CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • TINERII FRUMOSI SI LIBERI :

  ERI, TINRII FRUMOSI SI LIBERI, AU MANIFESTAT IN BUCURESTI SI ALTE ORASE DIN TARA CU PALMA SIMBOLICA CE~O PUNE SOFERII PE GEMUL DIN SPATE AL MASININII SI PE CARE, PALMA SIMBOLICA SCRIE ,,STOP” ….

  ~ M~AM UITAT ATENT SA VAD CE SCRIE PE ACESTE PALME SIMBOLICE SI NU AM VAZUT MAI NIMIC INTERESANT PENTRU NOI PLEBEA, IN AFARA DE CEVA FOARTE CONFUZ CU JUSTITIA …..

  ~ PENTRU CA INSA~SI PALA CIND O VEZI, TE DUCEIMEDIAR CU GINDUL, FARA SA MAI CITESTI, CA ACEASTA REPREZINTA, UN STOP CATEGORIC, AL OPRIRII SI ESTI TENTAT, FARA SA VREI SA LE CITESTI PE TOATE, CREZIND CA DE~ACUM TINERII FRUMOSI SI LIBERI CER REVENDICARI GUVERNANTILOR DE INTERES COMUN, PENTRU TOTI ROMINII…..

  MA ASTEPTAM SA VAD CA TINERII FRUMOSI SI LIBERI CER :

  1 ~ STOP TAERII BARBARE ALE PADURILOR ?, SAU

  2 ~ STOP VINZARII INTREPRINDERILOR FARA REFERENDUM,SAU

  3~ STOP FURTULUI DIN AVEREA STATULUI ?, SAU

  4~ STOP SARACIEI, SAU

  5~ STOP SCLAVIEI, SAU

  6~STOP SCUMPIRII ALIMENTELOR ? SAU

  7~STOP SCUMPIRII BENZINEI ? SAU

  8~STOP PLECARII ROMINILOR DIN TARA? ETC.ETC. ETC…..

  ~ OARE ACESTI TINERI, FRUMOSI SI LIBERI NU DORESC ACESTE REVENDICARI, DACA INTENTIONEAZA, SA VINA LA CONDUCEREA TARII, SAU APLICA LOZINCA MULT STIUTA ,,PLECATI VOI CA SA VENIM NOI” ? ? ? ? ? …..

 • MESAJ,CATRE PARLAMENTARII ROMINI,
  DIN PARLAMENTUL UNIUNII EUROPEAE :

  STIMATI TRIMISI AI NEMULUI ROMINESC, IN PARLAMENTUL EUROPEAN,

  ~ AM IMPRESIA CA, DOMNIILE VOASTRE, ATI UITAT CA PRIN INTRAREA NOASTRA, A ROMINIEI, IN UNIUNEA EUROPENA, GRANITELE UNIUNIII EUROPENE, AU DEVENIT FOSTELE GRANITI ALE ROMINIEI NOASTRE, ATUNCI CIND ROMINIA, EREA INDEPENDENTA, ADICA IN AFARA UNIUNII EUROPENE ?

  ~ OBSERV CU STUPOARE CA, ACUM, VA FACETI CA NU VEDETI, NU AUZITI, CE SE INTIMPLA IN ROMINIA ?

  ~ SINTETI CUMVA, SLABI PREGATITI ? CA NU MAI CUNOASTE~TI ISTORIA NEMULUI ROMINESC ? SAU SINTETI OBLICATI SA TACETI, PRECUM UN FOST COLEG AL DOMNIILOR VOASTRE CE ACUM ZACE IN PUSCARIE ?

  ~ VEDETI BINE CA AMERICANII, NE CER 4 MILIARDE DE DOLARI, NOUA ROMINILOR,PE RACHETELE PATRIOT, PENTRU A PUTEA CA NOI ROMINII, SA PAZIM GRANITA DE EST, A UNIUNII EUROPENE, IAR VOI TRMESII NOSTRII AI NEMULUI, TACETI CHITIC ? ? ? ? ? …

  IMEDIAT, FARA NICI O TAGADA, BAGATI PE ORDINEA DE ZI A PARLAMENTULUI EUROPEAN, CERINTA IMPERATIVA CA, UNIUNEA EUROPEANA SA~SI INTRE IN DREPTURI SI ATRIBUTII SI SA~SI ACHITE FACTURA LA RACHETELE ,,PATRIOT” CE LE VIND AMERICANII, NU ROMINIEI, CI UNIUNII EUROPENE, ROMINIA FIIND DOAR UN INTERMEDIAR CE SEMNALEAZA NECESITATEA ACESTUI SCUT,DE APARARE AERIANA, A FRONTIERELOR RASARITENE, FRONTIERE FOSTE CINVA ALE ROMINIEI, IAR ACUM SINT DE DREPT SI DE FAPT, ALE UNIUNII EUROPENE….

  STIMA SI ASTEPT RASPUNSUL DE LA VOI TRIMESI AI NEMULUI NOSTRU RUMINESC ?…

  • Ilie Conta

   Nu e prost cine cere.
   E smecher cine da – ca-si ia tainu’… ca la microsoft.

 • Nelu Stiuca

  Romania o ţară frumoasă, dar plină de hoţi spunea PETRE TUTEA.
  «Mi-am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema: aflarea în treabă ca metodă de lucru la români…», spunea, surprinzând perfect una din caracteristicile românului, filosoful Petre Ţuţea.
  Băgătorii în seamă şi hoţii, ar ma fi de completat, pentru că hoţia sub toate formele imaginabile pare să fie întipărită în ADN-ul acestui popor. Iar zilele astea de campanie ca popor ne-am dat arama pe faţă. Hoţia ca formă arhetipală este adesea caraghioasă, mistificata si probabil inconştientă. Exemplare pot fi cazurile mafiotilor sau chiar a cuplurilor mafiote. Sotia acuzata de proxenetism; racoleaza şi plaseaza fotomodele “lumii bune”, politiceni şi oameni de afaceri deopotrivă. Despre sot se poate spune că detinea un post cheie de unde intermedia combinaţii de zeci de milioane de euro, că avea rolul unei placi turnante într-un megatrafic de influenţă postata intr-o institutie a statului. Plagiatul este tot un fel de furt şi se practică de la vârful Guvernului în jos. Eşti un hoţ şi dacă, după o carieră excepţională, te cobori la a-ţi înscena sinuciderea şi tot un bandit dacă, deşi ai bani suficienţi, îţi iei casă de la stat, la un preţ derizoriu. Ambasadorul Marii Britanii spunea că i se pare uimitor cum în Parlamentul României sunt inşi care au fost condamnaţi penal. Uimitor este că unii parlamentari au fost atât de proşti încât au fost si prinşi. Ca să ai succes în politică trebuie să fii un hoţ foarte abil. Tâlhar de speranţe şi traficant de promisiuni deşarte.
  Desluşind cu atenţie mesajele din campaniile electorale se poate constata ca nu e vorba de vreo competiţie între care este mai onest şi mai bun, ci e vorba un campionat de şmecherii. „A furat şi ăsta, dar măcar a făcut şi ceva pentru noi”, asta perorează agenţii electorali eficienţi, ştiind că este imposibil să convingi un alegător român că există candidaţi de bună-credinţă. Furtul e aerul pe care-l respirăm. De la taximetriştii care te plimbă cu „maimuţa“ şi vecinii care-mi fură în fiecare an bicicleta din spatele porţii până la băieţii destepti din energie sau cu ochi albaştri care ascultă discuţiile private şi şefii de companii de stat. Mai subtil te „fac“ instituţiile financiare (cu menţiunea că şi neplata ratelor e tot hoţie), partenerii de afaceri care nu-şi plătesc facturile ori angajatorii care nu-si achită contribuţiile la stat.
  Ceva relevant la niste cursuri organizate pentru copii cu înscriere liberă dintre cei care au prins loc jumătate au venit aduşi de părinţi în ML-uri şi X5-uri, deşi cursurile făceau parte dintr-o campanie de ajutorare socială, dovada arata tembelismul existent in societatea romaneasca.
  In România n-ar trebui să existe puşcării. Sunt atât de mulţi hoţomani, încât oamenii cinstiţi, câţi or fi, ar trebui închişi ei în colonii speciale cu statut de teritoriu al Uniunii Europene, pentru a-i lasa pe ticalosi sa se devoreze intre ei.

  • Petrache Boboc

   Faceți precizarea că: *hoția sub toate formele imaginabile pare să fie întipărită în ADN-ul acestui popor*. Nu v-ați cutremurat scriind așa ceva despre poporul român? sau sunteți român cu ADN-ul altei naționalități!?
   Regret profund că am citit bazaconia/comentariul de mai sus, pentru că vă credeam om cu judecată și la așa ceva nu mă așteptam.
   Era mai bine dacă ați fi precizat că vă referiți doar la leprele care au capturat conducerea țării în ultimii 28 de ani. Aș zice: Tulai, la zdup cu ei!

  • Ilie Conta

   NU TI-AI LUAT DEGEABA CERTIFICATUL DE DESTEPT. UITE CA PRODUCE ROADE!

   • Ilie Conta

    “Taie-le radacinile, acopere-le cerul, distruge-le traditiile, fa-i sa se rusineze de ceea ce sunt!
    Astfel, nu va mai fi nevoie sa lupti pentru a-i cuceri, speriati de ceea ce i-ai convins ca sunt, te vor implora sa vii sa-i salvezi…”

    SUN TZU – “Arta razboiului”.

    • Ilie Conta

     DAU ORICAT PENTRU UN CERTIFICAT DE DESTEPT!
     Da’ sa aiba parafa si semnatura!
     Daca ma “servesti”, iti iese si tie ceva.
     Sunt baiat “SALON”!

 • UNIUNEA EUROPEANA
  SI
  RACHETELE ,,PATRIOT”

  ~ CIND AM INTRAT IN UNIUNEA EUROPEANA, FRONTIERA DE EST A UNIUNII EUROPENE S~A MUTAT IN MAREA NEGRA AVIND CA VECINI RUSII TURCII SI UCRAINIENII .

  UNIUNEA EUROPEANA DACA ARE BANUIALA CA UNELE DIN STATELE ACESTEA, O VA ATACA, TREBUE, CUM ESTE SI FIRESC SA~SI INTAREASCA NOILE GRANITE….

  DUPA CUM BINE SE VEDE, UNIUNEA EUROPEANA, NE PUNE PE NOI ROMINII CA PAZNICI DE FRONTIERA, OBLIGINDU~NE LA CUMPARARI SE ARMAMENT CIT MAI SOFISTICAT, PENTRU CA EI, U.E. SA POATA DUCE UN TRAI FARA GRIJA VREUNUI ATAC ARMAT DIN PARTEA ACESTOR VECINI…

  ~ MI SE PARE ACEST GEST, AL U.E. CA FIIND UN GEST, GROSOLAN DE BUN SIMT, LASINDU~NE PE NOI, RUPTI IN FUND, SA PLATIM 4 MILIARDE DE DOLARI AMERICANILOR, PE RACHETELE PATRIOT, IAR EI U.E. SA NU PARTICIPE CU NICI UN SFANT LA ACEST EFORT FINANCIAR, MAI ALES CA NOI ROMINII NU MAI AVEM CE APARA ?…

  PETROLUL E LA AUSTRIECI, ~ 70% DIN PAMINTURILE AGRICOLE ALE TARII, SINT IN MINA STREINILOR. 6.000 DE INTREPRINDERI AU FOST VINDUTE STRAINILOR,~ PADURILE NI SE TAE SI FURA SI NU SE STIE CINE LE TAE SI CINE LE FURA ? ~ 4 MILIOANE DE ROMINI, NU MAI AU NEVOE DE PAZA, DEOARECE AU PLECAT IN STRAINATATE, DUPA MUNCA, URMARE LASARII ACESTORA FARA LOCURI DE MUNCA CA URMARE VINZARII CELOR 6.000 DE INTREPRINERI STRAINILOR. ….

 • CONSIDERATIUNE IMPERATIVA,

  4 MILIARDE DE DOLARI, DATI AMERICANILOR, PR RACHETELE PATRIOT, DE CATRE ROMINI, MI SE PARE O NEDREPTATE CRASA, MAI ALES CA ALESII NEAMULUI NU A SPUS DE UNDE I~AU ACESTI BANI ? ? ? ? ? ….

  ~ II I~AU DIN TAXE SI IMPOZITE ?…..
  ~ II i~AU DIN INPRUMUTURI BANCARE ?…..
  ~ II i~AU DIN SCUMPIRA MINCARII ?…..
  SAU
  ~ II i~AU DIN SCUMPITEA BENZINEI ?……

  PORNIND DE LA PREMIZA CA, ACESTE RACHETE PATRIOT, AU MENIREA DE~A APARA CERUL TARII, DE EVENTUALE BOMBARDIERE, CE UN INAMIC, SI~AR PERMITE SA NE BOMBARDEZE PAMINTURILE TARII,CA SI PE NOI INSINE, AR TERBUII CA ACEASTA SARCINA FINANCIARA, DE 4 MILIARDE DE DOLARI, SA NU APESE DOAR PE UMERII NOSTRII A ROMINILOR COCOSINDU~NE, ROMINI DETINATORI NUMAI A 30% TERENURI AGRICOLE, DIN FONDUL FUNCIAR AL TARII AI STRAINII CARE DETIN 70% DIN ACEST FOND FUNCIAR, AL TARII, SA STEA DEOPARTE, SA~SI CULTIVE LINISTIT PAMINTURILE AGRICOLE, DUCIND GRINELE LA EI IN TARA, IAR NOI, ROMINII SA LE ASIGURAM PAZA CU ACESTE RACHETE PATRIOT ? ? ? ? ?…….

  TOCMAI DE ACEIA, SARCINA FINANCIARA, TREBUE INPARTITA IN DOUA, PROPORTIONAL CU DREPTUL DE PROPRIETATE.

  NOI ROMINII SA PLATIM 30% DIN CEI 4 MILIARDE DE DOLARI, ADICA 1,2 MILIARDE DOLARI SI STRAINII 70% ADICA 2,8 MILIARDE DE DOLARI….

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XLV

  O alta unicitate a statuilor de daci din porfir este folosirea a doua tipuri de materiale, foarte diferite, in realizarea lor.

  Eu nu cunosc statui romane faurite utilizand aceasta tehnica. Dar eu nu pot pretinde ca am vazut TOATE sculpturile realizate in Roma antica. Daca cineva cunoaste statui antice care nu reprezinta daci si care sunt realizate prin imbinarea a doua materiale, diferit colorate, i-as fi recunoscator daca imi va semnala sculpturile cu pricina.

  Romanii aveau un obicei, nu prea inspirat, dupa parerea mea – isi pictau statuile.
  Pielea era vopsita in culoarea pielii iar hainele erau colorate conform culorilor pe care le aveau hainele romane.
  Evident, aceasta vopsea ceda prima. Foarte putine statui romane au fost gasite cu vopseaua aplicata de artist.

  Statuile de daci, cele in care este utilizat si porfirul, sunt realizate prin imbinarea porfirului cu marmura.
  Tot ce este piele “la vedere” – capul, gatul, bratele si palmele – este sculptat din marmura alba sau galbuie. Restul corpului – partea acoperita de haine – este sculptat din porfir.
  Efectul este MAGIC – STATUILE CAPATA SI MAI MULTA VIATA.

  Nici inainte, nici dupa STATUILE DE DACI, dupa stiinta mea, POATE LIMITATA, in Roma antica nu s-a mai folosit aceasta tehnica.

  Oare sculptorii romani si-au batut capul sa INOVEZE, creind o noua tehnica de realizare a sculpturilor, DEOSEBIT DE SPECTACULOASA, ca apoi s-o ABANDONEZE TOTAL?

  Eu nu pot crede asa ceva!

  Statuile de daci NU SUNT OPERA SCULPTORILOR IMPERIULUI ROMAN.

  Va urma.

  • Ilie Conta

   rectificare – CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XLVI

 • 4 MILIARDE DE DOLARI :

  ~ 4 MILIARDE DE DOLARI, SAU, UN MILIARD DE EURO, ATIT NE~A PUS ALESII NEMULUI, SA LE PLATIM AMERICANILOR, PENTRU CA, ACESTIA SA NE VINDA, RACHETE SOL ~AER, PENTRU A PUTEA PAZII EUROPA APUSEANA, IN EVENTUALITATEA UNEI INVAZII A UNUI PRESUPUS INAMIC, CE POATE VENII DE LA RASARIT …

  ~ MAI BINE, CU BANII ACESTIA, NE RASUMPARAM CELE SAPTE MILIOANE HECTARE, PAMINT ARABIL, CUMPARAT DE STRAINI, SI DAT SPRE FOLOSINTA, CITE 1,5 HECTARE, CELOR 4 MILIOANE DE ROMINI, PLECATI DIN TARA, CA URMARE LASARII ACESTORA, FARA LOCURI DE MUNCA, URMARE VINZARII CELOR 7.000 DE INTREPRINDERI, LA STRAINI SI DATE DE CATRE ACESTIA, LA FIER VECHI….

  • Ilie Conta

   Patru miliarde de dolari sunt vreo TREI MILIARDE DE EUROI.
   Ma bucur ca dai atentia cuvenita PAMANTULUI ROMANIEI.
   O tara al carei pamant este proprietatea strainilor, nu mai este o tara a ROMANILOR, chiar daca se cheama ROMANIA.

   • Ilie Conta

    Asta n-au inteles si nu inteleg cretinii de ‘TELECTUALI.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XLV

  Galerele romane nu puteau transporta, din Egipt, blocuri mari de porfir. Porfirul este o roca densa si foarte grea.
  Transportul porfirului, pe uscat, ocolind toata Marea Mediterana, ar fi fost si mai dificil.
  Porfirul, pentru romani, era ceea ce este si a fost intotdeauna, pentru chinezi, JADUL – UN MATERIAL FOARTE PRETUIT.
  Din aceste motive, sculptorii romani faureau statui din porfir aproape numai IMPARATILOR si la o scara mai mica decat 1/1. Majoritatea sculpturilor romane din porfir se pot numi STATUETE.
  Si brusc, din admiratie pentru cei invinsi, cu care avusese conflicte dure multi ani la rand, Traian “comanda” cateva statui de daci, la o scara mai mare de 1/1, din PORFIR.
  Daca Traian ar fi fost CRESTIN, mai ca mi-ar fi venit sa cred o astfel de ABERATIE – Cristos indemna oamenii sa-si iubeasca si DUSMANII. Dar crestinismul nu se raspandise, inca, in IMPERIUL ROMAN. Traian nu era crestin.
  In plus, cele cateva statui de daci din porfir faceau si mai imposibila realizarea unei unitati stilistice necesara unui amsamblu arhitectonic gandit sa fie o unitate.
  Trebuie sa adaug ca dacii aveau porfir “la discretie” pe teritoriul lor.

  (doritorii pot vedea doua statui de daci din porfir aici – http://statuidedaci.ro/ro/italia/florenta )

  Eu nu pot sa-mi calc in picioare ratiunea si sa inghit povestea cu “comanda imperiala” a statuilor de daci.
  Pentru mine este clar ca lumina unei zile insorite ca acele statui au fost create pe teritoriul Daciei de mesteri cioplitori daci.

  Va urma.

 • RACHETELE PATRIOT :

  ERI, ALESII NEAMULUI, RESPECTIV CAMERA DEPUTATILOR, INTOCMAI CA SI SENATORII, AU VOTAT, APROBAREA CUMPARARII DE RACHETE PATRIOT DE LA AMERICANI .

  SE PARE CA PRETU AR FI NUMAI 4 MILIARDE DE DOLARI.

  SE MERITA, UN ASTFEL DE SACRIFICIU, FACUT DIN PARTEA NOASTRA, A ROMINILOR, PENTRU A PUTEA PAZII EUROPA DE VEST, DE INVAZIA INAMICULUI DE LA RASARIT, POATE ASA NE V~A PRIMII SI PE NOI, IN SPATIU SENGHEN ? ? ….

  • Ilie Conta

   Care ar fi ATACATORUL de la rasarit?

   Marele Licurici, dupa ultimul razboi mondial, a atacat de cel putin 4 ori – Coreea, Vietnam, Afganistan, Iraq.
   Nu mai pun la socoteala multimea de LOVITURI DE STAT aranjate si conduse de CIA in diverse locuri din lume. Una am trait-o chiar noi.

   Si ce ar castiga romanii in spatiul schengen?

  • Tudor

   A iesit un pacalici, absolvent de drept; tot respectul.
   A venit lepra si a spus; am facut o campanie politica si am intrebat;
   – voi stiti ce e ala buget si ce e aia inflatie?
   se invarte in pamant bunica-meu, cum poti sa spui asa ceva.
   El spune ca sunt absolventi ASE

   • Tudor

    Ionescu il cheama

    • Tudor

     Il mananc pe paine, pe tot ce inseamna economie si management.
     Am o determinare; nu se poate sa jignesti si sa decredibilezi in asa hal ASE.
     Stau fata in fata cu mascareiciul asta,
     M-a jignit pe mine, il mananc

     • Tudor

      Oameni buni, e un mascarici care tot apare pe la televiziuni, un jurist infect,executati-l

      • Tudor

       Ma suna toti prietenii, cum e posibil asa ceva; Sa iti bati joc in asa hal de Academia De Studii Economice Bucuresti

       • Tudor

        Ionescule, jurist, care ai profesat in management, nu ai nicio treaba, te mananc pe paine

       • Tudor

        Eu sunt absolvent de ASE, ca multi altii,
        ti-ai dat foc la valiza. Te mananc pe paine

       • Tudor

        Nu m-ai jignit doar pe mine, ai jignit MULTA LUME.
        Fii atent jigodie

       • Tudor

        Oameni buni, eu am dat examen de admitere cu niste restrictii.
        Nu exista in Romania instiutie mai mare ca Academia de Studii Economice Bucuresti in domeniul economic.

       • Tudor

        Oameni buni, vreau sa vina putregaiul asta cu studii juridice sa vorbeasca cu mine; nu cu Constantin Cojocaru care e Dumnezeu in Economie.
        Va rog,va implor, sa vina sa discute cu mine in materie de economie si de management.
        Da-ti-mi un mesaj la care sa ma sune jigodia care isi bate joc de ASE

       • Tudor

        Am intrebat multi prieteni care au si ei o situatie.
        Mi-au zis; Tudore, cum e posibil sa vorbeasca mascaricii astia ca nu avem scoli care formeaza manageri?
        Academia de Studii Economice prin Facultatea de Management formeaza MANAGERI

       • Tudor

        https://www.youtube.com/watch?v=-MN9Khh_K2s

   • Tudor

    nu mai pot de dorul lui bunica-meu

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=6kneG-6riP0

  • Tudor

   Marin Creata,
   Bunicul meu.
   A murit in 2015

   • Tudor

    Doamne, cat am plans, am plans asa mult,

  • Tudor

   Oameni buni, nu ma pot opri din plans.
   Asa mult l-am respectat pe bunica-meu

  • Tudor

   Fratilor, cand a murit bunica-meu, fara sa exagerez, au fost undeva la 500 de oameni; am ramas masca.
   Asa mult l-au respectat oamenii. Va si spun unde; Didesti, Teleorman

   • Tudor

    Imi e dor de el

    • Tudor

     https://www.youtube.com/watch?v=AcI2IdHhEHE

     • Ilie Conta

      Mai mihaita, vasilica, nelutule, tudorica, tu ai nevoie de un TERAPEUT. Un psihanalist de tip freudian, eventual.
      Problemele tale emotionale, daca nu sunt un simulacru, sunt de tip schizoid.
      Schizofrenie paranoida, as zice.
      Daca nu-ti permiti un terapeut, ocupa-ti timpul!
      Banuiesc ca treci printr-o perioada grea, dar pana la proximele alegeri nu mai este mult.
      Atunci vei intra CU ADEVARAT IN PAINE si ai sa uiti de toate frustrarile!

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XLIV

  Ultimele doua postari au avut drept scop evidentierea faptului ca multe dintre sculpturile gasite pe teritoriul Italiei actuale si declarate sculpturi romane sunt, de fapt, sculpturi grecesti si, evident, dace.
  Analiza stilistica, in ceea ce priveste diferentierea dintre sculptura romana si cea greceasca este mai dificila. Initial, romanii au imitat, cat au putut de bine, sculptura greceasca. Manierismul imperial a aparut mai tarziu. Nici pe timpul imparatului Traian, manierismul imperial nu atinsese punctul sau culminant. Apogeul manierismului imperial a fost atins abea in perioada de decadenta a Imperiului Roman.
  In schimb, diferentele stilistice intre statuile de daci, in raport cu tot restul sculpturii considerate romane, sunt atat de evidente incat si un “nepriceput” intr-ale artelor plastice le poate sesiza. Dar analiza stilistica nu o sa-i convinga pe italieni ca nu stramosii lor directi – romanii – au sculptat statuile de daci. Ce sa mai spunem de Vatican, care poseda doua dintre aceste statui si le expune la loc de cinste?
  Mai convingatoare ar putea fi argumentele LOGICE si cele STIINTIFICE.
  Dintre argumentele logice am enumerat deja:
  -Improbabilitatea ca un INVINGATOR sa COMANDE STATUI MONUMENTALE in cinstea unor INVINSI – nu exista precedent in istorie.
  -Cei care au “pozat” sculptorilor au, majoritatea, o atitudine linistita, senina si mandra, imposibila pentru niste prizonieri – aceste statui au fost create intr-un mediu care le asigura linistea si seninatatea, intr-un mediu lipsit de ostilitate, intr-un mediu familiar lor – IN TARA LOR.
  -Statuile au, majoritatea, dimensiuni mai mari decat scara 1/1 – una, care are peste 3 m inaltime, depaseste chiar dimensiunile statuii lui Traian – iata un imparat care SE VEDEA MAI MIC decat cei pe care ii invinsese!
  -Asa-zisa “comanda” a lui Traian este LIPSITA, din punctul de vedere al dimensiunilor, DE OMOGENITATEA IMPUSA DE UN ANSAMBLU ARHITECTURAL UNITAR.
  -Porfirul “egiptean”, rezervat, cu precadere, statuilor de imparati, este folosit, cu generozitate, la cateva statui de daci!
  Dar argumentele LOGICE nu se opresc aici…

 • DOMNUL DAIA .

  DOMNUL DAIA, MINISTRU AL AGRICULTURII, CE ESTE FOARTE ELOGIAT PE ACEST SAIT, MAI BINE AR FACE, SA PUNA MINA PE UN APARAT GAIGAR~MULER SI SA MASOARE PERSONAL, RADIATIILE NUCLEARE DIN ZONA POLIGONULUI, UNDE S~AU DETINAT RACHETE, SI SA STEA TOTODATA, DE VORBA SI CU CIOBANII SIN ZONA ? ? ,,,

 • Constantin Cojocaru

  Domnul Peia, ca si multi alti romani, vede bine varful aisbergului. Nu stie ce este dedesubt.

  https://www.facebook.com/peia.ninel/posts/1499169850121008

  • Ilie Conta

   Romania este “rezervata”, pentru a deveni, la nevoie, NOUL IERUSALIM la care viseaza toate maicutele ILUMINATE, din manastiri si toate NEBUNELE care au vedenii (halucinatii), din afara manastirilor.
   Va fi o lupta intre SOROS, pe de o parte si NETANYAHU, pe de alta parte.
   Numai ca Netanyahu are de partea lui majoritatea RABINILOR si e mult mai tanar decat SOROS. De asemenea, Netanyahu poate “misca” resurse financiare MULT MAI MARI decat SOROS.
   Traiasca NOUL IERUSALIM! Vom astepta, impreuna, romani si evrei, venirea lui MESIA.

   Pentru evrei PRIMA, pentru romani A DOUA.

 • RACHETELE ,,PATRIOT” .

  RACHETELE AMERICANE <<PATRIOT" AU FOST APROBATE ERI, IN PARLAMENT PENTRU A FI CUMPARATE .

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XLIII

  Si tonele de aur, scos ilicit din pamantul Romaniei sub forma de cosoni si obiecte ornamentale si de podoba, imbogatesc, acum, colectiile private si secrete ale “patricienilor” AMERICANI.
  Aceasta nu este o afirmatie gratuita.
  Pretul numismatic al monezilor antice depaseste pretul aurului din care sunt “batute” acele monezi.
  In functie, in principal, de raritate, pretul pe piata numismatic al unei monezi antice poate depasi DE SUTE DE ORI pretul aurului din care aceasta este facuta.
  In ultimile doua decenii, pretul cosonilor, pe piata numismatica americana (dar si pe cea vest-europeana) a scazut constant. Pe piata americana scaderea este DRAMATICA. In urma cu 2 decenii, cosonii erau aproape de 10 ori mai scumpi.
  Un singur fapt poate justifica aceasta scadere de pret – MARIREA PROPORTIONALA A OFERTEI DE COSONI.
  Acest “excedent” de cosoni provine din sustragerile TALHARESTI din siturile istorice ale Romaniei.

  Mircea Diaconu, dupa cum singur marturiseste, a fost “eliberat”, fara NICI O EXPLICATIE, din functia de ministru al culturii, imediat ce a avansat ideea unor SAPATURI EXTINSE LA SARMISEGETUZA.

  MINISTRU LIBERAL.

  LIBERALII, ACESTI MINUNATI PATRIOTI CARE AU IN DENUMIREA PARTIDULUI CUVANTUL “NATIONAL”.

  “Taie-le radacinile, acopere-le cerul, distruge-le traditiile, fa-i sa se rusineze de ceea ce sunt!
  Astfel, nu va mai fi nevoie sa lupti pentru a-i cuceri, speriati de ceea ce i-ai convins ca sunt, te vor implora sa vii sa-i salvezi…”

  SUN TZU – “Arta razboiului”.

  Nimic nou sub soare…

 • STIRE INCOMPLETA ~5~

  IN COMUNICATUL DE DESMINTIRE, DAT DE MINISTERUL APARARII, SE MAI PRECIZEAZA CA, ZONA UNDE S~AU FACUT DETONARI DE MATERIALE PIROTEHNICE ROMINESTI ESTE CURATA …..

