CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • Tudor

  https://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ

 • DECEBAL ~ INVENTAR ?

  DACA INVENTARIEM CELE 10 MINI TARI ROMINE,NUMITE CINDVA, ,,PRINCIPATELE ROMINE”, OBSERVAAM CU STUPOARE CA, UNELE, DIN ACESTE PRINCIPATE ROMINE, SUNT CIUNTITE TERITORIAL, IAR ALTELE SUNT SEPARATE, DE PATRA MUMA (MAMA) ? ….

  DINTRE CELE CIUNTITE PUTEM ENUMERA, BUCOVINA SI DOBROGEA IAR DINTRE CELE SEPARATE DE PATRIA MUMA, DEOCAMDATA, NUMAI BASARABIA….

  ROMINII, IN LOC SA TINA DE, RAZBOIUL ROMINO-ROMIN MAI BINE S-AR OCUPA DE REFACEREA ,,ROMINIEI MARI”, ASA CUM A FOST SI NE-A LASAT-O NOUA, BUNICII SI STRABUNICII NOSTRI, IN 1918, MAI ALES CA ANUL ACESTA 2018, SARBATORIM CENTENARUL ? ? ? ? ?…

  MINISTERUL DE EXTERNE, AR TREBUII SA CEARA BULGARILOR CADRILATERUL, PENTRU CA IN 1918 A FACUT PARTE DIN DOBROGEA CA SI ELIBERAREA BUCOVINEI DE NORD DE CATRE OCUPANTII FARA DREPT, DE CATRE UCRAINIENI ? ? ? ? ….

  IN CEEA CE PRIVESTE BASARABIA, DESPRINSA DE TARA MUMA, ACEASTA AR TREBUI SA FIE INTREBATA, DACA VREA SA RENUNTE LA FUNCTIA DE PRESEDINTE IN CAZUL CAND PATRIA MUMA VA RENUNTA LA DEMOCRATIA REPREZENTATIVA SI VA TRECE LA DEMOCRATIA DIRECTA ADICA PARTICIPATIVA IN CARE POPORUL CONDUCE ? ? ? ? ?…

 • DECEBAL ~ PROPUNERE,

  DACA AM RENUNTA, LA CELE 40 DE JUDETE SI AM CINSTI, OGANIZAREA TERITORIALA, FACUTA DE BUNICII NOSTRI, IN 1918, ACUM, CU OCAZIA SARBATORIRII CENTENARULUI, AM PUTEA REDUCE, 523 DE ALESI AI NEMULUI SI 673 DE GUVERNANTI, PLUS UN POST DE PRESEDINTE, CEIA CE AR TOTALIZA IN LEI CAM 6.332.000 fara banii presedintelui ~ acestia rezultind din urmatorul calcul:

  LA ALESII NEMULUI ~ 523 X 7000 = 3.640.000 LEI ~ in cei 7000 introducindu-se si o parte din suma forfetara ne luindu-se in calcul costul cu masina la scara si sofer platiti tot din banii nostrii ….

  LA GUVERNANTI ~ 673 X 4.000 = 2.692.000 LEI

  ADUNIND 3.640.000 + 2.692.000 = 6.332.000 LEI

  IATA DECI, O SOCOTEALA SIMPLISTA, CE NE-AR USURA POVARA IMPOZITELOR, PE CARE TREBUE SA LE PLATIM, PENTRU A LE CREA CONDITII DE LUX ALESILOR NEMULUI, IN CAZUL DEMOCRATIEI REPREZENTATIVE ?…

  IN CAZUL ,,DEMOCRATIEI DIRECTE” SAU DEMOCRATIE PARTICIPATIVE, AM PLATI DOAR 10 CONSILIERI, PENTRU PROBLEME ECONOMICE SI 10 CONSILIERI, PENTRU PROBLEME DE APARARE, CEIA CE AR INSEMNA 20 x 4.000 = 80.000 lei .

 • DECEBAL ~ DE CE ROMINIA MARE ? ?

  PENTRU CA ROMINIA MARE, FONDATA IN 1918, CA URMARE A VICTORIEI TRUPELOR ROMINE ASUPRA INVADATORILOR AUSTR-UNGARI AU AVUT IN GIND SI CONSTIINTA, APLICAREA DEMOCRATIEI DIRECTE, A POPORULUI SI NICI DECUM ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA” ASA CUM ESTE SI ASTAZI LA NOI IN TARA ….

  ARGUMENTUL PRINCIPAL CE TRADEAZA ACEASTA NOBILA DORINTA O CONSTITUE INPARTITEA TARII IN 10 TERITORII GEOGRAFICE, CE AU IN COMUN OBICEIUR,ACCENTE LIVISTICE, CREDINTA IN DUMNEZEU,CA SI ALTE DEPRINDERI SPECIFICE LOCULUI, INTOCMA CUM SINT CONSTRUITE CANTOANELE ELVETIENE….

  PENTRU EXEMPLIFICARE SI MAI CONCRETA CA, ROMINII AU VRUT DE LA BUN INCEPUTUL FUNDAMENTARII STATULUI ROMIN, CU ,,DEMOCRATIE DIRECTA” CA-N ELVETIA, AM SA ENUMAR MAI JOS CELE 10 REGIUNI TERITORIALE FUNDAMENTATE CHIAR IN ANUL 1918 DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA CANTOANELOR ELVETIENE :

  1 ~ MUNTENIA
  2 ~ MOLDOVA
  3 ~ OLTENIA
  4 ~ TRANSILVANIA
  5 ~ BASARABIA
  6 ~ DOBROGEA
  7 ~ BANAT
  8 ~ CRISANA
  9 ~ MARAMURES
  10 ~ BUCOVINA

 • DECEBAL ~ DE CE ELVETIA ?

  (4)

  PENTRU CA ELVETIenii STIu PRECIS SI sint FERM CONSTIENTI CUM CA :

  ~ CORUPTIA DISTRUGE SI CHIAR OMORA SUFLETE….

