii doi piloni pe care-i amintesti mai sus si care se bat intre ei sa-si imparta piata ruseasca si sa capete acces la materiile prime ale Rusiei.
   Numai imbecilitatea damboviteana perpetueaza o rusofobie cretina.
   Fara o alianta cu Rusia, copiii (cati vor mai trai)tai vor invata limba chineza cantand. La fel si copiii americanilor.
   Ai strans milionul de oameni cu vointa?
   Ai mare vointa – tu cu inteligenta nu stai prea bine.

   • Vasile

    IN ROMANIA ACTIVEAZA MULTI AGENTI AI LUI PUTIN SUB FORMA UNUI RAZBOI HIBRID DE PROPAGANDA SI AGENTI DE INFLUENTA!
    “REVOLUTIA” DIN 1989 A FOST DE FAPT O LOVITURA DE STAT PLANIFICATA DE AGENTII SOVIETICI DIN TARA SI CEI VENITI DINAFARA!

    • Fara indoiala ca a fost o lovitura de stat.
     Fara indoiala ca rusii au fost implicati.
     E bine cunoscuta povestea celor 60 de mii de turisti straini care au “invadat” RO dupa ultimul congres al PCR si care si-au petrecut aici UN AN de “CONCEDIU” (fara plata?).
     Ai vazut, mai Vasilica, cat de stimulativ a fost al XIV-lea congres al PCR pentru turismul international?
     A fost o lovitura de stat pusa la cale, in 89, la Malta, la intalnirea dintre “idealistul” Gorbi si reprezentantul celei mai pragmatice natiuni a momentului – americanii – Bush I-ul (vezi – http://jurnalul.ro/scinteia/special/intalnirea-dintre-bush-si-gorbaciov-axa-yalta-malta-via-bucuresti-529136.html).
     Incepand din decembrie 89, ca tot “patriotul”, m-am aflat si eu pe strazi si era sa incasez gloante ca Horia Caciulescu. Am fost mai norocos decat amaratul ala de actor.
     Oricum, la toate manifestatiile din 90, au fost nelipsiti “atasatii culturali” ai ambasadelor vestice (SUA, Germania, Franta).
     Probabil studiau FENOMENUL CULTURAL care este o manifestatie. Precis studiau GRAFICA inscriptiilor de pe pancardele cu care se manifesta si, probabil, METRIA si RIMA sloganurilor strigate de manifestanti.
     Ce s-o mai lungim, mai Vasilica, intrebarea cheie, de cand se cauta adevarul intr-o cercetare, intrebarea a tot-lamutitoare si veche de cand exista cercetari pe lumea asta este QUID PRODEST?, sau, pe intelesul tuturor, – CUI I-A FOLOSIT?
     Am ajuns o colonie ruseasca, nu-i asa? Petrolul ni-l iau rusii, padurile ni le rad rusii, platforma continetala a Marii Negre a ajuns in folosinta rusilor, mineralele apusenilor tot la rusi ajung, la fel si industria siderurgica si cea de automobile etc, nu-i asa mai Vasilica?
     Vasilica, fugi cu ursul rusesc de aici pentru ca URSUL GRIZZLY a devenit a toate-stapanitor pe aici.
     Pentru cei ce nu se pricep, ursul grizzly este specific Americii de Nord si este MULT MAI AGRESIV SI MAI PERICULOS DECAT URSUL BRUN, traitor pe la noi si in Rusia.
     Cu ursul rusesc poate-l mai sperii pe dl Decebal.
     Dar nu cred – are prea mult bun-simt nativ in gandire.
     VORBEAI DE AGENTI DE INFLUENTA? Tu in ce valuta-ti primesti onorariul? Dolari? Euro?

  • Nelu Stiuca

   PROFETE Vasile!
   PUTIN SE LUPTA CAT POATE de mult SA PASTREZE CEEA ce ARE .
   AMENINTAREA LUMII VINE DIN PARTEA RASEI GALBENE.

   • Vasile

    NU SUNT PROFET.
    PUTIN AR VREA SA REFACA URSS SI ZONA DE INFLUENTA DIN EUROPA, PLUS GRECIA, ITALIA, TURCIA, SIRIA ETC.
    DACA NATO ESTE UNIT, O SA-L STOPEZE PE PUTIN! :)
    CHINEZII DEJA AU ACAPARAT MARE PARTE DIN AFRICA PENTRU RESURSE!

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO .

  ASA AM GINDIT SI EU, CA SI DUMNEAVOASTRA SI IN GENERE ASA GINDESC MAI TOTI OAMENII CINSTITI, ATIT DIN TARA NOASTRA CIT SI DIN STRAINATATE .

  ESTE COMPLET GRESIT, DACA VA STATIONATI DOAR LA ACESTE TRASATURI CARACTERISTICE DE OM CINSTIT .

  GINDITI~VA CA POATE AVETI SI DUMNEAVOASTRA COPII, SAU POATE O SA AVETI SI EI O SA VA INTREBE ? ~ TATA TU CE MI~AI LASAT CA ZESTRE ?…

  SI DUMNEAVOASTRA O SA~I RASPUNDETI ~ ,, CINSTEA TATA ”

  TRAIM TIMPURI GRELE, DOMNULE AMEDEO CIND CINSTEA CE ODATA A FOST O VIRTUTE ACUM ESTE SUGRUMATA DE HOTI BANDITI SI MAFIOTI …

  CE EXEMPLU MAI BUN POATE FI, CIND, AVEREA FACUTA DE PARINTII NOSTRII, S~A DUS PE APA SIMBETEI SI NU RASPUNDE ABSOLUT NIMENI… ~

  UNDE NE SINT INTREPRINDERILE ?, UNDE NE ESTE PETROLUL?, UNDE NE SINT PADURILE ?, UNDE NE ESTE AURUL?, UNDE NE ESTE O SUPRAFATA DE TEREN AGRICOL, CIT MOLDOVA NOASTRA DE MARE ? UNDE,UNDE SI IAR UNDE ? ? ? ? ? …

  DACA LEGEA COJOCARU, SE APLICA DIN ANII 1989, UCUM NU NE MAI PUNEAM ACESTE FIRESTI INTREBARI RETORICE ?

  EU ZIC CA CEL MAI BUN LUCRU ESTE, SA VA INREGIMENTATI INTR~O GRUPARE POLITICA DE CENTRU SI SA O SPRIJINITI CU TOT TALENTUL DUMNEAVOASTRA DE DISTINS INTELEPT.

  CUM P.P.~L.C. ESTE UN PARTID DE CENTRU, FITI BINEVENIT DEOCAMDATA CA SIMPATIZANT, ASA PRECUM SINT MULTI MILITANTI PE ACEST SAIT AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU .

  STIMA

 • Soni

  AZ-ule,

  Stiu ca stii cat de metamorfozat esti !
  Daca am criticat, asa cum am specificat si alta data, am criticat IDEILE si nu OAMENII.
  Dupa ce-mi spui c-am criticat ani de zile ideea LC ( e adevarat , sunt aproape 10 ani de zile), de ce nu mi-ai dat posibilitatea sa nu mai carcotesc ???
  In viata la orice exista un termen de garantie iar dupa expirare termenului respectiv, incepe alterarea.
  Ai ajuns sa ma caracterizezi ca simplu carcotas fara vreun interes sau sentiment si ca dau cu pietre-n balta. Cu alte cuvinte, sunt prost. Asa gandire, asa om ( ma refer la tine).
  Cand ratiunea este dominata de anumite interese sau sentimente, gandirea devine haotica .
  Pentru mine astfel de oameni nu sunt de condamnat ci de compatimit !

  • Am citit comentariile anterioare și am înțeles clar ca bună ziua că dv. domnule Soni spuneți, negru pe alb, că sunteți cârcotaș. Nu am găsit cum și când v-a interzis A.Z. să nu cârcotiți!
   Răspunsul din 2 iunie ora 12:54 l-ați încheiat astfel: *cârcotaș, cârcotaș, cârcoteca!* și conținutul respectivei lucrări artistice – afirm cu regret că am citit – este o confuzie realizată intenționat. V-am răspuns aici prietenește, cunoscând poziția acelora pe care i-am îndemnat să citească lucrările domnului Dr. Constantin Cojocaru.
   Mai multe, nu găsesc sensul de a vă spune și este de preferat să nu mă amestec în durerile altora (mai ales că și le fac prin propria conștiință).

   • Soni

    Nici in cele mai urate visuri n-as fi crezut ca exista politica cu asemenea ineptii.
    De simpatizanti sau sustinatori nici nu mai vorbesc!
    Omul simplu s-a retras demult. Sustinatorii versus simpatizantii se multiplica ba chiar au pus mana pe haturi si conduc !!!
    Adevarati administratori. Nu sunt bisericos deloc dar respect si practic cele 10 porunci biblice deoarece ele reprezinta invatamintele familiei in care te-ai nascut.
    Carcotas, am fost botezat aici pe site de “propietar” . Daca cineva crede ca o alta opinie inseamna carcoteala, atunci sa fie sanatos!
    Daca exista proprietatea asupra site-ului, nu exista partid proprietate. Ca atare ma implic pentru aproapele meu dar atunci cand deranjez
    mi se pune bariera ( n cazuri de com. neafisate).Infatuarea este la ea acasa .
    Nu stiu ce interese sunt dar stiu un lucru: orice om isi doreste sanatate si libertate.
    Si… vorbind de libertate, ma refer si la libertatea constiintei.
    Nu stiu la ce te referi spunand ” durerile altora” , eu cel putin, nu am niciun fel de durere, fizica sau morala. Personal am spus si repet, nu ma intereseaza omul ci ideea expusa.
    Acelasi, Soni

    • Dar, am impresia c-aș spune o inepție afirmând de sănătatea mintală și sănătatea spirituală, care vă sunt coșmaruri de groază.

     • Soni

      Am impresia ca ” te-am suparat mult de tot”!
      Ti-am cam incurcat “actionarii” !!!
      Cred ca te-ai privit in oglinda si de atata suparare m-ai vazut pe mine.

 • PENTRU DOMNUL A.Z .

  DECI, IN CONCLUZIA SPUSELOR DUMNEAVOASTRA, AR FI BINE SA ABANDONAM LUPTA DE POPULARIZAREA ,,LEGII COJOCARU”, DEOARECE, COSTA PREA MULT, IN A SUSTINE ACEASTA DOCTRINA ,,COJOCARU” LA POSTURILE DE TELEVIZIUNE, CE SINT ALE CELOR INPLICATI IN LOVITURA DE STAT ? ~ IAR DE DAN DIACONESCU, NU TREBUE SA MAI VORBIM, CUM CA, ACESTA, A BAGAT 63 DE ALESI AI NEAMULUI, IN PARLAMENTUL ROMINII CU AJUTORUL POPULARIZARII ,,LEGII COJOCARU”, DEOARECE IL ETICHETATI CA A FOST UN EXCROC ? ? ? ?….

  • Ați înțeles total eronat – citiți mai atent.

 • Soni

  Vasile,
  Tu faci pasul inainte, ca altii din conducerea PP-LC-ului sa faca pasul inapoi.
  Asteapta mult si bine. Daca ar fi fost o simpla gresala
  poate exista acest pas. Insa cand “se greseste” intentionat nu vei vedea niciodata. Am tot spus: cand au existat asemenea “greseli” fara a cere pasul inapoi, ci eu am lasat persoanele sus-puse sa se balaceasca in propiul suc. Amintesc de Referendumul pentru demiterea lui Basescu, cand oamenii erau sfatuiti de sefi si aghiotanti sa nu iasa la vot ; Funar, a fost sprijinit pentru candidatura la prezidentiale din partea sfatuitorilor PP-LC. Acum vad ca acest personaj , Funar , intretinatorul CARITAS-ului de la Cluj, sustine ca IIsus Hristos era blond !!! ( Omul, a devenit religios). Numai vorbesc de focul aprins al PP-LC-ului in jurul PRM-ului si al lui Zamfirescu, la care am comentat la timpul respectiv. Dupa aceea, Zamfirescu a dat cu tifla si L.C. si PRM. Lucruri uitate , transmise de un..”carcotas”.
  Urmaresc multe evenimente si aspecte politice si le analizez in felul meu ! Absolut toi diriguitorii PP-LC-ului dupa caderea libera in prapastie a PP-LC-ului se vaieta mai rau decat o moasa comunala : ba ca nu au avut bani pentru publicitate, ba ca nu au reusit sa stranga semnaturi, ba ca bandele de talhari ii impiedica in a-si pune in aplicare doctrina etc.,, etc., Oare, ce au gandit cand au purces la elaborarea L.C. si PP-LC ? S-au bazat numai pe ajutorul DOmnului. Dumnezeu iti da dar nu iti baga si-n traista !
  A mai fost un partid prin 1992, s-a mai candidat la prezidentiale fara sa se stranga semnaturile, asa ca ..aceiasi actori cu alta frizura! Si ..din pacate timpul nu ne iarta !
  Singura posibilitate de a mai face sa nu se zdrobeasca de stancile din prapastie a PP-LC-ului este aceea de a face cunoscuta LC , eu ii spun simplu idee ( nu este o lege) la pelerinajul mormantului lui Arsenie Boca ( acolo vin de peste tot).
  Ori daca cumva va fi vandut PP-LC-ul in totalitatea lui la licitatie, sunt dispus sa particip si eu, poate-l cumpar !!! Cand nu voi mai fi, urmasii mei vor avea un “insectar” complet.
  Persoanele publice sunt si la “discretia” mea, asa ca , eu..cant !

  AZ-ule, Diaconescu se elibereaza curand, deci pregateste-te sa-l imbratisezi, deoarece este “meritul” lui si al lui Barbu pentru infiintarea celor doua partide. Cu toate carcotelile si zbaterile voastre !

  • Vasile

   Dar de ce nu-ti faci tu partid, pe gustul tau?
   Acum nu-ti trebuie decat 2 sonisti si cu tine 3, si gata partidul sonistilor!
   Ah daaaa, acolo nu mai poti sa fi carcotas! :)
   E mai usor sa demolezi decat sa construiesti!

   N-ai grija, eu nu fac pasul inainte in PP-LC pentru ca am facut mai demult pasul inapoi!

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Soni,
   Tocmai mă pregăteam să răspund la abjectiile dumneavoastră când am dat peste cele 10 porunci aşezate de Ion Raţiu la temelia Uniunii Mondiale a Românilor Liberi, cu 33 de ani în urmă.
   La acea dată, în anul 1984, eu eram refugiat politic la Cairo, în Egipt, unde m-am trezit timp de 360 de zile cu ideea că acea zi s-ar putea să fie ultima zi din viaţa mea. Un coleg de al meu, profesor la ASE, trecuse prin asta. Se refugiase la Cairo, cu puţin timp înainte de mine si securitatea lui Ceuşescu îl adusese acasă cu picioarele înainte.
   Calvarul meu a continuat, apoi, 5 ani, ca refugiat politic la Chicago, în SUA, şi alţi 27 de ani, în România postdecembristă.
   Pentru ca, acum, să trebuiască să suport abjecţiile dumneavoastră, pe propriul meu site.
   Citiţi. Poate rămâneţi cu ceva.

   10 PORUNCI
   Iată, cele 10 porunci ale exilului românesc, citite de Ion Rațiu în 1984 la Geneva, la primul Congres al Uniunii Mondiale a Românilor Liberi (UMRL):
   1. Fii mândru că ești român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil, vechi. Civilizația are rădăcini adânci în pământul țării noastre.
   2. Afirmă-ți dragostea pentru patrie de câte ori ai ocazia. Nu pentru că ești șovin, ci pentru că dorești să-i servești pe cei rămași acasă.
   3. Apără drepturile poporului român în totalitatea lui: nu regățeni, transilvăneni, basarabeni, bănățeni, timoceni, aromâni sau megleniți. Toți suntem români.
   4. Ajută-ți compatrioții: din mai puținul ce ai, dă-ți tainul; nu-l precupeți.
   5. Susține instituții românești din diaspora oricât de modeste și imperfecte ar fi.
   6. Nu critica niciodată, nici măcar „prietenește“, pe românul care se străduiește să apere sau să promoveze cauza națională. Fă tu mai bine.
   7. Nu aduce nicio critică, nici măcar „constructivă“ semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă; făcând mai mult și mai bine decât face el.
   8. Fii totdeauna conștient că gelozia, invidia și calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat și slab care nu mai are nici țară și nici poziție în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
   9. Opune-te numai celor care guvernează la București pentru că ei siluiesc voința poporului român. Opoziția față de eforturile altor patrioți români este irosire de energie.
   10. Fă ceva pozitiv pentru țara ta, pentru țara din care te tragi și pentru compatrioții tăi, oricât de modest sau neînsemnat; dar fă-o în fiecare zi.

   • Tudor

    Vă salut,
    Vreau să pun comentariul pe facebook mai puțin ” partea cu Soni”
    Puteți să il puneți Dumneavoastră?
    Îl consider un mesaj mobilizator și de conconștientizare a realității.

    • Tudor

     În ceea ce privește spusele Domnului Soni eu înțeleg urmatoarele:
     – la ultimele alegeri prezidențiale Partidul Poporului nu a reușit să strângă numărul minim de semnături și l-a sprijinit pe Funar, un candidat fără nici o șansă. Personaje gen Monica Macovei și alții asemenea au reușit
     – la ultimele alegeri parlamentare situația s-a repetat.
     De fiecare dată, în momentele cheie, s-a întâmplat ceva total opus asteptarilor sustinatorilor.
     Din ce spune Domnul Songi eu inteleg că degeaba e bun programul dacă e folosit doar pentru a testa piața și a direcționa electoratul.
     Posibil să spună că sunteți omul sistemului și sunteți folosit în funcție de interese.
     Și eu am foarte multe semne de întrebare vis a vis de acțiunile politice ale acestui partid mai puțin cele economice care mi se par extrem de bune și de mediatizat în continuare.

 • Amedeo

  Iata ca mai exista si oameni care ar lupta impotriva nedreptatilor sau terorismului indiferent din ce parte vine.
  El se numeste simplu Florin si nu este un militar cu mult antrenament, ci este un simplu cetatean, european. care doreste si el ca multi altii o alta viata. Si-a parasit locurile natale cautind un loc de munca care sa-i aduca bunastarea pe care o merita oricine vrea sa munceasca.
  A avut curajul sa ia atitudine impotriva unor teroristi care erau hotariti sa ucida tot ce le cadea in mina.
  Florin s-a comportat ca un erou, pacat ca a fost poate singurul. Adevarul este ca avem nevoie de citi mai multi eroi de acest fel, altfel fenomenul terorismului nu va putea fi stopat sau nici macar minimalizat.
  Florin trebuie mediatizat cit mai mult pentru ca oamenii sa inteleaga ca daca nu se actioneaza cum a reactionat el
  terorismul va lua amploare, iar viata in cele mai multe tari va devenii un cosmar.

 • Vasile

  PUTIN A VORBIT CU TALC
  “INTREBATI-L PE DODON CA EL STIE MAI BINE”
  vrea sa ne spuna ca
  DODON STIE CA PROPAGANDA RUSA L-A FACUT PRESEDINTE!!!
  :)

  • Soni

   Grindeanu a reactionat cu talc la criticile lui Firea ? “Adevaratii dusmani ai Guvernului PSD-ului sunt in afara PSD-ului? Oare ? Nu m-ar mira deloc !

   • Vasile

    E greu sa gasesti la Grindeanu o ideie inteligenta si subtila.
    El vrea sa faca apel la unitatea PSD pentru sustinerea guvernului si de aceea spune ca “adevaratii dusmani ai guvernului PSD sunt in afara PSD-ului”.
    “Marioneta” Grindeanu “s-a defectat” si nu mai executa promt comenzile lui Dragnea! :)

 • Un aprig comentator se prezintă aici cu două idei prețioase:
  1. Trebuie consolidată doctrina PP-LC dar, mai întâi nu a citit doctrina existentă în secțiunile acestei pagini;
  2. Trebuie găsiți cât mai mulți tineri și organizând cât mai multe simpozioane și conferințe…, dar nu înțelege câte mii de euro costă minutul pentru prezența la un post tv comercial – tvr fiind sub controlul autorilor loviturii de stat. Nu înțelege nimic, sau nu vrea, justificând viclean că i-ar lipsi nu știm ce pregătire politică. Presupunem că are totuși o bună instruire despre politica a trădătorilor.
  Altul, otrăvește Legea Cojocaru pretinzând că e o analiză critică (constructivă) și vedem limpede batjocura distructivă.
  Amândoi suferă de sindromul escrocului Dan Diavolescu.

 • MESAJ SCURT PENTRU DOMNUL SONY ,

  TIN SA VA MULTUMESC, DOMNULE SONY, PENTRU FRUMOASELE SI DEOSEBITELE INDICATII, DATE SUBSEMNATULUI PRIVIND PRECIZARILE MUNCII CU CAPUL, CA SI MUNCA CU BRATELE…

  CINDVA, PE TIMPURI, MAI MUCEA SI CU CU GURA, SI AVEAU SALARIU CHIAR MAI MARI DECIT CEI CE MUNCEAU CU CAPUL SAU CEI CU BRATELE ….

  INTIMPLAREA FACE CA EU, SA~I CUNOSC PERSONAL, ATIT PE CEI CE MUNCEAU CU CAPUL, CUM AR FI INGINERII PROIECTANTI.. CIT SI PE CEI CE MUNCEAU CU BRATELE CUM AR FI SI SINT MUNCITORII, CIT SI PE CEI CE MUNCEAU CU GURA, CUM AU FOST ACTIVISTII …

  AR FI FOST FOARTE INTERESANT DACA, DOMNIA VOASTRA SPUNEA~TI CU SUBIECT SI PREDICAT, DIN CE CATEGORIE SOCIALA ATI DACUT PARTE IN TRECUTUL APROPIAT ?….

  ATI FOST CUVA MUNCITOR CU BRATELE,MUNCITOR CU CAPUL, SAU CU MUNCITOR CU GURA ? …

  STIMA .

  • Soni

   Eu de acum inainte nu-ti mai spun Decebal ci “catelus cu parul cret…”, deoarece spui : “candva ,pe timpuri” ai cunoscut personal pe cei care munceau in special cu …gura !
   In “trecutul apropiat” imi ceri mie sa-ti spun cu ce munceam? cu gura, cu bratele, gandeam cu capul?
   Cred ca te-ai convins ! Doar tu ai scris aici ca am cateva sere, platesc zilierii bine. deci ar trebui sa-mi concep un proiect , sa gandesc cu ..capul, sa muncesc cu bratele iar de gura nici dracul nu ma intrece cand cineva incearca sa-mi “betegeasca” poporul meu !
   Absolut toti politicienii. in special in democratie, sunt curcile plouate care asteapta sa inhate oualele de aur de sub closca, fara a fi trasi la raspundere sau oferi vreo garantie.

 • Uite ca am gasit asta pagina despre Varianta Cojocaru, cautand despre maramu.

  Acum iti spun ca faci treaba super. poate vrei
  sa cunosti si pagina web http://cazare-maramures.net un site despre tara maramuresului.
  Mult succes

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO 2

  V~AM CITIT MESAJUL, DE DOUA ORI, SI NU AM ITELES CE ANUME VRETI SA SPUNETI ? ~ FACETI O SERIE DE ALUZII CE DEASEMENI NU LE INTELEG PRECUM ACEIA CU 4 ANI, CA SI INDICATIILE PRETIOASE DATE NOUA SIMPATIZANTILOR P.P.~L.C. DE~A NE ORGANIZA MAI BINE, PENTRU A ATRAGE CEI 60% NE VOTANTI ?.

  BINE AR FI DOMNULE AMEDEO DACA V~ATI PRONUNTA CU SUBIECT SI PREDICAT, CE ANUME TABARA POLITICA SIMPATIZATI ~

  ~ PE CEI DE STIGA ?
  ~ PE CEI DE DREAPT ?
  ~ PE CEI DE CENTRU ?

  STIMA

  • Amedeo

   Draga d-le DECEBAL,
   eu nu pot spune ca simpatizez cu o anume tabara politica, de fapt in Romania nu exista tabere politice ci numai lupte pentru anumite interese.
   Eu unul sunt adeptul libertatii omului in general,iar in paticular doresc ca oamenii sa fie cit mai cinstiti posibil, cit mai educati posibil si prin asta sa-si arate iubirea pentru aproapele sau cit si iubirea de natie.
   Orice lucru rau impartasit de o multime de oameni poate devenii o piatra de moara pentru orice popor si deci acesta are obilgatia cind a descoperit raul sa-l rada de la radacina
   In cei patru ani care se scurg intre alegerile parlamentare un om are timp suficient sa inteleaga daca a gresit sau nu la alegerile precedente si sa se corecteze la noile alegeri. Este cea mai mare prostie sa gresesti din nou, acest lucru te va costa.
   Deci eu nu sunt nici de stinga, nici de dreapta si nici de centru, eu nu fac politica, eu numai imi spun parerea despre ce se intimpla si sunt curioa ce spun altii de ce se intimpla. Eu iubesc libertatea si tot ce deriva din ea, nu am furat si nu vreau sa fur, nu am mintit si nu vreau sa mint, am respectat omul chiar daca el nu a fost de acord cu mine. Tot ce am facut in viata mea de pina acum a fost pentru famile, pentru mine personal si pentru societate invatind pe altii mai tineri din tainele meseriei mele. Sunt foarte multumit de ceea ce am facut pina acum si crede-ma ca daca ar fi sa o iau de la inceput as alege acelasi drum, nici de stinga, nici de dreapta si nici de centru
   Politica mea este viata in general

 • LUCRU DE NOAPTE ,

  OBSERV CA, DOMNUL SONY MA ACZA CA LUCREZ NOAPTEA …

  ~ N~AM CE FACE DOMNULE SONY ? ~NOPTEA LUCREZ CU CAPUL IAR ZIUA LUCREZ CU BRATELE, CA ZILIER IN SAT…. .

  AM FAMILIE NUMEROASA SI ACEASTA TREBUE INTRETINUTA .

