CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • Tudor

  O mare echipă de peste 100 de investitori americani ar fi venit ieri în România.
  Din ce am văzut la TV au ales vizitarea Politehnicii ca instituție de învățământ superior fiind interesați se cybersecurity, de programare, de cercetători care să lucreze pentru Nasa.
  Doar atât, de investiții în fabrici, în producție și alte domenii de activitate nimic?
  Ăștia au venit doar pentru forța de muncă ieftină în inginerie, programare care să meargă în America să lucreze pentru ei?
  Asta e tot ce a putut să producă Ciuma Roșie de la acești așa ziși investitori care jupoaie România prin achiziția de echipamente militare de miliarde de euro?
  Are cineva mai multe detalii?
  Cine sprijină ciuma roșie formată din PSD+ALDE al cărei rezultat în primele 10 luni de guvernare e ZERO BARAT e COMPLICE al acestei ODIOASE ALIANȚE.

  • Tudor

   Poate cineva să ne spună câți bani au jecmanit americanii din România, de la CETĂȚENI, din 1990 până azi prin exploatarea RESURSELOR NATURALE, achiziții de echipamente militare și câți bani au INVESTIT în economia REALĂ până azi?
   Poate cineva să ne spună câți bani le-a pus la dispoziție actuala guvernare; PSD+ALDE și câți bani au atras de la americani, investiții în Economia REALĂ?

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – X

  Ca anticii ii admirau pe daci si modul lor de viata, reiese nu numai din caracterizarea lui Herodot. In antichitate, chiar si cuceritorii romani supranumeau Dacia – “Dacia Felix” (Dacia cea Fericita).
  Oare cui i se spune azi preafericit? In biserica ortodoxa, preafericit este o singura persoana dintr-un popor – cel considerat reprezentantul Domnului pe pamant, patriarhul. La toate popoarele ortodoxe, patriarhii sunt supranumiti “preafericiti”.
  Intre poparele antichitatii exista o singura “Dacia Felix” pe care o recunosteau si dusmanii ei.
  Adica exista un taram binecuvantat de ZEI (divinitate) care era populat cu oameni VITEJI si DREPTI.
  Aceasta admiratie, venita atat de la dusmani cat si de la “neutri”, nu s-ar fi acordat unui popor care nu avea o CULTURA DEZVOLTATA, cel putin egala cu cea a “admiratorilor” sai.
  NIMENI NU POATE ADMIRA UN POPOR DE PRIMITIVI!
  Marturie ca ASA STAU LUCRURILE sunt tocmai statuile de daci LUATE CA PRADA DE RAZBOI de catre Imparatul Traian.
  Analiza stilistica care va urma, va completa tabloul.

  Va urma.

 • PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  VA MULTUMESC, PENTRU DISTINSA DUMNEAVOASTRA APRECIERE CU PRIVIRE LA MESAJUL DOMNULUI STUCA CE PREZINTA DEFINITIA IN 5 PUNCTE A ,, PROSTILOR” .

  IN JURISPRUDENTA, NU SE CONDAMNA PROSTIA PATOLOGICA, PROSTIE CE MAI INTODEAUNA SE MOSTENESTE DE LA PARINTI …..

  HITLER, N~A VRUT SA TINA CONT DE ACEASTA, PATOLOGIE A FIRII OMULUI, SPUNIND CA, NUMAI RASA ARIANA,ESTE CE~A CARE TREBUE SA EXISTE PE PEMINT ACEASTA RASA FIIND CONSIDERATA A FI CE~A MAI DESTEAPTA ….. TEORIE, CE A DEZVOLTAT FASCISMUL IN GERMANIA POSTBELICA .

  SI IATA CA ,UN POPOR PRECUM CEL RUS,MAI PUTIN CULTIVAT, A REUSIT SA INVINGA RASA ARIANA, ARUNCIND FASCISMUL LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI…

  OARE ACUM, PRIN ACESTE 5 DEFINITII, ALE PROSTIMII, EXPUSE DE CATRE DOMNUL STUCA, DORIM SA REIVIEM DIN NOU FASCISMUL ? ~ INPARTIND POPULATIA TARII NOASTRE IN PROSTI SI DESTEPTI ? ~ CEIA CE INSEMNA DE~A AVEA DOUA CLASE POLITICE ANTAGONISTE ? ~ IN CARE ,,PROSTII” SA SE RAZBUNE PE ,,DESTEPTI” SI SA LE INCENDIEZE PRPOPIETATILE ACESTORA ? ? ? ?

  EXEMPLU RECENT DIN AMERICA IN CARE UN PROST A MITRALIAT SUTE DE NEVINOVATI… INTOCMAI CA SI INCENDIEREA CLUBULUI BAMBU DIN BUCURESTI, CONFIRMA CA PROSTIA PATOLOGICA, SE GASESTE MAI LA TOT PASUL .

  NUMAI LEGEA COJOCARU POATE INDEPARTA TOATE ACESTE DISCREPANTE PATOLOGICE DE PROSTIE FIE EA CHIAR INSTITUTIONALIZATA …..

  STIMA .

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – IX

  Asadar, Traian si Decebal vorbeau idiomuri foarte asemanatoare. In cel mai rau caz, intre latina lui Traian si daca lui Decebal era diferenta care exista, azi, intre limba romana si armana (aromana).
  Nici vorba, intr-o suta de ani de “ocupatie” romana pe mai putin de 1/10 din suprafata Daciei, de renuntarea la limba stramoseasca si de adoptarea unei limbi cu totul noua.
  De altfel, oare a fost cu adevarat Dacia ocupata?
  Va rog sa va uitati la harta administrativa a Romaniei si sa va imaginati ca bulgarii inebunesc si trec, cu armata lor, podul de la Giurgiu si ocupa judetele Teleorman, Ilfov si Ialomita.
  Cam in aceeasi proportie au ocupat romanii Dacia.
  S-ar putea spune ca bulgarii au cucerit si au ocupat Romania?
  Credeti ca daca bulgarii ar tine ocupate cele trei judete timp de o suta de ani, romanii din TOATA ROMANIA ar renunta la limba romana si ar invata bulgara?
  Eu nu pot crede asa ceva!
  Nici macar cei din cele trei judete, chiar daca ar invata bulgara, nu si-ar uita limba materna.
  Asadar, NICIODATA ROMANII N-AU CUCERIT SI N-AU OCUPAT DACIA.
  Ocupatia romana a Daciei este un mare NEADEVAR promovat de istoriografia oficiala contemporana.

  Va urma.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – VIII

  Dacii erau “cei mai viteji si cei mai DREPTI dintre traci”.
  Istoria, in general, dar mai ales istoria antica era o cronica a ciocnirilor dintre popoare in tentativa unor popoare de a subjuga si de a jefui alte popoare.
  Calitatile ca vitejia, curajul, spiritul de sacrificiu in lupta erau la mare pret.
  Calitatile morale ale popoarelor rareori erau mentionate de istoricii vremii.
  Cat de evident trebuie sa fi fost SIMTUL DREPTATII la daci, ca aceasta CALITATE MORALA sa-l fi impresionat pe recele si obiectivul Herodot?
  Foarte evident, trebuie s-o spunem.
  De altfel, in “Dialogurile” lui Platon, apare o referire la un medic trac care-l impresionase pe Socrate prin conceptia sa holistica cu privire la ingrijirea sanatatii.
  Singurul nostru GENIU in domeniul studiului istoriei, Nicolae Densusianu, in lucrarea sa monumentala – “Dacia Preistorica” – ne indica directia corecta – la inceput (dupa ce homo sapiens sapiens a migrat din Africa) in Europa de est era dominanta o populatie care avea o limba si o cultura comuna, numita de autor “Pelasgi”.
  Acestia se confunda, mai tarziu, cu tracii care s-au raspandit in toata Europa, pe care au cucerit-o.
  O parte dintre traci isi ziceau daci si dintre acestia, cei de de pe cele doua maluri ale Dunarii isi mai ziceau si RUMANI sau ROMANI si admirau vitejia LUPULUI din care si-au facut stindard de lupta.
  Este oare o intamplare faptul ca legenda cu privire la INTEMEIERA ROMEI ne vorbeste despre doi frati – ROMULUS si REMUS – fii LUPOAICEI?
  Foarte greu m-ar putea convinge cineva ca intemeietorii mitici ai Romei nu au fost DACII.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – VII

  Cu toate ca fiecare statuie are o individualitate atat de pregnanta si este atat de vie, incat, cand intri intr-un muzeu si dai cu ochii de un dac, iti vine sa-ti scoti palaria si sa-l saluti, ansamblul de statui are si unele trasaturi comune.
  -Toti dacii imortalizati in piatra, au parul si barba carliontate;
  -Toti dacii au o frunte boltita care se termina cu arcade proeminente care fac ca ochii lor sa para usor adanciti in orbite;
  -Ochii sunt relativ mari si expresivi;
  -Nasul este scurt si puternic;
  -Gura este, maidegraba, mare, cu buze carnoase, senzuale.
  -Palmele sunt, la majoritatea statuilor, neobisnuit de mari si puternice.
  Astfel de palme au si cei “impodobiti” cu caciula dacica, semn al unei pozitii sociale superioare – faceau parte din clasa sociala numita “tarabostes”.
  Faptul ca si “tarabostes” aveau maini mari, cu palme batatorite ne spune ceva – aceasta clasa sociala nu se ferea nici de apasat coarnele plugului, nici de manuit sabia sau securea. Stratificarea sociala, la daci, era minima.
  Mai mult – se pare ca tarabostes nu aveau sclavi.
  Palmele nobilimii romane, figurata in statuile vremii, erau mici si fine, datorita utilizarii sclavilor, la muncile brute.
  Despre “sclavagismul la daci”, n-am intalnit nici un rand scris de vreun istoric. Poate n-am intalnit eu. Daca cineva cunoate o sursa istoriografica pe aceasta tema, il rog sa mi-o comunice.
  Oricum, Herodot spunea despre daci ca ereau “cei mai viteji si cei mai DREPTI dintre traci”.
  Sa fie aceasta caracterizare urmare a faptului ca dacii nu au folosit deloc, sau foarte putin, munca sclavilor?

  Va urma.

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA ,

  ,,SINT PROSTI DAR MULTI DAOAME” ….

  ASA II SPUNEA APRODUL, LUI LAPUSNEANU, CU CEVA TIMP IN URMA ……

  DACA SINT PROSTI DOMNULE NELU STUCA SI INDEPLINESC CELE 5 CRITERII EXPUSE DE DUMNEVOASTRA CE PROPUNETI SA LE FACE ?…

  1 ~ SA~I GAZAM PRECUM HITLER PE EVREI ?

  2 ~ SA~I ALUNGAM DIN TARA, ASA CUM I~AM ALUNGAT ANTERIOR PE CEI 4 MILIONE DE ROMINI ?

  3~ SA L~E LUOM DREPTUL DE VOT ?

  4 ~ SAU SA CONTINUAM DECIZIA LUI EMIL BOC, DE~A REDUCE IN CONTINUARE, CIT MAI MULT, NUMARUL DE SCOLI, PENTRU A AVEA SI MAI MULTI PROSTI, ASA PRECUM PRECIZATI DUMNAVOASTRA, IN CELE 5 CRITERII CE DEFINESC PROSTII?

  STIMA .

  • Petrache Boboc

   Reducerea nr. de școli, spitale și locuri de muncă au fost promovate prin *lege* de către trioul criminal Iliescu-năstase și Văcăroiu în legislația 2001-2004. Duetele criminale ale trădătorilor Bășescu-Tăriceanu și Bășescu-Boc au continuat…

  • Ilie Conta

   Bine punctat, domnule!

   • Ilie Conta

    Ma refer la punctajul d-lui DECEBAL.

 • CORECTURA ,

  CIND SPUN SA CITITI ,,LEGEA” MA REFER LA EPOCALA DESCOPERIRE ECONOMICA, A DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, CE POARTA DENUMIREA DE ,, LEGEA COJOCARU”….

  CIND SPUN, SA CITITI ULTIMILE ARTICOLE, MA REFER TOT LA ARTICOLELE DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, CIT SI~A CELOR CONEXE, EMISE SI DE ALTI AUTORI, DAR CARE ARTICOLE SINT IN CONCORDATA INTRINSECA CU, CELE ALE DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU ….

  STIMA

 • PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  RECOMANDARE ,

  DOMNULE ILIE CONTA, VA RECOMAND RESPECTOS , DE~A CITII LEGEA CA SI O PARTE DIN ULTIMILE ARTICOLE ALE DOMNIEI SALE, SCRISE ALTERIOR PE ACEST SAIT, SI INCERCATI SA VORBITI IN CHEEIA ACESTOR STRINGENTE IDEI ….

  ESTE PACAT SA CONSUMAM SPATIUL ACESTA CE ESTE AL DOMNULUI PROFESOR CI ISTORIA ARTELOR ASA CUM INCERCATI DOMNIA VOASTRA SA O FACE~TI ? …

  GINDITI~VA MAI BINE CUM PUTEM FACE SA SCOATEM PE CEI 40% SARACI DIN SARACIA CRUNTA IN CARE SE SBAT ?…

  GINDITI~VA CA UNUL DIN 10 COPII SE CULCA SEARA NEMINCAT ? …

  GINDITI~VA CUM PUTEM RECUPERA PETROLUL ROMINESC VINDUT AUSTRIECILOR PE LUCRU DE NIMIC ?…

  GINDITI~VA CUM PUTEM STOPA JAFUL URMARII TAERILOR BARBARE ALE PADURILOR TATII ?…

  GIDITI~VA CUM PUTEM SCAPA DE SCLAVIE APARUTA DE CURIND LA BEREVOESTI SI SATU MARE ?….

  SI EXEMPLELE POT CONTINUA…..

  STIMA

  • Ilie Conta

   M-am gandit, domnule si am raspunsuri la toate.
   Asa cum si domnia ta spui, rezolvarea se afla in “dimensiunile” proprietatii publice.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – VI

  Sa recapitulam – exista numeroase fisuri logice intre teoria “stiintei oficiale” cu privire la aparitia statuilor de daci in Roma antica si realitatile ce tin de domeniul EVIDENTEI.

  -In toata istoria nu a mai existat CUCERITOR care sa-si cinsteasca invinsii comandand, in amintirea lor, statui de o frumusete greu de egalat. Este adevarat ca au existat numerosi CUCERITORI care au expus in public operele de arta jefuite din teritoriile ocupate, pentru a-si preamari propria putere;
  -Pentru a le executa, sculptorii imperiali aveau nevoie de modele de daci vii, imbracati in portul lor. Este de crezut faptul ca dacii luati ca prizonieri de razboi, tinuti in restul timpului in lanturi, cateva ore pe zi le pozau cioplitorilor Romei, avand chipuri linistite, pline de siguranta si de mandrie?
  -Colectia de statui de daci este atat de heteroclita (diversa), atat din punctul de vedere al dimensiunilor, cat si din punctul de vedere al materialului intrebuintat, incat este imposibil sa iti imaginezi ca a aparut ca urmare a unei comenzi imperiale date cu un anumit scop si care ar fi trebuit sa indeplineasca niste conditii de unitate reclamate de acel scop. Aceasta colectie seamana mai degraba cu o prada de razboi – obiecte de arta adunate asa cum s-a nimerit si nu obiecte executate in conformitate cu un plan monumental unitar.
  In concluzie, singura versiune istorica care ar explica, fara fracturi de logica, aparitia acestor statui la Roma, in urma razboiului dacic, este ca aceste statui AU FOST CREATE PE TERITORIUL DACIEI si luate, de catre romani, ca PRADA DE RAZBOI.
  Pe langa argumentele logice, exista si argumente stilistice pe care le voi detalia mai departe…

 • Nelu Stiuca

  CELE CINCI LEGI ALE PROSTIEI SUNT:
  1.Prima lege a prostiei Omul subestimează numărul idioților care-l înconjoară;
  2. A doua lege a prostiei Probabilitatea ca un om să fie prost nu depinde de alte calități ale sale;
  3. Legea a treia a prostiei Prostul este acea persoană ale cărei acțiuni duc la pierderi pentru alți oameni sau grupuri de oameni și nu aduc beneficii autorului sau chiar se transformă în evenimente negative pentru el;
  4. A patra lege a prostiei Deștepții subestimează mereu potențialul distructiv al proștilor;
  5. A cincea legea a prostiei, Prostul e cel mai periculos tip de personalitate.
  Dar trebuie de specificat ce anume îl face pe un prost periculos. Oamenii proști sunt periculoși pentru că oamenii raționali cu greu pot deduce logic un comportament irațional. Un om deștept poate să înțeleagă logica infractorului, pentru că infractorul este rațional – el pur și simplu vrea să primească cît mai mult câștig, cu toate că nu e suficient de deștept ca să câștige singur. Infractorul este previzibil, de aceea poți face sistem de apărare. Să prognozezi acțiunile unui prost nu poți; el îți va face rău fără vreun motiv, fără scop, fără plan, în cel mai neașteptat loc, în cel mai nepotrivit moment. Nu aveți tehnici de a anticipa atacul lui. Într-o confruntare cu un prost, cel deștept se lasă pe mâna prostului, o ființă întâmplătoare, cu reguli neînțelese de deștepti. Atacul prostului, de obicei, te ia prin surprindere. Chiar și atunci când atacul este evident, ți-e greu să te aperi de el, pentru că nu are o structură rațională. Despre asta a scris Schiller: „Împotriva prostiei, chiar și zeii sunt neputincioși.
  Prostul e mai periculos decât infractorul. Rezultatele acțiunilor unui infractor perfect: o simplă trecere a bunurilor materiale de la un om la altul. Societății nu-i e nici mai cald, nici mai frig de la asta. Dacă toți membrii acestei societăți ar fi fost infractori ideali, ea ar fi putrezit încet, dar nu ar fi fost o catastrofă. Întreg sistemul ar fi fost redus la transferul de bogăție în favoarea celor care acționează de dragul acesteia și, luând în considerare că toți ar fi fost infractori, sistemul s-ar fi bucurat de stabilitate. Acest lucru poate fi ușor observat ȋn țările unde conducerea este coruptă, iar cetățenii încalcă mereu legile. Atunci când în scenă intră proștii, tabloul se schimbă. Ei aduc pagube, fără a avea beneficii. Bogăția este distrusă, societatea trăiește în sărăcie. Istoria ne arată că, în orice perioadă, țara progresează atunci când la conducere sunt suficient de mulți oameni deștepți, care să rețină proștii activi și să nu le permită să distrugă ceea ce au creat deștepții. Într-o țară în regres, proștii sunt la fel de mulți, dar la conducere observăm o creștere a numărului de infractori proști printre ceilalți cetățeni – naivi prostuți. Această schimbare cu siguranță crește urmările distructive ale acțiunilor proștilor și toată țara se duce de râpă.

  • Ilie Conta

   Totu-i perfect! Meritocratie pe paine!
   O singura nelamurire am.
   Cine elibereaza si cum se obtin “Certificatele de Destept”?
   Si cat costa?

   • Nelu Stiuca

    DACA NU INTREBAI FILOZOF RAMANEAI.

    • Ilie Conta

     Nu vreau sa fiu filosof, asa ca te rog spune-mi cine da Certificate de Destept si cat costa?
     Tu ti-ai procurat…?

   • Petrache Boboc

    Despre Cert. de Deștept știe Laurențiu Primo. Despre obținerea doctoratelor știe unul Bombonel, avizat de una Abramburica, iar despre academii și colonei acoperiți este AS arhanghelul Oprea.

    • Ilie Conta

     Bine spus, d-le Boboc!

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – V

  Daca am extrapola comportamentul “cuceritorului Traian”, dupa cel de al doilea razboi mondial ar trebui sa vedem statui ale lui Hitler si ale vitejilor sai luptatori, la mare cinste, in marile centre urbane din URSS, Anglia, Franta, USA…
  Dar cuceritorul Traian are un comportament unic, nu-i asa?
  Cu multa apa, se poate inghiti si cliseul istoriografiei contemporane conform caruia statuile de daci, exprimand liniste, siguranta si mandrie, au fost rodul muncii sculptorilor imperiali, pentru care au pozat dacii intemnitati la Roma.
  Dar cand o comanda, data sculptorilor romani cu un scop foarte precis – urmau sa impodobeasca forumul lui Traian, asezate la picioarele celebrei Columne, in varful careia trona insasi statuia Marelui Imparat – este de neinteles de ce ansamblul de statui nu are nici o unitate…
  Exista, de la busturi in marime narurala, la statui care depasesc 3 metri inaltime. Nici o statuie a lui Traian nu a ajuns la aceasta dimensiune…
  Exista de la statui de daci sculptate in marmura, la statui sculptate in porfir – o roca vulcanica de culoare rosie, mai dura decat marmura, mai greu de sculptat.
  Ori in peninsula italica NU EXISTA PORFIR.
  Romanii aduceau aceasta roca, considerata semipretioasa, peste Marea Mediterana, tocmai din Egipt.
  De aceea, din aceasta roca au fost create NUMAI STATUI IMPERIALE (ale imparatilor).
  Sa ne imaginam ca in “rondul scriitorulor” din Cismigiu, Eminescu ar acea un bust, Caragiale o statuie de 3 metri, iar statuile celorlalti scriitori ar avea o gama de marimi cuprinsa intre 50 de centimetri si 3 metri.
  Ar mai forma aceste opere un ansamblu unitar, comandat cu un scop precis?
  Deversitatea de dimensiuni este o alta curiozitate a ansamblului statuilor de daci “comandate de Traian” sculptorilor imperiali si executate de cei din urma privind fetele linistite, pline se siguranta si mandre ale unor PRIZONIERI TINUTI IN LANTURI CEA MAI MARE PARTE DIN TIMP.
  Dar ciudateniile ansamblului de statui de daci, “comandate de Traian” cioplitorilor imperiali, nu se opresc aici…

  • Ilie Conta

   PS. – In muntii Carpati exista si marmura de cea mai buna calitate, si porfir care bate, clitativ, porfirul egiptean.

 • PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  DOMNULE ILIE CONTA,

  DECIT NE~ATI VORBI DE TRECUTUL ISTORIC, AL ROMINILOR EXISTENT INAINTEA CELUI DE~AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, MAI BINE VORBITI~NE DE PROPIETATEA COLECTIVA REALIZATA DE ROMINI DUPA CEL DE~AL DOILEA RAZBOI MONDIAL SI PINA LA REVOLUTIA DIN 1989 SI CARE PROPIETATE COLECTIVA, A AJUNS CU SPRIJINUL COZILOR DE TOPOR, ATIT IN BUZUNARELE CAPITALISTILOR ROMINI,(VEZI EXEMPLU DINU PATRICIU) CIT SI IN BUZUNARELE CAPITALISTILOR STRAINI (VEZI MULTINATIONALELE)~ IAR CEI CE AU REALIZAT ACESTE BUNURI MATERIALE, ADICA POPORUL ROMIN, S~A ALES CU PRAFU DE PE TOBA…..

  E PACAT SA CONSUMAM SPATIUL SAITULUI DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, CU MESAJE ISTORICE ALE ROMINILOR, LASIND DEOPARTE SUFERINTA ACTUALA, TANSFORMAT DUPA REVOLUTIE IN SARACI SI FOARTE SARACI, CA SI IN BOGATI SI FOARTE BOGATI, ADICA ~ DOUA CLASE POLITICE ANTAGONICE, CE NU S~AU SUFERIT NICIODATA UNA PE CEALALTA ~ EXEMPLU RASOALEI DIN 1907 ESTE CAZUL CEL MAI CONCLUDENT SI DE LOAT IN CONSIDERATIE CA SI CAZURILE ACTUALE DE INCENDIERI DE PROPRIETATI PRIVATE INSTANTANEU CU AUTORI NECUNOSCUTI…..

  STIMA .

  • Ilie Conta

   Usurel domnule… nu ma grabiti, va rog!

   • Ilie Conta

    Putina “cultura generala” nu face rau nimanui…

    • Ilie Conta

     Domnule, cred ca n-ati inteles bine “Varianta Cojocaru”

     Dl Cijocaru nega cu tarie “PROPIETATEA COLECTIVA REALIZATA DE ROMINI DUPA CEL DE~AL DOILEA RAZBOI MONDIAL SI PINA LA REVOLUTIA DIN 1989″.

     • Ilie Conta

      Si apoi nu esti obligat, domnule, sa citesti ce nu-ti place.
      Sari peste, daca textele mele iti pica greu…

      • Ilie Conta

       Spatiul virtual nu este ca hartia (consumabil).
       Spatiul vitrual este – VIRTUAL – nelimitat.

       Nu-ti face griji! Consumam ceva inepuizabil.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – IV

  Domnilor istoriografi, in orice razboi, dupa aur, cea mai cautata prada de razboi au fost, intotdeauna, operele de arta.
  Operele de arta ale unui popor reprezinta cultura acelui popor, nivelul sau de evolutie spirituala.
  Cu cat un popor era mai evoluat, cu atat mai mult cucerutorul avea temeiuri sa se laude – “Iata pe cine am invins noi! Nu am invins o adunatura de barbari primitivi, ci un popor elevat.”
  Istoriografia oficiala a vremurilor actuale incearca sa ne invete ca Traian, dupa ce i-a infrant pe daci, a dorit sa-si imortalizeze victoria printr-un amplu monument – “forum Traiani” (forumul lui Traian).
  Intre altele, tot istoriografia contemporana incearca sa ne siluiasca inteligenta, fortandune sa acceptam ideea ca Traian A FOST SINGURUL CUCERITOR DIN ISTORIE CARE SI-A SLAVIT INVINSII DEDICAMDU-LE NISTE OPERE MONUMENTALE.

  • Ilie Conta

   Rectificare – fortandu-ne

 • Ilie Conta

  CON SIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – II

  As vrea acum ca cititorul sa priveasca o clipa statuile de daci pe care le poate gasi, cu usurinta, dand o cautare pe google.
  Istoriografia contemporana incearca sa ne bage in cap ideea ca aceste statui au fost create de sculptorii Imperiului Roman.
  Ceva mai stupid si contrar ratiunii nici ca poate fi spus de niste oameni care se considera “invatati”.
  Sa ne imaginam cum ar fi decurs procesul in conformitate cu aceasta dogma istoriografica.
  Noaptea, prizonierul dac era tinut in lanturi. Dimineata era scos din beciurile pe care romanii le foloseau drept temnita si i se ordona sa se imbrace in portul sau specific pe care, evident, nu il purta si noaptea.
  Prizonierul dac se conforma.
  Sculptorul ii mai cerea sa exprime, prin atitudinea lui, liniste, siguranta, mandrie.
  Dacul, abea scos din temnita, rupt de tot ce-i fusese drag, sfasiat de toate spaimele inerente oricarui prizonierat, chiar reuseste sa exprime liniste, siguranta si mandrie.
  Domnilor istoriografi, cu asa o aberatie mintea mea refuza sa se familiarizeze.
  Domnilor asa-zisi invatati, nu sunteti decat niste pastratori ai unor dogme, ai unor clisee si le aplicati mecanic de parca n-ati fi oameni cu mintea la purtator. Sunteti cumva roboti?

  Va urma daca nu intervine cenzura.

  • Ilie Conta

   Rectificare – “CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – III”

 • CU CACIULA~N MINA ,

  UN MARE PATRIOT ROMIN, INTORS DE CURIND DIN AMERICA UMBLA DUPA REVOLUTIE,IN 1990, CU CACIULA~N MINA, PE LA TOATE PARTIDELE DE PE ESICHERUL POLITIC, RUGINDU~I PE ACESTIA, SA NU VINDA INTREPRINDERILE CA SI BUNURILE TARII, POTRIVIT LEGII 15/90, CI SA L~E ACTIVEZE POTRIVIT UNUI PROIECT AL SAU, CE SE NUMEA ,,LEGEA COJOCARU”.

  ATI GHICIT ~ CINE EREA MARELE PATRIOT CU CACIULA~N MINA ?.. NIMENI ALTUL DECIT DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU… .

  NIMENI DIN PARTIDE, NU A VRUT SA IL BAGE IN SEMA,PE MARELE NOSTRU PATRIOT, CONSIDERIND CA LEGEA 15/90 ESTE MULT MAI APROAPE DE INTERESELE LOR, DECIT CE~A PROPUSA DE MARELE PATRIOT CU CACILA~N MINA, RESPECTIV DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU…..,

  EXEMPLELE DE MAI JOS, PECUM CE~L CU ,,PETROMIDIA” CA SI CE~L CU ,,RAFO ONESTI” INTOCMAI CA SI CU PETROLUL, PADURILE SI CHIAR PAMINTURILE AGRICOLE ROMINESTI, SINT EXEMPLE MAI MULT, DECIT GRAITOARE…

  TOCMAI ACESTE EXEMPLE GRAITOARE, AU FOST CELE PENTRU CARE DOMNUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU A FOST REFUZAT CATEGORIC, MAI DE TOATE PARTIDELE, DE PE SEICHERUL POLITIC IN ANUL 1990…..

  NICI ACUM, ACESTE PARTIDE, VEDE BINE CA NU AU BANI LA BUGET, DEOARECE ACTIVITATEA PRODUCTIVA A 4.000 DE INTREPRINDERI A INCETAT, DATORITA VINZARII ACESTORA SI NU VOR SA SE ABATA DE LA LEGEA 15/90 DEOARECE STIU BINE CA AU MAI RAMAS NE VINDUTE SI IN IN PROPIETATEA STATULUI, RESPECTIV A POPORULUI, 3.000 DE ASTFEL DE INTREPRINDERI DIN CELE 7.000 ~ 4.000 LUINDU~SI DRUMUL CATRE, FIER VECHI .

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – II

  Este evident ca, in functie de asezarea satelor, exitau diferente notabile intre ele datorate formelor de relief.
  Ocupatiile dominante ale locuitorilor erau conditionate de topografie. Intr-un sat de munte ocupatia dominanta era cresterea animalelor, intr-un sat de campie, agricultura ocupa primul loc, iar intr-un sat asezat langa o apa semnificativa (Dunare sau alt rau mare sau Marea Neagra) pescuitul putea fi ocupatia dominanta.
  In orice caz, autosuficienta era reprezentata in toate satele de pe tot teritoriul Romaniei – fetele invatau sa toarca, sa teasa, sa brodeze si sa gateasca de mititele, iar baietii invatau sa lucreza pamantul, sa confectioneze incaltari (celebrele opinci), mai invatau sa confectioneze mobilier si char sa construiasca o casa.
  Deoarece a venit vorba de opinci, vreau sa atrag atentia cititorului asupra faptului ca celebrele sandale romane nu sunt decat opincile romanesti foarte mult “decoltate”. Pentru climatul mediteranean, din opinca tracica a ramas numai talpa, dar sistemul de prindere pe picior, cu nojite pana sub genunchi, a ramas neschimbat.

  Va urma, iar daca nu va aparea urmatoarea parte va fi din cauza cenzurii.

 • Tudor

  Priviți așa sacră frumusețe,
  Oltenia eterna terra nova

 • Ilie Conta

  Domnule Cojocaru,
  Publicarea postarii mele anterioare consider ca este un accept al dvs. pentru a-mi scrie consideratiile cu privire la “simtul proprietatii la romani”. De asemenea consider ca v-ati angajat sa nu-mi cenzurati postarile, oricat de contradictorii ar fi cu ideile dvs.
  “Vesnicia s-a nascut la sat” spunea Lucian Blaga.
  Intr-adevar, timp de milenii (cu mult inainte de Cristos), satul dacic s-a pastrat aproape neschimbat, sfidand, prin trainicia sa, chiar vesnicia.
  Pana in secolul trecut si, pe alocuri, chiar pana in zilele noastre, celula elementara a asezarii omenesti numita sat a constituit-o “gospodaria taraneasca autosuficienta”.
  Gospodaria taraneasca era autosuficienta datorita faptului ca ea producea aproape toate bunurile necesare vietii. Se producea hrana, se producea imbracaminte – de la tesaturi la obiecte finite – suficent incat sa satisfaca toate nevoile supravietuirii intr-un oarecare confort al membrilor acestei gospodarii.
  Doua indeletniciri au cerut, inca de la inceputuri, o specializare mai aprofundata – olaritul si prelucrarea metalelor (fieraritul).
  De aceea, fiecare sat avea un fierar, iar vasele trebuitoare pastrarii si prelucrarii alimentelor erau procurate prin troc de la meseriasi specializati.

  Va urma.

  • Ilie Conta

   Daca nu va mai urma, inseamna ca a intrat in functie cenzura.