  IN ACEST SENS, ELVETIENII, AU PREVAZUT IN CONSTITUTIA LOR,CUM CA, ACELE DOUA CONSILII, CE CONDUCE TARA SI CANTOANELE,(vezi mesaj 3) NU AU VIATA MAI MULT DE UN AN DE ZILE …

  CONSILIILE, SE SCHIMB DEMOCRATIC, LA FIECARE AN CALENDARISTIC, ASTFEL CA, CHIAR SA VREA, SA SE CORUPA ACESTI CONSILIERI, NU POT, EFECTUA ACEST GEST, DEOARECE TIMPUL, NU LE PERMITE, FIIND MULT PREA SCURT.

  IN FELUL ACESTA, STATUL ELVETIAN, OCROTESTE DE CORUPTIE ATIT TARA, CIT SI CETATENII, CE AR FI TENTATI SA SE CORUPA…

  IATA DECE, ESTE BUNA SI EFICACE ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” IN CARE, POPORUL CONDUCE SI NU ESTE BUNA ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, ASA CUM ESTE LA NOI SI CARE ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA”, SE VAITA, CUM CA, CORUPTII NU MAI AU LOC IN PUSCARII SI CA TREBUE SA SE MAREASCA, NUMARUL ACESTORA….

  • Nelu Stiuca

   PENTRU A NE GHIDA DUPA ELVETIENI IN RO TREBUIE ANIHILATE CAT MAI URGENT CAILE SI MIJLOACELE (inclusiv LEGILE SI REGLEMENTARILE) PRIN CARE IMPOSTORII, IDIOTI, RECHINII, TICALOSII, CURVELE, PERVERSII,TAMPITII, MAFIOTII, TARADATORII, ETC AJUNG SA DETINA FUNCTII SI PARGHII ALE PUTERII STATULUI…………

   • Nelu Stiuca

    Paradoxul elvetian.
    Iată cum de a reuşit Elveţia să rămână o tară neutră!Nici măcar Hitler nu a avut curajul să atace această tară!În această tară armata si poporul sunt indivizibile. Nu, aceasta nu este SUA, Rusia si Israel sau Coreea de Nord. Imaginează-ti o tară în care aproape fiecare bărbat este si soldat. O tară în care statul îti dă un pistol gratuit după ce împlinesti 50 de ani. O tară in care aproape te imploră să cumperi o armă oarecare si iti oferă si o reducere pentru ea. Este o tară în stare sa mobilizeze în 4 ore o armată de 650 mii de soldati, iar în 2 zile – o armată de 1.7 milioane de soldati. Pentru comparatie, SUA poate mobiliza doar 1.3 milioane de soldați.
    1. Această ară este amplasată pe un relief foarte muntos. Muntii sunt pentru ea cat zidurile unei cetăti. În stânci sunt săpate nenumărate tuneluri care permit să ajungi în orice colt al ării fără a fi văzut de cineva. Acest stat puternic militarizat se află acolo unde niciodată nu te-ai fi putut astepta, exact în inima Europei. Este vorba de Elvetia!
    2. Orice bărbat elvetian este obligat să facă armata. Aceasta durează doar 3 luni, însa
    acest timp este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăret într-un bărbat responsabil. După aceasta, tânărul primeste o armă, o conservă si uniformă militară, pe care acesta le i-a acasă. Periodic, bărbatii elvetieni sunt rechemati în armată, pentru a nu uita cunostintele si abilitătile militare acumulate.
    3. Până la 32 de ani, un bărbat elvetian este rechemat în armată de 7 ori, unde trebuie să stea câte 3 săptămâni. În următorii 10 ani, el va mai fi rechemat încă de 3 ori pentru 2 săptămâni, iar încă peste 10 – o dată pentru 2 săptămâni.
    4. Când elvetianul împlineste 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar si esteț obligat să întoarcă statului arma si uniforma. La fel si conserva.
    5. Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii si bancherii. De fapt,și armata este o bună ocazie de a-si face cunostin te noi si utile. Desi are doar 300 km în latime silungime, Elvetia are un buget militar de 7.5 miliarde de dolari! Ea dispune de 800 de tancuri si blindate si de 350 avioane militare!
    6. Populatia civilă este înarmată până în dinti. Astfel, s-a calculat că elvetienii deinț absolut legal acasă la ei 1.5 milioane de semi-automate si 2 milioane de pistoale. În Elvetia, numărul tir-urilor este egal cu numărul cafenelelor…
    7. Iată de ce, nici măcar Hitler nu a avut curajul să atace această tară…!?!

 • DECEBAL ~ PROPUNERE

  ACOLO UNDE SE SCRIE :

  capabil sa se integreze in familia statelor suverane ale Uniunii Europene si ale lunii.

  SE V-A COMPLETA :

  numai cu acordul nemijlocit, al Poporului ~ prin referendum.

  TREBUE PRECIZAT CA, ELVETIA DE 3 ORI A CERUT POPORULUI SA INTRE IN UNIUNEA EUROPEANA SI DE 3 ORI A FOST REFUZATA CATEGORIC, DE CATRE POPOR, EA FIIND SI ACUM INDEPENDENTA SUVERANA SI IN AFARA UNIUNII EUROPENE.

  IN SCHIMB, A ACEPTAT SA INTRE IN SPATIU SENGHEN .

 • Constantin Cojocaru

  ADUNAREA CONSTITUANTĂ 2018. (2)

  De ce Constituţia României are nevoie de un preambul?