  DACA SE APLICA ,,LEGEA COJOCARU”, PUNEAM SI EU MINA PE 20.000 DE EURO, CUMPARAM PAMINT CA DUMNEAVOSTRA, SI VA URMAM EXEMPLU DUMNEAVOASTRA, IN A~MI FACE SI EU, INTOCMAI CA DUMNEVOASTRA, VRE~O 3~4 SERE…

  DUMNEAVOASTRA DOMNULE SONY, ATI AVUT NOROC CIND ATI CUMPARAT PAMINTUL AGTICOL DEOARECE, PE DEOPARTE ATI AVUT BANI, AVIND PROBABIL, VRE~O FUNCTIE PE TIMPUL COMUNISTILOR, IAR PE DEALTA PARTE, PAMIBTUTILE AGRICOLE EREAU FOARTE, FOARTE, EFTINE, LA NOI VIZIDU~SE HECTARUL SI CU UN MILION LEI VECHI .

  DACA LOCUIAM IN ACEIAS LOCALITATE CU DUMNEAVOASTRA, VENEAM LA DUMNEAVOASTRA LA MUNCA, LA SERELE CE SPUNET CA LE~ATI CONSTRUIT, CA AM AUZIT CA, PLATITI BINE SI CA, AVETI LIPSA DE FORTA DE MUNCA ….

  STIMA .

  • Soni

   Domnule Decebal, eu nu acuz ci doar constat ca si in cazul de fatza.
   Cum adica lucrezi cu..capul? Cu, capul nu se lucreaza, se gandeste cu exceptia somnului si viselor cand intervine subconstientul.
   Intr-adevar cu bratele se lucreaza dar nu haotic ci dupa un anumit plan.
   Da, in perioada comunista am avut o functie foarte “importanta”. Am fost si sluga si stapanul meu. Cat despre angajare la mine, imi pare rau, ma descurc singur, multumindu-ma si cu un profit net mai mic decat inainte.
   Consider ca e momentul sa nu ma mai urmariti pe mine ci pe actualul presedinte al Romaniei care este si va fi cu totul altfel decat ceea ce am avut pana acum.
   S-auzim de bine !

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO ,

  ESTE PENTRU PRIMADATA CIND, PRONUNTATI CUVINTUL P.P.~L.C. SI CA DUMNEAVOASTRA, MULTI ALTII ….SI NE MAI MIRAM DE CEI 60% CE NU AU IESITI LA VOT ? ? ? ? ?

  IMI ADUC AMINTE, IN RECENTA CAMPANIE ELECTORALA, DE DOMNUL FLORIN ZAMFIRESCU, CE REPREZENTA P.R.M. SI CARE P.R.M, FACUSE ALIANTA CU P.P.~L.C., DOMNIA SA, N~A SCOS O VORBA, IN ACEA CAMPANIE ELECTORALA, DESPRE LEGEA COJOCARU, DE~SI A FOST INVITAT LA MULTE TELEVIZIUNI DIN TARA .

  MAI TOATE PARTIDELE AU MERS PE IDEIA ,,PLECATI VOI CA SA VENIM NOI” ?

  SINGURUL PARTID CARE A VENIT CU UN PROGRAM DE GUVERNARE, A FOST P.S.D,~UL SI ACUM TOATA ,,ARMATA LUI BABOI”, PRINTRE CARE SI CEI CE NU AU IESIT LA VOT, VREA SA LE DEA IN CAP P.S.D.~ISTILOR ? ? ? ….

  CISTIGAREA PUTERII POLITICE, SE FACE PRIN VOT ….

  DACA CEI REVOLTATI, DE ACTUALA GUVERNARE, VREA SA SHIMBE LUCRURILE, ARE TOT TIMPUL CA PINA LA ALEGERILE VIITOARE, SA SE ORGANIZEZE SI SA CISTIGE INCREDEREA ALEGATORILOR……

  P.P.~L.C. ESTE, PREA DE PUTINE ORI, ROSTIT PE ACEST SAIT, AL DOMNULUI PROFESOR, EL FIIND MAI MULT ROSTIT PE SAITUL DOMNULUI COSTI POPA, CA SI PE SAITUL, DOAMNEI DOMNISOAREI,MARIANA BERECHET….

  STIMA .

  • Amedeo

   Ai o data la 4 ani posibilitatea sa alegi pe cine vrei?
   Eu zic ca o ai. De ce nu o folosesti? De ce iti faci rau singur? De ce nu reusiti sa fiti uniti si nu va spuneti dorintele? Motivati ca degeaba votati pentru ca altii pe care nu-i vreti vor cistiga. Daca cei 60% ar sti ce inseamna sa votezi si nu ar fi divizati si ar intelege ca ei pot schimba ceva atunci lucrurile ar merge mult mai bine.
   Eu cred ca avind ajutorul PP-LC acesti 60% vor putea in viitor sa-si demonstreze putera de decizie in societate.
   Pentru asta trebuie ca oamenii si PP-LC sa se ajute unul pe altul.lucrind impreuna vor venii si implinirile.

 • Nelu Stiuca

  Datorita cauzelor si factorilor interni de ordin subiectiv, total nefavorabili, cat si a celor externi, CRIZA din ROMANIA ce se manifesta atat in plan economic, cultural, social, al dreptului persoanei si poporului roman, cat si in plan moral, nu are nici o sansa sa fi rezolvata, asa cum s-a vazut in experienta celor 27 de ani de tranzitie fara orizont si pseudodemocratie originala.
  CRIZA din Ro este caracterizata de, INCOMPETENTA majora dovedita prin, nevalorificarea potentialului uman inventiv si a factorilor potentiali de productivitate mai ales cei NATURALI daruiti de forta divina Romaniei precum si de lipsa profunzimii si coeziunii politicilor publice esuate, dar si de IMORALITATEA generalizata, ce se datoreaza in mare parte si justitiei care functioneaza LA COMANDA sau dupa algoritmi politici si nu in baza unor ratiuni juridice sociale general valabile pentru toti membri societatii.
  Formatiunile politice Parlamentare cauta sa mascheze incompetenta si imoralitatea lor si prin desfasurarea continuua de campanii electorale in care subiectele principale ale disputelor “doar a celor publice” sunt reprosurile penale sau cine fura mai mult si nici decum cele referitoare la Politici Publice.

 • Amedeo

  Este foarte bine ca ne interesam ce se intimpla in lume, rau sau bine. Dar tot atit de necesar ar fi necesar sa vorbim si de ce se intimpla in tara. In ultimul timp se intimpla o multime de lucruri rele, pe care tinerii frumosi si liberi nu le considera ca fiind importante. Nu conteaza cind cineva fraudeaza, suntem cu coruptia in gura dar nu facem nimic sa o reducem macar. Nu stim nici ce vrem si nici cum sa intelegem ca din inertie si uitare nu a iesit niciodata nimc bun. Spun uitare pentru ca asa se pare, ca am uitat ca avem o tara, ca am uitat ca avem copiii care vin dupa noi si poate ca nu vor mai avea unde sa traiasca. Am uitat ca avem drepturi, pe care nu ni le respectam. Am uitat ca democratia inseamna libertate si dreptul la o viata din ce in ce mai buna. Am uitat ca avem si dreptul de a vota, drept care poate aduce la conducerea tarii pe cei care-i dorim. Chiar am uitat?
  Se spune ca 60% din populatia tarii nu a fost la vot sau ca au anulat votul. Intrebarea este de ce au facut asta. Era in interesul oamenilor sa mearga la vot si sa voteze in cunostinta de cauza. Toti spun ca nu au vrut sa voteze politicieni corupti, hoti sau vinduti. De acord, nu trebuiau sa faca asta. Trebuiau ca toti acesti 60% sau macar jumatate din ei sa voteze cu PP-LC, partid care putea sa le satisfaca toate dorintele. De ce nu s-a intmplat asa? Din cauza mafiei psd-iste sau pnl-iste? Cum puteau acestia sa-i impedice pe oameni sa voteze ce anume vroiau? Se pare ca au fost alegeri corecte, nu s-au semnalat fraude, deci totul a decurs in mod democratic.
  De ce PP-LC nu a intrat in parlament, macar cu 5%. Sunt intrebari firesti la care as astepta un raspuns coerent si nu de felul ca mafia a actionat din nou, iar tu fiind un dusman al poporului nu stam de vorba cu tine. Eu sunt rau intentionat si sunt catalogat ca un ” paria ” Majoritatea celor care mai comunica cite ceva, o fac in lozici, fara nicio logica, doar de dragul de ai “ingropa” pe unii sau pe altii. Daca incerci sa-ti spui un punct de vedere esti imediat catalogat dusman, pus la zid si desfintat. Toata lumea asteapta sa vina cineva, un ‘tatuc’ care sa dea ceva si sa-l periem noi cit se poate de bine. Vise placute

  • Vasile

   1) PP-LC a participat la alegeri?
   Pentru a participa trebuiau stranse un numar mare de semnaturi.
   2) Daca obtinea 5% si intra in SParlament, CE PUTEA FACE? Avem exemplu cu USR, care este anti-sistem, si a obtinut 8%. NU POATE FACE NIMIC PENTRU CA MAFIA ARE PESTE 80%!!!
   3) Toti cei care au participat la mascarada de alegeri organizate de SISTEMUL MAFIOT, AU LEGITIMAT MAFIA CARE A JEFUIT ROMANIA SI LE-A DAT PUTEREA SA FURE IN CONTINUARE!
   4) De 27 de ani, pe calea “alegerilor” NU S-A SCHIMBAT NIMIC SEMNIFICATIV!
   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR, CU AJUTORUL PROSTILOR! Restul e vrajala! :)
   5) SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!
   Atunci cand romanii vor fi capabili!
   6) Peste 6-12 luni, toti prostii vor intelege ca promisiunile lui Dragnea de crestere a salariilor cu 50-100% sunt de fapt GOGOSI ELECTORALE!
   Atunci sa fiti pregatiti pentru adevarata schimbare!!!

   • Amedeo

    Bine, sa presupunem ca se va face o noua revolutie. Sunt de acord, o revolutie de catifea, si cu asta sunt de acord. Dar nu inteleg, cum adica cu inteligenta, cind romanii vor fi capabili.
    Cu ce inteligenta, cind vor fi capabili, in 6-12luni
    Sa fim seriosi nu s-a facut nimic in 27 de ani
    Timp de 27 de ani inteligenta a tacut chtic.
    Atit timp cit omul simplu nu reseste sa se schimbe el insusi, cit timp nu se poate autoeduca, nu se va schimba nimic

    • Vasile

     - 15 MILIOANE DE ROMANI NU AU VOTAT PSD, DAR NU STIU SA SE ORGANIZEZE PENTRU A FACE SCHIMBAREA!
     – SISTEMUL MAFIOT CARE A ACAPARAT ROMANIA NU ESTE LEGITIM DEOARECE:
     – S-A INSTALAT PRIN LOVITURA DE STAT DIN DEC. 89!
     – S-A CONSOLIDAT PRIN MINERIADE SI MANIPULAREA CETATENILOR!
     – AU RAMAS LA PUTERE CADRE DIN STRUCTURILE REGIMULUI COMUNIST!
     – A DAT LEGEA DIN 1990 PRIN CARE A PRELUAT AVEREA POPORULUI SI A TRECUT-O IN PROPRIETATEA STATULUI, CA S-O MATRASASCA ASA CUM “VREA MUSCHII LOR”.
     – AU ACAPARAT INSTITUTIILE STATULUI!
     JUSTITIA NU A PUTUT SA FUNCTIONEZE CORECT, INDEPENDENT, OBIECTIV!
     – AU INCALCAT CONSTITUTIA SI NU AU RESPECTAT VOINTA POPORULUI, EXPRIMATA LA REFERENDUM!
     – AU CONSTRUIT BARIERE LEGISLATIVE CARE AU FACUT IMPOSIBILA, DE 27 DE ANI, REFORMAREA SISTEMULUI PRIN ALEGERI!
     – IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR, CU AJUTORUL PROSTILOR! Restul e vrajala! :)

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Vasile,
    1. În răspunsul dat, mai jos, domnului Amedeo, am informat despre participarea PPLC la alegeri.
    2 De acord că alegerile organizate, în România, după 1989, ca şi cele de mai înainte, nu au oferit poporului român posibilitatea să-şi exercite suveranitatea.
    Aceste alegeri sunt o mascaradă, prin care banda de trădători instalată la conducerea ţării prin lovitura de stat din cecembria 1989 îşi asigură mentinerea controlului asupra statului român, pe care îl folosesc pentru jefuirea poporului.
    3 De acord că, în România, trăim sub dictatura eescrocilor, însă nu cred că această dictatură se bazează numai pe ajutorul proştilor. Cred că escrocii se bazează mai mult pe ei înşişi. Din tagma lor fac parte şi cei care manipulează poporul cu televizorul şi celelalte mijloace de comunicare îm masă.
    4. Bun. Singura soluţie este o nouă revoluţie, fără violenţă, cu inteligenţă. Cum o facem? Cum îi ajutăm pe români să poată face o astfel de revoluţie?

    • Vasile

     Va dau un exemplu:
     Daca un milion de romani ar striga impreuna:
     SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE,
     FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA,
     sa vedeti ce repede s-ar face reformele necesare! :)
     Mai sunt si alte propuneri:
     – GREVA GENERALA
     – GREVA FISCALA, o luna sa nu se mai plateasca impozitele
     – PICHETAREA PARLAMENTULUI
     – TRIBUNA POPORULUI la televiziune si in parc.

     REVOLUTIE = R(APIDA) EVOLUTIE

     • Excelenta idee.
      Un inteligent avem, tu.
      De unde facem rost de alti 999 999?

      • Vasile

       Pe tine n-am sa contez.
       Mai sunt 600.000 de romani care au participat in februarie la mitingurile de protest.
       Mai sunt 12 milioane de romani nemultumiti care n-au votat PSD. Trebuie doar informati ca SE POT FACE REFORME, DACA EXISTA VOINTA! :)

  • Soni

   De ce? De ce? Pentru ce si “mie” imi urezi vise placute ?! Inteleg lui Decebal si celui ce se dedubleaza sub acest nume … nu de alta, ci pentru ca nu prea au somn ( vezi ora la care scrie noaptea)… (glume, fireste). Care majoritate de pe acest site?.. e mult spus, pentru ca degetele de la o mana represinta numarul postacilor !!! Daca si lui Nick si Iancu Gh., numai vorbesc de amfitrionul principal, “serviciile” .. au fost luate de altcineva.
   De ce nu PP-LC-ul ? Pentru ca teleormaneanul Dragnea a luat personalul , fostii specialisti in intocmirea proiectelor Legii Cojocaru si i-a transformat in consultanti fiscali. Asta e: Teleormanul e “fruncea” ! Daca ne gandim bine, conform L.C. proiectele celor aproximativ l5 milioane de aspiranti la L.C. vor fi intocmite de
   catre specialisti din cadrul FONDULUI. Vor fi aproximativ ( ca de, toti intocmesc proiecte)incluzand familiile si asocierile 3 milioane de proeicte. Un proiect la 3-4 zile de specialist, inseamna 100 mii specialisti , salarizati din fonduri proprii. Probabil .. donatii. Am spus 100 de mii, deoarece tot acesti specialisti au sarcina de a evalua si selecta proiectele viabile. Aici, nu prea inteleg: daca proiectele sunt intocmite de specialisti cum reusesc ei sa selecteze 20-25% in primul an ?!
   Pai de ! 20 % din cei care aspira la insusirea de atelaje conform LC, vor fi in primul an “fericiti”! Bineinteles, daca si-au intocmit SRL-uri sau persoana fizica obligatoriu. Ceilalti asteapta zece ani, douzeci de ani … poate trece asteroidul !!!!!!
   Si inca o dilema: cum intocmesc proiectele specialistii la indicatia beneficiarului ? sau cum vor muschii specialistilor ?! Daca mai activa pe aici domnul Costel Cornea, d-nul C-tin N., d-na Alexandra..etc., poate primeam vreun raspuns, asa ca.. astept de la cei care “pupa” L.C. o forma de proiect pentru pretentia de a fi sustinator al L.C.-ului !
   Nu stiu daca in Cosmos exista planete locuite cu numele de Cehia sau Slovacia, probabil acolo se aplica ceea ce sustineti ! Bietul Dubcek daca ar invia ar muri din nou… !
   (Apropo, credeati ca nu va mai citesc, am murit?!). Bunul simt reprezinta adevarata democratie. El isi are radacinile in cei sapte ani de acasa.
   Cu bine, Amedeo .

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Soni,
    Mă bucur că va-ţi trezit din somnolenţă.
    Este mai bine să te trezeşti din somnolenţă decât din somn. Somnul raţiunii naşte monştri. somnolenţa ratiunii naşte numai cârcotaşi, după cum vedem în cazul dumneavoastră.
    După ce ani de zile aţi tot criticat Legea Cojocaru pentru că autorul ei îi modifică textul, adică forma, nu fondul, acum, trezit din somnolenţă, se pare, de către domnul Liviu Dragnea, aţi găsit un nou nod în papură. Adică suta de mii de “consultanţi” care vor fi necesari pentru elaborarea, evaluarea şi aprobarea proiectelor care vor fi finanţate cu banii puşi la dispoziţia cetăţenilor prin Legea Cojocaru.
    Vă începeţi cârcoteala cu “Dacă ne gândim bine…”. Păi, aici este problema. Dumneavoastră nu vreţi să gândiţi bine. În loc să vă referiţi la textul proiectului de lege, dumneavoastră vă încurcaţi în propriile presupuneri.
    Legea Cojocaru nu vorbeşte despre 15 milioane de aspiranţi la LC, dar are în vedere 20 de milioene de aspiranţi, pentru simplul motiv că acesta este numărul de cetăţeni români care vor avea 18 ani la data intrării în vigoare a LC, plus cei care vor împlini această vârstă în primii 10 ani de aplicare a LC.
    Legea Cojocaru nu vorbeşte nicăieri că toţi cei 20 milioane de beneficiari ai Legii trebuie să elaboreze, fiecare, câte un proiect. Legea prevede că cei 20 de milioane sunt liberi să prezinte proiecte individuale sau în asociaţii familiare, în societăţi cu răsoundere limitată, în societăţi pe acţinui. în cooperative.
    De exemplu, 10.000 de braşoveni se pot constitui într-o societate pe acţiuni, la care îşi aduc cei 20.000 de euro, ca aport în numerar, creând un capital de 200 milioane de euro, cu care vor reconstrui Uzinele TRACTORUL, sau altă întreprindere, pentru ale cărei produse există cerere.
    Dacă tot vă place aritmetica veţi constata că jumătate din cei 20 de milioane de beneficiari ai LC ar putea crea astfel de societăţi pe acţiuni, pentru care ar fi necesare nu 2 milioane de proiecte, ci numai 1.000 de proiecte.
    Vedeţi cât de mare este diferenţa între realităţile Legii Cojocaru şi cârcotelile dumneavoastră.
    Pentru bună regulă, aplicarea Legii Cojocaru nu va necesita nici un funcţionar în plus faţă de cei angajaţi în prezent în accesarea de fonduri europene şi guvernamentale.
    Ştiu că vă este greu să renunţaţi la cârcoteli şi să priviţi la FONDUL prevederilor Legii Cojocaru.
    Acest FOND înseamnă peste 1.000 de miliarde de euro investiţii în primii 10 ani de aplicare a Legii. De două ori mai mult decăt investiţiile făcute în România în ultimii 27 de ani. Adică, în medie, 100 miliarde de euro, PE AN, faţă de 20 miliarde pe an, cât au fost în ultimii 5 ani.
    Acest FOND înseamnă cel puţin 5 milioane de noi locuri de muncă, care îi va aduce acasă pe cei mai mulţi români care au părăsit ţara.
    Acest FOND înseamnă salarii şi pensii de cel puţin trei ori mai mari, la sfârşitul perioadei de 10 ani.
    Acest FOND înseamnă că, la sfârşitul celor 10 ani, actuala economie oligarhică va fi fost înlocuită cu o economie democratică, în care peste 70% din capitalul utilizat în România se va afla în proprietatea a 70¤ din populaţia ţării, viitoarea clasă de mijloc a României.
    Acest FOND înseamnă că cei 70¤, deţinând puterea economică, vor deţine şi puterea politică, că, în România, va fi instaurată adevărata democraţie (demos=popor;kratos=putere).
    Acest FOND înseamnă multe altele, pe care le puteţi găsi şi dumneavoastră, după ce veţi renunţa la….cârcoteală.

    • Soni

     Domnule Cojocaru, daca pana la Dumnezeu te omoara sfintzii, atunci voi da un raspuns pe masura.
     Carcotasi vor fi si sunt destui, in special cand ei considera ca unele lucruri si actiuni sunt irealizabile. A trecut mai bine de o generatie si stagnam mai ceva ca inainte!
     Pana cand? Sarcina aceasta o va prelua urmasii?
     Da, intr-adevar daca ne gandim bine nu cu sincope, imi pun intrebarea daca specialistii Fondului intocmesc proiectele si tot ei selectioneaza n la suta din toate, ce fel de specialisti sunt?! Normal, viabile ar trebui sa fie toate proiectele intocmite de acei specialisti.
     Am trait s-o aud si pe asta: 10ooo de brasoveni se asociaza , fiecare cu cate 20.000 euro din LC pentru reconstructia uzinei Tractorul. E un vis frumos la cupoanele nominative ale lui Vacaroiu sau la fondul lui Vantu, la Caritas-ul lui Stoica, etc., etc. Cine mai are incredere in asocieri de acest gen ? De unde forta de munca calificata, cand vedeti bine ce este in invatamant?! Strungari, sudori, etc.,
     de unde ? Dupa cat timp va produce profit net aceasta uzina, daca va produce
     vreodata ?!
     Grav este ca in LC nu v-ati gandit sa alocati ceva ” substanta” bisericilor, manastirilor si schiturilor. Nu sunteti religios deloc !!!
     Spun asta, gandindu-ma ca aveati certamente un sprijin daca televiziunile nu vi-l acorda.
     Sprijin pentru PP-LC, in viitoarea campanie electorala, ca de, nu stiu cati membrii vor mai ramanea. Daca raman 250 e bine, intruneste conditiile de partid politic din anii 90, precum partidul contelui de Zambra.
     Carcotas, carcotas, cu cartoteca !
     Multa sanatate si succes!

     • Oricât am încerca, nu vom găsi ceva de valoare în constatările cârcotașilor. Cârcoteca este Radio Șanț cu modalitatea pentru omorât timpul – este aroma gândirii utopice, a da cu piatra-n baltă.

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Amedeo,
   Încerc să vă răspund, chiar dacă risc să nu vă mulţumesc pe deplin.
   1. Partidul Poporului (PP-LC), a fost înfiinţat pe data de 3 iulie 2010, de către 45 de reprezentanţi ai celor peste 1.000.000 de români care, pe parcursul primei jumătăţi a anului 2010, semnaseră pentru sustinerea proiectului de lege prezentat de postul de televiziune OTV sub denumire a Legea Cojocaru.
   Programul Politic al PP-LC a fost axat, de la început, pe acest proiect de lege, care prevede, în esenţă, înlocuirea capitalismului oligarhic cu un capitalism democratic, adică o economie în care majoritatea capitalului să intre şi să rămână în mica proprietate a majorităţii cetăţenilor fiecărei ţări.
   2. Speriată de valul de simpatie declanşat de Legea Cojocaru, mafia politică din România, după ce a eşuat în încercarea de a pune stăpânire pe Partidul Poporului, a creat clona denumită Partidul Poporului-Dan Diaconescu(PP-DD), cu ajutorul căreia a produs o mare confuzie, finalizată cu înşelarea susţinătorilor Legii Cojocaru, care, în alegerile locale şi parlamentare din anul 2012, au votat cu PP-DD.
   3. Controlând presa, televiziunile, mafia nu mi-a mai permis nici mie nici colagilor mei să explicăm escrocheria prin care au fost furate voturile celor peste un milion de români. susţinători ai Legii Cojocaru, prin marionetele lor Dan Diaconescu şi Tudor Barbu.
   4.PP-LC a participat la alegerile locale din 2012, în care a obţinut peste 60 de mii de voturi.
   5. La alegerile parlamentare din 2012, PP-LC nu a mai participat, din cauza condiţiei impusă de lege privind constituirea unui depozit de circa 1.000 de euro, pentru fiecare candidat, care se pierdeau dacă partidul nu câştiga cel puţin 2% din totalul voturilor.
   6. Prin noile legi electorale adoptate în anul 2015, mafia politică a renunţat la constituirea de depozite dar a impus cerinţa semnăturilor de susţinere a candidaturilor, care înseamnă 200.000 de semnături pentru a putea participa cu candidaţi în toate circumscripţiile electorale.
   7. Nu am reuşit să strângem semnăturile cerute de lege, ca urmare a faptului că cele mai multe organizaţii locale şi judeţene ale PPLC s-au descurajat şi nu au mai crezut în reuşita acţivităţii partidului.
   8. Pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016, am făcut o alianţă electorală cu PRM. Din păcate, cei de la PRM, după ce au semnat Protocolul Alianţei, prin care s-au angajat să susţină, în campania electorală, Legea Cojocaru şi Constituţia Cetăţenilor, nu s-au ţinut de cuvânt şi campania a fost un eşec total.
   9. Din nefericire, confuzia creată prin apariţia şi dispariţia PP-DD persistă şi mulţi membrii ai PP-LC solicită să renunţăm la PP-LC şi să creem un alt partid, care să preia Programul Politic bazat pe Legea Cojocaru şi Constituţia Cetăţenilor.
   Este o decizie foarte dificilă.

   • Amedeo

    Da d-le Cojocaru eu personal va cred si chiar va inteleg durerile, dar nu va sfatuiesc sa renuntati.
    Eu cred in pastrarea denumirii actuale a partidului pe care il conduceti. Ea (denumirea) a intrat deja in mintea multor oameni, iar numarul lor poate creste cind oamenii din partid vor sti sa convinga cetatenii obisnuiti ai tari ca partidul le arata calea cea buna fara minciuna sau manevre obscure.
    Primul pas este deja facut – infintarea partidului – acum trebuie facuta consolidarea doctrinei si inceputa lupta pentru cunoastera ei de citi mai multi oameni. Nu sunt un specialist in formarea de partide politice dar cred ca unele idei nu strica, chiar daca au mai fost spuse. Fara lupta nimic nu se poate obtine intr-o societate mai ales intr-o societate ca cea romaneasca lipsita de educatie si divizata. Trebuie gasiti cit mai multi tineri care sa inteleaga ce vreti sa faceti, sa-i puneti la treaba organizind cit mai multe conferinte si simpozioane pe marginea subiectelor economice si social-politice care sunt prioritare pentru Romania.