 • CORECTURA ,

  CIFRA 2.000 REPREZINTA ANUL CIND DOMNUL DINU PATRICIU A CUMPARAT ,,PETROMIDIA” ,

  CIFRA DE 1,5 MILIARDE DE DOLARI REPREZINTA CIFRA CU,CARE S~A FACUT VINZAREA, LA KAZMUNAYGAZ.

  CFRA DE CUMPARARE DE LA NOI ROMINII, DE CATRE DOMNUL DINU PATRICIU, ESTE DE 30 DE ORI MAI MICA DECIT CIFRA DE VINZARE LA KAZMUNAYGAZ,RESPECTIV 1,5 MILIARDE DE DOLARI.

  NE MAI PUNIND LA SOCOTEALA CEI 600 MILIOANE DE DOLARI DATORIE ,,PETROMIDIA” CATRE STATUL ROMIN .

 • PETROMIDIA .

  BAZATI PE INDEMNURILE PRETIOASE ALE PNL~ULUI, DE~A VINDE SI PE 2 LEI INTREPRINDERILE ROMINE, DEOARECE STATUL ESTE CEL MAI PROST MENEGER, DINU PATRICIU, CUMPARA DE LA STATUL ROMIN, RAFINARIA DE PETROL ,,PETROMIDIA” SITUATA LA MAREA NEGRA, CU PRETUL DE 2.000 DE DOLARI, DECI COMPANIA PETROMIDIA SE PRIVATIZEAZA AJUNGIND IN MINA UNUI PATRON, PATRON CE PROMITE CA V~A FACE PERFORMANTA IN CEIA CE PRIVESTE BUNUL MERS AL COMPANIEI ,,PETROMIDIA” .

  DUPA UN TIMP OARECARE, MAI PRECIS IN 2007 PATRONUL DINUL PATRICIU, VINDE COMPANIA ,,PETROMIDIA” STATULUI KAZAC RESPECTIV COMPANIEI DE STAT ,,KAZMUNAYGAZ” CU PRETUL DE 1,5 MILIARDE DE DOLARI .

  ~ COMPANIA DE STAT ,,KAZMUNAYGAZ” DIN PRIMELE ZILE FACE PERFORMANTA IN TARA NOASTRA SI BAGA BANI IN BUZUNARELE STATULUI KAZC OBTINUTI DIN PLUSVALOAREA VANZARII DE PETROL RAFINAT …

  INTREBARE ?

  OARE TOTI ACESTI BANI, CE PROVIN DIN PLUSVALOAREA CE O REALIZEAZA ,,PETROMIDIA”, NU PUTEAU SA INTRE IN BUZUNARELE STATULUI ROMIN ? IAR ACUM DOMNUL WOZGANIAN NU MAI UMBLA DUPA INPOZITAREA OULELOR DE GAINA, LA TARANI DE LA TARA, TARANI CE TRAIESSC LA LIMITA SUBZISTENTEI ?….

  DU

  • Petrache Boboc

   Se spune că există pe Pământ o țară, undeva în Europa de Est, numită România SRL aflată sub un strict control occidental.
   Dacă cineva din guvern îndrăznește să caute și să dezvăluie unde se află suma de 2000000000-200=1,498 md de dolari, cu siguranță s-ar repeta situația din noiembrie 1938 când țări coloniale occidentale (presate de masonerie) cereau regelui să-l lichideze pe CZ Codreanu. Oricum, înmormântarea lui Patriciu nu a costat 1,498 miliarde de dolari!
   Nici despre Rafo Onești – cea mai performantă rafinărie din lume (cherosen pentru aviație) transformată în fier vechi – nu-i voie să se spună ADEVĂRUL.
   CINE SĂ RĂSPUNDĂ PENTRU DISTRUGEREA economică post decembristă a României? La cine se află valorile colosale realizate de poporul român înainte de 1989? Cine au fost garanții corectitudinii/ moralității în ultimii 27 de ani?
   RĂSPUNS:
   Cei patru Președinți și toți Prim Miniștrii din România SRL! SOLUȚIA:
   *Spânzurații de-s mișei,
   De-s nebuni, la zdup cu ei!*

 • Ilie Conta

  Domnule Cojocaru,
  Citind unele potari de pe acest site, simt nevoia de a face cateva consideratiuni cu privire la sentimentul proprietatii la romani.
  Voi face acest lucru numai cu acordul dvs. Nu vreau sa-mi pierd timpul scriind si ceea ce scriu sa nu fie publicat.
  Cu stima!

  I. Conta

 • RENAULLUT .

  ,,RENAULUT” IN LIMBA FRANCEZA, SAU MAI PRECIS ,,RENO” IN LIMBA ROMINA, ESTE O REGIE DE STAT AUTO, CE DATEAZA DE FOARTE MULT TIMP IN FRANTA SI CARE FIRMA, NR~A VINDUT SI NOUA LICENTA FABRIVARII AUTOMOBILULUI ,,DACIA” PE TIMPUL VECHII ORIDUIRI .

  ,,RENO” LA ORA ACTUALA, A CUMPARAT UZINA NOASTRA ,,DACIA PITESTI” SI FABRICA LA ORA ACTUALA, RENUMITUL ,,DASTER” CE SE VINDE CU MARE SUCES IN LUMEA INTREAGA……

  IATA CA, O FIRMA DE STAT FRANCEZA, PE NUME ,,RENO” FACE PERFORMANTA SI SE INPUNE IN TOATA LUMEA CU PRODUSELE SALE, DE CALITATE SI DE MARE PERFORMANTA …

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, AM FOST PACELITI DE P.N.L. IN 1990 CIND NI SE SPUNEA CA, STATUL ESTE CEL MAI PROST MENEGER ?……

  DUPA CUM BINE SE VEDE, STAUL FRANCEZ DEMONSTREAZA LUMII INTREGI CA PRIN REGIA SA, ,,RENO” CA, ORCE STAT POATE FACE PERFORMANTA SI ADUCE PLUSVALOARE TARIII RESPECTINE, DACA ACEASTA ESTE POSESOARE DE INTREPRINDERI PRODUCTIVE ….

  CUM NOUA, VECHEA ORINDUIR, NE LASASE 7.000 DE INTREPRINDERI, PUTEAM AVEA PLUSVALORE, CE ACOPERA TOATE NEVOILE BUGETARE….PLUS DIVIDENTE ANUALE, CE LE PUTEA PRIMII FIECARE CETATEAN AL TARII, ASA CUM PREVEDE ,,LEGEA COJOCARU”

  • Petrache Boboc

   Se pare că devii grijuliu față de scrierea corectă altfel, ar fi păcat pentru efortul făcut în susținerea Variantei Cojocaru. Respectul față de cititori vă impune să eliminați scrisul în batjocură.

 • INVESTITII .

  INVESTITII,INVESTITII SI IAR INVESTITII ….

  CAM ASA, STRIGA P.N.L~UL IN ULTIMUL TIMP, LA P.S.D.~ISTI AVID GRIJE SA~I APOATROFEZE CA DECE S~AU MARIT PENSIILE LA PENSIONARI ? CA SI UNELE SALARII LA BUGETARI ? …..

  CINE STRIGA IN 1990 ,,VINDETI TOT …. VINDETI TOATE INTREPRINDEILE CHIAR SI PE 2 LEI, CA STATUL, ESTE CEL MAI PROST MENEGER” ?….

  NIMENI ALTUL DECIT P.N.L.~UL ……

  IATA CA, GUVERNATII AU TINUT CONT DE INDICATIA PRETIOASA, A PNL SI AU VINDUT 4.000 DE INTREPRINDERI AVIND DREPT REZULTAT LASAREA FARA LOCURI DE MUNCA A 4.000.000 DE MUNCITORI SI SPECIALISTI IN DOMENIU….ACESTIA FIIND NEVOITI A PARASI TARA….

  DECI DACA ATUNCI, IN 1990 NU AVEAM NEVOE DE INTREPRINDERI ADICA DE INVESTITII GATA FACUTE ACESTEA VINZINDU~LE ~ DECE, AM AVEA NEVOE ACUM, DE ACESTE INVESTITII, SACRIFICIND IN CONTINUARE, PENSIONARII PRIN REDUCEREA DE PENSII, PENTRU A FACE DIN NOU ASEMENEA INTREPRINDERI (INVESTITII), NE TININD CONT CA ACESTI PENSIONARI, S~AU SACRIFICAT ODATA PE TIMPUL COMUNISTILOR, CONSTRUIND CELE 4.000 DE INTREPRINDERI VIDUTE LA FIER VECHI, ASA CUM A INDICAT UN FOST PRIMINISTRU CE SE GASESTE ACUM, LA P.N.L.? ? ? ? ? ……

  • Nelu Stiuca

   IN DOMENIUL ADMINISTRATIEI PUBLICE se impun:
   – Reducerea la maximum posibil a functiilor de conducere si a celor auxiliare din structurile administratiei centrale si locale (dupa unul din modelele tarilor cu democratie adevarata) pentru a impedica risipa resurselor, manifestarea obedientei si a nu ingradi independenta, integritatea si competenta profesionala a functionarilor publici in detrimentul cetateanului care asteapta rezolvarea problemelor sale cu obiecivitate si operativitate si nu in ultimul rind pentru a reduce cheltuielili bugetare efectuate abuziv pe principii clientelare;
   – Pentru eficientizarea activitatii administratiei de stat trebuie adoptate acte normative care sa aiba ca efect pozitionarea normala a PIRAMIDEI TRIUNGHIULARE, care reprezinta la nivelul administratiei de stat, dar si a fiecarui minister, unitate centrala, agentie, etc. din sistemul social romanesc, structura de personal si in acelasi timp pe cea a folosirii fondurilor bugetare. Unele structuri parazitare trebuie desfiintate precum Consiliile judetene.
   Mentinerea in pozitia actuala – rasturnata a acestei PIRAMIDE (adica cu virful in jos si baza in sus) exprima gradul de risipire a fondurilor bugetare datorita permisivitatii discretionare pentru infiintarea de structuri fara atributii obiective si necesare administratiei de stat, ce conduc implicit la cresterea coruptiei precum si la acutizarea disolutiei institutiilor statului (functionarea societatii fara principii, moralitate si respect fata de valorile umane si sociale) si la diminuarea in mod drastic a sanselor descentralizari sau modernizari reale;
   In sectorul economic de stat, dar si cel al administratiei locale si centrale (pentru realizarea descentralizarii si reducerii birocratiei) trebuie reduse functiile de conducere la 4% din total organigrama sau stat de functii. Asta presupune si reducerea ministerelor, a secretarilor de stat la cel mult doi, dimensionarea directiilor la nivel de servicii independente, a serviciilor la nivel de birouri precum si fuzionarea structurilor cu competente similare, etc. si diminuarea la maximum posibil a cheltuielilor pentru conducatorii auto si a nr autoturismelor folosite de catre cei cu indemnizatii de conducere.
   – Stabilirea, in baza studiilor, (AUDITARI EXTERNE) efectuate de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului si elite ale Societatii Civile (oameni care poseseda stiinta si acumulari de experiente in diverse domenii) a directiilor de actiune, prin evaluare, a oportunitatii si necesitatii mentinerii structurilor administrative, cu atributii in domeniul public, finantate din bugetul de stat si prin verificarea legalitatii si argumentarii infiintarii acestora, a valabilitatii obiectului de activitate, optimului organigramei de functionare, a eficientei resurselor folosite si a veridicitatii indicatorilor statistici de performanta, astfel ca structurile interne ale ministerelor, agentiilor, oficiilor si a altor tipuri de institutii sa fie cat mai suple si eficientizate;
   – Pentru a se diminua abuzurile, descuraja nepasarea, incompetenta si intari cresterea prestigiului profesiei si a institutiilor toti cei care detin functii publice si gresesc (exclus in cazuri fortuite) in exercitarea sarcinilor de serviciu (guvernanti, judecatori, procurori, militari, politisti, comisari ai ANAF, etc.) trebuie sa plateasca despagubiri pentru daunele rezultate in urma actelor si deciziilor abuzive dispuse si sa nu mai fie lasate pe seama bugetului de stat.
   In fiecare organizatie publica trebuie sa se instituie prin act normativ statutul persoanei de contact (AVERTIZORUL PUBLIC) desemnat prin votul secret al membrilor organizatiei, cu statut de independent, care sa sesize aspectele de coruptie interna inclusiv in cazul superiorilor sai. Atunci cand este cazul comisia pentru sanctionarea imoralitatii (din cadrul aceleeasi organizatiei desemnata tot prin vot) sa dispuna excluderea pe motive disciplinare din functia detinuta, a celui vinovat indiferent de rezultatul unei eventuale anchete penale.
   Tinind cont de necesitatea stringenta ca in institutiile statului sa existe performanta profesionala, cit mai putine vulnerabilitati si riscuri la coruptie, la adresa personalului angajat, pentru eficientizarea activitatii ministerelor in vederea obtinerii unor “standarde unitare” apropiate de cele europene privind promovarea principiilor de integritate, moralitate si competitivitate este necesar sa se infiinteze pentru fiecare minister mentionat STRUCTURI UNICE INDEPENDENTE CU ATRIBUTII IN GESTIONAREA RESURSELOR UMANE, care sa se ocupe in mod “supercalificat” de selectarea, formarea, promovarea si specializarea cadrelor. Modul de gestionare si procedurile actuale interne existente in ministerele mentionate sunt anarhice, nu pot conduce la o armonizare sau optimizare corespunzatoare a structurii resurselor umane (situatia genereaza “perpetuum-mobile” coruptie, incompetenta si lipsa de performanta). ATENTIE! Problema gestionarii si valorificarii la maximum a resurselor umane este mai importatnta decat cea a resurselor financiare sau materiale si va ramane, “obligatia” fundamentala a statului indiferent in ce orinduire sociala va traii poporul roman. Odata cu punerea in aplicare a acestei norme trebuie “scosi” din ministerele (structurile centrale) mentionate si din ambasadele Romaniei (daca mai e cazul) toti cei care au discernamintul profesional ori “comportamentul moral” afectate din diferite motive si compromit orice idée de progres sau modernitate pentru statul roman. In fiecare din ministerele mentionate se gasesc multe cazuri si situatii in care trebuie aplicat PRINCIPIUL LUSTRATIEI.
   Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA e fara de SFARSIT in directie necunoscuta si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, este necesar ca, la nivel Guvernamental, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza, in Marea Britanie, care sa optimizeze si organigramele, statele se functii, supradimensionate din toate structurile statului.
   Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri social-economice si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa omenie in actiunile lor.

  • Petrache Boboc

   Am mai scris aici chiar atunci când PSD-ul promitea O MARE GRIJĂ MATERNĂ prin mărirea salariilor și pensiilor.
   Ori, numai cine are mintea grav tulburată și confuză nu pricepe scopul acestor măriri, ce anume ascund politicienii hrăpăreți în spatele acestora. E LIMPEDE CA LUMINA ZILEI:
   ÎNTOTDEAUNA MĂRIREA DREPTURILOR BĂNEȘTI A PRODUS O SCUMPIRE A UTILITĂȚILOR! … rezultă inflație – CRIZĂ.
   Toate crizele economice au distrus nivelul normal de viață al poporului. Toate crizele economice au întărit dictatura oligarhilor prin creșterea rapacității lor.
   SCOPUL uzurpatorilor suveranității poporului este PROVOCAREA TULBURĂRILOR SOCIALE în urma cărora să poată jefui *justificat* și să omoare/tortureze cât mai mulți (indiferent de etnie).

   Ei știu bine că poporul i-a prins cu minciuna, CU JAFUL și cu escrocheria, revolta mocnește și se vede acest fapt prin neparticiparea – tot mai numeroasă – la FARSELE ELECTORALE realizate prin viclenia legii electorale.
   Dar, tot ei singuri își taie craca de sub picioare, pentru că poporul *ridicat* va ști pe cine *să popească*! Pentru asta poporul are nevoie de a pune Constituția Cetățenilor în locul NULITĂȚII ABSOLUTE ACTUALE. Pentru asta poporul vrea să cunoască Constituția Cetățenilor; actuala mizerie au votat-o fără să o cunoască (1991 și 2003), având încredere în trădătorii autori ai loviturii de stat. Ca să o cunoască le trebuie timp să o citească, dacă nu au internet, e necesar să primească acasă câte un exemplar. Mă refer la cei obișnuiți să citească, nu la cei care preferă pomeni electorale din patru în patru ani (numărul acestora se micșorează). Prin voluntariat, am trimis prin poștă în toată țara, câteva sute de cărți celor care le-au cerut. Aceștia cunosc adevărul și îl transmit celor apropiați…

 • ZID CHINEZESC, SAU ZID AMERICAN ~ ?

  LA ORA ACTUALA AVEM CONFIRMARI CERTE CA, DE PE LUNA SINGURUL OBIECTIV MEGALOMANIC CE SE VEDE PE PAMINT ESTE ZIDUL CHINEZESC ……

  DOMNUL TRUMP, PRESEDINTELE AMERICII, FACE SI DOMNIA SA UN ZID MEGALOMANIC AMERICAN, CE PRECIS SE V~A PUTEA VEDE DE PE LUNA SI CARE ZID DESPARTE MEXICUL DE AMERICA, AVIND DREPT SCOP, OPRIREA MEXICANILOR DE~A MAI TRECE GRANITA IN AMERICA, DE PE MUNCA ?

  OARE ACEST ZID DESPARTITOR, DINTRE AMERICA SI MEXIC NU ESTE O CONFIRMARE CERTA CA, PRESEDINTELE AMERICII ESTE UN NATIONALIST CONVINS, DE~AI TINE LA DISTANTA PE INTRUSII, CE SINT DE ALTE NATIONALITATI ? ? ? ?… .

  AM IMPRESIA CA,DOMNUL AMBASADOR AL AMERICII DOMNUL CLEM, A LIPSIT DE LA LECTIA ACEASTA CU INTERZICEREA STRAINILOR DE~A MAI MIGRA IN TAR STRAINE, DUPA MUNCA PRECUM MEXICANII IN AMERICA, IN CARE ACESTI MEXICANI OCUPA LOCURILE DE MUNCA ALE AMERICANILOR TRIMETINDU~I PE ACESTIA IN SOMAJ? ? ? ?

  • Petrache Boboc

   Întrebările dv. retorice au răspunsuri foarte simple pentru luminarea mintală.
   Legionarul Mircea Eliade a scris că obișnuim *să admirăm prostește atâția neghiobi, numai că au vorbit de ei presa și opinia publică*. Haideți să ne impunem – prin autocontrol – să dăm atenție cuvenită numai *oamenilor excepționali care trec pe lângă noi*.

 • Constantin Cojocaru

  Ambasadorul american face lumină

  În mesajul său publicat în data de 9 octombrie 2017, cu ocazia Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, a scris următoarele:
  “Şi totuşi astăzi, cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse şi presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a crea animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.”
  Să încercăm să traducem mai pe înţelesul nostru, al celor mai puţin iniţiaţi în arta diplomaţiei, ce vrea să ne spună domnul ambasador.
  Deci, „cei care îmbrăţişează naţionalismul economic” caută să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi din restul lumii.
  Oare domnul ambasador îi are în vedere pe toţi „cei care îmbrăţişează naţionalismul economic” sau numai pe unii dintre aceştia? Preşedintele Statelor Unite ale Americii, pe care îl reprezintă domnul ambasador la Bucureşti, este un adept declarat al naţionalismului economic. Face şi el parte dintre cei care „caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei”? Domnului ambasador i-ar fi foarte greu să aducă probe în acest sens.
  Domnul ambasador nu are în vedere pe toţi „cei care îmbrăţişează naţionalismul economic”, ci numai pe cei din coloniile aflate sub dominaţie economică străină.
  Mai departe, domnul ambasador ne spune că „cei care îmbrăţişează naţionalismul economic” „caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara” atât direct, „prin manifestaţii naţionaliste”, cât şi indirect, „prin ATACAREA COMPANIILOR MULTINAŢIONALE”.
  Aici este miezul mesajului domnului ambasador. Atacarea companiilor multinaţionale înseamnă atacarea evreilor. Companiile multinaţionale înseamnă evrei. Evrei înseamnă companii multinaţionale.
  Noi ştim bine că în spatele sintagmei companii MULTINAŢIONALE se ascund companiile TRANSNAŢIONALE, cele care nu au ca proprietari persoane ce aparţin mai multor naţiuni, ci persoane care aparţin numai unei anumite naţiuni şi care nu se mulţumesc cu profiturile pe care le obţin într-o singură ţară şi îşi întind ghiarele să înşface capitaluri de la cât mai multe alte popoare. De regulă, pe căi necinstite, acesta fiind şi motivul apelării la manipularea menţionată.
  Masajul ambasadorului Hans Klemm se constituie într-un document de excepţională importanţă pentru înţelegerea stării actuale a economiei mondiale, a economiei ţărilor din Europa de Est, inclusiv a economiei româneşti..
  Recent, cunoscutul economist francez Thomas Piketty, împreună cu colaboratorii săi Filip Novokmet şi Gabriel Zucman, într-un studiu preluat şi de agenţia Bloomberg, ajung la concluzia că ţările Europei de Est au devenit „ţări cu proprietari străini”.
  Acesta este rezultatul uriaşei escrocherii financiare numită PRIVATIZAREA capitalului acumulat de popoarele Europei de Est în timpul regimului comunist, împotriva căreia eu am luptat, cu forţele de care am dispus, în toată perioada scursă din 1989 încoace, propunând şi soluţia care ar fi oprit această crimă odioasă – VARIANTA COJOCARU.
  Aşa-zisa privatizare a fost concepută şi pusă în operă de către companiile multinaţionale, în cârdăşie cu guvernele corupte postcomuniste. Corupte de către multinaţionale.
  Capitalul acumulat de popoarele Europei de Est în timpul regimului comunist a fost, mai întâi, împins în faliment, apoi, cumpărat, la preţuri de nimic, de către multinaţionale, în cea mai mare parte, şi de către cozile de topor autohtone, restul. Multe dintre popoarele Europei de Est au fost aduse în stare de sclavie. Printre acestea şi poporul român.
  În anul 2015, Institutul Naţional de Statistică al României a efectuat un foarte preţios studiu al grupurilor de întreprinderi din această ţară. Rezultatele studiului au fost publicate în Comunicatul INS cu numărul 102/2015 şi ele arată că din cele 44.575 grupuri de întreprinderi identificate în România, 5.248 (12%) erau rezidente, adică româneşti, iar 39.327 (88%) erau multinaţionale (60 controlate din interior, respectiv 39.267 controlate din străinătate).
  Multinaţionalele au ajuns să controleze aproape 90% din capitalul utilizat în economia românească deşi, în perioada 1990-2016, în 27 de ani, din cele 500 miliarde de euro cât a fost valoarea investiţiilor, cele făcute din capital străin au o valoare de numai 5 miliarde de euro, adică 1%.
  Cu mici particularităţi, lucrurile stau la fel şi în celelalte ţări foste comuniste.
  Multinaţionalele au devenit proprietarii capitalului fostelor ţări comuniste cumpărând acest capital la preţuri subevaluate, prin coruperea guvernanţilor autohtoni. Ele nu au investit şi nu investesc banii lor în aceste noi colonii. Nu investesc decât bani făcuţi tot în colonii. Foarte puţini. Încasează, însă, profituri uriaşe, pe care le transferă în străinătate. Folosesc o parte din aceste profituri pentru coruperea guvernanţilor autohtoni, ca să-şi poată păstra sursa profiturilor.
  “Cei care îmbrăţişează naţionalismul economic”, naţionaliştii de pretutindeni, nu au nimic împotriva evreilor, sau a americanilor, a ruşilor, a chinezilor, a francezilor, a nemţilor etc. Nu au nimic împotriva niciunei etnii. Ei nu urăsc nici o etnie. Cei care îşi iubesc neamul nu sunt capabili de ură împotriva altor neamuri. Nu sunt nici rasişti, nici xenofobi.
  “Cei care îmbrăţişează naţionalismul economic” nu se împotrivesc liberalismului, liberei circulaţii a mărfurilor, a informaţiilor şi tehnologiilor. Se împotrivesc acaparării capitalurilor şi statelor de către oligarhi, autohtoni, sau străini.
  “Cei care îmbrăţişează naţionalismul economic” se împotrivesc năravului multinaţionalilor, care nu se mulţumesc cu profiturile pe care le pot face la ei acasă şi-şi intind tentaculele să acapareze capitalurile create de popoarele lumii, întotdeauna pe căi necinstite, prin hoţie, înşelăciune, corupţie, în ultimă instanţă, prin forţa armelor.
  “Cei care îmbrăţişează naţionalismul economic” ştiu, însă, că aşa cum a crăpat comunismul tot astfel va crăpa şi oligarhia financiară transnaţională, oficial numită companii multinaţionale. Amândouă vor rămâne în istorie ca cele mai odioase creaţii ale celor mai mari criminali ai omenirii.
  Să sperăm că, în momentul declanşării viitoarei lupte de eliberare a popoarelor de sub tirania oligarhiei financiare transnaţionale, poporul român nu se va mai lăsa tras pe sfoară şi va deveni proprietarul ţării sale, România..

  Constantin COJOCARU
  11 octombrie 2017.

 • DECE ?

  DECE SE SCUMPESRE CURENTU?
  DECE SE SCUMPESC GAZELE ?
  DECE S~A SCUMPIT BENZINA ?
  DECE SE SCUPESC MARFURILE DIN PITA ?
  DECE NU SE FAC PRIVATIZARI ?

  CAM ASA INTREABA UN DOMN POSTAC DE PE SAITUL DOMNULUI PROFESR ….

  RASPUNS ,

  PETRU CA TOATE ACESTE OBIECTIVE DE INTERES STRATEGIC LE~AM PRIVATIZAT, INTOCMAI CUM CERETI DUMNEAVOASTRA ACUM DOMNULE POSTAC….

  IAR PATRONII ACESTOR INSTITUTII PRIVATIZATE, AU NEVOE DE CISTGURI CIT MAI MARI, PENTRU A~SI CUMPARA IAHTURI,ELICOPTERE, VILE, AVIOANE ETC, BA CHIAR SA~SI PETREACA CONCEDIILE DE ODIHNA IN TENERIFE…

 • Constantin Cojocaru

  Farsa numită REFORMA justiţiei

  Actuala Constituţie a României, la alineatul (4) al articolului 1, stabileşte că:
  “(4) Statul se organizează potrivit principiului SEPARAŢIEI şi echilibrului puterilor–legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.”
  Aceiaşi Constituţie, la alineatul (3) al articolului 124, stabileşte că:
  “(3) Judecătorii sunt INDEPENDENŢI şi se supun numai legii.”
  La alineatul (2) al articolului 125, aceiaşi Constituţie stabileşte că:
  “(2) Propunerile de numire, precum şi PROMOVAREA transferarea şi sancţionarea judecătorilor sunt de competenţa Consiliului Superior al Magistraturii, în condiţiile legii sale organice.”
  La articolul 133, din aceiaşi Constituţie, aflăm că cei 19 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii se compun din 14 membri aleşi de adunările generale ale judecătorilor şi magistraţilor şi VALIDAŢI de Senat (putere legislativă), 2 reprezentanţi ai societăţii civile ALEŞI de Senat (putere legislativă), şi cei trei conducători de la vârful justiţiei – din care 2 (preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) sunt NUMIŢI de Preşedintele României (putere executivă) şi unul (ministrul justiţiei), NUMIT, odată cu întregul Guvern, de către Parlament (putere legislativă)
  În sfârşit, în aceiaşi Constituţie, alineatul (1) al articolului 134, are următorul text:
  “(1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României NUMIREA ÎN FUNCŢIE a judecătorilor şi a procurorilor, cu excepţia celor stagiari, în condiţiile legii.”
  Nu trebuie să fii doctor în drept, cu sau fără teză plagiată, ca să vezi cu proprii ochi că prevederile actualei Constituţii sunt pline de imprecizii şi ambiguităţi, care au adus justiţia română în mocirla actuală.
  Cum poate fi SEPARATĂ şi INDEPENDENTĂ puterea JUDECĂTOREASCĂ dacă judecătorii şi procurorii, cei care fac justiţia, sunt numiţi de către Preşedintele României, parte componentă a puterii EXECUTIVE, iar membrii Consiliului Superior al Magistraturii, “garantul independenţei justiţiei”, sunt VALIDAŢI, ALEŞI, sau chiar NUMIŢI, de celelalte puteri ale statului.?
  Cei care au clocit actuala Constituţie a României, în anul 2003, în anul următor, 2004, au adoptat şi Legea 303 cu privire la statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304 privind organizarea judiciară şi Legea 317 privind Consiliul Superior al Magistraturii, legi pe care vrea să le reformeze actualul Ministru al Justiţiei.
  Aşa cum era de aşteptat, impreciziile şi ambiguităţile constituţionale au generat o legislaţie judiciară stufoasă, de sute de pagini, cu prevederi contradictorii şi abuzive, care a transformat justiţia într-o slugă obedientă a celor instalaţi la conducerea ţării prin lovitura de stat din decembrie 1989, într-un instrument de jefuire şi umilire a poporului român şi de împiedicare a sancţionării celor vinovaţi de aceste crime abominabile.
  Pornind de la prevederile ambigue ale articolului 125 din Constituţie, citat mai sus, politicienii deveniţi deputaţi şi senatori au stabilit, prin Legea 303/2004, că Preşedintele României numeşte ÎN FUNCŢIE judecătorii şi propcurorii NUMAI la intrarea lor în profesie, la judecătorii, PROMOVAREA lor, adică NUMIREA ÎN FUNCŢII de judecători şi procurori la instanţele superioare, la tribunale, curţi de apel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu se face de către Preşedintele României ci de către Consiliul Superior al Magistraturii,. căruia i-au dat şi puterea de a NUMI ÎN FUNCŢIE şi conducătorii judecătoriilor, tribunalelor, curţilor de apel, ca şi ai parchetelor de pe lângă aceste instanţe judecătoreşti. Dar numai atât, până la curţile de apel.
  Când au ajuns la vârf, la conducătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ai parchetelor de pe lângă aceasta, şi-au adus aminte de Preşedintele României căruia i-au dat puterea de a numi el ÎN FUNCŢIE preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, porocurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie (devenit Direcţia Generală Anticorupţie – DNA), adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi adjuncţii acestora.
  Acum, Ministrul Justiţiei, mai exact PSD, vrea să-i lase Preşedintelui României plăcerea de a semna, în continuare, decretele de NUMIRE ÎN FUNCŢIE a conducătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar nu şi pe cele de NUMIRE ÎN FUNCŢIE a conducătorilor PROCURATURII, pe care vrea să le transfere în competenţa Consiliului Superior al Magistraturii.
  Aceasta este, de fapt, esenţa celor peste o sută de pagini ale proiectului privind modificarea legilor justiţiei propus de ministrul pesedist.
  Adoptarea şi aplicarea „reformei” propusă de PSD nu va schimba nimic din fundamentele pe care este aşezată justiţia din România. Justiţia va rămâe, în continuare, sub controlul politicienilor, instalaţi în Parlament, sau la Preşedinţia ţării, prin alegeri măsluite de politicieni, mai exact, de oligarhii din spatele politicienilor.
  Preşedintele României a reacţiont, imediat, la propunerea pesedistă, exact ca un copil căruia i se ia din mână o jucărie îndrăgită.
  Presa, aşa-zisă românească, a reacţiont şi ea, o parte acuzând PSD că vrea să încalece procuratura, justiţia, cealaltă parte acuzând „binomul”, sau „trinomul” că face poliţie politică. Ambele ascunzând adevărul.
  Adevărul pe care păpuşarul şef îl vrea ascuns fiind acela că cei pe care îi slujeşte scot din ţară mai mult de jumătate din avuţia creată de poporul român, peste 90 miliarde de euro pe ann, adică 250 milioane de euro PE ZI.
  Nu vom avea o justiţie independentă şi puternică decât atunci când judecătorii şi procurorii vor fi numiţi de către Preşedintele Autorităţii Judecătoreşti, ales de popor şi demis de popor, în cazul în care acesta încalcă prevederile Constituţiei, sau justiţia ajunge într-o mocirlă ca aceea din zilele noastre.
  Nu vom avea o justiţie independentă şi puternică decât atunci când poporul îşi va recâştiga suveranitatea de care a fost deposedat prin Constituţia adoptată în anul 1991 şi revizuită în anul 2003.
  Nu vom avea o justiţie independentă şi puternică decât atunci când vom avea un stat democratic.
  Nu vom avea un stat democratic decât atunci când vom avea o economie democratică, o economie în care majoritatea capitalului să se afle în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor ţării (demos=popor; kratos=putere).