  Continuăm prezentarea şi comentarea principalelor prevederi ale PROIECTULUI DE ŢARĂ cunoscut sub denumirea de Constituţia Cetăţenilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.523/2016.
  Prin acest demers urmărim următoarele obiective:
  1. Să aducem proiectul la cunoştinţa a cât mai multor români;
  2. Să culegem propuneri de îmbunătăţire de la toţi cei care doresc să participle la finalizarea textului proiectului;
  3. Să coagulăm în jurul proiectului o amplă mişcare de eliberare naţională finalizată într-o Adunare Constituantă prin care românii să-şi recâştige suveranitatea naţională şi drepturile de proprietate asupra capitalului naţional, asupra teritoriului naţional, asupra ţării.
  În decembrie 1989, mafia financiară transnaţională ne-a furat statul, pe care l-a recroit, prin Constituţie, ca să-l poată subjuga, a pus la conducerea lui politicieni corupţi şi trădători şi l-a folosit pentru a ne fura capitalul şi teritoriul naţional, pentru a ne fura cea mai mare parte a avuţiei pe care o creem prin munca noastră, pentru a ne distruge ţara şi neamul.
  Acum, trebuie să facem drumul invers. Să ne luăm înapoi statul, să-l reconstruim, printr-o nouă Constituţie, astfel încât să intre sub controlul poporului, să punem la conducerea lui patrioţi integri, competenţi şi responsabili, să-l folosim pentru recuperarea şi apărarea capitalului şi teritoriului naţional, să oprim furtul avuţiei pe care o creem, să ne reaşezm ţara pe drumul progresului şi civilizaţiei.
  Mafia transnaţională nu ne va da înapoi nimic, nici statul, nici ţara. Trebuie să ni le luăm noi, prin UNIRE, prin forţa numărului nostru, prin cei 10 MILIOANE, care am putea fi prezenţi, direct, sau prin procură, la Adunarea Constituantă.
  Dacă în anul 2018 vom reuşi să ne ORGANIZĂM într-o astfel de Adunare Constituantă, avem toate şansele să câştigăm toate alegerile din anii 2019 şi 2020 – europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare – să curăţăm conducerea statului de trădători şi să-i înlocuim cu patrioţi competenţi şi responsabili, să începem reconstrucţia ţării.
  În articolul de astăzi, explic de ce ar fi bine ca şi Constituţia României să aibă un PREAMBUL, aşa cum au Constituţiile celor mai multe state moderne.

  De ce Constituţia României are nevoie de un preambul?

  Constituţiile celor mai multe state ale lumii încep cu un PREAMBUL, o scurtă introducere, în care sunt prezentate, sintetic, scopurile şi obiectivele fundamentale pe care şi le propun popoarele în cauză, valorile pe care le aşează ele la baza construcţiei statelor lor şi mijloacele prin care îşi propun să le folosească pentru a-şi păstra valorile şi a-şi atinge scopurile şi obiectivele.
  Actuala Constituţie a României nu are un preambul. Noi considerăm că trebuie să aibă.
  Propunem ca acest preambul să înceapă cu exprimarea responsabilităţii pe care actuala şi viitoarele generaţii de români o au în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor.
  Poporul român este un popor creştin şi el va rămâne astfel. În expresia “om cu frica lui Dumnezeu”, românul spune, de fapt, că omul răspunde pentru faptele sale nu numai în faţa semenilor săi, dar şi în faţa lui Dumnezeu. Este bine să aşezăm această mărturisire la temelia Legii Fundamentale a statului nostru.
  Ni se pare firesc să continuăm această primă frază a Preambulului cu exprimarea recunoştinţei noastre pentru strămoşii care au creat pentru noi România, limba română şi civilizaţia românească.
  Fiecare român este liber să-şi stabilească, de-a-lungul vieţii sale pământene, propriile scopuri şi obiective personale.
  La fel şi diferitele grupuri de români, constituite pe afinităţi etnice, religioase, profesionale etc.
  Noi credem că obiectivele comune fundamentale ale poporului român, în ansamblul său, sunt maximizarea libertăţii, bunăstării şi fericirii fiecăruia, inclusiv ale urmaşilor.
  Mai departe, credem că nu ne putem asigura libertatea, bunăstarea şi fericirea decât construindu-ne un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, care să ne apere drepturile şi libertăţile, să fie capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene şi ale lumii.
  Trăim într-o epocă în care valorile civilizaţiei omeneşti, din care face parte şi cea românească, sunt tot mai mult călcate în picioare de goana după resurse, de lăcomia unui număr redus de oameni care, pe căi şi prin mijloace necinstite, acaparează resursele naturale şi cele create de oameni pentru a se îmbogăţi, pentru a-şi asigura o viaţă de huzur.
  Un număr din ce în ce mai mic de oameni deţin o parte tot mai mare a capitalului utilizat în economie şi, pe această bază, îşi însuşesc o parte din ce în ce mai mare din avuţia creată în societate, în timp ce un număr din ce în ce mai mare de oameni trăiesc în sărăcie şi umilinţă.
  Prin acapararea capitalurilor şi a resurselor naturale, oligarhia financiară transnaţională îşi însuşeşte cea mai mare parte a avuţiei create de popoarele lumii, lăsând aceste popoare fără resursele de care au nevoie pentru acumularea de capitaluri, pentru crearea de capacităţi de producţie, de locuri de muncă, de venituri, personale şi publice.
  Oligarhizarea şi transnaţionalizarea proprietăţii asupra capitalurilor, a puterii economice, determină şi oligarhizarea şi transnaţionalizarea puterii politice, controlul instituţiilor statelor de către deţinătorii puterii economice, folosirea statelor ca instrumente de jefuire a popoarelor de resursele lor, naturale sau create de ele.
  Din nefericire, în urma loviturii de stat din decembrie 1989, în România a fost construită o economie oligarhică, prin deposedarea poporului român de capitalul său naţional, care a fost trecut, prin aşa-zisa „privatizare”, în proprietatea privată a mafiei politice interne şi a corporaţiilor transnaţionale, o economie bolnavă, parazitară, în care cea mai mare parte a avuţiei create de români este însuşită de oligarhie şi consumată de aceasta sau transferată în afara ţării, majoritatea românilor fiind condamnaţi la sărăcie şi umilinţă.
  Statul român este controlat de oligarhia financiară şi este folosit pentru apărarea intereselor acestei oligarhii.
  Acestea sunt, pe scurt, motivele pentru care noi credem că democratizarea şi românizarea proprietăţii asupra capitalului, construcţia economiei democratice, este singura cale prin care noi, poporul român, ca şi celelalte popoare ale lumii, putem să ne apărăm libertatea, bunăstarea şi fericirea.
  Numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare,

  Iată, textul complet al preambulului propus de noi, pentru Constituţia României:

  „PREAMBUL
  Noi, poporul român,
  Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene şi ale lumii,
  Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,
  Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare,

  Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României.”