  INTREBARE :

  ~ CUM DE ACESTA ZONA ESTE CURATA CIND S~A NASCUT ED CU 2 CAPETE SI MIEL CU 3 PICIOARE ?….

  ~ BINE AR FI FOST DACA, MINISTERUL APARARII, NE SPUNEA, CIT DE MARE ESTE NIVELUL RADIATILOR IN ZONA DEOARECE ARE APARATE DE MASURAT ACESTE RADIATII NOCIVE ?

  ~ OARE, DOMNUL FOST PRESEDINTE TAIAN BASESCU, O FI STIIND DE ACESTE DETONARI FACUTE ,IN ZONA CALARAS DEOARECE PE TIMPUL DOMNIEI SALE S~A INTIMPLAT ACEST INCIDENT (ANUL 2011)…

  AR TRBUII CA SI MINISTERUL SANATATII,SA SE INPLICE IN ACEST INCIDENT SI SA VADA, LA FARA LOCULUI, DACA NU O SA NE TREZIM SI CU NATERI UMANE, CU MALFORMATI, ADICA CU OAMENI CU 2 CAOETE SI FARA UN PICIOR ? ? ? ? ? ?….

 • STIRE INCOMPLETA ~4~

  ~ PE SAITUL ,,NASU T.V.” SE POATE VEDE SI MAI CLAR, STIREA INCA INCOMPLETA, DATA INITIAL DE CATRE POSTUL DE TELEVIZIUNE ,,ROMINIA T.V.”, PRIVIND DETONARI DE RACHERE AMERICANE CU URANIU REDUS ….

  SI EL, NASU T.V.” SE PLINGE, DE RAPIDITATEA CU CARE S~A DAT STIREA LA ROMINIA T.V. DAR DOMNIA SA, ,,NASU T.V.” A REUSIT SA EXTRAGA ELEMENTELE ESENTIALE, DE PE SAITUL ,,ROMINIA T.V.”.

  INTRADEVAR SI DOMNIA SA CONFIRMA, NASTEREA DE MIEI CU DOUA CAPETE SI MIEI CU 3 PICIOARE, PRECIZIND MAI EXACT LOCUL PE HARTA TARII CA AR FI CALARAS .

  DOMNIA SA, MAI PREZINTA PE SAIT SI EXPLOZIA CU SPECIFICUL CIUPERCII ATOMICE .

  PENTRU CA STIREA SA POATA FI COMPLETA, TREBUESC MASURATORI DE RADIATII ATOMICE, FACUTE LA FATA LOCULUI PENTRU A SE PUTEA VEDE CIT DE MARE ESTE NIVELUL DE RADIATII ATOMICE ….

  CRED CA ORGANELE ABILITATE, V~A FACE ACESTE MASURATORI SI NE V~A INFORMA CIT DE CURIND….

 • Nelu Stiuca

  PANFLETUL MITOCANILOR
  de Corneliu Vadim Tudor

  Mă piş pe banii voştri, mitocani
  De unde aveţi, mă, atîţia bani?
  Ce aţi muncit? Ce dracu-aţi inventat?
  Şi cîte Premii Nobel aţi luat?

  Din muncă şi din cinste nu se poate
  Să strîngi aşa averi nemăsurate.
  Un om normal nu face în trei vieţi
  Comorile pe care voi le-aveţi.

  Şi-atunci, cum încropiţi grămezi de bani
  În ţara tot mai plină de sărmani?

  E clar că din afaceri necurate
  Pentru că voi furaţi pe deşelate.
  Furaţi la şase mîini, cum are Budha
  Nu ştie nici vecinul, şi nici ruda.

  Ce minte rea aveţi, şi inventivă!
  Furaţi orice, şi grîul din colivă.
  Şi zahărul din ceai, chiar şi acidul
  Din borviz, dacă asta vrea partidul.

  Partidul… Paravan pentru Mafie…
  Ce dreaptă? Care stîngă? Bani să fie!
  Partidele-s o gaşcă interlopă
  Care-a speriat întreaga Europă.

  E plină fiecare puşcărie
  De hoţi ce-au şterpelit o butelie
  Ori două pîini, un cablu, o carcasă
  N-aveau ce da copiilor la masă.

  Iar voi? Întreaga ţară aţi furat-o
  Pe buze tot cu UE şi cu NATO.

  Aţi dat “tainul” la toţi veneticii
  Prostindu-ne cu foc de artificii.
  Paragina-i regină. Jaf total.
  Parc-a trecut războiul mondial.

  Şi ca un animal înfometat
  Aţi stat la pîndă, aţi adulmecat
  Şi colţii i-aţi înfipt în beregată
  Nu aţi avut nici mamă, şi nici tată.
  Iar prada aţi tîrît-o în bîrlog
  Făcînd mişcări de şarpe, sau hîrciog.

  Pămînturi, codrii, şcoli, chiar şi spitale
  Retrocedări vizibil ilegale
  Neruşinaţi şi lacomi aţi furat
  Cu acte false si complici la stat.

  Invazia lăcustelor e-o glumă
  Faţă de blestemata voastră ciumă.
  Voi n-aveţi idealuri, nici nobleţe
  Doar portofel şi maţe hrăpăreţe.

  Mă uit la voi cu scîrbă şi sictir
  Ce tare mirosiţi a cimitir!

  La cea dintîi revoltă mai nasoală
  Voi veţi fi primii tăvăliţi prin smoală
  Scuipaţi în ochi, la stîlpul infamiei
  Şi azvîrliţi în fundul puşcăriei.

  Aşa că fie-mi, dar, îngăduit
  Să vă dispreţuiesc la infinit.
  Nu sînteţi oameni – sînteţi mărunţiş
  Pe banii voştri şi pe voi : mă piş!

  31 decembrie 2013, Bran, Romania

  • Ilie Conta

   Iar incerci sa-l faci de ras pe Vadim?
   Vadim a fost orice altceva, numai POET nu.

   • Ilie Conta

    Dupa el, numai Blandiana este mai nula in poezie.

 • STIRE INCOMPLETA ~3~

  ~ DE~SI, AU TRECUT MAI BINE DE 48 DE ORE, DE LA APARITIA STIRII, CA IN ZONA POLIGONULUI, UNDE S~AU FACUT DETONARI DE RACHETE, CE SE BANUESTE CA AR FI LASAT URME DE RADIATII NUCLEARE, MINISTERUL MEDIULUI NU A DAT NICI UN COMUNICAT, PRIVIND CONFIRMAREA SAU INFIRMAREA ACESTUI FENOMEN RADIOACTIV PERSISTEMT ?

  CU TOATE CA, ORGANIZATIA NONGUVERNAMENTALA, DE PROTECTIA ANIMALELOR, S~A SLABIT PRIN PIERA CEL MAI VALOROS COPRESEDINTE AL ACESTEI ORGANIZATII,RESPECTIV PE DOMNA PAULA IACOB, NU TREBUE CA ACEASTA ORGANIZATIE, SA DEA DOVADA DE SLABICIUNE SI SA TREACA IMESIAT SI CU INDRASNEALA SI SA VADA, ACEASTA SUFERINTA A OILOR DIN ZONA, OI CE AU AFECRIUNI LA URINARE, CIT SI LA FATACIUNI DE MIEI, SAU IEZI, CE SE NASC CU CU MALFORMATII CONGENITALE …..

  O MASURARE A RADIATIILOR DIN ZONA, CU CONTOARUL GAIGHER~MIULER CA SI O ANCHETA LA FATA LOCULUI AR FI BINEVENITA…..

  ACTUALUL DOMN PRESEDINTE MARINESCU, AL ACESTEI ORGANIZATIEI DE PROTECTIE A ANIMALELOR, AR TREBUII SA PUNA MINA PE APARATUL DE MASURAT RADIATII SI SA SE DEPLASEZE PERSONAL, IN ZONA SI SA NE INFORMEZE PE NOI TOTI, CARE ESTE SITUATIA RADIATIILOR IN ZONA SI CARE ESTE ADEVARUL ADEVARAT? ? ? ?…

  NU INSEAMNA CA, DACA ANIMALUL ESTE OAE SI NU CINE SAU PISICA, SA NU NE IMPLICAM IN SUFERINTA SA DACA ACEASTA ORGANIZATIE ESTE PROTECTOARE A TUTUROR ANIMALELOR …..

  EU UNUL MA ASTEPTAM CA DOMNUL MINISTRU DAEA SA SE IMPLICE ASUPRA SUFERINTELOR ACESTOR OI, DAR SI DOMNIA SA TACE CHITIC, SA NU CUMVA SA DERANJEZE PE CINEVA, CE TREBUE SA RASPUNDA …..

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XLII

  Cand istoricii se refera la SCULPTURA ROMANA, se refera la statuile gasite in Peninsula Italica. Ca acestea au fost sau nu, opera cioplitorilor romani, ISTORICII NU POT SPUNE CU CERTITUDINE.
  Dupa ce romanii au ocupat Grecia, au procedat ca toti CUCERITORII – au inceput sa transporte, cu asiduitate, statui grecesti la Roma.
  Multe au fost plasate in pietele publice din Roma, dar si mai multe au incaput pe mana PATRICIENILOR ROMANI care si-au impodobit proprietatile urbane si rurale cu ele sau le-au depozitat in colectiile lor private.
  S-a petrecut un fenomen asemanator cu cel care s-a petrecut in Iraq, cand militarii americani au vandalizat celebrul Muzeu National de Istorie de la BAGDAD care cuprindea artefacte SUMERIENE, BABILONIENE, CALDEENE si ASIRIENE vechi de peste 6000 de ani si care au o valoare inestimabila pentru arta UNIVERSALA.
  Saddam Hussein pastrase cu sfintenie acest muzeu. Barbaria americana a facut ca 10 mii dintre aceste artefacte sa dispara fara urma. Acum, probabil, aceste piese unice fac parte din colectiile, ascunse publicului, ale PATRICIENILOR (miliardarilor) americani.

  Nimic nou sub soare!

 • STIRE INCOMPLETA ~2~

  AZI DE DIMINEATA, LA BULETINUL DE STIRI, AL ,,ROMINIA T.V.”, MINISTERUL APARARII, A DAT COMUNICATUL CE DESMINTE AFIRMATIILE ANTERIOARE ALE POSTULUI DE TELEVIZIUNE ,,ROMINIA TV” SPUNIND CA :

  MATERIALE PIROTEHNICE DETONATE IN POLIGONUL DIN ZONA TURNU SEVERIN, CE A FOST EFECTUAT INPREUNA CU AMERICANII, AU FOST MATERIALE PIROTEHNICE ROMINESTI SI NU STRAINE, ASA CUM SE PRECIZA IN VECHIU STIRE TRANSMISA DE ROMINIA T.V….

  ~ PE MINE, CA PLATITOR DE TAXA SI IMPOZITE, MA INTERESEAZA MAI PUTIN, PROVENIENTA EXPLOZIBILULUI DETONAT, CI MA INTERESEAZA ,, DECE IEDUL A IESIT CU 2 CAPETE SI CA, OILE NU SE POT URINA? ? ? ? ? ……

  ~ DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DAIA, AR TREBUII SA NE EXPLICE, DACA MAI CONSUMAM CARNE DE OAE SAU NU?…AVIND BANUIALA CA ACEASTA REGINA A CRNII, CUM O APRECIAZA DOMNUL MINISTRU, OAEA AR FI BONLAVA ?….

  O MASURATOARE A RADIATIILOR, IN ZONA POLIGONULUI MILITAR, UNDE S~AU DETONAT RACHETE, EFECTUATA DE CATRE MINISTERUL MEDIULUI, ASISTAT SI DE CATRE PRESEDINTERLE ORGANIZATIEI DE PROTECTIE A ANIMALELOR, AR FI BINEVENITA, MAI ALES CA TIMPUL DE INJUMATATIRE A RADIATILOR URANIULUI, ESTE DE 20~30 DE ANI…

 • STIRE INCOMPLETA :

  EPISODU I

  REPORTERUL: CUM MEGE DADE TRABA ?
  CIOBANUL: PROST DOMNULE REPORTER….
  REPORTERUL: DECE BADE ?
  CIOBANU:ZANATECII ASTIA, MA BUBUE TOATA NOAPTEA…

  EPISODUL II

  REPORTERUL: CUM MERGE TRBA BADE ?
  CIOBANUL: PROST DOMNULE…
  REPORTERUL:DECE BADE ?
  CIONANUL: D~APOI NU SE POATE OILE URINA SI AM OBTINUT DE LA ELE SI UN IED CU DOUA CAPETE CA O ARATARE ?…

  EPISODUL III

  INTRVIUL SE INTIMPLA IN ANUL 2011.
  ACUM IN ANUL 2017 SE DEMASCA DE CATRE UN ANONIM, CARE REUSESTE SA FOTOGRAFIEZE DE LA DISTANTA CA IN APROPIEREA PASUNII CIOBANULUI S~AU DETONAT RACHETE STRAINE, CU SUBSTANTE RADIOACTIVE PRECUM URANIU …

  ~ OARE MINISTRUL MEDIULUI DIN ANUL 2011, A STIUT CE SE INTIMPLA PE TERITORIUL TARII NOASTRE ROMINIA, DINDU~DUSI SAU NE DIDU~SI AVIZUL DE MEDIU PENTRU DETONAREA ACESTOR RACHETE STRAINE ? ? ?

  ~ IATA CA DUPA CE AM FOST SI DEPOSEDATI DE O MARE PARTE DIN PAMINTURILE AGRICOLE ALE TARII, CIT SI DE INTREPRINDERI,NE TRZIM ACUM, DUPA 6 ANI CA AM FOST SI PROBABIL INCA SINTEM SI RADIATI ? ? ? …

  MINISTRUL MEDIULUI ACTUAL, TREBUE SA FACA MASURATORI DE RADIATII, IN ZONA RESPECTIVA SI SA DEA PUBLICITATII NIVELUL DE RADIATII DIN ACEA ZONA, UNDE S~AU FACUT DETONARILE ACESTOR RACHETE CRIMINALE ….

  STIREA A FOST TRANSMISA DE ,,ROMINIA TV”, MAI DIFUZ, DECIT DECRIPTAREA FACUTA….

  • Ilie Conta

   Intr-o colonie poti face orice doresti.
   O faci groapa de gunoi, o faci poligon de experimentare de arme radioactive, chimice si biologice (“cobai” cu doua picioare se mai gasesc), o otravesti cu subproduse alimentare, o secatuiesti de bogatii, pui pe cine vrei tu la putere.
   Apartenenta la “lagarul socialistst” a insemnat DEZVOLTARE, apartenenta la “lumea civilizata” inseamna MOARTE si DISTRUGERE.

   Romania agonizeaza!

   • Ilie Conta

    Pemtru Romania apocalipsa este aproape, FOARTE APROAPE!

 • NICU DORUS GALATI

  Dupa parerea mea, s-a facut bine ca s-a majorat salarul minim si pune angajatul sa-si plateasca ,contributia si taxele.
  Sa expic de ce:

  Prin marirea salarului minim de la 1450 la 1900 ,chiar daca angajatului-i creste sau scade cu o suma modica la salarul net ,prin asta forteaza ANGAJATORUL sa diminueze din PROFIT,banii acestia( TREBUIE SA FIM ATENTI), sa nu mearga in buzunarele MAFIEI POLITICE,ci acolo unde este impetios necesar.
  Prin aceasta masura STATUL a diminuat PROFITUL ANGAJATORULUI.
  Angajatul chiar daca nu a castigat direct la salarul NET, INSA acum este sigur ca banii lui la contributii sunt platiti si ca nu mai primesc taca de la angajator ca le-a platit contributiile la stat.

  Guvernul mai trebuie sa faca un lucru foarte important si anume: sa faca salarul minim pe ora si nimeni sa nu mai poata sa mai angajeze sub acest salar.

 • Nelu Stiuca

  MAREA UMILINTA
  de Corneliu Vadim Tudor

  Ferice, dar, de voi, prieteni morţi
  Că nu vedeţi cum ni se sparge ţara,
  Cum lupii trag cămaşa ei la sorţi
  Şi-n iarnă ni se schimbă primăvara.

  Eu pe-ntuneric scriu acest poem,
  Nişte nemernici iar ne-au stins lumina,
  Pe cine să înjur sau să blestem
  Cînd noi, românii, purtăm toată vina?

  Şi gazele, ca mîine, s-or opri,
  Pe urmă vom bea apă ruginie,
  Trăim calvarul ăsta zi de zi.
  Drum bun spre Evul Mediu, Românie!

  Nici n-ai unde să suni, toţi se ascund,
  Eşti prizonierul neamurilor proaste.
  La Primărie? Eşti prea rupt în fund!
  La Minister? Te bate la trei coaste!

  Nici o instanţă nu te bagă-n seamă,
  Nici nu exişti, tu, cetăţean de rînd,
  Ţesutul societăţii se destramă,
  Iar statul e doar un vampir flămînd.

  Tu nu mai ştii ce-i aia “trai decent”.
  În beznă stai, te speli cu apă rece.
  Mai cald e-afară ca-n apartament,
  Exterminaţi sîntem, din zece-n zece.

  Îmi beau cafeaua trist şi gînditor,
  Nu mai fumez, dar viciul tot mă muşcă.
  Regret profund că sînt doar scriitor
  Aş da stiloul astăzi pe o puşcă.

  Aprind o lumînare şi mă văd
  În casa scundă, a copilăriei,
  Cînd vijelia-n pomi făcea prăpăd,
  Dar îngeri zdraveni ţineau piept urgiei.

  Însă atunci era după război
  Rănită era ţara, şi datoare -
  Acum, ea este pradă la strigoi
  Şi sclava unei Mafii-ngrozitoare.

  Am dat lumina, gazele şi apa
  Pe mîna unor mercenari străini.
  Zic că-s prieteni, dar ne sapă groapa
  Scot bani din piatră seacă şi din spini.

  Nu ne putem gospodări în viaţă?
  Ajuns-am un popor de retardaţi?
  Atunci e clar: scuipaţi-ne în faţă!
  Ne place să fim viermi? Să fim călcaţi!

  Umilitoare e această stare,
  Să nu mai ai nimic în ţara ta,
  Să vezi cum ultima redută moare
  Şi să te rogi de moarte să te ia.

  Eu vă invidiez, amici plecaţi
  În altă lume, unde e lumină.
  Acolo sînteţi, toţi, surori şi fraţi
  Şi beţi nectar, nu apă cu rugină.

  V-a luat la vreme Dumnezeu la cer,
  Eu văd în asta, poate, o răsplată,
  El v-a ferit de acest timp mizer,
  Cînd ţara noastră e crucificată.

  Cînd lumea plînge-n pumni şi n-are bani
  Nici de mîncare, sau medicamente,
  În timp ce politrucii talibani
  Fac şi desfac Guverne, Parlamente.

  E un dezastru grav şi general,
  Mai jos de-atîta chiar că nu se poate.
  Mai bine-n groapă decît la canal
  Şi cred că doar războiul mondial
  Ne poate vindeca de laşitate!

  • Ilie Conta

   Despre morti NUMAI DE BINE!
   Ni-i aduci un elogiu lui Vadim, publicandu-i una dintre poeziile lui SCHIOAPE.
   Sau poate ca asta urmaresti – sa demonstrezi ca Vadim n-a fost niciodata poet!
   Urat din partea ta!
   Despre morti NUMAI DE BINE!

  • NICU DORUS GALATI

   Nelu stiuca,caras ,crap, morun ect.

   Ne dai o poiezie . Bravo cinstit nu am auzit de ia desi este rupta din realitate.
   CE FACEM? NE OPEIM AICI?

   Ce faceti pentu a indrepta GRESEALA ,care ne-a scapat?,
   pentru ca nu am fost atenti si am dat TARA pe mana unor MAFIOTI , care nici macar nu au curajul sa RECUNOASCA sine fura in continuare.

   Romani TREZITI-VA, PANA NU E PREA TARZIU. NU FACETI JOCUL UNOR LACOMII, CUM AM FACUT NOI, PARINTII NOSTRI CREZAND CA DACA A VENIT LA PUTERE UN NOU PARTID DECAT CEL COMUNIST O SA FIE BINE UNDE ATI AJUNS?

 • MASINA FURATA ?

  ZILELE ACESTEA, S~A FACUT MARE TAMTAM LA TELEVIZIUNI, CA DIN BUCURESTI S~A FURAT O MASINA BENGOSA, ASA CUM SPUN DE OBICEI ROMII….

  MASINA EREA ATIT DE BENGOASA INCIT, PUTEA DEPISTA SI UMBRA HOTULUI CE SE APROPIA DE EA, IN AFARA FAPTULUI CA MAI COSTA SI O CARUTA DE BANI….

  PINA LA ORA ACTUALA, N~AM AUZIT CA S~AR FI PRINS HOTUL ?…

  MULTI DINTRE COMENTATORI ELOGIAZA HOTUL, SPUNIND CA AR FI AVIND CUNOSTINTA DE ECTRONICA SI CIBERNETICA AVANSATE, PENTRU A DE A PUTEA PATRUNDE INTR~O ASTFEL DE MASINA FOARTE SCUMPA…

  PARTEA CEA MAI INTERESANTA A LUCRURILOR, O CONSTITUE FAPTUL CA MASINA APARTINEA, UNUI ALES AL NEMULUI ADICA UNUI DEPUTAT, CE LOCUESTE IN APROAPE DE CASA POPORULUI, DECI INTR~UN LOC CENTRAL SI PROBABIL SI ILUMINAT SUFICIENT NOAPTEA, PENTRU A PUTEA VEDE HOTUL VRE~UN TRECATOR….

  ~ PENTRU MINE NU ESTE NICI O SURPRIZA ACEST FURT ?.

  NU EU AM INPARTIT SOCIETATEA ROMINEASCA IN SARACI SI FOARTE SARACI SI BOGATI SI FOARTE BOGATI, CI ALESII NEAMULUI, CEI CARE ACUM INCEP SA SUFERA, FIIND DEPOSEDATI DE BUNURILE DRAGI PERSONALE …

  ESTE SI NORMAL SA SE PRODUCA ASEMENEA FURTUI SPECTACULOASE DEOARECE, CEI SARACI VOR SA DEVINA SI EI BOGATI CA SEMENII LOR…..

  SI ACEST GEST, ESTE DOAR INCEPUTUL….

  CE SEMENI AIA CULEGI….

 • ADEVĂR INTERZIS/ASCUNS

  INFERNAL! RĂSPLĂTIRE ȘI STIMĂ PENTRU TRĂDĂTORI,jefuitori…

  https://identitatea.ro/unde-erati-rege-mihai-cand-rusii-bolsevici-instaurau-dictatura-comunista-romania/

  Petrache Boboc

  • Ilie Conta

   Hohenzollernii, de la primul la ultimul, au fost un BLESTEM pentru Romania. NISTE PARAZITI, NISTE CAPUSE.

   • Petrache Boboc

    Domnule Ilie Conta, n-ați precizat cine a fost ultimul Hohenzollern. Acela se numai Carol al II-lea, dar aș aminti că un impostor (Duda) a devenit prinț și și-a adăugat titlul nobiliar respectiv fără să aibă nici un drept… așa cum nu are dreptul nici Mihai și nici alții după generația a 7-a.

    • Ilie Conta

     Ma refeream numai la cei ce au ocupat tronul.

  • ADEVĂR INTERZIS/ASCUNS

   Redau un capitol din scrisoarea datată 1984.

   Voi, Mihai Rege al Românilor, aţi ordonat ca românii să nu tragă nici un cartuş şi să nu se apere în faţa hoardelor sovietice, români care la Ungheni au fost împuşcaţi în timp ce îşi aşteptau „prietenii”. Alţi 170 de mii, tot la Ungheni, au fost luaţi prizonieri, unde şi soţul meu, un tânăr de 27 de ani a fost omorât, iar eu am rămas văduvă la 23 de ani… La „ordinul” Dv., Armata Română a trebuit să meargă şi să lupte alături de sovietici, şi bieţii români au luptat şi murit cu miile până în Munţii Tatra, fapt unic în analele istoriei războaielor, când un popor învins prin trădare este şi forţat să lupte alături de inamic. Voi Rege Mihai, aţi ordonat asta şi cei 200 de mii de români au „murit degeaba”, căci Basarabia şi Bucovina tot au fost răpite de ruşi, iar Cadrilaterul răpit de bulgari, şi România invadată de bolşevici.

   Şi după imensa greşeală politică şi militară ce aţi comis, aţi continuat să colaboraţi cu o clică de trădători, care ajutaţi de Colonelul Ulea, Maestrul de Ceremonii al Casei regale, le-aţi permis trădătorilor să se aciueze în Casa Regală, unde în spatele tronului Dv. au pregătit lovitura de moarte a românilor, prin distrugerea fizică, materială, morală şi spirituală. Dar puţin v-a păsat, căci v-aţi salvat tronul şi asta era important pentru Dv. şi clica ce v-a sfătuit în acel fratricid 23 August 1944. Iar noi românii, ca nişte proşti sentimentali, ne uitam la Dv. cu drag şi vă aplaudam furtunos când apăreaţi în jurnalul de Ştiri de la Cinema Aro, căci eraţi iubitul nostru rege, şi atâta timp cât eraţi pe tron, ne asiguraţi de libertatea şi independenţa Ţării de pacostea comunistă, căci încă nu ştiam că Dv. colaboraţi cu comuniştii.

   Tot niște *proști sentimentali* au încredere (încă) în CLASA MAFIOTĂ – zisă politică – și devin complici la hoție prin intrarea în hora FARSEI ELECTORALE, votând fără sens și fără rațiune.
   Petrache Boboc.

   • Ilie Conta

    Corect, domnule Boboc.
    Dar nu uita ca la urne NU se prezinta cam jumatate dintre cei cu drept de vot.
    Cand s-a ales Videanu primar, s-au prezentat la vot 20% dintre electorii bucuresteni. Adica Videanu a devenit primar cu putin peste 10% din voturile electoratului iar actualul presedinte al PNL, Ludovicu al n-spelea, a obtinut sub 10%.
    Poporul roman are FLERUL lui.

    • Petrache Boboc

     Prezentarea la vot la convocarea CLASEI POLITICE MAFIOTE, domnule Conta, înseamnă A FI COMPLICI CU JEFUITORII-TRĂDĂTORII-BUFONII! Este bine DE REȚINUT că nu există în România o Lege Electorală care să apere Democrația, care să împiedice FARSA ELECTORALĂ.
     Principiul de bază al Democrației este respectarea opiniei politice a 50% + 1 din corpul electoral.
     Contrar, avem de-a face cu IMPOSTORI pretinși aleși, într-o pretinsă democrație, care timp de 4 ani fac ce vor mușchii lor pentru buzunarele lor.

 • INFORMATIE :

  ALALTAERI, POSTUL DE TELEVIZIUNE ANTENA 3, PRIN REPORTERUL DE MARCA DANA GRECU, ANUNTA TELESPECTATORII SAI CA ,IERI PE DATA DE 15 NOEMBRIE, URMA CA MAGHIARII DIN ORASUL SFINTUL GHEORGE, SA ARBOREZE DRAPELUL UNGARIEI, IN ACEST ORAS INCA ROMINESC, CA SEMN AL PRETUIRII SI VITEJIEI TRUPELOR HORTISTE …..

  INITIATIVA NU S~A MAI INTIMPLAT ANTENA 3 REVENDICINDU~SI SUCESUL CRITICII ACESTUI GEST ….

  ~ DACA ASA STAU LUCRURILE, INSEMNA CA, INITIATIVA MILITARILOR GRADAI PENSIONARI, CUM CA, ARMATA TREBUE SA PREIA PUTEREA, ESTE BINEVENITA ~ PE TOATE CAILE SINTEM DENATIONALIZATI SI ALUNGAI DIN TARA, TARA CE INCA NI SE SPUNE CA, MAI ESTE A NOASTRA, IN CARE, 4 MILIOANE DE FRATI DE~AI NOSTRII, AU PLECAT DEJA, IN PRIBEGIE,DIN TARA, URMARE LASARII ACESTORA, FARA LOCURI DE MUNCA, DATORITA VINZARII CELOR 6.000 DE INTREPRINDERI, LA STRAINI, SI ACESTIA DINDU~LE LA FIER VECHI, SCOTINDU~SI BANII DATI PE ELE? ? ? ? …

 • Nelu Stiuca

  CONCLUZIILE RAPORTULUI MCV al Comisiei Europene SUNT NEGATIVE “Deși punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017 avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu, ceea ce a încetinit punerea în aplicare a recomandărilor rămase și, de asemenea, a generat riscul redeschiderii unor
  aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017. Provocările la adresa independenței sistemului judiciar și punerea acesteia sub semnul întrebării au reprezentat, de asemenea, un motiv persistent de îngrijorare. Pe această bază, deși progresele înregistrate au adus unele obiective de referință mai aproape de îndeplinire, Comisia nu poate încă să concluzioneze că, în această etapă, vreunul dintre obiectivele de referință este îndeplinit în mod satisfăcător.
  Comisia rămâne de părere că, prin cooperarea loială între instituțiile statului, printr -o orientare politică ce menține cu fermitate realizările anterioare și prin respectarea independenței sistemului judiciar, România va fi în măsură, în viitorul apropiat, să pună în aplicare recomandările restante din cadrul MCV. Comisia invită România să pună în aplicare acțiunile necesare și să îndeplinească toate recomandările și, către sfârșitul anului 2018,va publica un nou raport privind progresele înregistrate.”

  • Ilie Conta

   O ce veste minunata!
   Incepusem sa am insomnii ca ce si cum cu MCV-ul asta.
   Cum ai aflat despre continutul raportului?
   Cred ca ai fost la comisie, ai aratat certificatul de destept si numai asa l-ai obtinut.
   Brava, brava!
   Acuma, pana spre sfarsutil lu’ 2018, dorm si eu mai linistit…
   Postarile tale sunt somniferul PERFECT…

   • Ilie Conta

    Raporturile MCV au publicat vreodata ceva despre MILIARDUL de US$ pe care l-a incasat Bechtel pentru… nimic?