  Constantin COJOCARU
  9 octombrie 2017.

  • Tudor

   Foarte corect ce spuneti dar explicati ce impact au masurile luate de ACTUALUL guvern:
   – cresterea pretului la combustibil
   – iminenta crestere a pretului la gaze la consumatorul individual
   – iminenta crestere a pretului energiei electrice
   – trecerea a 10 miliarde si 600 de milioane lei de la investitii la cresteri de salarii in sectorul public si cresteri de pensii
   – stadiul in care se afla implementarea proiectului de guvernare cu accent pe celebrul FOND SUVERAN….
   Ne-am saturat de procurori, judecatori, avocati, militieni, ofiteri, agenti secreti.
   Ne intereseaza sa dezvoltam, in primul rand sectorul privat ca sa putem creste apoi in sectorul public.
   Ce facem cu investitiile, cu locurile de munca in sectorul privat?

   • Tudor

    Ce facem cu INCOMPETENTII si IMPOSTORII care sunt ACUM la guvernare si iau masuri CRIMINALE prin care ne dau inapoi cu cel putin 50 de ani?

    • Petrache Boboc

     Aici este în discuție INDEPENDENȚA AUTORITĂȚII JUDECĂTOREȘTI și LIPSA RĂSPUNDERII MAGISTRATULUI.
     Pentru *impostori și incompetenții* ai dat cu nuca-n perete punând întrebarea d-tale.
     Se vede treaba că refuzi să cunoști Constituția Cetățenilor. Prin punerea în aplicare a C.C. vei înțelege limpede că respective specimene NU VOR MAI EXISTA!

     • Tudor

      Nu am dat cu nicio nuca in perete.
      Ca sa poti indeplini un obiectiv ” SALVAREA TARII DIN MANA JEFUITORILOR” poti avea doua tipuri de abordari:
      - de la general la particular( de sus in jos) cum foarte bine remarci si cum spune Domnul Cojocaru mai sus: citesti constitutia, citesti legea de despagubire a cetatenilor de care au fost ilegal deposedati prin legea 15/1990 si, pe masura ce citesti, incepi sa iti pui intrebari, afli raspunsuri, pana ajungi la baza
      - de la particular la general( de jos in sus), prin exemple concrete din viata de zi( eu cred ca asa poate intelege cel mai bine un om ):
      1. rezultatul – CATASTROFA NATIONALA
      2. CAUZA/ CAUZELE care au generat dezastrul:
      – trecerea a 10 miliarde si 600 de milioane de la investii in cresteri de salarii in sectorul public( anumite categorii) si cresteri de pensii
      – cresteri de preturi; combustibil, gaze, electricitate..
      – mutarea contributiei de la angajator la angajat
      – neimplementarea fondului suveran….
      ……
      – imprumuturi
      – INCOMPETENTA, IMPOSTURA
      3. solutia:
      CONSTITUTIA CETATENILOR, LEGEA COJOCARU..
      4. IMPLEMENTAREA SOLUTIEI:
      – democratic, prin referendum
      1.1 e posibil intr-o tara SOVIETICA, COREEA DE NORD, MILITARIZATA, plina de procurori, judecatori, militieni, ofiteri, servicii secrete, care CONDUC TARA ECONOMIC, IN PRIMUL RAND si nu o conduc cei care au competente ECONOMICO – MANAGERIALE REALE?
      1.2 exista pe planeta pamant, in epoca moderna vreo tara, in care un regim ultradictatorial, sovietic, de tip COREEA DE NORD sa fi fost schimbat IN MOD REAL pe cale democratica, fara varsare de sange?
      CATEGORIC NU
      Este adevarat ca fara o justitie independenta, corecta, transparenta, nu poti dezvolta.
      LA MOMENTUL ASTA, CEA MAI MAE CRIMA O REPREZINTA LIPSA INVESTIILOR CU EFECT MULTIPLICATIV IN economie mai putin anumite zone din Ardeal.
      Locuri de munca gasesti in servicii; zidari, faiantari, tamplari, dulgheri prost platite, in zota it -programatori, videochat, firme de paza ale securistilor
      PRIORITE ZERO DE CAND A VENIT CRIZA, IN 2008, pentru toata tara, mai putin anumnite zone din ardeal trebuie sa fie INVESTITIILE CU EFECT MULTIPLICATIP IN ECONOMIE, LOCURI DE MUNCA, ALTELE DECAT CELE PRECIZATE DE MINE.
      INVESTITII, INVESTITII, INVESTITII, INVESTITII
      DEZVOLTARE, DEZVOLTARE, DEZVOLTARE, DEZVOLTARE

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Tudor,
    1.Lucrurile sunt clare. PSD a promis cresterea salariilor si pensiilor. Nu stie unde sunt banii sau nu are curaj sa ii ia de acolo unde sunt. La multinationale.
    Creste nominal salariile si pensiile si lasa preturile sa anuleze cresterile de salarii si pensii, urmand sa arunce vina pe “binom”, sau “trinom”.
    Nu PSD a facut scenariul, ci papusarul sef.
    2.Sectorul privat nu se poate dezvolta pentru ca este controlat de transnationali care nu investesc in Romania. Storc capitalul pe care l-au acaparat prin privatizari si retrocedari si transfera profiturile in afara.
    3. Nu scapam din cosmar decat atunci cand ne vom lua inapoi capitalul si teritoriul national, adica atunci cand vom reusi sa aplicam Legea Cojocaru.

    • Tudor

     Eu spun următoarele:
     – dacă un conducător, manager politic, nu poate lua decizii în interesul celor pe care îi reprezintă, indiferent de motive; 1. ridică mâna și pleacă chiar dacă asta înseamnă să moară în sărăcie
     2. vine în fața celor pe care îi reprezintă, le prezintă realitatea și își asumă prin decizii poziția
     Nu există într-o mentalitate sănătoasă scuze de genul: nu m-au lăsat stăpânii
     Nu te-au lăsat stăpânii multinaționalelor , pleacă și lasă-i pe alții care pot. Du-te la sapă, apucă-te de altceva.
     Cine se scuză se acuză.
     Numai așa vom putea progresa, cu manageri adevărați, cu personalitate, care își pun viața în joc pt țară și care trebuie remunerați corespunzător, cu milioane de euro.
     PSD nu a promis doar creșteri de salarii și pensii.
     PSD+ALDE au promis și investiții, locuri de muncă, FONDURI SUVERANE…..
     Ținând cont de următoarele:
     – mutarea a 10 miliarde și 600 de milioane lei de la investiții în creșteri de salarii în sectorul public și creșteri de pensii
     – creșterile de prețuri, la combustibil, la gaz, la energie electrica, creșterea dobânzilor la creditele în lei
     – trecerea contribuției de la angajator la angajat
     – neinfiintarea și neimplementarea Fondului Suveran de Investiți
     ….
     Partidul Poporului ar trebui să depună toate eforturile pentru declanșarea imediata a alegerilor anticipate, înlăturarea incompetenților, impostorilor și înlocuirea cu oameni competenți, verticali, care să ÎȘI ASUME POZIȚIILE,
     Altfel rămânem la stadiul de comentarii.

     • Tudor

      http://www.radiomures.ro/stiri/o-firma-americana-va-produce-armament-in-romania.html
      De ce toate investițiile din România se fac în Ardeal?
      Din 2003 și mai ales de când a venit Piticul Porno -Emil Boc prim ministru toate investițiile se duc în Ardeal și zonele învecinate.
      De ce nu se duc aceste investiții în Teleorman, Argeș, Bacău, Botoșani, Ialomița, Târgoviște…?
      Știe cineva ce se urmărește?
      Dragnea e țap ispășitor dar investițiile nu se duc la Teleorman de unde e el, tot în Ardeal merg.

      • Tudor

       Se implementează un proiect similar celui din Italia prin care s-a investit masiv în zona de Nord iar Sudul a fost lăsat de izbeliște pentru a se ajunge, la un moment dat, ca oamenii din nord să solicite independenta?
       Faptul că din 2003 nu s-a investit nimic în Teleorman, sudul României în special+ Moldova demonstrează că Dragnea e marioneta separatiștilor, celor care promovează transilvănismul?
       De când a venit Piticul Porno prim ministru și București + Ilfov au căzut ca investiții.

     • Petrache Boboc

      Ai mari pretenții de la Partidul Poporului, fără să înțelegi cum poate funcționa -dacă poate într-un sistem al dictaturii – un partid național cu adevărat.

  • Petrache Boboc

   Dezvăluirea acestei farse ar fi bine să fie adusă și la cunoștința autorilor pentru a le fi limpede că poporul român nu este așa cum își închipuie clasa politică sprijinită de tembelii manipulați.
   Vă felicit domnule dr. Cojocaru pentru realizarea definirii acestei realități prin logica rațiunii. Încă o dată se dovedește că România este o țară fără Constituție Democrată. Autorii loviturii de stat decembriste au ticluit o fițuică nenorocită pentru a jefui un popor nepregătit politic și împins cu brutalitate spre sclavagism.

 • ADEVARURI INTERZISE ,

  CITIND CELE DOUA MATERIALE, ,,ADEVARURI INTERZISE” SE OBSERVA, FARA MARE GREUTATE CA, PERIOADA ISTORICA A ROMINIEI DINTRE ANII 1830 SI 1940 SE REPETA ACUM DAR CU ALTE PERSONAJE SI FARA INPUSCATURI….

  EU CRED CA, DACA O SA O TINA TOT ASA… NU MARE O SA NE FIE SURPRIZA CIND, O SA AUZIM SI DE INPUSCATURI…..

  SI DACA, STAM STRIMB SI O SA JUDECAM DREPT, TOTUL PORNESTE DE LA ,,DREPTUL DE PROPRIETETE”….

  TOCMAI DE ACEIA, EREA SI ESTE MEVOE, MAI MULT CA ORICIND, DE~A SE TRECE LA APLICAREA NEINTIRZIATE, A ,,LEGII COJOCARU” DEOARECE, SEPARA LUCRURILE DIN START, RESPECTIND INTRUTOTUL ATIT PROPRIETATEA PRIVATA, CIT SI PROPRIETATEA DE STAT…..

  PRIN RESPECTAREA INTINSECA, AL ACESTOR DOUA DREPTURI FUNDAMENTALE, SE ERADICHEAZA, FURTUL DE LA STAT, LA PARTICULAR SI INVERS….

  ORI, TOCMAI ACEST MARE FLAGEL, AL FURTULUI, CU ACTE, CE S~A ABATUT ASUPRA TARII NOASTRE, AM AJUNS NOI ROMINII, CU O POPULATIE DE 40% SARACA SI FOARTE SARACA SI CU O INFIMA POPULATIE DE MAXIMUM 20% BOGATA SI FOARTE BOGATA…..

  SEPARAREA POPULATIEI TARII, IN ACESTE DOUA CLASE SOCIALE, ANTAGONICE V~A DUCE INPLICIT LA SABOTAREA UNEIA PE CEALALTA, ASISTIND LA TOT FELUL DE NEAJUNSURI CUM AR FI INCENDIERI DE PROPRIETATI BA CHIAR SI INPUSCATURI CA IN PERIOADA ISTORICA A TARII 1930~1940 .

  STIMA .

 • REGELE SAUDIT ,

  REGELE AL ARABIEI SAUDITE, FACE O VIZITA DE CURTUAZIE DOMNULUI PUTIN LA MOSCOVA, ZILELE ACESTEA .

  DOMNIA SA REGALA A VENIT CU UN GRUP DE EXPERTI SI CONSULTANTI DE 1000 DE PERSOANE ~ ACESTIA RIDICIND PROBLEME DE CAZARE SI MINCARE ZILNICA ….

  LA COBORIREA DIN AVION, A REGELUI SAUDIT, ACESTA A FOST NEVOIT SA COBOARE TREPTELE SCARII, ZISE DE AUR, CU PICIORUL, DEOARECE S~A DEFECTAT MECANISMUL RULANT.

  SE PARE CA VIZITA ESTE FACUTA PENTRU, ACHIZITIONAREA DE ARMAMENT RUSESC CIT MAI SOFISTICAT SI DIVERSIFICAT….. .

 • Petrache Boboc

  ADEVĂRUL INTERZIS.
  Prezint una din crimele de stat produsă la instaurarea primei dictaturi oficiale din Istoria României cunoscută sub numele de *Dictatura regală* din anul 1938.

  Complotul regal pentru asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu în noaptea Sfântului Andrei a anului 1938
  Posted by justitiarul on 30 noiembrie 2016

  Martor în „trenul regal” Mihai I, Voievod de Alba-Iulia, la ordinul lui Carol al II-lea de asasinare a lui C.Z. Codreanu?

  Ciudate sunt căile istoriei. Anumite analogii evenimenţiale relevă momente istoriografice neaşteptate. Am vizionat recent o poză inedită postată de către colegii de la Front Press, în care apare Regele Carol al II-lea dând mâna afabil cu cancelarul Adolf Hitler, pe celebrele scări de protocol de la vila acestuia din Berghof în Munţii Alpi, în toamna lui 1938. În poză apare, mai sus pe scări, figura sobră a principelui Mihai, voievodul de Alba-Iulia, care privea la tatăl său şi la conducătorul german încadrat de ofiţeri nemţi. Atunci, am avut o revelaţie: tânărul Mihai I l-a însoţit pe Regele Carol al II-lea în periplul său european, la Londra, Paris şi în Germania de la mijlocul lunii noiembrie. Carol al II-lea era disperat de ascensiunea politică a Mişcării Legionare şi de charisma liderului Corneliu Zelea Codreanu.

  corneliu-zelea-codreanu-capitanul-miscarii-legionare-arhiva-czc-buzatu-roncea

  Carol al II-lea CREDEA FERM că Germania lui Hitler sprijinea şi finanţa Legiunea, ceea ce nu era adevărat, mişcarea fiind una autohtonă, cu ferme origini religioase naţionale. Pe de altă parte, aliaţii României, puterile occidentale, controlate de organizaţii ale masoneriei, cereau lichidarea lui Corneliu Zelea Codreanu. Aceste detalii istorice sunt arhicunoscute, ceea ce opinia publică nu ştie este însă că principele Mihai a participat la vizita tatălui său în Anglia, Franţa şi Germania cu câteva zile înainte să fie asasinat, la ordin, C.Z. Codreanu. Se ridică întrebarea firească dacă Regele Mihai I, care este în viaţă, a fost martor la discuţiile cu liderii englezi şi francezi, precum şi cu cancelarul Adolf Hitler, care vizau eliminarea fizică a lui Codreanu? Care dintre aceşti lideri şi-au dat oare acceptul ca liderul Mişcării Legionare să fie asasinat? Mihai I e un martor în viaţă, care ar putea clarifica lucrurile.

  În noiembrie 1938, C.Z. Codreanu e arestat în urma manevrelor oculte ale ministrului de interne Armand Călinescu. Pretextul a fost oferit de N. Iorga, care primise o scrisoare de la „Căpitan” prin care acesta îl acuza de „necinste sufletească”. A arătat scrisoarea lui A. Călinescu, iar acesta Regelui. Profesorul a fost sfătuit să se adreseze Parchetului Militar. Acuzat de „ultragiu adus unui ministru în exerciţiul legal al funcţiunii sale” (istoricul era consilier regal), Codreanu a fost condamnat, în ziua de 16 aprilie 1938, la 6 luni de închisoare. Peste puţin timp, sub acuzaţii extrem de grave (“uneltire contra ordinei sociale”, „crimă de răzvrătire”, „crimă de deţinere de acte secrete interesând siguranţa statului”), a fost implicat într-un nou proces. Acuzaţiile erau greu de dovedit, încât A. Călinescu nota la 30 mai 1938: „A trebuit să fac eu într-o noapte rechizitoriul”. Cu sentinţa dinainte stabilită de Rege şi de ministrul de Interne, Codreanu a fost condamnat la 10 ani muncă silnică şi 3 ani degradare civică, fiind încarcerat mai întîi la Jilava, apoi, la Doftana şi apoi la Râmnicu Sărat.

  Pe 13 noiembrie este ziua în care Regele Carol al II-lea a plecat insotit de Ernest Urdareanu şi principele Mihai într-un turneu european pe traseul Londra-Paris-Berlin. La Londra şi la Paris, Carol al II-lea a fost primit cu indiferenţă. Englezii prin lordul Halifax îi cer lui Carol să se înţeleagă cu nemţii. Nu s-a găsit stenograma discutiei lui Carol al II-lea cu oficialii francezi. Însă dintr-o discuţie a lui Carol al II-lea cu Constantin Argetoianu rezulta că şi francezii l-au trimis pe regele României să se înţeleagă cu Hitler. Din minuta ce consemnează convorbirea Hitler – Carol al II-lea de la Berghof din 24 noiembrie 1938, la care a fost martor principele Mihai, nu rezultă că Führerul i-ar fi cerut Regelui să-l cheme la putere pe Codreanu, dar această idee este vehiculată în mai multe lucrări. Constantin C. Giurescu, în Amintirile sale, scrie: „La Berghof, Hitler ceruse lui Carol al II-lea să aducă Garda de Fier la putere, ceea ce ar fi însemnat o totală schimbare în politica României şi, în acelaşi timp, o ameninţare directă pentru rege”. Din discuţia cu Hitler, Regele se pare că a înţeles însă că cel care se putea bucura de încrederea Germaniei era Codreanu, care se pronunţase ferm pentru schimbarea radicală a politicii externe a României.

  Din însemnările zilnice ale lui Carol al II-lea lipseşte caietul nr. 7 (perioada 5 septembrie 1938 – 12 martie 1939), tocmai consemnările sale privind întîlnirea cu Hitler şi cele referitoare la moartea lui C.Z. Codreanu. Caietul a fost distrus de Rege sau nu a fost predat Arhivelor Naţionale de Monica Urdăreanu. O situaţie oarecum similară se înregistrează şi în privinţa însemnărilor zilnice ale lui Armand Călinescu, din care lipseşte perioada 14 noiembrie – 23 decembrie 1938. În concluzie, nu avem mărturiile principalilor factori de decizie de la sfîrşitul lunii noiembrie 1938.

  Constantin Argetoianu caută să justifice cinic asasinatele. El recunoaşte că uciderea a 14 oameni „e lucru grav şi dureros”, dar legionarii meritau să fie ucişi că „au mâinile pătate de sânge”. În toamna anului 1938 România se gasea într-o situatie delicată: Franţa si Marea Britanie fusesera de acord cu dezmembrarea Cehoslovaciei în beneficiul Germaniei lui Hitler – ceea ce ridica în mod natural chestiunea graniţelor Romaniei, graniţe contestate de Ungaria, Bulgaria şi URSS. Carol al II-lea a mers în turneul european să afle cine garantează frontierele şi să procure armament modern.

  Carol al II-lea s-a întâlnit cu Hitler, pe 24 noiembrie 1938, iar dialogul nu a adus nici un fel de clarificari în sensul dorit de Rege. Hitler a preferat să poarte discuţia în termeni generali şi nu a oferit nici un fel de garantii pentru graniţe. În 26 noiembrie 1938 Regele Carol al II-lea se întâlneşte cu Goring şi se încheie un pact economic româno-german, pe 10 ani, în care economia românească întră în spaţiul de influenţă al celui de-al III-lea Reich.

  În memoriile sale, Ion Mocsony-Stîrcea a lansat ideea că „încă în tren fiind, de pe teritoriul Cehoslovaciei, Carol a telegrafiat în ţară lui Gabriel Marinescu, prefectul Poliţiei Capitalei, să lichideze principalele căpetenii legionare, în frunte cu C.Z. Codreanu”. Pe 28 noiembrie Carol al II-lea ajungea în România, în noaptea 29-30 noiembrie era asasinat Corneliu Zelea Codreanu. Din însemnările zilnice ale lui Carol al II-lea, chiar dacă lipsesc paginile esenţiale, reiese că Regele după ce a trecut cu trenul regal graniţa în Cheoslovacia a oprit în prima localitate cehă de unde a telegrafiat în ţară generalului Gabriel Marinescu şi mnistrului de interne Armand Călinescu ordinul de asasinare a lui Corneliu Zelea Codreanu. Se pare că Armand Călinescu a fost auzit declarând la telefon Regelui: „Sire, mi-aţi semnat azi condamnarea la moarte”. Aproape peste un an de zile a fost asasinat de un comando legionar, pe 21 septembrie 1939, în plin Bucureşti. Memoriile cuprind următoarea descriere în noapte din trenul regal care devine un „tren al morţii”. Credem că la discuţie a participat şi principele Mihai, care stătea mereu în preajma tatălui aşa cum a fost şi la întâlnirea cu Hitler. „-Transmite oamenilor noştri decizia mea… Momentul ne permite… Şi nu uita -continua el adresându-se lui Urdareanu, care şedea în faţa lui, în partea opusă a mesei unde fusese invitat să-i ţină companie regelui la cafea-, comandã flori pentru „Duduie”. Ne vom intalni la Palat… Trenul îşi luase avânt în noapte, spre răsărit, şi regele se dusese la culcare, obosit după întrevederea cu Hitler lipsită de orice ceremonie. Luminile Salzburgului se mai vedeau arar şi trenul regal ajunsese aproape de Attersee când de la Bucuresti venea cifrată confirmarea primirii telegramei secrete. În seara de 28 noiembrie, după o mică escală la Praga, garnitura regală sosea la gara Băneasa din Bucuresti.

  Corneliu Codreanu împreună cu alţi 13 comandanţi legionari sunt asasinaţi prin ştrangulare, pe la spate, mişeleste, în dreptul pădurii Tâncăbesti, în timp ce erau transportaţi în doua camioane descoperite ale Jandarmeriei, de la închisoarea din Râmnicul Sărat la Bucuresti. Împuşcati pe la spate după strangulare, pentru a se motiva o pretinsă „fugă de sub escortă şi încercare de evadare” (comunicat prezentat astfel tuturor mijloacelor de informare a doua zi dupa abominabilul act), trupurile conducătorilor legionari sunt transportate în curtea închisorii Jilava de lângă Bucureşti şi aruncate într-o groapă comună săpată dinainte, iar peste ele sunt turnate numeroase canistre cu vitriol. A fost o crimă de stat.

  Pentru aflarea adevărului istoric în legătură cu ordinul Regelui Carol al II-lea din trenul regal, ar fi interesante şi utile câteva clarificări venite din partea Regelui Mihai I, pentru că fiind voievod de Alba – Iulia a participat ca martor şi urmaş la tron în turneul european şi la discuţiile cu Adolf Hitler, care au prefigurat execuţia sumară a lui Corneliu Zelea Codreanu. Regele Mihai a fost în salonul trenului regal în ziua de 27 noiembrie 1938, când regele Carol al II-lea a hotărât, în urma discuţiei cu mareşalul Palatului Ernest Urdăreanu, asasinarea Căpitanului.

  Ionuţ ŢENE

  Sursa: http://www.napocanews.ro/2016/11/martor-in-trenul-regal-mihai-i-voievod-de-alba-iulia-la-ordinul-lui-carol-al-ii-lea-de-asasinare-a-lui-c-z-codreanu.html

  Tags: asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu Constantin Argetoianu Gabriel Marinescu prefectul Poliţiei Capitalei Ion Mocsony-Stîrcea Memorii mareşalul Palatului Ernest Urdăreanu Mihai I Voievod de Alba-Iulia mnistrul de interne Armand Călinescu Regele Carol al II-le întâlnire Adolf Hitler 24 noiembrie 1938 Berghof
  4 COMMENTS

  Adrian Grigoriu
  Posted noiembrie 30, 2016 at 6:37 PM
  Articolul omite să arate că organizatorul crimei a fost Ernest Urdăreanu, cel ce a condus efectiv Statul Român în perioada 1930-1940, nepot al altui strain antiromân, Nicolae Titulescu care a condus de facto statul in periaoda primului război. Carol II si Lupeasca sunt folosite doar ca paravane penru Ernest Urdareanu si grupul de condcueer conspirat a sistemului financiar-statal. Gavrila Marinescu a fost doar executantul. Sursa informatiilor este jurnalul lui Ion Mocsony-Stîrcea care a fost un feroce trădător antiromân, complice la arestarea lui Antonescu, un mincinos. Vedeti detalii cum se pregatise treaba si catre cine aici:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2028020504003517&set=a.1832453496893553.38017.100003867614875&type=3&theater

  RĂSPUNDE
  crotona silvain
  Posted decembrie 3, 2016 at 11:47 PM
  fiind vorba de ticalosul de titulescu acesta a cedat armamentul german modern( comandat pt armata romana ) la colega lui de loja masonica – dolores ibaruri care a inarmat republicanii spanioli 1 astfel armata romana a intrat in razboi cu arme de muzeu! asa avem istoria romaniei – o enumerare de tradare din tradare !

  RĂSPUNDE
  caranda
  Posted februarie 21, 2017 at 3:02 PM
  titulescu un mason tradator ca toti masonii a predat la dolores ibaruri colega de loja – armamentul german modern comandat pt armata romana si am ajuns sa luptam pe front cu arme din 1890! masoneria trebuie exterminata este bratul de caracatita a evreilor care au adoptat tehnica de a face rau cu bratul altuia care e sluga lor murdara!

  Am arătat o mică paralelă față de interdicțiile PP și MCC în a fi mediatizate.

 • OULE DOMNULUI WOZGANIAN ,

  DOMNUL FOST MINISTRU PNL, DOMNUL WOZGANIAN, ACTUALMENTE MEMBRU A.L.D.E. PROPUNE IMPOZITAREA OULOR DE GAINA, CA SI PATRUNJELUL TARANULUI, CE ACESTA LE PRODUCE IN GOSPODARIA ACESTUIA DE SUBZISTENTA… .

  EU, NU INTELEG DECE, DOMNUL WOZGANIAN. NU PROPUNE CA DOMNIA SA, SA~SI VINDA BUNURILE MOBILE SI IMOBILE, PENTRU CARE, URMAREA NEGLIJENTEI, DE PE TIMPUL CIND EREA MINISTRU, STATUL ROMIN A FOST PAGUBIT, CU O SUMA DE BANI, CE TREBUIA DETERMINATA DE INSTANTA DE JUDECATA SI CARE INSTANTA, N~A MAI PUTUT~O DETERMINA SUMA, DEOARECE, PARLAMENTUL S~A OPUS CATEGORIC TRIMETEREA DOMNIEI SALE, IN INSTANTA DE JUDECATA ….

 • PATRIARHUL RUSIEI ,

  PREAFERICITUL PATRIARH AL RUSIEI CHIRIL, SE PARE CA LA SFIRSITUL LUNII CURENTE, V~A FACE O VIZITA IN ROMINIA CU OCAZIA ZILEI SFINTULUI DUMITRU OCROTITORUL CAPITALEI… .

  PREAFERICITUL PATRIARH CHIRIL, ESTE PATRIARH AL ORTODOXIZMII RUSE, CU CEL MAI MARE NUMAR DE CREDINCIOSI ORTODOXI DIN LUME…. .

  FAPTUL CA SI NOI ROMINII SINTEM ORTODOXI DE 2.000 DE ANI, INTOCMAI CA SI RUSII, AR CONSTITUII O PUNTE DE LEGATURA TRAINICA, CU POPORUL RUS, INDEPARTIND ASTFEL SUSPICIUNILE CRIZELOR RASBOINICE, CE CE SE TRIMBITEAZA MAI IN TOATA LUMEA, DE CIND SE FACE AMENINTARI GROSOLANE, CU BOMBA ATOMICA ….

  FAPTUL CA SI DOMNUL PRESEDINTE PUTIN, ESTE ORTODOX, CONSTITUE UN ATU IN PLUS, IN A TRAI IN PACE VERITABILA,CU VECINII NOSTRII APROPIATI PRECUM POPORUL RUS …

 • CATRE DOMNUL H.M.

  PE CIND AVEM SI NOI PROSTIMEA ONOAREA DE~A VA ASCULTA ULTIMA ISTORICA POEZIE A DOMNIEI VOASTRE ? ? ? ? ? …

  STIMA

  • H. M.

   Găsiți pe http://www.certitudinea.ro înregistrarea emisiunii ^Lumea lui Banciu^ din 2 octombrie 2017 cu prezentarea ziarului ^Certitudinea^ (nouă apariție editorială)…

 • DOMNUL SONI N~ARE DREPTATE ,

  IN ACELAS MESAJ DIN 30 SEPT. a.c. DOMNUL SONI N~ARE DREPTATE, CIND SPUNE CA ROMINII MINCAU DIN VASE DE LEMN SI NUMAI DATORITA EDNIEI DOMNIEI SALE AM SCAPAT NOI ROMINII DE ACEST OBICEI NE CIVILIZAT ….

  INTREDEVAR UNUL DIN VASELE DE BUCATARIE, EREA DE LEMN SI ACESTA PURTA DENUMITEA DE ,,FUND”~ FUND PE CARE ROMINII TAIAU SI INCA TAE SI ACUM, PASTRAMA SAU CARNE FRIPTA PE GRATAR,UNDE ACEST FUND DE LEMN A FOST PRELUAT SI ESTE INTREBUINTAT SI DE CATRE EDNIA DOMNULUI SONII….

  IN CEIA CE PRIVESTE BLIDUL PRINCIPAL IN CARE SE MINCA ACESTA NU A FOST NICIODATA DIN LEMN ? ~ EL A FOST CONFECTIONAT INTODEAUNA DIN PAMINT GALBEN, MODELAT CU ROATA OLARULUI,ARS IN CUPTOARE SI SMALTUIT CU OXID DE PLUMB .

  DESCOPERILILE DE CERAMICA DE LA SERMISEGETUZA CA SI LA CUCUTENI, ARATA CLAR CA ROATA OLARULUI EREA CUNOSCUTA CU MULT TIMP INAINTEA MULTOR POPOARE PRINTRE CARE SI A POPORULUI EVREU …..

 • DOMNUL SONI ARE DREPTATE,

  ~ DOMNUL SONI, ARE PERFECTA DREPTATE, CIND NE DA CU ,,SIC” SI NE SPUNE CA, A FOST SI INCA ESTE EDNIA DOMNIEI SALE LA BUTOANELE TARII.

  LEGEA 15/90 AUTOR SILVIU BRUCAN, SPUNE, ABSOLUT TOTUL…….

 • DECE LEGEA COJOCARU ? ~8~

  ~PENTRU A ELIMINA TOATE NEAJUNSURILE, SEMNALATE MAI JOS, IN ARTICOLUL ISTORIC,,ADEVAR INTERZIS”, SI PENTRU A RENVIA DIN NOU ROMINISMUL DISTRUS SUBTIL DE CATRE EDNICI, ADUCIND TOTODATA INAPOI IN TARA, CEI 4 MILIOANE DE ROMINI, ALUNGATI DIN TARA, PRIN DESFIINTAREA LOCURILOR DE MUNCA, CA URMARE A VINZARII CELOR 4.000 DE INTREPRINDERI SI LASINDU~i CA ACESTI STRAINII EDNICI, SA PLECE IN TARILE LOR DE BASTINA ACOLO UNDE SE SIMT LIBERI…

 • 80 DE ANI

  IATA CA DUPA 80 DE ANI SE SCRIE ADEVARATA ISTORIE NEDISTORSIONATA …..

  EU UNUL NU STIU DE UNDE O MAI FI POPORUL ACESTA NUMIT ROMIN ?

  • Nelu Stiuca

   „Trecut de rahat am avut, prezent de rahat avem, măcar e bine că nu avem nici un viitor!”
   Horaţiu Mălăele

   • H. M.

    Ferește-te din fața boului, din spatele măgarului și de proști din toate părțile! dacă nu … ai o viață de rahat și asta vezi peste tot.

 • ADEVĂR INTERZIS

  L-am invitat pe profesorul Corvin Lupu la o discuție privitoare la rolul și locul pe care îl are Mișcarea Legionară în istoria României. În spațiul public se dezbate adeseori această temă și se enunță puncte de vedere contradictorii. Pe de altă parte, interesul opiniei publice a fost mereu catalizat de interdicțiile pe care, în trecut le-au impus regimurile antonescian, regal și comunist și pe care le impune, cu și mai mare determinare, regimul politic actual, cel care a emanat mult contestata Ordonanță 31/2002, devenită Legea 107/2006 și completată prin Legea 217/2015. Această serie de acte normative este menită să elimine libertatea cuvântului în România, libertate rămasă doar „pe hârtie”, în paginile Constituției, libertate care se respectă doar atunci când regimul politic are interes. Cu toate acestea, în conștiința publică, spiritul Mișcării Legionare a rămas treaz, ca urmare a faptului că, practic, în marea majoritate a familiilor de etnici români a fost cel puțin un legionar.