  Constantin COJOCARU
  7 februarie 2018

  • Nelu Stiuca

   PENTRU A NU SE MAI PERMITE POTRIVIT ZICALEI CA “O MANA SPALA PE ALTA SI AMANDOUA FATA” trebuie ca SIE, SRI, PARLAMENTUL, GUVERNUL, DNA, etc (cum exista in tarile democratice civilizate) sa fie controlate de adevarata societate civila organizata ai carei membri sa fie certificati de catre ORNISS si sa dea publicitatii comunicate despre realitatile existente in aceste institutii fundamentale ale statului, ALTFEL PANA LA O NOUA CONSTITUTIE NE INDREPTAM CATRE ANARHIE TOTALA.

  • Nelu Stiuca

   TREBUIE FACUTA URGENT O COMISIE NATIONALA PENTRU AUDIEREA banditilor, prostilor, hotilor, sfertodoctilor, impostorilor, retarzilor, CURVELOR, etc care au facut si fac politica sau guverneaza tara de 28 de ani si mai ales audierea repetentilor natiunii precum DREAK-NEA si a pretinselor elite ORDINARE precum PROSTARICEANU NIMFOMANU pentru a arata POPORULUI ca RO dupa 1989 a fost CAPTURATA DE HOTI, BANDITI, RECHINI, TRADATORI, DOBITOCI, MAFIOTI, PROSTITUATI(TE)……………

  • Domnule Constantin Cojocaru,
   pornind de la faptul că azi ne confruntăm cu atâtea probleme, și aici nu mă refer la problemele personale ale fiecăruia, a căror rezolvare stă în vrerea și puterea fiecăruia, ci la adevăratele proleme naționale, a căror rezolvare ține de vrerea și putința noastră comună, consta că ele nu-și găsesc rezolvarea, ba din contră, se adâncesc tot mai mult și ajung fiecare în parte să ne fie fatale, ca țară, ca neam, ca popor. Nu ar strica deloc să facem un inventar al acestor probleme, dar mai ales să vedem cine le-a gestionat și astfel să aflăm ce interese a jucat și apărat. Nu greșesc dacă afirm că avem în fruntea gestionării acestor propleme, cel puțin oameni nepotriviți dacă nu chiar „adevărați cai troieni”. Altfel cum putem explica STAREA-LIMITĂ în care am fost aduși, decât ca urma a celor mai diabolice fapte săvârșite în mediul politic, economic și social, ca niște oameni din umbră și umbre, puși să joace, fiecare acolo unde trebuie, în același scop și împotriva intereselor noastre legitime și vitale.
   Vă cunosc încă din 1990 și oarecum pot spune că din dorința și nevoia ca împreună cu oameni potriviți să dăm naștere unei construcții politice adecvate scopurilor comune pentru care milităm și care azi sunt mai mult decât un deziderat național, sunt o necesitate, o misiune de salvare națională, am căutat să vă fiu cât mai aproape și să colaborăm cât mai fructuos în acest sens, ba mai mult am avut și disponibilitatea asocierii politice, la modul personal…
   La vremea pe când Partidul Poporului era în plin proces de facere, am venit imediat lângă dumneavoastră, având toată deschiderea dar și încrederea totală în proiect, mai ales că la acea vreme putem spune că mișcarea politică, al cărei lider de necontestat și recunoscut erați chiar dumneavoastră, era potențată în mod real de susținerea reală a peste 1 500 000 de susținători și asta numai în etapa în care numai s-a prezentat Legea Cojocaru și oarecum programul politic al partidului.
   Odată constituit și legalizat partidul, a avut loc Congresul. De atunci am simțit că ceva este în neregulă și la un moment dat ați ținut să-mi arătați de ce partidul nu a putut să aibă cu adevărat un Birou Politic, care trebuia ales chiar de membrii Congresului, odată aleși. Cu eleganță, am stat deoparte și am așteptat evoluția partidului după cum se simțea nevoia și era posibilă. Ca în toate partidele, am simțit că „infiltrații”, erau foarte aproape de dumneavoastră și știți bine că v-am făcut atent atât, mai ales la „încadrările„ pe care vi le făceau și mai ales a faptului că unii aveau grijă să se arate ca niște „jandarmi„ ai partidului, care nu putea să ducă la nimic bun, așa după cum s-a dovedit, mulți oameni de bună credință, simțind toate acestea, retrăgându-se după cu de ușor au venit în mișcare.
   Așa se face că azi putem spune că foarte mulți au venit alături de dumneavoastră, de speranța ce putea s-o genereze Legea Cojocaru, pe care dumneavoastră o vedeați și o prezentați ca o soluție, în timp ce eu o vedeam ceea ce trebuie să fie – un model economic, după aducerea ei la acest nivel, în urma unei munci în partid, în care fiecare să creadă și să fie în stare să-l aplice, astfel încât să ne refacem în același timp puterea economică, dar să aducă și prosperitate la cât mai mulți cetățeni, încă din primii ani ai aplicării.
   Azi, simt totodată amărăciunea faptului că nu am putut să ne adunăm, să ne unim, să ne asociem și să cooperăm, caun întreg d.p.d.v. politic, ratând o oportunitate ce cu greu o putem reedita azi, mai ales că cea mai mare parte a concetățenilor noștri se simt mulțumiți cu „grunțele„ ce le stau la dispoziție în vitrinile consumatoriste.
   Totodată, și mai mulți concetățeni simt nevoia unei soluții și mișcări de salvare naționale, care să ne scoată din stadiul de colonie economică și politică.
   Mai mult, azi Legea Cojocaru reprezintă singurul model economic în stare să pună la dispoziție capitalul necesar pentru ca cetățenii români, prin ei însăși să-și ia țara în bună grijă și conjugând capitalul pus la dispoziție, împreună cu cel propriu și efortul personal, să construiască afaceri care să producă competitiv și accesibil și chiar strategic.
   În tot acest timp, autointitulata CLASĂ POLITICĂ, fie ea de stânga, sau cea „parcată„ pe dreapta, au manifestat reticență, iar când s-au văzut fără de soluții, crezând că pot face ca „originalul„, au copiat dea dreptul Legea Cojocaru, fiind oameni total nepotriviți pentru a putea face aceasta, n-au cum să izbândească, fie și numai pentru faptul că nuna e să vorbești despre ceva, și alta este să poți trăi, munci și creea în spiritul valorilor ce le cere și le impune modelul economic-Legea Cojocaru, azi completat de Constituția Cetățenilor.
   Cu tot respectul și prețuirea ce vi le port, constat, tot ca o nemulțumire, că toată această muncă imensă și valoaroasă tinde să fie și să rămână numai o bună operă economică, pentru orice bun de bună cuviință și bun român, numai scrisă și niciodată pusă în viață, deși este singura ce ar face dreptate economică cetățenilor români, deposedați atât de samavolnic de toate activele lor, aflate în propietate comună și nominală, până în 1989. Pentru a trăi în totalitate răsplata muncii dumneavoastră, dedicată societăți noastre, poporului român, este nevoie să faceți tot ce ține de dumneavoastră să deveniți și să trăiți ca un adevărat om politic, trecând imediat la construcția și dezvoltarea unui vehicul politic adecvat, împreună cu oameni potriviți, pe care-i avem și trebuie să-și dea mâna pentru a face ce trebuie.
   Această misiune de salvare națională, nu poate fi lăsată s-o facă altcineva, nici măcar urmașii noștri, devenind imposibilă pentru aceștia, pentru simplu motiv că ei nu au cum să simtă, în urma „convertirii„ la care sunt supuși, dar mai ales a faptului că nu ei au creeat acele active, mai ales că s-a avut grijă ca munca noastră să nu fie cunoscută, conșientizată, recunoscută și respectată, fapt cei face să nu trăiască sentimentul de adevărați moștenitori.
   Pornind de la această STARE-LIMITĂ, în care am fost deliberat aduși și ne vom adânci atâta timp cât această CLASĂ POLITICĂ nu este dată la o parte din jocul putere-opoziție, este imperios necesar ca toate forțele naționaliste și patriotice să se adune la un loc și să construim, precum NOE, ARCA.
   NOI, aceia ce credem în România și Români, ca membri cu drepturi depline, în ceia ce trebuie să fie VISUL EUROPEAN și actori, cu o economie națională, într-o economie dejea globalizată.
   Asta este provocarea ce ne stă în față și este posibilă atâta timp cât fiecare dintre noi avem puterea și determinarea să purcedem fiecare la acea SCHIMBARE DE SINE, care în cel mai scurt timp să putem construi și dezvolta ADEVĂRATA ALTERNATIVĂ POLITICĂ, pe care o așteaptă o largă ajoritate dintre concetățenii noștri, alternativă politică, în fapt construcția politică care să propună la viitoarele alegeri un PREȘEDINTE, o MAJORITATE PALAMENTĂ, un GUVERN și PRIMARI, dați de ALTERNATIVĂ.
   De început, aceasta, s-a început, important azi, este să schimbăm macazul și să construim ARCA, „potopul”, fiind simțit dejea de foarte mulți, dar și hotărâți să poată trăi mai departe ca români într-o Românie a noastră, mândră și prosperă.
   O MASĂ ROTUNDĂ, la care să subscriem și să participăm, aceia dintre noi care suntem hotărâți să mergem în continuare pe această CALE DREAPTĂ, care să ne aducă în poziția de fi și de a fi recunoscuți ADEVĂRATA DREAPTĂ, este cu siguranță o repornire cu dreptul pe un drum pe care este musai să ni-l asumăm ca oameni politici ai nevoilor de azi.
   NO, HAI!