    Dar despre afacerea Microsoft, in care CORUPTII (mituitorii) au fost americanii?

    Dar despre cele aproape 20 de miliarde de euroi, datorie istorica a germanilor catre Romania, descoperita de Golban?

    Dar despre bancile VEST-EUROPENE care, SARACELE, N-AU PROFIT in Romania?

    Dar despre raderea PADURILOR?

    Despre TOATE actele de coruptie (prin mituire – in principal) a companiilor vestice scrie ceva in MCV?

    Eu cred ca un Mecanism de Cooperare si (mai ales) de VERIFICARE s-ar justifica cu privire la comportamentele FLAGRANTE de CORUPTIE ale VESTULUI fata de ROMANIA.

    Nu crezi?

    NU EXISTA CORUPTIE FARA CORUPATORI!

    • Ilie Conta

     In comunism aveam coruptie – ba un medic care primea un cartus de kent sau o sticla de bautura, ba un gestionar de aprozar care-si rotunjea veniturile din “perisabilitati”, va un Base care, dupa cum singur declara, a facut un milion (de lei tramvai) din trafic de blugi si de cafea… etc.

     Romanii erau bieti copilasi in domeniul coruptiei.

     MICA CORUPTIE!

     MAREA CORUPTIE, cea aducatoare de SUTE SE MILIOANE DE DOLARI SI DE EUROI am invatat-o de la VESTICI.

     Decat sa publice rapoarte ale MCV, vesticii ne-ar fi mai de folos publicand GHIDURI DE BUNE PRACTICI in domeniul MARII CORUPTII.

     SUNT EXPERTI!

     • Ilie Conta

      CERTIFICATUL DE DESTEPT nu prea-ti este de folos!

      • Petrache Boboc

       N-aș spune că MCV- ul este al vestului ținând seama că și estul (inclusiv România) redactează acele fițuici în numele Comisiei Europene.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XL

  “Care este adevaratul sens istoric al acestei legende despre creatiunea omului din apa si din pamant (lut – nota mea), este astazi imposibil de a mai afla.
  Originea acestei credinte se reduce la timpuri foarte vechi.
  Este aceeasi legenda, care a emigrat de la nord spre sud, care a trecut de la Carpati in Elada si de la Elada in Egipet, si care mai tarziu a fost introdusa de profetul Moise in cartile cele sfinte ale Ebreilor.
  Timpurile lui Prometheu sunt cu mult mai vechi de cat eliberarea poporului Judaic din sclavia Egiptenilor; in particular legenda nordica despre creatiunea omului din apa si pamant este mult mai arhaica de cat redactiunea definitive a cartilor lui Moise.” Densusianu Nicolae, “Dacia Preistorica” p 299, editura Arhetip, 2002, editie faximil dupa editia princeps din 1913.

  Mi-am promis ca voi relua, in acest “serial”, anumite subiecte, deja tratate, pentru completarea lor.
  Citatul de mai sus este din opera MONUMENTALA a marelui erudit Nicolae Densusianu (nascut Pop), un GENIU in domeniul sau la fel de important PENTRU ROMANI ca Eminescu sau Caragiale.
  Citatul de mai sus ne da, cred eu, CHEIA marginalizarii si ostracizarii culturale a operei MARELUI ISTORIC.
  Acest citat cu siguranta a “iritat” pana la paroxism intregul cler judeo-crestin pentru care Moise este primul profet in “legatura directa” cu DIVINITATEA.
  Exista rabini care cred ca Moise este singurul autor al TOREI (vechiul testament), el redactand chiar si capitolele ce istorisesc despre evolutia poporului evreu dupa moartea sa (a lui Moise). ANTICIPATIE PROFETICA datorata GRATIEI DIVINE.
  Sa declari ca Moise ar fi putut avea surse de inspiratie “pagane” este o blasfemie de neiertat pentru intreg clerul judeo-crestin (rabini si preoti catolici ori ortodocsi).

 • ARMATA :

  IN ORCE TARA,, ARMATA ESTE INSTITUTIA CE SE OCUPA CU APARAREA GRANITILOR TARII, MAI PRECIS CU,INTEGRITATEA TERITORIALA A TARII RESPECTIVE …..

  DECI EA, ARMATA, ARE SARCINA SA APERE SOLUL SI SUBSOLUL UNEI TARI, ATIT PE TIMP DE PACE, CIT SI PE TIMP DE RAZBOI, INTRUCIT ACEASTA ESTE PLATITA INCONTINU SI NU VREMELNIC ……

  OBSERV CA, ARMATA NOASTRA, DE~SI ESTE PLATITA INCONTINUU, STA PASIVA, LA DESINTEGRAREA TARII UITINDU~SE TOT PASIV, CUM HALCI (BUCATI) BUNE, DIN SUPRAFATA TARII NOASTRE, SINT CUCERITE DE STRAINI, NU PRIN FORTA TUNURILOR CI PRIN FORTA BANULOR ? ? ? ? .

  CUM TARA ACEASTA, NUMITA ROMINIA, ESTE A TUTUROR ROMINILOR SI ROMINII, AU APARAT~O,MOSII SI STRAMOSII NOSTRII, TIMP DE 2.000 DE ANI, CU PRETUL VIETII…. CRED CA, SE IMPUNE CA, ARMATA NATIONALA A TARII NOASTRE, SA~SI INTRE IN ATRIBUTIILE CONSTITUTIONALE, ELIBERID TARA DE INVADATORI ~ ROMINIA FIIND UN STAT INDIVIZIBIL ~ (VEZI ART 1 DIN CONSTITUTIE)…..

  RECENTA INITIATIVA,A CADRELOR PENSIONARE, ALE ARMATEI ESTE BINEVENITA,ACEASTA PROPUNINDU~SI TIMID DE~A VENII LA BUTOANELE CONDUCERII TARII ….

  PARTIDELE, CARE AU SCAPAT HATURILE DIN MINA, CUNDUCINDU~NE PE UN DRUM GRESIT, AR TREBUII SA FACA UN PAS INAPOI SI PENTRU 6 LUNI SA DEA FRIILE CONDUCERII TARII ARMATEI, DUPA CARE SA SE FACA ALEGERI ANTICIPATE…

  TURCIA, VECINA NOASTRA, PRACTICA DE MULT TIMP, ACEASTA METODA SI ACEASTA TURCIE, NU SE MAI PLINGE CA NOI DE ,,STAT PARALEL” ? ? ? ? ? …

  • Ilie Conta

   Armata Turciei a fost o armata aservita Marelui Licurici. Majoritatea ofiterilor superiori erau scoliti in USA si de cate ori li se parea americanilor ca conducerea politica a Turciei devine “prea nationalista”, americanii ii puneau pe militari sa preia puterea in Turcia.
   Erdogan a dejucat ultima tentativa a armatei de a-l inlatura de la presedentie si a scapat de ofiterii fideli SUA.
   Armata Romana nu mai este o armata nationala. A devenit o armata de MERCENARI care serveste interesele Marelui Licurici prin Orient (Iraq, Afganistan).

   Doamne, oare ce prostii sunt scrise pe site-ul lui COSTI POPA?!

 • Ilie Conta

  Tigrul Europei

  Daca o tara are, in domeniul industrial, o singura fabrica de chibrituri si daca, in acea tara, se mai face o fabrica de chibrituri, se cheama ca are O CRESTERE ECONOMICA DE 100%.
  Daca aceasta crestere economica de 8,6%, anuntata de Gadele de la “shoparlita 3″, era in 1990, cand cele 6-7 mii de intreprinderi ceausiste erau inca functionale, cresterea economica ar fi fost de… 0,07%.
  Gadele “shoparlitei 3″ reuseste sa pacaleasca sufletele neprihanite…

  • Ilie Conta

   Mai Gade manipulator, explica oamenilor ca procentele dezvoltarii economice se raporteaza la VOLUMUL ECONOMIEI existente!

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXIX

  Fara indoiala, printre intelectualii “de prima generatie”, produsi de “epoca Ceausescu” exista si numerosi oameni foarte normali.
  Acestia nu s-au rupt de familia de origine, au petrecut cat mai mult timp in familie – vacantele, concediile – participand la viata familiei, nu s-au simtit superiori parintilor lor, au invatat de la ei PRINCIPII FUNDAMENTALE DE VIATA si i-au respectat.
  Acestia nu s-au implicat in DEMENTA DISTRUCTIVA care a cuprins Romania postdecembrista.
  Au stat deoparte si s-au abtinut de la orice actiune.
  Li se poate reprosa chiar aceasta inactiune, dar evenimentele au luat o turnura atat de neasteptata incat FOARTE PUTINI OAMENI AU PUTUT INTREVEDEA FINALITATEA.
  Este vorba de primul si singurul caz din istoria omenirii in care un popor este EXPROPRIAT de tot ceea ce detinea in numai 3 decenii.
  Exproprierea AMERINDIENILOR s-a facut, dar a durat mai multe secole. Prin defrisarile junglei amazoniene, exproprierea continua si azi.

  Romania incotro?

 • PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  POTRIVIT PRECIZARII DUMNEAVOASTRA DE MAI JOS, INCEP SA INTELEG CA, DOMNIA VOASTRA AVETI PERFECTA DREPTATE……

  CRED CA TINERII FRUMOSI SI LIBERI AU DEVENIT, MASSA DE MANEVRA AL UNOR PAPUSARI ASCUNSI…….

  DOMNIA VOASTRA, LASATI SA SE INTELEAGA CA, ACESTI PAPUSARI, AR FI DIN AFARA TARII, IAR EU INCLIN SA CRED CA SINT SI DIN TARA, MAI ALES CA LA MANIFESTATIA PRECEDENTA , S~AU ATASAT ACESTOR TINERI SIDOAMNA PRUNA, CA SI DOMNUL CIOLOS, PRECUM SI PNL~ISTI LA INDEMNUL DOMNULUI VICTOR ORBAN ……

  FAPTUL CA, PE ACESTI MANIFESTANTI, FRUMOSI SI LIBERI NU~I INTERESEAZA: TAEREA PADURILOR IN STIL BARBAR, NU~I INTERESEAZA VINZAREA PAMINTURILOR AGRICOLE LA STRAINI , INTOCMAI CA SI VIZAREA FARA REFERENDUM A CELOR 6.000 DE INTREPRINDERI, PRECUM SI VINZAREA PETROLULUI ETC. REZULTA CA, TOTI ACESTI MANIFESTANTI FAC MULT ZGOMPT PENTRU NIMIC, EI FIIND DE ACORD CU TOATA ACEASTA DEPOSEDARE A TARII DE ACESTE BUNURI MATERIALE, LUCRU CE NOI PROSTIMEA NU SINTEM DE ACORD …

  PROBABIL CA TOCMAI DE ACEIA MILITARII, SI~AU EXPRIMAT DORINTA DE~A PRELUA PUTEREA POLITICA A TARIIRESTABILIND INTEGRITATEA ROMINIEI POTRIVIT CONSTITUTIEI? ? ? (vezi amanunte pe situl COSTI POPA)

  STIMA

  • Ilie Conta

   Domnule asteptam cu interes un link catre site-ul domnului Costi Popa.
   Este probabil sa nu stii ce este un link.
   Link-ul este afresa WEB prin care se poate ajunge la acel site.
   De exemplu adresa paginii d-lui Cojocaru este – http://www.variantacojocaru.ro
   Pentru exemplificare iti voi da un link (legatura) cu pagina “GOOGLE”. Va fi suficient sa faci un clic (cu butonul stang al mouse-ului) pe acest linck pentru a ajunge la GOOGLE:

   https://www.google.ro/

   • Ilie Conta

    La fel poti lua cu “copy” adresa paginii d-lui Costi Popa si o poti pune aici cu comanda “paste”.

    • Ilie Conta

     Ciolos si Pruna unde crezi ca au telecomanda?

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXVIII

  Un ied, la sub o ora de la venirea sa pe lume, este capabil sa stea pe picioarele sale si chiar sa paseasca, urmandu-si mama si cautand tzatza acesteia pentru a suge nepretuitul colostru. La o zi dupa nastere este capabil chiar sa alerge.
  Un om ajunge SA INVETE sa mearga de-a busilea la cateva luni de la nastere. Abea la un an va invata sa mearga.
  Omul este CEA MAI SARACA FIINTA IN COMPORTAMENTE INASCUTE. El depinde in mod COVARSITOR de INVATARE.
  Omul invata APROAPE TOTUL. De la mers la limba si comunicare, de la emotii la sentimente si chiar, pentru femei, CUM SA FIE MAME.
  Daca le lipseste UN MODEL de la CARE SA INVETE, in locul unor comportamente socotite de societate NORMALE, vor avea COMPORTAMENTE ABERANTE.
  La romani, in ultimii 30 de ani, celula de baza a societatii, familia, LOCUL UNDE SE INVATA COMPORTAMENTELE FUNDAMENTALE DE VIATA, a fost DISTRUSA.
  Viitorul, pentru romani si pentru Romania, este NEGRU.

 • TINERII MANIFESTANTI ~4~

  ERI SEARA, TINERII MANIFESTANTI AU IESIT DIN NOU IN STRADA, SA MANIFESTE INPOTRUVA CELOR DOUA PARTIDE DE GUVERNAMINT ….

  M~AM UITAT FOARTE ATENT, SA~MI VAD MULT ASTEPTATA LOZINCA ,,STOP VINZARII DE TERENURI AGRICOLE LA STRAINI” ….

  M~AM UITAT , MULT SI BINE DAR, IN AFARA DE JOS GUVERNUL, SUB DIFERITE FORME, MAI NIMIC INTERESANT PENTRU NOI PROSTIMEA ……

  NICI CHIAR ,,STOP TAERII BARBARE A PADURILOR”, N~AM VAZUT ? ,,,

  FARA A MAI LUA IN CONSIDERATIE VINZAREA FARA REFERENDUM A CELOR 6.000 DE INTREMRINDERI DIN CELE 7.000, CONSTRUITE DE PARINTII LOR, IN VECHEA ORINDUIRE….

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, SE MENTINE IN CONTINUARE DEVIZA CUM CA :

  ,, PLECATI VOI CA SA VENIM NOI ? ? ? ? …

  • Ilie Conta

   Nici n-ai sa auzi revendicarile cu adevarat FUNDAMENTALE pe care le astepti.
   Tinerii “frumosi si liberi” nu sunt altceva decat mici papusele cu telecomenzile in mana guvernului mondial si alimentate cu DURACEL, bateriile cele fara de moarte…
   Iepurasi, tobosari, gornisti si toate plazmuirile pe care industria de jucarii le poate imagina.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXVII

  Revenind la intelectualii de prima generatie formati in comunism, o caracteristica destul de raspandita printre ei este UNIDIMENSIONALITATEA.
  Buni specialisti in domeniul lor, majoritatea dau dovada de o totala opacitate la ceea ce se desemneaza prin sintagma “cultura generala”.
  Un reprezentant al acestei categorii, cand s-a anuntat o pruncucidere se minuna spunand – “Vai, vai, vai! Si animalele pun viata puilor inaintea vietii lor, sacrificandu-se pe sine intru apararea progeniturii.
  Este complet fals.
  Chiar mamifere erbivore, daca nasc intr-o perioada de penurie alimentara, isi mananca puii deindata ce ii nasc.
  Comportamentul ursilor a fost mai bine studiat. Se stie ca daca o ursoaica are pui si din cauza imprejurarilor ajunge la o situatie de infometare care ii opreste lactatia, de asemenea, isi mananca puii.
  Acest comportament pare aberant si contrar intereselor de perpetuare a speciei.
  Pare doar.
  In esenta, intr-o situatie de penurie alimentara, puii, prin lipsa lactatiei, ar muri oricum. Ursoaica, mancandu-i, isi asigura un plus de energie si de timp pentru a gasi noi resurse alimentare si ar putea ramane o femela care va procrea in continuare.
  S-au facut experimente cu privire la “instinctul matern” la mamifere (caini si cimpanzei).
  Nou nascutele femele au fost separate de mama lor fara a apuca sa suga si au fost crescute de o mama “artificiala” prevazuta cu tetine din care puii puteau suge – inclusiv colostrul colectat de la mama.
  Ajunse, la randul lor, mame, aceste femele au fost INCAPABILE sa-si hraneasca puii. Catelele nu stiau sa stea ca puii sa poata suge iar maimutele nu stiau sa-si duca puii la piept. Invariabil, puii acestor femele au murit de inanitie.
  Asadar, instinctul matern, chiar la mamifere inferioare omului, are nevoie de “invatare”, are nevoie de UN MODEL pentru a se putea manifesta pe deplin.

 • DOMNUL MINISTRU DAEA :

  DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DAIA, DIN NOU IN VIZITA AGRICOLA, DE DATA ACEASTA LA COBANI SI MIOARELE LOR .

  ~ EI, CUM MERGE, INTREBA DOMNUL MINISTRU DAEA UN CIOBAN, PE CARE IL SI INBRATISEAZA FRATESTE….

  ~MAI TREBUE, MAI TREBUE … RASPUNDE CIOBANUL CU SUBINTELES ….

  ~ IN TIMP CE CIOBANUL RASPUNDE DOMNUL MINISTRU, DOMNUL DAIA, INFULECA DE ZOR, NISTE BRINZA DE BURDUF, LASIND SA SE INTELEAGA CA, BRINZA ESTE FOARTE FOARTE BUNA, INTOCMAI CA SI TOATE PRODUSELE PROVENITE DE LA OII, PRECUM PASTRAMA DE OAE CA SI CARNEA DE OAE …

  DECI INCA ODATA DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII DOMNUL DAEA NE INDAMNA SA CONSUMAM PRODUSE DE OAE CIT DE MULT , INTOCMAI CA SI CARNEA DE OAE ….

  EU STIU CA, FOARTE MULTA POPULATIE A TARII, NU CONSUMA CARNE DE OAE, DATORITA MIROSULUI SPECIFIC DE OAE, PREFERIND CONSUMUL CARNII DE PORC, CARNE CE INCA NU SE GASESTE PE AGENDA DOMNULUI MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DAEA .

  INTREBARE :

  DOMNUL MINISTRU DAIA, O FI LAUDIND OAEA, DEOARECE ACEAST ANIMAL, SE HRANESTE CU IARBA, PE CIND PORCUL SE HRANESTE CU CERIALE (GRIU PORUMB etc) IN CARE, ACESTE CERIALE, SINT OBTINUTE DE PE TERENURI AGRICOLE, TERENURI, CE ACUM SE GASESC IN POSESIA STRAINILOR(60%)SI FOARTE PUTIN A MAI RAMAS, IN POSESIA ROMINILOR (30%) ? ? ? ? ? …

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXVI

  Se pune intrebarea daca prin “lumea buna” complexul lui Oedip are o dezvoltare favorabila, generand indivizi normali din punct de vedere paihic, cunoscut fiind obiceiul bogatilor de a-si trimite odraslele, de mititele, pe la diverse scoli private din toata lumea.
  Va reamintesc cazul tanarului Placinta, cel care, venit de la scoli din prin Elvetia, urina pe troite si incerca sa calce cu masina oameni pe trotuare.
  Vi se pare un comportament de om normal?
  Dar dezechilibrul bogatilor nu conteaza.
  Bogatii au armate de terapeuti si suficienti bani cu care sa-si satisfaca orice fantezii, oricat de MORBIDE.
  Dramatic, pentru o natiune, este atunci cand este afectata “talpa tarii”.
  Clasele de la baza sunt MATCA oricarei societati. Aceste clase asigura perpetuarea oricarui natiuni si sunt creuzetul care a dat, de-a lungul istoriei, MAJORITATEA VALORILOR ACELEI NATIUNII.
  Romania, prin destructurarea a milioane de familii modeste si prin napastuirea a milioane de copii crescuti in conditii de natura sa le afecteze grav dezvoltarea psihica, are un viitor FOARTE INCERT.
  Va mai amintiti de fetita care a murit prin infometare (anorexie) din cauza dorului de parinti? Bunica nu a putut substitui familia.
  Auziti frecvent de tinere mame care isi omoara nou-nascutii. Nu este vorba numai de greutatile materiale. Pe primul plan este afectarea PROFUNDA a instictului matern datorata lipsei modelului matern de comportament. Si veti auzi, din ce in ce mai des, de tot felul de comportamente ABERANTE.
  Nu va grabiti sa “judecati”. Nu blamati aceste fiinte nefericite.
  Natiunea romana este afectata in substanta ei cea mai profunda.
  Psihiatrii care au facut cercetari istorice cu privire la evolutia maladiilor psihice de-a lungul timpului, au descoperit populatii intregi care au disparut din istorie din cauza… schizofreniei.
  Viitorul, pentru romani, NU ARATA BINE!

 • INFORMARE :

  GRUPUL PRO~ORDONANTA DE URGENTA, NUMITA ,,REVOLUTIA FISCALA”, ANUNTA CA, IN CURIND, V~A SCOATE UN MILION DE OAMENI IN STRADA,PENTRU A MANIFESTA INPOTRIVA GRUPULUI CE~A MANIFESTAT DE CURIND IN STRADA, SI CARE SINT INPOTRIVA ACESTEI ORDONANTE DE URGENTA, NUMITA ,,REVOLUTIA FISCALA “….

  • Ilie Conta

   PSD-ul n-are nici infrastructura si nici banii lui Soros, asa ca nu va scoate nimic in strada, sau va scoate cativa pensionari lesinati.

   Codrin Stefanescu are placerea de A SE DA MARET si IMPORTANT.

  • Nelu Stiuca

   Ion Pribeagu – Oda proștilor

   De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,
   Şi actualii, dar şi foştii,
   Cei mai deştepţi de pe Pământ
   Au fost întotdeauna…PROŞTII.

   Nu te ruga la ursitoare
   Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,
   Mai bine urlă-n gura mare:
   “Iubite Doamne, fă-mă….PROST!”

   De ce să tragi ca la galeră,
   Să-nveţi atâtea fără rost,
   De vrei să faci o carieră,
   Ajunge numai să fii…PROST.

   În lumea asta cu de toate,
   Unde se-nvaţă contra cost,
   Păcat că nici o facultate
   Nu dă şi diploma de….PROST.

   Avem impozite cu carul,
   Dar înotăm în sărăcie
   şi ce buget ar avea statul
   Dintr-un impozit pe… PROSTIE.

   Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
   Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
   O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
   Cum cresc recoltele de… PROŞTI.

   Şi-n lumea asta răsturnată,
   Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
   Savanţii noştri mor de foame
   Şi numai PROŞTII sunt deştepţi.

   • Ilie Conta

    Mai mihaita, vasilica, nelutule, tudorica vezi ce greseala ai facut luandu-ti CERTIFICAT de DESTEPT!?

    Te-ai condamnat la mediocritate si la slujba ingrata de PROPAGANDIST.

    Aici iti plangi de mila si te sprijini pe un poet, second hand, care este la indemana puterii tale de intelegere.

    Eminescu te depaseste!

    El n-a impartit NICIODATA lumea in prosti si destepti.

    Eminescu a impartit lumea in OAMENI DREPTI si CANALII.

    Dragul meu, iti certific ca esti suficient de DESTEPT pentru o CANALIE.

    Si pentru el existau doua

    • Ilie Conta

     Nu lua in seama ultima propozutie neterminata.

     Retine numai ca IQ-ul tau te califica perfect pentru OCUPATIA TA.

     Ti-ai atins NIVELUL DE INCOMPETENTA.

     • Nelu Stiuca

      ESTI O OMIDA DE CAND TE-AI NASCUT……..

      • Ilie Conta

       Omida devine fluture.

       Canalia ramane canalie.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXV

  In concluzie, doua au fost categoriile din care au provenit COZILE DE TOPOR postdecembriste:

  -NOSTALGICII EPOCII INTERBELICE;
  -intelectualii ridicati chiar de regimul comunist.

  Primii URAU VISCERAL tot ce realizase acest popor in perioada comunista.
  Ei doreau, pur si simplu, sa DISPARA din istorie, dar si din GEOGRAFIA ECONOMICA, acea perioada.
  Cu ajutorul neprecupetit al celor din a doua categorie, AU REUSIT aceasta “PERFORMANTA”, dar si deoarece dorintele lor coincideau cu intentiile NEDECLARATE ale CAPITALISMULUI IMPERIALIST.
  Cei din a doua categorie, FIIND NISTE INDIVIDUALISTI lipsiti de orice busola etica, si-au urmarit NUMAI interesele personale si de moment si au pus umarul la ASASINAREA ROMANIEI.
  In decembrie, 89, a fost asasinat NU numai Ceausescu, dar a inceput si procesul de ASASINARE ECONOMICA A ROMANIEI.
  Romania agonizeaza!
  Numai o minune o poate reanima…

  Va urma.

  • Ilie Conta

   Nici cu un bombardament nuclear nu ar fi fost rase de pe fata pamantului cele peste 6 mii de intreprinderi care au fost topite din dorinta NOSTALGICILOR PERIOADEI INTERNELICE.

   Fara razboi, fara bombardamente, aceste intreprinderi care dusesera Romania pe locul 5 mondial ca dezvoltare tehnologica, au fost rase…

   Cel mai mare NOSTALGIC AL ACELEI PERIOADE, ultimul HOHENZOLLERN, e gata sa DEA IN PRIMIRE.

   Nici nu si-a dat ultima suflare ca liota de urmasi se si incaiera pe ce lasa in urma lui, din ce a luat de la poporul roman.

   Ceausescu ii fixase o renta viagera. N-a refuzat-o! FAMELIE MARE, “RENUMERATIE” dupa buget MICA… coane Fanica.

   Oricat de rosii, banutii tot verzisori se cheama…

   Pomanagii nostri. Iubiti-i, dar nu-i lasati sa se-ncaere prea tare ca tot noi le platim si spitalizarea…

  • Nelu Stiuca

   DA ROMANIA AGONIZEAZA PENTRU CA ESTE CAPTURAT DE MAFIOTI, TRADATORI, BANDITI CU GULERE ALBE, BORAFSI, ETC
   Legislatia elaborata dupa 1989 (inclusiv Constitutia Romaniei) a generat continuu mecanisme nedemocratice, neperformante, structuri contradictorii si contine multa imoralitate (coruptie). Legislatia este dezlanata deoarece nerespectarea sau aplicarea in mod preferential si abuziv, chiar de catre demnitari, a regulilor elementare (inclusiv a bunului simt) si a principiilor (care trebuiau dobandite in cei “7 ani de acasa” cum ar fi; cazul ruşinii care a si murit, a bunei cuviinţe care isi da ultima suflare) de convetuirea sociala a devenit pentru majoritatea politrucilor (parlamentarilor) motiv de reglementare sau legiferare fara noima in interes personal ori de grup infractional organizat, drept urmare excesul de norme, de reglementari este fara precedent.
   Reglementarile (inclusiv procedurile, metodologiile, etc.) sunt concepute astfel ca cetatenii de rand, in numele asa-zisei democratii originale BALCANICE, sa spere in adevar si dreptate, insa fara a le putea dobandi vreodata sau cu usurinta, spre marea satisfactie inumana a “regizorilor politruci” si judiciaristilor (avocatilor, notarilor, expertilor, etc) bine platiti inclusiv din bani publici. JUSTITIARII reclama adesea ca sunt suprasolicitati oferind, spectacole publice, improprii normalitatii, in dispretul infaptuirii actulului de justitiei, regizate de insasi institutiile judiciare ale statului, folosite politic, de cele mai multe ori, pe post de “BAU” “BAU”, pentru amenintari si santajari, la care romanii de rand asista neputiinciosi.
   Tupeistii si mafiotii din politica, prin excese de violenta, cu specific balcanic, in coabitare neprincipiala cu puterea judecatoreasca au emis cu preponerenta norme legislative si verdicte juridice, prin care sa-si creeze privilegii, sa-si apere propriile temeri si sa consolideze pozitiile favorabile ale noii nomenclaturi si ticalosii, ignorand totalmente demnitatea umana si interesele majoritatii romanilor.
   In RO ,,Democratia este un sistem de exploatare a averilor statului mintind multimile naive prin gadilarea instinctelor primare. Pentru a curma coruptia universala ar trebui o elita de conducatori care sa se sacriifice in interesul permanent al natiunii,. Dar unde sa gasesti asemenea sfinti printre oamenii politici narozi” .

 • Constantin Cojocaru

  DNA SI SUPRANATIONALELE

  Se pare ca dl Visan ori este foarte tanar ori este foarte uituc.
  1. DNA nu exista cand a fost adoptata Legea 15/1990, prin care poporul roman a fost deposedat de tot capitalul pe care il acumulase pana in 1989.
  2. Trei patrimi din capitalul romanesc fusesera distruse inainte de a fi infiintata DNA, respectiv PNA.
  3. Rolul PNA, respectiv DNA, nu este acela de a ajuta supranationalele sa fure capital ci acela de a le apara capitalul furat si de a incasa profituri de pe seama acestui capital. DNA va fi util supranationalilor si dupa ce vor fura si toate terenurile si toate resursele naturale ale tarii.
  Acest rol este indeplinit de toate componentele statului sluga, nu numai de DNA, nu numai de puterea judecatoreasca, ci si de puterea legislativa si de cea executiva.
  https://gandeste.org/adevaruri/gelu-visan-cu-sprijinul-dna-romania-a-devenit-o-tara-ocupata-de-supranationale/83773

  • Ilie Conta

   In urma cu ceva timp, am publicat pe FB urmatorul text:

   “DNA-UL ESTE O SPALATORIE DE BANI NEGRI. NU FACE DOSARE DECAT PENTRU O PEDEAPSA DE 2-3 ANI (EXCEPTIE A FACUT VARANUL – O RAZBUNARE PERSONALA A LUI BASE).
   EVENTUAL CU SUSPENDARE.
   PROSTIMEA VREA CIRC? LULUTA-ZUZUTA LE DA. IN ROMANIA E MAI PERICULOS SA FURI O GAINA DECAT SA FURI MILIOANE DE EUROI. LA O GAINA IEI 6-7 ANI. LA MILIOANE IEI 2-3 ANI SI RAMAI SI CU BANII.
   ASA CA DNA-UL ALBESTE AVERILE FACUTE ILICIT IN PERIOADA POSTDECEMBRISTA. ASTA-I MISIUNEA DNA-ULUI.
   MELTENII SUNT FERICITI, AVAND ILUZIA CA SE FACE DREPTATE. HOTII STAU CATEVA LUNI “LA CASA DE ODIHNA” SI APOI SE BUCURA, PRIN MONACO, DE BANUTII FURATI … EI SI URMASII LOR… 10 GENERATII…CEL PUTIN…”

 • DOUA CURENTE :

  S~AU CREEAT DEJA, ( cel putin la televiziune )DOUA CURENTE, IN OPINIA PUBLICA, URMARE EMITERII ORDONATEI DE URGENTA NUMITA ,,REVOLUTIA FISCALA”…. si anume :

  1 ~ UN CURENT ,,PRO~ORDONANTA” .
  SI
  2 ~ ALT CURENT, ,,CONTRA~ ORDONANTA” .