   • Vasile

    Alianta cu PRM a fost O IMENSA GRESALA!
    Evident ca nu puteam sa votez asa ceva!
    Alianta cu PRM a aparut pentru ca SISTEMUL TICALOSIT a dorit compromiterea definitiva a PP-LC!
    Toti cei care au sustinut alianta cu PRM, ar trebui sa faca un pas inapoi!

   • Vasile

    Daca ati fi cerut alegatorilor sa nu participe la mascarada de alegeri, asa cum am facut eu, CA SA NU LEGITIMEZE MAFIA CARE A JEFUIT ROMANIA, ati fi avut 12 milioane de sustinatori! :)

 • SINUCIGASUL 2 ,

  ISIS, REVENDICA ATENTATUL DE LA MANCHESTER, SPUNIND CA, ACESTA AR FI FOST EXECUTAT DE EI, SUBINTELEGINDU~SE CA, SINUCIGASUL ENGLEZ AR FI FOST OMUL LOR ? ? ?

  EU UNUL, NU CRED ACEST LUCRU, DAT FIIND FAPTUL CA, DECLARATIA SORII SALE, CARE SPUNE, CU SUBIERT SI PREDICAT CA, GESTUL, FRATELUI SAU, AR FI FOST O ,,RAZBUNARE”, FARA CA ACEASTA SA PRECIZEZE CA, FRATELE SAU, AR FI FACUT PARTE, DIN VRE~O ORGANIZATIE MUSULMANA, PRECUM ISISS ? ? ?……

  • Vasile

   - Teroristul facea parte dintr-o celula jihadista care planuia atacul de mai mult timp si i-a confectionat bomba! Cel putin 7 membrii au fost arestati pana acum!
   – ISIS nu este o organizatie obisnuita, aprobata de justitie, in care te inscrii si platesti cotizatie. Este o organizatie terorista care are adepti in multe tari cu populatie musulmana, care se radicalizeaza, organizeaza atentate si se declara adepti ai ISIS!

 • SINUCIGASUL,

  SORA SINUCIGASULUI ENGLEZ, CEL CARE A DETONAT O BOMBA LA MANCHESTER ~ ANGLIA, A SPUS CA, GESTUL FRATELU SAU, A FOST O ,,RAZBUNARE”…

 • Vasile

  LEGALIZAREA HOTIEI!

  Calin Popescu Tariceanu propune ca TRAFICUL DE INFLUENTA SA NU MAI FIE INFRACTIUNE! Sa se cheme LOBY, ca in America si sa fie ceva normal. :)

  • Vasile

   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR, CU AJUTORUL PROSTILOR!
   Restul e vrajala! :)

  • Glad Tepes

   Sa fie trași în teapa, toți hoții cei mari. Este ceva normal, în istoria noastră !

 • CU GURA CASCATA ,

  EU SIMTEAM CA, LA MIJLOC SE AFLA CEVA NECURAT, DE CHIAR RAMASESEM ,,CU GURA CASCATA” CIND NI S~A ANUNTAT, CRESTEREA ECONPMICA A TARII, CA FIIND DE 5,7% UITIDU~MA IN ACELAS TIMP SI LA PORTOFELUL DIN BUZUNAR?

  MEREU IMI PUNEAM FIREASCA INTREBARE, CUM NOI ROMINII SINTEM CEI MAI, CEI MAI, DIN CEI MAI BUNI DIN EUTOPA, LA CIFRELE CRESTERII ECONOMICE, CU TOATE CA IN PORTOFELELE NOASTRE NU SE SE SIMTE NIMICA…..?

  ACUM IMI POT DA, PERFECT DE BINE SEAMA CITIND ARTICOLUL DE MAI JOS A DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU CA, NOI DE FAPT SINTEM JUPUITI, DE CATRE MULTINATIONALE, PRIN FEL DE FEL, DE TERTIPURI ECONOMICE, IAR NOI BATEM DIN PALME, BUCURINDU~NE SI TOTODATA LAUDINDU~NE CA, ,,CE BINE ESTE CIND ESTI JUPUIT “~ CHIAR SI DE PIELE …

 • Constantin Cojocaru

  CREŞTERE ECONOMICĂ TOXICĂ

  Recent, românii au aflat că economia lor este cea mai …..rapidă din Europa. În trimestrul I al acestui an, economia României a crescut cu peste 5,7%, ritm pe care nu l-a mai avut nici o altă ţară din Uniunea Europeană.
  În ultimii 15 ani, politicienii români ne tot spun că economia ţării dudue, că are cea mai rapidă creştere din toate ţările continentului.
  Pe hârtie, PIB-ul creşte, într-adevăr.
  Românii văd, însă, că salariile şi pensiile lor rămân mizerabile, de 5-6 ori mai mici decât cele europene.
  Ceea ce politicienii români şi presa lor ticăloşită nu vor să spună românilor este că această creştere economică este una toxică, realizată pe seama îndatorării iresponsabile a ţării, a poporului român, ceea ce face ca o parte tot mai mare a avuţiei pe care o crează românii să fie folosită pentru plata ratelor şi dobânzilor la datoria externă, lor râmânându-le tot mai puţin pentru salarii, pensii şi celelalte venituri din muncă.
  La originea acestei uriaşe excrocherii financiare se află atitudinea criminală a Băncii Naţionale a României, care, încălcând Constituţia ţării, a permis băncilor comerciale, acaparate în proporţie de peste 95% de către transnaţionali, să acorde credite în valută persoanelor fizice şi juridice române, lucru care a făcut ca datoria externă să crească în ritm vertiginos, de la 0 miliarde de euro, în anul 1990, la 100 de miliarde de euro, în anul 2012.
  Cea mai mare parte a acestei datorii este privată, făcută de întreprinderile româneşti, controlate, însă, de transnaţionali.
  Implacabil, a cescut şi valoarea serviciului acestei datorii, ratele şi dobânzile plătite de români pentru datoria externă ajungând la peste 55 miliarde de euro pe an, în ultimii trei ani, pentru care avem date, 2013, 2014, 2015.
  În ultimii 13 ani, 2003-2015, valoarea ratelor şi dobânzilor plătite de români la datoria externă a fost de peste 450 miliarde de euro.
  Invit pe cititori să-şi imagineze ce am fi putut face cu aceşti bani.
  Deci, din cele 150 milirde de euro, cât reprezintă PIB-ul ţării, românii trebuie să plătească, ÎN FIECARE AN, mai mult de 50 de miliarde de euro, mai mult de o treime din avuţia pe care o crează, pentru împrumuturi contractate de la transnaţionali.
  Fără această escrocherie, în numai doi ani, am putea construi 10.000 kilometri de autoastrăzi.
  Mecanismul de spoliere este absolut diabolic.
  Transnaţionalii, care controlează 90% din întreprinderile româneşti, importă, cumpără de la propriile lor firme din afara ţării, materii prime şi semifabricate, la preţuri supraevaluate, pe care le prelucrează în România, la costuri cu forţa de muncă de 5-6 ori mai mici decât în vestul Europei. Profiturile rămân ale lor. Exportă, apoi, produsele finite, la preţuri subevaluate, către propriile lor firme de afară, care le revând, la preţuri normale. Profiturile rămân ale lor. Datorită supraevaluării importurilor şi subevaluării exporturilor, întreprinderile româneşti înregistrează deficite comerciale externe uriaşe, care sunt acoperite cu împrumuturi în valută, deci datorie externă. Cu dobânzi de 5-6 ori mai mari decât în vest, care se rambursează din fondurile de amortizare, neimpozabile. În plus, trebuie plătite şi dobânzile, tot neimpozabile. Aşa se ajunge la scoaterea din ţară a celor peste 50 de miliarde de euro, în fiecare an.
  Diabolic.
  Aşa se face că, după ce plătesc ratele şi dobânzile la datoria externă, românii rămân cu mult mai puţin decăt aveau în anul 1989, deci, cu mult mai puţini bani pentru salarii, pensii şi alte venituri din muncă.
  Fără nici o speranţă să devină stăpânii unui sistem de autostrăzi de aceiaşi densitate şi calitate ca cel din Germania, de exemplu.
  Îndatorarea externă reprezintă numai una dintre componentele sistemului financiar prin care transnaţionalii îi spolioază pe români.
  Ca să scape de spoliatori şi să-şi construiască şi un sistem financiar pus în slujba lor, românii trebuie să se trezească, să se unească într-o amplă mişcare de eliberare naţională, care să schimbe complet societatea românească, prin punerea în practică a proiectului de ţară propus de Constituţia Cetăţenilor.
  Altă soluţie nu este.

  Constantin Cojocaru
  23 mai 2017.

  • Nelu Stiuca

   Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme si morala) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura.

   • De ce susțineți *diminuarea* în locul ELIMINĂRII SĂRĂCIEI lucru rezolvabil prin ELIMINAREA OLIGARHILOR și nu prin *limitarea puterii* lor.
    Simpla existență a oligarhilor, conduce întreaga societate spre haosul prăpastiei.

    • Nelu Stiuca

     Nu se poate elimina saracia precum nici pacatul deoarece unii vor sa fie saraci si atunci incalcam drepturile omului. Oligarhia nu poate fi eliminata deoarece PUBLIC EA este ca si curvia necontrolabila in totalitatea ei.

     • Sistemul creat și condus de Pitagora s-a prăbușit datorită oligarhilor (imuni) și democrația greacă (Solon-Clistene-Pericle) a căzut tot din cauza oligarhilor – ulterior și-au spus nobili, iar azi au clasa lor politică specială…

      • Nelu Stiuca

       Dl Boboc DACA TOT N-AM EMIGRAT DUPA 1989 EU CAUT SOLUTII IN INTERES GENERAL PENTRU SOCIETATEA ROMANEASCA avand in vedere si experienta marilor ganditori ai lumii……

 • FELICITATI, PRIVIND ZIUA ONOMASTICA
  A
  DOMNULUI CONSTANTIN COJOCARU.

  FIE CA ACEASTA ZI DE SARBATORIRE, A SFITILOR CONSTANTIN SI ELENA, SA NE ADUCA SI NOUA POPORULUI ROMIN, BUNASTARE SI SUCES, IN APLICAREA ISTORICII DOCTRINE ,, LEGEA COJOCARU” INTOCMAI CUM, INPARATUL CONSTANTIN, A AVUT SUCES CISTIGAT BATALII IN LUPTA CU DUSMANUL ATUNCI CIND ACESTA A PUS SEMNUL CRUCII PE STEAGUL SAU DE LUPTA…

 • TRANSMITEM UN SINCER ȘI CĂLDUROS #LA MULȚI ANI!#, CU PUTERE ÎN SOLUȚIONAREA ACȚIUNILOR PROPUSE, DOMNULUI DR. EC. CONSTANTIN COJOCARU CU PRILEJUL ZILEI ONOMASTICE.
  CONSECVENȚI PENTRU ONOARE ȘI PATRIOTISM.

  • Extras din APEL. ALIANŢA POPORULUI
   (pentru comentatorii care scriu aici fără a cugeta; să hotărască cu cine sunt *complici*)

   Veniţi să scoatem ţara din sărăcie şi umilinţă

   De 68 de ani, poporul român este jefuit şi umilit de banda de trădători instalată la conducerea statului român prin loviturile de stat din 1944 şi 1989. Până în 1989, banda s-a numit „nomenclatură”, după 1989 se numeşte „clasă politică”. Imediat după lovitura de stat din 1989, nomenclatura comunistă s-a reşapat în FSN, a acaparat puterea în stat, cu ajutorul televizorului şi al mineriadelor. S-au rupt, apoi, în mai multe grupuri şi grupuleţe, vopsite în partide ale întregului spectru politic, unite, ocult, de aceleaşi interese, în două mari grupări, numite, după împrejurări, fie FSN, fie CDR, fie Alianţa DA, fie USL, fie ICCD, care se “rotesc” la conducerea statului român, prin înşelarea electoratului cu televizorul, sau prin cumpărarea, la vedere, a voturilor acestuia.

   Au transformat statul român în instrument de jefuire şi umilire a cetăţenilor României.

   Prin Legea 15/1990, au deposedat cetăţenii României de întreaga avuţie pe care aceştia au acumulat-o în timpul regimului comunist – fabrici, uzine, combinate, bănci, hoteluri, spaţii comerciale etc – în valoare de peste 300 miliarde de euro. Prin aşa-zisa privatizare, au distrus o bună parte din această avuţie, au demolat mii de fabrici şi uzine, pe care le-au vândut, ca fier vechi, le-au transformat în vile, jeep-uri, iahturi, sau în conturi bancare, în ţară, sau în străinătate. Au vândut cea mai mare parte a avuţiei naţionale străinilor, înfruptându-se şi ei cu hălci mari din acestă avuţie. Au deposedat cetăţenii României de întregul profit realizat de capitalul românesc în ultimii 23 de ani, peste 1500 miliarde de euro, toate transformate în vile, jeepuri, iahturi, sau conturi bancare, în ţară şi străinătate. N-au investit nimic. N-au creat nici un loc de muncă.

   Constantin Cojocaru

   Preşedintele Partidului Poporului

   Bucureşti, 5 iulie 2012.

 • PRECIZARE RETORICA ,

  EU UNUL, MA BUCUR CA PE ACEST SAIT, AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, AU APARUT PERSONE DE BUNA CALITATE, CE PUNE IN ANTITEZA, ATIT MASURILE LUATE DE CATRE GUVERNANTII NOSTRII, IN CEI 27 DE ANI, CIT SI PERSPECTIVA, CE~O AVEM NOI ROMINII DACA MERGEM PE ACEASTA CALE INCEPUTA IN ANUL1989 .

  DIN SONDAJELE DE OPINIE, FOARTE MULTI ROMINI SPUN CA MERGEM PE UN DRUM GRESIT, SPRE DEOSEBIRE DE DECIDENTI CARE CONTINUA DRUMUL INCEPUT, CU MULTA ENFAZA SI PLINI DE SINE ? ……

  PARTIDELE, CE SINT MOTORUL DEZVOLTARII SOCIETATII NOASTRE, TAC CHITIC SI NU SUFLA O VORBA, INSEMNIND CA LE CONVINE SITUATIA ……

  SINGURUL PERTID, CE NE MAI TREZESTE LA REALITATE, ESTE PARTIDUL P.P.~L.C PARTID CE PRIN PERSOANA PRESEDINTELUI ACESTUIA, RESPECTIV DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU NE MAI REAMINTESTE DE LEGEA COJOCARU, LEGE RESPINSA DE PRINCIPALELE PARTIDE, IN FAVOREA LEGII SILVIU BRUCAN (LEGEA 15/1990)…..

  DACA AVEM OAMENI DE CALITATE, HAIDETI CU TOTII SA VORBIM ACEIAS LIMBA, ~ RESPECTIV, LIMBA DOCTRINALA A PARTIDULUI P.P.~L.C.

  N~ARE NICI UN ROST SA NE INCURCAM IN DOCTRINE POLITICE FIE ELE DE STINGA, SAU FIE ELE DE DREAPTA ????….

  SINGURA DOCTRINA, CE V~A ADUCE PROGRES SI BUNASTARE POPORULUI ROMIN, CA SI INTREGII ROMINII, ESTE DOCTRINA POLITICII DE CENTRU, ADICA DOCTRINA PARTIDULUI P.P.~L.C. DOCTRINA CE DAPA CUM BINE SE VEDE, LA CEI DOI SIMPATIZANTI AI P.P.~LC.RESPECTIV DOMNUL COSTI POPA SI DOAMNA DOMNISOARA MARIANA BERECHET, ACESTIA AU LUAT INITIATIVA ONORABILA, DE~A O POPULARIZEAZA CHIAR PE SAITURILE PERSONALE, ALE DOMNIIILOR LOR.

  STIMA

 • INCA UN ADEPT,
  AL ,,DOCTRINII COJOCARU”,

  DE FAPT, NU ESTEUN ADEPT, CI ESTE O ADEPTA A ,,DOCTRINII COJOCARU” SI SIMPATIZEAZA FOARTE MULT ,, ,,CONSTITUTIA CETATENILOR” ….

  O CHEAMA, MARIANA BERECHET SI PRECIZEAZA PE SAITUL DOMNIEI SALE, AVANTAJELE INCONTESTABILE, ALE APLICARII ,,CONSTITUTIEI CETATENILOR” LA NOI IN ROMINIA ….

  CINE DORESTE SA SE CONVINGA, DE CELE AFIRMATE MAI SUS, POATE DESCHIDE SAITUL, CU ISASI NUMELE DOMNIEI SALE, ,,MARIANA BERECHET”

 • Nelu Stiuca

  Dupa ce s-a distrus economia , iar cca 4 milioane de romani au emigrat din cauza saraciei si regimului ANARHIC instalat dupa 1989 dezvoltandu-se in schimb d securismul si mafiotismul in Ro .AR FI NORMAL macar in al doisprezecelea ceas sa inceapa REFACEREA SOCIETATI ROMANESTI IN BAZA UNEI STRATEGII PROGRESISTE CARE SA DEBUTEZE CU INOBILAREA JUSTITIEI SI A SECURITATII.
  UN FOR DE AUDITARE EXTERNA ar trebui sa analizeze cu atentie si daca intre castigurile incomensurabile ale avocatilor si lipsa de eficienta a actului de Justitie din Ro exista legaturi de cauzalitate. Dupa cum rezulta la o prima analiza se observa ca exista o dependenta a veniturilor avocatilor proportional cu scaderea finalitatii judiciare a proceselor. In aceasta ecuatie sunt fenomene extrem de complexe legate de destinatia finala a sumelor. Avocatura rămâne cea mai bine plătită meserie IN CONDITII MISTERIOASE. Un avocat din Capitală a câştigat, anul trecut, nici mai mult nici mai puţin de cateva ZECI DE MILIOANE lei net şi asta după ce şi-a plătit toate contribuţiile la stat, conform datelor furnizate de către DGFPMB. De altfel, şase poziţii din Top 10 cele mai mari venituri declarate în Bucureşti, în 2016, aparţin unor avocaţi. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat care valorifica toate probele si expunerile.

  • Vasile

   Tu crezi ca PARTIDELE MAFIOTE actuale au vreun interes sa faca astfel de reforme?
   Ei stiu doar SA MINTA SI SA FURE si folosesc SPARLAMENTUL pentru a mentine DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR SI BUGETIVORILOR!

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE! :)

 • NOI ADEPTI A
  ,,LEGII COJOCARU ” ,

  UN NOU SI POTENTIAL ADEPT A ,,LEGII COJOCARU” A APARUT PE NET .

  VRETI SA~L CUNOASTE~TI ?

  DESCHIDETI NETUL CU DISTINSUL NUME ,,COSTI POPA” SI VA VETI CONVINGE ….

  STIMA .

 • Domnule Amedeo, v-am atenționat că ați făcut erori grosolane în comentariu pe care mi l-ați adresat. Vă punctez una: la 2) și la 3) am arătat că cine nu se prezintă la vot și cine dă vot negativ (pentru RĂUL MAI MIC), este complicele trădătorilor. MAI CITIȚI ODATĂ, ACOLO!
  Despre invectivele indecente adresate poporului Român, pot să vă spun că mi-ați făcut o stare de v…ă. Adică nu mai sunteți român decât numai pentru a batjocori acest popor?

  • Amedeo

   Va felicit pentru faptul ca sunteti un continuator al actiunilor si activitatile oamenilor de bine din perioada comunista. Au fost bine insusite de cei ca voi, cei care au inpresia ca stiu mai multe decit cred. D-le Boboc, comunistii atentionau si chiar executau, d-voastra puteti, asa este corect, numai sa va spuneti punctul de vedere, asa cum si eu mi-am spus punctul meu de vedere, nimic mai mult
   Va lamentati tot timpul si asteptati ca cineva sa va faca treaba, dupa care sa veniti voi si sa va bateti cu pumnul in piept ca uite ce bine am facut noi. Am mai vazut si citit despre asemenea practici.
   Eu d-le, nici nu mai stiu cum sa va numesc, sunt profund dezamagit de ‘ munca voasta de partid ‘, nu stiu cit a-ti luat din voturile romanilor la alegerile trecute dar vad ca nici macar un loc in acest ‘parlament de hoti’ nu ati fost in stare sa obtineti.
   Eu nu am denigrat niciodata poporul roman, a spune adevarul despre ce se intimpla, nu cred ca se numeste denigrare sau ca cineva poate sa-mi ia dreptul de a arata unele carente ale acestui popor.
   Spuneti ca mafia a naucit acest popor prin minciuna, hotie si manipulare, dar voi ginditorii de bine ai acestui neam unde erati? Toata suflarea romaneasca dorea sa fie bogata, sa fie ‘patroni’, iar de muncit sa o faca cine vrea. Au inceput furturile marunte cu care oamenii erau obisnuiti din timpul comunistilor, apoi din ce in ce s-au specializat si unii au putut fura cu ‘trenul, vaporul si citeodata industri intregi’. Cine era si este vinovat? Iata intrebarea la care se asteapta raspuns, dar si pedepsele cuvenite celor vinivati. Este usor sa stai pe margine si sa arti cu degetul, fara sa iei nici macar o masura, sau numai sa te prefaci ca iei masuri. Prin felul cum va exprimati imi aminteste de filmele cu comunisti si lozincile lor asemanatoare cu cele de azi: “traiasca clasa muncitoare in alianta cu taranimea muncitoare, moarte burghezo-mosierimii, chiaburii la canal, s.a.m.d.
   Orice ati face d-voastra eu tot romin ramin. Multi romani nu mai cred in putera de renastere a acestui popor, ei spera totusi, dar nu mai cred, de ce ?, pentru ca vad ca nu mai avem oameni care sa ne conduca in mod cinstit si devotat, oameni care sa lupte pentru cauza romaneasca. Nu mai credem, doar mai speram.
   Ziceti ca va este scirba de ceea ce spun, probabil ca trezesc astfel de stari, dar va spun in mod foarte serios ca noua, adica mie si altor romani din tara si din afara ne este foarte scirba de ce anume se petrece in tara, cu acordul atit al politicului cit si al societatii civile. Sunt atitea exemple in lume de ceea ce inseamna mindria de neam, dar la romani este numai o vorba.

   • Amedeo

    Spuneti: 60% au boicotat alegerile in semn de protest.
    Ce fel de protest mai este si asta? Sa nu votezi pentru ca nu-ti place, este cea mai mare prostie.
    Daca toti cei 60% sau o oparte din ei ar fi votat altceva, ar fi fost o mare realizare, altfel nu s-a rezolvat nimic, au ramas numai vorbele, iar conducerea este aceiasi.
    Asta este marea realizare ca nu au votat 60%

    • Vasile

     CE SA VOTEZI?

     – PNL = PSD, ACEIASI MAFIE USL!
     – PMP? BASESCU A TRECUT DE PARTEA MAFIOTILOR CARE AU JEFUIT ROMANIA!
     – USR? SUNT ANTI-SISTEM TICALOSIT! TREBUIE INCURAJATI. DAR NU-I CUNOASTEM CE POT SI DACA REZISTA TENTATIILOR. IN DENUMIREA LOR ESTE UN NEADEVAR. NU POTI SALVA ROMANIA CU 8% CAND MAFIA ARE 80%!
     – CONCLUZIA:
     PE CALEA “ALEGERILOR” ORGANIZATE DE SISTEMUL TICALOSIT NU SE POATE SCHIMBA NIMIC!

     TOTI CEI CARE AU PARTICIPAT LA MASCARADA DE ALEGERI AU LEGITIMAT MAFIA CARE A JEFUIT ROMANIA SI LE-A DAT PUTEREA CA SA FURE IN CONTINUARE!
     ASTA AI FACUT TU SI ASTA II INDEMNI SI PE ALTII!

     SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!!! :)

     • Vasile

      O BUNICUTA SPUNEA:

      “TOTI SUNT HOTI, MAICA” !!! :)

     • Amedeo

      D-le Vasile, parca esti ‘cazut’ din anii ‘50.
      Ai auzit niste lozinci si le repeti la nesfirsit.
      Vezi dumneata, in gerneral pot spune ca ai ceva dreptate cind vorbesti despre partidele politice. Toate au fost create cu anumite interese interne dar si externe. Nu numai anumiti romani s-au imbogatit necinstit de mult, ci foarte multi straini s-au imbogatit si mai mult.
      Cine vrei sa faca o noua revolutie? De regula revolutiile sunt facute de clase sociale evoluate ideologic, care cunosc bine mersul istoric si aspiratiile societatii in general. La noi nu gasesti nimic din toate astea, nici clasa sociala avansata, nici o ideologie care sa stringa masele, nici macar educatie sociala, s.a.m.d.
      Cind Silviu Brucan a spus ca avem nevoie de 25 de ani sa invatam democratia, l-am injurat in stilul nostru caracteristic. Se pare ca a fost tare optimist. Cum crezi ca un popor care a stat peste 50 de ani sub dominatia comunismului poate evolua usor spre o societe democratica in care sa-ti fie respectate toate drepturile.
      Cu crezi ca poti devenii cinstit peste noapte, cind mai mult de 50 de ani ai fost invatat sa minti , sa furi, sa mituiesti sau sa iei mita. Cum crezi ca poti devenii peste noapte un om de calitate pentru societate, cind 50 ani ai denuntat securitatii vrute si nevrute despre semenii tai, numai ca tie sa-ti fie bine. Niciodata nu vei putea raspunde cinstit la aceste intrebari. Asa ca du-te la vot daca vrei sa schimbi ceva in tara asta.
      Daca asta gindesti in privinta USR-ului, ca nici pe astia nu-i cunosti, nu prea mai avem ce discuta. Ramii in durerea ta si viseaza la o revolutie, ca find o solutie.

      • Vasile

       - Clasa politica ticaloasa si incompetenta este ACUM nu din anii 50!
       - Cand vorbesti de MINCIUNA SI HOTIE, vorbeste la persoana I-a si nu la persoana a II-a!
       - Eu sunt cinstit si de calitate, si nu trebuie sa ma schimb peste noapte. La fel sunt si alti romani pe care tu nu i-ai bagat in seama!
       - De 20 de ani n-am mai votat partide politice MAFIOTE sau care nu m-au convins ca au o solutie pentru redresarea societatii romanesti!
       - Tu esti agentul de propaganda pentru ACTUALA MAFIE POLITICA!

       - SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
       FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!
       SUNT MILIOANE DE ROMANI NEMULTUMITI DAR CARE NU STIU SA SE ORGANIZEZE!
       PARTIDELE MAFIOTE TREBUIE ARUNCATE LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI PENTRU CA ROMANIA SA RENASCA MAI CURATA SI PROSPERA!!! :)

    • Domnule Vasile mai bine spune *sistemul mafiot*, sintagma *ticăloșit* a fost lansată de un pirat ticălos. Se pare că destui guri-cască (somnoroși) au fost captați de către denumirea USR așa cum s-a întâmplat cu FSN-ul lui Ilici Iliescu (Ivanovici, după bunicul patern). O altă categorie de nătăfleți au urmărit, cu interes isteric, lecțiile despre democrație ale lui Saul Brukner unul din călăii bolșevici ai poporului Român (nu numai al națiunii Române), foarte activ după cele două lovituri de stat, la interval de 55 de ani.

   • După câte constat dvs, d-le Amedeo, translatați propriile metehne altora, ale căror vieți sociale nu le cunoști și nici nu ai interes în a spune ADEVĂRUL.
    Cât de bine vă manevrați cuvintele, ca și purtătorii de cuvânt ai sistemului mafiot-opresiv!

   • @Amedeo,
    după ce și cum scrii, ca atitudine față de d-nul Boboc, personal nu constat altceva decât că-ți că ne arăți propria stare. Mai constat că mai ai mult până să fii unul dintre cei mai tari români, dacă nu cumva s-a reușit deturnarea ta de la acest destin sau ai ales altă identitate…cetățean european ??? Cât despre a acuza poporul român de faptul că ar fi numai vorbă când este vorba de mândria de neam, nu poate fi decât decât punctul de vedere al unui ins, oricare el, destul de insuficient…
    Aș vrea să nu fie adevărat ceia ce am spus, despre tine, dar tare te dizolvi la „bomboanele străine„, ca pe urmă să vorbești și să te dai deoparte, ca și cum nu ai fi român adevărat.
    Cât despre câte voturi ar lua unul sau altul, azi, în condițiile unui mediu politic complet neconcurențial și lipsit de etică politică, pot să-ți spun că poți înțelege cât de cât ceva, dacă reușești să candidezi. Oricât de bun ai fi, oricât de gânduri bune sunt în tine, te asigur că nu vei ajunge decât la concluzia că arunci cu bani la lăutari. Poate și pentru faptul că vin la vot numai un sfert din cei cu drept de vot, sau pur și simplu încă n-a venit Primăvara…

 • Constantin Cojocaru

  ASASINII ROMÂNIEI

  Banda de trădători de ţară instalată la conducerea României prin lovitura de stat din decembrie 1989 este pe cale să-şi termine misiunea de a distruge poporul român şi ţara acestuia.
  Acest grup de crimă organizată, botezat, mai întâi, Frontul Salvării Naţionale FSN, din care s-au rupt, apoi, PSD şi PD, “reorganizat”, mai departe, ca PDL, apoi ca PNL, cu un şirag de sateliţi de toate culorule politice, a fost creată, controlată şi supusă ordinelor celor care au pus la cale şi executat lovitura de stat – serviciile secrete străine, cu complicitatea celor româneşti – în spatele cărora s-a aflat şi se află oligarhia financiară transnaţională, avidă de îmbogăţire, prin acapararea şi exploatarea sălbatică a avuţiei popoarelor lumii.
  Banda de trădători a transformat statul român într-un stat marionetă, utilizat pentru adoptarea legilor prin care poporul român a fost deposedat de suveranitatea naţională, a fost deposedat de capitalul pe care îl acumulase până în anul 1989, a fost deposedat de bogăţiile solului şi subsolului teritoriului naţional, a fost deposedat de peste 4 milioane de locuri de muncă, a fost deposedat de ţara lui, construită cu atâtea sacrificii de strămoşii săi.
  Trădătorii au transferat capitalul naţional în proprietarea transnaţionalilor, contra comisioane grase, rămânând şi ei cu ce se aleg, de regulă, trădătorii, cu o mică parte din capitalul furat de la poporul român.
  Aşa am ajuns ca, în fiecare an, mai mult de jumătate din avuţia pe care o creem prin munca noastră să plece din ţară, nedeclarată şi neimpozitată, în timp ce noi rămânem cu salarii şi pensii de mizerie, fără bani de investiţii, fără nici o şansă de ieşi din sărăcie şi umilinţă.
  Structura de rezistenţă a acestui stat criminal a fost FSN-ul şi continuatorul său direct, PSD-ul.
  Programul de guvernare cu care PSD-ul a înşelat, din nou, poporul român în alegerile parlamentare din decembrie 2016, este o continuare directă şi firescă a tuturor programelor de guvernare cu care FSN, PDSR, PSD, PD, PLD, PDL, PNL, au înşelat poporul român în ultimii 27 de ani, cu ajutorl mijloacelor de comunicare în masă, al televiziunilor, controlate de către transnaţionali.
  Programul de guvernare cu care PSD-ul a înşelat, din nou, poporul român în alegerile parlamentare din decembrie 2016, nu prevede nici o măsură care să-i redea poporului român suveranitatea naţională de care a fost deposedat prn Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003, nici o măsură care să oprescă deposedarea poporului romăn de capitaluri, de terenurile agricole şi de păduri, nici o măsură care să oprească scurgerea de avuţie în afara ţării, nici o măsură care să redea poporului român calitatea de proprietar asupra capitalului acumulat din veniturile create de el, nici o măsură care să asigure acumularea accelerată de capital românesc, fără de care nu este posibilă nici creşterea sănătoasă a PIB-ului, nici creşterea salariilor şi pensiilor, nici creşterea veniturilor bugetare, nici recrearea celor 4 milioane de locuri de muincă distruse de statul mafiot, nici o măsură care să oprescă exploatarea sălbatică a resurselor naturale ale ţării de către transnaţionali, nici o măsură care să scoată statul român, inclusiv DNA, SRI, SIE, etc de sub controlul transnaţionalilor.
  Nimic.
  Programul de guvernare cu care PSD-ul a înşelat, din nou, poporul român în alegerile parlamentare din decembrie 2016, este o încercare diabolică a transnaţionalilor de mituire a electoratului român prin promisiuni de creştere a salariilor, care vor fi spulberate de inflaţie, pentru a obţine, în schimb, crearea unei ramuri fiscale a SRI, o armată de peste 35.000 de agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete, unică în lume, care să le asigure controlul total asupra resurselor financiare ale cetăţenilor ţării.

  Constantin Cojocaru
  15 mai 2017.

  • Amedeo

   Foarte bine si ce propuneti?
   Vad ca suntem constatatori de clasa, dar cum trebuie sa se actioneze si cine trebuie sa actioneze nu prea spunem, ori spunem cu jumatate de gura.
   Bag de seama ca multora le convine aceasta situatie.
   Acesti tineri numiti ‘ frumosi si liberi’ de la care se asteapta infaptuirea minunilor in societatea romaneasca, intirzie sa o faca. Oare de ce? pentru ca: nu sunt liberi, sunt total manipulati, nu au educatie necesara, educatia civica, nu-si cunosc interesul sau mai bine zis interesul lor nu este si al tarii, … s.a.m.d.,
   A ajuns sa-mi fie greata de tot ce fac romanii.
   Pupincurismul din Romania nu-l gasesti si in alta tara. Este unic, romanesc, cel mai de ’soi’ brand romanesc.

   • @Amedeo,
    chiar crezi că „tinerii frumoși și liberari”, dacă au strigat ceva în sensul ăsta, chiar au habar de asta și pot s-o facă? Ei cel puțin „strigă„ atât tim cât sunt „angajați„ s-o facă. De aceia „încep precum ploaia vărsată din găleată„ și se termină ca o ploaie de vară. Bag seamă că manipulatul de-a binelea ești, dacă crezi asta. Dacă nu – arăți și faci precum unul care dă cu stropi de acid în tot cei românesc, dând să se creadă că am fi neputiincioși, când în fapt este vorba numai de faptul că încă n-a venit timpul. Asta pentru că-i vorba de o cauză a poporului român.Alta ar fi fost starea noastră azi dacă am fi fost, cât de cât, atât de vertcali și perseverenți ca domnul Cojocaru, ale căror soluții sunt mai mult decât de actualitate, sunt singurele salvatoare și vor fi și mai mult, după cum merg lucrurile și actuala clasă politică fiind în descompunere.

  • Dezideratele poporului român, prezentate de către dvs., domnule dr. Constantin Cojocaru, nu numai că nu sunt în programele electorale ale partidelor mafiote dar chiar niciodată nu fac referire – le ascund – cu scopul viclean să arunce în bezna necunoașterii un popor întreg.
   Până când și conținutul imnului național a devenit anost. Acțiunile trădării se produc plenar și cu minciuna prin TĂCERE IMPUSĂ, CENZURÂND ADEVĂRATELE MOTIVE ale dezastrului economic și social.
   Cine se mai miră că englezii s-au retras, în timp ce însăși președintele CE – un neegalat fraudator – este lipsit de onoare și (în plus) îi felicită pe șefii mafioți din țara noastră? Pentru PE, au avut grijă mafioții care conduc România, să introducă personaje pe măsura lor: de la Adrian Severin la Mircea Diaconu… Am trăit s-o vedem și pe asta: strângerile de mâini și sărutările trădătorilor.
   Este infracțiune și JURĂMÂNTUL FALS depus de aleșii palatelor Parlamentului și din Cotroceni, dar și numiții palatului Victoria.
   Alături de alți colegi din Partidul Poporului și din GPR, îmi mențin ideea de acționare ÎN INSTANȚA PENALĂ
   a tuturor trădătorilor. Țapul a răspuns batjocoritor unui ziarist: *N-ai înțeles că cele 200 de zile erau pentru (tontălăii, n.a.) electori?*. Ziaristul a rămas mut față de răspunsul surpriză uluitor. Dar cei peste 60% care nu participă la farsele electorale mai pot spune ceva? Ei nu au voie să știe nimic despre Partidul Poporului, despre Varianta Cojocaru, ci să ducă o viață de sclavie împreună cu urmașii lor. Dacă și-ar anula voturile, ar însemna că peste 60% din corpul electoral anulează validitatea aleșilor de către ceilalți – sub 40% – duși de nas ca boii la jug.
   Față de cititori, îmi cer scuze pentru invectivele cu nuanță satirică, dar este știut că ADEVĂRUL DOARE ȘI ESTE DUR pentru cel ce-și merită calificativul.
   Teroristul Ilici Iliescu susținea, în momentul loviturii de stat, că *toți suntem vinovați că a existat dictatura Ceaușescu* și i-am răspuns de la 400 de km că: *da, voi toți activiștii numiți comuniști revoluționari*. Cu stimă.

   • Amedeo

    Dezideratele poporului roman daca exista cu adevarat se vor indeplini intr-un timp destul de indelungat.
    Asa zisele tari civilizate au trecut si ele prin perioade asemanatoare cu cele ale poporului roman si tot intr-un timp destul de lung, poate 60-100 de ani.
    Este o perioada scurta din punct de vedere istoric, dar necasara ca un popor sa ajunga la un grad suficient de ridicat de constinta. Nu poti lua un om care traieste si munceste la tara sau la oras si sa-l faci peste noapte democrat. Numai tinind cont ca a fost sub controlul comunist, el are nevoie de o peroada de timp sa inteleaga realitatea. Aceasta perioada este cu atit mai mare cu cit gradul de cultura este mai mic, intelegerea realitatii se face mai incet, mai greoi si nu fara ajutor.
    Aici poate interveni politicul, el poate sa educe oamenii si sa-i pregateasca pentru a intelege ce se intimpla. Atunci cind politicul se balbaie sau nu are interesul sa o faca, apar disfunctionalitati in dezvoltarea societatii si chiar a tarii.
    Rasa umana in ultimii 5000 de ani nu prea a evoluat din punct de vedere intelectual, sau moral, avem si acum crime, avem razboaie, ne inarmam pentru a ne distruge unii pe altii, furturile sunt infloare etc. Este adevarat ca tehnologic avem o dezvoltare rapida, cu toate ca izvoarele istorice au aratat ca cei din trecut erau mai dezvoltati tehnologic, doar ca nu vrem sa recunoastem. Deci timpul si constinta existentei umane trebuie sa primeze in dezvoltarea unei socierati, precum si tot ce deriva din ele.

  • Vasile

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!

   Pe calea “alegerilor” organizate de SISTEMUL TICALOSIT nu s-a obtinut nici o schimbare importanta!

   Daca milioane de romani nemultumiti ar striga ce am scris eu, sa vedeti ce repede s-ar face reformele necesare!!! :)
   Cred ca peste 6-12 luni va deveni evident ca promisiunile lui Dragnea nu sunt altceva decat GOGOSI ELECTORALE!
   Atunci sa fiti pregatiti pentru actiune! :)

   • Amedeo

    Eu te intreb un singur lucru:
    despre ce inteligenta vorbesti?

 • PUPAT PE FRUNTE SOLEMN SI RECUNOSCATOR,

  ZILELE ACESTEA, DOMNUL PRESEDINTE U.E. DOMNUL YUNKAR, L~A PUPAT RECUNOSCATOR PE FRUNTE, PE DOMNUL FOST PRESEDINTE, TRAIAN BASESCU, ~ CEIA CE DEMONSTREAZA CA, AVEM SI ALTFEL DE PUPAT ~ ACESTA FIIND DE FAPT, UN PUPAT DE RECUNOSTINTA SOLEMNA, PENTRU PARTICIPAREA ROMINILOR NOSTRII, PLECATI LA MUNCA IN APUS SI CARE ROMINI, AU PARTICIPAT EFECTIV LA REVIGORAREA P.I.B~ULUI ACESTOR TARI APUSENE….

  DACA, DOMNUL FOST PRESEDINTE TRAIAN BASESCU, NU II INDEMNA PE ROMINII, SA PLECE DIN TARA, DACA ACESTORA NU L~E CONVINE IN ROMINIA ….ATUNCI, DOMNUL FOST PRESEDINTE TRAIAN BASESCU, SCAPA OCAZIA DE~A MAI FI PUPAT RECUNOSCATOR SI SOLEMN, PE FRUNTE, DE CATRE DOMNUL PRESEDINTE U.E. DOMNUL YUNKAR ….

 • Vasile

  JEAN-CLAUDE JUNKER
  A VENIT LA BUCURESTI CA SA FACA PACE INTRE GRUPARILE MAFIOTE SI I-A IMBRATISAT PATERNAL PE TOTI MAFIOTII!
  PE BASESCU L-A SARUTAT PE FRUNTE PENTRU CA I-A VENIT MINTEA LA CAP SI A TRECUT DE PARTEA MAFIOTILOR CARE AU JEFUIT ROMANIA!
  DRAGNEA A FACUT SI EL UN PAS INAPOI SI NU MAI SUSTINE LEGEA GRATIERII!
  CA LA CARAGIALE: PUPAT PIATA INDEPENDENTEI! STOP! :)

  • TILICA

   Dl ION ION daca tot ai nume romanesc puteai sa expui acest material FOARTE IMPORTANT tradus in limba romana sa-l poata citi toti romanii, daca nu ai tinut cont de importanta cunoasterii ACESTUIA de cat mai multi romani puteai sa te recomanzi ca fiind JONI JONI, ai uitat de unde ai plecat IOANE?

   • Oricine e interesat sa stie, are si un translator automat.
    Cine nu face efortul de a-si traduce singur, nu-i interesat. Nici mura-n gura (gata tradus) nu i-ar folosi.

    John John

    • Totusi, pentru melteanul roman, lenes din fire si la gandire, traduc o fraza, sa-si faca o idee.

     “Psychological warfare? “Totally. That’s what it is. Psyops. Psychological operations – the same methods the military use to effect mass sentiment change. It’s what they mean by winning ‘hearts and minds’. We were just doing it to win elections in the kind of developing countries that don’t have many rules.”
     “Război psihologic?” Total. Asta este PSYOPS. Operații psihologice – Metodele pe care armatele le utilizează pentru a produce modificări ale sentimentelor de masă (demoralizarea adversarului, de exemplu, nota mea). Este ceea ce se înțelege prin a câștiga „inimile și mințile“. Tocmai asta facem castigand alegerile jn genul de țări în curs de dezvoltare care nu au prea multe reguli.”

     Poate melteanu roman va pricepe ca altul, cu mana lui, pune votul in urna. Poate melteanu roman va intelege cine i l-a ales pe johannis sau pe basescu.

     Dar melteanu roman se crede infailibil. Cine? El sa fie manipulat si sa nu se prinda? Nu “SE EZIXTA ASA CEVA”!.

     Sa lasam melteanu roman in somnul cel de moarte.

     • Melteanu

      Domnilor IONI, Joni si Johni
      In Romania “Solidaritatea” ca valoare umana, nu se poate manifesta, ca o unitate strânsă, bazată pe comunitatea de interese, de sentimente, de idei si spirit de întelegere. Aceasta are doua valente una pentru categoria “jecmanitilor” si este invocata de clasa politica numai atunci cand puterea decide unilateral ca o majoritate a populatiei urmeaza ori si-a pierdut unele drepturi. A doua valenta a solidaritatii este cea a clasei privilegiatilor (jecmanitorilor), din care fac parte obligatoriu factorii puterii si se refera la sporirea propriilor avantaje, facilitati si libertati pentru comiterea de atrocitati. CLASA de MIJOC pilonul de baza, ce ar putea asigura stabilitatea oricarei societati, exista numai in mintea unor visatori, deoarece in realitate ea lipseste cu desavarsire din Romania tot datorita infantilismului si mafiotismului politic.
      Solidaritate intre privilegiati si celelalte categorii sociale exploatate nu se va putea realiza curand deoarece trufia, dusmania, incultura, demagogia si lipsa de civilizatie sunt intretinute politic si nu infatiseaza decat niste “raporturi sau relatii dintre lup si miel”.
      “Spiritul civic” ca ansamblu de sentimente profunde de dragoste si devotament patriotic, alt pilon de baza in sustinerea unei societati democratice, in Romania, nu s-a putut dezvolta din cauza tradatorilor de neam (a se vedea majoritatea liderilor de sindicat si de ONG-uri, reporterilor si ziaristilor vanduti pe doi arginti, etc ) si a cenzurarii “organizatiilor societatii civile” de catre forte interne cu interese obscure si meschine. Perioada de dupa 1989 mai este caracterizata de ipocrizia si falsitatea in care traim. TRADAREA, in societatea romaneasca a devenit o parte permanenta a cotidianului politico-social si economico-administrativ. Majoritatea romanilor tradeaza ca ticalosii pe toate planurile si sunt tradati continuu de cei carora le acorda incredere. Tradarea este dureroasa atunci cind simtim cum suntem tradati de oamenii falsi, dar nu si cand noi tradam cu multa usurinta curveasca.
      “Servilismul este masca tradarii”- Francesco Orestano ; “Nu este credincios faţă de nimeni şi de nimic cel ce-şi poate trăda tovarăşul de trudă”- Antoine de Saint-Exupery; “Trădarea niciodată nu-nfloreşte desi e un spin. De ce oare? De-ar înflori n-ai mai putea să-i spui trădare” – John Harington

     • Sunteți prea dur cu neciopliții. Șlefuirea este o muncă migăloasă care necesită timp și mai ales putere bănească.

      • Melteanu

       Imi para rau dar MAJORITATEA miliardarilor si milionarilor sunt chiar neciopliti de slefuiti nici atat nu poate fi vorba EI SUNT DOAR RECHINI SI CARACATITE, diavoli sau strigoi.

 • STRATEGUL

  Pentru DIVERTISMENT va recomand sa lecturati:
  http://www.progressicivilizatie.ro/img/documente/Triunghiul_de_Aur_al_Democratiei.pdf

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO ,

  UN ASTFEL DE MESAJ, NU AM MAI CITIT DE FOARTE MULT TIMP .

  IMI PLACETI DOMNULE AMEDEO CA PUNCTATI FOARTE, FOARTE BINE SI LA OBIECT, MAREA METEAHNA ROMINEASCA A PUPINCURISMULUI, METEAHNA, SPECIFICA MULTOR CONATIONALI DE~AI NOSTRII .

  DA, INTRADEVAR PUPINCURISMUL, S~A PRACTICAT, SE PRACTICA SI SE V~A MAI PRACICA MULT TIMP….

  DAR SA STITI DOMNULE AMEDEO CA, ACEASTA BOALA SE IA SI LA ALTII, PUTIND VEDE, FOARTE VIZIBIL, PUPINCURISM VERITABIL CHIAR SI LA ALTE STATE EUROPENE PRECUM AR FI FRANTA, CU RECENTELE ALEGARI ~

  CUM DE ESTE POSIBIL, SA ALEGI UN OARECARE, FARA PARTID IAR UN NATIONALIST CU PARTID IN SPATE, SA NU~I ACORZI ATENTIA CUVENITA LA RECENTELE ALEGERI? ? ? ?

  CE EXEMPLU NE DA NOUA ROMINILOR ACEASTA MARE PUTERE EUROPEANA NUMITA FRANTA, CARE PE DEASUPRA MAI ESTE SI DIVIZATA IN FEL DE FEL DE CURENTE POLITICE ? ? ? ? ?

  STIMA

 • Amedeo

  D-lor ai D-le Boboc,

  Eu cum am mai spus nu caut vinovati (nu am acest drept) si nu dau solutii pentru indreptarea unor lucruri. Imi vorbiti despre cei 60% care or nu s-au prezentat la vot, ori si-au anulat votul sau au votat pentru cel mai putin rau.
  Nici una din cele trei variante nu aduc ceva bun pentru societate, ci din contra numai rele. Ca sa rezolvi ceva intr-o tara trebuie ca majoritatea sa doreasca acea schimbare, iar pentru asta oamenii trebuie sa mearga la vot si votul trebuie dat in cunostinta de cauza. Cei de la PSD si simpatizantii lor au facut acest lucru, au iest la vot si au votat ce anume li s-a pus in fata, un program de guvernare, bun sau rau vom vedea. Celalte partide ce au facut? Nu am vazut nimic prezentat de alte partide din acest punct de vedere. Ce oferte aveau ele pentru popor? Nici macar PNL-ul nu a reusit sa-si faca un program care sa poata fi crdibil de populatie. S-au incurcat in critici de tot felul si ei si presedintele, iar partidele mai marunte care poate aveau cava de spus au facut tot felul de aliante care mai de care mai nefericite. Eu sunt de acord ca un popor care nu-si cunoaste istoria sete sortit esecului.
  Cred ca a sosit timpul ca sa vorbim mai putin de ca s-a petrecut acum 27 de ani si in anii care au urmat, nu sa uitam doar sa vorbim mai putin de ce a fost si sa punem im fata noastra ce urmeaza sa facem, ce trebuie sa facem pentru a ne rezolva problemele, ca slava domnului avem o groaza.
  Avem probleme in sanatate, in invatamint… dar unde nu avem probleme.
  Trebuie sa ne revizuim lagile, sa le facem mai simple si mult mai puternice, sa nu mai bagam oameni nevinovati in puscarie, nimeni sa nu mai fie deasupra legii, dar sa fie adevarat.
  Cu un sistem coerent de legi si cu oameni cit de cit educati cistigul societatii romanesti va fi unul adevarat.
  Oamenii trebuie sa inteleaga ca se pot califica in orice meserie, ca pot fi educati sau se pot auto educa, numai dorinta sa fie.
  O alta meteahna a acestui popor o pot numi ‘pupincurismul’. Acesta se manifeta si la nivel inalt, in conducerea tarii, dar si la nivlul omului de rind.
  Aceasta meteahna mostenita de la comunisti este foarte greu de eradicat, in primul rid a intrat in constinta oamenilor care deja cred ca asa este normal sa fie. Lupta trebuie sa se dea fara mila cu aceasta meteahna care duce un popor la pierzanie. Nu se poate ca sa aduci osanale unor oameni ca tine, fara ca ei sa aiba vreun merit numai pentru ca la un moment dat detine o anumita functie si poate cumva sa te ‘promoveze’ si pe tine. Trebuie sa uitam total acest fel de a vedea lucrurile. Mai vedem, zic asta de parca am avea inca 100 de ani la dispozitie.

  • Vasile

   Voi traiti intr-o “lume” paralela cu realitatea!

   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR!
   Pe calea “alegerilor” organizate de SISTEMUL TICALOSIT nu s-a schimbat NIMIC SEMNIFICATIV!
   Ce sa votezi? PNL = PSD, ACEIASI MAFIE USL!!!
   TOTI CEI CARE AU PARTICIPAT LA MASCARADA DE ALEGERI AU LEGITIMAT MAFIA CARE A JEFUIT ROMANIA SI LE-A DAT PUTEREA SA FURE IN CONTINUARE! CEEA CE SE SI INTAMPLA! ACUM AU GRIJA SA GRATIEZE ESCROCHERIILE DIN TRECUT!
   Poporul simte instinctiv asta. O batrana spunea:
   “TOTI SUNT HOTI, MAICA!” :)

   • Vasile

    POPORUL CARE ALEGE ESCROCI NU ESTE VICTIMA, ESTE COMPLICE LA HOTIE!!! :)

    • Peste tot, in lume, este la fel.
     Dupa epoca manipularii in masa, radio si televiziune, a venit vremea manipularii personalizate, internetul.

     • Americanii ar trebui sa-l premieze pe inititorul rus al experimentului “balena albastra”. El a dovedit “live” ca manipularea personalizata nu are limite.

  • V-ați exprimat puncte de vedere cu erori, dar nu pot comenta pentru că nu ați răspuns special comentariului pe care am scris duminică. Doamne ajută.

  • Stimate domn, pupincurismul nu este un produs al comunismului. Este mult mai vechi.
   Acest fenomen a aparut si s-a dezvoltat, in proportie de masa, odata cu domnitorii fanarioti, impusi de Inalta Poarta.

 • ALEGERILE DIN FRANTA .

  S~AU INCHEIAT ALEGERILE IN FRANTA SI A IESIT ALES CINE TREBUE…..