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Iancu,
    Puteti sa nominalizati doi, trei “jandarmi” ai Partidului Poporului?

    • Constat că în timp ce eu categorisec unele fapte ale unora dintre membri, fără a susține că erau „doi, trei „jandarmi„ ai Partidului”, dv. îi știți și ca număr. Fiind în politică și nu în altceva, găsesc de cuviință să rețin numai faptele, care slavă domnului, au pierit odată cu autorii, odată ce am simțit că nu este „os de ros„, sau atâta au avut misiunea. Știți ce a spus Dragnea, întrebat find dacă are…„orice partid are”. Asta înseamnă că au fost și mai sunt și vor mai fi. Mai ales într-o așa cauză. Ce bine ar fi să fie de partea dreptății și adevărului. Asta numai Bunul Dumnezeu știe. NOI, doar sperăm, acordăm încredere unul altuia și mergem cât și cum putem. Dar cauza rămâne. Fiindcă este a fiecăruia dintre cei care am muncit și creeat în acele vremuri, ca propietari și propietari suntem. Oricum, a fost și este vorba de „lumpeni”, unul din ei, până și azi a rămas tot cu „orbul găinilor”. Constat că astfel de manifestări au atras atenția și domnului Boboc, și unele au dispărut odată cu plecarea oamenilor din partid sau la cele cerești.
     „De morți numai de bine”! Iar de „morții vii„ și încă activi, mă rog, la Bunul Dumnezeu să le ia „orbul găinilor”, fie și numai pentru a se demonstra că acest site este „alimentat„ de oameni de bună cuvință și buni cetățeni români.
     De ceva timp până și „veșnicul Soni„ ne dă ca semn de viață: un „vă las în plata și vrerea Domnului”. Parcă-i lipsit de viață situl, fără „zicerile„ scrise de Soni. Nu țin minte să mai fi făcut asta până acum. O simți el sau a ajuns la concluzia că nu mai are rost să „semene și să ude„ pe aici, cauza fiind fără de șanse. Sunt sigur că și-ar dori o reușită a cauzei, dar poate s-a săturat și domnia sa să tot „strice orzul pe gâște”. Om gospodar cum îl știu și cum este de fel, adevăratul român, dacă va simți că „orbul găinilor”, fie și cu bunăvoința Bunului Dumnezeu, a dispărut de la mulți ce i-au fost potrivnici, cu siguranța că va reveni. Cauză vie să fie și oameni potriviți să vină, cu stofă de oameni politici și de stat, în tonul și puterea vremurilor.
     Din considerație!

 • DECEBAL ~ DE CE ELVETIA ?

  PENTRU CA, ,,ELVETIA”, PRIN ACEASTA ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA”, ACESTI ELVETIENI NUMIND-O, ,,DEMOCRATIE DIRECTA”, AU REUSIT SA ELIMINE FUNCTIA DE ,,PRESEDINTE AL TARI” .