  CURENTUL PRO~ORDONANTA, SUSTINE PRINTRE ALTELE CA, SA PLATEASCA IMPOZIT SI MULTINATIONALELE, INTOCMAI CA SI BANCILE STRAINE, RESPECTIV INPOZIT PE VENIT, CA SI IMPOZIT PE CIFRA DE AFACERI, FARA CA ACESTE FORMATIUNI ECONOMICE SA SE MAISUSTRAGA DE LA ACEASTA NOBILA INDATORARE FATA DE STATUL ROMININ,ACESTE FORMATIUNI ECONOMICE EXTERNALIZIND ACESTI BANI, IN TARILE LOR DE BASTINA…..

  CURENTUL CONTRA~ORDONANTA SUSTINE CA, SA NU SE APLICE ORDONANTA DEOARECE SALARIATII CISTIGA DOAR 2 LEI IN PLUS LA SALARIU, UNII DIN ACESTI ADEPTI INDRAZNIND SA SPUNA LA TELEVIZOR CA, AR FI O ORDONANTA CU UN CARACTER ,, BOLSEVIC” (VEZI PUNCTUL DE VEDERE A LUI C.T.P. DE LA T.V. 24)? ? ? ? ? ?…..

  AVIND IN VEDERE CA,ORDONANTA DE URGENTA ,, REVOLUTIA FISCALA” SE APLICA INCEPIND CU 1 IANUARIE 2018, EXISTA SUFICIENT TIMP, SA VEDEM CARE DIN CELE DOUA CURENTE ARE SAU NU ARE DREPTATE ? ? ? ? ….

 • Tudor

  Fratilor, nu mai pot sa spun absolut nimic.
  Ciuma Rosie si Ciuma Albastra conlucreaza la un mod incredibil.
  Prostii de tineri, in afara celor indoctrinati cu Halstag, rezist, plecati, plecati, plecati.
  Romania e o tara terminata

  • Tudor

   Oameni buni; Florea Dumitrescu a fost din Necsesti, de langa Rosiorii de Vede; omul care a revolutionat Romania.
   Voi, nemernicilor, va raportati la Dragnea, o lichea care a ingenuncheat Teleormanul; el nu reprezinta judetul; e o lichea.
   Cei mai valorosi oameni din Teleorman: Constantin Cojocaru, un mare economist, Gala Galaction- Didesti, Marin Preda, avem valori mari

   • Tudor

    Ardealul, pe cine a avut?
    Avram Iancu, cine sunt parintii lui, de unde vin?
    Va spun eu; din fosta Tara Romaneasca.
    Sudul Romaniei a facut Romania Mare, cu ajutorul Frantei

    • Tudor

     Voi, Transilvanistilor, sa respectati sudul Romaniei, sa ii pupati picioarele, datorita lor, voi sunteti cu noi. De cel putin 10 ani voi incercati sa veniti pe functii de conducere in Bucuresti, sa ii calcati pe cap pe oamenii de aici

     • Tudor

      Am avut un interviu pentru o pozitie de Manager Logistica la Marsorom.
      Discutia am avut-o cu unul Csaba Istvan
      M-a intrebat de unde sunt.
      I-am spus ca sunt din Teleorman.
      Reject, din prima.
      Nu se poate asa ceva

      • Tudor

       Va dau toate detaliile, daca vreti.
       La ce expertiza, cred eu ca am, nu se poate asa ceva

       • Tudor

        https://www.youtube.com/watch?v=5AVOpNR2PIs

       • Ilie Conta

        Lasa mai mihaita, vasilica, nelutule, tudorica ca tu ai o painica cu “expertiza” ta de agitator!
        Vrei doua slujbe?
        Nu fii lacom!

    • Salut “Tudor”. Vezi ca Romania Mare {unirea} a fost facuta cu ajutorul imperiului Rus { tarul Rusiei, sti ce a patit toata familia lui in timpul “revolutiei” bolsevice ?!} .Tarul a fost de acord sa ne unim cu conditia sa primim 800.000 de evrei si 200.000 de tigani. Evreii s-au razbunat pe familia tarului in timpul revolotiei bolsevice. Ce ai scris tu ca ne-a ajutat Franta , mi se pare o minciuna. Poate ai argumente?

     • Ilie Conta

      Nu numai MAREA UNIRE s-a facut cu “binecuvantarea” rusilor, dar, premergator marii uniri si NEATARNAREA (independenta fata de turci) tot cu ajutorul rusilor s-a realizat.

      1877

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo
   Donald Trump

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=DxEDugCh4Jk
   ok

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXIV

  Repet – prin alte parti acest proces, de formare a paturii intelectualitatii tehnico-economice si de industrializare, a durat minimum DOUA SECOLE.
  Este oare o intamplare ca ceea ce numim azi “cozile de topor” cu ajutorul carora s-a produs MAREA EXPROPRIERE postdecembrista cuprinde, in proportie de peste 90%, astfel de intelectuali – primii din familia lor care au avut acces la studii superioare?
  Prin forta imprejurarilor, inainte de 1989, am discutat adesea cu astfel de intelectuali care aveau functii de conducere. Cateva concluzii mi s-au parut evidente:
  -Toti erau convinsi ca NUMAI LOR LI SE DATORA POZITIA PE CARE O OCUPAU IN SOCIETATE – meritele lor ii adusesera pe pozitiile pe care le ocupau. Nici o clipa nu le trecea prin cap ca daca ar fi trait in realitatea sociala a Romaniei interbelice, 99% dintre ei ar fi pascut, toata viata, caprele pe islazul comunal;
  -Toti credeau ca ei ar fi fost mult, foarte mult mai buni decat Ceausescu. Daca indrazneai sa le sugerezi ca, poate si Ceausescu are ceva merite, iti radeau in nas. Ei erau oameni cu MULTA CARTE – era de domeniul evidentei ca un “pingelica”, unul cu patru clase primare nu se putea MASURA cu ei.
  Tare imi venea sa-i intreb daca ei se puteau MASURA cu Edison – cel cu patru clase primare neterminate…
  -Intelectualii de factura stiintifica sau umanista se credeau, aproape toti, demni de premiul Nobel si se simteau precum Ovidiu cel exilat la Tomis. Romania, pentru ei, era o PROVINCIE a mapamondului demna de tot dispretul si ei niste exilati GENIALI, condamnati de soarta sa-si iroseasca geniul pe aceste meleaguri. Si ei ar fi fost mult mai buni decat “pingelica”.
  Intr-un episod anterior am vorbit despre transferul RIVALITATII nerezolavate la nivel familial, la nivelul simbolului social suprem al autoritatii paterne – seful statului.

 • Nelu Stiuca

  ROMANIA STAT MAFIOT. BURGHEZUL COMUNIST, miliardarul Gabriel Comanescu, proprietarul unei flote de nave si platforme de foraj marin, a folosit cu succes reteta financiara de tip MAFIOT, malteza, asa cum este interactiunea dintre omul de afaceri constantean si actualul ministru al Finantelor, Ionut Misa.
  In timp ce companiile din Romania ale lui Gabriel Comanescu saraceau, imperiul sau offshore din Malta se imbogatea. Bugetul de stat al Romaniei a fost pagubit cu suma de 30 de milioane de euro, ia multi dintre angajatii companiilor off-shore din Malta ale milionarului roman au intrat in greva foamei din cauza neplatii salariilor.
  Investigatia arata si interactiunea dintre Gabriel Comanescu si Ionut Misa: “Intre 5 si 20 mai 2016 GSP a avut conturile blocate. Comanescu a apelat la actualul ministru al finantelor, Ionut Misa, care conducea directia Mari Contribuabili din ANAF. Ionut Misa a ridicat sechestrul si a esalonat datoria pe 30 de luni la o rata de 1 milion de euro. Astfel, ANAF a devenit proprietarul temporar al navei Neptun, evaluata la 37,5 milioane de euro. Pe 20 decembrie 2016, actualul ministru Misa a constatat ca Gabriel Comanescu nu s-a tinut de cuvant si n-a platit ratele, asa ca a anulat intelegerea initiala. Tot el a cazut insa la pace doua zile mai tarziu, cand a semnat o noua esalonare a datoriilor si, in plus, a iertat compania de o alta datorie de peste 1 milion de euro”.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXIII

  Paler trata “privatizarea de tip Cojocaru” cu mult dispret superior.
  Nu-i zic IMPROPRIETARIRE deoarece N-AR FI ADRVARAT – poporul roman nu pierduse, pana in decembrie, nici o clipa, PROPRIETATEA. Dimpotriva – in 25 de ani isi multiplicase de zeci de ori ceea ce stapanea. Intrase in randul popoarelor puternic tehnologizate.
  Termenul de IMPROPRIETARIRE a dat multa apa la moara celor ca ROMAN-BRUCAN, care aveau MISIUNEA de a realiza cea mai mare EXPROPRIERE pe care poporul roman a suportat-o in toata istoria sa, EXPROPRIERE care, foarte probabil, inseamna IESIREA DIN ISTORIE a acestui popor.
  Paler nu era Doina Cornea, cea plina de Duhul Sfant, dar, din alt punct de vedere, tare saracuta cu duhul.
  Nu era nici nici Ana Blandiana, poeta fara har.
  Vorba poetului – poale lungi si minte scurta…
  Ce te faci, insa, cu cecitatea unora ca Vadim sau Paunescu?
  Vadim este de inteles. El credea in OMUL PROVIDENTIAL si era convins EL era “alesul”. Destinul i-a dat o lectie USTURATOARE. Paranoia nu este bine vazuta de Domnul.
  Paunescu macar ramane printr-o opera poetica solida, cu conditia ca si poporul roman sa ramana in istorie.
  Putin probabil!
  Sa recuperezi, in 25 de ani, ceea ce alti facusera in cel putin doua secole – INDUSTRIALIZAREA – a insemnat si necesitatea de a forma o patura larga de intelectuali (in domeniul tehnico-economic, dar nu numai) bine pregatita profesional, dar avand toate caracteristicile parvenitului, a aceluia care-si depaseste, peste noapte, conditia sociala.
  Prin alte parti acest proces a luat minimum DOUA SECOLE.

  Va urma.

 • TINERII MANIFESTANTI ~3~

  ERI, AU APARUT DIN NOU TINERII MANIFESTANTI, FRUMOSI SI LIBERI CA SA CEARA ,,CEVAA” ?…

  ACEL ,,CEVA” L~AM PUTUT DESCOPERII DUPA CE DOUA CHIPURI INBRACATE IN ZEGHE AU FOST ACOPERITE SI SUFOCATE CU MULTE SULURI DE HIRTIE HIGENICA ? ? ? …..

  CE REVENDICARE O FI FOST ACEST SCENARIU, NUMAI EI IL STIU ? ? ?…..

  NOI PROSTIMEA, CARE ASTEPTAM DIN PARTEA LOR, UN MESAJ MOBILIZATOR, CU RAVENDICAI CONCRETE, A NOII GENERATII, AM RAMAS CU ASTEPTAREA….

  DE AICI CONCLUZIA CA, TOT CEIA CE LI SE SPUNE, AIA SI FAC …..

  BINE AR FI CA ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI, SA~SI FACA UN PARTID AL LOR SI SA IASA IN FATA MULTIMII, CU REVENDICARI CONCRETE DIN CARE SA POATA TRAGE INVATAMINTE SI CETATEANUL DE RIND, MAI PUTIN INSTRUIT.

  ASA CA: ,, PLECATI VOI CA SA VENIM NOI” ~ PE CETATEANUL DE RIND IL CAM LASA RECE…

  DACA N~AU LIDERI SI SE LASA MANIPULATI, MAI BINE AR FI SA SE REALIEZE LA UN PARTID, DE PE ESICHERUL POLITIC SI SA CEARA IN STRADA REVENDICARI CUPRINSE IN DOCTRINA, ACELUI PARTID ? ? ? ….

  MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC….MAI ALES CA AU VENIT IN GRUPURI,GRUPURI, IN FUNCTIE DE CUM OBTINEA LIBER DE LA PATRON DE LA SERVICIU….

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXIII

  Paler a ratat ocazia de a deveni un intelectual DE MARCA al ROMANILOR.
  Ca majoritatea intelectualilor facuti prin “dezradacinare”, datorita lipsei unei structuri puternice a sistemului sau de valori morale si nationale si el era foarte usor de influentat, adica foarte MANIPULABIL, adica incapabil sa deosebeasca FONDUL de FORMA.
  Ce altceva este conturul unor GRANITE, decat o forma fara fond, daca in interiorul acelor granite salasluieste un popor EXPROPRIAT, in mai putin de trei decenii, de proprietatea (fie ea personala sau comuna) pe care o pastrase MII DE ANI?
  Paler, in ultimii sai ani, era oripilat de ideile unui roman (imi scapa numele acum – parca Sabin) care clama desprinderea Ardealului de Romania, dar era TOTAL NEPASATOR fata de procesul de EXPROPRIERE a romanilor de tot ce le apartinea de drept si de mii de ani, proces care se intampla CHIAR sub ochii sai. Miopi!?!. Da, cu siguranta era vorba de CECITATEA (orbirea) intelectualului dezradacinat, lipsit de o busola morala si nationala, gata sa inghita argumente de tipul – “De ce sa nu vindem strainilor fabricile noastre? Doar n-o sa ia strainul fabrica sa plece cu ea, sub brat, acasa la el!”.
  Strainul n-a luat fabrica ca atare, mai intai a topit-o, a transformat-o in fier beton si in tabla si a exportat-o, reducand si concurenta pe care acea fabrica i-ar fi putut-o face pe piata mondiala (acum imi vine in minte fabrica de diamante sintetice).

  Va urma.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXII

  Octavian Paler, este exemplul TIPIC de intelectual la prima generatie in pantofi.
  Concurenta nerezolvata cu tatal, il va determina sa fie un vesnic concurent si, chiar, datorita acestei caracteristici, sa parvina.
  Setul de valori morale, cate reusise sa-si insuseasca in copilarie, valabile la sat, in mediul orasenesc devin inoperante, ba chiar contraproductive.
  Asa ca, majoritatea intelectualilor de acest tip se vor trezi fara o “busola etica”. Solutia adaptativa va fi refugiul intr-un individualism extrem si o incapacitate de a anticipa viitorul in termeni de colectivitate.
  Deviza lor, NEMARTURISITA, va fi – “FIECARE PENTRU SINE!” si “UBI BENE, IBI PATRIA (patria este acolo unde-ti este bine).
  Astfel de “cetateni” nu vor avea niciodata MARETIA unui Socrate care a preferat sa moara decat sa se sustraga unei decizii a concetatenilor sai, fie ea si nedreapta.
  Octavian Paler, cu toate ca a scris carti cu un pronuntat caracter etic, nu a facut acest lucru dintr-un “prea-plin” al dimensiunii sale etice ci, dimpotriva, dintr-un VID al acestei dimensiuni, a carui goliciune IL DUREA si pe care incerca sa-l umple prin RUMINATII ETICE.
  Deoarece, in epoca, existau foarte multi asemenea lui, a gasit lesne si un public pentru productiile sale.

  Va urma.

 • DOMNUL MINISTRU DAEA :

  DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII,DOMNUL DAEA, ZIS SI PRIMUL AGRICULTOR AL TARII, DAT FIIND, ATENTIA DEOSEBITA A DOMNIEI SALELA,LA CRESTEREA PRUMBULUI, CIT SI~A INFRATIRII GRIULUI, MAI PRECIS, A ATENTIEI DEOSEBITE A DOMNIEI SALE, IN A NE ASIGURA NOUA PROSTIMII,PINEA NOASTRA CE~A DE TOATE ZILELE, AR FI BINE DACA AR FACE UN NOU INVENTAR LA ZI,AL FONDULUI FUNCIAR AGRICOL PUTIND VEDE :

  ~ DACA, IN CAZUL ISBUCNIRII UNEI FOAMETE, CA~N ‘45, NOI NORODUL, IN NUMAR DE 20 DE MILIOANE, DE LOCUITORI, VOM TRECE CU SUCES ACEST FLAGEL AL FOAMETEI, CU CELE 30% PROCENTE, PAMINT AGRICOL CE NE~A MAI RAMAS IN PROPRIETATEA NOASTRA, A ROMINILOR, URMARE VINZARII A 70% PROCENTE, LA STRAINI, CA URMARE MAGISTRALEI LEGI 17/2014 ~ INITIATORI VICTOR PONTA(P.S.D.) SI DANIEL CONSTANTIN(P.C.) ? ? ? ?…..

 • Ilie Conta

  LIDERII SINDICALI

  Ca liderii sindicali sunt niscai marionete in mainile unor forte nestiute am aflat demult.

  Am aflat din 92, cand Cartel Alfa si-a declarat public sustinerea pentru legea 15/1990 – legea Brucan, legea MARII EXPROPIERI a poporului roman de rodul muncii sale de un sfert de secol, cea mai fertila perioada din existenta acestui popor.
  Hosu chiar nu ma intereseaza. Este un personaj submediocru care, ramanand, pe viata, ca si Isarescu, in aceeasi functie, acumuleaza sunci pe burta si bunuri lumesti de care vom afla, poate, candva.
  Pentru mine Hosu NU EXISTA.
  Pentru sindicalistii lui Hosu, patronatul este Statul Roman. Este firesc, pentru ORICE sindicat, sa poarte ORICE negocieri, ORICAT de “trasnite”, cu PATRONATUL SAU. Asta este menirea unui sindicat.
  Nu-l inteleg, insa, pe Dumitru Costin cand “reprezinta” interesele lucratorilor din sectorul PRIVAT.
  Alo, D. Costin! Ai o orientare gresita!
  Tu n-ai ce negocia cu guvernul, deoarece NU statul roman este patronatul care ar trebui SA TE INTERESEZE.
  Guvernul a facut, pentru lucratorii pe care-i reprezinti, singurul lucru pe care il putea face LEGAL – a marit salariul minim.
  De aici mai departe este treaba ta si a patronatului impotriva caruia, chipurile, lupti.
  TU trebuie sa ceri ACELUI PATRONAT sa “stratifice” salariile, peste salariul minim, cat mai avantajos pentru cei pe care, chipurile, ii reprezinti…
  Te temi de SUPRANATIONALE? Te temi ca daca nu le faci jocul iti vei “pierde sindicatul”?

  • Ilie Conta

   Te temi de Soros?

   • Ilie Conta

    Te temi de Klaus?
    Din partea asta poti fi linistit – si el e o marioneta.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXXI

  Durerea, regretele si depresia celor care au fost dezradacinati din familiile lor, pentru a fi scoliti, este ilustrata si de o cunoscuta, pe vremuri, romanta:

  De ce m-ati dat de langa voi?
  De ce m-ati dat de-acasa?
  Sa fi ramas copil la oi,
  Sa fi ramas la coasa…

  Mi-e si frica sa ma gandesc la SANATATEA MENTALA din viitor, a copiilor care acum sunt crescuti de bunici, matusi si rude mai indepartate ori chiar straini din cauza ca parintii lor au fost obligati sa-si caute o paine pe aiurea.
  Prognoza pe care o pot face, in virtutea realitatii actuale din Romania, nu poate fi in nici un fel optimista.
  Revenind la Paler, dupa ce fusese membru al CC al PCR, imediat dupa evenimentele din decembrie, a fost printre primele “persoane publice” care au “infierat” dictatura comunista si au plans (cu lacrimi de crocodil) “minunatii tineri” care se sacrificasera pentru “izbanda revolutiei”.
  Paler ar fi trebuit sa stie atunci ca acei tineri FUSESERA TRIMISI LA MOARTE DE CATRE SHOPARLITA LIBERA care ii MANIPULASE anuntand falsul “genocid” de 60 de mii de oameni ucisi de Ceausescu la Timisoara.
  Tinerii aceia, majoritatea, au fost impuscati de lunetistii veniti printre cei 60 de mii de “turisti” straini, vorbitori de limba romana, pentru a da APARENTA DE REVOLUTIE unei mizerabile LOVITURI DE STAT si pentru a starni cat mai multa ura impotriva lui Ceausescu ca lichidarea lui sa nu intampine “obiectii” si dificultati.

  Va urma.

 • TINERII MANIFESTANTI ~ 2 ~

  A DOUA ZI, MA~M UITAT FOARTE ATENT LA FILMARILE FACUTE CU TINERII FRUMOSI SI LIBERI, SA VAD LOZINCA MULT ASTEPTATA, RESPECTIV ,,STOP VINZARILOR DE PAMINT AGRICOL STRAINILOR”, MAI ALES CA DOMNUL PRESEDINTE LUDOVIC ORBAN, NE ASIGURASE CA LA MANIFESTATIE V~A PARTICIPA SI MEMBRII P.N.L. …..

  SPRE SURPRINDEREA MEA, AM VAZUT FEL DE FEL DE LOZINCI CARE MAI DECARE MAI INCILCITE SI DE NEINTELES, NUMAI LOZINCA CU PRICINA NU, IN CIUDA FAPTULUI CA LA MANIFESTATIE PE LINGA P.N.L.~isti SAU ATASAT SI FOSTI GUVERNANTI TEHNOCRATI, PRECUM DOMNUL FOST PRIMINISTRU CIOLOS ,CA SI DOAMNA FOST MINISTRU A JUSTITIEI, DOAMNA PRUNA……

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, PE NICI UNUL DIN MANIFESTANTI, NU~I INTERESEAZA CA PAMINTUL AGRICOL AL TARII, CE CONSTITUE ,,BUN STRATEGIC” AL INTREGULUI POPOR ROMIN, NU INTERESEAZA DACA ACEST ,,BUN STRATEGIC”, MAI ESTE IN POSESIA ROMINILOR, SAU TRECE CU VITEZA SUNETULUI, IN POSESIA SRAINILOE ? ? ? ? ?

  CELE 10 PROCENTE DE PAMINT AGRICOL VINDUT STRAINILOR, IN INTRVALUL 1989~2014, INTOCMAI CA SI CELE 60 DE PROCENTE VINDUTE IN INTRVALUL 2014~2017, CONFIRMA CA LEGEA 17/2014 A LUI PONTA SI DANIEL, A ACELERAT VERTIGINOS, VINZARILE DE PAMINT AGRICOL STRAINILOR CHIAR CU VITEZA SUNETULUI ……

  FEREASCA DUMNEZEU, SA AVEM O FOAMETE CA~N I944 APARUTA CA DIN SENIN, IMEDIAT DUPA CEL DE~AL 2~LEA RAZBOI MONDIAL, CIND O PINE COSTA 1 MILION DE LEI ? ? ? ? ?…,,,

  • Ilie Conta

   Foametea a fost in anii 1945-46.
   Iar INFOMETAREA va fi cea mai ieftina metoda de a te debarasa de cel putin 6 miliarde de oameni care vor deveni INUTILI in urmatoarele cateva decenii.

   Scapa cine poate! Dar nimeni dintre cei cu conturi bancare care prezinta o cifra cu mai putin de 6 zerouri.

   Deja, directorul de la Dacia le flutura lucratorilor “perspectiva” ROBOTIZARII productiei, pentru a sta “cuminti”. De parca de “cumintenia” lor depinde procesul de robotizare.

   Profitul va dicta…

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXX

  Dupa Freud, astfel de “accidente de dezvoltare” ale complexului lui Oedip produc tot felul de tulburari psihice si comportametale.
  In multe dintre sistemele de drept occidentale, se tine sema, ca circumstanta atenuanta, de astfel de accidente. Apararea invoca adesea accidentele de dezvoltare ale acuzatilor de fapte penale ca o circumstanta de natura sa le diminueze vinovatia (separarea parintilor, separarea de parinti, relele tratamente suportate in copilarie, modelele rele care au fost parintii pentru acuzat, etc.). Si judecatorii tin adesea seama, in pronuntarea sentintei, de astfel de circumstante nefavorabile de dezvoltare.
  Gama de nevroze si tulburari de comportament generate de o dezvoltare defectuasa a complexului lui Oedip este foarte larga.
  Cu 2-3 ani inainte de evenimentele din decembrie, intr-o seara calda de septembrie, pe la ora 21, am auzit tipete stridente care veneau din afara casei in care locuiam.
  Am privit pe fereastra crezand ca cineva este agresat si poate are nevoie de ajutor.
  Am vazut la o fereastra de la etajul 1 al imobilului de vis-a-vis o vecina, pe care o cunosteam din vedere, care tipa, in timp ce doi barbati incercau s-o traga de la fereastra. Erau sotul si copilul persoanei in cauza.
  Initial am crezut ca aveam de aface cu o scena tipica de “violenta domestica”.
  Am deschis fereastra ca sa aud ce striga femeia.
  Femeia striga injurii la adresa Elenei Ceausescu. Tot ce se putea in materie de injurii si acuze la adresa unei persoane am auzit atunci “cu dedicatie” pentru Elena Ceausescu.
  Si strigatele nu mai conteneau cu toate eforturile celor doi de a-si linisti mama si, respectiv, sotia.
  Dupa ceas, femeia striga de o jumatate de ora. Cei doi incercau s-o traga de la fereastra si s-o linisteasca. In zadar – de fiecare data femeia revenea la fereastra si isi relua “spectacolul”.
  Sub fereastra sa incepusera sa se adune trecatorii. Erau deja vreo 20 de persoane. Unii o incurajau, cei mai multi incercau s-o linisteasca spunandu-i ca risca foarte mult.
  Dupa o jumatate de ora m-am hotarat sa intervin. Am iesit si eu in strada si, intr-un moment in care femeia isi tragea rasuflarea, i-am strigat – “Vecino, dumneata te-ai certat foarte mult cu mama dumitale si niciodata nu te-ai inteles cu ea. Asa-i?”.
  Cei din jurul meu s-au uitat la mine ca la un nebun. Ce legatura putea fi intre mama “revoltatei” si Elena Ceausescu!?!
  In schimb persoana “in criza” a amutit instantaneu. S-a uitat in jos sa vada cine vorbise, avand o figura perplexa.
  Dupa o clipa a disparut de la fereastra si n-a mai reaparut.
  Mi-am scutit vecina de o arestare (pentru tulburarea linistii publice – justificata) si de o internare la psihiatrie (justificata).
  Foarte adesea, cei care nu au trait o “reconciliere” cu parintele de acelasi sex isi indreapra agresivitatea catre simboluri sociale ale autoritatii – barbatii cate seful statului, iar femeile catre “prima doamna”.

  Va urma.

 • TINERI MANIFESTANTI :

  ERI MII DE TINERI AU IESIT SA MANIFESTE IN BUCURESTI CA SI IN ALTE ORASE INPORTANTE DIN TARA, PENTRU A CERE,ANULAREA VOTARII DE CATRE PARLAMENT A UNOR INITIATIVE LEGISLATIVE EMISE DE CATRE MINISTRUL JUSTITIEI DOMNUL TUDOREL TOADER….

  LA MANIFESTATIA ACESTOR TINERILOR S~A ATASAT SI MEMBRI P.N.L. MOBILIZATI DE CATRE DOMNUL PRESEDINTE DE PARTID DOMNUL LUDOVIC ORBAM .

  IN TOATA ACEASTA MANIFESTATIE PASNICA N~AM VAZUT CA NICI UN TINAR SA CEARA STOPAREA VINZARII PAMINTURILOR AGRICOLE CATRE STRAINI DE~SI STIU CA PINA ACUM SAU VINDUT 70% DIN TERENUL AGRICOL AL TARII CATRE STRAINI .
  MAI SINT DE VINDUT 30 DE PROCENTE, DIN ACEST FOND AGRICOL SI TINERII FRUMOSI SI LIBERI, AU OCAZIA A LUCRA CA SLUGI SAU SCLAVI, PE ACESTE TERENURI DEVENITE ACUM,ALE ACESTOR BOERI STRAINI …..

  • Ilie Conta

   Corecta observatie?

   • Ilie Conta

    Cu semnul exclamarii la sfarsit.

  • Ilie Conta

   Tinerii acestia JOACA CUM LI SE CANTA!

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXVIV

  Dupa Freud, orice abatere de la schema normala de dezvoltare (initial gelozie, rivalitate, concurenta fata de parintele de acelasi sex, urmata, in adolescenta, de contestarea ambilor parinti – REVOLTA ADOLESCENTULUI, urmata, in postadolescenta, de reconcilierea cu parintele de acelasi sex si de acceptarea ambilor parinti ca un cuplu demn de a fi un model in viata) duce la tulburari psihice si/sau comportamentale MAI MULT SAU MAI PUTIN GRAVE.
  Frecvent apar tulburari psihice la copiii care au fost separati de familie inainte de adolescenta, deoarece acestia se vor simti ELIMINATI din familie si nu vor mai avea conditiile optime de a realiza REVOLTA si, apoi, RECONCILIEREA.
  In acest sens, un caz care mi se pare EMBLEMATIC, este cazul lui OCTAVIAN PALER.
  Paler povestea PUBLIC cum a ajuns el “intelectual”.
  Ideea de a fi scolit nu i-a apartinut. Familia, in special tatal, hotarase ca Paler trebuie sa plece la oras si sa invete.
  Paler, aflat la pubertate (prima etapa a adolescentei), nu era deloc de acord. In dimineata in care trebuia dus la oras, Paler, contestand autoritatea familiei, in special a TATALUI, a incercat sa fuga de acasa pentru a nu fi dus la oras. Cand era chiar pe punctul de a sari gardul gradinii pentru a se ascunde, tatal sau l-a momit cu o suma importanta de bani – i-a strigat ca ii va da acei bani daca nu se ascunde si accepta sa fie dus la scoala.
  Tot Paler marturiseste ca TOATA VIATA a fost obsedat de ideea sinuciderii si ca regreta ca n-a avut curajul sa treaca la fapte.
  Sinuciderea este “acordul final” al DEPRESIEI.
  Paler, dupa cum chiar el a marturisit public, a fost, toata viata, un DEPRESIV.