 • Domnule Amedeo,
  Susțineți în comentariul dv. din data de 3 Mai, că: *dar vei întâlni și acea inteligență populară a UNOR oameni care nu au fost total manipulați*. Permiteți-mi să vă completez pentru că în realitate nu suntem *unii oameni*, ci peste 60% ne-am manifestat anti sistem, la ultima farsă electorală: 1. o mulțime am anulat votul, 2.altă mulțime nu s-a prezentat la vot și prin această uriașă gafă au devenit complici ai trădătorilor, ca și în cazul 3. mulțimea acelora cu votul negativ. Oamenii sunt nevoiți să se autoinstruiască și să se autoeduce (așa cum ați spus) în direcția conviețuirii sociale (a politicii) pentru că cine are obligația să promoveze DEMOCRAȚIA FUNCȚIONALĂ produce confuzie manipulând cu viclenie drepturile democratice. Rețineți două expresii foarte des repetate de către jigodiile politice: 1. așa e politica! și 2.asta-i democrația!
  Mai rețineți o realitate: Chiar credeți că cei care au plecat, dacă rămâneau aveau posibilitatea să se educe singuri în bulversarea de aici, unde starea de sclavie a marii majorități ia proporții uimitoare? Oamenii, indiferent de vârstă, pierd mult timp și multă energie ca să-și asigure traiul de azi/mâine în condiții obediente de muncă și cu frica să nu piardă și firimitura pe care o primește.
  Dar, cine sunt autorii principali ai dezastrului? Feseniștii și derivații lor din Parlament, cei care conduc România și în prezent, cu susținere UE!
  Ce a-ți fi rezolvat dacă rămâneați în țară sau dacă reveniți? O altă revoluție, soldată cu o nouă LOVITURĂ DE STAT! Poate nu știați că la conducerea României majoritatea persoanelor sunt agenți străini sprijiniți de câteva lichele locale vânate – la comandă – de către faimoasa justiție bășistă. Cei plecați din țară nu aveau de unde ști ce se întâmplă pentru a putea explica și altora. Dar cum să explice când CENZURA mediatică este asul trădătorilor – remember, cazul Varianta Cojocaru și situația Partidului Poporului.
  Regulile americane, franceze sau elvețiene nu au fost făcute la Kremlin, ca în România – jefuită de tezaure și de alte valori enorm de mari, cu acordul fățiș al *Statelor Garante*.
  Vă mai spun că sunteți total străin despre *coagularea mai multor oameni* și vă rog frumos încercați singur să vă lămuriți asupra acestei controverse. Doamne ajută!

  • *Masa critică a celor care să înțeleagă și să contribuie la promovarea lor* este o propoziție a d-lui Știucă din data de 29 aprilie(poate sunteți solidar cu d-lui?!).
   I-aș aminti că una este să fii solidar și alta este *indicația prețioasă*.

  • Eminescu scria în *Despre renegați și dulcea limbă maghiară*: Renegații sunt veninul pe care natura binefăcătoare l-a depărtat de corpul nostru. Fericirea este că lamura aurului nostru e însemnată pe lângă zgura ce-am putut-o lepăda fără să ne pese. Am râs totdeauna de încercarea de-a readuce în sânul națiunei pe renegați. S-au dus? Cu atât mai bine, era mai rău de rămâneau. La noi era un rău și e o fericire căci în mâinile dușmanilor, ei sunt de asemenea, un rău. Ei sunt boala lor cea ascunsă, dar cronică, Răi naționaliști, ei sunt și răi servitori. Mașine oarbe și materialiste, ei lovesc fără rațiune. Toată iarna corpul e sănătos, fața roșie. Vine primăvara și buba venerică Împle părțile cele mai nobile ale corpului, ochii, gura, nasul, și pătrunde până în creieri, rozând până și oasele craniului (…). În fine românii naționaliști vor lucra și spre binele nostru, iar românii renegați, fără să vrea chiar, spre răul inamicilor noștri. Să vină numai primăvara libertății noastre, și-apoi veți vedea. (certitudinea.ro).

 • 7 MARTIE 2017 ,

  ZI ISTORICA IN FRANTA, INTOCMAI CA SI IN INTREAGA EUROPA …..

  AZI FRANCEZII SINT CHEMATI LA URNE PENTRU AS~I ALEGE PRIN VOT NOUL PRESSEDINTE AL FRANTEI…. .

  IN FUNCTIE DE CE V~A ALEGE FRANCEZII, VOM TRAII SI NOI ROMINII MAI BINE SAU MAI PROST…

  MARINE LE PEN, ESTE CU POPORUL, IAR EMANUELE MACRON ESTE CU U.E.

  PRIMUL VREA SCHIMBARE, IAR CEL DE~AL DOILEA VREA SA SE MENTINA LUCRURILE ASA CUM SINT ACUM…..

 • Vasile

  NISTE SARLATANI CRED CA AU DESCOPERIT “APA CALDA”:
  INTERESUL NATIONAL!!!
  MINCIUNA E VECHE SI UZATA! AU TERFELIT-O MULTI ALTII IN TRECUT!!! :)

 • 48 DE ORE, PINA LA
  MAREA COTITURA ,

  DUMINICA 7 MARTIE, FRANCEZII, ISI VOR ALEGE NOUL PRESEDINTE AL TARII/

  AU DE ALES DINTRE CANDIDATII, MARINE LE PEN SI EMANUELE MACRON.

  PRIMUL CADIDAT, DORESTE ELIMINAREA ANTAGONISMULUI DINTRE CELE DOUA CLASE SOCIALE, BOGATI SI SARACI, CA SI ELIMINAREA TERORISMULUI, IAR CEL DE~AL DOILEA DORESTE MENTINEREA IN CONTINUARE A ACTUALELOR STARI DE FAPTE SI LUCRURI INTIMPLATE .

  CRED CA, DE DATA ACEASTA , FRANCEZII, VOR STI PE CINE SA ALEAGA, DISTINGIND, BINELE DE RAU, RAU, CE~L SUFERA OAMENI NEVINOVATI, IN ULTIMA PERIODA DE TIMP.

  • Vasile

   MARINE LE PEN A PRIMIT BANI DE LA PUTIN CA SA DISTRUGA UNIUNEA EUROPEANA, SA DISTRUGA MONEDA EURO, SA REINTRODUCA FRANCUL FRANCEZ, SA IZOLEZE FRANTA DE EUROPA!!!!
   SARLATANII CARE SE PROCLAMA NATIONALISTI IN REALITATE FAC FOARTE MULT RAU TARII RESPECTIVE!!!
   ATENTIE CA SARLATANI DIN ASTIA BANTUIE SI PRIN ROMANIA!!! :)

  • Aveți dreptate. Dacă pierde, înseamnă că electoratul Franței s-a lăsat dus de nas de către presa furibundă, anti națională. Așa s-a întâmplat la alegerile din România în anul 2000, când toți CDR-iștii care strigau aiurea(până atunci) *Jos Iliescu* l-au votat pe agentul cel mai înversunat contra națiunii și a poporului Român.
   Celălalt (Vadim) n-ar fi reușit să facă împotriva trădătorilor țării ceea ce-și propunea, așa cum pretinde Țapul. Adică marea majoritate a parlamentarilor erau – și sunt – agenți străini (foști turnători ai poliției politice). Doamne ajută!

 • PENTRU DOMNUL PROFESOR .

  CONFIRM INTRUTOTUL SPUSELE DUMNEAVOASTRA SI VA ROG RESPECTOS, SA OBSERVATI CA 2 MARI COLOSI AI PLANETEI CAUTA SA SE INDREPTE CATRE DOCTRINA ELABORATA DE DUMNEAVOASTRA, DAR CU MULTA DISCRETIE… .

  UNUL DIN ACESTI COLOSI ESTE DONAL TRUMP ~ PRESEDINTELE AMERICII SI CEL DE~AL DOILEA COLOS, ESE MARINE LE PEN, CANDIDATUL LA ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN FRANTA, CANDIDAT CE V~A DEVENII IN CURIND PRESEDINTA ACESTEI TARI, RESPECTIV PE DATA DE 7 MARTIE A.C. IN CEL DE~AL DILEA TUR DE SCRUTIN .

  STIMA SI RESPECT ~ DECEBAL

 • Constantin Cojocaru

  MULŢUMIRI

  Mulţumesc tuturor celor care m-au felicitat cu ocazia zilei mele de naştere şi mi-au urat sănătate şi success în lupta pe care o duc de peste o jumătate de secol pentru eliberarea poporului român de sub dominaţia celor instalaţi la conducerea ţării prin loviturile de stat din august 1944 şi decembrie 1989.
  Nu am reuşit în lupta noastră şi poporul român se află în cea mai grea situaţie din întreaga sa istorie. Niciodată nu a fost atât de aproape de dispariţia sa de pe scena lumii.
  Ocupantul a pus stăpânire pe ţară cu ajutorul politicienilor corupţi, o îndreaptă spre pieire, iar noi, cei care luptăm pentru eliberare, nu am reuşit să ne unim într-o mişcare capabilă să-l alunge de la putere.
  Continui să cred că românii vor găsi calea spre unire, singura forţă prin care vor putea nu numai să-şi continue existenţa ca popor dar şi să trăiască în bunăstare şi demnitate.
  Sunt mulţumit că am optat, încă de la început, din tinereţe, să fac parte din tabăra celor care s-au opus sistemului politic antiromânesc instalat prin forţă, teroare şi înşelăciune. Opţiune care mi-a adus multe necazuri şi neplăceri, dar şi multe satisfacţii.
  Sunt mulţumit că, în 1990, am pus la dispoziţia poporului român un proiect de ţară care l-ar fi ajutat să trăiscă în bunăstare şi demnitate. Valabilitatea proiectului, cunoscut sub denumirea de Varianta Cojocaru, a fost confirmată de istorie. Cehia şi Slovacia, foste ţări comuniste, ca şi România, au aplicat proiectul şi astăzi sunt ţările cu cea mai mică rată a sărăciei din Uniunea Europeană, în timp ce România se află la polul opus, cu cea mai ridicată rată a sărăciei.
  Sunt mulţumit că ideile mele privind democraţia economică se regăsesc în operele celor mai mari economişti ai lumii, că ele cuceresc tot mai mulţi adepţi, în ţară şi peste hotare.
  Trăiesc cu convingerea şi cu speranţa că va veni şi ziua în care aceste idei vor fi aplicate şi în România.
  Mulţumesc.

  Constantin Cojocaru
  4 mai 2017.

  • NICU DORUS GALATI

   Va felicit pentru tot ce ati facut si faceti pentru ROMANIA.

   Cu respect.

 • CU ACEIASI CONSIDERATIUNII DEOSEBITE, SI EU ,,DECEBAL” VA TRANSMIT CU OCAZIA ZILEI DE NASTERE, MULTA SANATATE SI PUTERE DE MUNCA IN CONTINUARE, PENTRU A PUTEA MATERIALIZA MAREA OPERA SOCIALA, NASCUTA DIN ANII 1989 SI CARE OPERA POARTA DISTINSA DENUMIRE DE .

  ,,L E G E A C O J O C A R U ”

  SA NE TRAIESTI, DOMN PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU ANI MULTI SI FERICITI SI SA PUTEM VEDEA CU TOTII OPERA DUMNEAVOASTRA APLICATA SI IN TARA NOASTRA, NUMITA ROMINIA…

  STIMA SI RESPECT ~ ,,DECEBAL”

 • Amedeo

  Da, d-le Cojocaru poporul Roman a fost lasat de izbeliste de conducatorii lui si i s-au dat si legi proaste, tocmai pentru a putea fi mintit si furat.
  Este adevarat ca daca te duci in satele romanesti vei vedea o saracie lucie cu care de bine de rau s-au obisnuit, dar vei intilni si aceea inteligenta populara a unor oameni care inca nu au fost total manipulati. Este adevarat ca spiritul inteligentei poporului roman nu a disparut definitiv dar s-a micsorat vizibil si nu mai poate avea nicio influenta asupra societatii in general. Nici in trecut acest spirit binefacator nu a reusit sa depaseasca granitele satului contribuind la bunastarea poporului.
  Comparatia cu Elvetia este frumoasa dar ramine la nivelul visului, a unui vis fara posibilitatea de realizare. Si stiti de ce ? Simplu, pentru ca romanul nu a reusit de-a lungul anilor sa invete cum sa se educe, cum sa devina si el un om educat nu numai cind este constrins sa o faca. De democratie ce sa mai vorbim.
  I s-a intiparit in minte ca este cel mai bun, ca face cele mai bune lucruri, dar in realitate este tocmai pe dos.
  Or fi ei citiva mai buni sau comparabili cu ceilalti dar marea majoritate este ramasa mult in urma. Si nu este numai vina lor, aici sistemul este cel mai vinovat, de fapt asta a si dorit, cit mai multa lipsa de educatie cu atit mai bine pentru ei. Nimeni nu a facut nimic pentru acest popor, din contra l-a jefuit si l-a invatat sa se fure unul pe altul, l-a mintit ca sa nu vada mizerile pe care le fac sau le-au facut. Cei care nu au putut suporta au plecat, in loc sa le spuna si altora ce se intimpla. Aici a fost una din greseli, poate cea mai mare.
  Degeaba spuneti ca ati facut tot ce s-a putut ca sa se evite aceasta situatie. Poate trebuia sa coagulati mai multi oameni in jurul vostru, in jurul ideilor voastre, fiind multi poate ca visul putea sa se apropie de realizare. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar ar trebui sa intelegem de ce am pierdut atit de mult si de ce dam din colt in colt nestiind cum sa continuam. Si ceilalti oameni, fie ei elvetieni, francezi sau americani arata la fel ca noi, au doua miini , un cap si doua picioare, ce au ei in plus, au reguli pe care au invatat sa le respcte si le respecta pentru ca cred in ele, pentru ca au invatat ca regula ii protejaza, chiar daca citeodata este o iluzie. Se informeaza continuu, aleg in cunostinta de cauza, participa la viata societatii, se asculta unul pe altul si au un interes comun, sa duca o viata cit mai buna, iar daca muncesti cinstit si aplicat si daca respecti oamenii este imposibil sa nu fii apreciat cum se cuvine si ai tot ce-ti trebuie.

  • Amedeo

   Cam asta ar fi marele secret al tarilor mai civilizate

 • Cu ocazia aniversării zilei de naștere, Organizația Județeană Iași a Partidului Poporului transmite multă sănătate, putere de acțiune și bucuria împlinirilor tuturor dorințelor Domnului dr. Constantin Cojocaru și îi urăm
  LA MULȚI ANI!
  Cu toată considerațiunea,
  Președinte, Petrache Boboc.

  • NICU DORUS GALATI

   GALATIUL, SE ALATURA IASULUI PRIN A TRANSMITE D-LUI DR. IN ECONOMIE C. COJOCARU , LA MULTI SI FRUMOSI ANI!

   PERSONAL, PENTRU MINE A FOST O MARE REALIZARE SI O ONOARE SA CUNOSC ACEST DEOSEBIT OM,PE CARE DIN PACATE MULTI NU L-AU INTELES SI DE ACEIA ROMANIA ESTE UNDE ESTE ASTAZI.PACAT MARE PACAT. ROMANIA RTEBUIE SA SE TREZEASCA.

   CU MULT RESPECT.

 • Vasile

  Rade iarasi primavara,
  Peste campuri, peste plai,
  Bucuria umple tara,
  C-a venit INTAI DE MAI!
  Tra-la-la-la-la…. :)

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA ,

  FOARTE, FOARTE FRUMOS, RASPUNSUL DUMNEAVOSTRA, FAPT CE MERITA A FI LUAT IN CONSIDERATIE, DAR NUMAI DUPA CE P.P.~L.C. V~A LUA IN MINA, PUTEREA POLITICA .

  PINA ATUNCI, TREBUE CA NOI INTELECTUALII, SA VENIM IN FATA MASSELOR DE OAMEI, AI TARII SI SA LE EXPLICAM ACESTORA, DECE ESTE BINE ASA SI NU INVERS… .

  PENTRU A INTELEGE, ACEST FENOMEN SOCIAL, TREBUE CA SA NE INTOARCEM IN TRECUT SI SA OBSERVAM ATIT VICIILE, CIT SI CALITATILE VECHII SOCIETATI, INTOCMAI CA SI VICIILE SI CALITATILE, NOII SOCIETATI .

  N~AM SA LE BOTEZ CA SOCIETATE COMUNISTA SI NICI CA SOCIETATE CAPITALISTA CA, NICI UNA NICI ALTA NU A INDEPLINIT SI INDEPLINESTE ELEMENTELE CONSTITUTIVE DOCTRINALE, SPECIFIC ACESTOR SOCIETATI…

  VECHEA SOCIETATE,

  AVEA TOATA LUMEA SERVICIU, PRIMEA MAI TOATA LUMEA LOCUINTA DE LA STAT, INVATAMINTUL EREA GRATUIT ,CA SI SANATATEA SI TOT CE SE PRODOCEA ERA CONSIDERAT CA BUN AL INTREGULUI POPOR .
  LIPSEA IN SCHIMB CONCURENTA .

  SOCIETATEA ACTUALA ,

  NU TOTI CETATENII TARI AU SERVICIU , INVATAMINTUL ESTE GRATUIT DAR TINDE SA NU MAI FIE, ASIJDEREA SI SANATATEA .
  IN SCHIMB APARE CONCURENTA IN PIATA LIBERA .

  ,,LEGEA COJOCARU” IA TOT CE E MAI BUN DE LA VECHEA SOCIETATE, IAR DE LA NOUA SOCIETATE IA CONCURENTA, CEIA CE DUPA UMILA MEA PARERE ESTE SOCIETATEA MAI MULT CA PERFECTA……

  STIMA

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA .

  DOMNULE NELU ,

  STIM CU TOTII, DE UNDE NI SE TRAGE RAUL, NOUA SI COPIILOR NOSTII, INTOCMAI CA SI RAUL CE V~A SA VINA PENTRU COPII COPIILOR NOSTRII ….

  NU ARE NICI UN ROST, SA MAI PLINGEM LA USI STRAINE, CA NU NE BAGA NIMENI IN SEAMA .

  TOTI SINT PUSI PE JUPUIALA, IAR NOI SINTEM OBLIGATI SA APLAUDAM, STRIGIND IN GURA MARE, CE BIE ESTE CIND ESTI JUPUIT CHAR SI DE DE PIELE….

  VREM CA SA NE REDRESAM TARA INTRIND IN NORMALITATE ?

  NIMIC MAI SIMPLU …..

  HAIDE~TI CU TOTII, SA REACTIVAM PARTIDUL P.P. ~L.C.

  STIMA

  • Nelu Stiuca

   HAI SA CLARIFICAM CAT PUTEM DILEMA CU OUL SI GAINA CARE A APARUT INTAI??? SA STABILIM IN ACEST CONTEXT CAILE PRIN CARE PUTEM DUCE LA INDEPLINIRE OBIECTIVELE SI STRATEGII DORITE SAU STABILITE.
   Avand in vedere stadiul avansat al decaderii Romaniei, CA VARIANTA SALVATOARE UNICA, ESTE NECESITATEA VALORIFICARII INTENSIVE A EXPERIENTEI SI POTENTIALULUI UMAN INVENTIV PRECUM SI A STIINTEI POPORULUI ROMAN, in exercitarea actului politic, al administratiei publice si in vederea reducerii riscurilor economice si ai instabilitatii sociale. Aceste implementari (asimilari) in managementul public al societatilor moderne si statelor civilizate ale lumii care au dovedit practic ritmuri intense de progres in conditii democratice se realizeaza pe doua cai si anume:
   a) – Una in care stiinta si potentialul cultural inventiv sunt asimilate direct sectorial prin intermediul colectivelor permanente de specialisti, COMPETENTI, independenti consacrati – ceea ce in Romania ar corespunde actualmente cu clientela diversa formata din asa-zisi consilieri,TEPARI, chibitari pe post de experti tunari si aranjori de ponturi, pentru “ fraudarea legala” a banului public prin, achizitii publice si ocuparea de functii sau posturi vacante din ministere si structurile Guvernamentale platite regeste si este foarte dificil, daca nu imposibil, de reformat.
   b) – A doua cale, consta in valorificarea factorilor potentiali, in cadrul actului politic si de administratie publica sau pentru reducerea riscurilor economie si ai instabilitatii sociale, printr-un organism central, total apolitic format din colective permanente de specialisti independenti consacrati. Aceasta este varianta optima, oportuna si pretabila tarii noastre avand in vedere conditiile obiective in care aceasta se regaseste.
   Drept urmare pentru “PREVENIREA DISOLUTIEI STATULUI”, reducerea saraciei, combaterea anarhiei si oligarhiei, normalizarea ierarhiei valorilor umane in societatea romaneasca precum si in vederea responsabilizarii formatiunilor politice si redarii demnitatii si increderii romanilor intr-un viitor optimist, este necesar;
   In plan institutional sa se infiinteze: “COMITETUL (INTELEPTILOR) PENTRU ELABORAREA STRATEGIEI GLOBALE ANTICRIZA, de PROGRES SI CONSOLIDARE A DEMOCRATIEI IN ROMANIA”, organism national care sa indeplineasca functiile “TROLIULUI” SALVARII si RIDICARII Romaniei DECAZUTE din marasmul in care se regaseste sau al “GRUPULUI PENTRU ROMANIA” (Daca situatia o va impune validitatea acestui organism national poate fi ceruta si de la Bruxelles).
   Acest FOR NATIONAL trebuie sa constituie O INSTANTA care sa legitimeze viitorul neamului romanesc si sa detina atributii de reflectie, studiu, analiza, sinteza si conceptie referitoare la configurarea traiectoriilor necesare evolutiei strategiilor pe termen scurt, mediu si lung, precum si la implementarea lor in vederea asigurarii unei dezvoltari economico-sociale certe si consolidarii democratiei in Romania. In acelasi timp poate proteja evolutia Romaniei de diferiti factori perturbatori, de natura subiectiva, externi sau interni generati inclusiv din cauza unor dereglari comise de catre aventurierii sau exacerbatii din politica romaneasca. Poate consilia si acorda avize privind propunerile legislative (reglementari) atat de nivel inferior cat si superior din punct de vedere al ierarhiei juridice, emise de institutiile abilitate ale statului pentru, imbunatatiri organizatorice, prioritizarea alocari de resurse, simplificarea si eficientizarea unor proceduri ori metotologii, etc. Poate elabora proiecte de reglementari din proprie iniţiativă privind diferite domenii care trebuie supuse adoptarii Parlamentului pentru asigurarea progresului national sigur, in ritmul cel mai intens posibil.
   Excluderea deciziilor politice si factorilor politici din procedurile de numire (desemnare) a membrilor din conducerile, BANCII NATIONALE A ROMANIEI , Curtii Constitutionale, Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii de Conturi, (unde trebuie desmnate alte conduceri APOLITICE, COMPETENTE SI INDEPENDENTE fara membri ai vreunei loje masonice). Pentru eficientizarea actului de justitie si armonizarea unor practici cu cele ale U.E. sa se introduca in sistemul judiciar institutia “judecatorului de instructie” si sa se excluda cea a “NUP” care incuba multa munca sterila si faciliteaza comiterea cu usurinta a actelor de coruptie de catre justitiari.
   Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului precum si repartizarea fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective.
   Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor.
   DOAMNE AJUTA-I PE ROMANI SA AJUNGA CEI DIN’NTAI!

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Stiuca,
    Vă felicit pentru munca depusă la scrierea acestui articol.
    Opiniile dumneavoastră sunt foarte apropiate de cele la care a ajuns şi GRUPUL PENTRU ROMÂNIA şi care s-au concretizat în textul CONSTITUŢIEI CETĂŢENILOR, publicat pe acest site, dar şi în Monitorul Oficial al României .
    Vă invit să-l citiţi şi să faceţi observaţii şi propuneri de îmbunătăţire.

    • Nelu Stiuca

     SI CE SA FACEM CU OBSERVATILE SI “CONSTITUTIA CETATENILOR”, fara a gasi si promova mai intai CAILE SI MIJLOACELE PENTRU A SE CONSTITUI O MASA CRITICA A CETATENILOR CARE SA LE INTELEAGA SI SA CONTRIBUIE LA PROMOVAREA LOR. Cu scuzele de rigoare dar PANA ACUM in aceasta speta AVEM DOAR MAI MULTI DE Don Quixote si Sancho Panza si atat. Am mentionat mai sus “HAI SA CLARIFICAM CAT PUTEM DILEMA CU OUL SI GAINA CARE A APARUT INTAI??? SA STABILIM IN ACEST CONTEXT CAILE PRIN CARE PUTEM DUCE LA INDEPLINIRE OBIECTIVELE SI STRATEGII DORITE SAU STABILITE.”

     • Vasile

      MAI INTAI SE FACE REVOLUTIA SI APOI SE SCRIE CONSTITUTIA!!!
      EU N-AM AUZIT DE REVOLUTIE PRIN CONSTITUTIE, PENTRU CA ESCROCII DE LA PUTERE SE OPUN PE TOATE CAILE!!! :)

     • NICU DORUS GALATI

      Domnule Stiu ca,

      Cum sa gasim sau sa constituim o masa critica a cetatenilor? cand pe ei nu-i intereseaza decat sa critice, daca le spui sa se implice spun ca nu pot.

      Parerea mea este ca actuala populatie a Romaniei s-a obisnuit cu aceasta situatie si se complce .

      Luati exemplul Americii de Nord, S.U.A , CANADA SI MEXICO, CANADA SI S.U.A O DUC BINE INSA MEXICUL O DUCE CA NOI, DE CE? LATINI CORUPTI , VAND SI PE MAICA-SA SA O DUCA EL BINE.

      LA NOI E LA FEL , NU CONTEAZA RESTUL DACA SE SIMTE EL BINE.

      INCHEI aici dar va rog pe viitor pune NELU STIU CA …. CE SE INTAMPLA.

      CU RESPECT.

 • PENTRU DOMNUL AMEDE 2

  STIU PRECIS CA, SITETI IN CUNOSTINTA DE CAUZA, IN A RASPUNDE LE INTREBAREA MEA,

  CE~I DE FACUT ?…

  DAR PENTRU CA, NU DORITI SA VA PRONUNTATI, PENTRU A MAI FI INPARTASITA SI ALTORA MAI BINE PREFERATI SA TACETI .