  ASA CA, ATIT APELUL SUBSEMNATULUI, CIT SI APELUL DOMNEI VOASTRE, DOMNULE PROFESOR, NU ARE NICI O SANSA IN A FI PRMOVATE, DEOARECE IN ,,DEMOCRATIA DIRECTA”, NU MAI ESTE NEVOE DE ACEASTA FUNCTIE DE PRESEDINTE, EA FIIND INLOCUITA, CUM ESTE SI FIRESC, DE CATRE POPOR…

  CUM ,,ELVETIA” ESTE INPARTITA TERITORIAL IN REGIUNI GEOGRAFICE, ASA CUM A FOST LA NOI, INAINTE DE 1940,EI ELVETIENII, AU NUMIT ACESTE REGIUNI ,,CANTOANE”.

  CANTOANELE, APROAPE CA SINT INDEPENDENTE, ELE INCHEIND DIRECT ACORDURURI COMERCIALE INTRE EI SI DIVERSI TERTI INTERNI SI EXTERNI…

  ELE, CANTOANELE, AU UN COSILIU CONSULTATIV CENTRAL, FORMAT DIN REPREZENTANTI AL ACESTOR CANTOANE, ACESTA VEGHIND LA BUNUL MERS ECONOMIC SI POLITIC AL TUTUROR ACESTOR CANTOANE….

  SI STATUL ARE UN ASEMENEA CONSILIU, CARE ARE CA SARCINA EXPRESA, APARAREA TARII DE CATRE DUSMANI….

  SI T

 • DECEBAL ~ DE CE ELVETIA ?

  IATA INCA O INTREBARE FIREASCA, PUSA TARII CANTOANELOR, TARA DEMOCRATICA, DEMNA DE INVIDIAT, PENTRU NIVELUL DE TRAI RIDICAT, PE DEOPARTE, CA SI PENTRU PERFECTIUNEA IN ADMINISTRATIE PE DEALTA PARTE ?

  IN CEIA CE PRIVESTE NIVELUL DE TRAI, ACEASTA DETINE LOCUL 1 IN EUROPA FAPT CE, INTRADEVAR ESTE DE INVIDIAT, NE MAI FIIND NEVOE DE NICI-O EXPLIATIE….

  IN CEIA CE PRIVESTE ,,ADMINISTRATIA”, TRBUE PRECIZAT CA ORCE ,,REFERENDUM”, VOTAT IN UNANIMITATE DE CATRE POPOR, ESTE INSCRIS OBLIGATORIU, IN CONSTITUTIE…

  DACA SI LA NOI, EREA OBLIGATORIU, INSCRIEREA IN CONSTITUTIE A ,,REFERENSUMULUI”, CU CEI 300 DE ALESI AI NEMULUI, NU MAI PLATEN ACUM, SALARII, DE SUTE DE MILIOANE DE LEI, CELOR 500 DE DEPUTATI SI SENATORII,CAREDE CURIND SI-AU TRIPLAT SALARIILE, FIIND NEVOITI, CA IN CURIND SI AMARITUL DE TARAN, CU WECEU IN CURTE, SA PLATEASCA INPOZIT, PE ACEAST MIJLOC PRIVAT, DE SUBZISTENTA, NUMIT INPROPIU ,,GOSPODARIE”? ? ? ? ?…..

  • compari mere cu pere si-ai s-ajungi la pepeni.
   stii ce pib are Elvetia? stii din ce provine? stii in ce sectoare de activitate sunt angajati cetatenii?
   quod licet Iovi, non licet bovi…

 • DECEBDE CE ELVETIA

  DE CE ELVETIA ?

  PENTRU CA ELVETIA, ESTE UN STAT CE, MERITA LUAT CA EXEMPLU CA ,,DEMOCRATIE DIRECTA”. ADICA CA ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA”, IN CARE TOT POPORUL, ISI EXPRIMA VOINTA, ASUPRA LEGILOR TARII, PRIN REFERENDUM .

  LA NOI, CIND POPORUL SI-A EXPRIMAT VOINTA CA, PARLAMENTUL TARII, TREBUE SA FIE FORMAT DIN 300 DE ALESI AI NEMULUI, ACTUALII REPREZENTANT AI POPORULUI, IGNORA CU TUPEU, VOINTA ACESTUI POPOR GREU INCERCAT, DE-SI AU TRECUT APROAPE 3 ANI DE CIND S-A VOTAT IN UNANIMITATE DE CATRE POPOR, ACEST REFERENDUM.

  DECE ?

  PENTRU CA LE PERMITE ACTUALA CONSTITUTIE ? ? ? ? ?….

 • DECEBAL

  RECONFIRMARE,

  IATA INCA UN EXEMPLU IN CARE,SE RECONFIRMA CA ALESII NEMULUI, ISI FAC DE CAP, PENTRU CA, CONSTITUTIA ACTUALA LE PERMITE….

  TOCMAI DE ACEIA SE IMPUNE, SCHIMBAREA IMEDIATA A CONSTITUTIEI ACTUALE, IN CARE POPORUL SA DECIDA DIRECT, PRIN REFERENDUM ORCE SCHIMBARE SOCIALA …

 • Constantin Cojocaru

  ADUNAREA CONSTITUANTĂ 2018. (1)