  Va urma.

 • P R O P U N E R E :

  AVIND IN VEDERE CA, PARTIDUL POPORULUI RESPECTIV P.P.~L.C. LA VIITOARELE ALEGERI, V~A CISTIGA IN MOD SIGUR, ACESTE ALEGERI DEMOCRATICE, SE IMPUNE CU NECESITATE CA, PRESEDINTELE ACESTUI DREPT PARTID, P.P.~L.C. SA FACA UN APEL IMPERATIV, CELOR 4 MILIOANE DE ROMINI PLECATI DE ACASA, DACA ACESTIA MAI VOR SA AIBE CASA ?…..

  CELE 30 DE PROCENTE, DE PAMINT AGRICOL, CE A MAI RAMAS INCA NE VINDUT STRAINILOR, POATE CA SA AJUNGA CIT DE CURIND SI ACESTA IN MINA ACESTOR STRAINI SI ATUNCI, TOTI ACESTI 4 MILIOANE DE PLECATI DIN TARA, VOR MAI PUTEA VENII ACASA CA TURISTI SI CU ACORDUL ACESTOR STRANI CE NE~A CUMPARAT SI NE CUMPARA IN CONTINUARE TARA…..

  • Ionescu Dan

   Te strofoci mult și fără rost. Ai de învățat a gândi.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXVII

  Complexul lui Oedip este despre tensiunile erotice care se nasc, in orice familie, intre membri de sexe opuse si despre RIVALITATE. Rivalitatea dintre membri familiei de acelasi sex.
  Foarte schematic, copiii de sex opus cu mama – baietii – se vor simti atrasi de mama si vor avea o relatie de rivalitate cu tatal, dar si cu fratii de acelsi sex. Fetele se vor simti atrase de tata si vor fi intr-o relatie de rivalitate cu mama.
  Este foarte frecventa situatia in care fetitele prescolare declara ca se vor marita cu tatal lor cand vor creste. Asta pana ce invata ca relatiile sexuale incestuase (intre rude de sange) sunt tabu (interzise).
  Punctul culminant al “complexului lui Oedip” va fi in adolescenta, cand copilul se revolta impotriva ambilor parinti deoarece acestia “rezista” si raman o unitate “indestructibila” – in familiile in care unitatea dintre parinti chiar rezista.
  Ulterior, cand apare “emanciparea” sexuala la copii – acestia isi gasesc parteneri sexuali – intervine o “reconciliere” intre copil si parintele de acelasi sex, iar pentru copil, parintele de acelasi sex devine un “model de succes” cu care se va identifica in viata si pe care va incerca sa-l imite in relatiile sale familiale de adult.
  Aceste reconciliere postadolescenta este mai vizibila la fetele tinere care se apropie de mamele lor si incearca sa invete cat mai multe de la acestea – retete culinare, de exemplu – dar si “secretele femeiesti” ale vietii intime.
  Parcursul descris mai sus este evolutia NORMALA a complexului lui Oedip, care genereaza indivizi fara probleme psihice majore.

  Va urma.

  • Ilie Conta

   Rectificare – XXVIII

 • PRECIZARE :

  ASEARA, LA B1 TV , LA EMISIUNEA ,,SE INTIMPLA ACUM”, UN DOMN INVITAT, AL DOMNULUI REPORTER BARBU, SPECIALIST IN ALE AGRICULTURII, SPUNEA CU LACRIMI IN OCHI CA, 70% DIN PAMINTUL FERTIL AL TARII, A AJUNS IN MINA STRAINILOE LA ORA ACTUALA…. .

  CUM EU, AVEAM CIFRA DE 4 MILIOANE, RETINUTA DE ASTA IARNA SI EXPUSA MAI JOS, INSEAMNA CA, ACEASTA CIFRA DE 4 MILIOANE HECTARE, TEREN ARABIL, SE MODIFICA IN 7 MILIOANE, TEREN ARABIL, CE A AJUNS IN MINA STRAINILOR, DACA SE I~A IN CONSIDERARIE CIFRA TOTALA DE 10 MILIOANE CIT SE DECARA CA AVEEAM, IN 1990.

  CUM DIN ANUL 1990 SI PINA IN ANUL 2014, SE VINDUSE DOAR UN MILION DE HECTARE, IAR DIN 2014 SI PINA ASTA IARNA, 2017 INCA TREI MILIOANE, URMARE LEGII 17/2014, IATA CA ACUM, IN TOAMNA ACELUIAS AN 2017, NE TREZYIM CA, MAI MULT DE JUMATATE DIN FONDUL AGRICOL FUNCIAR, A AJUNS IN MINA STRAINILOR, URMARE LEGII ACELERATOARE DE VINDERII A PAMINTULUI AGRICOL AL TARII, RESPECTIV LEGEA 17/2014…..

  DOMNUL INVITAT, AL DOMNULUI BARBU, A TINUT SA PRECIZEZE CA UN CENTIMETRU SE PAMINT FERTIL ARABIL, SE FORMEAZA IN 100 DE ANI…..

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, STRAINII LA EI IN TARA, PRIMESC PRIME IN BANI, DIN PARTEA STATULUI, DACA LASA CA PAMINTUL AGRICOL SA SE ODIHNEASCA, NE INSAMINTINDU~L…….

  TOT DOMNUL INVITAT A MAI PRECUZAT CA :

  ~ SA NU FIM SURPRINSI CIND, ACESTI STRAINI, PROPIETARI DE PAMINTURI, IN UNA DIN ZILE, NE V~A INVITA SA PARASIM TARA CA PAMITUL ESTE AL LOR SI NU MAI ESTE AL NOSTRU ? ? ? ?……

  TOCMAI DE ACEIA, AR TREBUII SA MULTUMIM ,DIN INIMA, DOMNULUI FOST PRIMINISTRU PONTA, CIT SI DOMNULUI CONSTANTIN, FOST MINISTRU AL AGRICULTURII, PENTRU CA NE~A DAT LEGEA 17/2014, LEGE CE, A ACELERAT SI INCA ACELEREAZA VINZAREA LA STRAINI, A PAMINTURILOR ROMINESTI FERTILE SI FOARTE FERTILE, IAR ACUM, DOMNUL MINISTRU DAIA SPUNE CU ENFAZA CA, A OBTINUT 4.800 Kg. GRIU, LA HECTAR…..

  • Ilie Conta

   Domnule, ce asteptai? L-am satanizat pe Ceausescu, am satanizat proprietatea comuna, am satanizat constitutia comunista.
   Am jucat cum ni s-a cantat!

   • Ilie Conta

    AM JUCAT CUM NI S-A CANTAT!

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXVII

  Oedip raspunde corect intrebarii sfinxului.
  Dupa ce Oedip invinge sfinxul, se casatoreste cu Iocasta si devine regele Thebei. Vor avea 4 copii.
  Theba este lovita de o molima cumplita.
  Oedip consulta oracolul de la Delphi ca sa afle cauzele acestei molime. Oracolul ii spune ca molima a fost trimisa de zei deoarece thebanii nu razbunasera moartea fostului lor rege, Laios.
  Oedip face cercetari pentru a afla cine sunt ucigasii regelui Laios.
  Atunci afla ca el il ucisese pe Laios, care era tatal sau si se casatorise cu Iocasta, care era mama sa.
  Distrus de ce aflase, Oedip renunta la coroana, se imbraca in straie de cersetor si se pedepseste, sctandu-si ochii.
  Zeii se arata multumiti de pedeapsa pe care o primise ucigasul lui Laios si molima inceteaza in Theba.
  Oedip va duce, pana la moarte, o viata de cersetor pribeag, iar in pribegia sa va fi condus de fiica sa, Antigona.

  Psihiatrul austriac Sigmund Freud, studiind tulburarile psihice si bolile de aceeasi factura, ajunge la concluzia ca la baza tuturor tulburarilor psihice, de la cele mai simple, cum ar fi lapsusul, la cele mai grave – psihozele, se afla o structura psihica, comuna tuturor oamenilor, pe care a numit-o “COMPLEXUL LUI OEDIP”.

  Va urma.

  • Tudor

   cea mai distrusa generatie, dar ne ridicam, si cand o sa ne ridicam o sa trecem cu tancul, si peste ciuma rosie si peste ciuma albastra; daca nu, mergem la somn

  • Tudor

   Domnule Constantin Cojocaru;
   Sunt absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management si un master; Master in Administrarea Afacerilor, Facultatea de Management, ASE.
   Sunteti Teleormanean, ca si mine. Sunteti un om incredibil mai putin cei care va incojoara.

   • Tudor

    Din punctul meu de vedere, sunteti cu mult peste Mircea Cosea si Ilie \Gavrila care mi-a fost profesor.
    Am avut placerea sa va cunosc odata.
    Sunteti o mare, mare, valoare, fara sa stiu cu ce partide jucati

    • Tudor

     Eu nu pot sa accept sa ne faca impostorul asta de Dragnea de ras, nu pot

     • Tudor

      Putregaiurile de transilvanisti, profita.
      A fost mizeria de Ludovic Orban in Teleorman.
      Fratilor, faceti investitii, investitii, investitii

      • Ilie Conta

       Mai mihaita, vasilica, nelutule, tudorica tu nu esti altceva decat un agent de influenta MERCENAR.

 • ECUATIE ECHILIBRATA :

  URMARE APLICARII DE CATRE GUVERNE SI B.N.R. A CELOR DOUA MASURI, RESPECTIV ,,INFLATIA” SI ,,LEGEA 15/90″, AM OBTINUT URMATORELE REZULTATE :

  1 ~ 4 MILIOANE DE ROMINI, AU PARASIT TARA, PLECIND
  DUPA MUNCA IN STRAINATATE IAR ACUM PATRONII
  TIPA DUPA FORTA DMUNCA.

  2 ~ 40% DINTRE ROMINI AU DEVENIT SARACI SI FOARTE
  SARACI .

  2 4 MILIOANE HECTARE TEREN ARABIL FERTIL, AU AJUNS
  IN MINA STRAINILOR.

  3 ~ PETROLUL, BOGATIE STRATEGICA A TARII, A AJUNS IN
  MINA AUSTRIECILOR .

  4 ~ PADURILE, ,,PLAMINUL NATURAL AL TARI” TAIATE LA
  BLANA IN SUPRAFETE MARI SI INSUSITE DE STRAINI .

  5 ~ UNUL DIN 10 COPII, SE CULCA SEARA NEMINCAT .

  6 ~ 4.000 DE INTREPRINDERI DIN 7.000 AU FOST VINDUTE
  LA STRAINI SI REVINDUTE DE ACESTIA,LA FIARE VECHI

  INTREBARE ?

  CINE OARE, VA RASPUNDE PENTRU TOATE ACESTE NEREGULI ALE TARII, SAVIRSITE DE DECIDENTI SI IN FATA CUI. ?

  + =

  • Petrache Boboc

   Răspuns: ISTORIA … așa cum a invocat struțo-cămila (evreu-șatrar) Ion Ilici Iliescu.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXVI

  Am vorbit, intr-o postare anterioara, despre multimea de intelectuali, de PRIMA GENERATIE (PROVENITI DIN TARANI), ridicati de Ceausescu, in special in domeniul tehnic.
  Majoritatea acestora sufereau de un complex al lui OEDIP prost rezolvat.
  Pentru a intelege cat mai exact ce inseamna acest complex, voi spune, pe scurt, povestea acestui rege.
  Oedip este un personaj din mitologia greaca.
  Tatal lui Oedip a fost regele Laios iar mama i-a fost Iocasta, sotia lui Laios, ea insasi regina.
  La nasterea lui Oedip, Laios, tatal sau, a consultat un oracol (preotii din anumite temple grecesti care ghiceau viitorul). Oracolul i-a spus lui Laios ca fiul sau nou nascut va creste si-l va omora, pe el, tatal lui Oedip.
  Laios a dat pruncul, intr-un cos, unui slujitor si i-a poruncit sa duca copilul cat mai departe si sa-l abandoneze in padure.
  Niste pastori au gasit pruncul si l-au dus la curtea altui rege, Polybus, care-l adopta si-l creste ca pe fiul sau.
  Ajuns un tanar frumos si viteaz, Oedip, impreuna cu niste prieteni, pleaca la drum, spre Delphi, unde era un templu cu cei mai cunoscuti preoti/preotese-oracol. Nu mai ajunge acolo deoarece pe drum are loc o altercatie si o lupta cu alti trecatori. Cu aceasta ocazie, Oedip, fara sa stie, il omoara pe tatal sau natural, pe Laios.
  Printr-un concurs de imprejurari, Oedip ajunge la cetatea Theba unde domnise tatal lui natural, Laios.
  Aceasta cetate era terorizata de o fiinta mitica a carui anatomie avea elemente umane si animale si era foarte periculos, un SFINX.
  Cel care, dupa moartea lui Laios, indplinea, temporar, functia de rege, promitea tuturor celor care se incumetau sa-l infrunte pe sfinx si ar fi reusit sa-l invinga, mana reginei Iocasta si coroana de rege al Thebei.
  Oedip accepta provocarea. Confruntarea cu sfinxul era una de intelepciune – sfinxul punea o intrebare, iar daca raspunsul ar fi fost cel corect, sfinxul ar fi murit, iar daca raspunsul era gresit sfinxul il omora pe indraznetul care cutezase sa se masoare cu el.

  Va urma.

 • I N F L A T I A :

  MULTA LUME, VORBESTE DE INFLATIE, DAR TOT MULTA LUME. IGNORA ACEST TERMEN DE INFLATIE, FIE DIN INSTINCT FIE DIN INCULTURA FINANCIARA, FARA CA SA SIE SI CT DE GRAV ESTE ACEST PARAMETRU FINACIAR PENTRU O TARA ?…

  INAINTE VREME, CIND SE FACEA COMERT INTRE OAMENI SI INCA NU SE INVENTASE BANUL, OMUL SE DUCEA LA PIATA CU O CARUTA DE GRIU SI SE INTORCEA ACASA CU O CARUTA DE LINA ~ ACESTA SCHIMBIND GRIUL CU LINA, DECIFACIND COMERT ADICA SCHIMB DE MARFURI… .

  DUPA UN TIMO OARECARE A APARUT BANUL IN CARE CIND TE DUCI LA PIATA IN LOC SA FACI SCHIMB DE MARFURI, FACI VINZARI DE MARFURI PE BANI, IN CARE BANUL REPREZINTA O CANTITATE DE MUNCA CE ESTE BAGATA INTR~UN PRODUS CE POATE FI MASURATA CU ACEST INSTRUMENT NUMIT BAN .

  DECI OMUL NOSTRU, CARE SE DUCEA CU CARUTA PLINA DE GRIU LA PIATA SI SE INTORCEA CU CARUTA PLINA DE LINA, DE DATA ACEASTA, NU SE MAI INTOARCE CU LINA CI CU NISTE INSEMNE FIE ELE TIPARITE DIN HIRTIE, SAU MODELATE DIN METAL PRETIOS SAU MAI PUTIN PRETIOS NUMITI BANI.

  CU BANII ACESTIA VINSATORUL NOSTRU DE GRIU, POATE CUMPARA ORICIND IN ORCE TIMP SI ORA LINA DIN TIRG ,

  DECI BANUL NU ESTE ALCEVA DECIT UN INSEMN AL CANTITATII DE MUNCA DEPUSA IN NASTEREA UNUI OBIECT CE II ETE UTIL OMULUI….

  DECI JUDECIND INVERS, OBSERVAM CA BANUL ESTE MATERIALIZAT PRIN OBIECTE UTILE OMULUI, IAR ACEST SCHIMB DE OBIECTE, DE DATA ACEASTA SE FACE PRIN INTERMEDIUL BANULUI….

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, NUMARUL BANILOR TREBUE SA FIE ECHIVALENTA CA VALOARE CE O REPREZINTA NUMARUL OBIECTELOR…….

  DACA NUMARUL BANILOR ESTE MAI MARE DECIT VALOAREA TUTUR OBIECTELORFABRICATE SI EXISTENTE PE PIATA, ATUNCI SPECIALISII IN MATERIE, SPUN CA AVEM DEAFACE CU INFLATIE….

  REVENIND LA OILE NOASTRE, RESPECTIV LA MUGUR ISARESCU ACESTA IN LOC SA NUMERE OBIECTELE FABRICATE DE INDUSTRIA ROMINEASCA, CE INCEPUSE SA FUNCTIONEZE DUPA REVOLUTIE,SI SA TIPAREASCA ATITI BANI, CITE OBIECTE SAU FABRICAT A TIPARIT BANI MAI MULTI DECIT OBIECTE FABRICATE, PRODUCIND ASTFEL INFLATIA, INFLATIE, CE FOARTE BINE O PUNCEAZA DOMNUL PROFESOE IN ARTICOLUL ISTORIC DE MAI JOS .

  DECE ACEASTA INFLATIE ?

  PENTRU CA, INTREPRINDERILE NU MAI PRODUCEAU MARFA COMPETITIVA, IAR CELE CE PRODUCEAU MARFURI NE COMPETITIVE ADICA FARA VINZARE, LE PRODUCEA PE STOC.

  ~ ACEASTA PE DEOPARTE, IAR PE DEALTA PARTE, EREA NEVOE DE BANI, PENTRU A DA CITE 7 SALARII COMPENSATORII, MUNCITORILOR CE PARASESEAU FABRICILE SI UZINELE …

 • Constantin Cojocaru

  Din „învăţăturile” unui mare asasin economic.

  Săptămâna trecută, guvernatorul pe viaţă al Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a avut mai multe “expuneri” mediatice.
  Se pare că a început antrenamentele pentru preluarea conducerii unui nou „guvern al meu”, format din „tehnocraţi” specializaţi în slujirea intereselor mafiei financiare transnaţionale.
  Într-una din aceste „expuneri”, guvernatorul i-a tras de urechi pe bancherii din România care, în opinia sa, „nu ştiu să se poarte cu clienţii lor” şi i-a îndemnat să meargă la şcoală şi să înveţe bunele maniere de care au nevoie ca să-şi anestezieze clientela pentru a putea fi jumulită fără să simtă prea mult durerea pierderii banilor.
  La o conferinţă organizată pe tema împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, la care erau prezenţi şi Klaus Iohannis, Preşedintele României, şi Gunther Oettinger, Comisarul European pentru Buget şi Resurse Umane, Mugur Isărescu le-a spus celor de faţă că . “Vrem să creştem mai repede şi e absolut normal să dorim asta pentru că aşa reducem decalajele. Dar ca să creştem mai repede trebuie să mărim potenţialul nostru de creştere.”
  Guvernatorul pe viaţă constată, însă, că “Avem dificultăţi atât cu factorul capital cât şi cu forţa de muncă.”.
  Iată, deci, că eternul guvernator ştie bine lecţia despre creşterea economică şi reducerea decalajelor. Într-adevăr, nu putem reduce decalajele care ne despart de ţările avansate decât dacă reuşim să realizăm o creştere economică accelerată şi nu putem obţine o astfel de creştere decât dacă mărim potenţialul de creştere, decât dacă mărim cei doi factori ai acestui potenţial, capitalul şi forţa de muncă.
  Avem capital puţin şi prost şi am pierdut şi partea cea mai bună a forţei de muncă, plecată din ţară în căutarea unui trai decent.
  Ceea ce uită domnul guvernator să ne spună este că “dificultăţile” pe care le are, acum, România, atât cu factorul capital cât şi cu forţa de muncă, se datorează ingineriilor financiare pe care le-a pus în operă chiar el şi care au determinat distrugerea atât a capitalului acumulat de români până în anul 1989 cât şi a unei bune părţi din forţa de muncă a ţării.
  În perioada 1990-2000, Mugur Isărescu împreună cu ceilalţi membri ai consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României au pus în funcţiune tiparniţa de bani a băncii şi au aruncat în circulaţie o cantitate uriaşă de bani de hârtie, care a declanşat şi întreţinut cea mai mare inflaţie din istoria ţării. Inflaţie care, la rândul ei, a determinat distrugerea celei mai mari părţi a capitalului acumulat de poporul român de-a-lungul istoriei, ca şi a milioane de locuri de muncă.
  În perioada 1990-2000, masa monetară creată de Banca Naţională a României a crescut de la 514 miliarde de lei la 185.060 miliarde de lei, adică de peste 360 de ori, în condiţiile în care producţia ţării, PIB-ul, a scăzut cu aproape 20%, cea mai mare depresiune economică din istoria acestei ţări. Într-o economie normală, sănătoasă, masa monetară creşte sau scade proporţional cu producţia.
  Implacabil, această creştere uriaşă a cantităţii de bani aruncată în circulaţie de către Banca Naţională a României a determinat creşterea de peste o mie de ori a preţurilor în economia naţională. “Întotdeauna şi oriunde, spune economistul american Milton Fridman, laureat al Premiului Nobel, inflaţia este un fenomen monetar. Ea nu poate fi cauzată decât de creşterea mai rapidă a cantităţii de bani decât a producţiei”.
  În aceiaşi perioadă, 1990-2000, în Cehia, unde masa monetară a crescut foarte puţin, preţurile au crescut de numai 3,5 ori, creştere absolut normală, cerută de trecerea de la economia comunistă la economia bazată pe proprietatea privată asupra capitalului.
  În timp ce Mugur Isărescu şi echipa lui de la Banca Naţională a României creşteau preţurile cu 250% pe an, Petre Roman şi echipa lui de la Guvernul României şi cu complicitatea liderilor de sindicat, “emanaţi de revoluţie”, indexau “subunitar” salariile şi pensile astfel încât puterea de cumpărare a acestora scădea cu fiecare an de inflaţie. Preţurile creşteau cu 250% pe an iar salariile şi pensiile cu 225%, astfel că puterea de cumpărare a salariilor şi pensiilor se reducea cu 10% pe an. Aşa s-a ajuns ca, în anul 2000, puterea de cumpărare a salariilor şi pensiilor să nu mai reprezinte decât 60% din aceea existentă în anul 1989.
  În aceiaşi perioadă, 1990-2000, numărul salariaţilor s-a redus de la 8,1 la 4,6 milioane.
  Reducerea salariului mediu, exprimat în preţurile de astăzi, de la 414 euro, în anul 1990, la 241 euro, în anul 2.000, combinată cu reducerea numărului mediu de salaraţi, de la 8,1 milioane, în 1990, la 4,6 milioane, în anul 2.000, a avut ca efect reducerea drastică a fondului de salarii, de la 39,7 miliarde de euro, în anul 1990, la 13,4 miliarde de euro, în anul 2.000.
  În condiţiile în care numărul pensinarilor a crescut, de la 3,3 milioane, în anul 1990, la 6,2 milioane, în anul 2.000, iar pansia medie a scăzut, de la 140 euro pe lună, la 82 euro pe lună, în anul 2.000, fondul de pensii a crescut puţin, de la 5,6 miliarde de euro, în anul 1990, la 6,0 miliarde de euro, în anul 2.000.
  Împreună, valoarea fondului de salarii şi a fondului de pensii s-a redus, de la 45,3 miliarde de euro, în anul 1990, la 19,4 miliarde de euro, în anul 2.000, deci la mai puţin de jumătate.
  Aceasta a însemnat, însă, reducerea brutală a cererii, atât a cererii de bunuri de consum cât şi a cererii de bunuri de investiţii. Mii de întreprinderi, trecute, prin Legea 15/1990, din proprietatea publică, a poporului român, în proprietatea privată a statului, s-au trezit că nu au cui vinde produsele lor, au intrat în “blocaj financiar”, în incapacitate de plată, în faliment, gata pentru a fi “privatizate”, adică vândute pe nimic politicienilor şi transnaţionalilor.
  Răul produs de Banca Naţională a României în complicitate cu guvernele României conduse, în acea perioadă, de Petre Roman, Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Victor Ciorbea, Radu Vasile şi….. Mugur Isărescu, nu s-a oprit aici.
  În condiţiile creşterii an de an a preţurilor, guvernanţii României, mai sus menţionaţi, au indexat subunitar salariile, reducându-le puterea de cumpărare, dar după o mică reevaluare a capitalului fix, făcută în anul 1991, au uitat, apoi, complet, de necesitatea indexării valorii capitalului fix, a amortizării, astfel încât, fondul de amortizare nu a mai permis reînoirea capitalului. Toate întreprinderile trecute în proprietatea statului s-au trezit nu numai că nu mai au cui vinde dar că nu mai au nici bani cu care să înlocuiască utilajele şi echipamentele uzate.
  Exprimată în preţurile de astăzi, valoarea imobilizărilor corporale, a capitalului fix, din România, era de 480 miliarde de euro, în anul 1989, iar în anul 2000 ajunsese la 160 miliarde de euro. Diferenţa, de 320 miliarde de euro, reprezintă o parte a prejudiciului creat poporului român de membrii consiliului de admnistraţie al Băncii Naţionale a României şi de membrii guvernelor mai sus menţionate.
  Dacă luăm în considerare datele publicate de BNR în Raportul său anual privind aşa-zisele investiţii străine directe pe anul 2016, din care rezultă că imobilizările corporale şi necorporale reprezintă 45,5% din valoarea investiţiilor, a capitalului, ajungem la concluzia că valoarea prejudiciului creat poporului român prin inflaţia declanşată de Banca Naţională a României, în deceniul 1990-2000, se ridică la peste 700 de miliarde de euro, în banii de astăzi.
  Aceste fapte se încadrează perfect la infracţiunea de subminare a economiei naţionale prevăzută de Codul Penal al României, în vigoare la data săvârşirii faptelor.
  Pentru un prejudiciu de 60 milioane de euro, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. La câţi ani de închisoare ar trebui condamnaţi cei care au produs prejudiciul de 700 miliarde de euro?
  Partea cea mai rea a consecinţelor ingineriilor financiare puse în operă de către banca centrală şi guvernele României postdecembriste nu o reprezintă distrugerile de capital şi de locuri de muncă, oricât de mari sunt acestea, după cum am văzut, ci crearea unei economii bolnave, o economie oligarhică, în care 90% din capitalul naţional a ajuns în proprietatea privată a câtorva mii de oligarhi, în cea mai mare parte străini, în timp ce marea majoritate a cetăţenilor ţării este lipsită de capital, fiind obligată să-şi vândă forţa de muncă la preţul stabilit de oligarhi, o economie care produce puţină valoare adăugată, însuşită, în cea mai mare parte de oligarhi şi transferată în străinătate.
  Conform calculelor mele, realizate pe baza datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, oligarhii au scos din ţară peste 1.500 miliarde de euro, adică peste 50% din PIB-ul creat de români în această perioadă. Anul acesta, 2017, vor mai scoate alte 90 miliarde de euro, din PIB-ul de 180 miliarde de euro, cât urmează să producem, până la sfârşitul anului.
  Pentru a construi cele 8.000 de kilometri de autostradă de care am avea nevoie ca să dispunem de un sistem de autostrăzi de aceiaşi densitate şi calitate ca cel al Germaniei, ne-ar ajunge suma de 80 miliarde de euro, adică mai puţin decăt suma de bani de care suntem deposedaţi, ÎN FIECARE AN, de către cei care au devenit proprietarii capitalului românesc prin ingineriile financiare puse în operă de banca centrală şi de guvernele postdecembriste.
  Ţara rămâne cu salarii şi pensii de mizerie, din care nu se pot face economii, nu se pot face investiţii, nu se poate crea capital, nu se pot crea locuri de muncă.
  Mugur Isărescu ştie bine că el şi ai lui au adus ţara în situaţia de a nu mai putea să-şi asigure o creştere economică accelerată şi sănătoasă, sustenabilă, să reducă decalajele care o despart de ţările dezvoltate ale Europei şi ale lumii, dar ne dă lecţii despre “creştere” şi “decalaje” fiind convins că el şi ai lui vor ţine statul român în captivitate pe termen nelimitat şi că nu vor fi niciodată traşi la răspundere pentru răul pe care ni l-au făcut.

  Constantin COJOCARU
  1 noiembrie 2017.

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=ofA3URC1wyk

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=S_NohRF7m3Y

  • Nelu Stiuca

   Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
   De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
   Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general.
   UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???…
   TOTUSI SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR “REVOLUTIEI”(loviturii de stat) SI A MINERADELOR AR OFERII identificarea vinovatilor si clanurilor CRIMINALE CARE AU PLANUIT DE MULT DISTRUGEREA POPORULUI ROMAN.

  • Petrache Boboc

   Ion Iliescu și Emil Constantinescu împreună cu guvernele lor (inclusiv Bombonel) au susținut cu tărie viermele de la BNR… pentru că toți erau și sunt fideli păpușarului-mason, în acțiunea pentru DISTRUGEREA COMPLETĂ A STATULUI ROMÂN ȘI ÎN DESFIINȚAREA POPORULUI ROMÂN.
   Au mai făcut-o și alții, care au căzut în propriile *gropi*: turcii, austriecii și rușii manevrați de către masonii-păpușari ai vremurilor apuse. La fel o poate păți și *unchiul Sam* dacă nu-și vede de proprii paraziți.

   • Ilie Conta

    Iar cei de la CDR l-au facut chiar PRIM-MINISTRU!

 • PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  INCET, INCET, INCEP SA VA INTELEG, CAM UNDE BATETI DUMNEAVOASTRA CU PROPIETATEA ? ~ SINT CURIOS PINA LA URMA, DE CARE PARTE VA VETI SITUA SI ATASA ?