  ESTE TOTUS BINE CA, ATI DESCOSPIRAT IN MESAJUL DUMNEAVOASTRA DE MAI JOS, APROAPE TOATE NECAZURILE PRIN CARE TRECE SI A TRECUT POPORUL FRANCEZ, INTOCMAI CA SI NECAZURILE ROMINILOR ,NECAZURI, PARCA PARCA AR FI COPIATE LA INDIGO .

  PENTRU CA FRANCEZII, SA SCAPE DE TOATE ACESTE NECAZURI, SEMNALATE DE CATRE DUMNEAVOASTRA INCLUSIV TERORISMUL , TREBUE CA ABSOLUT TOTI FRANCEZII, INCLUSIV ROMINII CU CETATENIE FRANCEZA, SA VOTEZE. MARINE LE PEN .

  IAR ROMINII DIN ROMINIA, SA VOTEZE P.P.~L.C. PENTRU A SCAPA DE SCLAVAGISMUL BEREVOSTIOEAN ….

  STIMA .

  • Amedeo

   D-le trebuie ca acest popor sa invete sa gindeasca, sa se educe intr-un fel sau altul, sa invete de la altii care au trecut prin aceste perioade si sa nu mai fie multumit cu frimituri si completari.
   Cum este posibil ca cineva sa fie in puscarie si in acelsi tinp sa fie ales cu multe voturi primar. Cum este posibil asa ceva? Ce ne spune asta, simplu, multi sunt partasi la neregurile intimplate. Asta tine de educatie.
   Sunt multe despus pe aceasta tema, dar fiind o tema foarte importanta nu o discutam acum.
   Timp de 27 de ani acest popor a fost lasat de izbeliste, sa se descurce cum poate, ca altii trebuie sa fure. I s-au dat legi incilcite si proaste cu buna stiinta pentru ca o mina de derbedei sa poata sa-si faca jocul alba/neagra nestingherit, furind tot ce se putea. Oamenii au tacut “chitic”. De ce? Te intreb. Si apoi incerc sa raspund “ce-i de facut?”

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Amedeo,
    Vă contraziceţi. Ori poporul român “a fost lăsat de izbelişte, să se decurce cum poate”, ori “i s-au dat legi încâlcite şi proaste” care să permită hoţilor să fure.
    Dacă poporului român nu i s-ar fi impus legi proaste, care la-au împins în prăpastie, cu siguranţă el s-ar fi “descurcat” mult mai bine, şi-ar fi văzut de muncă şi de bunele sale tradiţii şi astăzi ar fi avut o ţară ca Elveţia.
    Nu este adevărat că românii au tăcut “chitic”. Găsiţi dovezi şi pe acest site. Am strigat cât am putut. Încă de la început. De la începutul anului 1990.
    Abea aştept să văd răspunsul dumneavoastă la întrebarea Cei de făcut?.
    Al tuturor vizitatorilor acestui site.

 • Nelu Stiuca

  RO în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general, national. Ghinionul nostru, ca popor, spre deosebire de alte natiuni este ca in decursul miilor de anii parcursi, oamenii de stat adevarati existenti la carma cetatii pe aceste meleguri DACICE pot fi numarati pe degetele la o mana. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, DIN PARTEA GENIILOR NATURALE care pot dovedi CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA iluminati, romani apolitici EPOCII POSTCOMUNISM, pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirea si proiectele lor valoroase in vederea REDRESARII ROMANIEI care de 27 de ani datorita, SUBMEDIOCRITATILOR din SISTEMUL POLITIC, se află într-o continuă prăbuşire ABISALA. Realitatile existente in Ro dupa evenimentele istorice din 1989 dovedesc ca STIINTA temelia dezvoltarii si progresului unei societati ca si CULTURA care constitue de-a lungul istoriei si existentei unui popor ADN-ul său, dăuneaza grav mentalitatii politrucilor, drept urmare se poate constata cu mahnire ca aceste valori supreme ale existentei umane sunt abandonate in mod intentionat cu scopul indobitocirii natiunii. Acum in vremuri tulburi pentru guvernarea normala a tarii poate intelege orice roman de ce marii oamenii de cultura si de stiinta ai neamului nostru de-a lungul istoriei au emigrat fiindca nu au putut vietui in Ro pentru a-si dovedi patriotismul desavarsit, ei s-au dăruit omenirii pe teritoriul altor tari. Numai valorile umane superioare, adevarate, inzestrate cu talent, inteligenta, mestesug competitional, harnicie si moralitate, omenie, sentimente de compasiune, impreuna cu procesul complex de instruire superioara a membrilor societatii pot constituii resursele si caile pasnice sigure si garantate ce pot aduce Romaniei progres si modernitate, caracteristici mult dorite si necesare progresului general.
  Doamne ajuta-i pe romani sa devina cei dintai!!!

  • Vasile

   De acord cu ce ai spus, dar,
   DUMNEZEU II AJUTA PE CEI CARE SE AJUTA SINGURI!
   DUMNEZEU NU-I AJUTA PE CEI CARE ASTEAPTA SA PICE PARA MALAIATA, IN GURA LUI NATAFLEATA! :)

   – DE 27 DE ANI, PROSTII AU DAT TARA PE MANA ESCROCILOR, SI TOT NU S-AU INVATAT MINTE!!!

   – IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR, CU AJUTORUL PROSTILOR SI BUGETIVORILOR!

   – CINE E MAI VINOVAT?
   CEI 3 MILIOANE DE COMPLICI CU MAFIA PSD, SAU
   CEI 15 MILIOANE DE ROMANI CARE NU SUNT IN STARE SA SE UNEASCA PENTRU A INLATURA MAFIA PSD?? :)

   – FACI APEL LA ROMANII CU CLARVIZIUNE SI BUNA CREDINTA! ROMANIA ARE VALORI, DAR NU POT SA RAZBEASCA PRIN HATISUL DE LEGI-BARIERE PE CARE L-A CONCEPUT SISTEMUL TICALOSIT! TELEVIZIUNILE SUNT IN MAINILE MAFIOTILOR!

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE,
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!!! :)

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Vasile,
    De acord, in mare, cu ce spuneţi.
    Totuşi, nu credeţi că ar trebui să răspundem corect şi la următoarele întrebări
    Cine a pus la cale şi a executat lovitura de stat din decembrie 1989? Proştii şi bugetivorii?
    Cine a elaborat, adoptat şi pus în aplicare Legea nr.15/1990, prin care poporul român a fost deposedat de avuţia pe care o acumulase până în anul 1989? Proştii şi bugetivorii?
    Cine adoptat şi pus în aplicare legile care i-au permis BNR să împingă în faliment întreprinderile româneşti astfel încât să poată fi “privatizate” la 2 lei bucata? Proştii şi bugetivorii?
    Cine a adoptat şi pus în aplicare întregul sistem juridic prin care statul român a fost capturat de serviciile secrete străine? Proştii şi bugetivarii?
    Cine a ajuns să controleze 90% din capitalul românesc şi să scoată din ţară, în fiecare an, mai mult de jumătate din avuţia care se realizează prin munca românilor? Proştii şi bugetivorii?
    Cine controlează mijloacele de comunicare în masă şi nu permite unirea forţelor naţionaliste pentru eliberarea ţării? Proştii şi bugetivorii?
    Da, singura soluţie este o revoluţie, o revoluţie de eliberare naţională.
    Eu spun asta de aproape trei decenii.
    Este, însă, foarte greu de realizat.
    Niciodată nu a fost mai greu pentru poporul român.
    Niciodată nu am avut un ocupant atât de rău şi atât de puternic.
    Eu nu am renunţat dar trebuie să recunosc că lupta noastră este foarte grea.
    Nu este suficientă inteligenţa.

 • PEMTRU DOMNUL AMEDO ,

  O INTREBARE SIMPLA LA PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE MAI JOS,

  ,, SI CE~I DE FACUT ” ?

  STIMA .

  • Vasile

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!!! :)

   P.S. REVOLUTIE = R(APIDA) EVOLUTIE!!!

 • Amedeo

  De cele mai multe ori francazii au stiut ce vor. Au ales intotdeauna in cunostinta de cauza. Au avut si ei perioadele lor ” singeroase “, perioade cind si-au sacrificat ceva intelectuali, oameni de mare valoare culturala, trimitindu-i la esafod.
  In Romania istoria lucrurilpr petrecute a fost mult mai grava. In perioade socialst-comunista s-au petrecut lucruri de care orice natiune sanatoasa i-ar fi rusine. Toata, daca nu toata, cel putin o mare parte din intelectualitatea romaneasca formata de-a lungul timpului a fost programat decimata, slabind foarte mult forta aceste natii si punind pe primul plan minciuna, hotia, manipularea de cea mai joasa speta. Au murit in inchisorile comuniste oameni de seama ai acestui popor, iar putinii care au reusit sa scape au functionat si performat in tari straine, lasind tara de izbeliste.
  Nu pentru ca ei ar fi dorit acest lucru, ci pentru ca teama pentru pirderea vietii a actionat ca si autoaparare.
  Ceea ce ne-a ramas de la ei, valori culturale , stiintifice sau educatie ne arata cu virf si indesat ce valoare nepretuita am pierdut. Fara ei, fara performantele lor aceasta tara a devenit ceea ce vedem cu ochiul liber astazi, o colonie care nu poate face nimic fara sa ceara voie, nici macar sa-si creasca bunastarea poporului, asa cit de cit.
  A califica un strungar, un electrician, o poti face in citeva luni, hai un an. Dar v-ati gindit citi ani trebuie sa formezi un inginer, sau un medic, ce sa mai vorbim de un intelectual autentic, acestia vin din generatii.
  Tot ce avem acum, sunt esalonul doi si trei al comunistilor mutanti, travestiti in democrati si oameni de afaceri. Pina mai ieri parintii lor strigau ‘ traiasca clasa muncitoare, jos exploatatorii ‘.
  Nu am nimic cu nimeni, eu respect fiecare meserie facuta cu simt de raspundere, fara preferinte sau spaga, o respect atit pe ea ca meserie cit si pe cel care o practica. Ii respect pe oamenii autodidacti care intr-un timp anume au reusit sa devina intelectuali de marca ai poporului roman. Din nefericire acestia sunt putini, iar pseudo intelectualii asemeni lui Liiceanu, Plesu, Patpievici si multi altii care fac de ris aceasta tara, de pe urma carora nu ramine nimic valoros, sunt in crstere. O tara in care “doctorii” in diverse specialitati sunt in catitati industriale, dar si analfabetii sunt poate mai multi.
  Deci cu astfel de oameni a intrat Romania unde a intrat.
  Iata de ce lumea ne priveste cu suspiciune si ne refuza din ce in ce mai mult. Nu suntem in stare de nimic constructiv, nu putem sa ne conducem, conducatorii alesi se maninca unul pe altul si tara pierde si ce i-a mai ramas. Nu exista ceva asemanator in lumea asta.

  • Vasile

   Tie iti plac “doctorii” facuti de Oprea!

   Voi nu stiti sa apreciati VALOAREA!
   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR!
   Atunci cand un intelectual incearca sa se ridice, sa explice, sa caute solutii, prostii se reped sa-i dea cu pumnii in cap sa se invete minte, sa nu mai faca pe desteptul!
   AVETI CEEA CE MERITATI!
   NISTE TELEVIZIUNI CARE TOARNA LATURI IN CAPETELE PROSTILOR!!! :)

   P.S. Liiceanu, Plesu, Patapievici nu fac de ras aceasta tara, ba dimpotriva!

   • Amedeo

    Vezi, acesta este unul din motivele pentru care suntem asa cum suntem, ca avem conducatori asa cum ii meritam. Acest fel de a nu gindi este poate cel mai rau lucru ce ni se poate intimpla. Nu mai vorbesc de educatie, pentru ca culmea, orice roman a plecat din tara intr-un fel sau altul s-a descurcat, a invatat reguli noi, le respecta pentru ca a inteles ca sunt si in favoarea a lui. Dar cum se face ca uita tot, atunci cind se intoarce in Romania. Ce anume il determina sa nu mai respecte regurile de convietuire cu ceilalti oameni, nu stiu. Daca nu toti, majoritatea se transforma ca si cum nu ar fi fost. Ciudat, nu? Traind intr-o asa zisa democratie, in Romania, este foarte bine ca ai parerile tale despre oameni.
    Oamenii despre care vorbesti sunt si ei supusi greselilor, au si bune si rele, sincer sa fiu nu prea am vazut pe cele bune.
    Daca asta ai inteles, ca imi plac “doctorii”, fie ei ai lui Oprea sau nu, citeste mai bine si ai sa intelegi ce am vrut sa spun.
    Cum poti crede ca doctorii facuti la kilogram sunt buni la ceva?

  • Amedeo

   In zilele noastre apar tineri valorosi inventatatorilor si inovatorilor de orice fel care cistiga concursuri internationale, avem tineri care au performante in IT, medicina, sau alte domenii. Sunt foarte bucuros sa aud si sa vad asta, dar v-ati pus intrebarea ” ce se intimpla cu ei mai departe”, pot ei sa-si continue munca aici in tara. Raspunsul este evident “NU”. Tot alte natii vor benificia de rezultatele muncii lor.
   Cei care ne conduc astazi nu sunt si interesati de evolutia poporului roman, singurul interes este sa se fure cit mai mult , cit mai in siguranta si cit mai tepede. Sunt o multime de exemple in acest sens, nu trebuie decit o mica cautare si veti da de o multime.

 • FRANTA 3 ,

  CE VREA MARINE LE PEN SI CE VREA EMANUELE MACRON ?

  MARINE LE PEN .

  MARINE LE PEN VREA, CA TOT FRACEZUL SA TRAIASC FERICIT SI FARA FRICA TERORISMULUI LOCAL, ASA CUM SE INTIMPLA ACUM .

  DE ACEIA, DOMNIA SA, DOMNA MARINE LE PEN, VREA PE CIT POSIBIL SA ELIMINE ANTAGONISMUL DINTRE CLASA SOCIALA ,,SARACA” SI CLASA SOCIALA ,,BOGATA” PRIN TRECEREA MULTOR BOGATII NATURALE ALE ALE TARII, IN MINA INTREGULUI POPOR, INDEPARTIND ASTFEL ANTAGONISMUL DINTRE CELE DOUA CLASE SI ELIMININD TOTODATA TERORISMUL LOCAL…..

  TOCMAI DE ACEIA VOM ASISTA PE TIMPUL INSTALARII DOMNIEI SALE CA PRESEDINTA A FRANTEI, CHIAR SI LA UNELE NATIONALIZARI DE BUNURI NATURALE ALE TARII CE LA ORA ACTUALA SINT IN MINA UNOR NEAVENITI, URMARE MULTUCULTURAEISMULUI IMPUS DE U.E.

  EMANUELE MACRON ,

  ACEST TINAR, CE PE DEASUPRA MAI ARE SI O NEVASTA, MAI BATRINA CA EL, NU DORESTE DE FAPT NICI O SCHIMBARE, ADICA, DORESTE SA MENTINA IN CONTINUARE ACTUALA SITUATIE ADICA ANTAGONISMUL CELOR DOUA CLASE SOCIALE, INTOCMAI CA SI CONSECINTA ACESTUI ANTAGONISM CU IZ DE TERORISM LOCAL, EXISTIND CARTIERE INTREGI IN FRANTA UNDE POLITIA NU POATE INTRA PENTRU A FACE ORDINE ….

 • FRANTA 2

  IATA CA DIN REZULTATELE PRELIMINARE, MARINE LE PEN INTRA IN TURUL 2 CU EMANUELE MACRON .

  SE POATE SPUNE CA POPORUL FRANCEZ A INCEPUT SA SE TRZEASCA LA REALITATE .

 • FRANTA .

  MINE SINT ALEGERI PREZIDENTIALE IN FRANTA LA CARE PARTICIPA FOARTE MULTI CANDIDATI PRINTRE CARE SI MARY LE PEN .

  SINGURA CANDIDATA CE POATE SCAPA TARA DE TERORISM ESTE DOMNA MARY LE PEN .

  MULT SUCES IN ALEGERI, DISTINSA SI STIMATA DOAMNA MARY LE PEN ….

 • COMPLETARE ,

  FOARTE, FOARTE, LA OBIECT MESAJUL DE MAI JOS, IN CARE SINT PUNCTATE PE BUNA DREPTATE, ATIT PRIMA VERIGA, CIT SI ULTIMA VERIGA A LANTULUI SARACIEI SI~AL DEMOLARII TARII….

  DEASEMENI DOMNULE PROFESOR, ATI OMIS SA REAMINTITI ROMINILOR CA, ATUNCI CIND. PRIMA VERIGA, RESPECTIV ILIESCU, EREA IN MARE VOGA SI NE SPUNEA NOUA PROSTIMII CA, NU NE VINDEM TARA IAR DUMNIA VOASTRA LE~ATI PREZENTAT ,, LEGEA COJOCARU ” CE~A CARE INTRDEVAR FUNDAMENTA INTOCMAI SINTAGMA, DE~A NU NE VINDE TARA, ATI FOST PERSIFLAT SI REFUZAT CATEGORIC, DE CATRE ACEASTA PRIMA VERIGA, AL ACESTUI LANT AL SARACIEI IN CARE 40% A POPULATIEI SINT SARACI SI FOARTE SARACI ASTFEL CA ACEASTA VERIGA INTII, INBRATISIND LEGEA SILVIU BRUCAN (15/90) PERMITINDU~SE ASTFEL VINDEREA INTREPRINDERILOR, PE LUCRU NE NIMIC .

  ATI MAI OMIS SA SPUNE~TI CA, ACUM ,,ULTIMA VERIGA” RESPECTIV DOMNUL LIVIU DRAGNEA, CAUTA BANI PENTRU A MATERIALIZA PROIECTELE PROMISE ROMINILOR, IN CAMPANIA ELECTORALA, GINDINDU~SE IN A PUNE BIR SI PE ASA ZISELE GOSPODARII, NE STIIND CA ACTUALELE ASA ZISE GOSPODARII, SINT PRABUSITE ECONOMIC SI IN SARACIE, IN ELE TRAIND LA ORA ACTUALA MAI MULTI BATRINII SI NEPOTII, INTRUCIT COPII ACESTORA, SINT PLECATI IN PRIBEGIE DUPA MUNCA IN STRAINATATE .

  STIMA .

 • Constantin Cojocaru

  “Consultanţii” lui Liviu Dragnea

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, 20.04.2017, la Antena 3, că a lucrat la programul de guvernare cu fostul Ministru de Finante, Darius Valcov, trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie: trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani etc.
  Liviu Dragnea a ţinut să spună românilor că Darius Vâlcov “a venit de la PDL, dar este un om cu o foarte bună pregătire” şi că. “este unul din oamenii care, prin contribuţia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (…) a adus o contribuţie serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine”.
  Am scris şi o să mai scriu despre această nouă cacialma pesedistă numită program de guvernare, cu care poporul român a fost din nou înşelat de către cei care au pus stăpânire pe statul român în decembrie 1989.
  Liviu Dragnea nu este omul care să recunoască meritele altuia la o “operă” cu paternitatea căreia el s-a lăudat pe toate canalele.
  Liviu Dragnea nu este omul care să nu poată dormi pentru că nu a spus lumii adevărul despre contribuţia lui Darius Vâlcov la elaborarea programului de guvernare care va face să curgă laptele şi mierea în ţara românilor. .
  Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov sunt progenituri feseniste în stare pură. Ei sunt superpregătiţi şi superdotaţi în îmbogăţirea prin minciună, înşelăciune şi trădare. Nu în elaborarea de programe de guvernare care să ducă la creşterea bunăstării poporului român.
  Nici unul din “programele de guvernare” cu care mafia fesenisto-pedelisto-pesedisto-penelistă a înşelat poporul român în alegerile din 1990, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, nu a făcut “ca românii să o ducă mai bine”, ci, dimpotrivă, toate au făcut ca românii să o ducă din ce în ce mai rău.
  Rezultatul final şi concret al acestor “programe de guvernare” este acela că astăzi, în anul 2017, România este ţara cu cea mai înaltă rată a sărăciei din Uniunea Europeană.
  La care se adaugă şi faptul că salariile şi pensiile românilor sunt de 5 ori mai mici decât media europeană, că a fost distrusă industria naţională şi peste 4 milioane de locuri de muncă, jumătate din populaţia activă a ţării luând drumul străinătăţii, că cea mai mare parte a PIB-ului creat în România este furată şi scoasă din ţară, etc.
  „Programul de guvernare” cu care Liviu Dragnea a păcălit poporul român în decembrie 2016 nu cuprinde nici o măsură care să oprească procesul de deposedare a poporului român de avuţia pe care el o crează prin munca sa, să oprescă procesul de distrugere a economiei şi societaţii româneşti, proces început în decembrie 1989.
  „Programul de guvernare” cu care Liviu Dragnea a păcălit poporul român în decembrie 2016 nu este „opera” nici a lui Liviu Dragnea, nici a lui Darius Vâlcov, ci a aceloraşi „consultanţi”, aceloraşi „laboratoare”, care ne-au pricopsit cu toate programele de guvernare postdecembriste, prin care România a fost adusă în stare de colonie iar poporul român în stare de sclavie.
  Liviu Dragnea este numai ultima verigă a lanţului de marionete politice folosite de păpuşarii „laboratoarelor” pentru înfeudarea României.
  Prima verigă a acestui lanţ odios se numeşte Ion Iliescu.

  Constantin Cojocaru
  21 aprilie 2017

  • Nelu Stiuca

   DL COJOCARU PAI DACA, CLASA POLITICA POST COMUNISM, ESTE FORMATA DINTR-O FAUNA ORDINARA, RAMASITE ALE SPECIEI UMANE, IAR PARTIDELE POLITICE SUNT DE FAPT ORGANIZATII INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA, DE UNDE PROGRES SI DEZVOLTARE PENTRU POPORUL ROMAN.

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA ,

  UN ASEMENEA MESAJ, PLIN DE ACURATETE SI ADEVAR, NU~L POTI AUZII DECIT NUMAI DE LA DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU ~ NUMAI CA, DOMNIA SA SPUNEA ACESTE ADEVARURI, MAI DIRECT, MAI INDIRECT, INCA DIN ANII 1989 .

  SI CA SA NU MAI LUNGIM VORBA, IN A VREA SA TRAIM BINE SI A NU FI DESFIINTATA CA NATIE, NU EXISTA DECIT O SINGURA IESIRE DIN ACEST MARASSM,SI ANUME ,

  ,,LEGEA COJOCARU”

  SA NU AVETI INPRESIA CA EU IL FLATEZ, PE DOMNUL PROFESOR ~ NICI MACAR NU IL CUNOSC PERSONAL, DAR M~AM PUTUT CONVINGE DE LA DAN DIACONESCU IN CARE ACESTA A REUSIT SA BAGE IN PARLAMENT 63 DE PARLAMENTARI SI A MAI REUSIT TOTODATA SA OMOLOGHEZE LAGEA COJOCARU PRIN STRINGEREA A PESTE UN MILION DE SEMNATURI ~ REPORTERU O.T.V. BARBU POATE CONFIRMA .

  CUM SE PARE CA, ANTICIPATELE BAT LA USA, TREBUE CA P.P.~L.C SA SE REORGANIZEZE SI SA FACA SEDII IN TOATE LOCALITATILE …. STIMA

 • Nelu Stiuca

  HRISTOS A INVIIAT! ”Dacă se știu cu pete,actualii IMPOSTORI si PACATOSI din sistemul de putere care au creeat DEMOCRATIA DE MUCAVA sau DE CUMETRIE din Ro ar trebui să plece în mod onorabil, fără să aștepte investigații si condamnari împotriva lor” asta ar insemna existenta unui nivel superior de CONSTIINTA PATRIOTICA in randul romanilor, asa ceva se poate obtine in timp indelungat prin implementarea unor ratiuni, scheme si procese de instruire colectiva .
  Cauzele fundamentale ale dezvoltarii MARII CORUPTII si NEDREPTATII in Ro o constituie LACOMIA si URA fata de semeni dovedite in principal de cei care detin parghii ale puterii statului da si cei care au STATUTUL de SECURIST ACOPERIT(cozi de topor ale mafiotilor si banditilor VAZUTI SIGUR DE HRISTOS) ce sunt incadrati in Sistemul Judiciar, PRESA, Guvern, Parlament si alte structuri al statului. Comportamentul discretionar al acestora(FARA MAMA FARA TATA FARA DUMNEZEU) fara a fi trasi la raspundere de catre SOCIETATEA CIVILA (asa cum se petrec lucrurile in statele civilizate) conduce la cresterea exponentiala a HOTIEI, coruptiei, marii criminalitati si la MIMAREA DEMOCRATIEI in Ro precum si la distrugerea viitorului acestui popor.
  Alesii neamului (incepand cu liderii de sindicat, primar, consilier local, presedinte de consiliu judetean, parlamentar, etc) sau cei numiti politic (vezi cazul ILIE SARBU la Curtea de Conturi) in fuctii publice de executie nu respecta nici cel mai neinsemnat criteriu, de integritate, competenta sau independenta. Consilierii parlamentarilor sau ai guvernantilor nu au nici cel mai mic nivel de competenta ca la integritate si moralitate sunt ZERO pt ca au statut de pilosi, amanti, amante, tepari, etc.
  In aceste conditii de unde sa vina forta umana si lumina necesara pentru a se proiecta cat mai riguros si eficient calea progresului sau dezvoltarii Ro. ELITELE naturale, adevarate si DEMNITATILE UMANE de CARACTER sunt amenintate de OCULTA care a CAPTURAT Ro dupa 1989 si fortate sa emigreze in alte colturi ale lumii.
  Ce s-a petrecut in Ro in ultimii 27 de ani sunt dovezi clare ca din seva poporului roman la nivel colectiv lipsesc, rusinea, bunul simt, buna credinta, omenia, rabdarea, infranarea, modestia, frica de Dumnezeu, buna cunoastere si respectarea celor zece porunci din sfanta scriptura, aceste valori umane fundamentale sunt necesare procesului de emitere a JUDECATILOR de valoare, dovedite a fi atat de precare pentru a aduce fericire poporului roman.
  Doamne ajuta-i pe romani si nu-i lasa sa piara!