  De ce este nevoie de o nouă Constituţie a României?
  În mesajul pe care l-am transmis românilor cu ocazia noului an, 2018, am făcut propunerea de a ne folosi de ocazia pe care ne-o oferă sărbătorirea Centenarului Marii Uniri pentru a ne UNI într-o mare mişcare de eliberare naţională, capabilă ca, până la sfârşitul anului 2018, să convoace o Adunare Constituantă, la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, la care să participe cel puţin 100.000 de români, fiecare fiind împuternicit să voteze de către cel puţin 100 de români cu drept de vot, Adunare Constituantă care să aprobe Constituţia Cetăţenilor, cu textul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.523/2016, cu eventuale modificări aduse până la momentul aprobării, Constituţie prin care ne-am recâştiga suveranitatea naţională şi drepturile de proprietate asupra capitalului naţional, asupra teritoriului naţional, asupra ţării.
  În decembrie 1989, mafia financiară transnaţională ne-a furat statul, pe care l-a recroit, prin Constituţie, a pus la conducerea lui politicieni corupţi şi trădători şi l-a folosit pentru a ne fura capitalul şi teritoriul naţional, avuţia creată prin munca noastră în ultimii 28 de ani, pentru a ne fura ţara.
  Acum, trebuie să facem drumul invers. Să ne luăm înapoi statul, să-l reconstruim, printr-o nouă Constituţie, să punem la conducerea lui patrioţi integri, competenţi şi responsabili, şi să-l folosim pentru recuperarea capitalului şi teritoriului naţional, a avuţiei pe care o creem, să ne recuperăm ţara.
  Mafia nu ne va da înapoi nimic, nici statul, nici ţara. Trebuie să ni le luăm noi, pe cale paşnică, prin forţa numărului nostru, prin cei 10 MILIOANE, care am putea fi prezenţi, direct, sau prin procură, la Adunarea Constituantă.
  Dacă în anul 2018 vom reuşi o astfel de Adunare Constituantă, vom câştiga toate alegerile din anii 2019 şi 2020, europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare.
  Pentru ca cei 10 milioane să se strângă într-o Adunarea Constituantă este nevoie ca ei să creadă într-un PROIECT DE ŢARĂ care să-i facă stăpâni pe statul şi pe ţara lor, să-i scoată din sărăcie şi umilinţă.
  Constituţia Cetăţenilor este PROIECTUL DE ŢARĂ de care au nevoie românii în acest mement al istoriei lor. De aceea am hotărât să public aici un serial de articole, unele din ele extrase din cartea publicată în anul 2016, altele noi, în care voi prezenta şi comenta prevederile acestui proiect constituţional.
  Pornim cu începutul.

  De ce este nevoie de o nouă Constituţie a României?

  Constituţia, sau Legea Fundamentală, a unui stat, a unui popor, cuprinde un ansamblu de norme, care definesc drepturile şi obligaţiile persoanelor care intră în componenţa statului, respectiv a poporului în cauză, pe de o parte, şi instituţiile statului, create, chiar prin Constituţie, pentru a garanta exercitarea drepturilor, ca şi îndeplinirea obligaţiilor asumate de cetăţeni, prin Constituţie, pe de altă parte.
  Cetăţenii îşi exercită, în deplină libertate, drepturile definite în Constituţie. Statul nu poate adopta legi prin care să limiteze exercitarea drepturilor şi libertăţile definite în Constituţie. Cetăţenii nu au alte obligaţii faţă de stat, în afara celor definite în Constituţie. Statul nu poate adopta legi prin care să impună cetăţenilor alte obligaţii decât cele stabilite în Constituţie. Numai poporul poate, prin referendum, să modifice Constituţia, să îngrădească exercitarea drepturilor şi libertăţilor, sau să impună obligaţii suplimentare cetăţenilor.
  Statul nu poate avea alte instituţii, alte componente, în afara celor stabilite în Constituţie. Instituţiile statului nu au alte drepturi şi nu pot exercita alte atribuţii în afara celor stabilite în Constituţie. Numai poporul poate, prin referendum, să creeze noi instituţii ale statului, să desfiinţeze instituţii existente, sau să modifice atribuţiile încredinţate instituţiilor statului.
  Aşa ar trebui să fie. Într-un stat normal, natural, în care valoarea supremă este OMUL.
  În România este altfel.
  Constituţia României, adoptată în anul 1991 şi revizuită în anul 2003, s-a dovedit total necorespunzătoare, atât în ceea ce priveşte definirea drepturilor şi obligaţiilor cetăţenilor, cât şi, mai ales, în ceea ce priveşte construcţia instituţiilor statului, în definirea atribuţiilor instituţiilor acestui stat.
  Constituţia României este una care a lăsat statului puterea de a-şi crea el, statul, instituţii, altele decât cele stabilite prin Constituţie, ca şi puterea de a da legi şi alte acte normative, prin care au fost şi sunt încălcate drepturile şi libertăţile cetăţenilor, prin care cetăţenii sunt supuşi la multe obligaţii neprevăzute în Constituţie.
  Cei care s-au instalat la conducerea statului român prin lovitura de stat din decembrie 1989, prin manipularea voinţei electoratului, cu ajutorul mijloacelor de comunicare în masă, au reuşit să obţină aprobarea de către poporul român a unei Constituţii ale cărei prevederi le-au permis să construiască un stat controlat de ei şi subordonat intereselor lor, pe care l-au folosit pentru a se îmbogăţi, prin jefuirea cetăţenilor ţării. Au uzurpat suveranitatea poporului român, au uzurpat drepturile de proprietate ale poporului român asupra capitalului acumulat de acesta de-a lungul istoriei sale, au distrus o bună parte din acest capital, au distrus 4 milioane de locuri de muncă, au adus ţara în stare de colonie şi poporul român în stare de sclavie. Au săvârşit aceste crime „cu legea în mână,” cu legi adoptate în baza unei Constituţii cu prevederi antidemocratice şi antinaţionale, contrare intereselor poporului român.
  România are nevoie de o nouă Constituţie, una fundamental diferită de cea actuală, una care să redefinească drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să conţină norme care să garanteze exercitarea acestor drepturi şi libertăţi, să redefinească şi obligaţiile cetăţenilor, astfel încât acestea să nu mai poată fi mărite prin legi şi alte acte normative emise de instituţiile statului, să construiască un stat nou, controlat de popor, cu instituţii şi atribuţii precis definite în Constituţie, care să nu mai poată fi subordonat intereselor politicienilor. Este exact ceea ce ne propunem prin proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, lansat de Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC).
  Ştiind bine ce fac, „părinţii” actualei Constituţii a României au inclus în textul acesteia clauze care nu numai că fac imposibilă abolirea ei şi adoptarea, de către popor, a unei noi Constituţii, dar fac foarte dificilă şi modificarea, revizuirea celei existente. Au dreptul de a iniţia revizuirea Preşedintele României, un sfert din numărul parlamentarilor, sau 500.000 de cetăţeni. Numai că iniţiativa celor 500.000 de cetăţeni trebuie aprobată de Parlament, adică de cei care au votat actuala Constituţie, de cei care au adoptat legile prin care poporul român a fost deposedat de capital, de locurile de muncă, de resursele naturale ale ţării şi care urmează să fie deposedat şi de teritoriul naţional, prin cumpărarea acestuia de către mafia imobiliară din ţară şi din afara acesteia. Este greu de presupus că actualul Parlament al României va aproba proiectul nostru de revizuire a Constituţiei.
  Mai rămâne şansa ca actualul Preşedinte al României să iniţieze un referendum pentru a da posibilitate poporului român să-şi adopte Constituţia care să-l scoată din sărăcie şi umilinţă. Are acest drept. Să vedem dacă şi-l va exercita.
  Dacă actualul Preşedinte al României refuză această şansă românilor, tot nu am pierdut războiul. Ne mai rămâne şansa să alegem un Preşedinte al României care să primească mandat din partea poporului pentru a organiza referendumul prin care să fie adoptată noua Constituţie a României şi, după aceea, să o şi pună în practică, adică să înceapă construcţia noilor instituţii ale statului, conform prevederilor proiectului propus de MCC, pe care le voi prezenta în capitolele următoare.
  În cele din urmă, poporul român îşi poate exercita dreptul de a organiza o Adunare Constituantă, în care să adopte Constituţia de care are nevoie, pentru a trăi în libertate şi prosperitate.