  DE FELUL CUM CLASIFICATI SI ELOGIATI DUMNEAVOASTRA CELE DOUA FORME DE PROPRIETATE, RESPECTIV CE~A COMUNA SI CE~A PRIVATA, SE PARE CA INCERCATI SA NE LAMURITI CA PROPRIETATEA COMUNA AR FI MAI AVANTAJOASA DECIT CE~A PRIVATA ~INTOCMAI CUM DE ALTFEL SI EU EREAM FERM CONVINS CA ASA ESTE ?….

  DAR, CIND AM CITIT SI AM INTELES, DOCTRINA COJOCARU MI~AM SCHIMBAT COMPLETAMENTE VIZIUNEA ….

  CELE DOUA FORME DE PROPRIETATI, RESPECTIV PROPRIETATEA COMNUNA ,CIT SI PROPRIETATEA PRIVATA TREBUE SA MEARGA PARALEL SITININDU~SE DE MINA, PRECUM COPII, PENTRU A NU SE PERDE UNUL DE ALTUL ….

  CUM ACESTE DOUA FORME DE PROPIETATI SE DESPART SI NU SE MAI TIN DE MINA CUM APARE SI ANTAGONISMUL CE CONDUCE IN MOD DIRECT SI IMPLICIT IN AI DA UNUL IN CAP CELUILALT ADICA AUTODISTRUGEREA INTREGII SOCIETATI ….

  DUPA CUM, BINE VEDETI, ACUM LA NOI IN TARA S~A ABANDONAT FORMA DE PROPIETATE COMULA SI S~A INSTALAT PROPRIETATEA PRIVATA APARIND PESTE 40% SARACI SI FOARTE SARACI. ~ IAR CEI BOGATI, AU PURCES IN A LE FURA MUNCA COMUNA A CELOR AJUNSI SARACI FARA SA STIE CA VOR AJUNGE IN PUSCARIE ? ….

  TARA IN CARE CELE DOUA FORME DE PROPRIETATI MERG MINA IN MINA NEANTAGONIC ESTE PREZENTA CHINA ….

  DAR CHINA, PENTRU CA SA AJUNGA, UNDE ESTE ACUM, A INTRODUS FARA MILA ,,PEDEPSA CU MOARTEA”, PENTRU CA CEL CE FURA FIE DIN PROPRIETATEA COMUNA, SAU FIE DIN CEA PRIVATA, INTOCMAI CA SI CORUPTIA, SA AJUNGA LA LADA CU GUNOI A ISTORIEI ….

  STIMA

  • Ilie Conta

   OK, domnule. Ma bucur ca m-am facut inteles,

 • Ilie Conta

  Un maimutoi din specia CIMPANZEU, mic, tampitel, mecanizat cu cheita si programat sa fie insistent, incearca sa ne convinga cat de bine este ca am cumparat rachete PATRIOT de la Marele Licurici.
  Asta ne-a costat 6 000 000 000 (sase MILIARDE) de euroi.
  Mai maimutoi mic si cretinoid, chiar aveam nevoie de acele rachete?
  Normal ca aveam, o data ce am primit pe teritoriul Romaniei bazele militare ale Marelui Licurici si am devevit o tinta a “agresuvitatii rusesti”.
  Care agresivitate?
  Din 89 pana in prezent, numai Marele Licurici isi tot intinde tentaculele, reusind sa prinda tot mai strans Rusia intr-un “mediu” tot mai ostilizat de propaganda yankee, agresiva si foarte periculoasa in lumea de azi.
  Au trecut vremile cand USA platea bani frumosi ca sa-si plaseze bazele militare pe pozitii STRATEGICE (a se vedea cazul Filipinelor lui Marcos).
  Acum Marele Licurici are COLONII foarte obediente care, nu numai ca primesc bazele americane gratis, dar le si platesc SECURITATEA, lasandu-si copiii nemancati.
  Esti sigur, secatura, ca toate acele rachete sunt din ultima generatie?
  “Patriot” se fabrica de 30 de ani si, an de an, au suferit perfectionari.
  Fii sigur ca ne-au “scapat”, cel putin jumatate, rachete bune de casat…
  Maimuta mica si paroasa! Mars la intors cheita!

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXV

  Pe scurt se pot trage urmatoarele concluzii:
  -prevalenta proprietatii comune a fost o caracteristica a poporului roman, din cele mai vechi timpuri;
  -aceasta prevalenta a asigurat perenitatea poporului nostru timp de milenii, de la sfarsitul ultimei glaciatiunu si pana in prezent;
  -in neolitic si in antichitate, gospodaria taraneasca autosuficienta, bazata pe accesul COMUN la resurse vitale, a asigurat un plus-produs suficient pentru a se dezvolta o civilizatie care a precedat si a stat la baza multor civilizatii ulterioare, europene si nu numai;
  -limba romana s-a format, in mod firesc, prin evolutia limbii dace si nu a existat nici o asimilare latina care sa fi schimbat radical limba si cultura dace;
  -n-a existat nici o cucerire romana a Daciei;
  -in comunism proprietatea COMUNA A FOST O REALITATE – de uzufructul proprietatii comune s-a bucurat o mare parte a societatii si a generat o dezvoltare care a plasat Romania pe locul 4 ca nivel de dezvoltare tehnologica;
  -dreptul de dispozitie asupra proprietatii comune din comunism se exercita de catre un grup restrans de persoane si a fost firesc sa fie asa – o tara subdezvoltata putea recupera din handicapul fata de tarile dezvoltate numai printr-o conducere AUTORITARA SI PROFUND PATRIOTICA care sa stranga intr-un singur suvoi toate energiile creatoare ale natiunii si sa le canalizeze catre o dezvoltare accelerata.

  Va urma.

  • Ilie Conta

   Rectificare – …”plasat Romania pe locul 5 ca nivel de dezvoltare tehnologica;”

 • MESAJ DE INDAMN ISTORIC :

  IATA CA, MESALUL DE ,,INDEMN LA TRATATIVE”, EMIS DE PE ACEST SAIT AL ADEVARULUI, AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, INCEPE SA DEVINA ,INTRADEVAR ISTORIC

  DONALD TRUMP, DORESTE SA SE INTILNEASCA CU PRESEDINTELE COREEI DE NURD, LA MASA TRATATIVELOR .

  NICI UN ANALIST POLITIC DIN ROMINIA, NU A PROPUS ACEST INDEMN, CA CEI DOI MARI, SA SE INTILNEASCA LA MASA TRATATIVELOR, PRECUM INDEMNUL FACUT PE SAITUL ACESTA AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, PRIN POSTACII CLARVAZATORI AI SAI .

  IATA CA, MARILE PUTERI NUCLEARE, DUPA CE SI~AU ZANGANI ARMELE PINA MAI DECURIND, SE PARE CA AU ASCULTAT DE ISTORICUL INDEM SCRIS PE ACEST SAIT SI IN CURIND, CEI DOI MARI PRESEDINTI, SE VOR INTILNI FATA IN FATA LA MASA TRATATIVELOR.

  NICI UN COMPROMIS, NU POATE FI PREA MARE, DIN PARTEA NICIUNUIA, DACA, SE ELIMINA DIN JOC ,,BOMBA ATOMICA”…

  SA SPERAM CA, AMBII VOR DA DOVADA DE INTELEPCIUNE SI V~A ACEPTA ARTA COMPROMISULUI, SALVIND ASTFEL, OMENIREA DE LA CEL DE~AL TREILE RAZBOI MPNDIAL, RAZBOI, PREVAZUT DE MARELE PREZICATOR NOSTRADAMUS, SI IN CARE RAZBOI 3, NOUL ORAS , A PREVAZUT TOT NOSTRADAMUS, V~A DISPAREA …..

  ASA CA AMERICANII TREBUE SA FIE ATENTI LA CEIA CE FAC SI LA CEIA CE ZIC, CA SABIA LUI DAMOCLES ESTE DEASUPRA CAPULUI ATIT A LOR,CIT SI A COREEI DE NORD ? ? ? ….

 • COMPLETARE ~4~

  DUPA CE, DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII DOMNUL DAIA EXPLICA DOAMNEI REPORTER CRETULESCU INPORTANTA OII ROMINESTI ,VACII ROMINESTI,ROSIILOR ROMINESTI, CA SI PINEA MARE FACUTA DIN GRU ROMINESC, GRIU ROMINESC CE ANUL ACESTA A INDESTULAT HAMBARELE FERMIERILOR, ACESTIA OBTININD SI 48OO KILOGRAME DE GRIU LA HECTAR, DOMNUL MINISTRU DAIA ,CA UN SPECIALIST IN DOMENIU AGRICOL, PRECIZEAZA :

  ~ NU S~AR FI PUTUT OBTINE TOATE ACESTE SUCESE, DACA NU AR FI FOST UTILAJE PERFORMABTE ….

  ~ DOAMNA REPORTER CRETULESCU, ATIT I~A FOST SA AUDA CA, A SI PUS RETORICA INTREBARE, DOMNULI MINISTRU DAIA ?

  ~ PARCA AVEAM SI NOI O FABRICA DE TRACTOAREDE, SE INTREBA DOAMNA REPORTER CRETULESCU, CREZIND CA DOMNUL MINISTRU DAIA V~A RASPUNDE, INTR~UN FEL SAU ALTUL ASUPRA EXISTENTEI SAU INEXISTENTEI ACESTEI FABRICI DE TRACTOARE ?……

  ~ O LINISTE MORMINTALA, SE ASTERNE ATIT PE DOMNUL MINISTRU DAIA CIT SI PE DOAMNA REPORTER CRETULESCU ? ? ? ….

  ~ DE AICI CONCLUZIA CERTA ESTE CA ,,SI TACEREA E UN RASPUNS “…….

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXIV

  Ni se tot spune ca secretul “succesului” ar fi “economia de piata” si “democratia”. Dezvoltarea, pe aceasta cale, ar fi GARANTATA.
  NIMIC MAI FALS!
  Din cca 190 de state, care au existat in secolul trecut, vreo 15 state (cel mult) erau state capitaliste dezvoltate.
  Alte 15 (cel mult) erau state comuniste.
  Restul, de 160 de state, erau “LUMEA A 3-A”, adica state nedezvolte.
  Dintre acestea din urma, numeroase au “experimentat” RETETA SUCCESULUI CAPITALIST, devenind REPUBLICI BANANIERE si s-au afundat MAI RAU SI CU MARE SUCCES, in SUBDEZVOLTARE.
  Comunismul, in secolul trecut, a prins, mai ales, in tarile
  subdezvoltate, aflate, in mare parte, inca in feudalism.
  Dintre tarile care s-au dezvoltat pe calea comunista, cel putin 3, in 89, depasisera starea de subdezvoltare – China, Rusia si Romania.
  3 state din 15, reprezinta o proportie de succes al dezvoltarii de 20%.
  Dintre cele 160 de tari subdezvoltate care n-au cunoscut comunismul, au reusit sa depaseasca starea de subdezvoltare vreo 6-7 (cel mult).
  7 state din 160 reprezinta o proportie a succesului de 5%.
  Comunismul a reusit sa scoata din subdezvoltare de 4 ori mai multe state decat ECONOMIA DE PIATA si DEMOCRATIA.
  Daca luam in calcul si perioada in care s-a reusit iesirea din subdezvoltare, vom vedea ca prin calea comunista s-a depasit starea de subdezvoltare intr-un timp istoric de doua ori mai scurt.
  Luand in considerare si acest parametru, succesul dezvoltarii prin comunism a fost de 8 ori mai mare decat prin capitalism.

  Va urma.

 • COMPLETARE ~3~

  ASEARA LA ANTENA 3, DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DAEA, A TINUT SA FIE VAZUT DE POPORUL ROMIN CUM SE PREOCUPA DOMNIA SA DE BUNUL MERS AL AGRICULTURII ROMINESTI MAI PRECIS DE MINCAREA ZILNICA A POPORULUI ROMIN…..

  DUPA CE A TRECUT IN REVISTA, BINEFACERILE ,OII ROMINESTI, LA O EXPOZITIE DE ANIMALE SI LEGUME, ORGANIZATA DE CURIND IN BUCURESTI,DOMNUL DAIA, AVIND GRIJE SA O I~A SI PE REPORTERA CRETULESCU DE LA ANTENA 3, PENTRU AI PUNE INTREBARI, DOMNUL DAEA S~A ORIT SI IN FATA STANDULUI CU ROSII RMINESTI, MUSCID CU POFTA DINTR~O ROSIE ROMINEASCA SI SPUNIND CA~I FOARTE FOARTE BUNA ….

  NUMAI CA, DOMNUL DAIA, A UITAT SA SPUNA UNDE NOI MURITORII DE RIND, GASIM ACESTE ROSII ROMINESTI, PENTRU CA MAGAZINELE SINT INTESATE DE ROSII COMERCIALE TURCESTI, CU VERDE IN INTERIOR, VERDE CE DUPA CE IL TAI, TRBUE SA INDEPARTEZI ACEL VERDE CA ALTFEL RISTI SA NU LE POTI MINCA DE TARI SI FA GUST SINT ?….

  DAR IMEDIAT LINGA STANDUL CU ROSII ROMINESTI, DOMNUL DAIA A FOST INTIMPINAT SI CU PINE DAR FARA SARE POTRIVIT TRADITIEI SI~A DATINEI ROMINESTI…..

  AICI DOMNUL MINISTRU DAEA, A APRECIAT FOARTE MULT PINEA MARE ROMINEASCA PREZENTATA,CE PROBABIL AVEA SI CARTOF IN CONTINUTUL EI…..

  DAR DOAMNA REPORTER CRETULESCU, A RAMAS FOARTE, FOARTE, SURPRINSA DE ACEASTA PINE, PRECIZIND CA PINEA CE O CUMPARA MAMA DOMNIEI SALE DE LA MAGAZIN SE SFARIMA. LA RUPERE IN TIMP CE~A PREZENTATA E CA UN ELASTIC FARA A SE SFARIMA….

  DOMNUL MINISTRU DAIA NU PREA I~A PLACUT OBSERVATIA DOAMNEI REPORTER CRETULESCU, NE SCOTIND O VORBA, FACINDU~SE CA NU PRICEPE INFORMATIA IN LOC SA SPUNA CA PINEA CE SE SFARIMA E SI CE~A CARE O MANINCA APROAPE TOTI ROMINII, EA FIIND O PIINE DIN COCA CONGELATA, COCA, INPORTATA DIN STRAINATATE, IN TIMP CE PINEA CE A GUSTAT~O DOMNUL MINISTRU DAEA,E O PINE DIN FAINA DE GRIU ROMINESC .

  GURILE RELE MAI SPUN CA FAINA DIN COCA CONGELETA AR CONTINE SI GRIU MODIFICAT GENETIC…

  BINE CA, GRIUL NOSTRU ROMINESC, UMPLE PORTURILE DUNARENE, PENTRU AS LUA DRUMUL STRAINATATII, PLECIND LA PROPIETARII STRAINII, PROPIETARI CE AU CUMPARAT MASIV, PAMINT AGRICOL IN ROMINIA, IAR NOI MICAM PIINE CE SE SFARIMA, DIN COCA CUNGELATA COCA CE NE~O VIND TOT EI STRAINII ….

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXII

  Rezumand, proprietatea PUBLICA din comunism a produs:
  -acces la educatie pentru TOTI copiii, indiferent de statutul social al familiilor din care proveneau;
  -invatamant obligatoriu de 10 clase;

  -regimul comunist preconiza un invatamant de 12 clase obligatorii;
  -s-au construit MILIOANE de apartamente in toata tara;
  -s-au construit MII DE INTREPRINDERI unde oamenii puteau munci cinstit;
  -o tara aflata in PLIN FEUDALISM a fost adusa pe locul 5 MONDIAL din punctul de vedere al dezvoltarii tehnologice.

  SE POATE CERE MAI MULT DE LA UN REGIM POLITIC?

  IN NUMAI 25 DE ANI, PROPRIETATEA COMUNA SPECIFICA ACELEI EPOCI A FAPTUIT O MINUNE – A FACUT CA ROMANIA SA RECUPEREZE 2 SECOLE DE NE-DEZVOLTARE.

  Va urma.

  • Ilie Conta

   PS. Imi aduc aminte, cand a venit la putere Conventia Democrata cum mai tunau LIBERALII – NOSTALGICII epocii INTERBELICE – impotriva invatamantului obligatoriu de 10 ani. Si 4 clase OBLIGATORII li se parea prea MULT. Isi doreau reinvierea Romaniei Interbelice in care “mamaligarii”, indobitociti prin munca si prin lipsa de educatie, trudeau ca sa aiba beizadelele fanariote ce cheltui la Paris.

  • Ilie Conta

   PPS. Imi mai aduc aminte cum ION RATIU, in timpul mineriadei din iunie, a fost “ridicat” de politie (pentru a fi protejat).
   A fost urcat intr-um ARO, din seria aceea mai dichisita, cu mai multe cromuri si cu un intertor mai bine finisat.
   Ajuns in masina, Ratiu, foarte mirat, a tot intrebat daca masina aceea era fabricata in Romania – prea semana cu masinile de teren englezesti!
   A insistat si a intrebat daca ARO era produs ca Dacia, sub licenta straina.
   I s-a spus ca ARO era o masina 100% ROMANEASCA.
   Ratiu, ca si ceilalti, venise in Romania cu prejudecatile celor “educati” de “shoparlita libera” care minimaliza sau omitea sa informeze opinia publica cu realizarile regimului din Romania.
   Ratiu a venit in Romania ca un NOSTALGIC AL EPOCII INTERBELICE, dar si-a revizuit pozitia.
   Chiar l-a contactat pe dl. Cojocaru, dorind sa-i cunoasca teoriile. La intrevederile avute cu dl. Cojocaru, s-a aratat deschis la ideile celui din urma.

 • Constantin Cojocaru

  Generalul nostru stie exact cum stau lucrurile dar se face ca nu intelege si il paraste pe Klemm la seful lui direct.

  https://www.cotidianul.ro/un-general-il-reclama-pe-ambasadorul-klemm-la-casa-alba/

  • Ilie Conta

   Cum am mai spus, in repetate randuri si aici, si pe FB,
   NUMAI o NEUTRALITATE (ca cea a ELVETIENILOR) ne-ar putea da oarece sanse de SUPRAVIETUIRE in LUMEA ZBUCIUMATA a secolului 21.
   Dar nu ne lasa din GHEARE ursul GRIZZLY, mai ales acum, DUPA CE ne-a fixat un TRIBUT ANUAL de 2% din PIB.
   PESCHESUL va fi variabil, in fiecare an si va fi in funtie de nevoile de intretinere a MUSCULATURII MARELUI LICURICI si in functie de ce HARBURI VA MAI AVEA EL DE CASAT – NI LE VA VINDE NOUA.

  • Petrache Boboc

   Am impresia că citesc o scrisoare redactată de cineva fără studii medii, nici într-un caz de către un general. O asemenea petiție înseamnă apă la rădăcina lui Klemm.

 • COMPLETARE~2~

  DOMNUL MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DAEA, SE LAUDA, PE BUNA DREPTATE CA , ROMINIA, A AVUT ANUL ACESTA, CE~A MAI MARE PRODUCTIE DE GRIU LA HECTAR.. .

  MUNTII DE GRIU, STATIONATI PRIN PORTURILE DUNARENE, CONFIRMA PE DEPLIN CA, DOMNUL DAIA, ARE INCA ODATA DREPTATE……

  DAR, DOMNUL DAIA, UITA SA PRECIZEZE, AI CUI SINT ACESTI MUNTI DE GRIU ? ? ? ? ? ….

  SINT CUMVA MUNTI DE GRIU AI NOSTRII, AI ROMINILOR,SAU SINT CUMVA MUNTI DE GRIU AI STRAINILOR,CEI CARE NE~AU CUMPARAT PAMINTURILE CELE MAI FERTILE, SI CARE, ASTEAPTA SLEPUL, PENTRU A FI TRANSPORTATI ACESTI MUNTI, LA EI IN TARA LOR DE BASTINA ? ? ? ? ?….

 • Ilie Conta

  Duminica placuta!

  Serialul – CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI,

  va urma…

  …saptamana ce vine.

 • COMPLETARE ,

  DE LA REVOLUTIE SI PINA~N 2014 SE VINDUSE, DOAR UN MILION DE HECTARE STRAINILOR, CEIA CE DOMNULUI FOST PRIMINISTRU VICTOR PONTA, CA SI DOMNULUI MINISTRU AL AGRICULTURII, DOMNUL DANIEL CONSTANTIN, NU PREA L~E CONVENEA ACEASTA CIFRA DE UN MILION, DEOARECE EREA MULT PREA MICA…..

  SI ATUNCI, CEI DOI MINISTRII AU HOTARIT EMITREA LEGEA 17/2014 LEGE CARE A FACILITAT SI FACILITEAZA IN CONTINUARE, ACELERAREA VINZARII DE PAMINTURI AGRICOLE ROMINESTI STRAINILOR ASTFEL CA CIFRA DE UN MILION DE HECTARE VINDUTE PINA~N ANUL 2014, SE TRANSFORMA IN 4 MILIOANE DE HECTARE VINDUTE STRAINILOR PINA ASTA PRIMAVARA 2017 ….

  CIT O FI CIFRA DE MARE LA ORA ACTUALA ? NU STIU ? ~ TOCMAI DE ACEIA, ROG CITITORII CE CUNOSC SI STIU ACEASTA CIFRA SA O COMPLETEZE …..

  IATA CA,BUNII SI STRABUNII NOSTRII, AU DECE, SA SE RASUCEASCA IN GROAPA, CIND VAD ATITA JAF, CE~L
  FAC URMASII LOR ? ? ? ? ? …. DEPOSEDIND POPORUL ROMIN DE CE~A MAI INPORTANTA SI VALOROASA POSESIE, ,, PAMINTUL” PENTRU CARE ACESTI BUNI SI STRABUNI AI NOSTRII AU LUPTAT PE VIATA SI PE MOARTE , CU DUSMANUL NESATUL, DE 2000 DE ANI…….

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXII

  Asa-i omul – plange dupa ce i s-a luat, dar NICIODATA nu baga de seama cand I SE DA MAI MULT SI MAI BUN decat ce i s-a luat.
  Multime de copii de oameni modesti, ca statut social, au beneficiat, in comunism, de studii superioare.
  Si ce studii! Majoritatea celor care le-au absolvit, au devenit buni “specialisti” care si-au probat valoare, atat in tara, cat si in strainatate.
  Azi, oricine doreste, isi poate CUMPARA o diploma de studii superioare de la “PARTICULARE”.
  Ti-e si frica sa te imbolnavesti. Te temi ca in spital vei da peste un “chirurg format” intr-o “PRIVATA” care stie mai putina anatomie decat macelarul de la abator. Si asta taie, taie, taie… in carnea Natiunii Romane.
  Ti-e frica sa te duci la tribunal, sa-ti cauti dreptatea, de teama sa nu nimeresti peste un tanar judecator/judecatoare, care si-a CUMPARAT diploma de la o “PRIVATA” si care imparte dreptatea in functie de grosimea plicului pe care-l primeste de la una din partile din proces – omul doar a PLATIT BANI GREI pe acea diploma si trebuie sa-si SCOATA PARLEALA si cat de mult pe deasupra, daca se poate!
  In “episoadele” urmatoare voi avea reveniri asupra unor subiecte tratate deja, in acest “serial”, deoarece am scris fara un plan clar, ideile care mi-au venit in cap, pe loc si constat ca mai am multe de spus despre toate subiectele abordate pana acum…

  Va urma.

 • Nelu Stiuca

  REFERITOR LA ELABORAREA “URGENTA” A LEGISLATIEI PENALE.
  Mai sunt sperante ca DUMNEZEU nu ne-a abandonat si nici nu-i tigan. FELICITARI DOAMNEI judecătoare de la ICCJ Cristina Tarcea pentru atitudine si curajul manifestat, prin intoarcerea legilor de la Parlament la JUSTITIE. In situatii de criza tot MAMELE sau FEMEILE sunt mai lucide si rationale.
  Avand in vedere ca pentru A JUNGE PARLAMENTAR nu se impun criterii de performanta, de integritate, de competenta sau restrictii la depunerea candidaturii iar legislatia ce regelementeaza aceste alegerile in RO este facuta noaptea ca hotii fara implicarea SOCIETATII CIVILE ELITISTE s-a ajuns ca PARLAMENTUL SA FIE PREDOMINAT DE LUCRATORI AUTO, TRACTORISTI, CIOCIOLINE, MANECHINI, TEHNICIENI VETERINARI, PADURARI, ETC cu multe diplome si titluri cumparate de la tarabe. Aceasta situatie este DE FAPT una din cauzele principale pentru care in RO de 27 de ani sunt elaboarate doar legi neconstitutionale, imorale, in interes de grup sau personal. Politicienii PENALI SI PUSCARIABILI nu au decat interes sa sa-si pastreze libertatea, sa-si creasca averea prin moduri de operare cat mai criminale si sa tina populatia sub stres si amenintare ca pe soareci intr-un sac legat la gura pe care il zgaltaie continuu (cu modificari salariale , de pensii, impozite si taxe, preturi crescute, imbolnaviri, etc) ca sa nu roada sacul si sa fie apoi liberi. TREBUIE SA NE TREZIM DIN ADORMIREA IN CARE VOR SA NE TINA TICALOSII SI TRADATORII DE NEAM.

  • Ilie Conta

   Asa-i mai Nelutule!
   Sa scriem in lege ca parlamentar nu poa-sa ajunga decat unu cu diploma cumparata de la privata!
   Brava! Brava!
   Vezi ce destept te-ai facut de cand ti-ai cumparat TZERTIFICAT?
   Da nu vrei sa spui si “la altii” (altora) de un-sa-si cumpere si ei…
   Egoistule!

 • PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  VEDETI, CA ATI SARIT PESTE O ETAPA FOARTE INPORTATA, DIN VIATA POPORULUI ROMIN, RESPECTIV PESTE ETAPA IMPROPIETARIRILOR MASIVE, CU PAMINT, ALE OSTASILOR NOSTRI ROMINI .

  OSTASI ROMINI CE AU LUPTAT IN RAZBOIUL DIN 1916 SI CARE PRIN PROMISIUNEA FACUTA ACESTORA, DE CATRE MAI MARII TIMPURILOR DE ATUNCI,CUM CA, LI SE V~A DA PAMINT, DACA REUSESC SA ALUNGE INAMICUL DIN TARA…

  ACESTI OSTASI, RESPECTIV BUNICII NOSTRII, S~AU SACRIFICAT,LUPTIND CHIAR SI LA BAIONETA, IAR ODATA CHIAR IN PIELEA GOALA, ACESTIA FIIND SUPRINSI DE INAMIC CIND SE SPALAU SI SE DESPADUCHIA IN APA NEJLOVULUI.

  DECI, PAMINTUL CE ACUM A AJUNS IN MINA STRAINILOR, URMARE LIBERARIZARII VINZARII ACESTUIA, A FOST STROPIT CU SINGELE BUNILOR SI STRABUNILOR NOSTRII, CE ACUM SE RASUCESC IN GROAPA, SI NE BLESTEAMA PE TOTI URMASII LOR, DE NEMERNICIA CE AM FACUT~O SI CONTINUAM SA O MENTINEM.

  UNGURII, ISI CINSTESC BUNII SI STRABUNII LOR, NE VINZIND STRAINILOR, O PALMA DE PAMINT ? ? ? ? ? ….

  • Ilie Conta

   Domnule, am sceis. Cred ca n-ai citit cu atentie.

   • Ilie Conta

    DOMNULE, nemernicia nu am facut-o noi.
    Nemernicia a fost bine orchestrata dun vest, si executata de cozile de topor interne (putine, raportat la numarul de locuitori ai Romaniei) si de cei 60 de mii de “turisti” straini veniti, atunci, in Romania si, majoritatea, vorbitori de limba romana.
    Cu numai 50 de mii de luptatori, Alexandru cel Mare a cucerit Asia si a edificat un imperui gigantic.
    Un numar mare de vornitori de limba romana existau, in afara Romaniei, doar in doua locuri – Moldova si Israel.
    Asa-dar, KGB si MOSSAD.
    Daca vom judeca dupa directia pe care a luat-o Romania ulterior, este clar ca “forta motrica” a evenimentelor din decembrie a fost MOSSAD-ul.

    • Ilie Conta

     KGB-ul avea misiune sa ne aduca in sfera de influenta a Rusiei.
     E clar ca “batalia serviciilor secrete” a fost castigata atunci, in Romania, de catre MOSSAD.

     • Ilie Conta

      Chiar nu stiu daca MOSSAD-ul este o “filiala” a CIA, sau CIA este o “filiala” a MOSSAD-ului.

      • Ilie Conta

       Una din doua – tertium non datur (nu exista o a treia posibilitate).

       • Ilie Conta

        De la evrei, romanii ar avea numai de invatat.
        In primul rand ar trebui sa invete valoarea PROPRIETATII PUBLICE (COMUNE).
        93% din pamantul cultivabil al ISRAELULUI este PROPRIETATE PUBLICA. Si restul, cel necultivabil, tot proprietate publica NEINSTRAINABILA este.
        Asa un teritoriu INALIENABIL (CARE NU POATE FI INSTRAINAT) MAI ZIC SI EU!
        Proprietate PUBLICA GARANTEAZA INALIENABILITATEA TERITORIULUI MAI MULT DECAT 100 DE CONSTUTITII.

       • Ilie Conta

        Numai daca este stipulata intr-o singura CONSTITTIE, scrisa cu cap si aprobata prin referendum.

       • Ilie Conta

        100 de constitutii, in care NUMAI SE DECLARA inalinabilitatea teritoriului, nu fac nici cat o ceapa degerata…

      • Petrache Boboc

       Dacă nu știți ceva, învățați domnule Ilie Conta și apoi prezentați publicului o faptă CERTĂ. Cu propoziția de mai sus produceți confuzie cititorului și dovediți că sunteți un învățător slab pregătit. Debarasați-vă de lacune pentru ca să fiți citit cu plăcere.

       • Ilie Conta

        ??? Care-i “lacuna”?
        Mossad-ul nu a fost implicat?