 • MOBILIZARE ,

  CRED CA, P.P.~L.C. AR TREBUII SA SE MOBILIZEZE GENERAL, CA, DUPA CUM MERG LUCRURILE, CAM MIROASE A ANTICIPATE…..

 • Soni

  Dumneavoastra domnule dr.Cojocaru, celor de pe acest site, vizitatorilor , intregului popor roman, Sfintele sarbatori ale Pastelui sa v-aduca sanatate, bucurii, impliniri si liniste sufleteasca.
  E o zeara in care ne putem reaminti ca ” democratia e acel sistem care l-a ales pe Barabas”..
  Hristos a inviat ! La multi ani !

  • Greșiți față de democrație. Vă doresc aceleași bucurii pe care ni le transmiteți.
   Hristos a înviat!

   • Soni

    Deh ! Religia ne invata sa iertam greselile gresitilor nostri !

  • Vasile

   Istoria nu confirma povestea alegerii lui Barabas.
   Se pare ca a fost inventata pentru ca pacatul rastignirii lui Hristos sa nu cada asupra romanilor, ci asupra evreilor!
   Nici macar nu exista obiceiul amnistierii de Pesath=plecarea din sclavie la evrei.

   • Soni

    Mai stiti ?! Probabil in acele momente s-a facut o confuzie deoarece ambii se numeau Iisus.

 • PENTRU DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU,

  OBSERV CA NU OMOLOGATI AFIRMAIILE MELE, ADRESATE DOMNULUI AMEDEO, CEIA CE INSEMNA CA NU SINTETI DE ACORD CU UNELE AFIRMATII ALE MELELE DIN RASPUNDUL MODEST DAT DOMNULUI ANLIST POLITIC, DOMNUL AMEDEO.

  AS FI TARE CURIOS SA SUBLINIATI, FARA NICI UN FEL DE RETINERE, CARE DIN AFIRMATIILE MELE, NU SE GASESC CA ADEVARURI IN VIZIUNEA DUMNEAVOASTRA DE STRATEG POLITIC?….

  STIMA SI CONSIDERENTE DEOSEBITE ~ DECEBAL

  • Amedeo

   D-le DECEBAL faci o mare confuzie sau gresala: eu Amedeo nu sunt un analist politic, ci sunt un simplu cetatean care citeodata isi expune ideile.
   Eu de cele mai multe ori intreb despre una, despre alta, dar niciodata nu am pretins ca fac analize politice.
   Vreau ca toata lumea sa fie bine si cit se poate de indestulata. Vreau sa dispara minciuna, fatarnicia si hotia, iar oamenii sa-si traiasca viata ce li se cuvine

 • Constantin Cojocaru

  Consultantul Fiscal, o nouă cacialma marca PSD.

  În toate tările civilizate ale lumii, cetăţenii plătesc taxe şi impozite.
  În toate tările civilizate ale lumii, legislaţia referitoare la taxe şi impozite a ajuns aşa de stufoasă şi complicată încât foarte puţini cetăţeni reuşesc să-şi prepare singuri formularele de declaraţii fiscale. Marea majoritate a cetăţenilor acestor ţări plătesc personae calificate care să le prepare declaraţiile fiscale.
  Profesia de preparator de declaraţii fiscale este o profesie liberală, ca multe altele, ca şi aceea de contabil, de avocat, etc. Prestează un serviciu şi este plătită pentru acest serviciu, în baza unei înţelegeri, a unui contract încheiat între două persoane libere şi responsabile.
  În Statele Unite, de exemplu, această profesie încasează venituri anuale de peste 150 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă aproape 20% din totalul veniturilor bugetare ale acestei ţări.
  Îmi aduc aminte că, la sfărşitul anilor ‘80, lucrând în Chicago, printre altele, am câştigat bani frumoşi şi din practicarea acestei profesii.
  Atenţie! În SUA, adică acolo unde s-a născut. de fapt, această profesie, ea poartă denumirea de tax return preparer (preparator de declaraţii fiscale), nu de “consultant” fiscal, cum vrea să o boteze PSD.
  După cunoştinţele mele, în nici o ţară civilizată din lume, nu există o profesie plătită de stat care să furnizeze GRATUIT cetăţenilor serviciul de preparare a declaraţiilor fiscale, indiferent cum s-ar numi aceasta..
  Motivul principal este acela că, la nivelul societăţii, această “gratuitate” costă mult mai mult decât preţul pe care ajunge să-l plătească cetăţeanul prin negociere directă cu prestatorul privat al acestui serviciu.
  La fel de important este şi focarul de corupţie pe care îl generează transformarea acestei profesii într-una bugetară.
  Motivul invocat de “specialiştii” PSD pentru crearea acestei armate de consultanţi fiscali, de peste 35.000 de personae, cu salarii de 10.000 lei pe lună, plătite de la bugetul de stat, acela al reducerii evaziunii fiscale, este unul hilar. Cei care fac marea evaziune fiscală în România, nu sunt cei care vor “beneficia” de serviciile consultanţilor fiscali plătiţi de la bugetul statului. Aceştia, adică marile corporaţii transnaţionale au proprii lor consultanţi fiscali, care le vor “prepara” declaraţiile fiscale, ca şi până acum, astfel încât impozitele plătite către statul român să tindă către zero.
  Motivul real al noii cacilamale pesediste este crearea unor noi cohorte de servitori ai statului totalitar, care să întărească dominaţia statului asupra cetăţeanului, să asigure menţinerea dominaţiei transnaţionalilor asupra poporului român şi să permită exploatarea sălbatică a acestuia.

  Constantin Cojocaru
  13 aprilie 2017

  • Constantin Chitu

   Se stie, cainele nu musca mana stapanului care-l hraneste. E o absurditate sa mergi la un specialist in chestiuni fiscale, ce-si extrage seva veniturilor personale chiar din bugetul statului, ca sa ti se faca dreptate (fiscala). Normal, el va fi de partea statului. Un om care mananca din troaca bugetara, nu poate sa fie impartial in judecata in raport cu contribuabilul. Asculta de cel ce-l plateste. Apara interesul celui care-l plateste. Daca acesti “preparatori fiscali” sunt platiti de stat, e normal ca ei sa dea dreptate statului, sa incline balanta obligatiilor fiscale ale contribuabilului in favoarea statului. Aceasta idee e o idiotenie.

   Cat despre corporatisti, cei care, in globalism (adica in economia de piata libera la scara globala si neingradita de interese nationale), inoata ca pestele in apa, castigul lor va fi acela nu vor mai fi tinta socialistilor (a haiducilor social democrati) ca principala sursa de venituri la buget. Economia globalizata inseamna interes corporatist in esenta. Principiul suprematiei consumatorului, inventat in detrimentul celui al suprematiei producatorului, inseamna interes corporatist suta la suta. S-a vazut ce pot sa faca, daca interesele lor sunt lezate de inclinatiile haiucesti ale politcienilor alesi de bugetari si pensionari, atunci cand vroiau sa demita guvernul Grindeanu. Majoritatea tinerilor din Piata Victoriei, care demonstrau in iarna trecuta, erau mobilizati (incitati, asmutiti ca niste caini de paza) de salariatii din aceste corporatii, impinsi (daca nu si platiti in statele de salarii) de sefii lor. Guvern de dreapta inseamna guvern corporatist. Guvern de stanga inseamna guvern al bugetarilor (salariati si pensionari). Miza economica (deghizata in miza politica), dar nemarturisita, a acelor demonstratii vehementi, acesta era: distributia si redistributia valorii adaugate insumata la scara nationala.

   • Vasile

    E o falsa disputa intre MAFIOTII DE STANGA SI MAFIOTII DE DREAPTA, ei avand interese comune, PSD+PNL=USL! :)
    ADEVARATA DISPUTA trebuie sa fie intre OAMENII CINSTITI, COMPETENTI SI DEVOTATI, contra MAFIOTI INCOMPETENTI SI CORUPTI!!!

  • Vezi mai americanule cat esti de incitator si bagator de bat in gard ? De la o simpla idie scapata de un ministru,cum ca guvernul se gandeste ( se gandeste retine !) la o noua formula de a scoate din negura de “dreapta “( ca doar multi….si afeurile si sceurile si.. nu or fi “de stanga”)neplatitoare de niciun fel de contributie la stat ,adica la copii tai de la scoala,la protejatii tai bolnavi,adica aia 15 milioane,neplatitori de contributie la sanatate ,samd ,ai ajuns sa inventezi tu tot felul de minciuni ,tot felul de idei destepte generatoare de adevaruri personale inspirate din viata ta de peste ocean ! Ar fi bine sa-ti mai completezi ceva studii pe Dimbovita si ceva pe la mamicuta ta pe acasa ,daca nu ai apucat pe vremuri !

   • Soni

    Nicio grija, domnule Stanciu ! Viitorii consultanti fiscali vor fi vechii perceptori pe care i-am intalnit in copilariile noastre !

  • Nelu Stiuca

   C.E.C.C.A.R infiintat initial dupa modelul francez de catre rapostul TOMA MARIN fie-i tarana usoara si sufletul in RAI , INCLUDEA si consultanta fiscala si auditul financiar. NISTE NULITATI UMANE precum DAN RADU RUSANU, Daniel Chitoiu (http://www.conta.ro/forum/topic/27304-mafia-camerei-consultantilor/,)EUGEN NICOLAESCU AU VRUT SEFIIA IN LOCUL dlui TOMA, DACA NU S-A PUTUT ATUNCI AU DIVIZAT C.E.C.C.A.R infiintand cele doua ENTITATI FANTOMA Camera auditorilor fiscali si respectiv Camera auditorilor financiari.Infiintate din ambitii ale ticalosiei umane mai sunt si alte organizatii; acdemiile de prostituati de tot felul inclusiv de informatii, corpuri profesionale impuse prin HG-uri impotriva firii si a naturii, nu mai discutam de EXISTENTA castelor avockkatilor si notarilor publici, etc. care sunt platiti FARA TEMEI si din bani publici multi. Prin existenta acestor organizatii de gasca se poate iantari teoria STATULUI MAFIOT. Deci consultanti fiscali ai lui DANIEL CHITOIU si RADU RUSANU cauta ACUM sa se imbuibeze din BANUL PUBLIC si nu gasesc calea …………proiectul lor este nascut mort.

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO ,

  DOMNULE AMEDEO, ANALIZA DUMNEAVOASTRA, ESTE CIT SE POATE DE PERTINENTA DAR, NOI CU TOTII NE GASIM INTR~O ALTA ETAPA POLITICA DE LUPTA DEMOCRATICA.

  STIM CU TOTII, TOT CEIA CE ATI SUBLINIAT DUMNEAVOASTRA, CU ATITA ACURATETE SI CORECTITUDINE IN ADEVAR .

  PROBLEMA CARE SE PUNE LA ORA ACTUALA ESTE, CUM PUTEM SCAPA DE NECAZURILE CE S~AU ABATUT ASUPRA NOASTRA A TUTUROR, NECAZURI, CE SE PARE CA SINT SIMILARE CU ALE VECINILOR NOSTRII MAGHIARI .

  DACA URMARITI MASURILE CE LE IA DOMNUL ORBAN, CU INCHIDEREA FRONTIERELOR ERMETIC, CU SIRMA GHIMPATA, CA SI INTERZICEREA CATEGORICA A VINZARII PAMINTURILOR, LA STRAINI, REZULTA CA, POPORUL MAGHIAR STIE SA SE PAZASCA DE URGIA MULTICULTURASMULI INPUS DE U.E.

  NOI ROMINII, AM ADMIS FARA REMUSCARI PATRIOTICE, A INVAZIEI STRAINILOR IN ROMINIA, CUCERINDU~NE PRIN CUMPARAREA A TOT CE A FOST SI INCA ESTE BUN PENTRU ROMINI….. ASTFEL .

  NE~A CUMPARAT INTREPRINDERILE, NE~A CUMPARAT PETROLUL, NE~A CUMPARAT APROXIMATIV 4 MILIOANE DE HECTARE TEREN ARABIL NE~A LUAT 4 MILIOANE DE ROMINI LA MUNCA IN TARILE LOR ETC.ETC.ETC.

  CEIA CE TREBUE SA FACEM NOI ACUM ?

  IN PRIMUL RIND, TREBUE SA NE LOM TARA INAPOI PENTRU CA ROMINIA ESTE A ROMINILOR SI NICIDECUM A STRAINILOR LUCRU DEALTFEL SCRIS SI IN CONSTITUTIE .

  CA SA PUTEM SA NE LOM TARA INAPOI, TREBUESC CA, ABSOLUT TOTI INTELECTUALII, FIE EI DE STINGA SAU FIE EI DE DREAPTA SA PUNA UMARUL SI SA SUSTINA VENIREA LA PUTERE A PARTIDULUI DE CENTRU P.P.~L.C.

  NUMAI DOCTRINA ACESTUI PARTID P.P.~L.C. RESPECTIV ,,LEGEA COJOCARU” V~A PUTEA SCOATE TARA DIN SARACIE PE DEOPARTE SI PE DEALTA PARTE SE V~A PUTEA FUNDAMENTA CU ADEVARAT DEMOCRATIA AUTENTICA MULT VISATA DE ROMINI…..

  STIMA

 • Amedeo

  Dragă prietene !
  Hai, mai întâi, să vedem ce ne apropie și abia apoi ce ne desparte.
  Ne apropie, fără a intra în amănunte, ideea că PSD – ALDE folosesc schimbările din Justiție pentru a-i ajuta pe Dragnea, pe Tăriceanu și pe ceilalți tovarăși de arme.
  Ne mai apropie şi conştiinţa faptului că politicienii au furat, au facut si fac legi proaste, iar fiindcă PSD a stat cel mai mult la putere, a furat cel mai mult.
  Atât ne apropie, în rest, totul ne desparte.
  Ne desparte ideea ta că Iohannis moare de dragul anticorupției. Ecuația arată astfel: Iohannis iubeşte Sistemul, iar fiindcă Sistemul iubeşte Anticorupţia care îi conferă putere, Iohannis trebuie să iubească Anticorupţia.
  De ce iubeşte Iohannis Sistemul ai aflat, pentru că îi e teamă de el că îi scoate scheletele din dulap. Scheletele numite case furate, incompatibilităţi rezolvate şi probabil altele.
  Cred că am folosit greşit cuvântul iubeşte, în fond Iohannis urăşte Sistemul, dar îl sprijină de frică. Drept bonus, Sistemul se sfătuieşte cu Iohannis pentru a identifica împreună persoanele din politică şi afaceri care trebuie eliminate. “Trebuie pus guvernul meu”
  Aşa e în Mafie.
  Fără Sistem, Iohannis e un Mare Zero, normal, nu mai pupă un al doilea mandat şi, mai ales, nu îşi mai poate îndeplini angajamentele faţă de forţele oculte care l-au propulsat în fruntea României.
  Chestiunea cu forţele oculte nu o pot demonstra, dar urmăreşte-l pe acest om şi vei vedea că el are ceva de spus contra şi acţionează contra ori de câte ori avem şansa să se întâmple ceva bun în ţară, cum ar fi, de pildă, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Vorba aceea ” un neant care simtea romaneste a facut Romania mare, iar unul care isi zice roman incearca sa o farimiteze”. Ce spui?
  Să vedem acum ce se întâmplă cu tine, prietene.
  Tu iubeşti anticorupţia, ceea ce e firesc, o iubim toţi cei normali la cap. Iubind anticorupţia, îl iubeşti pe Iohannis şi iubeşti Sistemul. Iohannis şi Sistemul spun că te iubesc şi ei pe tine.
  OK ! Deocamdată.
  Problema este că un segment din lupta anticorupţie este o luptă împotriva politicienilor incomozi şi a capitaliştilor români care nu se dau la o parte din faţa multinaţionalelor.
  Atunci cind interesele cetatenilor coincid, se poate si in mica masura, cu interesele unui partid politc, totul merge spre bine, atit pentru tara cit si pentru cetatenii ei. Adevarul este ca nu vei gasi niciodata un partid care sa te multumeasca pe deplin, partidele sunt de fapt oamenii din ele si oamenii nu pot sa fie toti la fel.
  Ne trebuie o luptă anticorupţie cinstită, constituţională, fara dosare puse la sertar pentru a fi folosite cind este nevoie, fara a uita ca nimeni nu este mai presus de lege, dar si fără epoleţi.
  Întâmplător, PSD vrea, cel puţin pentru moment, acelaşi lucru. Spun întâmplător, fiindcă se întâmplă să fie victimă, dar dacă PNL sau USR ar reprezenta vreun pericol pentru Sistem, ar avea şi ei de suferit şi ar fi şi ei, deloc întâmplător, de partea PSD.
  Deocamdată însă tu nu ai, prietene, pe altcineva care să te apere de Sistem decât acest PSD, care de bine de rau face ceva impotriva Sistemului.
  Ori nu vrei să te apere nimeni de Sistem, consideri că Sistemul nu are treabă cu tine, ca nu ai nimic de ascuns deoarece nu eşti nici politician si nici om de afaceri ?
  Dar tu, ce eşti ? Un român, nu-i aşa ? Ai si tu o viata personala pe care trebuie sa ti-o aperi
  Dacă eşti un român, nu-i aşa că măcar din dragoste de ţară şi din mândrie de român nu ai vrea să existe un Sistem pe care să nu îl poţi controla prin vot ?
  Poate vei dori şi tu ceva în legătură cu ţara ta în viitor şi vei dori să votezi. Ce să mai votezi dacă legile le face Sistemul, deciziile le ia Sistemul, iar Sistemul distruge pe oricine nu cade la pace ?!
  PSD este în acest moment răul necesar. Iohannis este mai binele care dăunează binelui, adică o iluzie.
  Dacă nu înţelegi asta, îi vei da brânci României în braţele Sistemului şi n-am să te iert.
  Sau te voi ierta dar va fi prea târziu şi zadarnic vom plânge unul pe umărul celuilalt, vom fi o colonie.
  Cu prietenie,

  • Vasile

   PSD ESTE CAPUL RAUTATILOR!

   PSD A CONSTRUIT SISTEMUL TICALOSIT CARE A JEFUIT ROMANIA! PSD A TICALOSIR SI CELELALTE PARTIDE!
   PSD SI PNL TREBUIE MATURATE DE PE SCENA POLITICA PENTRU CA ROMANIA SA SE INSANATOSEASCA SI SA PROSPERE!
   RESTUL SUNT ILUZII SI VRAJALA! :)

  • Domnule Amedeo,
   Ați făcut o apreciabil comentariu, dar pare a fi un răspuns pentru nu știu care prieten (probabil D!?).
   Aveți o Mare eroare din ISTORIE: nici un neamț NU A FĂCUT ROMÂNIA MARE! A fost realizată de Poporul Român care a semnat cu sângele curs în primul război mondial. Nici nemții și nici Brătenii! Nemții au formulat un protocol secret prin care acordau rușilor Basarabia, Bielorusia, Țările Baltice și Karelia. Rușii și nemții au vrut să colonizeze Europa.
   Neamțul I a cedat Basarabia rușilor în anul 1878 și a transformat un prieten în inamic prin invazia din 1913.
   Neamțul II a cedat a doua oară Basarabia + Bucovina și Ardealul, obligând guvernul Antonescu să târască țara în al doilea război nimicitor alături de nemți. Ferdinand al II-lea a permis menținerea societății cu doi poli opuși: foarte bogați și săraci, dar nu a cerut *Puterilor Garante* să determine rușii ca să ne returneze TEZAURUL depus din cauza invaziei nemților.
   Ce a făcut al IV-lea neamț? A dat libertate rușilor să prade Moldova sărind peste armistițiul pregătit de Antonescu și Stalin. Au mai fost făcuți peste 200 000 de prizonieri militari și civili NECOMBATANȚI (După lovitura de stat a trădătorilor de atunci).

 • 1 LA 12 ,

  IN SFIRSIT, DUPA 27 DE ANI DE DEMOCRATIE ORIGINALA SE REUSESTE DE CATRE PARTIDUL P.S.D. SA INCHEGE, CIT DE CIT UN PROIECT DE LEGE, PRIVIND GRILA DE SALARIZARE A CELOR CE LUCREAZA LA STAT, AVIND CA RAPORT INTRE CEL MAI MIC SALARIU SI CEL MAI MARE DE 1 LA 12 .

  ADICA CEL MAI MARE SALARIU DIN ROMINIA, CE SE PRESUPUNE CA AR FI, CEL AL PRESEDINTELUI TARII, VA FI DE 12 ORI MAI MARE DECIT SALARIU MINIM PE ECONOMIE…

  GURILE RELE CLEVETESC CA 1 LA 7 AR FI FOST SUFICIENT…

 • CHEIA SUCESULUI P.S.D.,

  ~ SE PARE CA, P.S.D. A CITIT DOCTRINA ,,COJOCARU” DIN SCOARTA IN SCOARTA SI A AJUNS LA CONCLUZIA CA PLUSVALOAREA SAU PLUSPROFITUL TRENUE SA RAMINA IN TARA SI SA NU MAI PLECE MILIARDELELE CISTIGATE DE MULTINATIONALELE PESTE HOTAREA .

  IN ACEST SENS, MULTE DIN TRASATURILE CARACTERISTICE ALE ,,LEGII COJOCARU” AU FOST COPIATE SI REFORMULATE .

  O ASTFEL DE REFORMULARE ESTE ,,FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTERE” ,,FOND” CE APARENT PARE SA FIE IDEIA LOATA DIN ,,LEGEA COJOCARU” DAR INCOMPLETA .

  DOMNUL PROFESOR, DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, INTR~UN MESAJ ANTERIOR, DAT PE ACEST SAIT, VINE SI COMPLETEAZA NEAJUNSURILE FONDULUI .

  ~ O ALTA TRASATURA CARACTERISTICA, A POLITICII P.S.D. INSPIRATA TOT DIN ,,LEGEA COJOCARU” ESTE ACEIA A EMITERII DE CATRE DOMNA PRIMAR GRNERAL AL CAPITALEI DOMNA FIREA A INDEPARTARII FIRMELOR DE SALUBRITATE CE CAPUSEAZA DE ANI BUNI BUGETUL PRIMARIEI GENERALE .

  DOMNIA SA A OBSERVAT CA FONDURILE PRIMARIEI CAPITALEI CAPUSATE DE ANUMITI INDIVIZI PATRONI AL UNOR INTREPPRINDERI DE SALUBRITATE BAGAU CISTIGURI URIASE IN BUZUNARILE PROPRII.

  DOMNA FIREA, A HOTARIT CA ACESTE CISTIGURI URIASE, SA MEARGA IN FOLOSUL BUCURESTENILOR, INFIINTIND ASTFEL, ASEMEMEA FIRME DE SALUBRITATE, SUB PATRONATUL DIRECT AL PRIMARIEI GENERALE A CAPITALEI ~ SI EXEMPLELE POT CONTINUA….

 • UN NOU MILITANT (5)

  ~ IN INTERESANTA LOR DISCUTIE POLITICA, INTREPRINSA DE CEI 2 SOLII AI DREPTATII SOCIALE, RESPECTIV DOMNUL GABRIEL APREOTESEI SI DOMNUL MORAR, (PATRON SI ANALIST AL POSTULUI DE TELEVIZIUNE ,,NASUL T.V.”), S~A RIDICAT SI SPINOASA PROBLENA A BANILOR…

  AMBII MILITANTI AI DREPTATII SOCIALE, AU SUBLINIAT VEHEMENT, PRECUM CA, NU POATE CA O FORMATIE POLITICA, SA FUNCTIONEZE FARA BANI….

  ASA CA, ORICIT S~AR STRADUII, DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, SA REACTIVEZE P.P.~L.C. ASA PRECUM PRECIZEAZA DOMNUL ,,TIMON”, IN MESAJUL DOMNIEI SALE DE MAI JOS, P.P.~L.C. REVIGORINDU~SE CU BANI, MAI ALES IN FAZA SA ACTUALA IN CARE SE GASESTE.

  DOMNUL APREOTESEI, VROIA SI TOTODATA SPUNEA CA, UN 5 LEI DE PERSOANA PE AN, AR FI SUFICIENT DIN PARTEA MEMBRILOR DE PARTID, CA SI SIMPATIZANTILOR ACESTORA, IAR DOMNUL ANALST MORAR, PRECIZA SI SUSTINEA CA, UN 10 LEI PE AN, AR FI, CEL MAI BINE, CA UN MEMBRU SAU SIMPATIZANT AL UNUI PARTID SA PLATESCA ANUAL .

  FATA DE ACEST DEZIDERAT MAJOR, EU AM PROPUS PE ACEST SAIT, SI PROPUN IN CONTINUARE,CA MEMBRII SI SIMPATIZANTII P.P.~L.C. SA COTIZEZE BENEVOL, ADICA CIT VREA SI DORESTE FIECARE, IN FUNCTIE DE POSIBILITATI, PENTRU CA P.P.~L.C. SA SE POATA REVIGORA, ELIMINID PE BUNA DREPTATE CRITICILE DE MAI JOS ALE DOMNULUI ,,TIMON”,…. STIMA

 • UNGARIA ,

  ~ DUPA CE, NU A ASCULTAT, DE INDEMNURILE PRETIOASE, ALE UNIUNII EUROPENE, DE~AS VINDE PAMINTURILE AGRICOLE, STRAINILOR, PRECUM NOI ROMINII, ACUM, ACEIAS UNGARIE, PRIN CONDUCATORUL SAU POLITIC, DOMNUL ORBAN, DA SEMNE CA, AR DORII RETRAGEREA DIN UNIUNEA EUROPEANA, PE MOTIV CA LE SLABESTE DIN SUVERANITATE, DE CIND CU MULTICULTURARISMUL INPUS DE CATRE U.E. …

 • Timon

  intrebare Ce inseamna grup???Este o forma cu personalitate juridica ??o forma recunoscuta ?Grupurile sau gruparile au fost lipsite de responsabilitati .Au doar interese ,intriga si barfa certuri tot mai dese .Uitati-va la grupul Bildeberg!!Ce face in esenta acesti oameni care au fost etichetati sub 5% pot sa-si asume vriodata responsabilitatea pentru tara si natiunea romana atata timp cand in istoria sa DR:Cojocaru a rupt din fasa un partid al poporului care se anunta un partid de 50% doar de dragul de a fi presedinte.Pe mine ma deceptionat..