  Marius Albin Marinescu: Încep discuția noastră, domnule profesor, rugându-vă să ne spuneți cum a apărut această mișcare națională românească.

  Corvin Lupu: Sunt convins că propunerea dumneavoastră trezește interes multor cititori. Cât ar fi să scurtăm discuția noastră, tot va trebui să o facem în două sau trei discuții diferite, tema fiind importantă și neputând fi expediată în derizoriu printr-un răspuns scurt și sec.

  În primul rând aș arăta că Mișcarea Legionară s-a desprins din mișcarea de dreapta apărută și dezvoltată după primul război mondial. „Părintele” acestei mișcări este profesorul universitar de Drept de la Iași, Alexandru C. Cuza.

  După primul război mondial și după crearea României Mari, pe plan european s-a dezvoltat foarte mult mișcarea socialistă. Ea a câștigat în prestigiu la nivelurile de la baza popoarelor europene. Succesele bolșevicilor, care au ajuns să preia puterea în Rusia, au influențat mult societatea europeană, mai ales în statele învinse în război și în care existau comunități evreiești puternice. Evreii erau cei care propovăduiau și răspândeau bolșevismul în Europa. Efectele au fost imediate. Preluarea puterii politice de către bolșevicii evrei Karl Liebknecht și Rosa Luxemburg în Republica Sovietică Bavaria și de către Bela Kuhn, tot evreu, în Republica Sfaturilor din Ungaria, au încurajat și socialiștii din România, dominați majoritar tot de evrei, să acționeze împotriva regimului politic și a statului român. Încă nu se terminase bine războiul și, în decembrie 1918, au avut loc mari revolte muncitorești în București, dirijate de comuniști. În anul 1919, Lenin a înființat Internaționala a III-a Comunistă, care avea ca proiect politic răspândirea internaționalismului proletar, până la preluarea puterii de către comuniști în întreaga lume. Comuniștii promovau, domnule director, un fel de globalizare de astăzi, numită „internaționalism proletar”, doar că astăzi globalizarea este promovată în interesele altei supraputeri, „viceversa”, cum ar spune Caragiale, cel mereu actual.

  În România, în 1919, a luat ființă Partidul Socialist, iar apoi, în vara anului 1920, aripa lui cea mai radicală a îmbrățișat bolșevismul, votând aderarea partidului la Internaționala a III-a Comunistă, ceea ce a condus la apariția Partidului Comunist Român, în mai 1921. În 1920, avusese loc atentatul din Parlamentul României: trei evrei comuniști au pus o bombă în Senat și au ucis și rănit numeroși parlamentari. În anii următori, acest Partid Comunist a inclus în programul său politic obiectivul de luptă a provinciilor românești împotriva statului național unitar, până la desprinderea lor de România. În aceste condiții, partidul a fost scos în afara legii. Aceste evenimente au scandalizat societatea românească, au renăscut sentimente antievreiești mai vechi, pe care o foarte mare parte a societății le-a perceput ca fiind firești și au dus, de asemenea firesc, la o acțiune contrară de apărare împotriva acestor excese.

  Pericolele pe care le reprezentau acțiunile destabilizatoare, opoziția ascunsă sau fățișă a minorităților naționale față de statul național unitar, mai ales a ungurilor și a evreilor comuniști, nu a permis promovarea în România a unei democrații reale, conducerile României fiind nevoite să folosească adeseori represiunea pentru apărarea statului. În acest sens, în anul 1924 a fost promulgată Legea Mârzescu, care limita drastic întrunirile și dreptul la asociere. După cum o să discutăm mai târziu, escaladarea acestor măsuri represive avea să conducă însă și la excese antidemocratice, efectuate din interese legate de lupta pentru menținerea puterii politice, excese care au ajuns până la nivelul practicării terorismului de stat, în acest caz nu împotriva comuniștilor antiromâni, ci împotriva legionarilor, ceea ce nu s-a justificat, pentru că legionarii erau susținători ai statului național unitar român și doreau să preia puterea exclusiv prin mijloace democratice, respectiv prin alegeri.

  Inițiatorul mișcării de dreapta, pe care eu nu aș numi-o „radicală”, ci, mai degrabă, ca fiind gruparea politică „poziționată cel mai la dreapta eșichierului”, a fost profesorul A.C. Cuza. Avea un mare prestigiu profesional. Era decanul Facultății de Drept din Iași, oraș majoritar populat și controlat de evrei. În conștiința publică, comuniștii erau identificați cu evreii, iar românii care se alăturau acestei doctrine erau percepuți ca fiind „jidoviți”. Corneliu Codreanu îi fusese student și a aderat o vreme la ideile sale, după care și-a nuanțat pozițiile. În martie 1920, Corneliu Codreanu, dând dovadă de mare curaj, a pătruns în fieful comuniștilor din Iași, Atelierele „Nicolina”, ai căror muncitori erau instigați de comuniști să declanșeze greva generală. Corneliu Codreanu s-a suit pe clădire, a înlăturat drapelul roșu care arbora și l-a înlocuit cu tricolorul românesc. Această acțiune temerară a blocat pur și simplu greva generală care fusese proiectată la „Nicolina”. Prin acest gest, Codreanu a câștigat notorietate și o mare simpatie în rândurile majorității românilor din Iași, care erau anticomuniști. Autoritățile nu avuseseră curaj și inițiativă să dea jos drapelul roșu de pe clădirea atelierelor.

  Profesorul A.C. Cuza propunea o replică dură și imediată împotriva acestor evrei și a mișcării comuniste. Corneliu Codreanu a intrat în dispute ideologice cu fostul său magistru, pe probleme ideologice și tactice. Cu toată adversitatea la care au ajuns, când Corneliu Codreanu, în legitimă apărare, dovedită definitiv în Justiție, l-a ucis pe prefectul Poliției Iași, Constantin Manciu, profesorul A.C. Cuza l-a apărat. Când ideile lui Corneliu Codreanu privitoare la necesitățile etniei române s-au cristalizat, el a înființat Legiunea Arhanghelului Mihail, în 1927.

  Marius Albin Marinescu: Relatați-ne pe scurt împușcarea prefectului Manciu, eveniment de mare răsunet în acel timp.

  Corvin Lupu: Împușcarea prefectului Manciu de către Codreanu a făcut mare vâlvă în epocă și în perioada următoare, fiind folosită ca motiv de defăimare a lui Corneliu Codreanu. În realitate, lucrurile s-au clarificat la procesul care a urmat și în cadrul căruia judecătorii regimului politic de care aparținea prefectul Manciu au reținut și motivat legitima apărare și l-au achitat definitiv pe Corneliu Codreanu, ceea ce detractorii „căpitanului” ocolesc, prezentând doar ceea ce conduce la denigrare.

  Studenți și elevi de liceu români, în frunte cu Corneliu Codreanu militau pentru drepturile românilor, în special pentru numerus clausus, arătând că ei nu vor să învețe într-o școală în care 80% din elevi și studenți sunt etnici străini și nici să trăiască într-o societate în care 80% din conducători urmau să fie străini, colegii lor evrei de școală și de studenție.

  Prefectul Poliției Iași, Constantin Manciu, era un susținător al comunității evreiești din Iași. În mod repetat, polițiștii efectuau descinderi la casa din Ungheni unde se întâlneau tinerii români pentru a se organiza. Cu ocazia acestor descinderi, tinerii români au fost, în mod repetat, bătuți până la sânge, iar unii dintre ei duși la sediul Poliției unde au fost torturați. Erau bătuți la tălpi și alte părți ale corpului cu vergele și cu vână de bou. În mod repetat, au fost salvați de profesorul A.C. Cuza care mergea să-i elibereze însoțit de personalități ale orașului care aveau influență în Poliție. La Poliție, Corneliu Codreanu a fost și el bătut cu bestialitate. Aceste abuzuri colosale i-au revoltat mult pe români. În cadrul unui proces al unui tânăr român, care a reclamat bătăile și torturile la care a fost supus, pe care Corneliu Codreanu l-a apărat în fața instanței în calitate de avocat, între avocații reclamantului și agenții de poliție incriminați s-au iscat dispute care au condus la suspendarea ședinței de judecată. La ieșire, în stradă, prefectul Manciu, împreună cu mâna sa dreaptă, comisarul evreu Clos, au încercat, sub amenințarea pistoalelor să îl rețină pe Corneliu Codreanu pentru a-l duce la sediu. Împotriva lui Codreanu nu se emisese nici un mandat, acțiunea fiind abuzivă. Prefectul Manciu a ordonat agenților să pună mâna și să-l lovească pe Corneliu Codreanu. Acesta s-a opus și, amenințat fiind cu pistolul de către comisarul Clos și lovit cu pumnul de către prefectul Manciu, a folosit el primul arma, ucigându-l pe Manciu și rănind pe Clos și pe un alt agent, după care s-a întors în clădirea judecătoriei de la Ocolul I Urban și s-a predat procurorului, relatând cele întâmplate. Notorietatea lui Codreanu a crescut și mai mult. A fost arestat, dus la București și judecat în stare de arest. Achitarea lui definitivă de către instanță a trezit entuziasm în rândul românilor, dar a întărâtat autoritățile.

  Marius Albin Marinescu: Oare ce-i frământa atât de mult pe români, în acea perioadă, încât să simtă nevoia să se organizeze pentru a se apăra în propria lor țară?

  Corvin Lupu: România Mare a coagulat vechile teritorii românești care aparținuseră imperiilor înconjurătoare. În primii ani după primul război mondial existau legislații diferite de la o regiune la alta, cu tradiții diferite și din acest punct de vedere. Numeroase minorități naționale ajunseseră, prin schimbarea frontierelor, să trăiască în România Mare. Pe acest fond de lipsă de unitate legislativă, societatea nu era stabilizată. Din majoritari susținuți de fostele state care au stăpânit respectivele regiuni, etniile conlocuitoare s-au trezit minoritari în statul național unitar român, statut care nu le convenea. Așa era cazul ungurilor din Transilvania, bulgarilor din Cadrilater și rusofonilor din Basarabia. Apoi, cifra evreilor crescuse foarte mult și, ca urmare a prigonirii lor în diverse state europene, refugiați evrei intrau permanent în România. Cu cât statul român se consolida, cu atât se mai simțeau minoritățile naționale mai puțin confortabil, inclusiv sașii.

  Principala problemă social-politică a perioadei interbelice a fost problema evreiască. Statul național unitar român era mereu sub presiune și amenințări internaționale cerându-i-se de către marile puteri să dea diverse drepturi sociale, politice și economice minorităților naționale, cu deosebire evreilor. Privitor la aceștia din urmă, începând cu perioada primului război mondial și până după venirea la putere în Germania a Partidului Național-Socialist, câteva sute de mii de evrei au escaladat frontierele României, pătrunzând fraudulos în țară, prin mituirea funcționarilor vamali, sau cu ajutorul unor filiere care ocoleau punctele de trecere a frontierei. Ei erau alungați sau persecutați, în cea mai mare parte a Europei, datorită modului în care se insinuau în punctele cheie ale societății asupra căreia exercitau apoi o influență pe care majoritatea europenilor au ajuns să o considere ca fiind nocivă. La aceasta se adăuga susținerea comunismului de către evrei, bolșevismul fiind considerat ca fiind o plagă periculoasă. Odată pătrunși în România, evreii se aciuiau pe la conaționalii lor, își găseau activități de desfășurat, locuri de muncă și se încadrau repede în societate, chiar dacă nu aveau acte legale. Nu este vorba despre câteva mii de oameni, ci de câteva sute de mii de oameni, ceea ce reprezenta o mare problemă pentru societatea românească, mai ales pentru etnicii români, a căror rezultate ale muncii erau traficate de evrei. Printr-un sistem pervers de complicități, corupție și influență, punctele cheie în societate erau preluate de evrei, iar românii erau mereu împinși către periferia societății. Este fără putință de tăgadă că minoritățile naționale au fost principalul factor de risc pentru securitatea națională a României. De altfel, și după 1989, minoritățile naționale, mai ales cei ascunși și deghizați în români (Iliescu, Roman, Năstase etc.) au contribuit cel mai mult la aservirea totală a României și la transformarea ei în colonie.

  Marius Albin Marinescu: Numărul total al evreilor în perioada interbelică a fost de aproximativ un milion.

  Corvin Lupu: În principiu, da, dar numărul evreilor din România a fost mereu greu de apreciat cu exactitate, în toate epocile, pentru că, la fel ca astăzi, mulți evrei preluau nume românești, germane, maghiare sau rusofone și își ascundeau etnia reală. Pentru perioada interbelică, în afara recensămintelor, în cadrul cărora fiecare își declara etnia după dorință, studiile aflate în circulație apreciază cifra evreilor între minimum un milion și maximum un milion și jumătate. Când vorbim despre evrei, avem în vedere atât evreii pământeni, așezați în Țările Române de sute de ani, bine integrați în societatea românească, mulți dintre ei elite cu contribuții semnificative, mulți dintre ei originari din Palestina, dar avem în vedere și evreii kazari.

  Marius Albin Marinescu: Cei originari din nordul Mării Negre.

  Corvin Lupu: Evreii kazari sunt o populație de origine asiatică așezată între anii 600 și 800 d.Ch. în nordul Mării Negre și care au îmbrățișat religia mozaică, potențându-i exclusivismul.

  Marius Albin Marinescu: Ce doreau evreii pătrunși fraudulos în România?

  Corvin Lupu: Ajunși în România, n-au mai vrut să plece. Este o constantă a istoriei României ca toți veneticii să dorească să rămână definitiv aici. Țară bogată și frumoasă, popor tolerant cu străinii, oportunități foarte variate… Din această cauză, liderii Federației Comunităților Evreiești din România au cerut comunității evreiești internaționale, foarte puternică și bine organizată, să facă presiuni asupra guvernului de la București să acorde cetățenia română din oficiu tuturor evreilor pătrunși fraudulos în țară. Când este vorba de evrei, liderii lor acceptă și ilegalitățile, inclusiv infracțiunile. Liderii evreilor argumentau toleranța față de infracțiuni, la timpul potrivit, cu faptul că evreii și-au părăsit locurile de origine datorită dificultăților pe care li le-au creat diverse state europene. Ei puneau problema ca și cum România ar fi avut obligația să preia asupra ei toate suferințele create evreilor de alte state, să accepte drept legale sutele de mii de escaladări frauduloase ale frontierelor de stat și rămânerea ilegală a evreilor, fără acte de identitate pe teritoriul țării și să ofere șanse acestei populații străine, în dauna românilor și pe seama românilor. Acest lucru era cerut imperativ, aș spune într-un limbaj neacademic, cu tupeu maxim. Opoziția societății românești și a unei părți a clasei politice, aceea care nu fusese acaparată de internaționalismul evreiesc, a creat mari convulsii în societatea românească, cu urmări până în zilele noastre.

  Existau și atunci complicități ale unor înalți funcționari români cu acești evrei, complicități bazate de cele mai multe ori pe corupție, tolerându-li-se evreilor infracțiunile, pe de o parte și reprimând pe legionarii care se opuneau sufocării societății românești de către evrei, pe de altă parte. Pozițiile evreiești interbelice au fost preluate, după 1945, într-o formă nuanțată, de judeo-bolșevici, care au reprimat cu cruzime spiritul național românesc, pe toate planurile. Aceeași linie politico-administrativă este promovată și astăzi de judeo-capitaliști, cei care ne învinuiesc zi de zi și ceas de ceas că avem părinți și bunici criminali, că suntem vinovați față de ei, că am făcut ceva care se numește holocaust, că trebuie să plătim, că, în compensație pentru trecutul istoric „pătat”, trebuie să acordăm cetățenie română oricărui evreu care vrea să vină astăzi în țara noastră cu o oarecare sumă de bani și aici să devină miliardar etc. etc. Iar mai presus de toate, noi, românii, trebuie să tăcem și să-i lăsăm pe ei să ne conducă! Prin aceste învinuiri repetate se urmărește o culpabilizare a românilor și românismului care să permită reprimarea spiritului național românesc, atâta cât a mai rămas el astăzi.

  Toate acestea sunt urmarea loviturii de stat din decembrie 1989, când trădătorii din fruntea Armatei și a Securității au adus la putere un grup de alți trădători și vânzători de țară, minoritari etnici, în frunte cu grupul format din Ion Ilici Iliescu (Ivanovici), Petre Roman (Neulander), Nicolae Militaru (Lepădat), Silviu Brucan (Saul Brukner), Virgil Măgureanu (Imre Asztalosz), Alexandru Bârlădeanu (Sasha Goldenberg) & CO…

  Marius Albin Marinescu: Să revenim la legionari. Ce propuneau ei privitor la evrei?

  Corvin Lupu: Corneliu Codreanu a formulat idei coerente pentru a proteja pe români, începând cu problemele de educație, pe care le punea la baza interesului național românesc. Învățământul nu era generalizat. Nu erau școli suficiente și nici resurse și cadre didactice pentru a fi dezvoltat în conformitate cu necesitățile etniei române. Liderul legionar a propus reducerea numărului de elevi evrei, în favoarea celor de etnie română, prin sistemul numerus clausus, respectiv proporțional cu numărul populației evreiești și românești, ceea ce era foarte corect și nu dezavantaja pe nimeni. Or, politica evreilor era ca ei să-și școlească întreaga populație și românii să fie cei care să rămână pe dinafară. În acest fel, românii erau menținuți în cea mai mare parte în afara școlii, devenind o masă înapoiată, ale cărei rezultate ale muncii și resurse naturale puteau fi ușor achiziționate ieftin, iar accesul românilor în poziții cheie în societate era limitat. Din statisticile vremii rezultă că proporțiile evreilor în școli, licee și universități depășeau 50%, uneori cu mult, mai ales în domeniile „cheie”, cu deosebire în Drept, Economie, Finanțe și Medicină. În marile orașe din Moldova, Cernăuți, Iași, Dorohoi, Botoșani și altele, acest procent era uneori de 80% evrei și 20% români.

  De asemenea, Corneliu Codreanu s-a împotrivit aplicării articolului din Constituție, impus cu forța prin presiuni externe, care prevedea dreptul evreilor de a primi cetățenia română și de a fi admiși în viața politică. Codreanu și legionarii au prevăzut și măsuri prin care etnicii români să-și creeze rețele comerciale aparte, de la achiziția produselor, până la raft, altele decât cele evreiești, unde românii să-și poată promova produsele la prețuri corecte, fără ca producătorii români să fie extorcați și fără a fi nevoie de măsuri represive împotriva evreilor, care să creeze tensiuni sociale interne și politice internaționale. Corneliu Codreanu nu a propus niciodată folosirea forței, decât în scop defensiv și ca răspuns la măsurile ilegale antilegionare și antiromânești ale evreilor sau ale autorităților de stat. Ulterior, programul legionar s-a îmbogățit și perfecționat și s-au făcut și alte propuneri.

  Marius Albin Marinescu: Programul politic al legionarilor a deranjat și i-a speriat pe mai marii societății românești. Cum explicați această problemă, în condițiile în care conducătorii țării erau etnici români?

  Corvin Lupu: Da, români, cu excepția regilor, a unor consilieri regali, ai camarilei regale evreiești și ai celor mai mari bancheri și oameni de afaceri evrei. Programul legionar îi speria pe oamenii politici de atunci, ca și pe cei de astăzi, care-l interzic în continuare, pentru că el propunea reformarea din temelii a sistemului. În 1927, când Corneliu Codreanu a creat „Legiunea Arhanghelului Mihail”, programul acesteia era total diferit de al partidelor politice. Aplicarea acestui program ducea la înlăturarea sistemului politic al partidelor. Pe de o parte, acest sistem al partidelor era corupt în adâncul său, ca și astăzi, moștenind tarele fanariotismului, pe de altă parte, întreținea o confruntare continuă între partide și elite care eroda majoritatea energiilor societății românești. În finalul epocii interbelice, regele Carol al II-lea, care a fost mult influențat și de legionari, a trecut și el la politica partidului unic, în februarie 1938. Vă reamintesc că anii 1938-1939-1940, au fost cei mai buni ani ai perioadei interbelice, din punct de vedere economic, dar nu numai.

  Legionarii propuneau în primul rând redresarea morală, prin promovarea de modele spirituale, într-o măsură mai mare decât prin măsuri politice și administrative. Legionarii propuneau exclusiv lupta parlamentară împotriva partidelor politice corupte și ajungerea la putere prin alegeri democratice, ceea ce ei numeau „biruința legionară”, poziție din care doreau să promoveze actele normative prin care să elimine marile tare ale societății românești. Tot programul legionar promova virtuțile umane, îndeosebi onoarea, demnitatea, onestitatea, modestia, bunul simț, curățenia sufletească, cinstea, respectul pentru muncă, moralitatea, conștiinciozitatea și punctualitatea și, mai presus de toate, dragostea de țară și de strămoși.

  Apoi, într-o poziție centrală, a fost așezată dragostea și respectul față de muncă. Legionarii au organizat, în toată țara, mai ales în timpul vacanțelor, tabere de muncă pentru elevi, studenți și tineri. Totul se făcea benevol. De fapt, Mișcarea Legionară a fost mai mult o școală educativă a etniei române, decât o mișcare politică. Extinderea curentului legionar în rândurile românilor din toate provinciile țării a cunoscut un crescendo continuu, cu salturi deosebite în anii 1935-1937. Sub influența Mișcării Legionare, tinerii elevi de liceu, studenți, muncitori, intelectuali și țărani își formau aspirații și idealuri de viață. La anvergura mișcării, o contribuție importantă a avut figura carismatică a lui Corneliu Codreanu, admirat pentru moralitate, patriotism, determinare și spirit de sacrificiu pentru semeni. În rândul legionarilor se aflau intelectuali de mare clasă, valori ale istoriei culturii românești, pe care unii lideri ai evreilor și alți români jidoviți i-au interzis prin nefericitaLege 217/2015. În fine, ar fi multe de spus…

  M.A.M.: Vă mulțumesc.

  (Va urma)

  A consemnat Marius Albin MARINESCU

  anul 740, la comanda regelui lor Bulan.

  • In sfarsit, cineva care face lumina intr-un segment al istoriei antebelice a Romaniei.
   Felicitari autorului!

   • Petrache Boboc

    ISTORICII VERITABILI comunică numai pe baza documentelor vremii aflate în arhive. Sunt mai mulți istorici care prezintă lucrurile așa cum au fost, ne alterate de minciunile politice și mai ales ale etniei campioane mondiale în minciuni. Prof. dr. Gh. Buzatu – fost senator PRM – a fost *ajutat* să plece în lumea celor drepți pentru că a DEMASCAT MINCIUNILE despre români și România.

   • Soni

    Daca nu era neamul meu, cel putin aici in Romania, ramneati in bordeie. lumina de la seu de oaie si mancati in vase de lemn. Asa, tot noi ramanem la butoane ! Sac, sac !

    • NICU DORUS GALATI

     Mai SONEL baiatule, ce neam esti?

     Sa nu spui ca EVREU ca nu te cred.
     Stii de ce nu te cred?, fiind ca , cand au ajuns evreii in Oltenia, si au facut case si apoi au inceput sa se imprumute la vecini, nu pentru ca nu aveau ,ci pentru ca sa insele.
     S-a dus la un vecin sa ceara imprumut niste oua cu gandul sa ia oua mari si sa-i dea inapoi oua mici.
     Cand a cerut oua imprumut, olteanul a spus, ADA MUIERE CANTARUL.
     Cand a vazut ca l-a ghicit i-a spus evreul la nevasta sa HAI FEMEIE SA PLECAM CA AICI NU-I DE NOI, pe acestia nu-i putem sa-i inselam.

     Asa ca eu cred ca esti Tigan si unii dintre ei fac strachini si oale.

     Te-am ghicit?,ori ti-am ghicit neamul?.

     Nu te supara Soni , ca si tiganii sunt oameni, unii cu mai putin caracter ca si romanii.

     Tu nu faci parte dintre ei.

  • ADEVĂR INTERZIS

   Justițiarul este o publicație on line, ca și publicația Certitudinea (recent, a apărut și prima versiune tipărită). Felicitări domnului Miron Manega membru GPR.

 • DECE LEGEA COJOCARU ? ~7~

  CEI CE STRIGAU IN GURA MARE IN 1990~,,VINDTI TOT”… PRECUM SI ,,VINDETI TOATE INTREPRINDERILE, CHIAR SI PE 2 LEI, CA STATUL ESTE CEL MAI PROST MENEGER” ~ LUCRU DEALTFEL SI INTIMPLAT,VINZARILE FIIND FACUTE, DE FOSTII GUVERNANTI, CEI CARE AU VINDUT PESTE 4.000 DE INTREPRINDERI STRAINILOR, ACUM, ACEIASI STRIGATORI DIN 1990, STRIGA TOT IN GURA MARE, VREM BANI PENTRU INVESTITII ?…

  PENTRU CE LE TREBUESC ACESTOR STRIGATORI ACESTI BANI DE INVESTII ?

  VOR CUMVA, SA RECONSTRUIASCA INTREPRINDERILE VINDUTE ADICA INTREPRINDERILE CE PRODUCEAU BANI ?….

  CIND ACESTI STRIGATORI LOZINCARI AU FOST SERIOSI ?

  ~ ATUNCI CIND CEREU VINZAREA CHIAR SI PE 2 LEI A INTREPRINDERILOR CE INTRADEVAR PRODUCEAU BANI SAU ACUM CIND CER BANI DE LA GUVERN SA RECONSTRUIASCA ACESTE INTREPRINDERI DUSE PE APA SIMBETEI ? ? ? ? ?

  SI CULMEA IRONIEI, DOMNIILE LOR , NE FIIND DE ACORD CU MARIREA PENSIILOR. TOCMA LA CEI CE AU CONSTRUIT ACESTE INTREPRINDERI VINDUTE, ACESTI PENSIONARI MAI TREBUIND IN A SE MAI SACRIFICA INCA ODATA PENTRU CA AU VINDUT EI INTREPRINDERILE PE 2 LEI ?

  CIND DOMNUL PROFESOR, DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, I~AU ATENTIONAT, SA NU VINDA NICI O INTREPRINDERE LA STRAINI, TOATE PARTIDELE DE PE ESICHERUL POLITIC DIN 1990 – L~A PERSIFLAT SI IGNORAT, PE DOMNUL PROFESOR, INBRATISIND, FARA TAGADA, LEGEA 15/1990 – AUTOR SILVIU BRUCAN….

  ACUM VA PLIGE~TI CA S~A SCUMPIT BENZINA, GAZELE SI CURENTUL ELECTRIC ?……

 • Tudor

  Prețul gazelor către populație va crește, acciza la carburant a fost introdusă și a crescut prețul combustibilului la pompă.
  Prețul energiei electrice va crește, taxa de timbru va fi reintrodusă la un preț mai mare decât înainte de a fi scoasă. 10 miliarde lei au fost luați de la investiții și duși către creșteri de salarii în SECTORUL PUBLIC și creșteri de pensii. Am înțeles că au loc pensionări masive în poliție ca urmare a măsurilor luate de ministra polițiștilor.
  Economia REALĂ regresează față de nivelul Catastrofal în care a fost lăsată de fostele guvernări.
  Faimosul program de guvernare a fost implementat punct cu punct, așa cum a fost prezentat în campania electorală?
  Normal ar fi fost să avem milioane de oameni în stradă care să incendieze guvernul și parlamentul,care să genereze demisii în bloc și alegeri anticipate la care să nu se poată înscrie cei care au condus țara în ultimii 100 de ani.
  Vedeți pe cineva pe stradă,vreo mișcare, ceva? :) )))))))

  • Tudor

   Într-o țară civilizată vedeați. În Coreea de Nord a Europei numită România nu veți vedea niciodată proteste serioase.
   Dacă vor fi proteste acestea vor fi inițiate și controlate de aceleași lepre care au condus și conduc România.

  • Soni

   Ma mahnesc cand ma gandesc ca prostii merg la vot iar desteptii si-l asuma !

   • H. M.

    Nu mai privi peste gard dacă nu-ți priește. Vei rămâne un nefericit stresat.

 • DECE LEGEA COJOCARU ? ~6~

  PENTRU CA, ACUM, NU MAI ASISTAM LA SPECTACOLUL DE PROST GUST, AL INSULEI DUNARENE BELINA ?

  SPECTACOLUL SE DESFASOAREA DNTRE D.N.A. SI P.S.D.

  SPECTACOLUL EREA ELIMINAT COMPLETAMEMENTE DEOARECE BAETII DESTEPTI, NU MAI AVEAU ACES LA AVEREA STATULUI, ADICA A NOASTRA A TUTUROR, PRIN INGINERII ECONOMICE CE NUMAI ACESTI BAETI DESTEPTI LE STIU SA LE FACA ….

  LEGEA COJOCARU CONSOLIDA PROPIETATEA DE STAT SI ORICE INSTRAINARE SE FACEA NUMAI CU ACORDUL ADEVARATULUI PROPIETAR, ADICA POPORUL CE EREA CHEMAT LA, REFERENDUM…

 • DECE LEGEA COJOCARU ? ~5~

  ~ PENTRU CA, TINERII FRUMOSI SI LIBERI, VOR PRIMII UN AJUTOR IN BANI NERAMBURSABIL,DE 20.000 DE EURO DACA VOR SA INCEAPA O AFACERE ECONOMICA, FIIND TOTODATA SCUTITI, DE IMPOZIT PE PROFIT, TIMP DE 5 ANI.

 • DECE LEGEA COJOCARU ? ~4~

  PENTRU CA DOCTRINA ,,LEGEA COJOCARU” SE INTEGREAZA PERFECT IN APARTENENTA NOASTRA RELIGIOAS~ORTODOXA, RELIGIE CE, DATEAZA DE 2.000 DE ANI SI CARE RELIGIE PREVEDE PRINTRE ALTELE ACEIA CA

  ~SA ITI IUBESTI APROAPELE TAU, CA PE TINE INSA~TI .

  TOCMAI ACEASTA INVATATURA CRESTINA CU CARACTER RELIGIOS, A FACUT CA POPORUL ROMIN, SA TRAIASCA IN UNITATE SI FRATIE, TIMP DE 2.000 DE ANII…

  ACTUALA CONJUCTURA, DE INPARTIREA POPULATIEI TARII IN SARACI SI FOARTE SARACI CA SI IN BOBATI SI FOARTE BOGATI, NU POATE DUCE LA UNITATE NATIONALA SI FRATIE PATRIOTICA.,,

 • DECE LEGEA COJOCARU ? ~3~

  SAU MAI BINE ZIS, DECE LEGEA 15/1990 SI NU ,,LEGEA COJOCARU” ? ….

  RASPUNS ….

  PENTRU CA, PRIN LEGEA 15/90 S~A PUTUT LUA CAPACUL DE PE BORCANUL CU MIERE SI FOARTE MULTI, CE AU SUSTINUT SA FIE LUAT SI INDEPARTAT ACEST CAPAC, ACUM AU UMPLUT PUSCARIILE, DEOARECE ACESTIA NU AU BAGAT DOAR DEGETELE IN BORCANUL CU MIERE, CI MINA TOATA…

  DACA, ACESTI CIORDITORI, ADMITEAU ,,LEGEA COJOCARU” IN 1990, ACUM ACESTIA NU MAI ZACEAU PRIN PUSCARIILE TARII, DEVENITE NEINCAPATOARE, IAR NOI POPORUL ROMIN, EREAM SCUTITI DE~A LE MAI PLATI INTRETINEREA ? ? ? ? ……

 • DECE LEGEA COJOCARU ? , ~2~

  PENTRU CA, ,,LEGEA COJOCARU”, ADMITE, ATIT ,,ROPRIETATE PRIVATA”, CIT SI ,,PROPRIETATE DE STAT” ADICA PROPRIETATEA NOASTRA, A INTREGULUI POPOR, INTOCMAI CA~N FRANTA CE STATUL DETINE, UZINELE RENAULT ….

  DACA SE APLICA, ,,LEGEA COJOCARU” DIN ANUL 1989, ACUM EREAM IN CONTINUARE STAPINI PE CELE 4.000 DE INTREPRINDERI VINDUTE, PE LUCRU DE NIMICA SI DATE LA FIER VECHI, PRECUM INDICATIILOR PRETIOASE, ALE UNUI FOST PRIMINISTRU…

  • Soni

   D-aia, ca esti somnambul!

 • Soni

  Pentru “mai multa “credibilitate mi-as fi dorit ca disputa dintre domnii Lazar si Cojocaru pe tema Legii COjocaru sa se desfasoare la un post TV. Sunteti de acord cu mine, domnule Petrache Boboc ?