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XXI

  Dreptul Cutumial (Obiceiurile Locului) avea o traditie foarte aspra in ceea ce privea pedepsirea celor ce aduceau atingere proprietatii obstesti.
  In functie de regiune si de perioada istorica, pedeapsa putea fi chiar cea CAPITALA.
  Sfatul Inteleptilor/batranilor comunei se constituia in tribunal.
  Revenind la formele de proprietate – nu stiu care este situatia concreta a d-lui Cojocaru, dar am cunoscut multime de intelectuali, proveniti din parinti care, inainte de colectivizare, aveau sub 10 hectare de pamant, si care, cu ajutorul regimului comunist, si-au scolit 5-6 copii, daca acestia aveau o cat de mica inclinatie catre carte.
  Si ei plangeau, ca si tatal d-lui Cojocaru, dupa pamantul lor, fara sa se intrebe daca, ramanand proprietarii acelui pamant, ar fi putut sa-si scoleasca liota de copii.
  Daca ar fi fost intrebati, probabil ar fi raspuns ca da – fiecare isi inchipuia ca, daca ar fi fost lasat, ar fi ajuns “bogatul satului”. Fiecare e liber sa-si imagineze orice, dar datele statistice releva o realitate mult mai putin optimista – in timpul comunismului au avet acces la o educatie superioara de sute de ori mai multi copii de tarani decat inainte de colectivizare…

  Va urma.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XX

  In cadrul COMUNEI/OBSTII TRADITIONALE TIPICE, PROPRIETATEA COMUNA (islazul, padurea si apa) depasea ca intindere si valoric proprietatea personala a oricarui membru al obstii si chiar cumulul proprietatilor personale ale tuturor membrilor comunei.
  Putem vorbi, inainte ca japca feudala sa fi corodat semnificativ acest mod de organizare a societatii, de o PREVALENTA a PROPRIETATII COMUNE.
  Daca ai fi intalnit un satean aflat cu capra pe izlazul comunal si daca l-ai fi intrebat daca capra este a lui, ti-ar fi raspuns, cu mandrie – daca capra era grasa, sau neutru – daca capra nu arata prea bine, ca DA, capra este a lui.
  Daca l-ai mai fi intrebat si daca ISLAZUL este al lui, ti-ar fi raspuns categoric NU. Daca ai fi insistat sa-ti spuna al cui este islazul, sateanul ti-ar fi raspuns ca islazul este al OBSTII, al COMUNEI.
  Pentru satean, era proprietatea LUI numai bunul asupra caruia avea DREPT DE EXERCITIU/DISPOZITIE DEPLIN.
  Asupra caprei avea DREPT DE A DISPUNE cum dorea “musculatura lui”. Putea s-o schimbe (pe bani sau in natura), putea s-o sacrifice si s-o faca pastrama, putea chiar s-o spanzure sau s-o arda de vie. Pe vremea aceea nu existau ONG-uri cu DREPTURILE ANIMALELOR. Asta nu inseamna ca taranul roman ardea zilnic capre, oi si gaini. Nu era, in primul rand, rentabil din punct de vedere econmic.
  In schimb, daca sateanul punea foc padurii comunale, era BAI MARE.

  Va urma.

  • Nelu Stiuca

   SPUNETI REALITATI DUREROASE DAR NU MAI POT FI INTELESE DE URMASII NOSTRI.CEI CE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 DAU CU FUMIGENE CONTINUU PENTRU A NU SE VEDEA SAU INTELEGE CEEA CE dvs RELATATI DEOARECE NU SE GASESC ARGUMENTE. DUPA MII DE ANI , IN VREMEA NOASTRA, PAMANTURILE TARII MANOASE, PADURILE VALOROASE, APELE MINERALE SI CELE TERITORIALE ALE TARII, BOGATIILE SOLULUI SI SUBSOLULUI AU FOST VANDUTE STRAINILOR DE CATRE TRADATORII NEAMULUI CARE AU DEVENIT “BURGHEZI COMUNISTI” cu averi fabuloase in tara si strainatate si nu au IN MINTEA SI SUFLETUL LOR decat LACOMIE SI URA SAU DUSAMANIE fata de semeni.

   • Ilie Conta

    Pathetic, Nelutule!
    Asa, asa, Tudorica!
    Insista, insista!
    Daca te straduiesti, storci si niscai lacrimi persoanelor “nevricoase”.

    Nu te lasa, “mon cher”!

    • Ilie Conta

     Atinge-i la coarda sensibila!

 • Nelu Stiuca

  DE 27 DE ANI Romania este condusa si administrata public de catre JIGODII, GOLANI, NEBUNI, BORFASI, TURBATI, TACANITI, DERBEDEI, HOTI, MAFIOTI, TICALOSI, CIOCIOLINE, TRADATORI, RETARDATI, ETC…DEOARECE nu se impun criterii de independenta, de performanta, pentru integritate si competenta sau restrictii RATIONALE SI LOGICE la ocuparea unei functii publice prin examen sau la depunerea candidaturii pentru a fi ales local sau parlamentar.
  Cu aceasta “Lege a recursului compensatoriu” s-a bagat RO in randul tarilor din lumea a treia mai bine zis a impins-o in groapa de gunoi a istoriei si s-a dat de lucru politiei. CUM S-A PUTUT ACCEPTA ASA CEVA in locul imbunatatirii conditiilor materiale din penitenciare, MCV-ul il vom pastra pana murim. ACUM PROBABIL PENTRU LEGIUITORII NAROZI URMEAZA ELABORAREA DE LEGI COMPENSATORII PENTRU :
  – CEI CE SUNT SPITALIZATI IN CONDITII MIZERABILE si nu mor;
  – CEI DIN SCOLI CARORA LE PICA TAVANELE IN CAP si sunt salvati;
  – CEI CE CALATORESC CU TRENUL SI LE PLOUA IN CAP SAU NU AU UNDE ISI FACE NECESITATILE BIOLOGICE;
  – CEI CE SUFERA ACCIDENTE PE DRUMURILE PUBLICE DIN CAUZA GROPILOR; – ETC.
  Ro este pe ultimul drum.
  Solutia salvarii Romaniei este, URGENT ALEGERI ANTICIPATE SAU REVOLTA POPULARA GENERALA pentru a-i inlatura pe penali si puscariabili din structurile locale si centrale ale sttului .
  Numai asa vom putea scapa de BURGHEZIA COMUNISTA (mult mai hidoasa, mult mai odioasa si asupritoare decat cea capitalista) care in numele privatizarii au furat TOT C.A.P-urile, I.A.S.-urile, FERMELE DE STAT, INTREPRINDERILE DE STAT, BOGATIILE SOLULUI SI SUBSOLULUI, APELE SI PADURILE, iar pe romani cca. 5 milioane i-a alungat din tara prin tari straine……..

  • Ilie Conta

   Tudorica, cata dreptate ai!
   Alegeri anticipate si, daca nu, rivolutiune!

   Aux armes, citoyens,
   Formez vos bataillons,
   Marchons, marchons !
   Qu’un sang impur
   Abreuve nos sillons !

   Asa, asa Nelutule!

 • Tudor

  https://www.youtube.com/watch?v=Q0wZQbK938Y

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XIX

  Elementul fundamental pe care s-a construit civilizatia daca, dar care a fost si “secretul” supravietuirii nostre pe aceste meleaguri, a fost gospodaria taraneasca autosuficienta.
  Aceasta celula de baza a perenitatii romanesti, a supravietuit, pe alocuri, chiar pana in zilele noastre.
  De-a lungul istoriei, gospodaria taraneasca autosuficienta a cunoscut perioade de inflorire, dar si perioade de grava suferinta.
  Probabil ca cea mai buna perioada pentru acest tip de gospodarie a fost sfarsitul perioade neolitice si intreaga antichitate.
  Acest tip de gospodarie a fost periclitat, foarte serios, in evul mediu, cand relatiile caracteristice feudalismului au reusit sa modifice statutul unei bune parti dintre membrii acestor gospodarii, transformandu-i din oameni liberi, in serbi.
  Totusi, o parte semnificativa a gospodariilor taranesti autosuficiente a supravietuit si perioadei feudale.
  Membri acestor gospodarii se numeau razesi, in Moldova si mosneni, in Tara Romameasca si nu aveau nici un fel de sevituti fata de nimeni (erau oameni liberi).
  Este suficient sa comparam destinele a doi insemnati domnitori pentru a intelege importanta OAMENILOR LIBERI intru apararea “gliei stramosesti”.
  Stefan cel Mare si-a bizuit forta militara pe razesi – oameni liberi care aveau ce apara in tara lor. Stefan cel Mare a avut o domnie lunga si glorioasa si a murit “in patul lui”.
  Mihai Viteazul, chiar daca a facut prima unire a celor trei principate, si-a bizuit forta militara pe “profesionisti” ai armelor, pe mercenari, in timp ce a luat hotarari care au slabit si mai mult clasa taranilor liberi (legarea de glie).
  Mihai a avut o domnie scurta si o moarte umilitoare.
  Cea mai neagra perioada pentru gospodaria taraneasca autosuficienta a fost dupa venirea fanariotilor aici.
  Hohenzollernii, cand se temeau pentru tronul lor (primul razboi mondial), au promis taranulor o impropritarire cu pamant. Partial s-au tinut de cuvant.
  Cuza a fost domnitorul care a inteles cel mai bine insemnatatea acestui tip de gospodarie. El a confiscat pamanturile manastirilor grecesti in vederea improprietaririi fostilor iobagi si pentru a reconstitui vechea gospodarie taraneasca autosuficienta. Tot el a pus in opera prima doctrina militara a unei armate a cetatenilor, impamantenind obligativitatea serviciului militar.
  Cuza n-a avut timp sa-si realizeze, pe deplin, proiectele. Urmasii fanariotilor au pus la cale lovitura de palat care a pus capat, fortat, domniei acestui om luminat.
  Perioada comunista a insemnat dizolvarea gospodariei taranesti autosuficiente, in vederea obtinerii fortei de munca necesare industrialuzarii. Cel putin in zonele “colectivizabile”. In zonele de deal si de mute, acest tip de gospodarie a mai rezistat.
  Secretul supravietuirii, timp de milenii, a acestui tip de gospodarie, rezida in predominanta proprietatii COMUNE sau OBSTESTI.
  Din negura vremurilor, unitatea administrativ-teritorials a fost COMUNA sau OBSTEA.
  Un sat sau o grupare de sate apropiate se numea COMUNA sau OBSTE.
  Acest nume vine chiar de la PROPRIETATEA COMUNA.
  COMUNA TIPICA avea in proprietate indiviza (comuna) o pasune (izlaz comunal) – pentru hranirea animalelor, o padure – pentru lemn de foc si de constructie si o apa (curgatoare sau statatoare) – pentru adapat anumalele si pentru peste.

  Va urma.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XVIII

  Sa recapitulam.
  Traco-geto-dacii au fost un popor ale carui inceputuri se pierd in negura ultimei glaciatiuni.
  Ei, in neolitic (epoca pietrei slefuite) si in epoca aramei, bronzului si a fierului au dezvoltat o cultura fara precedent, cu asezari protourbane, cu claditi etajate, cu o ceramica de un rafinament extraordinar, cu crearea unor semne grafice mistice care au ajuns in orientul indepartat si care, si azi, sunt venerate (Yin-Yang, Svastica), cu o scriere “cuneiforma” pe placute de lut, urmata de o scriere asemanatoare scrierii antice grecesti, cu prelucrarea metalelor si manufacturarea bijuteriilor din aur, cu baterea de monezi din metale pretioase, cu o arta figurativa care, la inceputul erei noastre, a trezit interesul si lacomia Imperiului Roman etc.
  Populatia daca ocupa spatiul de pe ambele maluri ale Istrului (Dunarii) de jos, locuia de o parte si de cealalta a muntilor Carpati, pana la marea Neagra si se intindea spre nord est, pana la peninsula Krimeea.
  Stratificarea sociala a populatiei dace cunostea numai doua paturi – oamenii de rand si tarabostes. Dupa cum arata palmele tuturor statuilor de daci, diferentierea intre cele doua paturi nu era foarte accentuata.
  Nu sunt semne ca ar fi folosit, pe scara extinsa, munca sclavilor.
  In antichitate dacii erau admirati de greci pentru vitejie si simtul dreptatii, iar de catre romani pentru bogatii si pentru stilul de viata care asigura “fericirea”.

  Ceramica de Cucuteni si statuile de daci ne mai spun ceva – gospodaria taraneasca autosuficienta, chiar in absenta muncii sclavilor, asigura un plus-produs suficient pentru a putea sustine activitatile artistice evidentiate mai sus.
  Ceramica de Cucuteni este formata din UNICATE – fiecare piesa este pictata manual cu modele foarte laborioase si nu exista doua piese identice.

  Va urma.

 • PENTRU DOMNUL PETREACHE BOBOC ,

  CIT TIMP, MAI AVETI DE GIND, SA SABOTATI PARTIDUL P.P.~L.C.?

  VA DERANJEAZA CA, LEGEA CONATIONALULUI DUMNEAVOATRA, 15/90, ESTE ADUSA, DE~A FI VAZUTA DE CATRE POPORUL ROMIN ?…. STIIND BINE CA PRIN ACEASTA LEGE,S~A VINDUT ROMINIA LA BUCATA PE LUCRU DE NIMICA?….

  • Ionescu Dan

   Ferească Dumnezeu!
   Ești duuus..rău.
   Ai nume fals, va să zică
   Și dai cu bâta de frică.

   Ori faci circ, ori faci bal…
   Când e-Aurelia, când îi Decebal.
   Varianta Cojocaru o marginalizezi,
   Cu lingușit viclean te afișezi.

   • Ilie Conta

    Stilul tau schiop, de poet maret la tine in “carteer”, e inconfundabil, draga Sonelu…

    • Ionescu Dan

     Am răspuns cu o sonată unui sonat (nu dv., I.C.)…

     • Ilie Conta

      Inteleg.

 • Ilie Conta

  Rectificare – CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XVII

  Se pune intrebarea – in ce masura, un roman din zilele noastre ar intelege limba daca?
  Conform unei impresii sumare, un roman din zilele noastre ar intelege limba daca cam in aceeasi proportie in care romanul intelege limba armaneasca (aromana), cam 20%-30%.
  As zice chiar ca aromanii (machedonii) au o limba mai apropiata de daca, deoarece provin din comunitati INCHISE de pastori care si-au pastrat modul de viata si limba mult mai bine decat romanii care au trait in cele trei voivodate – Moldova, Ardealul si Valahia.
  Oricum, romanii ar intelege mult mai mult din daca decat inteleg italienii din limba latina sau grecii contemporani din greaca veche.
  Cele de mai sus sunt impresii bazate pe un contact sumar cu continutul placutelor de la Sinaia.
  Un studiu sistematic, interdisciplinar al textelor cuprinse in tablitele de la Sinaia nu s-a intreprins. Pentru un astfel de studiu, ar fi necesara o echipa complexa de istorici (adevarati) si de lingvisti specializati in diverse limbi, inclusiv aromana si chiar de criptografi experimentati. Dar un astfel de studiu s-ar lovi de opozitia acerba a istoricilor “oficiali”.
  Un lucru, totusi, devine din ce in ce mai limpede – pe teritoriul Daciei nu a avut loc nici un proces de asimilare latina. Limba romana a rezultat dintr-un proces firesc de evolutie al limbii dace, limba care a fost o precursoare chiar a limbii latine.

  Va urma.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XV

  Asa ca Hohenzollernul ne-a furat nu numai numeroase bunuri materiale, dar ne-a furat si o sansa de a deveni costienti de originea si continuitatea noastra in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic, ne-a furat dreptul de a deveni constienti de contributia stramosilor nostri la dezvoltarea civilizatiei umane.
  Dupa socotelile mele, cele peste 500 de tablite ar fi putut cantari minimum 250 kg de aur, dar, mai degraba, o jumatate de tona – aurul avand o masa mai mare decat plumbul (fiind mai greu decat plumbul).
  O afacere buna pentru un Hohenzollern venit, doar de 3-4 ani in tara, cu doua valiza (toata averea lui) si pe furis. O tara pe care, el si urmasii lui, in cardasie cu urmasii fanariotilor, o vor tine inca 80 de ani in evul mediu.
  O alta “ciudatenie” legata de aceste plcute – copiile din plumb, este faptul ca ele s-au plimbat de la o institutie la alta, fara nici un inventar, fara ca cieva sa fie facut responsabil cu pastrarea lor. Ca urmare, multe placute s-au “ratacit”.
  Din cate am putut observa eu, in fotografiile placutelor, alfabetul utilizat era asemanator cu alfabetul grecesc, dar cuprindea si semne diferite, intalnite, mai tarziu, la alfabetul kirilic.
  Destul de des apar pe placute denumirea cetatii Sarmisegetuza, scrisa “Sarmigetauza”.
  Mai apare un bazorelief al acestei cetati, ale carui ziduri corespund cu adevaratele ziduri ale cetatii care au fost descoperite dupa aparitia placutelor de la Sinaia. Un falsificator al placutelor, din secolul 19, n-ar fi avut cunostinta de adevarata configuratie a zidurilor Sarmisegetuzei care, in acea vreme, nu fusese inca descoperita.
  Dar, cel mai important, apare denumirea de “rumani” – asa cum isi mai spuneau dacii de pe cele doua maluri ale Dunarii.

  https://danielvla.wordpress.com/2015/04/02/incercari-de-traducere-a-unor-tablite-de-la-sinaia-alfabetul-get-dovezi-din-ce-in-ce-mai-clare-ca-noi-vorbim-limba-traco-geto-dacilor/

  Va urma.

  • Ilie Conta

   Rectificare – CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XVI

 • IARNA GREA ? ! ? ! ? ! …..

  DE CIND,A APARUT ZVONISTICA CA, IARNA ACEASTA, V~A FI O IARNA GREA, MAI TOATA LUMEA ISI PUNE FIREASCA INTREBARE, DACA INTRADEVAR O FI IRNA GREA, SAU MAI PUTI GREA ? ! ? ! ? ! ?……

  UN DOMN METEOROLOG DE TALIE, PE NUME ,,SANDU ION” FOST DIRECTOR AL INSTITUTULUI DE METEOROLOGIE BUCURESTI, A TINUT SA PRECIZEZE ASERA LA UN POST DE TELEVIZIUNE URMATOARELE:

  LUATI O HARTA, FACUTA DIN SATELIT, CU ZAPEZILE CAZUTE IN ULTIMUL TIMP SI VETI VEDEA, ZONE DE ZAPADA TROENITE IN DIVERSE PUNTE GEOGRAFICE ALE ROMINIEI.

  LUATI ACEIAS HARTA FACUTA TOT DIN SATELIT,DAR PE TIMPUL VECHIULUI REGIM, SI O SA OBSERVATI CA IN LOCUL UNDE ACUM SINT TROENE DE ZAPADA A FOST PADURI ? ? ?

  IATA CA PADURILE CE SE TAE ACUM, IN DRACI, CE UNII SPECIALIST LE NUMEA, PE BUNA DREPTATE, PLAMINUL TARII, DEOARECE ABSORBEA BIOXIDUL DE CARBON SI DEGAJA OXIGENUL, EREAU CELE CE NE PROTEJA SI DE IERNILE GRELE, CE IN ULTIMUL TIMP A CAM INCEPUT SA NE PUNA LA GRELE INCERCARI, IN CARE MAI APROAPE FIECARE IARNA, NE ADUCE DOUA TREI VISCOLE SEVERE, CE SE LAS SI CU TEMPERATURI SCAZUTE DE MINUS 20 DE GRADE CELZIUS?

  CEIA CE ESTE MAI TRAGIC, ESTE FAPTUL CA, IN ACTUALA METEOROLOGIE CIRCULA 2 NUMERE CE EU LE NUMESC APOCALIPTICE , ~ IN CARE UNUL DIN ACESTE NUMERE, ESTE NUMARUL 15 SI CEL DE~AL DOILEA NUMAR, ESTE NUMARUL 17.

  DIN CITE AM INTELES EU, IAR DACA NU AM INTELES BINE, ROG RESPECTOS UN SPECIALST IN MATERIE, SA MA COMPLETEZE, CELE DOUA NUMERE SINT LEGATE TOT DE PADURI ~ MAI PRECIS DE OXIGENUL CE~L PRODUCE ACESTE PADURI, CA SI ABSORTIA BIOXIDULUI DE CARBON CE~L FACE TOT ACESTE PADURI…..

  ESTE BINE STIUT CA, BIOXIDUL DE CARBON PRODUS DE MINA OMULUI, PE INTREG MAPAMONDUL, CE PROVINE DE LA FUMUL MASINILOR AUTO, DE LA COSURILE FABRICILOR, CA DE LA COSUL SOBELOR DE INCALZIT, SI CHIAR DE LA GAZELE DE FERMENTATIE, ALE ANIMALELOR, FACE CA STRATUL DE OZON, SA FIE GAURIT, DE ACEST BIOXID DE CARBON SI SA LASE CADEREA RAZELOR SOLARE NEFILTRATE PE PAMINT,,,,,

  ACESTA AR FI UN ASPECT, AL NE ABSORTIEI BIOXIDULUI DE CARBON DE CATRE PADURILE CE NU MAI SINT DATORITA TAERII LOR BARBARE…

  UN CEL DEA~AL DOILEA ASPECT, AL ACESTUI MARE DUSMAN AL OMULUI ,,BIOXIDUL DE CARBO” IL CONSTITUE PATA DIN CE IN CE MAI MARE CARE IN AFARA CA NU FILTREAZA RAZELE SOLARE, DE CELE NOCIVE, CUM AR FI RAZELE ULTRAVIOLETE , MAI ARE SI PUTEREA DE~A NU MAI LASA RAZELE CALORICE SA TRECA PRIN ACEST STRAT DE BIOXID DE CARBON RACINDIN FELUL ACESTA TERA (PAMINTUL)….

  SI ACUM MISTERIOASELE NUMERE 15 SI 17 ,

  CIFRA 15 REPREZINTA NIVELUL LA CARE SE GASESTE BIOXIDUL DE CARBON IN STRATOSFERA, LA ORA ACTUALA…

  IAR CIFRA 17 ESTE CIFRA LA CARE ACEST NIVEL DE BIOXID DE CARBON, SE V~A AJUNGE, PAMINTUL INTRA DIN NOU IN ERA GLACIALA, ADICA INGHETAM CU TOTII…..

  INCA ODATA, ROG RESPECTOS SPECIALISTII IN MATERIE, SA MA COTRAZICA DACA NU AM INTELES EU BINE MESAJUL DOMNULUI SANDU ION, MESAJ CE EU IL CONSIDER CA FIIND UNUL DE LA PRIMUL METEOROLOG AL ROMINII….

  DECI DE LA 15 LA 17 MAI TREBUESC DOAR 2 LINII CIND PUTEM SA NE LUAM ADIO DE LA TERA ADICA DE LA VIATA PE PAMINT….

  IATA UNDE DUCE TAEREA BARBARA A PADURILOR DE DDRAGUL BANILOR ? ? ? ? ? …

  CIND NI SE SPUNE LA TELEVIZOR, DE CATRE ALTI METEOROLOGI, CA TREBUE SA NE OBIJNUIM CU CLIMA ACTUALA, ADICA CU GERURILE NAPRAZNICE, CA SI CU INUNDATIILE CATASTROFALE,INTOCMAI CA SI CU SECETA ~ NE ATENTIONEAZA DE FAPT CA , ,,VEDETI CA MAI AVETI DOAR DOUA LINII DE~A MAI TRAII 15~17… ~ ASA CA, TAETI CIT MAI RAPID SI RESTUL DE PADURI, PENTRU A PUTEA PRINDE SI NOI, SA VEDEM, CUM SE TRAESTE IN ERA GLACIALA…

  STIMA

  • Ilie Conta

   Domnule, rasa Homo Sapiens-Sapiens, din care facem parte, a trecut, de cand este in Europa, prin cel putin doua glaciatiuni in conditii de primitivism.

   Omul contemporan a dezvoltat o tehnologie care, pe zi ce trece, devine dintr-o forta a progresului, o forta destructiva.

   Scapa cine poate!

   Mai multe sanse de scapare le vor avea cei 10% din populatie care detin 90% din proprietatea pamanteasca.

   Astia deja au construite buncare (private) rezistente la tot felul de calamitati si catastrofe si care asigura supravietuirea si confortul ocupantilor pentru sute de ani.

   Ceilalti 90% din populatie oricum ar pieri in urma roborizarii, devenind INUTILI.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XIV

  Stia el, Hohenzollernul, ce stia!
  De cand e lumea si de cand se fac autentificari pe aceasta lume, COPIILE NU POT FI AUTENTIFICATE!
  Numai DOCUMENTE SI OBIECTE ORIGINALE POT FI AUTENTIFICATE.
  Hohenzollernul a distrus originalele placutelor de la Sinaia, si-a insusit aurul si a lasat in urma NISTE COPII din plumb turnate, neglijent, intr-o fabrica de cuie.
  Hohenzollernul si-a INDEPLINIT MISIUNEA – a facut IMPOSIBILA autentificarea placutelor si a dat frau liber istoriografiei vremii, subordonata si pe atunci vestului, prin masonerie, sa strige – “FALSURI!!!”.
  Pentru cei mai putin familiarizati cu autentificarile de obiecte istorice, voi arata numai doua metode de autentificare a obiectelor vechi, din aur.
  In primul rand este ANALIZA SPECTRALA. Aurul si de cea mai mare puritate, tot pastreaza cel putin o miime din compozitia sa formata din “impuritati” (alte elemente decat aur). Compozitia chimica a acestor impuritati formeaza “pecetea locului” din care a fost extras acel aur.
  Prin compararea compozitiei chimice a impuritatilor din acele tablite cu compozitia chimica a impuritatilor unui coson (moneda dacica) autentificat, s-ar fi putut stabili daca aurul provine din aceeasi sursa.
  Pe de alta parte, copiate au fost numai “fetele” placutelor, nu si reversul (spatele) lor.
  Studiind si fata, si reversul acelor obiecte se putea stabili metoda prin care au fost manufacturate – prin turnare sau prin forjare (ciocanire) – de exemplu.

  Asa ca “istoricii de serviciu pe unitate” pot sa declare placutele ca fiind falsuri si sa le ignore, asa cum a fost ignorata si ultima opera a lui Densusianu – MONUMENTALA SI, IN ESENTA, ADEVARATA “DACIE PREISTORICA”.

  Va urma.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XIII

  O alta obiectie, pe care o ridica “scoala oficiala” de gandire a istoriei, este ABSENTA UNEI SCRIERI.
  Orice civilizatie umana a avut si o scriere a ei. Un mod de a transmite informatii si ganduri la distanta, in spatiu si in timp. O exceptie ar fi civilizatiile americane precolumbiene. Acestea nici roata nu o cunosteau dar nu cred ca exista vreun istoric care sa le nege statutul de mari si importante civilizatii umane.
  Exista placutele de la Tartaria, cu simboluri grafice incrustate in lut si altele similare, apartinand culturii Cucuteni.
  Nu-i de ajuns.
  Exista placutele din aur de la Sinaia, pe care un Hohenzollern scapatat, proaspat uns domnitor (PRIN LOVITURA DE PALAT A MONSTRUOASEI COALITII) al celor doua principate romane si doritor de imbogatire rapida, le-a copiat de mantuiala, in plumb si a topit aurul pentru uzul sau personal.
  Oficial sunt declarate falsuri.
  Niste falsuri pentru care, un singur om priceput, in secolul 19, ar fi trebuit sa munceasca vreo 80 de ani, doi oameni priceputi cate 40 de ani fiecare, trei oameni priceputi cate 27 de ani fiecare.
  Trei oameni priceputi ar fi trebuit sa-si dedice cei mai productivi ani din viata lor PRODUCERII UNOR FALSURI…
  Cat se poate de logic!
  Mai trebuie tinut seama de un fapt – in antichitate scris-cititul nu se invata, obligatoriu, la scoala generala.
  Au existat imparati si regi ANALFABETI. Acestia considerau, chiar, ca nu era de demnitatea lor sa scrie si sa citeasca. Pentru asta, aveau SCAVI-SCRIBI.

  Va urma.

 • COMPLETARE :

  CONSTATARILE ALARMISTE FACUTE DE CATRE DOMNUL NELU STUCA SI DE CATRE DOMNUL TUDOR, EREU CA SI IMPOSIBILE DE REALIZAT, DE ASA NUMITII MAFIOTI, DACA LEGEA COJOCRU EREA APLICATA, IAR LEGEA 15/90 ANULATA…… .

  DACA POPORUL, AR FI ALES P.P.~L.C. ABSOLUT TOT CEIA CE VORBESC CEI DOI DISTINSI DOMI ANALISTI,EREA DE DOMENIUL REGRETULUI PENTRU MAFIOTII DEOARECE ACESTIA NU SE PUTEAU REALIZA PRIN FURT DIN AVEREA STATULUI ADICA A NOASTRA A TUTUROR.

  TOCMAI DE ACEIA ACESTI FOSTI SI ACTUALI CONDUCATORI AU IBRATISAT LEGEA 15/90 SI NU VOR CA NICI ACUM SA O LASE DIN BRATE, VAZIND BINE CA A SARACIT POPULATIA IN PROPORTIE DE PESTE 40% SI A REUSIT SA ALUNGE DIN TARA PESTE 4,5 MILIOANE DE ROMINI …..

  STIMA .

  • Petrache Boboc

   Dv. scrieți fără să fiți în cunoștință de cauză. PP LC nu a avut NICIODATĂ posibilitatea de a participa la alegerile parlamentare. Învinuiți poporul român dintr o plăcere cinică. Vă rog frumos nu mai bruiați vizitatorii de aici cu gogomănii și alte afirmații stupide sau confuze.

   • Ilie Conta

    Parca a participat la alegeri odata cu partidul lui DD.

    • Petrache Boboc

     Am participat numai la alegeri locale din 2012:
     1. am câștigat 68 de consilieri locali, mai mulți decât PNȚ-cd (cu pretenții);
     2. Făcătura DD a escrocat voturile pentru Legea Cojocaru, folosindu-se de o campanie Tv timp de doi ani cu sprijinul Piratului și al PDL.