  • Virusul otv v-a zăpăcit complet. Dacă ați fi avut bunul simț să citiți întâi rubrica Partidul Poporului nu mai comentați prin optica idioțeniilor escrocului diavolescu. Pușcăriașul are vreo zece infracțiuni speculate de Pirat pentru a-și crea *Alba ca zăpada*; sărind calul, dd a ajuns la mititica pentru o infracțiune de șantaj, mai veche. Desființarea otv-ului s-a făcut pentru că nu mai corespundea intereselor super mafiei stânga-dreapta pe care o aservise.
   După cum se vede nu ați înțeles ce caricaturi (și cu ce scop) a introdus *turnătorul* dd în Parlamentul României. E trist să aveți rațiunea somnambulă.

 • UN NOU MILITANT (4),

  DACA IN MOLDOVA, A APARUT CA NOU MILITANT DOMNUL GABRIEL APREOTESEI CE SUSTINE ATIT ,,LEGEA COJOCARU” CIT SI ,,CONSTITUTIEI CETATENILOR”, IN MUNTENIA, IL AVEM PE ISA~SI AUTORUL ISTORICI DOCTRINE, RESPECTIV PE DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, DECE ARDELENII, AR RAMINE MAI PREJOS SI NU APARE SI DE LA EI, UN ASTFEL DE NOU MILITANT DE ARDEAL ? ? ? ?…..

  OARE VOPSITUL TRAMVAELOR IN VERDE, DIN ORADEA SA FIE MOTIVUL ? ? ? ? ? . . . . .

 • Nelu Stiuca

  CE PREGATESTE PSD PENTRU DEMONSTRANTI????
  Fostul șef al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, ajuns senator PSD dovedeste ca nu are discernamnt.El propune ca JANDARMERIA SA AIBA COMPETENTE CA SI POLITIA.
  CE N-A INTELES ACEST “minunat profesionist” INITIATOR AL LEGII DE MODIFICARE A Legeii nr. 550/2004 a JANDARMERIEI, DUPA CE S-A PENSIONAT (tocamai ca si ceferistul care nu a stiut sa raspunda dupa cea iesit la pensie de ce a fost pus zeci de ani sa bata cu ciocanul la rotile trenului) ESTE FAPTUL CA IN Franta si Italia, jandarmeria are competenta TERITORIALA DIFERITA FATA DE ALTE FORTE DE ORDINE publica CUM AR FI POLITIA. In Franta Jandarmeria actioneaza numai in anumite zone montane si rurale.
  Jandarmeria Româna, prin structurile specializate, functioneaza conform prevederilor legii sale organice (Legea nr. 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române).
  In 1990 fostele „Trupe de securitate” (cu competente, superioare, asupra fostei militii) din M.I. au fost transformate printr-un simplu act normativ (Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990) in „Comandamentul Trupelor de Jandarmi”.
  Acest “departament” mentine continuu fata de Politia Romana o anumita stare de rivalitate, nascuta din dorinta „jandarmilor neresemnati dupa cele intimplate in 1989” de a redobandi (din superioritatea avuta fata de politisti in vechiul regim) cat mai multe competente materiale si teritoriale in domeniul sigurantei si ordinii publice.
  Situatia a fost intretinuta ori amplificata si de unii factori de decizie ai puterii politice si cei ai puterii rezervate, care in cele din urma au dovedit, ca de fapt, in sens, democratic sunt ostili eficientizarii sistemului de ordine publica,
  Drept urmare institutia I.G.J.R. si-a atribuit si prevazut in mod hazardant si abuziv cat mai extinse competente in domeniul sigurantei si ordinii publice.
  Cu ocazia UNEI MODIFICARI LEGISLATIVE ESTE NECESARA NU NUMAI MODIFICAREA (ANULAREA)UNOR COMPETENTE ci si reproiectarea schemei organizatorice. Este necesar sa fie excluse din functionarea I.G.J.R. conflictele de competenta (materiala si teritoriala) existente, respectiv, fata de, politia de ordine publica, cea judiciara si locala (comunitara), fata de SPP si de SRI si in acelasi timp sa fie externalizate actvitatile care sunt pretabile si aduc prin aceste operatiuni eficienta jandarmeriei.
  CINE SA MAI DEA LUMINA VIITORULUI NEAMULUI ROMANESC .ACEST GENERAL DE PAIE CARE A AJUNS LEGIUITOR FACE ROMANIA DE RASUL LUMII iar CSAT NU EXISTA DECAT PENTRU CHELTUIREA BANULUI PUBLIC.

 • Amedeo

  Observand cu atentie ce se intampla am ajuns la urmatoarele concluzii (in acest moment) :

  – Desi rezultat din alegeri libere si corecte,Guvernul PSD este tratat de toate cancelariile occidentale si de toata presa occidental ca un Guvern de nedorit si de neacceptat,nici macar socialistii europeni nu manifestand niciun fel de sustinere fata de el
  PSD este complet izolat pe plan international
  Manifestantii si manifestatiile contra Guvernului sunt tratate in mas-media occidental cu aceiasi simpatie cu care au fost tratate cele din Decembrie 1989

  - UE dominate de Germania si de popularii europeni nu doreste si se teme de o influenta a SUA in Europa,dupa ce Administratia Presedintelui Trump a declarant ca intentioneaza sa trateze cu fiecare tara in parte si nu cu grupuri de tari ( UE fiind tocmai asa ceva )
  In acest sens recent, Ministrul de Externe al UE a declarant ca UE nu vrea sa se amestece in treburile SUA,dar cere ca nici SUA sa nu se amestece in treburile Europei
  Invitatia lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la ceremoniile de instalare a Presedintelui Trump a deranjat conducerea actuala a UE

  - Multinationalele cu activitati in Romania,avand sedii de baza in tarile UE au fost foarte deranjate de masurile Guvernului Grindeanu privind cresterea de salarii ale romanilor precum si de masurile privind o impozitare mai mare a profiturilor multinationalelor in tara in care le produc,adica in RomaniaDeaceea au sprijinit deschis si sprijina si acum manifestarile stradale contra Guvernului atat prin participarea masiva a salariatilor lor la manifestatii ( ajungandu-se pana la participarea personala a lui Steve van Groningen Presedinte Reiffeisen Bank ),cat si prin alimentarea manifestantilor cu alimente sau si cazare daca erau din provincie.
  Profiturile lor sunt afectate si ele nu au nimic mai sfant decat profitul propriu si pentru asta calca si pe cadavre
  De acum inainte sa se stie ca orice masura care le poate afecta trebue mai intai negociata cu ele si acceptata de ele
  Guvernul Ciolos stia asta foarte bine si deaceea sacrificA fara nicio remuscare nivelul de trai al romanilor

  - Primul pas este obtinerea demisiei Guvernului Grindeanu,dar si indepartarea lui Liviu Dragnea care a facut Programul de Guvernare
  Apoi,in momentul cand Partidele de opozitie ( de dorit USR Partidul de suflet al lui Iohannis ) se vor reorganiza si vor intocmi si un Program se vor organiza alegeri anticipate si PSD va fi sters de pe fata politicii romanesti

  Iohannis este porta – voce a acestei strategii concepute in alta parte.
  Bratul inarmat de executie si punere in aplicare :SRI si DNA

  Solutia ?

  SCAPA CINE POATE !

 • UN NOUMILITANT (3)

  ~ IN DIALOGUL INTREPRINS DE CATRE ,,NASU T.V.” RESPECTIV DOMNUL MORARU, CU DOMNUL GABRIEL APREOTESI, DOMNUL MORARU, SI~A EXPRIMAT INGRIJORAREA DEOSEBITA ASUPRA ACTUALULUI SISTEM, PRECIZIND URMATOARELE ,

  ~ O SA VINA O VREME CIND ACTUALII CAPITALISTI ROMINI, O SA MOARA DE MOARTE BUNA, LASIND AVERILE (CASE SI INTREPRINDERI) PE MINA BEIZADELELOR.

  INTREBAREA CARE SI~O PUNE DOMNUL MORARU, ESTE ACEIA CA,

  DACA BEIZADELELE, ACTUALILOR CAPITALISTI ROMINI, VOR FI CAPABILI, SA DUCA MAI DEPARTE, CEIA CE A REALIZAT PARINTII LOR CAPITALISTI, SAU SE VA INTIMPLA FENOMENUL, CA BEIZADELELE, V~A RAMINE ATIT FARA INTREPRINDERI, CIT SI FARA CASE, CUNOSCIND CA MULTE BEIZADELE TRAIESC ACUM IN LUX SI HUZUR, NE AVIND TIMPUL MATERIAL, PENTRU A SE PREGATII, DE PRELUAREA STAFETEI DE LA PARINTI LOR ?

  RASPUNSUL DOMNULUI APREOTESEI, A FOST ACELA CA TREBUE SA NE UNIM CU TOTII, DACA VREM SA SCAPAM SE ASTFEL DE POSIBILITATI INERENTE SISTEMULUI ACTUAL .

  ~ EU VIN SI COMPLECTEZ RASPUNSUL DOMNULUI APREOTESEI, COMPLETINDU~L PRECIZIND ,

  ~ NUMAI ,,LEGEA COJOCARU” POATE ELIMINA ASTFEL DE FENOMENE DE CRIZA, ALE ACTUALULUI SISTEM….

 • Vasile

  29 MARTIE 2017
  ZIUA CAND LICHELELE AU LUAT-O PESTE BOT CHIAR DE LA “SPECIALISTUL” IN DREPT CONSTITUTIONAL!
  PAI N-ATI FACUT VOI SISTEMUL TICALOSIT IN CARE “JUSTITIA” SI CHIAR CCR FUNCTIONEAZA CA LA ALBA-NEAGRA??? :)

  • Nelu Stiuca

   ACTUALUL MINISTRU AL JUSTITIEI ESTE MAI MULT DECAT CEREBRAL SI PROFUND IN ABORDAREA PROBLEMATICII.
   ANOMALIILE SAU ANIMOZITATILE CE SE PETREC ACUM IN cadrul INTEREACTIUNILOR DINTRE cele trei PUTERI ALE STATULUI (legislativa,executiva,JUDECATOREASCA mai ales CCR) IMPUN, PENTRU A SE INCERCA O NORMALIZARE A VIETII PUBLICE IN RO, CA NECESAR, PANA LA EVENTUALELE ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE, TRECEREA CELOR TREI DOMENII (JUSTITIE inclusiv AV POPORULUI, FINANTELOR PUBLICE SI M.A.I.) IN SUBORDONAREA “FORUMULUI SOCIETATII CIVILE ORGANIZATE” care sa desemneze CONDUCERILE EXECUTIVE pentru aceste institutii. MASURA A FOST IMPLEMENTATA IN SPANIA unde a avut efecte POZITIVE.

 • UN NOU MILITANT (2) ,

  NOUL MILITAT MOLDOVEAN, PE NUME, GABRIEL APREOTESEI, A MAI SUBLINIAT IN EXPUNEREA PUBLICA, A DOMNIEI SALE LA NASU T.V. URMATOARELE,

  1 ~ APRECIAZA ACTIVITATEA SI INITIATIVELE ,,GRUPULUI PENTRU ROMINIA” .

  2 ~ ESTE INTRUTOTUL DE ACORD CU ,,LEGEA COJOCARU” .

  3 ~ APRECIAZA PROIECTUL PRIVIND ,,CONSTITUTIA
  CETATENILOR”.

  4 ~ NU ESTE DE ACORD CU LEGEA 15/90.

  5 ~ CRITICA FATIS ROMINII, CA STAU CU MINILE INCRUCISATE, SI NU SE MAI TREZESC DIN SOMN, CA SA VADA CUM LI SE DEVALIZEAZA TATA, IN CIUDA IMNULUI TARII, CARE SPUNE, SA SE ,,DESTEPTE ROMINUL DIN SMNUL CEL DE MOARTE” ….

 • UN NOU MILITANT ,

  UN NOU MILITANT, CE A VORBIT ASEARA IN CHEEIA ,,LEGEA COJOCARU” A APARUT LA ,,NASU T.V” IN PERSOANA DOMNULUI GABRIEL APREOTESEI DIN MOLDOVA LUI STEFAN CEL MARE .

  CEIA CE ESTE INTERESANT, P;TRIVIT PRECIZARILOR DOMNIEI SALA, DECLARATE LA ,,NASU T.V.” ESTE CA, DOMNIA SA, VREA, CU TOT DINADINSUL, SA~SI CONSTRUIASCA UN PARTID. .

  INTREBARE ?

  OARE, DOMNIA SA, NU CUNOASTE CA EXISTA DEJA, UN ASTFEL DE PARTID, CU DOCTRINA IN CHEIA IN CARE DOMNIA SA VORBESTE, ADICA IN ,,LEGEA COJOCARU” SI SE NUMESTE PARTIDUL POPORULUI ,,LEGEA COJOCARU” ADICA P.P.~L.C.

 • MAXIMA,

  CA SA PUTEM CUNOASTEM BINE ,,PREZENTUL”, NU TREBUE SA UITAM NICIODATA ,,TRECUTUL”, INDIFERENT CUM A FOST EL, ACEST TRECUT, BUN SAU RAU….

  NUMAI COMPARIND ,,TRECUTUL” CU ,,PREZENTUL” NE PUTEM DA SEAMA DACA, SINTEM PE DRUMUL CEL BUN SI DREPT, SAU MERGEM PE UN DRUM CU ARATURA SI MULTI SPINI…..

 • DESPRE P.R.U.

  PARTIDUL ROMINIA UNITA (P.R.U.) SI~A EXCLUS DE LA CONDUCERE, PRESEDINTELE, IN PERSOANA DOMNULUI BOGDAN DIACONU, PE MOTIV DE ,,TRADAE” A CAUZEI PARTIDULUI P.R.U.

  INTRUCIT, P.R.U ESTE UN PARTID DE ,,CENTRU” CU ,,IZ” ,,NATIONALIST”, POTRIVIT DOCTRINEI LUI NICULAE IORGA, CRED CA, PARTIDUL P.P.~L.C. PARTID CE ESTE TOT DE ,,CENTRU”, AR TREBUII SA DEA O MINA DE AJUTOR PARTIDULUI P.R.U. IN REORGANIZAREA ACESTUIA, PE PRINCIPII SANATOASE DE ,,CENTRU”.

  MAI MULTE AMANUNTE PE SAITUL P.R.U.

  • Vasile

   PRU este urmasul PRM dupa ce a disparut VC Tudor.
   O gasca de de securisti si sarlatani dispusi sa faca treburile murdare pentru PSD!

 • Amedeo

  In viata mea de pina acum am fost de foarte multe ori suparat, am fost suparat cind pierdeam vreun examen, am fost suparat cind m-a parasit vreo fata, am fost suparat cind vedeam nedreptatile facute de comunisti, s.a.m.d.
  Da, am fost suparat, dar niciodata nu am fost DEZAMAGIT, cum sunt acum, dupa audierile din comisia de libertati, drepturi si justitie din Parlamentul Europtan. Am putut vedea inca o data micimea romanilor in fata strainilor. Asa ceva nu numai ca este strigator la cer “Doamne pedepseste-i”. ci trebuie pedepsiti si aici dupa toate regurile pamintesti. Acestia sunt orice, numai romani nu.
  Filozofi care nu spun nimic, dar mai si mint. Ziaristi care de ani de zile nu platesc nimic ca taxe si se vaieta de buget, parlamentari alesi de popor, care-i batjocoresc pe cei care i-au ales si colac peste pupaza si fosti ministri care au adus numai rau tarii.
  Nu stiu voi cum va simtiti, dar eu ma simt mic ,mic de tot in fata celor care au asistat la spalatul rufelor murdare romanesti in acea comisie.

  • Nelu Stiuca

   IN ROMANIA PROSTIA ESTE ACOPERITA CU DIPLOME, SCOLI SI CU ACADEMII ALE PROSTITUARII DE TOT FELUL, CEEA CE A FACUT CA VALORILE UMANE SA NU MAI CONTEZE IN APRECIERE IAR PROSTIA SI HOTIA SA FIE PLATITE SUBSTANTIAL DIN BANI PUBLICI IN DETRIMENTUL SISTEMULUI DE SANTATE A CELUI DE INVATAMANT, A ECONOMIEI, ETC CARE SUNT TOTAL DECAZUTE.
   HOTIA IN ROMNIA ESTE ACOPERITA DE TOT FELUL DE IMUNITATI, PARLAMENTARE, BNR-iste, GUVERNAMENTALE, CCR-iste, LEGI ANORMALE, etc.
   ALESII POPORULUI NU AU MANDATE LIMITATE DOAR LA DOUA CA IN TARILE CIVILIZATE SI NICI RESTRICTII DE INTEGRITATE, MORALITATE SAU COMPETENTA, NU AU NICI CARACTER, NICI DEMNITATE, NICI RUSINE. EI AU TRANSFORMAT POPORUL ROMAN INTRO TURMA DE OI PAZITA DE CIOBANI NEBUNI SI TEMBELI.
   PRIN TERFELIREA JUSTITIEI DE CATRE IMPOSTORII, SEMIDOCTII SI TRADATORII DE TARA ALESI PRIN HOTIE FARA CRITERII DE VALOARE , IN RO PANA LA DISPARITIA EI COMPLETA (CAT MAI CURAND) DREPTATEA SE VA FACE CU PARUL, CU CIOMAGUL, CU BATA , CU MACIUCA ETC

 • GENA DACICA ,

  AM IMPRESIA CA DE CIND CU ,,GLOBALISMUL” GENA DACICA S~A DILUAT, DATORITA INVAZIEI STRAINILOR PESTE NOI .

  AR FI BINE CA CEI CE SE SIMNT INCA ROMINI CU ADEVARAT, SA NU MAI PERMITA CA TOTI STRAINII SA NE CONDUCA TARA.

  EU CONSIDER CA SI ACESTA DLUTIE DE GENA DACICA, ESTE UN MOTIV MAJOR, DE~A NU MAI PUTEA NOI PROGRESA ATIT TEHNIC CIT SI ECONOMIC …

  INCA ODATA SE POATE CONCLUZIONA CA ESTE NEVOE MAI MULT DECIT ORCIND, CA INTELECTULITATEA ROMINA SA PUNA UMARUL LA RECONSTRUCTIA TARII FOLOSINDU~SE DE TOATE PIRGIILE LEGALE…..

 • COLAPS ECONOMIC, SAU CRIZA ECONOMICA ,

  CEA DE~A DOUA LECTIE ECONOMIE POLITICA, CE MERITA A FI DISCUTATA ESTE, ,,COLAPSUL ECONOMIC” SAU ASA ZISA ,,CRIZA ECONOMICA”, TRASATURA CARACTERISTICA SI ESENTIALA, SISTEMULUI CAPITALIST.

  NE ADUCEM BINE AMINTE, DE CEIA CE NE SPUNEA BASESCU CIND A TAIAT PENSIILE SI SALARIILE, MOTIVIND CA, DATORITA CRIZEI ECONOMICE, FACE ACEAST GEST, NECESAR SI SUFICIEN,T DE STRINGEREA CURELEI…

  DAR SA VEDEM CE ESTE ACEST ,,COLAPS ECONOMIC” SAU ,,CRIZA ECONOMICA” SPECIFICA ACTUALULUI SISTEM SI DECE TREBUE SA PATIMIM NOI PROSTIMEA, PENTRU PROSTIILE ALTORA ?

  CUM SPUNEAM IN LECTIA ANTERIOARA CA, PENTRU CA PATRONUL SA~SI POATA VINDE MARFA ..X” PE PIATA CONCURENTIALA LIBERA, TREBUE SA AIBE MAI INTII UN PRODUS COMPETITIV SI IN AL DOILEA RIND, PRODUSUL SA FIE EFTIN.

  PENTRU A AVEA ACEST PRODUS ..X” VANDABIL, PATRONUL TREBUE CA, IN PERMANENTA, SA ACTIONEZE ASUPRA CELOR 2 FACTORI, CE INFLUENTEAZA DIRECT VINZAREA PRODUSULUI, RESPECTIV, MATERIALELE SI MANOPERA .

  AM SPUS SI AM PRECIZAT ANTERIOR CA, ASUPRA MATERIALELOR, NU PREA SE POATE UMBLA, CA STRICA CALITATEA PRODUSULUI..X” SI ATUNCI, UMBLA LA MANOPERA REDUCID~O FIE PRIN ROBOTIZARE, DIND MUNCITORI AFARA, FIE PRIN MICSORAREA SALARIILOR ACESTOR MUNCITORI,

  DUPA UN TIMP, DE LUAREA UNOR ASTFEL DE MASURI, PATRONUL, OBSERVA CA, DE~SI A ACTIONAT ASUPRA REDUCERII MANOPEREI, REALIZIND PRODUSUL ,,X” CHIAR SI CU SCLAVI, DECI MANOPERA ZERO, TOTUSI PRODUSUL NU SE MAI VINDE, .

  DECE NU SE MAI VINDE PRODUSUL ..X” ?

  RASPUNS ESTE ACELA CA, NU MAI ARE CUI SA IL VINDA PRODUSUL ,,X” DEOARECE MUNCITORII, CE REALIZEAZA ACEST PRODUS ..X” NE MAI AVIND BANI, DATORITA REDUCERII SALARIILOR, ACESTI MUNCITORI NU MAI POT SA CUMPERE PRODUSE ,,X” FABRICATE CHIAR DE EI …

  ACEASTA MASURA DE NEPUTINTA IN A MAI VINDE CEIA CE A FABRICAT PATRONUL, NU ESTE ALTCEVA DECIT ,,COLAPS ECONOMIC” SAU ,,CRIZA ECONOMICA”, CRIZA CE, CONDUCE IN CELE MAI MULTE CAZURI LA FALIMENTAREA A MULTOR INTREPRINDERI PATRONII PUNIDU~SI DE MULTE ORI CAPAT ZILELOR.

  BASESCU, CIND A LUAT MASURA DE REDUCERE A PENSIILOR DATORITA FAPTULUI CA NE GASIM IN ,,CRIZA ECONOMICA”EL TREBUIA CA DIN CONTRA, SA DEA BANI PENSIONARILOR PENTRU A PUTEA ABSORBI SUPLUSUL DE PRODUSE CE EREAU PE PIATA SI NU SE PUTEA VINDE DEOARECE NU EREU BANI .

  SINGURA DOCTRINA, CE POATE ELIMINA ,,COLAPSUL ECONOMIC” ( CRIZA ECONOMICA) ESTE DOCTRINA ,, LEGEA COJOCARU” LEGE CE, SE APLICA PARTIAL CU SUCES IN ELVETIA SI CARE ELVETIE, A TRECUT PE PRIMUL LOC, IN EUROPA IN CEIA CE PRIVESTE NIVELUL DE TRAI AL POPULATIEI DIN ACEASTA TARA …

 • SCLAVIA SI ,,LEGA COJOCARU” ,

  PENTRU A INTELEGE ,,SCLAVIA” TREBUE CA, MAI INTII, SA FACEM O MICA INCURSIUNE IN LEGILE SCRISE SI NESCRISE ECONOMICE.

  UN PRODUS ,,X” PENTRU A FI FABRICAT, ESTE NEVOE DE DOUA COMPONENTE SI ANUME, MATERIALE SI MANOPERA.

  ACEST PRODUS ,,X” DUPA CE SE FABRICA, TREBUE CA ACESTA SA FIE VINDUT, PE PIATA LIBERA .

  PENTRU CA, CUMPARATORUL SA IL POTA CUMPARA, ACESTA SE UITA, ATIT LA CALITATEA PRODUSULUI..X” CIT SI LA PRET, ~ IN PIATA GASINDU~SE PRODUSE SIMILARE SI DE LA ALTI PRODUCATORI .

  CUMPARATORUL, INTODEAUNA V~A CUMPARA PRODUSUL CEL MAI BUN CU PRETUL CEL MAI MIC, ADICA CEL MAI EFIN.

  PRODUCATORUL, STIE SI CUNOASTE DINAINTE PSIHOLOGIA SI PRETENTIILE CUMPARATORULUI, SI ATUNCI PENTRU A FI SIGUR CA PRODUSUL ..X” SE VINDE, ACTIONEAZA ASUPRA CELOR 2 FACTORI CUNOSCUTI FACTORI CE CONTRIBUE LA REDUCERE PRETULUI DE VINZARE A PRODUSULUI ,,X”

  CUM CONTRIBUE SI CUM ACTIONEAZA ACEST PRODUCATOE, LA REDUCEREA PRETULUI ?

  1 ~ FIE ACTIONEAZA LA REDUCEREA MATERIALELR CE INTRA IN COMPONENTA PRODUSULUI .

  2 ~ FIE CA ACTIONEAZA LA REDUCEREA MANOPEREI .SI ATUNCI UMBLA LA REDUCEREA MANOPEREI.

  LA REDUCEREA MATERIALELOR NU PREA POATE SA ACTIONEZA DEOARECE AR INSEMNA SA DIMINUEZE CALITATEA PRODUSULUI SI ATUNCI UMBLA LA DIMINUAREA MANOPEREI .

  DIMINUAREA MANOPEREI FIE CA O FACE PRIN ROBOTIZARE, FIE CA O FACE PRIN REDUCERE DE SALARII A MUNCITORILOR ANGAJATI. .

  MAREA MAJORITATE A PRODUCATORIILOR, REDUCE SALARIILE MUNCITORILOR, FACINDU~LE DIN CE IN CE MAI MICI, PINA AJUNG LA ,,SCLAVIE” PRECUM RECENTUL EXEMPLUL DIN ITALIA, CA SI CEL DE LA NOI DE LA BEREVOESTI SI SATUL MARE UNDE SE LUCRA CU COPII ..

  LEGEA COJOCARU, ELIMIVA DIN START, SCLAVIA, FAPT PENTRU CARE, TREBUE FACUT URGENT, FRONT COMUN DE CATRE TOTI INTELECTUALI TARII, PENTRU A O APLICA IN ROMINIA, CIT MAI URGENT, DACA VREM CA, COPII NOSTRII SA NU AJUNGA PRCUM ROMINCELE CE MUNCESC IN SERE SI PLANTATII IN ITALIA …..

1 ... 41 42 43 44 45 ... 48
Lăsaţi un Comentariu