  • Petrache Boboc

   De acord, iar pentru a elimina nuanța ironică a dv. vă rog frumos numiți acel *post de televiziune* care nu este cenzurat de către uzurpatorii puterii Poporului și al Autorităților Statului.

 • DECE LEGEA COJOCARU ?

  PENTRU CA ,,LEGEA COJOCARU” NU ESTE ALCEVA DECIT O SIMBIOZA, CU FATA UMANA, ATIT A CAPITALISMULUI CIT SI A SOCIALISMULUI .

  TOCMAI DE ACEIA, MULTE POPOARE EUROPENE, A INBRATISAT~O SI PRIN APLICARE EI, ACESTE POPOARE, TRAESC BINE MERSI….

  PINA CIND SI AMERICANII, SE STRADUESC, IN SECRET, SA O APLICE DAR, SE PARE CA ACESTIA NU VOR SA SE PRONUNTE PUBLIC…

  CALITATILE MAGISTRALE ALE ,,LEGII COJOCARU” SINT ACELEA CA, ADOPTA SI RECUNOASTE ,,CONCURENTA” CARACTERISTICA LUATA DE LA SOCIETATEA CAPITALISTA SI ELIMINA DIN START EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM, PRIN INCASAREA DE CATRE POPOR, A UNOR DIVIDENTE DE LA STAT, TRASATURA CARACTERISTICA A SOCIETATII SOCIALE (SOCIALISTE).

  DACA CUMVA, AM EXPLICAT GRESIT, AVANTAJELE SINTETICE, ALE ,,LEGII COJOCARU”, ROG CA DOMNUL AUTOR SA MA CORECTEZE…

  STIMA .

 • Tudor

  Ridicați-vă!
  Deșteaptă-te române din somnul CEL DE MOARTE

 • Tudor

  Justinian, unul din cei mai mari împărați romani, vlah, român de la mama lui.

  • mihaita, vasilica, tudorel ai trecut pe coarda NATIONALISTA?

   Ai sa cuceresti cativa fraieri si apoi ai sa-i “indrumi” catre ramura ZISA DE DREAPTA a CIUMEI NEGRE.

   Ati intrat deja in CAMPANIE ELECTORALA?

   Inseamna ca-ti intra si tie banuti!

   Cand dai o bere?

 • Tudor

  Scursurile au schimbat Wikipedia, Constantin cel Mare s-a născut la Niș, actuala Serbiei, leagănul de formare al poporului român.

 • Tudor

  Constantin Cel Mare s-a născut la Niște, actuala Serbiei, leagănul de formare al poporului român

  • Tudor

   Niș

 • Tudor

  Nația asta de vlahi, români, a dat mari personalități. Să ne amintim de Constantin Cel Mare sau de Justinian, să ne dăm seama cine suntem.

 • Tudor

  Uraganul Gabriela Firea, :) )), maximă incompetență. Cum poți pune o secretară PRIMAR AL CAPITALEI. Inimaginabil.
  Doar în Coreea de Nord e posibil așa ceva

  • mihaita, vasilca, tudorel, sondajele de opinie o dau pe Firea drept un candidat cu sanse la prezidentialele din 2019?

   Ai primit sarcina s-o inegrest preventiv?

   Klaus Werner plateste mai bine decat Udrea?

 • BUCURESTI ,

  IATA CA APOCALIPSA TIMISOAREI S~A MUTAT SI IN CAPITALA TARII LA BUCURESTI ?…

  SUCESIUNEA EVENIMENTELOR APOCALIPTICE, SINT COPIE FIDELA, A EVENIMENTELOR REVOLUTIONARE DIN 1989….

  O FI INTIMPLARE ? SAU BLESTEM AL MORTILOR DE LA REVOLUTIE ? ? ? ? ? ….

  • Azi in Timisoara, apoi in toata tara…

 • Domnule Cojocaru,

  Sa mutam interesanta noastra discutie aici, deoarece prea s-a “infundat in site”.

  Nu vad unde-i contradictia.
  Eu spuneam ca Varianta Cojocaru se subsuneaza conceptual DOCTRINEI DISTRIBUTIVITISTE, fiind un caz particular al acesteia.
  Presupunand ca Cehii nu observau ca situatia juridica a proprietatii este foarte asemanatoare cu situatia unui PARTAJ intre soti care divorteaza sau cu situatia unor frati care trebuie sa-si imparte (PARTAJEZE) o mostenire si nu procedau, ca atare (doar se DIVORTA de comunism), printr-un partaj, precis aveau tradusa in limba lor DOCTRINA DISTRIBUTIVISTA.
  Ma indoiesc ca atunci se tradusese in ceha cazul particular Varianta Cojocaru.
  Ar fi trebuit sa primiti drepturi de autor. Ati primit?
  De altfel NIMIC U SE POATE PUBLICA fara ISBN. Ne puteti da ISBN-ul cartii dumneavoastra?
  Ne puteti indica si EDITURA care v-a punlicat lucrarea?

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Lazar,
   1. Nu va obliga nimeni sa vedeti contradictia. O vedeti, sau nu.
   2. Nu despre divorturi si partaje este vorba in discutia noastra ci despre forma de proprietate asupra capitalului pe care o puteau adopta tarile foste comuniste dupa hotararile adoptate la intalnirea de la Malta. Au putut opta pentru proprietate comuna, proprietate privata democratica, proprietate privata oligarhica nationala, sau proprietate oligarhica transnationala. Romania a optat pentru ultima, desi a dispus si de proiectul secundei.
   3.Daca afirmati ca Cehii “PRECIS aveau tradusa in limba lor DOCTRINA DISTRIBUTIVISTA”, nu credeti ca ar trebuie sa aduceti si dovezi care sa va sutina aceasta afirmatie?
   4. Vedeti ca si in limba engleza si in limba romana au fost adoptati termenii de DISTRIBUTISM si DISTRIBUTIST, nu de DISTRIBUTIVISM si DISTRIBUTIVIST.
   5.Pe parcursul anilor 1990 si 1991, am avut mai multe intalniri cu specialisti ai Ambasadei Cehoslovaciei la Bucuresti, in care l-am prezentat proiectul de lege despre care vorbim, publicat si in ziarul ADEVARUL din data de 14 august 1990 si in cartea PRIVATIZAREA: DE CE? CUM? PENTRU CINE?, publicata tot in anul 1990.
   6.Nu este adevarat ca “NIMIC U SE POATE PUBLICA fara ISBN”. Pe acest site, la Sectiunea CARTI, gasiti cartea PRIVATIZAREA: DE CE? CUM? PENTRU CINE?, unde aflati si cine a publicat cartea, care a fost distribuita in toata tara, si pentru care am primit si drepturi de autor.

   • Tudor

    Domnule Cojocaru, explicați ce înseamnă să muți 10 miliarde lei de la investiții în creșteri de salarii IN SECTORUL PUBLIC și creșteri de pensii pentru dezvoltare, pentru locuri de muncă, pentru forța de muncă?

   • Domnule Cojocaru,

    Multumesc pentru raspuns.
    Deoareca imi dati un raspuns atat de promt si sistematizat, ma simt obligat sa va raspund la fel:

    1. Nu ma simt obligat in nici un fel. Poate numai de nivelul elevat al discutiei.

    2. IESIREA DIN INDIVIZIUNE este o procedura BINE-CUNOSCUTA in STIINTA SI PRACTICA DREPTULUI.
    Aceasta procedura se aplica si in divorturi sau mosteniri, dar si in orice FEL DE PROPRIETATE detinuta in COMUN, atunci cand PROPRIETARII-ASOCIATI decid sa iasa din acea asociarie.
    Acesta era cazul romanilor in anii 90.
    NU s-a decis o trecere de la proprietatea comuna la proprietatea privata individuala, asa cum ar fi fost normal prin procedura JURIDICA de IESIRE DIN INDIVIZIUNE, ci factori politici straini de acest NEAM au decis sa COMITA CEA MAI MARE EXPROPRIERE LA CARE AU FOST SUPUSI ROMANII IN TOATA ISTORIA LOR. Au fost EXPROPRIATI de rodul muncii lor de o jumatate de secol, cea care a adus CEA MAI PRODUCTIVA DEZVOLTARE din ISTORIA Romaniei.
    Acesti TRADATORI au decis INSTRAINAREA a ceea ce apartinea DE DREPT poporului ROMAN.

    ca trebuia lichidata proprietatea comuna si trebuie trecut la PROPRIETATEA PRIVATA INDIVIDUALA, A LOR, A ROMANILOR si in nici un caz CAPITALUL REAL nu trebuia VANDUT (PE NIMICA) unor persoane sau organisme romanesti sau STRAINE fara un REFERENDUM.
    VOINTA PROPRITARILOR DE DREPT, ROMANII, TREBUIA SA STEA LA BAZA ORICAREI INSTRAINARI DE CAPITAL REAL.
    Nici macar PAREREA ROMANILOR, adevaratii proprietari, nu a contat si cu atat mai putin ACORDUL LOR EXPRIMAT PRIN REFERENDUM.
    Dupa parera mea, exista baze juridice TEMEINICE pentru tragere la raspundere a celor care au procedat altfel si pentru RECUPERAREA AVUTIEI INSTRAINATE.

    Niscai juristi inteligenti, GHIDATI DE ACESTE PRINCIPII JURIDICE, ar putea ATACA, la tribunale internationale aceasta asa-zisa privatizare.

    IESIREA DIN INDIVIZIUNE era solutia de bun simt, eleganta si CU TEMEIURI JURIDICE DE NECONTESTAT.

    Din pacate, in anii 90, 91 si 92 dvs ati folosit termenul de IMPROPRIETARIRE, complet neadecvat deoarece acest termen NEGA, implicit, CALITATEA DE PROPRIETARI A ROMANILOR ASUPRA CAPITALULUI REAL acumulat in COMUNISM.

    Nu poti IMPROPRIETARI pe cineva cu ceea ce are, deja, in proprietate (comuna sau individuala).
    Poti face numai TRECEREA PRORIETATII DINTR-O FORMA (COMUNA) IN CEALALTA FORMA (INDIVIDUALA).

    Deci era vorba de o IESIRE DIN INDIVIZIUNE.

    Pornita CONCEPTUAL GRESIT, reforma dumneavoastra are rezultatul pe care il are. Previzibil, de altfel.

    3. Daca eu ar trebui sa aduc dovezi clare (nu indirecte) ca cehii aveau cunostinta de DOCTRINA DISTRIBUTIVISTA si dvs ar trebui sa aduceti dovezi clare (nu indirecte) ca cehii aveau cunostinta de Varianta Cojocaru in care vorbeati despre IMPROPRIETARIRE, adica de a da cuia ceva ce nu-i apartinuse SUB NICI O FORNA (COLECTIVA SAU INDIVIDUALA).

    Cuza a incercat sa faca IMPROPRIETARIRI. El a incrcat sa ia din proprietatea manastirilor si a boierimii fanariote si sa treaca pamant, in proprietatea taranilor.

    Cred ca, chiar daca ar fi avut cunostinta de Varianta Cojocaru, cehii tot la TEMEIUL JURIDIC oferit IESIREA din INDIVIZIUNE ar fi apelat. IMPROPRIETARIREA PRESUPUNE DOI PROPRIETARI, unul care renunta la proprietatea sa in favoarea altuia.
    IESIREA DIN INDIVIZIUNE are ACEIASI propritari atat la inceputul procesului (propritate comuna) cat si la sfarsitul procesului (proprietate individuala).

    4. In limba engleza sunt acceptati TREI TERMENI.
    Daca veti urma link-ul https://en.wikipedia.org/wiki/Distributism
    veti intalni acest citat – “Distributism (also known as distributionism[1] or distributivism)[2] is an economic ideology that developed in Europe in the late 19th and early 20th century based upon the principles of Catholic social teaching,”

    Va grabiti sa trageti concluzii…

    5. Domnule Cojocaru, la acest punct nu va raspund DE JENA pentru dvs.

    • Constantin Cojocaru

     Domnule Lazar,
     Îmi pare rău că tatăl meu a trecut la cele veşnice şi nu mai poate să vă spună cât de PROPRIETAR, în indiviziune, s-a simţit el devenind paznic la via plantată pe pământul de care el fusese expropriat prin…colectivizare.
     Oricum, trăiesc, încă, milioane de români care ne pot spune cât de propriatari s-au simţit ei asupra capitalului de care au fost expropriati de comunişti, prin naţionalizări şi cooperativizări, ca şi asupra capitalului – fabrici, uzine, bănci etc – acumulat din propfiturile întreprinderilor în care ei lucrau ca sclavi salariaţi!
     În comunism, cei mulţi nu sunt PROPRIATARI, sunt SCLAVI salariaţi.
     Constituţia comunistă, ca şi întregul eşafodaj juridic clădit pe temelia acestei Constituţii este o uriaşă farsă. Ca şi eşafodajul juridic clădit pe temeliile constituţiilor burgheze, oligarhice.
     Proprietatea în indiviziune se crează în baza unui contract încheiat între două persoane libere.
     Ce liberatate de a încheia contracte de indiviziune au avut cei care au fost expropriaţi de comunişti, sau cei care au fost obligaţi de comunişti să lucreze ca sclavi salariaţi, profiturile realizate prin munca lor fiind confiscate de aceiaşi comunişti şi transformate în capital aspra căruia sclavii salariati nu exercitau nici un fel de drepturi de propriatate, acestea fiind exercitate de nomenclatura partidului unic, adus la putere şi menţinut la putere de forţe străine.
     Să nu confundăm produsul cu ambalajul, fondul cu forma.
     În comunism, cei mulţi NU SUNT PROPRIATARI DE CAPITAL, de nici un fel. Nici în comun, nici în asociere, nici în indiviziune. Tot aşa cum nu sunt propriatari de capital nici în capitalismul oligarhic. În ambele situaţii, cei mulţi sunt sclavi salariaţi.
     În anul 1990, în România, singura soluţie care ar fi asigurat înlocuirea economiei comuniste cu o economie democratică era ÎMPROPRIETĂRIREA poporului cu întregul capital privatizabil al ţării.
     Nu ar mai fi rămas nimic pentru privatizare….prin vânzare, către străini.
     Capitalul rămas în proprietate publică ar fi fost inalienabil, iar cel intrat în proprietatea privată, apărat de o legislaţie adecvată, ar fi rămas, în veci, în propriatatea privată a celor mulţi.
     România nu ar mai devenit, niciodată, colonia transnaţionalilor.
     2. Poate faceţi o vizită la Ambasada Repubilcii Cehia şi întrebaţi de ce legea lor, adoptată în 1992, nu s-a numit legea…. ieşirii din indiviziune. Cu ocaza asta, aflaţi şi dacă eu am vizitat Ambasada la începutul anilor 90 şi care a fost obiectul acestor vizite.
     3. Istoria va stabili dacă reforma propusă de mine a fost şi este CONCEPTUAL greşită.
     Ceea ce ştim sigur este că, în anul 1990, în urma publicării proiectului de lege în ziarul ADEVĂRUL din 14 august, la redacţia ziarului au fost primite peste o jumătate de MILION de scrisori de susţinere, din care nu a fost publicate nici una, toate fiind trimise la crematoriu.
     Mai ştim, de asemenea, că, în anul 2010, Legea Cojocaru a strâns peste un milion de semnături de susţinere.
     Reforma propusă de mine nu a fost aplicată deoarece a fost şi este sabotată de cei care au interese contrare ei, de cei care au deposedat poporul român de capitalul acumulat în timpul comunismului şi de cel acumulat din profiturile realizate de acest capital după 1989.
     4. Ce ar fi dacă aţi trece, totuşi, peste JENA la care vă referiţi la pct 5 şi aţi redeschide cartea PRIVATIZAREA: DE CE? CUM? PENTRU CINE?, să verificaţi povestea cu editura şi cu ISBN, carte pe care nu se poate să nu fi citit-o, atunci, în 1990.

     • Soni

      Se schimba situatia, acum inteleg de ce tatal dumneavoastra a devenit paznic la pamantul domniei0sale. Fusese mare proporietar de terenuri, cu alte cuvinte.. mosier ! Oricum, la Beciu numai necunoscatorii scriu ca erau plantatii de vie . De porumb, grau, floarea soarelui, da!

      • Constantin Cojocaru

       Domnule Soni,
       1. Ati inceput sa aveti probleme cu citirea.Mosierii nu au fost…cooperativizati.
       2. Cand aveti timp, va invit la Beciu sa va arat plantatiile de vii ale consatenilor mei. Va arat si terenurile unde erau plantatiile de vii ale CAP-ului.

       • Domnule Cojocaru,

        Va multumesc pentru raspuns.
        Imi pare rau ca tatal dvs. a avut de suferit in timpul comunismului. Al meu a fast detinut politic si nu-mi strig durerile in piata publica.

        Aici este vorba de CAPITALUL REAL creat in timpul comunismului, nu de PAMANT care a fost creat CU MULT INAINTE (vreo 5 miliarde de ani) si al carui regim de proprietate era mai mult, sau mai putin clar.

        Daca nu se ia in considerare Constitutia Comunista atunci atat Sami Brukner alias Silviu Brucan cat si Petre Roman alias Petre Newlander AU AVUT DREPTATE si romanii NU AU TEMEI LEGAL sa ridice pretentii asupra PROPRIETATII CAPITALULUI
        REAL CREAT IN COMUNISM.

        Legea 15/1990, cunoscuta si ca Legea Brucan este perfect JUSTIFICATA.

        Daca asa puneti problema, in 90 ati pornit la o lupta GATA PIERDUTA si nu inteleg de ce va aflati pe partea ASTA A BARICADEI. Incerc cu greu sa-mi reprim ideea ca ati AVUT MISIUNEA (divina!?!) de a prelua aceasta “PROBLEMA” cu scopul de a o face sa esueze.

        Daca Constitutia Comunista nu este TEMEI DE DREPT, nimeni nu poate ridica pretentii de proprietate, cu exceptia STATULUI ROMAN, indiferent de coloratura lui.

        Eu RAMAN LA PAREREA mea. Statul comunist roman A FOST MEMBRU ONU, A AVUT RELATII DIPLOMATICE CU TOATE MARILE STATE ALE VREMII (capitaliste sau necapitaliste), A FOST RECUNOSCUT PE PLAN MONDIAL CU TOT CU CONSTITUTIA SA.

        Drept consecinta, constitutia din acea perioada ESTE IZVOR DE DREPT.

        In ceea ce priveste sursa de inspiratie a cehilor, cand si-au elaborat legea de reglementare a proprietatii in perioada post-comunista, constat ca nu puteti produce DOVEZI cum ca Varianta Cojocaru a fost MUZA.

        Faptul ca in Romania, in epoca, s-au publicat articole si articolase, volume si volumase NU CONSTITUIE O DOVADA. Lavoiser si Lomonosov au ajuns la aceleasi concluzii stiintifice, independent unul de celalalt.

        Singura dovada valida ar fi o declaratie a unui oficial ceh care a participat la elaborarea legislatiei lor cu privire la regimul proprietatii si care sa indice Varianta Cojocaru ca sursa de inspiratie.

       • Soni

        N-am ce va face ! Daca semnati ca primarul orice inainte de a fi citit materialul,…
        “simţit el devenind paznic la via plantată pe pământul de care el fusese expropriat prin…colectivizare “.
        Cat despre pct 2 am timp suficient pt acest site si zaiberul de la Beciu, care nu stiu zau cat profit net aduce cultivatorului.

       • Soni

        Vai de mine ! Nici nu observasem ca v-ati redobandit “cetatenia” de Beciu !

       • Constantin Cojocaru

        Domnule Lazar,

        1.Poate aduceti ceva dovezi care să ateste că, în 1990, nu eu ci dumneavoastră vă luptaţi cu Brucan, cu Roman, cu Severin, cu Coşea şi alţii ca ei pentru drepturile de proprietate ale românilor asupra capitalului acumulat de ei până în anul 1990. Eu am dovezi. Ele se găsesc publicate pe acest site. Ale dumneavoastră unde pot fi găsite?
        2.Ca să-şi recapete drepturile de proprietate asupra capitalului de care fuseseră deposedaţi de regimul comunist, românii, ca şi celelalte popoare scăpate din lagărul comunist, nu aveau nevoie de TEMEIUL LEGAL reprezentat de Constituţia comunistă şi de sistemul juridic construit pe temelia acestei Constituţii. Ei aveau TEMEI REAL să-şi revendice dreptul de proprietate asupra capitalului de care fuseseră deposedaţi prin naţionalizări şi cooperativizări, ca şi asupra capitalului acumulat din avuţia creată de ei sub regimul comunist, de care au fost deposedaţi ABUZIV de regimul comunist.
        Datorită existenţei Variantei Cojocaru nimeni nu va putea afirma că poporul român nu şi-a revendicat dreptul de proprietate asupra întregului capital existent în România la data de 22 decembrie 1989.
        3. A fost vorba că discutăm cu ARGUMENTE, nu cu insinuări şi acuzaţii nesusţinute de fapte.
        4. Referitor la Cehi, la Lavoiser, Lomonosov şi la Varianta Cojocaru, rămâne DOVADA că Varianta Cojocaru a fost publicată în ziarul ADEVĂRUL din 13 februarie 1990, în timp ce legea privatizării adoptată de Parlamentul ceh a fost publicată în anul 1992. Rămâne şi DOVADA că cele două variante sunt aproape IDENTICE. Rămâne şi DOVADA că, astăzi, rata sărăciei în Cehia este cea mai mică din Uniunea Europeană, în timp ce rata sărăciei în România este cea mai ridicată.
        Restul este hai să discutăm discuţii..

      • Petrache Boboc

       Ca de obicei, domnul Soni este *Gică Contra*: face deliberat confuzii, având scopul denigrator și forțând o contradicție vulgară/bădărană.

       • Soni

        Ca liber cugetator sau “badaran” ma simt in largul meu, avand in preajma oameni de tip nou creati de regimul trecut !!!!!!

       • Soni

        Ca “badaran” ma simt in largul meu, avand in preajma oameni de tip nou ,creati de regimul trecut !!!!!!

    • Soni

     Vazut-am ca n-ai raspuns ! A raspuns
     altcineva !!!

 • Tudor

  Romania, Coreea de Nord a Europei.
  Am observat ca 10 miliarde lei din buget au fost mutati de la investitii catre cresteri de salarii in sectorul public si cresteri de pensii. In loc sa investeasca, sa fie create noi locuri de munca, reale, in sectorul privat de care e atat de multa nevoie, sa dezvolte o tara” rupta-n cur de foame” cum e Romania, majoritatea populatiei, CIUMA ROSIE reteaza orice sansa celor care ar trebui sa fie cel mai important element de dezvoltare; sectorul privat.
  CIUMA ROSIE II INVITA AFARA DIN TARA pe cei aflati in cautarea unui loc de munca sau pe cei care vor sa isi schimbe locul de munca, sa munceasca mai mult si sa castige mai bine.
  CIUMA ROSIE VREA SA FIE PASTRATE FILIATIILE NOMENCLATURISTE, NEOCOMUNISTE, SA RAMANA REPETENTII DE DRAGNEA, TARICEANU SI ACOLITII LOR angajati, promovati si mentinuti in funtie pe baza de nepotisme, pile, relatii, cumetrii, recomandari.
  Pentru cei care mai au ceva in creier si care au inteles ca Romania e Coreea de Nord a Europei, ca nu se va schimba nimic in bine, PLECATI DRACU DIN PUTREGAIUL ASTA DE TARA.

  • Vasilica-Mihaita, deja aveai un nickname pregatit – ERAI SI TUDOREL!

   Brava vasilica!

   Mie mi se pare ca fostul tau stapan, Basescu, i-a invitat, explicit, pe romani sa plece din Romania.

   Similaritatea cu Coreea de Nord este FORTATA!

   Coreenii au BOMBA NUCLEARA. Noi nu o avem.
   Noi avem cea mai calificata si cea mai productiva parte a FORTEI DE MUNCA plecata peste hotare – sluga la darloaga.
   Coreenii, chiar daca ar vrea, NU AR PUTEA PLECA PESTE HOTARE (LE LOR), DEOARECE SISTEMUL LOR SOCIAL-POLITIC NU PERMITE ACEST LUCRU.

   mihaita-vasilica-tudorel, tot in LOZINCI te exprimi!Asta ai invatat la cursurile de formare (ca agitator), asta faci.

   Se pare ca Varianta Cojocaru este unul dintre domeniile care TI-AU FOST REPARTEZATE si NU AI VOIE SA RENUNTI.

   Spor la PROPAGANDA!

   • Tudor

    INVESTITII, INVESTITII, INVESTITII, LOCURI DE MUNCA, BINE PLATITE, CONCURENTA LOIALA, COMPETITIVITATE, PERFORMANTA, AVANTAJ COMPETITIV, DEZVOLTARE
    Lazarica, ai vazut la Ciuma Rosie ceva de genul?
    Ce se mai aude cu marele fond suveran de investitii?
    Si un copil de 3 ani isi da seama ca e copiat de la proiectul lui Cojocaru.
    Ce HAL DE MINISTRU AL MUNCII e ala care vorbeste numai de pensii? :) )
    NU E SUFICIENT DE CLAR CA POLITICA E DE A CONTINUA DEPOPULAREA TARII INCEPUTA DE CIUMA ALBASTRA prin gonirea fortei de munca active din tara?
    http://www.zf.ro/opinii/romania-este-strivita-intre-it-isti-si-ingineri-la-o-extrema-si-paznici-si-videochat-la-cealalta-extrema-la-mijloc-nimeni-nu-vrea-sa-lucreze-pe-salariile-actuale-si-cere-1-000-de-lei-in-plus-16731910
    Lazarica stii ca acum un an, cel mai mare investitor in romania au fost cetatenii romani care muncesc in strainatate si trimit banii in tara.
    CONSTIENTIZEZI, CAT DE PUTIN, CE NE SPUNE ASTA DE SITUATIA DRAMATICA DIN TARA.
    in ce tara din lumea civilizata sunt atat de multi angajati in serviciile secrete ca in romania, cati bani mananca? In nicio tara civilizata.
    In rusia sovietica gasim asa ceva si in coreea de nord.
    In ce tara civilizata cel mai mare antreprenor, cel mai bogat om e un analfabet, ION TIRIAC.
    eL A SPUS CA NU I-A PLACUT SCOALA, CA EL ARE SCOALA VIETII, INIMAGINABIL. cUM A AJUNS?
    DOAR IN RUSIA MAI GASESTI ASA CEVA SI IN COREEA DE NORD, DACA SE VA DEMOCRATIZA.
    CATI DIN CEI CARE AU PLECAT DE JOS IN ANTREPRENORIAT, PE BUNE, FARA COMBINATII, SUNT IN TOP 300?
    NICI UNUL. DE CE? ECONOMIA, CA SI IN RUSIA, E IN MANA SECURISTILOR, NOMENCLATURISTILOR
    Reiterez ceea ce am spus anterior; Actuala Romanie e Uniunea Sovietica si Coreea de Nord a Europei. Cine are putin creier sa plece dracului din putregaiul asta infect si daca va acumula capital, in generatii, sa vina si sa treaca cu tancul peste toti cominternistii astia care stapanesc tara in cel mai barbar stil.

  • mihaita, vasilica, tudorel, ciuma rosie nu mai este rosie de mult.

   S-a inegrit.

   Ciuma NEAGRA (BUBONICA) este adusa la noi de vantul care bate, de aproape 30 de ani, de la apus…

   Ciuma bubonica (NEAGRA) este MORTALA pentru Romania.

   • Nu avem ANTICORPI si nici VACCINURI pentru CIUMA NEAGRA nu se produc.

    • tu, mihaita, vasilica, tudorel, esti un AGENT PATOGEN pentru CIUMA NEAGRA!

     • Metoda “TINTELOR FASE”, mihaita, vasilica, tudorica!?!

      • mihaita-vasilica-tudorica, abati atentia de la adevarata tinta – VESTUL NE-A TRANSFORMAT TARA INTR-O VACA DE MULS SI NE JEFUIESTE FARA JENA – catre o tinta falsa.

       “Ciuma rosie” (ponta, tariceanu, dragnea si cine mai vrei tu) s-a transformat demult in CIUMA NEAGRA alaturi de johannis, ludovic (si cine mai vrei tu – ROMANI VERZI – vestul nici nu mai este interesat sa salveze APARENTELE, isi numeste DIRECT agentii in posturi cheie).

       Cele doua “ramuri” ale CIUMEI BUBONICE SE BAT INTRE ELE pentru a demonstra STAPANILOR DE LA VEST care le SERVESTE MAI BINE INTERESELE, creind astfel si o APARENTA DE DEMOCRATIE.

      • Tudor

       Nu e nici un Vasilica NOMENCLATURIST SOVIETO-COREEAN.
       Eu scriu comentarii pe acest site de cel putin 5 ani de zile.
       Ceea ce am spus e ceea ce se intampla in mod real.
       Eu nu am avut, nu am si nici nu voi avea vreo legatura cu mizeriile de partide politice, inclusiv CIUMA ALBASTRA – GALBENA, ASA ZISA DREAPTA, care a nenorocit, a pus pe butuci tot, inclusiv scursura de fost presedinte.
       Comenteaza tu, MARE SPECIALIST, CARE VA FI IMPACTUL IN ECONOMIE, ASUPRA LOCURILOR DE MUNCA, ASUPRA DEZVOLTARII…. ACEASTA MASURA LUATA DE CIUMA ROSIE, de a reteza din oportunitatile fortei de munca.
       Am inteles ca e cea mai mare suma luata de la investitii din 90 pana acum
       ARGUMENTEAZA NOMENCLATURIST SOVIETO COREEANO-BASIST-PSDIST.
       AMBELE CIUME, ATAT CIUMA ALBASTRO-GALBENA, DE ASA ZISA DREAPTA, care a dezVoltat prin investitiii, locuri de munca, ARDEALUL SI TIMISOARA; cluj, arad, timisoara, SIBIU…
       (DU-TE ACOLO NOMENCLATURISTULE SA VEZI CE S-A INTAMPLAT IN MOD REAL), AFILIATA LA VEST, CAT SI CIUMA ROSIE care, nu doar ca nu a dezvoltat nimic, A LUAT 10 MILIARDE DIN BUZUNARELE FORTEI DE MUNCA ACTIVE, LE-A DAT O LOVITURA DE CIOCAN SI II GONESTE DIN TARA, O CIUMA ROSIE RACORDATA LA VALORILE SOVIETICE, ACTUALA RUSIE, NORD COREENE( NU CEEA CE PREZINTI TU DIVERSIONIST COMUNIST), TURCIA, ORIENT, SIRIA.. CONLUCREAZA,
       SUNT MANA IN MANA, AMBELE CIUME, IN TOTALUL DEZINTERES AL FORTEI DE MUNCA ACTIVE, CEA MAI IMPORTANTA.
       Vomit pe tot ce inseamna decidenti in PUTREGAIUL ASTA DE TARA, ATAT DE LA CIUMA ROSIE, CAT SI DE LA CIUMA ALBASTRO-GALBENA
       ROMANIA E TERMINATA, NICIO SANSA NU ARE

       • mihaita, vasilica, tudorel nu-ti poti ascunde identitatea.

        Stilul tau LOZINCARD (invatat la scoala de agenti de influenta) TE TRADEAZA.

  • NICU DORUS GALATI

   Tudor,

   Daca esti TUDOR BARBU , TACI DRACULUI DIN GURA.

   Daca nu cer scuze.

 • DOUA IDEI 2 OAMENI .

  ERI, MAI TOATE TELEVIZIUNILE, AU COMENTAT, DECLARATIILE RECENTE, AL CELOR 2 MARI AI LUMII, RESPECTIV DOMNUL PRESEDINTE AL AMERICII SI DOMNUL PRESEDINTE AL COREEI DE NORD.

  MAI TOTI ANALISTII POLITICI T.V.AU INTORS~O PE TOATE FETELE STIREA, SPUNIND TOT FELUL DE LUCRURI,NUMAI CEIA CE TREBUIA SA SPUNA N~AU SPUS,…. ?

  DOMNII ANALISTI T.V. AU SPUS MAI TOTI CA, KIM, AR FI DUS CU CAPUL, IAR DOMNUL TRUMP, AR FI SPUS CA, RUSII SI CHINEZII, SA INTRVINA PE LINGA KIM ….