     Pentru alegerile parlamentare candidații îndreptățiți ai PP-LC au hotărât cu majoritate:
     1. să nu participe la FARSA alegerilor din nov. 2012 în temeiul unei Legi electorale DISCRIMINATORII și NEDEMOCRATE.
     2. calomnierea și denigrarea la OTV a domnului dr. Constantin Cojocaru Președinte al PP-LC a avut sprijinul întregii structuri mafiote poreclită clasă politică cu toate autoritățile executorii ale *statului de drept, democratic,…*.

 • INTREBARE :

  ~ OARE, DACA SE V~A VINDE ,,HIDROELECTRICA” SE V~A EFTENII FACTURA LA CURENTUL ELECTRIC ? ~

  SAU,

  SE V~A INTIMPLA CA LA RETELELE DE CURENT ELECTRIC DEJA VINDUTE STRAINILOR, IN CARE NI SE VINDE GOGOSI CA , DE ACEIAD S~A SCUMPIT FACTURA LA CURENT CA, S~AU UZAT RETELELE DE TRANSPORT CURENT ELECTRIC, PENTRU CA A TRECUT PREA MULT CURENT PRIN ELE…..

  ESTE CCA SI CIND CURENTUL AR AVEA ROATE, PRECUM LOCOMOTIVA SI DATORITA RULARII ACESTEIA PREA MULT MULT, S~AU UZAT SINELE DE CALE FERATE ? ? ? ? …

  STIMA .

 • INFORMATIE DESAMAGITOARE :

  SE PARE CA SE VREA VINZATEA PERLEIROMINIEI CARE ESTE ,,HIDROELECTRICA”

  VINZAREA ESTE OUSA LA CALE DE CATRE DE CATRE ACTUALA GUVERNARE .

  MAI MULTE AMANUNTE SE POT GASII PE SAITUL DOMNULUI COSTI POPA ….

  STIMA .

 • Ilie Conta

  Pauza de redactare – zi de duminica…
  Serialul – CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI…

  …va urma…

 • Nelu Stiuca

  In Romania BALCANICA, dupa 1989, domneste BURGHEZIA COMUNISTA (mult mai hidoasa, odioasa si criminala decat cea capitalista)avem presedinti de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai curtii de conturi, inspectori financiari, academicieni, ofiteri MApN, SRI, SIE, STS,SPP, PREOTI in exercitiul functiunii cu AVERI ilicite FABULOASE, cu dosare penale in lucru ori sunt in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta asemenea autoritati publice, COMPROMISE, populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti penali si puscariabili au emis si emit legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase, FARA CONFISCAREA AVERILOR ILICITE. Unde in lume mai exista asemenea DREPTATE , JUSTITIE SRL si TARA in care hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA SI SA ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile IMORALE facute de ei NAROZII???
  UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI SI C.C.R. si AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi???
  În ultimii 27 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA SI AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA. Datoria țării a crescut de la plus 5 miliarde de dolari IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro, iar peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA.
  De ce si CUM s-a ajuns aici? Este poporul roman un popor de sinucigasi…???
  Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
  De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
  Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general.
  UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???…
  TOTUSI pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este strict necesara SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit cu de la ei putere titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc) TOT EI CA SI PRIVILEGII AU FUNCTII IMPORTANTE IN CONDUCEREA STATULUI.
  Toate aceste ATROCITATI si anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei.
  Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA pana in prezent!
  Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece s-au organizat mineriadele si puciurile pentru reprimarea opozantilor, obstructionarea demaocratiei si ingroparea Ro!Pentru solutionarea cu CELERITATE SI OBIECTIVITATE a dosarelor revolutiei si mineriadelor trebuie apelat la TRIBUNALUL PENAL DE LA HAGA unde a fost solutionat in mod exemplar dosarul lui MILOSEVICI.
  Prin rezolvarea dosarelor privatizarilor frauduloase CARE AU DUS LA FORMAREA BURGHEZIEI COMUNISTE se va constata ca TARA A FOST JEFUITA CU SUTE si mii DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA de hotomani si impostori si AUTORITATILE POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN!

  • Ilie Conta

   Adanc! Foarte adanc!
   Pai sa rezolvam dosarele mineruadelor mai repede!
   Sa apelam la Haga ca ne fuka cu celeritate!
   Adanc de tot.
   Vezi daca ti-ai procurat certificatul…?

   • Ilie Conta

    Haga precis ne rezolva. Ne fucke un-doi!
    Ce mai asteptam? Sa merem la Haga…! Ne rezolva EXEMPLAR, ca pe Milosevici.
    Ai loc de veci?

 • Tudor

  Partidul Poporului mai există?
  – nu am văzut niciun fel de opoziție la cei care guvernează CATASTROFAL acum; PSD+ALDE
  – mă așteptam să văd,cel puțin pe acest site, dacă în altă parte nu se permite, desființarea punct cu punct a programului de guvernare PSD+ALDE, din care nu s-a realizat nimic până acum; ZERO BARAT, MULTIMEA VIDĂ
  – mă aștept la acțiuni susținute împotriva acestei cozi de topor, ministrul apărării, Fifor, care a semnat pt achiziția de echipamente militare de miliarde de euro și nu a primit nimic în schimb pentru cetățenii pe care îi reprezintă: INVESTIȚII CU EFECT MULTIPLICATIV ÎN economie, generatoare de noi locuri de muncă nu doar pentru programatori, itisti
  – mă aștept la acțiuni susținute împotriva competenței celor care compun guvernul; educație, rezultate demonstrate.
  Fiind un partid cu doctrina de centru dreapta care susține munca aștept să pună accentul permanent pe INVESTIȚII, INVESTIȚII, INVESTIȚII. LOCURI DE MUNCĂ, LOCURI DE MUNCĂ, DEZVOLTARE, NU DOAR ÎN PROGRAMARE, IT UNDE AU NEVOIE STĂPÂNII.
  Din moment ce stăpânul a hotărât ca PSD+ALDE să conducă România, toți s-au autosabotat, au făcut tot posibilul să câștige Ciuma Roșie.
  Această CIUMĂ ROȘIE a reușit să îi convingă pe conservatorii americani să îi sprijine.
  DIFERENȚA MAJORĂ între conservatorii americani și ciuma roșie e dată de faptul că trumpistii sunt cei cu investițiile, cu locurile de muncă, cu dezvoltarea.
  CIUMA ROȘIE nu este nici socialistă cum vedem în Franța, nici cu investițiile, cu nimic.
  CIUMA ROȘIE e cu jaful, cu incompetența. cu nonvalorile.
  Numește la cel mai înalt nivel decizional, miniștri, secretari de stat oameni de o incompetență MANAGERIALĂ CRASĂ, să poată jefui fără probleme.
  Aștept ca Partidul Poporului sa le explice pensionarilor cum au fost. din nou păcăliți.
  Eliminați această CIUMĂ ROȘIE pentru totdeauna din politica românească.

  • Ilie Conta

   Adanc, maxim de adanc!
   Am aruncat o pietricica si tot n-a clipocit!

   • Ilie Conta

    Tot seaca-i ADANCIME!

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Tudor,
   Mi se pare mie, sau va faceti timp sa cititi pe acest site numai ce scrieti dumneacoastra?
   Chiar nu ati observat articolele publicate de mine si de colegi ai mei in care am luat pozitie fata de modul mafiot in care PSD+ALDE guverneaza tara?
   Chiar nu ati retinut nimc din Legea Cojocaru, respectiv din Programul de Guvernare propus de PP-LC privind crearea Fonmdului National de Capital Distributiv, din care sa se poata face investitii in valoare de peste 1.000 miliarde de euro, in urmatorii 10 ani, si sa se creeze peste 4 milioane de locuri de munca?

   • Tudor

    Cunosc proiectul de țară dar nu cred că poate fi implementat pe cale democratică, prin referendum, prin buna intenție a prezentilor guvernanți,mai ales,mai ales că au creat o struțo cămilă PSD + ALDE. că au furat doctrina partidului poporului, de centru dreapta naționalistă pentru a rezona cu doctrina conservatorilor americani,că au creat fondul Suveran copiind FNCD transformându-l, să pară creație proprie.
    Am priceput de la început cine cu cine s-a aliat și cine pe cine sprijină.
    Ăștia care sunt acum la guvernare nu cred că vor performa pentru că nu au competența necesară; un purtător de cuvânt primar al capitalei care se visează președinte , un absolvent Dimitrie Cantemir prim ministru, un individ care a făcut facultatea la 50 de ani, ministrul dezvoltării, un absolvent de litere ministru muncii care vorbește numai de pensii…
    După 10 luni de zile, O ASEMENEA PRESTAȚIE?
    Poate că o soluție de promovare a proiectului Partidului Poporului este deconspirarea acestor impostori cu fiecare mișcare greșită pe care o fac.

    • Ilie Conta

     PSD-ul, macar a amintit de un fond national de investitii.
     PNL-ul s-ar feri ca dracul de tamaie de o astfel de idee.
     PSD-ul are vagi urme de patriotism.
     PNL-ul si acolitii sai reprezinta toate fortele antinationale interne si externe.

     Tot arunc pietricica dar nu se aude nici un clipocit cristalin.

   • Constantin Cojocaru

    Stiu ca este foarte greu de eliberat tara din menghina in care a fost prinsa de ocupant si de cozile de topor, dar trebuie sa incercam toate caile posibile.
    Clasa politica postdecembrista nu este formata din impostori ci din canalii.
    Cea mai buna cale de promovare a proiectului Partidului Poporului este sa-l facem cunoscut romanilor.

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XII

  Spuneam, intr-o postare anterioara, ca NIMENI NU POATE ADMIRA UN POPOR AL CARUI NIVEL DE CULTURA SI CIVILIZATIE ESTE INFERIOR CULTURII SI CIVILIZATIEI POPORULUI DIN CARE FACE PARTE.
  Ce roman admira, in zilele noastre, o tara africana formata din triburi care traiesc in colibe facute din frunze de palmier?
  Noi romanii admiram acele popoare care au ajuns la un nivel de civilizatie superior nivelului nostru – ii admiram pe nemti, ii admiram pe englezi, ii admiram pe francezi, ii admiram pe nordici si chiar pe americani.
  Admiratia pe care o trezeau dacii grecilor si romanilor trebuie sa fi avut aceleasi resorturi psihice de declansare – civilizatia lor, cel putin din anumite puncte de vedere, era superioara civilizatiei grecesti si romane.
  Cei aserviti istoriografiei oficiale vor tipa ca din gaura de sarpe – “Unde sunt dovezile materiale pe teritoriul Romaniei? Unde sunt asezarile antice de tip urban, la daci? Unde sunt artefactele care sa dovedeasca ca, pe teritoriul Daciei, s-a dezvoltat, in preistorie si in antichitate, o civilizatie superioara?
  Domnilor “invatati” intr-ale istoriei, dovezile incep sa apara incet, incet. Si apar dovezi atat de surprinazatoare incat va inecati de furie.
  Au aparut PLACUTELE DE LA TARTARIA, mai vechi decat cele sumeriene.
  Ati spumegat de furie si ati decretat ca aceste placute au ajuns, prin hazard, la Tartaria, aduse din orient.
  A aparut CIVILIZATIA CUCUTENI, cu o ceramica de o eleganta si de un rafinament fara egal in epoca. Pe aceasta ceramica se intalnesc cele mai vechi semne grafice YIN si YANG precum si SVASTICA.
  V-ati inghitit spumele si ati tacut. Nu ati capitulat, doar ati tacut.
  A aparut si CEL MAI VECHI CRANIU DE HOMO SAPIENS-SAPIENS gasi vreodata.
  Continuati, insa, cu indaratnicie, sa sustineti ca pe teritoriul Daciei, niciodata nu s-a dezvoltat o cultura mai acatari – pe teritoriul Daciei au vietuit numai niscai tarani in itzari.
  Lasand de-o parte faptul ca, daca ar fi fost vopsiti in albastru ultramarin, acei itzari s-ar fi numit BLUEJEANS, dar nefiind vopsiti ei raman numai WHITEJEANS, semnele unor ASEZARI URBANE NEOLITICE incep sa apara –
  http://www.nasul.tv/descoperire-senzationala-in-judetul-hunedoara-un-oras-imens-mai-vechi-decat-piramidele-egiptene-gasit-pe-traseul-autostrazii-sibiu-nadlac/
  E vorba chiar de orase foarte intinse, cu cladiri etajate. Asta, inainte cu o mie de ani ca egiptenii sa-si fi construit piramudele.
  Domnilor, semnele nu au aparut deoarece nici pamantul Romaniei nu a fost “scormonit” in mod sistematic. Si aceasta datorie v-ar fi recenit voua, “invatatii” intr-ale istoriei.
  Americanii isi “scormonesc” de zor pamantul si sunt mandri si daca gasesc o potcoava de cal mort in Razboiul de Secesiune. O pun in rama si o expun, la loc de cinste, in muzee lor.
  Bulgarii au inceput si ei sa-si scormneasca GORGANELE (ridicaturi inalte de pamant – 15-20 de metri – ridicate, de obicei, peste “camere mortuare” si menite sa le protejeze impotriva jefuitorilor de morminte). Au numai cateva si au scos MINUNI DE MAIESTRIE ARTISTICA TRACA. Noi avem sute de gorgane necercetate.
  La noi, inarmati cu detectoare de metale, in zona Muntilor Orastiei, au navalit, postdecembrist, precum corbii, cautatorii straini de comori si au scos din pamant si au trecut, ilicit, peste granita TONE de aur, sub forma de cosoni sau bijuterii dacice.
  La noi trebuie scormonit mai adanc decat pe teritoriul Greciei sau al Peninsulei Italice, deoarece cultura Traco-Geto-Daca este cea mai veche cultura europeana si a fost sursa de cultura si civilizatie pentru intregul continent european si chiar pentru alte continente – a se vedea cele mai vechi semne YIN-YANG si SVASTICA in cultura preistorica CUCUTENI.

  Va urma.

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA,

  V~AM CITIT MESAJUL DIN 20 OCTOMBRIE A.C. SI OBSERV CA CRITICILE ANTERIOARE, V~AU TREZIT LA REALITATE, PRCIZIND IN ARTICOLUL CU PRICINA INTARIREA ORTODOXISMULUI CEIA CE, FARA SA VRETI SPUNETI CA, MAI TOATE POPOARELE LUMII NU SINT FORMATE DIN PROSTI SI DESTEPTI CI DIN CREDINCIOSI….

  TOTODATA PRIN ADMITEREA ACESTUI PIOS ADEVAR, TOT ORTODOXISMUL ESTE CEL CE SPUNE CA ,,SA ITI IUBESTI APROAPELE TAU CA PE TINE INSA~TI” .

  IAR IN CEIA CE PRIVESTE ,,OLIGARHII” DE CARE VA PLIGE~TI CU ATITA JALE, ACESTIA FAC PARTE IN MOD SIGUR DIN CLASA ,,DESTEPTILOR” DEOARECE ,,PROSTII” NU STIU SA FURE….

  INCHEEREA PE CARE O FACE~TI, IN MAGISTRALUL DUMNEAVOASTRA ARTICOL, CE EU IL CALIFIC CA ARTICOL AL ADEVARULUI, NU VENITI CU PROPUNEREA,DEJA CUNOSCUTA DE MULTI POSTACI DE PE ACEST SAIT, CARE SPUN CA, NUMAI ,,LEGEA COJOCARU” PATE REZOLVA ACESTE MARI NEAJUNSURI CE L~E SEMNALATI SI PE CARE LE INDURA ROMINII CU STOICISM SI PE CARE DUMNEAVOASTRA L~E SEMNALATI CU ATITA ACURATETE….

  STIMA

 • Ilie Conta

  CONSIDERATII CU PRIVIRE LA SIMTUL PROPRIETATII LA ROMANI – XI

  Dupa parerea mea, in arta plastica antica europeana exista trei mari stiluri diferite si care apar in momente istorice diferite.
  Fiecare dintre aceste stiluri isi trage “seva” din cel anterior, pe care il preia si il dezvolta, mai mult sau mai putin fericit.
  Clasificarea mea, dupa stil, a operelor plastice antice, cuprinde urmatoarele trei mari stiluri:
  -STILUL REALIST;
  -STILUL DIVIN;
  -STILUL IMPERIAL.
  Primul a fost, fara indoiala pentru mine, stilul TRACO-GETO-DAC.
  Acest stil exceleaza prin realism. Statuile dacilor respira, traiesc, te astepti ca in orice clipa sa se miste.
  Comanditarii acestor opere – fara indoiala ca au existat persoane care au comandat si au platit acele statui -, nu incearca sa-si ascunda defectele fizice.
  Nici cioplitorii nu recurg la trucuri si stereotipii pentru “A INFRUMUSETA” personajul reprezentat. Nimeni nu le rafineaza mainile pentru a ascunde munca care le-a format si le-a deformat. Nimeni nu le micsoreaza gura si nici nu le subtiaza buzele carnoase.
  Dacii erau oameni liberi, fara complexe, multumiti cu ei insisi si mandri de ceea ce erau.
  Al doilea stil, care-si trage “seva” din cel anterior, ducandu-l spre noi orizonturi estetice, este “STILUL DIVIN”, caracteristic grecilor.
  Grecii au cautat PERFECTIUNEA. Ei cautau un CHIP PERFECT, cautau un TRUP PERFECT. De aceea ei inceteaza sa mai “zugraveasca” oameni. Ei cioplesc perfectiunea presupusa a zeilor. Am numit acest stil – “STILUL DIVIN”.
  Ultimul stil este “STILUL IMPERIAL” caracteristic, evident, IMPERIULUI ROMAN.
  Cioplitorii romani nu “modelau” nici oameni obisnuiti, nici zei. Ei sculptau imparati si patricieni (nobili) romani.
  Acestia erau, fara indoiala, nazurosi. Nu doreau sa lase posteritatii un nas prea mare sau un trup diform. Asa ca maestrii cioplitori s-au adaptat pretentiilor clientilor – au creat clisee si stereotipii care sa ascunda eventualele defecte ale clientilor. Gura mica, cu buza superioara in forma de arc (arcul lui cupidon) este unul dintre cliseele imperiale. Mainile fine – la fel.
  Niste patricieni s-ar fi rusinat sa lase posteritatii “MAINI DE SCLAV” si chiar daca ar fi avut mainile mai aspre (militarii – de exemplu – din cauza manuirii armelor), sculptorul avea grija sa le “RAFINEZE”.
  Aceste clisee si stereotipii dovedesc ca sculptorii Imperiulu Roman NU ar fi putut ciopli STATUILE DE DACI. Daca ar fi facut-o, STATUILE DE DACI ar fi semanat cu statuile patricienilor romani.
  Cioplitorii Imperiului Roman ar fi considerat ca este sub demnitatea lor sa sculpteze maini sau guri mari si senzuale.
  Nici n-ar fi putut – cliseele si stereotipiile le erau transmise de mici, din vremea uceniciei lor la maestrii cioplitori care-i formasera.
  Oricine priveste cu buna-credinta STATUILE DE DACI, va observa prapastia ireductibila ce se casca intre STILUL REALIST si cel IMPERIAL in sculptura antica europeana.

  Va urma.

  • Ilie Conta

   P.S. Din pacate, acest site nu permite utilizatorului sa publice si fotografii. Daca ar fi fost posibil acest lucru, as fi ilustrat textele mele cu imagini foarte concludente.

 • Constantin Cojocaru

  Trump, Bannon şi „protectoratele” SUA

  Steve Bannon s-a remarcat, mai întâi, ca ziarist, apoi, ca strateg electoral, devenind şeful de campanie electorală a lui Donald Trump în cursa acestuia pentru funcţia de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, muţi analişti acordându-i un rol important în formularea strategiei de campanie şi, în final, în câştigarea acesteia.
  După câştigarea alegerilor, Bannon a fost numit consilier prezidenţial pentru strategii politice, dar a intrat, repede, în conflict cu ceilalţi membrii ai stafului prezidenţial şi a fost demis din funcţie, în luna august a acestui an.
  După demitere, Bannon scrie articole şi acordă interviuri, în care prezintă şi argumentează ideile cu care Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale.
  Prezentările lui Steve Bannon sunt de mare folos celor care doresc să înţeleagă mai bine conţinutul programului politic al actualului Preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
  Recent, Bannon a acordat un interviu postului intalian de televiziune CANALE 5, în care a făcut următoarea afirmaţie:
  “Ceea ce ne preocupă pentru moment este constatarea că mulţi dintre aliaţii noştri – NATO, UE – sunt nişte protectorate. Ştiu că nu place multora, însă sunt nişte protectorate ale Statelor Unite, la fel ca şi Coreea de Sud şi Japonia, însă SUA nu îşi mai pot permite aşa ceva“.
  Interesantă afirmaţie!
  Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, protectoratul este o “formă de dependență politică a unui stat faţă de altul în virtutea unei convenţii conform căreia statul protector conduce politica externă a statului protejat, acesta păstrându-şi autonomia internă.”
  Dicţionarul MERRIAM-WEBSTER, unul dintre cele mai apreciate în Statele Unite, este mai direct şi mai simplu şi ne spune că protectoratul este “a small country that is controlled and protected by a larger one”, adică, pe româneşte, „o mică ţară care este controlată şi protejată de către una mai mare”.
  Cum domnul Bannon este mult mai aproape de dicţionarul american decât de cel românesc trebuie să admitem că el vrea să ne spună că Statele Unite CONTROLEAZĂ şi PROTEJEAZĂ şi NATO, şi UE. şi Coreea de Sud, şi Japonia, şi, multe alte ţări care sunt ALIAŢI ai Statelor Unite ale Americii.
  Nu chiar TOŢI aliaţii sunt protectorate, ci numai MULŢI dintre ei. Bannon nu ne spune care sunt aliaţii care nu sunt protectorate, care nu sunt CONTROLAŢI şi PROTEJAŢI de SUA.
  Pentru noi prezintă interes faptul că Bannon ne spune că TOATE cele 27 ţări membre ale Uniunii Europene, deci şi România, sunt protectorate ale SUA, sunt ţări controlate şi protejate de către SUA.
  Şi mai mult interes, pentru noi, prezintă finalul afirmaţiei lui Steve Bannon, acolo unde el ne spune că „SUA nu îşi mai pot permite aşa ceva”, adică SUA nu îşi mai pot permite să CONTROLEZE şi să PROTEJEZE ţările membre ale Uniunii Europene.
  Logica politică ne spune că PROTECŢIA se acordă în schimbul CONTROLULUI. Te protejez, dar îmi cedezi controlul asupra statului, asupra justiţiei, asupra politicii externe, asupra serviciilor secrete, asupra economiei, asupra capitalurilor, asupra resurselor etc PROTECŢIA necesită consum de resurse, costuri, şi am nevoie de control asupra statului şi asupra economiei pentru a-mi recupera aceste costuri.
  Experienţa politică ne spune că o ţară mică ajunge în situaţia de a deveni protectorat, de a cere protecţia unui stat mai puternic cedându-i acestuia, vremelnic, controlul asupra statului şi asupra economiei naţionale, atunci când crede că este confruntată cu pericolul de a fi atacată, ocupată, transformată în PROTECTORAT, sau în COLONIE, sau distrusă, pur şi simplu, de o altă ţară, mult mai puternică, din punct de vedere economic şi militar.
  Evident, nu toate ţările mici ale lumii ajung să ceară protecţiea celor mari. Numai cele care au ghinionul de a fi conduse de cozi de topor. Exemplele cel mai apropiate ni le oferă Elveţia şi România.
  Are, oare domnul Bannon dreptate? Sunt ţările membre ale Uniunii Europene protectorate ale SUA? Sunt aceste ţări CONTROLATE şi PROTEJATE de SUA?
  Să luăm, ca exemplu, România, pe care o cunoaştem mai bine.
  Este adevărat că presa din România a făcut publice unele implicări ale Ambasadei SUA la Bucureşti în viaţa politică a ţării, ca şi implicări ale unor reprezentanţi ai serviciilor secrete americane în activitatea serviciilor secrete şi a justiţiei. Nu dispunem, însă, de suficiente dovezi care să ateste că statul român este controlat de cel american.
  Avem, însă multe dovezi, greu de contestat, care arată că economia României este CONTROLATĂ de către aşa zisele corporaţii multinaţionale, care extrag din ţară mai mult de jumătate din avuţia creată de poporul român.
  Conform Comunicatului nr. 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică, corporaţiile multinaţionale controlează 88% din grupurile de întreprinderi care funcţionează în România.
  Banca Naţională a României ne informează, însă, că din totalul investiţiilor străine directe din România, multinaţionalele din Olanda deţin 24,3%, cele din Germania, 13,2%, cele din Austria 11,9%, cele din Franţa 6,9%, în timp ce cele din SUA deţin numai 1,9%..
  Este clar că, din punct de vedere economic, nu Guvernul SUA controlează “protectoratul” numit România ci multinaţionalele înregistrate în multe alte ţări, nu numai în SUA.
  Aceste date ne-ar putea duce la ideea că Guvernul SUA îşi exercită componenta de control a protectoratului prin intermediul multinaţionalelor, indiferent în ce ţări sunt acestea înregistrate, sau că, de fapt, PROTECTORUL sunt multinaţionalele, iar Guvernul SUA este numai un intermediar, un instrument al multinaţionalelor.
  Deoarece domnul Bannon ne spune că „SUA nu îşi mai pot permite aşa ceva”, nu ne rămâne decât să urmărim următoarele decizii ale administraţiei Trump, referitoare la relaţia dintre Guvernul SUA şi multinaţionalele care participă le jefuirea multor popoare ale lumii, printre care, din păcate, şi cel român.
  Până atunci, ar fi tare bine să începem să ne unim eforturile pentru a scăpa de „protectoratul” multinaţionalelor care au investit în această ţară 5 miliarde de euro în 27 de ani şi scot de aici 90 de miliarde de euro în fiecare an.

  Constantin COJOCARU
  20 octombrie 2017.

  • Tudor

   În ceea ce privește cozile de topor:
   – ministrul de interne, Țuțuianu, un individ care pare a avea ceva la mansardă este demis subit
   - este înlocuit de unul Fifor care merge în America să SEMNEZE un contract de achiziție echipamente militare de miliarde dolari.
   Coada asta de topor CÂND a pus semnătura pe contract, câți bani a reușit să aducă României concretizate în investiții
   Economia REALĂ?
   – trădătorul ăsta trebuie să răspundă
   – în guvernul României avem un prim ministru absolvent de Dimitrie Cantemir,
   un ministru al agriculturii care a făcut facultatea la 50 de ani, un ministru al internelor absolvent de Universitate Ecologică, un ministru al immurilor absolvent de ANEFS, un securist absolvent de ANI la fonduri europene, un absolvent de LITERE la ministerul muncii…
   – peste toți avem un președinte PSD care a fost șef peste un județ, Teleorman, pe care l-a nenorocit și drept recompensa a primit binecuvântarea stăpânului să decidă viitorul țării.
   E NOAPTEA MINȚII ce e cu ăștia care conduc România.
   E de CASCADORII RÂSULUI
   PRESIUNEA MAXIMĂ trebuie pusă pe incompetenții și impostorii care conduc ACUM România.
   FIECARE DECIZIE luată ACUM de INCOMPETENȚII ăștia trebuie TAXATĂ la MAXIMUM

   • Ilie Conta

    La MAXIMUM, la MAXIMUM! Si PRESIUNEA, si TAXAREA!
    Adanc de tot!
    Am aruncat o pietricica sa aud cand clipoceste apa.
    N-am auzit…

    • Ilie Conta

     E seaca… ADANCIMEA!

 • Nelu Stiuca

  POLITICA Romaniei postcomuniste, conceputa in majoritatea cazurilor de impostori, semidocti, demagogi, expirati sau oportunisti precum si lipsa de CIVISM a poporului roman a facilitat adincirea fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE implementate in procesul complex de administrare si dirijare a destinului natiunii (guvernare) ceea ce are consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.
  ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 27 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.
  In anul 2017, in Romania, economia, partidele politice şi presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaţia existenta, (declinul national), se poate schimba doar printr-o “MIŞCARE DE REFORMARE POLITICĂ”. (Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii). Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general. Numai, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI (comportament discretionar fata de norme) SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura “capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna” precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
  Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care “românii progresisti” trebuie să le promovez iar Societatea Civila sa le sustina, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume “capacitatea adevărului de a combate greşeala si minciuna”, in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia:
  1. - Statuarea unui “sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenţele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc si delictele politice”;
  2. - Normalizarea “vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman”.
  3. - Infiintarea de “partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari, conduse de elite veritabile şi dedicate asigurării bunăstării românilor obişnuiţi, majoritari si consolidarii clasei de mijloc”;
  4. - Asigurarea “unei pieţe libere, protejată de concentrare economică pronunţată, prin existenţa unor legi antitrust şi a unor reglementări raţionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist”;
  5. - Valorificarea ingenioasă şi raţională a resurselor naturale şi umane proprii interne si externe precum si imbunătăţirea condiţiilor ecologice si de protejare a mediului inconjurator;
  6. - Promovarea unei prese “independente nu doar fata de stat, ci şi fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice”.
  In statele europene unde functioneaza “Democratia AUTENTICA” la parmetri normali ( legislativul fiind strict separat de domeniul administratiei publice dar si de cel economic sau judiciar), in cadrul administratiei publice centrale si locale cheltuielile sau contractele ce se angajeaza si deruleaza din bugetele proprii sunt nu numai monitorizate ci si gestionate de ONG-uri care isi asuma economisirea fondurilor financiare, responsabilitatea eficientei si eficacitatii investitiilor publice. Pe cand ASA CEVA se va putea realiza si in ROMANIA?! Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

  • Ilie Conta

   Adanc, domnule, adanc!

   Un program genial pe care romanii nu-l vor urma – DIN PROSTIE…

1 ... 44 45 46 47 48 49
Lăsaţi un Comentariu