  NICI UN ANALIST POLITIC T.V. NU A SPUS CA, CEI DOI MARI, AR TREBUII SA STEA LA MASA TRATATIVELOR, PEHTRU A DISCUTA CONFLICTUL CE EXISTA,IN CIUDA FAPTULUI CA, TRUMP IN DECLARATIA SA ULTIMA, A SPUS CUM CA, ~ COREEA DE NORD, NICI NU V~A PUTEA LANSA RACHETA NUCLEARA CA VAFI DISTRUSA, INAINTEA ACESTEI LANSARI….

  MULTI COMENTATORI T.V. AU ANALIZAT ACEST MESAJ, SPUNIND, CAM CU O JUMATAE DE GURA CA, TREBUE ANIZAT NESAJUL DOMNULUI PRESEDINTE TRUMP, CHIAR SI LA VIRGULA, DAT FIIND SITUATIA INCORDATA A CELOR 2 MARI…….

 • CUTREMUR .

  ~ DECE SA NU FIM DREPTI SI SA NU RECUNOASTEM CA, ACESST SAIT AL DOMULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, NU A MAI POMENIT UN ASTFEL DE CUTREMUR DE GRADUL DOI, INITIAT DE CATRE DOMNUL CHEJNEANU TEOFIL.

  AR TREBUII CA MINISTERUL INVATAMINTULUI, SA CULEAGA TOATE SCRIERILE DOMNULUI CHEJNEANU TEOFIL SI SA LE BAGE IN MANUALELE DE ISTORIE ALE SCOLILOR…

  STIMA .

  • Cele de mai sus ne obligă să punem o întrebare, pe care să n-o lăsăm fără răspuns: de ce are nevoie evreimea mondială de un „Israel de rezervă”? Îl rog pe cititorul acestor pagini să facă un exercițiu de imaginație și să se închipuie pentru câteva minute că ar trăi în Israel, ba chiar că ar fi un important lider sionist, eventual unul dintre cei șapte înțelepți ai Sionului, preocupat profund de soarta evreilor, a Israelului. Cu minime cunoștințe despre viața din Israel, îți dai totuși seama că acest stat nu are nici pe departe un viitor asigurat. Acest viitor este dependent aproape în totalitate de sprijinul SUA și, oarecum, al Europei Occidentale. Acest sprijin, ca orice lucru omenesc, nu are asigurată perenitatea. E mult mai sigură, mai sigur …perenă, adversitatea plină de resentimente a lumii arabe. În confruntările armate de până acum, Israelul a ieșit biruitor, ceea ce nu a fost fatal ori catastrofal pentru nici un stat arab. Dar ziua când a 7-a sau a 70-a confruntare militară se va încheia cu înfrângerea Israelului de către arabi, acea zi va fi fatală pentru Israel! Cu consecințe, foarte probabil, ireparabile…

   • Când am fost senator (1992-96), în comisia de politică externă din care făceam parte s-a dat avizul pentru un acord între statul român și statul israelit, prin care noi acceptam să găzduim, într-un caz de forță majoră, circa 300.000 de evrei, bătrâni, femei și copii. Ni s-a dat și explicația: 300.000 este capacitatea de găzduire a hotelurilor de pe litoral sau din România. A fost primul pas. Nu a fost mediatizat acest acord, dar eu nu am făcut din asta un secret. Precizez: în comisie eu am fost de acord cu acest aranjament, menționând că, de va fi cazul, aceeași să fie disponibilitatea noastră și pentru ceilalți beligeranți. Azi, dacă aș mai participa la o astfel de dezbatere, aș pune o condiție: statul evreu să-și ceară mai întâi scuze pentru minciunile referitoare la așa zisul holocaust din România! Și să aducă mulțumiri publice pentru politica lui Ion Antonescu față de evrei! După aceea, dar numai după aceea, mai vedem cum facem și cu acordul respectiv… Așadar, încă de pe atunci se lua în calcul un scenariu catastrofic pentru Israel. Nu este decât firesc pentru niște guvernanți dedicați funcției lor să ia în calcul orice eventualitate. Un alt motiv de îngrijorare pentru un voitor de bine al Israelului este, se pare, prognoza meteo – dacă o putem numi așa, pe următoarele decenii, secole chiar. Pare a fi îngrijorătoare pentru toată planeta. Condițiile

    • Ce am postat mai sus sunt doar doua pasaje din link-ul postat. Mai “interesante”!

     • Prin politica de de-românizare a României este evident că se produce un vid demografic de care cineva de pe planetă va profita, mai devreme sau mai târziu. Cel mai logic este să profite de acest vid demografic cei care l-au creat… Adică evreii. Mai ales că nu ar fi prima dată când prezența masivă a evreilor în România se încearcă a fi explicată ca efect firesc al densității demografice din România, sub media mondială și europeană… S-au produs alți pași mai departe, în aceeași direcție și în mare taină, printre care și încetățenirea a sute de mii de evrei. Aceștia, sute de mii de evrei, azi nu mai au nevoie de niciun acord bilateral ca să descindă în România și nici de cazarea oferită de guvernul român. Guvernul român le-a oferit acestor evrei posibilitatea să-și cumpere care un apartament, care o vilă, care mai multe… Unii zeci de hectare de teren, alții sute sau chiar mii de hectare… Ei sunt acasă aici, în România, fără ca noi să știm, fără să fim întrebați, fără să ni se ceară voie! Și mai ales fără să știm exact câți evrei sunt în România! În nicio țară numărul exact al evreilor nu este cunoscut. În România interbelică se vorbea de câteva sute de mii de evrei, dar se pare că erau două milioane, după aprecierea celui mai important evreu, Mihail Sebastian, și a românului cel mai important, Corneliu Zelea Codreanu. Din informațiile mele, primite neoficial dintr-o sursă prezidențială, într-o primă etapă vor fi un milion de evrei, încetățeniți în România și Moldova. Iar dacă “facem ciocu’ mic”, drept răsplată vom fi lăsați să ne unim cu basarabenii și cu toții să le fim în eternitate recunoscători evreilor, autori ai unirii cu frații noștri de peste Prut… Ei, alde

     • NICU DORUS GALATI

      Salut TEO,

      Ma bucur sa vad ca faci comentarii iar.

      Te salut.

  • Poate citeste si “Decebal” acest link si ne lasa cu furtuna din Timisoara. Asa sa nimerit sa fie acolo furtuna, nicidecum sa fie “razbunarea lui Dumnezeu”.Sau poate are vreo “explicatie” logica pentru uraganele si tornadele din S.U.A. , acest “Decebal”. Eu cred ca a cam lipsit la orele de fizica sau nu a fost atent in timpul acestora.

   • Tot In anii 90, niscai MAUCUTE, plime de “duhul sfant”, strigau in gura mare despre NOUL IERUSALIM care urma sa APARA IN ROMANIA.
    Atunci, cred, s-a incercat si sfintirea unei/unor manastiri cu hramul “NOUL IERUSALIM”.
    Stiau ceva aceste maicute sau erau numai un instrument de MANIPULARE pentru A PREGATI OPINIA PUBLICA JN MOD POZIzIV pentru mutarea Ierusalimului on Romania.

    • Aceste maicute avusesera “O REVELATIE” – Ierusalimul urma sa se mute IN ROMANIA.

 • TIMISOARA ~3~

  ~ SE FORMEAZA ANTICICLONUL IN MAREA MEDITERANA, TRECE PE DEASUPRA FOSTEI JUGOSLAVII, SE INDREPTA CATRE UNGARIA, NU SE INTIMPLA MAI NIMICA IN ACESTE TARI CALCATE DE ACEST CICLON SI O ARIPA A CICLONULUI DE INDREAPTA SPRE TIMISOARA SI FACE RAVAGII APOCALIPTICE IN ACEST ORAS AL REVOLUTIEI INCARE MARII INVATATI AI METEOROLOGIAI NU~SI POATE ESPLICA ? ? ? ? ? …..

  ACOLO UNDE STIINTA NU POATE DA EXPLICATII, IN MOD SIGUR ESTE MINA NEVAZUTA A LUI DUMNEZEU, CEL PE CARE L~AM CAM UITAT, SI CARE AR TREBUE SA~L INBRATISAM CERINDU~I SA~I ERTARE DE PACATELE NOASTRE CE LE~AM FACUT…

 • TIMISOARA ~2~

  DE FELUL CUM AU RELATAT SPECIALISTII IN MATERIE, RESPECTIV METEOROLOGI ERI, REZULTA CA, FENOMENUL DE FURTUNA A APARUT INSTANTANEU, PE LOC SI DIN SENIN, IN TIMISOARA REVOLUTIONARA, UNDE ACESTI SPECIALISTI IN MATERIE, NU AU AVUT POSIBILITATEA DE~A PUTEA DEPISTAT ACEST FENOMEN INSTANTANEU DE FURTUNA,MAI DIN TIMP, *FURTUNA CU VINT PUTERNIC DE 80 KM/ORA), PENTRU CA ACESTI SPECIALISTI METEOROLOGI, SA POATA ALERTA POPULATIA ORASULUI TIMISOARAD PENTRU CA ACEASTA, SA SE POATA ASCUNDE, IN CASE, SAU ADAPOSTURI, FAOT CE A AVUT DREPT CONSECINTA, MORTI SI RANITI…

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, CINEVA ACOLO SUS, IN CERURI, SE PARE CA, ARE CEVA CU TIMISORENII ?….

  • Care Timisoara REVOLUTIONARA?

   Cu popa ungur care a dat SEMNALUL LOVITURII DE STAT?

   Cu mortii scosi din MORGA si pusi pe strada sa infurie meltenii?

   • De fapt sa infurie cateva zeci de mii de TURISTI STRAINI!

    Cati au ajuns in perioada aia in Timisoara…

    • Majoritatea, vorbitori de limba Romana.

     Au STAT IN Romania un an INTREG, ca sa se asigure ca Romania e pe MAINI BUNE, adica PE MANA COZILOR DE TOPOR.

 • APEL IMPERATIV ,

  ROG RESPECTOS CA, TOTI POSTACII, DE PE ACEST SAIT, SA DESCHIDA SAITUL DOMNULUI COSTI POPA, LA SUBTITLUL ,,PRIETENI” SI SA ASCULTE VERSURILE DE IMPORTANTA ISTORICA SI PATRIOTICA,ALE DOMNULUI RADU PIETRARUL (fost actor la serialul T.V. ,,Tanta si Costel” )…

  STIMA ,

  • Unde gasim acel site?

   Domnule, ne dai si noua un link?

 • TIMISOARA .

  FURTUNA DE ERI, DESLANTUITA DIN SENIN, IN ORASUL REVOLUTIONAR TIMISOARA, CU ACOPERISURI DISLOCATE DE PE CASE SI CHIAR BLOCURI, CA SI COPACI SMULSI DIN RADACINA, O FI SEMN DUMNEZEESC CA, NE~AM OMORIT MAI MEREU CONDUCATORII ?…SAU ESTE UN PRELUDIU AL MULT TRIMBITATEI SI ASTEPTATEI APOCALIPSE ? ? ? ? ? ….

 • DOUA IDEI DOI OAMENI ,

  AMBI ZANGANE ARMELE, IN CHEIA RAZBOIULUI RECE CIT SI IN CHEIA RAZBOIULUI CLASIC, NE LUND IN CONSIDERATIE CA IN MOMENTUL DE FATA NE GASIM IN SFERA RAZBOIULUI ATOMIC, RAZBOI IN CARE CEL, CE DA PRIMUL BOMBA ATOMICA ACELA V~A CISTIGA RAZBOIUL….

  DE~SI IN CAZUL UNUI ASTFEL DE RAZBOI ATOMIC,TOATE POPOARELE LUMII VOR AVEA DE SUFERIT SI VOR PIERDE…. NU VAD NICI O TARA, CE DETINE FORTA NUCLEARA, CARE SA INTERVINA PENTRU AI ADUCE LA MASSA TRATATIVELOR PE CEI DOI INFIERBINTATI ? ? ? ? ? …..

 • DOUA IDEI 2 OAMNI ,

  PRESEDINTELE AMERICII ,

  ~ SINTEM PREGATITI PENTRU VRE~O NECUGETARE A COREI DE NORD…..

  PRESDINTELE COREI DE NORD ,

  ~ DACA VOM FI ATACATI, VOM RIPOSTA PUTERNIC…

  • Deocamata nu va fi razboi.
   Si Trump, si Kim trebuie sa-si arate muschii in fata popoarelor lor.
   Demonstratii de culturism…

 • PENTRU DOMNUL PETRACHE BOBO ,

  EU, DOMNULE PETRACHE BOBOC, NU CA, NUMAI POT DORMII DIN CAUZA ALTORA ? CI OBSERV CA, DE FELUL CUM SE CINTA IN AFARA TARII NOASTRE, CAM ASA SE JOACA AICI LA NOI ACASA ……

  MIE UNUL NU IMI ESTE INDIFERENT, DE CEIA CE SE INTIMPLA IN FRANTA SI CHIAR GERMANIA, DEOARECE AICI SE PUN LA CALE, MAI TOATE DEMERSURILE POLITICE ALE EUROPEI, PRINTRE CARE SI DEMERSURILE POLITICE, DIN TARA NOASTRA ……

  • Petrache Boboc

   Aveți perfectă dreptate că acolo sunt trase sforile războiului economic. Noi, ca cetățeni avem drepturi și obligații…

 • Culmea TEMBELISMULUI este sa strigi JOS COMUNISMUL intr-o tara DEVASTATA DE CAPITALISM.

  • De fapt, E CULMEA MANIPULARII.

   • …prin fixarea de TINTE FALSE.

    • Hei ADMIN!

     De ce te joci?

     Imi iei postaeile si le pui in gura altora.

     Nu te mai juca cu copy-paste…

   • …prin fixarea de TINTE FALSE.

    • …pentru MELTEANUL roman…

     • …care abia asteapa sa i se spuna “SO!”…

      • …sa sara, sa MUSTE!

       • Sa sfasie BEREGATILE indicate de “FORMARORII DE OPINIE”.

 • PENTRU DOMNUL LAZAR I ,

  DE MULLT ASTEPTAM EU ACEST MESAJ ISTORIC DIN DATA DE 14 SEPTEMBRIE a.c.EXPUS CU ATITA ACURATETE DE CATRE DOMNIA VOASTRA ….

  PRECIZATI IN MESAJ, PERFECT DE CLAR CA, MAI MARII MAI MARILOR LUMII, SINT CEI CE PRIN PUTEREA ECONOMICA, CE O DETIN POT INFLURNTA, SI PUTEREA POLITICA A TARILOR LUMII…

  NUMAI CA ACESTE PUTERI ECONOMICE, UITA CA LUMEA S~A INMULTIMT, TOTALIZIND O CIFRA DE PESTE 7 MILIARDE DE SUFLETE IN CARE TOT ACEST NOROD, POTE DEVENII O FORTA NIMICITOARE, A CELOR AVUTI ….

  UN EXEMPLU CONCLUDENT, IL CONSTITUE COREEA DE NORD CE~A CARE ORICID PRIN BOMBA ATOMICA SI CU HIDROGEN CE O DETINE, POATE ARUNCA PLANETA IN AER…..

  TOCMAI DE LA ACEST EXEMPLU,CE IL SESIZAM CU TOTII, TREBUE CA MARII MAGNATI AI LUMII, SA TRAGA INVATAMINTE, SI SA INTELEAGA CA, POPOARELE LUMII, S~AU DESTEPTAT SI CA ORICIND ,,APOCALIPSA ATOMICA” II POATE NIMICII NU NUMAI PE EI, CEI AVUTI, CI SI PE EI, CEI NEAVUTI……

  SINGURA SOLUTIE E DE~A STA CU TOTII LA MASA TRATARIVELOR,ATIT CEI BOGATII, CIT SI CEI SARACII DEOARECE ATIT UNII CIT SI CEILATII, DETIN INFRICOSATOREA BOMBA ATOMICA SI CU HDROGEN….

  STIMA .

  • E putin spus ca INFLUENTEAZA politica statelor si a lumii.
   Ei, din pozitia de OLIGARHI cum n-a mai cunoscut istoria, DICTEAZA TOATE POLITICILE, tinand cont numai de interesele lor si CALCAND IN PICIOARE, fara scrupule, INTERESELE CELOR MULTI SI PAUPERIZATI (SARACITI).

 • SPATIUL SCHENGHEN ,

  VACA DE MULS ?… E PUTIN SPUS…. ~ MAI DEGRABA ,,COLONIE”, FURNIZOARE DE MATERII PRIME SI FORTA DE MUNCA CALIFICATA EFTINA…

  CUM ,,COLONIILE” SINT INTERZISE DE O.N.U SINGURUL LUCRU CE NE RAMINE DE FACUT, ESTE SA NE,

  ,,D E C O L O N I Z A M”

  TOCMAI DE ACEIA, SE INPUNE CA TOTI PATRIOTII CE SIMT ROMINESTE DIN TARA, TREBUE SA, NE UNIM FORTELE, SI SA LUPTAM FATIS, PENTRU INDEPENDENTA TARII, NUMITA INCA ROMINIA…

  • Domnule, tot eu am lansat, tot aici, sub un alt pseudonim, ideea ca Romania a DEVENIT O COLONIE.
   Aceasta idee a fost preluata de economistul Serbanescu si a fost diseminata prin televiziuni.

   • Soni

    Si uite asa, te-ai mai dat odata peste cap !!!

 • Soni

  Ca liber cugetator, niciodata nu m-a dus gandul a aspira sa devin lider cugetator !

 • Soni

  Traditional astazi era prima zi de scoala : deputati si senatori ” pune-ti mana pe carte” , altfel riscati repetarea … mandatului !

 • FRANTA ~2~

  COLAC PESTE PUPAZA A MAI APARUT LA ORIZONT SI PRIMUL TERORIST , DUPA SCURTUL TIMP SCURS, DE LA ALEGEREA DOMNULUI PRESEDINTE MACRO.

  EU, AM PRECIZAT, INCA DIN PERIOADA ALEGERILOR, CIND URMARE, DECLARATIEI POLITICE FACUTE DE DOMNUL MACRO, CUM CA NU V~A FACE NICI O SCHIMBARE IN SISTEM, ASA CUM VROIA DEALTFEL, SA O FACA DOAMNA LOPEN, SUBSEMNATUL SPUNIND CA CA V~A AVEA DEAFACE IN CONTINUARE CU TERORIM, DACA IN FRANTA NU SE V~A SCHIMBA NIMIC IN SISTEMUL POLITIC…

  IATA CA PREVIZIUNILE FACUTE DE SUBSEMNATUL IN PERIOADA ALEGERILOR PREZIDENTIALE AU INCEPUT SA SE ADEVEREASCA…..

  CEIA CE ESTE MAI GRAV SI TRAGIC, E CA, NU SUFERA EI, CONDUCATORII,EFECTELE TERORISMULUI, CI SUFERRA PLEBEA NEVINOVATA, RESPECTIV POPORUL….

  • Petrache Boboc

   Domnule Decebal nu dormi liniștit DE GRIJA ALTORA! Hai să ne vedem de curtea noastră și SĂ O CURĂȚĂM.

 • Germania, Belgia, Olanda si Austria nu sunt de acord cu intrarea Ro in sptiul Schengen.
  Normal, pentru vest Romania NU ESTE DECAT O VACA DE MULS.
  Cine-si baga vaca in casa!?!
  Vaca trebuie sa RAMANA in GRAJD.

 • Petrache Boboc

  Un agent nenorocit, care semnează Vasile, trăncănește că doar mafia PSD-istă terorizează ECONOMIA și VIAȚA ROMÂNILOR. După cum este cunoscut OU 13/2017 a provocat o revoltă publică susținută de tembeliziuni și de USR-Soroș (cu vreo 1700 de membri și 8% aleși). Subtil, prin alte mijloace, cozile de topor aflate în pușcării devin grațiați și scoși pe ușa din dos – fără să plătească toate daunele și fără confiscarea averilor ilegale colosale. La CE AU FOLOSIT MANIFESTAȚIILE DÂMBOVIȚENE DIN IANUARIE 2017? LA CONTINUAREA VICLENIEI GUVERNANȚILOR TRĂDĂTORI, CORUPȚI ȘI CU JURĂMINE FALSE.
  Este recomandabil să ne reamintim ADEVĂRUL despre cine sunt cozile de topor și ale căror TRANSNAȚIONALE:
  https://www.cocoon.ro/nu-vei-afla-din-presa-oficiala-asa-ceva-niciodata-habar-nu-aveai-cine-a-tras-sforile-in-romania-dupa-1989-informatii-care-iti-fac-parul-maciuca/
  În curând vom aniversa un CENTENAR, dar câți români cunosc ADEVĂRATA HARTĂ A ROMÂNIEI? Guvernanții au obligația disoluției României și să împiedice întregirea conformă cu actele juridice internaționale.
  Subiectul merită completat.

  • Petrache Boboc

   Reconstituirea reparatorie a jafului teritorial stabilit prin înțelegerea SECRETĂ A MARILOR CRIMINALI Stalin și Hitler la data de 23.08.1939 nu preocupă guvernele de la București conduse de trădătorii și jefuitorii României.
   Nici măcar la ONU reprezentanții României nu au schițat vre-un gest în ultimii 27 de ani.
   Dacă poporul român din ambele țării (Moldova este o ficțiune colonială) desființează frontiera impusă, ne-am procopsi în țară cu DOUĂ BAZE MILITARE INAMICE: US-Rusia! Coada de topor Dodon nu vrea să-și trimită prietenii acasă – cu gloanțele lor – pentru că nu ar mai avea susținere dictatorială, dar cozile de topor de la Buburești oare de ce sunt înfricoșați?

 • FRANTA .

  FRANCEZII S~AU CAM DUMERIT PE CINE AU ALES CA PRESEDINTE AL FRANTEI.

  MAI ZILELE TRECUTE, MULTI FRANCEZI, AU IESIT IN STRADA, SA PROTESTEZE LA UNELE LEGI EMISE RECENT, LEGI CE L~E DIMINUIAZA VENITURIRILE, IN FAVOAREA PATRONILOR…

  PROTESTELE AU FOST CAM VIOLENTE, FAPT CE TRUPELE DE ORDINE AU IESIT SA CONTRACAREZE MANIFESTATIA…

  • Petrache Boboc

   În Franța mai este puțină JUSTIȚIE și puțină PRESĂ LIBERĂ, dar și acolo PUTEREA aparține aleșilor, deci Democrația lor este DECLARATIVĂ.

  • Asa se intampla cand 1%, cei mai bogati oameni ai lumii, detin aproape 50% din tot ce este proprietate privata pe aceasta lume.
   Primii 10%, cei mai bogati oameni ai lumii, detin 90% din proprietatea globala.
   E normal ca acesti oameni sa se simta STAPANI. Si chiar sunt.
   Capitalul face ce stie mai bine – se CONCENTRAZA si foarte curand va avea dreptul de viata si de moarte asupra a miliarde de dezmosteniti.
   In fapt, deja are acest drept. Il exercita prin mijloace economice.

   • Toti sefii de stat ai lumii si toate guvernele sunt investiti numai cu aprobarea celor 1% si LE REPREZINTA INTERESELE.
    La asta duce, IMPLACABIL, PROPRIETATEA PRIVATA.

    • Constantin Cojocaru

     Asta se întâmplă numai dacă proprietatea PRIVATĂ asupra capitalului este scăpată de sub controlul societăţii, al poporului.
     Avem de ales, din trei: 1.proprietate comună; 2. marea proprietate privată; 3. mica proprietate privată.
     De fapt, ele pot coexista. Problema este care dintre ele este predominantă.
     Proprietatea privată, scăpată de sub controlul societăţii duce, intr-adevăr, la concentrarea capitalului în mâini din ce în ce mai puţine, la oligarhizare.Şi la controlul societăţii de către oligarhi şi la transformarea celor mulţi în svlavi salariaţi.
     La aceiaşi oligarhizare duce şi proprietatea comună, oligarhii fiind reprezentaţi, în acest caz, de către nomenclatura partidului unic. Şi la ceiaşi transformare a celor mulţi în sclavi salariaţi.
     Soluţia propusă de mine, prin Legea Cojocaru, este impozitarea progresivă a marilor capitaluri şi împroprietărirea cu capital a celor mulţi.
     În felul acesta mica proprietate privată devine şi rămâne dominantă. Cea mai mare parte a capitalului nu se mai află sub controlul oligarhilor, fie ei privaţi sau nomenclaturişti, ci sub controlul celor mulţi. Controlând capitalul, cei mulţi controlează şi statul. Nu există democraţie politică fără democraţie economică.
     Sigur pot fi multe alte soluţii.
     Deocamdată, eu nu le cunosc.
     Dacă le cunoaşteţi, vă rog să le prezentaţi.

     • Domnule Cojocaru,

      De ce aruncati COPILUL odata cu apa MURDARA?
      Unde scrie ca proprietatea comuna trebuie NEAPARAT INSOTITA DE UNIPARTITISM?
      Poate exista PLURALISM POLITIC si in conditiile unei PREDOMINANTE A PROPRIETATII COMUNE.

      • Iata una din multele solutii pe care le banuiti.

       • Dar si solutia propusa de mine mai sus, si Varianta Cojocaru sunt solutii pur teoretice.

        Istoria, care “lucreaza” INDEPENDENT de noi, va “hotari” pe ce “cale” o va apuca umanitatea.

        Eu, personal, ma indoiesc ca va “tine cont” de vreuna din cele doua solutii avute in vedere aci.

       • Omul PROPUNE, Dumnezeu DISPUNE!

       • Constantin Cojocaru

        Nu este adevarat ca Varianta Cojocaru nu a fost aplicata nicaieri.
        Cu foarte mici modificari, Varianta Cojocaru a fost aplicata, cu succes, in Cehia, prin legea privatizarii adoptata de parlamentul ceh in anul 1992, la doi ani dupa ce ea fusese publicata in Romania.
        Rezultatul este acela ca, astazi, Cehia este tara cu cea mai mica rata a saraciei din Uniunea Europeana, in timp ce Romania se afla la polul opus, cu cea mai inalta rata a saraciei.
        In Cehia, functioneaza o economie foarte apropiata de economia democratica. Ca si in Elvetia, unde s-a ajuns la o astfel de economie print-un proces istoric mult mai indelungat.

      • Constantin Cojocaru

       Puteti nominaliza cateva tari cu economie comunista in care sa fi functionat un sistem politic pluripartidist?

       • E un INCEPUT pentru orice.
        Dac-ar fi functionat undeva m-ar mai fi fost O SOLUTIE NOUA.

       • …n-ar mai fi fost…
        Nici VariantaCojocaru n-a mai fost aplicata nicaieri…

       • Domnule Cojocaru,

        In Cehia NU s-a aplicat Varianta Cojocaru.
        In Cehia s-a aplicat o SOLUTIE DE BUN SIMT. IESIREA DIN INDIVIZIUNE, pentru capitalul REAL acumulat in perioasa comunista, s-a facut prin DISTRIBUIREA acestuia catr CEI CARE IL CREASERA.
        DISTRIBUTIVISMUL are baze teoretice cu mult mai vechi decat VariantaCojocaru, varinta care nu este altceva decat aplicarea, la un caz particular, a doctrinei DISTRIBUTIVISTE.

        Cu toate astea si Cehia a platit un bir GREU vesticilor – uzinele Tatra, un vechi si incomod competitor pentru industria grea germana, AU FOST CEDATE NEMTILOR.

       • Multi cehi sunt FOARTE SUPARATI din cauza asta.
        Uzinele Tatra, fundate la inceputul secolului 20, erau MOTIV DE MANDRIE NATIONALA pentru cehi.

       • Constantin Cojocaru

        Domnule Lazar,
        1. Va contraziceti.
        Varianta Cojocaru, concretizata in proiectul de lege publicat in ziarul ADEVARUL din data de 14 mai 1990, nu a fost nimic altceva decat “o SOLUTIE DE BUN SIMT. IESIREA DIN INDIVIZIUNE, pentru capitalul REAL acumulat in perioada comunista”, care trebuia facuta prin “DISTRIBUIREA acestuia catre CEI CARE IL CREASERA”. Am republicat textul proiectului de lege in volumul “CONSTITUTIA CETATENILOR comentata si explicata pe intelesul tuturor”.Cine vrea il poate citi in volumul postat la sectiunea CARTI a acestui site, la pagina 359.
        2. Parintii DISTRIBUTISMULUI au constatat, corect, ca atat economia bazata pe proprietatea privata cat si cea bazata pe proprietatea comuna duc la concentrarea capitalului in mainile unei minoritati, transformand majoritatea in sclavi salariati. In consecinta, au tras concluzia ca mijloacele de productie, respectiv capitalul, trebuie sa se afle in proprietatea PRIVATA a proprietarilor fortei de munca. Au ajuns la aceasta concluzie si au ramas cu ea pana in zilele noastre.
        Varianta Cojocaru duce mai departe DISTRIBUTISMUL, punand la dispozitie MECANISMUL financiar prin care MAJORITATEA capitalului INTRA si RAMANE in proprietatea PRIVATA a celor multi, a proprietarilor fortei de munca.

 • Vasile

  Sinistrul “Justitiei” face presiuni pentru golirea puscariilor!
  Cine a facut jumatate din pedeapsa, sa fie dat afara!
  :)

  • Ti-a revenit glasu’, vasilica?
   Schelalaie, schelalaie…

  • Nelu Stiuca

   BINOAMELE STATULUI MAFIOT.
   Completul de judecata format din Constantin Epure, Cristina Geanina Arghir și Ștefan Pistol a decis IN MOD FALS SI ABUZIV reluarea de la zero a procesului lui Liviu Dragnea, Prostariceanu, si alti excroci DEOARECE judecătoarea Ana Maria Dascălu s-a pensionat, a iesit definitiv pe cale naturala din serviciu, NU A FOST SCHIMBATA (in timpul jocului) sau inlocuita din diverse interese NELEGITIME ale cuiva cu alt judecator IN TIMPUL PROCESULUI DE JUDECATA. Reluarea de la zero a proceselor politicienilor PUSCARIABILI nu este susținută de hotărârea CEDO la care au făcut referire unii magistrații din interese oscure.
   ASA CA LA LOC COMANDA pentru COMPLOTISTII MAFIOTI DIN JUSTITIE SI POLITICA FIR-AR BINOMUL lor AFURISIT de ticalosi , hidosi, TRADATORI MAFIOTI etc. .
   CE SE INTAMPLA DACA UN JUDECATOR al UNUI COMPLET DE JUDECATA DECEDEAZA (sau are un accident grav si nu mai poate fi recuperat doamne fereste) SE REIAU TOATE PROCESELE avute de EL in derulare la acea data de DE LA ZERO…????
   ASA CA PROCESELE PUSCARIABILILOR din politica romaneasca de kkt care au dovedit ca sunt FARA DEMNITATE , CARACTER SI ONOARE TREBUIE CONTINUATE si NU RELUATE DE LA ZERO.

 • NICU DORUS GALATI

  Dragi comentatoti de pe acest SITE,

  aseara am vazut un interviu sau mai bine o poveste (care poate fi reala sau nu) pe Romania Tv.
  Un colonel ,secundul lui Coldea pe nume Dragomir vorbea despre implicatia S.R.I. in viata politica, presa ,afaceri si justitie.(Usturoi a mancat dar jura ca gura nu i-a mirosit niciodata).
  Ce vreau sa spun, ca si aici pe acest SITE sunt acoperiti ai S.R.I. si au vazut cine critica si cine nu GUVERNELE CORUPTE.Asa am ajuns eu ca,toate convorbirile mele telefonice sa fie interceptate chiar cand vorbesc cu mama mea care are 82 ani.
  Cineva este introdus de S.R.I. pe acest site.
  Nu ma tem atat timp cat spun ADEVARUL SI DACA NU SA MA CONTRAZICA.

  • NICU DORUS GALATI

   Acum INTELEG D-LE COJOCARU CONSTANTIN DE CE PARTIDUL POPORULUI NU A AVUT SUCCES SI NU A FOST SI NU ESTE ACCEPTAT PE MASS-MEDIA DIN ROMANIA.
   Am fost TRASI IN CURSA atunci cand noi am crezut ca totul e spre binele POPORULUI.

   • Vasile

    Ai inceput sa intelegi

    Doar o parte din poveste.
    Infiltratii sunt mai putin de la SRI si mai mult de la FOSTA SECURITATE deghizata in PRM si de la MAFIA DE LA PUTERE!
    In ultimul timp, PP-LC a cazut sub influenta lor si a sustinut pe GHEORGHE FUNAR, de la PRM, la alegerile prezidentiale!!!!!
    INCREDIBIL DAR ADEVARAT! :)
    Exact pe cei care au construit SISTEMUL TICALOSIT impreuna cu PSD si au jefuit Romania!

    • Constantin Cojocaru

     Domnule Vasile,
     Va grabiti cu acuzatii nefondate.
     La alegerile prezidentiale din anul 2014, domnul Funar nu a candidat din partea PRM, ci in calitate de independent. Noi nu am facut decat sa-i punem domnului Funar la dispozitie Constitutia Catatenilor, pe care el s-a angajat sa o sustina si sa o aduca la cunostinta romanilor, presa din Romania, controlata de transnationali si slugile lor aotohtone, refuzand sa o aduca la cunostinta publicului romanesc.
     PRM are pacatele lui, dar nu PRM a pus la cale si a executat lovitura de sta din decembrie 1989 si nu PRM controleaza, astazi, capitaslul romanesc si statul roman.
     Daca va este cunoscuta vreo persoana care a apartinut FOSTEI SECURITATI sub inluenta carei a “cazut” PPLC, va rog sa o nominalizati si sa prezentati documentele care atesta afirmatia dumneavoastra. In caz contrar, nu mai aveti ce cauta pe acest site.

     • Coada’ntre picioare, vasilica!
      Tie numa’asa-ti sade bine.

     • Asta nu-i o problema pentru vasilica.
      Se da o data peste cap si se preface inrt-o javra pe nume mihaita.
      Se mai da o data peste cap si devine gheorghita…

      • De al d-astia nu se scapa usor. Sunt ca RAIA.

       • Devotati celor care-i PLATESC…

     • Petrache Boboc

      Comentariile acestui individ dovedesc limpede că este COADĂ DE TOPOR a super mafiei jefuitoare. Ar fi o greșeală să mai fie tolerat aici bazaconiile lui. El nu are voie să părăsească site-ul, dar este nevoie să fie ajutat să ajungă la STAȚIA DE EPURARE cu întreaga clasă politică netrebnică.

    • Soni

     Aici mi-ai furat dreptul de autor, eu am vorbit primul despre Funar si despre Zamfirescu.
     O sa ma despagubesti !!!

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Dorus,

    Partidul Poporului a avut SUCCES, a cucerit adeziunea a milioane de romani. Tocmai de aceea a fost submint. Si nu a fost subminat de Dan Diaconescu, care a fost o simpla marioneta, ci de catre cei care au devenit stapanii Romaniei, prtin lovitura de stat din decembrie 1989.
    Noi n-am fost trasi in nici o cursa. Pur si simplu, am facut ce am putut, in situatia data.
    La parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti zace de peste sase ani dosarul cu nr 12007/2011, a carui finalizare ar fi adus la cunostinta romanilor uriasa escrocherie pusa la care de serviciile secrete prin infiintarea clonei numita PPDD.

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Dorus,
   Este foarte posibil ca si pe acest site sa intre ofiteri acoperiti ai SRI sau ai altor servicii secrete, romanesti sau straine. Este o stare de normalitate intr-o colonie.
   Varianta Cojocaru s-a opus, de la inceput, si se opune, in continuare, regimului de colonie impus Romaniei prin lovitura de stat din decembrie 1989, pusa la cale si executata de servicii secrete straine in cardasie cu cele romanesti. Este si normal ca ea sa fie atacata de autorii si beneficiarii acestei lovituri de stat.

   • In 89, cainii stanii s-au aliat cu lupii, impreuna au ucis BACIUL si acum dau iama prin OI…

   • NICU DORUS GALATI

    Da D-le C.COJOCARU, aveti mare dreptate.
    Ce ma supara este ca, desi puterea se obtine cu majoritate de voturi, cei putini castiga si cei multi pierd.Cum este posibil?

    Cu respect.

 • Soni

  “Invatamintele” lui Soni
  Cand intorci “foaia” unei carti prea repede , risti sa o rupi si sa ramai cu ea in mana !
  Smecherasii nostri de romani au o vorba : ” o intorci ca la Ploiesti” ! Intoarcerea respectiva este mult mai avantajoasa in marginea orasului Caracal .
  Cea mai periculoasa muscatura este muscatura de vipera. Similara, daca nu chiar mai usoara decat sarutul unui … prieten !

  • Soni

   Am cautat sa ma abtin dar… nu se poate deocamdata, revin!
   Tzucalarii se transforma in smenari ! Primate !

   • Nici un circ fara clownul sau.
    Dar cand, in manej, se petrec lucruri care necesita concentrare, clownii se retrag. Altfel o incaseaza pe cocoasa…

    • Soni

     Cand este vorba de ponei, dresura e si la indemna “clownului” !!!

    • Prin instrainarea UNEI PARTI SEMNIFICATIVE a celui mai important ACTIV/MIJOC VR PRODUCTIE/CAPITAL REAL cu care Divinitatea ne inzestrase – PAMANTUL -pe productivitatea caruia Ceausescu se bizuise pentru a crea o industrie diversificata si competitiva, ne-au fost reduse, proportional, si sansele dea reconstrui acea industrie.
     Trebuie avute in vedere toate realitatile momentului actual, daca nu vrem sa producem ILUZII.

 • Constantin Cojocaru
  Domnule Lazar,
  O intoarcem ca la Ploiesti.
  Era vorba ca “DUMPINGUL este SINGURA posibilitate a unei tari de a iesi din SUBDEZVOLTARE”, nu de INVESTITII, CAPITAL REAL ETC.

  9 septembrie 2017 la 09:50

  Domnule Cojocaru,

  Nu stiu cine face piruete.
  Domnia ta spuneai ca pe vremea lui Ceausescu se vindea PREA TEFTIN.

  • IEFTIN

   • Iar eu am raspuns ca DUMPINGUL este singura strategie de a-ti face loc pe o piata unde, pana atunci, NU EXISTAI.

    • Citez – “Exporturile au fost facute la preturi cu mult sub preturile pietii mondiale, iar importurile la preturi cu mult peste preturile pietii. Exporturile au fost facute la preturi cu mult sub preturile pietii mondiale, iar importurile la preturi cu mult peste preturile pietii.”

     Da domnule Cojocaru, asa s-a procedat. Acesta este DUMPINGUL care a adus cea mai mare dezvoltare din ISTORIA ROMANIEI.

     • Unde este “intoarcerea”?

      Am raspuns strict la problemele ridicate de dv.

      • Constantin Cojocaru

       Domnule Lazar,
       Va urez succes in promovarea DUMPINGULUI,”SINGURA posibilitate a unei tari de a iesi din SUBDEZVOLTARE”.
       Eu raman cu convingerea ca singura posibiliatate a unei tari de a-si asigura o dezvoltare economica durabila este economisirea unei parti cat mai mari din avutia pe care o creaza si transformarea ei in CAPITAL REAL, cu care sa produca marfuri de inalta calitate, pe care sa le vanda cat mai SCUMP.
       Succes!!!

       • DA, sigur ca DA.
        Acesta ar trebui sa fie SCOPUL FINAL.
        Dar acest scop se poate atinge numai dupa ce ti-ai reconstruit CAPITALUL REAL (fabricile si uzinele) si dupa ce ai reusit sa ocupi, prin DUMPING, un loc pe piata GLOBALA, nemilos de concurentiala.

       • Cu alte cuvinte, la ACEEASI CALITATE (BUNA SAU MAI PUTIN BUNA) sa ai PRETURI MAI ATRAGATOARE.

       • Soni

        Ca la orice circ ! Dupa piruete urmeaza salturi mortale . Este o diferenta intre iesirea unei tari din subdezvoltare si mentinerea dezvoltarii economice a acelei tari. Depinde si cine e-nstare sa economiseasca.

 • Soni

  Doar o dorinta am, si-o impart in doua:

  – Pe “nasul” meu, dl Lazar pentru ca are “bibilica” de marimea curcanului, il rog sa-i faca “bibilicii” o carte funciara cu toate vecinatatile xy reprezantand coordonatele, de z nemaifiind nevoie, pentru ca eu cel putin le cunosc formele reliefului fiind destul de variate ! Dupa aceea s-o intabuleze pentru ca stiti, cum sunt vecinii , se baga-n propria-ti ograda, existand riscul sa ramai fara ea. Intabularea reprezinta proprietatea si chiar poate fi vanduta. Aici, atat !

  – Pe dl Boboc, pentru ca a inmanat o bomba cu explozie intarziata la Mitropolia Iasului, il rog sa-si retraga “migratia” !
  Oricat de mult lapte si miere ar prevede Constitutia Cetatenilor si actuala, aproape nimic, prelatii actuali nici nu visau vreodata sa se plimbe-n GIP-uri de sute de mii de euro, prorpietati si afaceri cu fonduri europene, viata de huzur chiar nocturna, fara bonuri fiscale , in locul unei scoli daramate se construiesc cinci biserici, etc., etc . Asa ca actuala CC n-are nici un sortz de izbanda, popularizand-o acolo unde nu-i e locul.
  Mai bine ne-am fi gandit ca actuala Constitutie este lovita de nulitate prin prelungirea pana la dublare a Referendumului.
  Atata am, acea dorinta in doua.

  • Petrache Boboc

   Tocmai pentru faptul că actuala Constituție este lovită de nulitate, mai multe personalități fără partid și PP am hotărât să formulăm un Proiect de Lege Fundamentală Conform cerințelor bunei conviețuiri. *Fluturașul* conține 600 de pagini unde sunt lămurite cauzele nulității actualei Constituții, cauzele căderii economice în prăpastie, explicată pe înțelesul tuturor de către domnul Dr. Constantin Cojocaru. Ca să nu vă mai umflați în pene cu gânditul, vă recomand să citiți din curiozitate *fițuicile din capitolul din dreapta sus al acestui site întitulat: CĂRȚI.

 • PENTRU DOMNUL BOBOC ~2~

  TNERII FRUMOSI SI LIBERI, AU VIZAT NU 15 INVINUITI CI 20, SPUNIND CA LISTA RAMINE DESCHISA .

  ABORDATI SAITUL ,,COSTI POPA” SI VA VETI CONVINGE.

  ROMINII TREBUE SA~SI RECUPEREZE TOT CE L~I S~A FURAT DIN MUNCA LOR, MUNCA A INTREGULUI POPOR, PRINTRE CARE SI MUNCA MEA SI CHIAR SI A DUMNEVOASTRA DOMNULE BOBOC, CE OBSERV CA VRETI SA~I IERTATI ?….

  STIMA.

  • Petrache Boboc

   Ce *trebuie* să fac deja am – ca și alți români – am acționat în justiție (99% este injustiție!) autoritățile care m-au prăduit direct. Dar, pentru a avea o justiție corectă nu este numai treaba mea, ci și a dv. și a tuturor românilor uniți conștient că azi avem un stat bazat pe o așa zisă Constituție ticluită de PRĂDĂTORI.

   • Petrache Boboc

    , deja fac și am făcut:…

 • PENTRU DOMNUL BOBOC ,

  FAPTUL CA MA POMENITI IN EXPUNEREA DUMNEAVOASTRA DE MAI JOS, MA OBLIGA CONDUITA MORALA SA VA RASPUND ,

  AM SA INCEP CU O SIMPLA SI SPECIFICA INTREBARE ?

  DOMNIA VOASTRA ATI AUZIT DE ,,TACTICA SI STRATEGIE” ?

  SINT SIGUR CA ATI AUZIT, MAI ALES CA AVETI O VIRSTA SI LA INVATAMINTUL POLITIC PE TIMPUL RAPOSATULUI SE FACEA ACEASTA LECTIE LA INVATAMINTUL POLITIC.

  INTREBAREA DUMNEAVOASTRA RETORICA, DESPRE ,,CONSTITUTIA CETATENILOR”, AR FI BINE VENITA DACA, NOI SIMPATIZANTII SI ADEPTII ,,LEGII COJOCARU”, NE GASEAM ACUM LA GUVERNARE SI TREBUIA CA, TOTI MEMBRII P.P.~L.C. SA DESFASOARE O PROPAGANDA A VOTARII ,,CONSTITUTIEI CETATENILOR” PRIN REFERENDUM ?…

  CUM NOI, CEI CE SPRIJINIM ,,DOCTRINA COJOCARU” NU AVEM NICI MACAR UN DEPUTAT BAGAT IN PARLAMENT, RAMINE CA MAI INTII SA NE CONCENTRAM PE CISTIGAREA ACESTEI PRIME FAZE,DE~A BAGA DEPUTATI IN PARLAMENT SI DUPA ACEIA TRECEREA LA FAZA 2 DE~A SUPUNE ATENTIEI INTREGULUI POPOR, A ,,CONSTITUTIEI CETATENILOR” …

  POPORUL ACTUAL ROMIN, ABIA INTELEGE ,,LEGEA COJOCARU” SCRISA PE O FOAE DE HIRTIE D~APOI SA MAI POATA INTELEGE O LEGE SCRISA PE ZECI DE PAGINICUM E ,,CONSTITUTIA CETATENILOR” ?….

  HAIDETI, BOMNULE BOBOC, SA INCEPEM CU INCEPUTUL ASA CUM A PROCEDAT RENEGATUL DAN DIACONESCU CIND PRIN POPULARIZAREA ,,LEGII COJOCARU” ACESTA A BAGAT IN PARLAMENT 63 DE ALESI AI NEMULUI …..

  STIMA .

  • Soni

   De ce nu mai bat clopotgele, Mitica ? Candva se spunea ca pentru adoptarea acestor initiative este nevoie de obtinerea unei majoritati parlamentare. Acum ati devenit struti din vulturi, ma refer la nisip. Bineinteles si la cap !

 • INCA O PROBA ,

  DOMNUL NELU STUCA, DEPUNE ALATURAT DOCUMENTULUI DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTAN COJOCARU, INCA O PROBA NIMICITOARE, DE INGROPAREA DEMOCRATIEI,INGROPARE,FACUTA FARA JENA, DE FOSTII SI ACTUALII CONDUCATORI .

  SPUN PROBA, DEOARECE ACESTE HOTARIRI DE GUVERN SECRETE, INCALCA GRAV DEEMOCRATIA,LUINDU~SE MASURI SECRETE FARA CA POPORUL SA FIE INCUNOSTIINTAT, ASA CUM PREVEDE DEFINITIA DEMOCRATIEI = DEMOS~CRATIS, ADICA POPORUL CONDUCE…

  CUM PROCESUL INPOTRIVA CELOR CE AU DEVALIZAT TARA, PLUTESTE SI SE DORESTE A FI SIMILAR CELUI DE LA NUREMBERG, DOCUMENTUL DOMNULUI NELU STUCA, ESTE SI CONSTITUE, INCA O PROBA BINEVENITA, LA PROCESUL NUREMBERG 2

  • Petrache Boboc

   …Adică să fie pedepsiți vreo 15 cozi de topor și gata!…
   Lăsați-o mai moale cu procesul de la Nuremberg pentru că sunteți inconștient de periculos. Eichmann, Hitler și Himmler au fost în adevăr criminali groaznici pedepsiți corect, totuși ADEVĂRATA CAUZĂ – forța care a produs mișcarea – a declanșării celui de-al doilea război mondial a fost TRANSNAȚIONALA PETROLIFERĂ ȘI FARMACEUTICĂ IG FARBEN.
   PRINCIPALII CRIMINALI DE RĂZBOI erau proprietarii acesteia care nici măcar nu au fost *jigniți* cu vre-o admonestare, dimpotrivă au fost redirecționați încât noii proprietari de acțiuni la transnaționala IG Farben sa află în Statele Unite și Marea Britanie.

   Acest concern mondializat poartă vina odioasei crime asupra umanității prin coordonarea actualului război total economic – A JAFULUI MONDIAL.

   • Soni

    In mod sigur pentru a deveni unul dintre proprietarii transnationalei IG Farben, isi stransese capitalul financiar din vanzarea tablourilor personale peisagistice.

 • TINERII FRUMOSI SI LIBERI ,

  ~ TINERI FRUMOSI SI LIBERI VOR CA CEI CE AU DEVALIZAT TARA, SA LI SE INTENTEZE UN PROCES GEM PROCESUL FE LE NUREMBERG …..

  DOCUMENTUL DE MAI JOS, BAZAT PE PROBE CONCLUDENTE SI CONCRETE,POATE CONSTITUII MARTURIE IN SUSTINEREA ACESTUI MARE PROCES…..

  TINERII FRUMOSI SI LIBERI AU INCEPUT STRINGEREA DE SEMNATURI….

  MAI MULTE AMANUNTE, SE POT GASI, PE SAITUL DOMNULUI COSTI POPA….

  • Petrache Boboc

   Conform Variantei Cojocaru, orice cetățean român matur beneficiază de capital pentru investiții și NU NUMAI *TINERII FRUMOȘI ȘI LIBERI*!
   De fapt, cei mai mulți se afla peste frontierele țării – acolo unde munca E PLĂTITĂ astfel încât le rămâne ceva economii pentru susținerea unei familii asigurată într-o casă cu o masă.
   Vedeți că majoritatea tinerilor pot fi ușor manevrați și de către răutăcioși cu gura mare, indirect prin diverse afirmații: *eu sper să trăiesc și AȘTEPT să văd ce minuni vor face cei 2-3 sprijinitori ai Variantei Cojocaru*. Ororile dictaturii de 27 de ani au creat confuzie în mintea unei generații ce a trăit în totalitarism și scârbesc noua generație cu circul despre politică și democrație mediatizat bădărănește!
   Există și o instituție care susține că *va fi bine în viața de apoi*, dar a constatat că e prea de tot și s-a implicat să convoace un referendum pentru a defini ceea ce ESTE DEFINIT – cel puțin – de când este creștinismul. Mai bine ar fi să studieze și toți comandanții (ierarhi) Constituția Cetățenilor! Sunteți de acord domnule Decebal? La Mitropolia de la Iași am depus un exemplar așa cum a fost redactat în M.OF. al României. Dv. ați arătat, măcar unui preot, că este mai importantă o Constituție cu economie Democratică decât faptul că ei joacă pe muzica perverșilor!?

   • Soni

    Diferenta dintre rautaciosi si cei ce poarta ura este mare !
    Rautaciosii comenteaza ca uni sa traga concluzii indirecte pe cand cei ce urasc , jignesc !
    Intotdeauna mi-am exprimat opiniile personale fara a da sfaturi, fara a indemna fluturand steagul ” hai la lupta cea mare”. E adevarat, poate au fost cativa, care s-au alaturat opiniilor mele dar nicio grija, marea masa a ramas alaturi de dumneavoastra si vor ramane .
    Au fost situatii cand am asemanat adevarul dumnevoastra cu religia lui Eminescu. Cititul atent inseamna si distributia atentiei, nu numai focalizarea ei pe un punct fix. N-am dat sfaturi , nu obisnuiesc, ci cel putin aici, am raspuns la provocari in stilul meu pamfletar.
    Cine are simtul umorului accepta si-si trage seva .. selectionat ! Cine nu, prinde ura pe care o revarsa in fel si chip !
    Orice persoana uraste dar depinde cat de repede iarta. Apropo, cum ramane cu Eminescu ? Daca nu i-ar fi dainuit opera prin acei “asasini”,acum vorbeam despre …escu !!!
    Cat despre Brancusi, care nu ar fi primit o bursa personal de la monarhie pentru a merge la Paris, alandu-ne la o anumita MASA
    am fi tacut !
    Nu iubesc monarhia dar iubesc adevarul, sa fie clar!

    Cat despre democratie, stiu ca religia nu se amesteca in politica si nici invers ! Probabil ati inmanat ierarhilor de la Iasi acel fluturas pentru a i se canta ” vesnica pomenire”.
    Rautaciosul Soni se loveste singur la cap !

    • Petrache Boboc

     Când am timp și răspund cuiva aici o fac din respect, domnule Soni- ura este specifică liber cugetătorilor, adică a acelora care se cred zei atoateștiutori și ignoră deliberat normele morale creștine. *Orice persoană urăște*?!!
     Am mai afirmat aici că: hoțul susține că toți fură, netrebnicul susține că toată lumea ar fi tâmpită, mincinosul susține că toată lumea spune minciuni și criminalul susține că toți sunt criminali. Se deduce că asemenea personaje își duc traiul în mediul lor convenabil – onoarea, respectul și buna conviețuire le sunt străine.
     Nu este nici o legătură dintre bădărănia virulentă și agresivitatea violentă a pamfletului. Ultima, ca scriere artistică satirică are meritul prin faptul că nu defăimează, nu calomniază, nu ponegrește – are la bază adevărul dezarmant pentru rău făptuitori.
     Dv. vedeți numai oameni interesați pentru câștiguri materiale cu prin orice mijloace. Dacă ați fi parcurs conținutul *fluturașului* numit Constituția cetățenilor, ați pricepe că membrii Comitetului de Inițiatică nu au nici un interes bănesc, dimpotrivă:BUNA CONVIEȚUIRE ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ irealizabilă prin constituția FSN-istă, a criminalilor autori ai loviturii de stat decembriste. Suntem RĂSPUNZĂTORI pentru urmașii noștri români să trăiască în Democrația nefragmentată și nedeclarativă.

    • SONELU,
     Maiorescu, fara Eminescu, ar fi fost o scurta si neinsemnata paranteza in ISTORIA LITERATURII ROMANE.
     Daca azi se mai pomeneste de Maiorescu se datoreaza tocmai faptului ca a avut PRIVILEGIUL de destin de a interactiona fericit, pentru el, dar nefericit pentru POETUL NOSTRU NATIONAL, cu inegalabilul Eminescu.
     Maiorescu, un mason arivist, duplicitar si fara scrupule, a fost BLESTEMUL LUI EMINESCU.
     El a orchestrat ASASINAREA LUI EMINESCU, executata de medici evrei, la comanda vestului care nu agrea NATIONALISMUL POETULUI si FORTA LUI DE PENETRARE in opinia publica.
     Regele a fost “interfata” intre vest si Maiorescu. El i-a transmis lui Maiorescu ORDINELE VESTULUI.

     • Ordimile vestului, in ce priveste soarta lui Eminescu, cu siguranta i-au pervenit lui Maiorescu si pe filiera masonica.
      Cand esti un arivist, doritor sa-ti BUCURI STAPANII, un ordin primit pe doua canale de putere este executat fara ezitare.

 • Constantin Cojocaru

  Cifre cutremurătoare referitore la jefuirea poporului român

  Zilele trecute, am primit, la adresa mea de e-mail, un foarte interesant studiu semnat de domnul Profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.
  Domnul Profesor Stănescu s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman..
  Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu.
  În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.
  În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.
  În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele Române, echivalentul a 46 tone de aur.
  În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 zone de aur.
  Domnul Profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire, din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.
  Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului.
  În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur.
  Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.
  Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, la sfârşitul anului 1989, era egală cu 480 miliarde euro, în banii de astăzi.
  Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.
  Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989.
  Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale.
  Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.
  Conform datelor publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, îu ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă, valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.
  Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.
  Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale, pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.
  Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani.
  Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.
  Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.
  În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 135 ori mai mare decât a scos Imperiul Otoman în 460 de ani.
  În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 53 ori mai mare decât a scos Imperiul Habsburgic în 240 de ani.
  În ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 1.000 ori mai mare decât a scos Imperiul Rus în cele 10 invazii făcute în teritoriile româneşti pe parcursul a 166 de ani.
  În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.
  Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur, într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani.
  Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.
  Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins Varianta Cojocaru şi au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut, apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalilor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări, luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital, cu care s-au autoîmproprietărit.
  Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită.
  Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.
  Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare.naţională.

  Constantin COJOCARU
  6 septembrie 2017.

  • Calculele riguros contabile vin sa sustina o concluziile pe care orice om de bun-simt le putea trage.
   Concluziile sunt:
   -dupa ocupatia romana, jaful SISTEMATIC (spre deosebire de jaful OCAZIONAL prilejuit de invaziile poparelor migratoare si nomade) al teritoriilor care se numesc acum Romania a inceput cu instaurarea fanariotilor;
   -cele mai atroce perioade de jaf au fost perioada INTERBELICA si perioada POSTDECEMBRISTA, aceasta din urma batand toate recordurile;
   -cel mai putin jefuita a fost Romania in perioada comunista, perioada in care a cunoscut si cea mai INSEMNATA DEZVOLTARE – LOCUL 5 IN LUME CA DEZVOLTARE TEHNOLOGICA.

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Lazar,
    1. Felicitari pentru sinteza articolului.
    2.Se pare ca aveti serioase dificultati in intelegerea deosebirilor dintre datele contabile si datele statistice, intre contabilitate si statistica. De inteles, de altfel.
    3.In ceea ce priveste jaful in perioada comunista, am unele rezerve. Stiu, din proprie experienta, ca, in perioada respectiva, comertul exterior al Romaniei a fost facut, in cea mai mare parte, de transnationali. Exporturile au fost facute la preturi cu mult sub preturile pietii mondiale, iar importurile la preturi cu mult peste preturile pietii. Difereanta a intrat in buzunarele “partenerilor” externi, acestia lasand si slugilor din tara comisionul de 10-12%, ca si acum.
    4.De acord cu DEZVOLTAREA din perioada comunista, dar eu stiu ca ne-a costat cel putin dublu. Pe langa celelalte neajunsuri inerente societatii bazate pe proprietatea COMUNA asupra capitalului, care, de fapt, inseamna proprietatea nomenclaturii partidului unic.

    • Domnule Cojocaru,

     Ma tem ca DUMPINGUL este SINGURA posibilitate a unei tari de a iesi din SUBDEZVOLTARE.
     Asa s-au dezvoltat toti actualii “tigri asiatici”.
     Asa s-au dezvoltat si Japonia si China.
     Au vandut IEFTIN si au cumparat SCUMP.
     Este o situatie, fara indoiala, grea pentru populatiile respective, dar este o situatie TRANZITORIE imposibil de ocolit.
     Nu asta-i important.
     Important e CE FACI CU BANII OBTINUTI. Ii bagi in buzunare PRIVATE sa fie cheltuiti in Monaco si Dubai sau ii bagi in DEZVOLTARE?
     Si China si Japonia au PRIMIT SUPRANATIONALELE IN SOCIETATI MIXTE, dar numai ca ACTIONARI MINORITARI (49% CEL MULT).

     • Ceausescu a avut aceasta politica economica.
      De fapt, cum spuneam mai sus, SINGURA POSIBILITATE A UNEI TARI SUBDEZVOLRATE de a SE DEZVOLTA.

      • Asa, PINGELICA, cum le place ‘telectualilor sa-l bagatelizeze, Ceausescu A FOST UN MARE VIZIONAR.
       Daca Romania VA APUCA SFARSITUL ACESTUI SECOL, in marile piete vor fi statuile lui.

       • Soni

        Poate vor fi statuile Adelei Petrescu, buna indrumatoare a tovarasei.

     • Constantin Cojocaru

      Domnule Lazar,

      Aveti dreptul sa credeti si sa afirmati ce vreti, dar nu aveti dreptate.
      Nu dumpingul si nu exportul ieftin si importul scump a ajutat tarile pe care le mentionati, inclusiv Romania, sa iasa din subdezvoltare, ci efortul de ECONOMISIRE si de ACUMULARE de capital. Aceasta, acumularea de capital, este singura sursa a DEZVOLTARII.
      Nenorocirea noastra actuala este ca transnationalii, in cardasie cu cozile de topor autohtone, ne-au distrus cea mai mare parte a capitalului pe care il acumulasem pana in 1989, si ne-au furat cealalta parte,iar, acum, fiind stapani pe capitalul utilizat in economia nationala, isi insusesc mai mult de jumatate din avutia pe care o producem si ne lasa cu salarii si pensii de mizerie, astfel inac nu putem sa economisim, sa acumulam capital.
      Singura noastra sansa este sa redevenim proprietari pe capitalul utilizat in economia Romaniei, sa ne ramana noua toata avutia pe care o creem, prin munca noastra, astfel incat sa putem economisi, sa putem acumula CAPITAL. Restul este teorie.
      Capital nu inseamna bani, ci uzine, fabrici, ferme, banci, spatii comerciale etc.

      • Domnule Cojocaru,

       Oare inainte de a deveni CAPITAL REAL (tractoare, utilaje, fabrici etc.) CAPITALUL nu a fost obtinut in forma de BANI (capital financiar) prin vanzarea PRODUSELOR unei forte de munca mai ieftine.
       Asa a fost in TOATE TARILE CARE AU REUSIT SA IASA DIN SUBDEZVOLTARE.
       S-au cumparat SCUMP mijloacele de productie (CAPITAL REAL) si s-au vandut IEFTIN produsele.
       Numai asa aceste tari au reusit SA INTRE PE PIATA MONDIALA.
       CAPITALUL REAL (tractoare, fabrici si uzine), care a fost DISTRUS in Romania in ultimii 28 de ani, e bun distrus. Va trebui RECONSTRUIT CU ACELEASI SACRIFICII.

       • In acest secol, Romania are 95% sanse sa piara CA TARA si romanii CA POPOR.

       • Soni

        Scuze-ti cer dar nu iertare, nu stiam de o noua completare. Nu aparuse cand am scris eu.
        De fapt, te caracterizasem asa cum ma pricep eu, pentru ca la fiecare postare raspunzi , vi cu cate o completare “smechereasca” , asta insemnand ca ratiunea-ti este intr-o continua “zbatere”!
        “Hotule”, lucrezi cu jumatati de masura!

       • Constantin Cojocaru

        Domnule Lazar,
        Imi pare rau.
        Eu tot incerc sa va ajut, dar dumneavoastra refuzati ajutorul si vreti sa-mi dati lectii.
        Cum sa iasa din SUBDEZVOLTARE tarile Africii ai caror guvernanti vand IEFTIN produsele tarilor lor si cumpara SCUMP bunuri de lux pentru consumul lor parazitar, sau armament, ca sa se mantina la putere? La ce le foloseste ca AU INTRAT PE PIATA MONDIALA?
        Aceste tari, ca de altfel, toate tarile lumii, vor intra IN DEZVOLTARE daca si numai daca vor incepe sa ACUMULEZE CAPITAL, din banii lor, indiferent ca acesti bani provin din vanzari ieftine sau scumpe, din cumparari ieftine sau scumpe.

       • Dpmnule Cojocaru,

        Raspunsil meu legat de Africa este cuprins intr-o postare anterioara – “Important e CE FACI CU BANII OBTINUTI. Ii bagi in buzunare PRIVATE sa fie cheltuiti in Monaco si Dubai sau ii bagi in DEZVOLTARE?”

        Eu nu dau lectii nimanui. Eu imi spun opiniile. Daca cineva va considera ca are ceva de invatat din ele, bine.
        La fel de bine este si daca postarile mele nu au nici o valoare “pedagogica”. N-am astfel de pretentii.

       • Constantin Cojocaru

        Domnule Lazar,
        O intoarcem ca la Ploiesti.
        Era vorba ca “DUMPINGUL este SINGURA posibilitate a unei tari de a iesi din SUBDEZVOLTARE”, nu de INVESTITII, CAPITAL REAL ETC.

      • Soni

       Domnule dr.Cojocaru, observ ca va purtati cu manusi cu cei ce aspira la beneficiile Legii Cojocaru ! “Alpinistul” meu (userul Lazar) vorbeste despre dumping ca despre jocul la pacanele ! Da si exemple, cu tigrii asiatici, etc., etc., fara a merge mai departe cu ajutorul legaturilor neuronale sa studieze si cauza sau efectul.
       Dumpingul se practica, nu ocazional ci atunci cand produci cu forta de munca aproape gratis, cu tehnologie foarte avansata fata de concurenta din jurul tau
       chiar si atunci cand ai supraproductie pentru a nu lancezi capitalul ci al roti cat mai repede. Poate mai sunt si alte variante de practicarea dumpingului.
       Pot sa dau si un exemplu: il iau ca asociat pe Lazarica (dac-o vrea sa lucreze cu pamantul) , infiintam o cultura, sa zicem de sofran, eu cu toata investitia, el cu forta de munca. Kg.de sofran costa fantastic de mult dar pentru obtinerea unui kg de sofran sunt necesare
       aproximativ 5-600 de zile munca neaparat manuale numai la recoltare. Il vindem la pretul de jumatate din pretul pietii. Dupa toate calculele, la sfarsit , cu cat raman eu, ce-i dau asociatului ? Pierdere
       Poate ceva de..pomana !
       Daca m-ati fi citit, cel putin ocazional, ati fi exclamat: prost, prost dar are dreptate ! Ma gandesc cum isi va intocmi proiectul atunci cand va veni timplul Legii COjocaru ? Chiar daca e intocmit de specialist, tematica consider eu, ca este a beneficiarului. Selectarea se va produce in ultimul an, pentru ca atunci intra la gramada sau la multime.
       Revin si sar peste bariere.

       • Soni

        Comentariu expirat , a nu se consuma !

  • Nelu Stiuca

   CUM A FOST PRADUITA Romania PRIN HOTARARI GUVERNAMENTALE SECRETE. Metodologia funebra prin care groparii economiei nationale au ingenuncheat un intreg popor. Secretele Statului Mafiot
   Foarte putina lume stie si chiar si mai putina, intelege ce contin cele aproximativ 500 de Hotarari de Guvern, cu putere de lege, care au fost secretizate in cei 27 de ani, scursi din decembrie 1989. Anual sunt zeci de acte normative secrete, pentru care nu se publica nici macar titlurile HG-urilor, iar ce este cu adevarat bizar devine faptul ca multi dintre inaltii demnitari ai statului nu au habar de prevederile acestea cu statut special, care nu apar in Monitorul Oficial.
   In primul an, dupa schimbarea paradigmei politice, in 1990, guvernarea a fost facuta exclusiv cu HG-uri clasificate. Procedural, declasificarea se poate realiza prin acte normative de acelasi nivel, numai ca nimeni pana acum nu a dorit sau nu a fost curios sa afle ce contin aceste hotarari de guvern secrete, desi legislatia europeana prevede ca aceasta pot fi facute publice dupa o perioada cuprinsa intre 20 si 50 de ani.
   Si acum, de ce ar trebui sa se intample, de urgenta procesul de declasificare a celor cateva sute de HG-uri, care nu au fost publicate niciodata si despre a caror continut nu au stiut decat cateva persoane din ierarhia guvernamentala? Pai doar astfel poate fi destructurat STATUL MAFIOT din Romania, aceasta oculta nationala cu ramificatii transfrontaliere care a prejudiciat economia nationala cu peste 400 de MILIARDE de euro.
   Peste 30 % dintre deciziile primului Cabinet Petre Roman sunt secrete si in acest moment. Conform datelor publicate pe site- ul Camerei Deputaților doar 888 sunt publice, restul de 479 au fost „ascunse”.
   Sa parcurgem plini de infiorare o sinistra statistica care poate explica suficient de satisfacator cum a fost ingropat destinul Romaniei de o mana de tradatori de Neam si Tara, adevaratii gropari ai poporului roman.
   Petre Roman (premier 1990-1991): Chiar din prima decizie a Guvernului României de după Revoluție este o H.G. care nu a fost publicată nici astazi. Numărul HG-urilor clasificate, în perioada 1990-1992 a fost de 604; in 1990=479 H.G. secrete; in 1991=95 H.G. secrete; in 1992=30H.G.secrete.
   Pe timpul Guv. Nicolae Văcăroiu (premier 1992-1996): În timpul lui Nicolae Văcăroiu s-au aprobat 70 de legi secrete si 434 de H.G.-uri clasificate. In perioada 1992-1996 au fost băgate la ”secret” un nr. de 434 H.G.-uri din care in 1993=29, in 1994=69,in 1995=78, in 1996=75, in 1997=39, in 1998=70, in 1999=74)
   Pe timpul Guv. Adrian Năstase (premier 2000-2004): pentru aceasta perioada au fost elaborate 97 de legi secrete și 412 H.G.-uri secrete (in 2000=66, in 2001=39, in 2002=56, in 2003=97,in 2004=88,in 2005=39, in 2006=27)
   Pe timpul Guv. Victor Ponta (premier 2012-2015): până-n august a.c. au fost emise 340 H.G.-uri secrete din care: in 2007=13, in 2008=32, in 2009=43, in 2010=117, in 2011=25, in 2012=17, in 2013=32, in 2014=23,in 2015=38).
   Si acum o precizare tehnica, foarte importanta:
   La toate HG-urile secrete emise “discretionar” numai destinatarul FIE EL SI FARA DREPT DE ADMINISTRARE A VREUNEI BAZE DE DATE CLASIFICATE știe continutul „secretului”. Procedura STANDARD a adoptării unei H.G. clasificate prevede ca doar miniștrii de specialitate (ai Apărării sau de Interne, în funcție de obiectul deciziei, S.R.I., S.I.E.) și primul-ministru sa fie la curent cu prevederile exacte ale inițiativei, restul miniștrilor CARE VOTEAZA văd doar cel mult un sumar AL INITIATIVEI. După aprobarea HG-ului, i se dă un număr și nu este publicat în secțiunea publică a Monitorului Oficial.
   Conținutul hotărârilor secrete emise dupa 1989 care au schimbat tara noastra dintr-o tara fara datorii externe, intr-una dintre cele mai neperformante economii din UE, se transmite numai instituțiilor publice interesate , asa s-au distrus prin privatizari DIRIJATE cele mai importante obiective ale economiei nationale , asa s-a instrainat avutia nationala , ASA A APARUT BURGHEZIA COMUNISTA si capitalismul salbatic de cumetrie.
   Daca vrem sa ne vindecam, trebuie URGENT sa depolitizam actul administrativ si mai ales sa desecretizam acele HG-uri prin care s-a facut transferul oneros al activelor statului in conturile unor interlopi politici!

  • Marinescu

   Am fost o țară bogata. Se unea ca familia brâncoveanu a oferit pentru eliberarea lui constantin si a fiilor sai aud încît sa paveze drumul bucuresti constantinopol pungă lîngă punga.atît de mult aur aveam.Marinescu revenit la pplc MEHEDINTI

 • Vasile

  KAKAIA DEMOCRATIA?

  IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR!
  Restul este abureala pentru prosti!!! :)

  • Tot cu schelalaiala asta veche vasilica?
   Si te miri ca esti TAIAT DE LA PRIMA!
   Stapanii tai asteapta mai multa creativitate.
   Ei nu platesc placi de gramofon stricate.

 • PENTRU DOMNUL LAZAR I ,

  CHIAR DACA AFIRMATIA DUMNEVOASTRA ESTE FACUTA LA MISTO, SA STITI, DOMNULE LAZAR I, CA SINT SERVICII SPECIAL CREATE, CARE ADUNA OPINII, PRO SI CONTRA, DE PE ACESTE SAITURI .

  ASA CA, CEIA CE AM SCRIS EU, CA SI DUMNEAVOASTRA, INTOCMAI CA SI DOMN VASILE, IN MOD SIGUR AU FOST DEJA COPIATE SI PUSE INTR~UN RAPORT DE CATRE ASTFEL DE SERVICII… .

  ESTE BINE CA, DUMNEAVOASTRA L~E MARITI AGONIA INCEPERII UNUI NOU RAZBOI, PE CITA VREME EU, SINT, INTRADEVAR MAI ALARMIST, CUNOSCIND DIN BIBLIE, CA RASA GALBENE V~A INVINGE ….

  TOCMAI DATORITA ACESTUI DEZIDERAT, TREBUE CA NOI RASA ALBA SA NE MOBILIZAM CU TOTII SI SA LUPTAM DIN TOATE PUTERELE NOASTRE, INPOTRIVA RAZBOIUI, RAZBOI, CE NU FACE BINE NIMANUI ~ NICI AMICULUI SI NICI INAMICULUI .

  IAR IN CEIA CE PRIVESTE POLITICA,TREBUE SPUS FARA TAGADA CA INCA NU S~A INVENTAT O RETETA POLITICA, CARE SA FIE VALABILA TUTUROR NATIUNILOR LUMII, IN CARE UN POPOR AR VREA SA O INPUNA, PASNIC SAU PRIN FORTA….

  SINGURA DEFINITIE, LA CARE AU ADERAT MAI TOATE POPORELE, ESTE CUVINTUL GRECESC DEMOS~CRATIS ADICA DEMOCRATIE, CUVINT CE TRADUS, INSEMNA CA ,,POPORUL CONDUCE”….

  • Nu am facut misto. Am spus serios.
   Nicaieri, in biblie, nu se pomeneste nimic de rasa galbena.
   Apreciez, la dumneata, RESPONSABILITATEA cu care privesti PROBLEMELE VREMURILOR ACTUALE.

   Din pacate, oamenii cu viziune si simt al responsabilitatii sunt foarte rari.

 • Vasile

  PSD STIE CA NU VA STA MULT LA GUVERNARE PENTRU CA NU POATE SA INDEPLINEASCA PROMISIUNILE MINCINOASE!
  VOR SA TRAGA O TEAPA URIASA CU “FONDUL DE INVESTITII”, DUPA CARE SA LASE PNL SA SUPORTE CONSECINTELE SI SA ECHILIBREZE BUGETUL!!!
  OARE PRESEDINTELE IOHANNIS VA FI ASA DE NAIV INCAT SA PICE IN CAPCANA??? :)

  • FALSISICATORUL tau nu va apuca doua mandate la Cotroceni.

   • Ti-am mai spus, vasilica – AI MANA BUNA.
    Tot ce “promovezi” tu ajunge, mai devreme sau mai tarziu, LA PARNAIE.
    Aminteste-ti cazul udrei…

  • Soni

   Orbul a gasit Braila !
   Si smenarul “barbierul” (premierul)
   Ca sa fie tragedia
   Mai profunda-n Romania ca .. TAROMUL

   Eu unul, consider ca pe Johannis “il inalta” PSD-ul fara voia lui ! Respectivii ” vor obosi” mai repede deacat credem. Numai asa in clasamwent vor fi un pic deasupra liberalilor. Hibridul smenar nu are elemntul superior prin preajma asaa ca fecundeaza sterilitate in PSD !

   • Sonelu, iar te dai in stamba “poetica”?

    • Soni

     Lazarica, Lazarica
     Postezi tu..cam far de frica
     Si te afli in varf de pom,
     Te inteleg ca esti un .. “dom..” !
     – Da-te jos, mai pasarica !!!!

     • Simpatica!
      Si chiar cu oarece simt al rimei si al ritmului.
      Faci progrese Sonelu’!

   • NICU DORUS GALATI

    Soni ,

    Orbul a nimerit BRILA si nu BRAILA cum spui tu.
    Ce-i BRILA uita-te pe internet inteligentule.

    • Soni

     Orbul a gasit B R A I L A
     Si smenarul alfabetul,
     Ceas e-n gara la Chitila,
     E “nasicul”..tot respectul !

 • PENTRU DOMNUL LAZA I .

  PARALELA CU CHIBRITURILE, ESTE BINE PUNCTATA, DESI DOMNIA VOASTRA APRECIATI CUM CA CONFLICTUL ARMAT NU S~AR PRODUCE ACUMA ? ? ? ? …

  EU NU AM SA VORBESC DE JOACA COPIILOR CU CHIBRITURILE CI AM SA VA SPUN DOAR ATIT ,

  ORI CE CIOBAN, CARE ARE O BOMBA NUCLEARA, POATE DEVENI O PUTERE MONDIALA, INDIFERENT DE FELULUL CUM ACESTA GINDESTE…. .

  PORNIND DE LA ACEASTA TEORIE, CA SI ACEIA CU CHIBRITURILE RAZBOIUL CLASIC TREBUE DAT LAOPERTE SI CONCENTREAREA NOASTRA A TUTURORA TREBUE SA NE~O INDREPTAM CATRE RAZBOIUL ATOMIC SI NU CEL CLASIC ….

  AMERICANII CA SI MULTI ALTII, SE BAZEAZA PE RAZBOIUL CLASIC, RAZBOI CE LA ORA ACTUALA NU MAI E LA MODA SI CARE COREA DE NORD, STIE BINE ACEST LUCRU….

  TOCMAI DE ACEIA, INGRIJORAREA NOSTRA, TREBUE SA CREASCA, DEOARECE ASA CUM NE~M POMENIT PESTE NOAPTE CU BOMBA CU HIDROGEN, TOT ASA, INTR~O DIMINEATA NE PUTEM TREZI CU BOMBA ATOMICA DATA PE CINE STIE CE ORAS DIN AMERICA ?

  NU TREBUE NEGLIJATA NICI TEORIA CA, CEL CE DA PRIMUL BOMBA NUCLEARA, ACELA V~A CISTIGA RAZBOIUL ….

  TOCMA DE ACEIA, AR TREBUII CA, TOATE PUTERILE LUMII, SA SE MOBILIZEZE SI SA TREACA IMEDIAT LA MASSA TRATATIVELOR CU AMBELE PARTI, COREEA SI AMERICA.

  • Sa speram ca “factorii responsabili” ai statelor implicate vor lua nota de propunerea dumitale si vor tine cont de ea.

 • PEMTRU DOMNUL VASILE ,

  TREBUE SA STITI DOMNULE VASILE CA, AMERICANII, CARE ARE COMERT CU CHINA LA GREU, I~AU PUS PE CHINEZI, SA FACA LOBII, PE LINGA COREEA DE NORD, PENTRU A RENUNTA LA ARMELE NUCLEARE, CU CIRCA UN AN DE ZILE IN URMA…

  ASA CA AMERICANII, NU A CONSIDERAT CHINA CA O AMENINTARE, LA ADRESA SA, ASA, CUM INCERCATI DUMNEAVOASTRA SA VA DATI CU PAREREA? ? ? ? ?…

  LA TRECEREA TERMENULUI DE UN AN, DE DISCUTII SECRETE INTRE CHINA SI COREEA DE NORD, IATA CA COREEA DE NORD SE PREZINTA CA DREPT RASPUNS LA LOBII, CU BOMBA ATOMICA CU HIDROGEN ……

  CUM POPULATIA COREII DE NORD SI NU A CHINEI, CER PRIN MANIFESTATII DE STRADA CU LOZINCI SCRISE PE PANCARDE, SA SE DEA CU BOMBA ATOMICA IN AMERICANI, ESTE UN LUCRU CIT SE POATE DE GRAV SI TOTODATA INGRIJORATOR DE CEIA CE SE MANIFESTA ? …. .

  CUM ACEST POPOR COREAN DE NORD SE INARMEAZA DECIND AMERICANII A DESPARTIT PENINSULA COREIANA IN COREEA DE NORD SI COREIA DE SUD, CONFLICTUL RAZBOINIC SE AFLA IN COREEA DE NORD SI NICI DECUM IN CHINA ….

  EU CRED CA, NICI CHIAR NOI ROMINII, CARE NE GASIM LA MARE DEPARTARE DE COREA DE NORD, NU PUTEM AVEA LINISTE, DAT FIIND ASEMENEA SURPRIZE ATOMICE, CE ESTE BINE STIUT CA AU URMARI CATASTROFALE, NU NUMAI PENTRU AMERICANI, CI PENTRU INREAGA OMENIRE A MAPAMONDULUI ? ? ? ? ? …..

  • Vasile

   1) Americanii considera China ca cea mai mare amenintare pentru pozitia lor dominanta!
   2) Este o mare diferenta intre POZITIA OFICIALA A CHINEI SI ACTIUNILE DE CULISE!
   3) Oficial, China cere Corei de Nord sa renunte la inarmare, dar pe ascuns sunt cel mai mare furnizor de materiale si echipamente!
   Presedintele Chinei, a spus in limbaj diplomatic:
   – Daca Corea de Nord ataca SUA, China va fi neutra.
   – Daca SUA ataca Corea de Nord, atunci China va sari in sprijinul Coreii de Nord! :)

   • Sa zica merci “marele licurici” ca China NU SE ALATURA unui atac nord-corean (putin probabil deocamdata).
    Daca s-ar alatura, marele licurici ar deveni, in cateva zile, istorie.
    Insa China are nevoie de SPATIU VITAL necontaminat radioactiv.

    • Coada-ntre picioare, vasilica!
     Tie numa’asa-ti sade bine!

     • Vasile

      Te bagi si tu ca musca-n c… calului!

      • Furios vasilica!?!
       Din cauza mea STAPANII TAI te taie de la prima?

       • Coada-ntre picioare, vasilica!
        Tie numa’asa-ti sade bine!

        Si care o schelalaiala din cand in cand…

       • Si cate o schelaiaiala din cand in cand.

 • Petrache Boboc

  Pentru că a fost schimbată *foaia*, sunt dator să dau un răspuns unei afirmații din 31 august:
  Întrebați-i pe maestrul Mircea Diaconu și pe EBA cum se poate ajunge candidat independent de succes într-un sistem al dictaturii jefuitorilor. Dovediți răutate domnule Soni privind implicarea mea anti dictatură. V-am povestit cum am fost implicat la Duminica Orbului, dar aveți plăcerea răutăcioasă de a fi jignitor față de oricine susține Varianta Cojocaru. De ce? Răspunsul ADEVĂRAT nu-l mai menționez.
  În plus, numai dv puteți susține (prin replica dată d-lui Decebal de la 3 septembrie) expresia *Marele om de cultură Titu Maiorescu* vis-a-vis de neica nimeni Eminescu – adică poetul NAȚIONAL al românilor!
  După știința dv. și domnul dr. Constantin Cojocaru ar fi un mic economist vis-a-vis de Silviu Brucan! Din respectiva categorie îl avem pe marele savant Răzvan Theodorescu, foștii mari oameni polilici Ana Pauker și Alexandru Bârlădeanu. Studiați despre onoare și patrie.

  • vasilicilor tre sa le zici “mars d’aici!”.
   Astea sunt singurele cuvinte omenesti pe care le inteleg.

   • Ma rog – exagerez.
    vasilicii raspund la mai multe COMENZI.
    Asculta cu sfintenie comenzile celor care-i dau PAPICA.

  • Soni

   Prezent ca intotdeauna !
   Atata timp cat nu oferi prilejul, nu poti fi ranit!
   Nu-i voi intreba pe respectivii deoarece nu m-a interesat si nu ma intereseaza o asemenea “ascensiune”.
   Raspunsul ADEVARAT il stim cu totii de la Eminescu.
   Adevarul este .. o goliciune de fraze.
   Referitor la Varianta Cojocaru, din tot sufletul mi-as dori sa fie pusa-n aplicare , doar am mentionat : sa traiesc atata cat sa pot vedea si asa ceva. Din pacate, rezultatele se vad . La cei doi-trei romanai ramasi pe metereze.
   Nu stiu cum se face insa cu riscul de a deveni ridicol, intreb: nu in perioada monarhiei si nu la Junimea condusa de Maiorescu a debutat si s-a lansat poezia eminesciana ?! Daca l-au “exterminat” trupeste , i-au salvat sufletul, asa cum religia l-a pastrat pe Iisus Hristos.
   Cand si unde am afirmat ca marele nostru poet national, Eminescu e un neica nimeni ? Apropo: stiti cumva chiar in ziua de azi cum se da primul ajutor uuni pacient in criza psihica majora ? Asta a facut Maiorescu la vremea aceea, l-a internat iar medicina atunci nu era la un stadiu avansat in domeniu, cum nici astazi nu este.
   La ultimul paragraf: nu am atata stiinta, probabil i-ati cunoscut mai bine !
   Cat despre onoare si patrie, una este sa vorbesti din amatorism si alta e sa taci din profesionalism.

   • Petrache Boboc

    Merci, sfatul celor care nu citesc o carte cu mare atenție nu-mi folosește și răutăcioșii nu știu că mai întâi singuri se lovesc la cap.

 • PENTRU DOMNUL LAZAR I ,

  M~AS LINISTI EU, ASA CUM MA POVATUITI DUMNEAVOASTRA DACA IN 1989 NU AS FI VAZUT CASETA CU PREZICERILE LUI NOSTRADAMUS ?….

  IN 1989 A CIRCULAT MAI IN TOATA TARA ACEASTA CASETA, A MARELI PREZICATOR NOSTRADAMUS, CEL CARE A PREVESTIT ATIT PRIMUL RAZBOI MONDIAL, CIT SI PE CEL DE~AL DOILEA CIT SI PE CEL DE~AL TREILEA CE VA SA VINA ….

  CEA CE A PRECIZAT NOSTRADAMUS, IN CE~A DE~A 3~a PREZICERE, ESTE CUTREMURATOR CE APROAPE CA NICI NU IMI VINE SA O SCRIU ….

  DAR PENTRU CA EA SE AFLA INREGISTRATA PE CASETA, IMI PERMIT SA O SPUN CU SUBIECT SI PREDICAT .

  A SPUS NOSTRADAMUS CA, IN AL TREILEA RAZBOI MONDIAL V~A DISPARE NOUL ORAS ?

  CARE ESTE NOUL ORAS ? ~ ACESTA, NU ESTE ALTUL, DECIT NEWYORKUL ? ? ? ? ORAS DE BASTINA A LUI TRUMP….

  OARE MUTATUL LUI LA WASINTON ? NU ESTE UN INDICIU CA SI EL STIE DE PREZICERILE LUI NOSTRADAMUS ? ? ? ? ?…

  STIMA

  • Nu te-am contrazis.
   Am spus NUMAI ca in urmatorii 4-6 ani NU VA FI RAZBOI GLOBAL.
   Cine-l incita pe Kim este clar – americanii, marii papusari ai lumii, au reusit sa corupa cativa generali nord-coreeni.
   Probabil, utimul Kim va avea SOARTA LUI CEAUSESCU.

   • Este adevarat ca, in prezenta armelor nucleare, aceste jocuri, indiferent de cine le face, SUNT EXTREM DE PERICULOASE.
    Este ca si cum ai lasa niste copii debili mintal sa se joace cu chibriturile intr-o benzinarie.

    • Apreciez ingrijorarea dumitale RESPONSABILA.

     Cei cu CIRCUMVOLUTIUNI CRETE nu au astfel de probleme.

     • Soni

      Ti-ar fi placut calea neteda, far hartoape, sa nu te impiedici in ele !

      • Creierasu’ tau nu este un loc pe care sa haladuiesti.
       Peisajul e prea monoton si lipsit de varietate (dealuri si vai).
       Ar fi bun pentru amenajarea unui patinoar…

       • Soni

        Cand practici alpinismul cu asa
        usurinta , o clipa de neatentie e suficienta sa cazi in vagauna.
        Aviz ” urangutanule” !!!!

       • Soni

        Pacat ca ” nostradamusii” nostri n-au prevazut si statul cu 2 capitale !

 • Vasile

  ASTA DA “DEMOCRATIE”!

  PSD1 E LA PUTERE SI PROMITE MINCIUNI!
  PSD2, CONDUS DE PONTA, VA FACE OPOZITIE, SI VA PROMITE ALTE MINCIUNI! :)

  • Iar PSD – ARIPA LIBERALA (PNL+PMP+USR) – isi asteapta randul LA CIOLAN, dar, pana atunci, sade la cotitura, poate, poate acceseaza CIOLANU’ “peste rand…”.

 • INGRIJORARE ~2~

  ASTAZI, COREEA DE NORD, A FACT UN TEXT NUCEAR, CU BOMBA ATOMICA CU HIDROGEN SI CARE A DECLANSAT UN CUTREMUR DE PAMINT DE 6,2 PE SCARA RIHTER….

  • Vasile

   TEST NUCLEAR

   TEXT ESTE CAND SCRII TU NISTE BAZACONII PE AICI :)

   PAREREA MEA ESTE CA E MANA CHINEI!
   ACEASTA A SEMNAT ACORDURILE PENTRU NEPROLIFERARE NUCLEARA SI NU MAI POATE FACE TESTARI. ASTFEL, TESTARILE LE FACE IN COREA DE NORD, PENTRU BOMBE SI RACHETE!

   • Coada-ntre picioare!
    Tie numa’asa-ti sade bine, vasilica!

 • INGRIJORARE ! ! ! ! ! ,

  ZILELE ACESTEA, AU FOST AMPLE MANIFESTARI DE STRADA, IN COREEA DE NORD, PARTICIPIND ZECI SI CHIAR SUTE DE MI DE MANIFESTANTI CIVILI, INARMATI CU LOZINCI SCRISE PE PANCARDE DESTUL DE MARI SI CHIAR FOARTE VIZIBILE.

  PE ACESTE PANCARDE SCRIA FARA NICI UN FEL DE JENA SA SE DEA BOMBA ATOMICA PE AMERICANI…

  DONALD TUMP, A RIPOSTAT SI I~A ASIGURAT PE COREENII DE NORD CA, AMERICANII SINT PREGATITI, PENTRU ACEASTA AMENINTARE….

  ~ BINE AR FI DACA AMBELE PUTERI NUCLEARE, AR STA LA MASSA TRATATIVELOR SI S~AR INTELEGE CA OAMENII…..

  ~ UN EVENTUAL RAZBOI NUCLEAR ADUCE MULT RAU INTREGII OMENIRI…..

  • Linisteste-te domnule.
   In urmatorii 4-6 ani nu va fi razboi.
   Evenimentele din Coreea de Nord ii vin manusa lui Trump.
   Asa isi va putea dovedi utilitatea. Va dovedi poporului american ca EL este omul PROVIDENTIAL care SALVEAZA America de holocaustul nuclear.
   Aceste “amenintari” vin la tzanc – cand popularitatea lui Trump a scazut sub 30% si este puternic contestat in interiorul USA.

 • Vasile

  MAFIA PSD

  AMORSEAZA UN CONFLICT INTERETNIC PENTRU CA SA NU EXPLODEZE SCANDALUL CU PROMISIUNILE MINCINOASE FACUTE DE DRAGNEA IN CAMPANIA ELECTORALA! :)

  • Coada intre piciare, vasilica!
   Tie numai asa-ti sade bine…

 • Vasile

  SUBIECTUL ZILEI: AURUL DE LA ROSIA MONTANA!

  MAFIA ROMANEASCA +MAFIA INTERNATIONALA AU PUS OCHII PE AURUL DE LA ROSIA MONTANA!
  ALERTATA CA METODA DE EXTRAGERE ESTE CU CIANURI, SOCIETATEA CIVILA A REUSIT SA BLOCHEZE ACEASTA MEGA-ESCROCHERIE!!!
  AGENTII DE INFLUENTA DUC O CAMPANIE FURIBUNDA LA TELEVIZIUNILE MAFIOTILOR!
  NE AMENINTA CA VOM PLATI 4,4 MILIARDE DE DOLARI DREPT DESPAGUBIRI!
  TOTI VANZATORII DE TARA, IN FRUNTE CU PSD SI PONTA, TREBUIE ANCHETATI, JUDECATI, CONDAMNATI SI PUSI SA PLATEASCA DESPAGUBIRI!
  ALTFEL NU SE INVATA MINTE!
  NU TREBUIE SA CEDAM PANA CAND VINOVATII NU VOR FI CONDAMNATI! :)

  • Vasile

   PRIMUL SINISTRU, MIHAI TUDOSE, CA SA DEBLOCHEZE EXPLOATAREA AURULUI IN FAVOAREA MAFIEI, VREA SA RETRAGA DE LA UNESCO PROPUNEREA FACUTA DE CIOLOS, CA INTREAGA ZONA SA FIE DECLARATA ZONA PROTEJATA, DE INTERES INTERNATIONAL!!! :)

 • ADEVARUL DOMNULUI VASILE ,

  INTRADEVAR DOMNUL VASILE SPUNE ADEVARUL ADEVARAT, IN MESAJUL DOMNIEI SALE DIN 31 AUGUST a.c….

  DOMNIA SA, PRECIZEAZA CA, NUMAI DATORITA UTILAJELOR AGRICOLE SUPERPERFORMANTE, CE LE~A ADUS CAPITALISTI APUSENI CA SA LUCREZE CELE 3 MILIOANE DE HECTARE, TEREN AGRICOL CUMPARAT DE CATRE ACESTIA DE LA NOI ROMINII, PUTEM SA NE LAUDAM ACUM CA, AVEM MUNTI DE CEREALE IN PORTURILE DUNARENE….

  SA MULTUMIM DIN INIMA LUI PONTA SI LUI CONSTANTIN, CEI CARE NE~A FACILITAT VINZAREA PAMINTURILOR AGRICOLE CATRE STRAINI POTRIVIT INTELEAPTEI LEGI DIN 2014 .

  PINA IN 2914, EREAU VINDUTE NUMAI UN MILION DE HECTARE DE TEREN AGRICOL LA STRAINI, IAR DIN 2014 SI PINA IN PREZENT, DATORITA ACESTEI LEGII ,,INTELEPTE”. A CELOR 2 S~AU MAI VINDUT INCA DOUA MILIOANE DE HECTARE ….

 • GRIU ROMINESC,

  MUNTI DE GRIU ROMINESC, ZAC IN PORTURILE DUNARENE, SUB CERUL LIBER, DATORITA FAPTULUI CA, ACEST GRIU NU POATE FI TRANSPORTAT, IN TARILE DE ORIGINE, AL PROPIETARILOR, CE AU CUMPARAT PAMINT AGRICOL IN ROMINIA,DATOTITA NIVELULUI SCAZUT AL DUNARII .

  O PLOAE CE AR CADEA, PESTE ACEST GRIU, AR CONDUCE LA COMPROMITEREA ACESTEI MARI RECOLTE .

  DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DAEEA, AR TREBUII SA AJUTE ACESTI STRAINI, SA~SI BAGE IN HAMBARE GRIUL RECOLTAT, DEOARECE, CIFRA RAPORTATA DE DOMNIA SA DOMNUL DAEEA,DE MII DE TONE DE GRIU, CE~AM OBTINUT ANUL ACESTA, DE PE PAMINTUL TARII NOASTRE, S~AR PUTEA DIMINUA CONSIDERABIL, DATORITA, UNOR EVENTUALE PLOI ?.

 • “STRAINII NU SUNT TOTI ESCROCI!
  SUNT CAPITALISTI SI VOR SA FACA PROFIT, N-AU VENIT SA FACA ACTE CARITABILE IN FOLOSUL ESCROCILOR SI PROSTILOR DIN ROMANIA!”

  vasilica, iaca ca venitara bancile straine si contrazic PRINCIPIUL PROFITULUI.
  Ele nu fac profit. Ele fac acte caritabile… Nu-i asa vasilica?
  Ele numai dau afara din casele lor oamenii cu clauze ABUZIVE.
  De firma MICROSIFT ai auzit? Firme celebra, condusa de CEL MAI BOGAT OM AL PLANETEI – Bill Gates.
  Aflam ca practica de marKeting a acestei firme este CORUPTIA si MITA. Asta-i SECRETUL SUCCESULUI lui Bill Gates.
  De firmele nemtesti care au aceeesi practica ai auzit?
  De firma nemteasca WW, care practica INSELACIUNEA, PENTRU ASI ASIGURA VANZARILE ai auzit?
  Si lista exemplelor care ilustreaza PUTREZICIUNEA capitalismului este prea lunga pentru a fi reprodusa aici.

  vasilica, tu esti o simpla SLUGA LA DARLOAGA!

  • Vasile

   NU E PROST CINE CERE, E PROST CINE DA.

   FIRMELE STRAINE AU AFLAT SI ELE CA, DACA VREI SA FACI AFACERI IN ROMANIA, TREBUIE SA DAI SPAGA LA CONDUCATORII MOMENTULUI!
   ACEIASI FIRMA, CARE A CONSTRUIT UN SEGMENT DE AUTOSTRADA IN ROMANIA, IN MUNTENEGRU A CONSTRUIT O AUTOSTRADA CU UN PRET DE 2-3 ORI MAI MIC.
   MICROSOFT A OFERIT ROMANIEI O REDUCERE DE 50% PENTRU PROGRAMELE DE CALCULATOR.
   MAFIA DE LA GUVERNARE, CRED CA A INCEPUT “AFACEREA” PE TIMPUL LUI NASTASE SI APOI TARICEANU, S-A GANDIT SA SCOATA CEVA PROFIT. INSTITUTIILE STATULUI N-AU CUMPARAT PROGRAMELE DE LA FURNIZOR, CI DE LA O FIRMA INTERMEDIARA A MAFIEI. PROGRAMELE ERAU REVANDUTE CU UN PRET MULT MAI MARE. DIFERENTA INTRA IN BUZUNARELE MAFIEI TRANS-PARTINICE.
   METODA S-A APLICAT IN MULTE DOMENII.
   SUNT CONVINS CA TU AI STIUT, DAR LA TINE TOTUL ESTE MINCIUNA! :)

   • Nu vasilica!
    Firmele straine cer, tot ele isi dau, prin “GUVERNATORUL” pus de ele ca tot restul administratiei.
    In Muntenegru inca nu au “GUVRTNATOR SI ADMINISTRATIE” pusa de ele. Si nici o armata de vasilici, agenti de influenta, care sa faca din negru alb si invers.
    Vasilica, Marele Licurici are CHIAR O LEGISLATIE care INTERZICE folosirea mitei in afara USA pentru obtinerea de contracte.

    DAR MARELE LICURICI STIE CA “BARIERA” LEGILOR ESTE FACUTA NUMAI PENTRU BOI.

1 ... 43 44 45 46 47 ... 49
Lăsaţi un Comentariu