  Constantin COJOCARU
  1 februarie 2018

  • Nelu Stiuca

   TOCMAI PENTRU CA, Constituţia actuata a României este una care a lăsat Statului de tip MAFIOT,timp de 28 de ani PUTEREA politica si pe cea publica pentru a-şi crea in mod abuziv, instituţii, autoritati, altele decât cele DEMOCRATICE existente in tarile civilizate ale lumii, cat şi puterea de a elabora in mod neconstitutional legi şi acte normative, prin care au fost şi sunt încălcate in mod flagrant si grosolan drepturile şi libertăţile cetăţenilor, prin care ACESTIA sunt supuşi la multe obligaţii ANTIDEMOCRATICE, PENTRU NORMALIZAREA VIETII PUBLICE IN RO trebuie folosite si aplicate tehnicile, procedeele si experientele statelor lumii care au dovedit reusita ca sa devina civilizate, democratice si progresiste.

   • Nelu Stiuca

    TREBUIE ANIHILATE CAT MAI URGENT CAILE SI MIJLOACELE PRIN CARE IDIOTI, RECHINII, TICALOSII, CURVELE, PERVERSII, TAMPITII, MAFIIOTII, TARADATORII, ETC AJUNG SA DETINA PARGHII ALE PUTERII STATULUI……………

    • Cum altfel decât ca NOI ROMÂNII să intrăm la modul serios, responsabil și hotărât în jocul politic, constituind și dezvoltând ADEVĂRATA ALTERNATIVĂ – DREAPTA ADEVĂRATĂ, pe care s-o contrapunem actualei CLASE POLITICE și s-o facem cunoscută concetățenilor noștri, pentru a avea ce alege, urma și sprijini pentru a ne salva țara și neamul, pentru ca noi românii să putem spune că suntem cu adevărat STĂPÂNI, ÎNCREZĂTORI ȘI SIGURI PE VIITORUL NOSTRU!
     UNIȚI ȘI ÎMPREUNĂ SĂ FACEM ROMÂNIA BUNĂ!

  • NICU DORUS GALATI

   D-le COJOCARU,
   Sincer, va felicit pentru TARIA SI EFORTUL DVS. de a ajuta POPORUL sa se TREZEASCA LA REALITATE.
   Personal sunt 100% de acord cu aceasta idee, eu pot sa aduc 10 oameni cu 10 semnaturi, ori vin eu cu 100 dar cati sunt ca Dvs, ca mine?.
   Cu tot sufletul particip la acest PROIECT, DAR CATI SUNT CA NOI?.
   Este adevarat ca este o mare posibilitate dar cati o inteleg?.
   Va doresc succes si va sprijin.
   Cu respect.

   • Petrache Boboc

    Domnule Nicu Doruș Galați,
    Noi am strâns pentru Partidul Poporului – în primele două activități electorale – câte 25 000 (minime) de semnături pentru a fi acceptați pe listele electorale. La convocările ulterioare ale corpului electoral NE-AM CONVINS că politică au dreptul să facă numai formațiunile deja parlamentare, întrucât strângerea a 200 000 de semnături a însemnat o corvoadă nonsens pentru neparlamentarele obstrucționate și cenzurate de a-și promova ideile.
    De către cine? Simplu: mega structura impostorilor și a trădătorilor, a jefuitorilor și ANTI ROMÂNILOR.
    Presupun – într-o clipă de naivitate – că un anume postac foarte activ aici va prezenta 100 de oameni cu câte 100 de semnături.

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL BUREBISTA, (4)

  VEDETI CA, CEIA CE EU, AM CERUT DOMNULUI PRESEDINTE, PRIN ,,MESAJ IMPERATIV”,~ ASEARA, ,,TINERII FRUMOSI SI LIBERI” DE LA SIBIU, AU CERUT ACELAS LUCRU, STRIGIND IN PIATA,VREM REFERENDUM, VREM REFERENDUM, PENTRU CONDUCEREA TARII…

  CUM TARA, ESTE DECLARATA CONSTITUTIONAL, CA FIIND O TARA DEMOCRATICA, NU AVEM DECIT DOUA FORME DE CONDUCERE A ACESTEI TARI SI ANUME :

  1 ~ CONDUCERE PRIN REPREZENTANTI, ASA CUM ESTE ACUM NUMITA ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA” SI

  ~ CONDUCERE DIRECTA DE CATRE POPOR, NUMITA ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA” (CA-N ELVETIA)……

  STIMA .

 • spiritualitatea daca (religia dacilor – Zalmoxianismul, nu Zamolxianismul) a elaborat un set de 45 de legi/invataturi pentru indrumarea cugetului dacilor. aceste invataturi erau versificate si erau invatate, de catre tinerii daci, recitandu-se.
  noua ni s-a pastrat o versiune in proza, speram destul de apropiata de cele originale.

  LEGILE BELAGINE

  1. Dincolo de curgerea timpului si de cugetarea zeilor, este Focul cel Viu si Vesnic, din care vin toate si prin care fiintează toate cele ce sunt. Totul si nimicul sunt suflarea Sa, golul si plinul sunt mâinile Sale, miscarea si nemiscarea sunt picioarele Sale, nicăieri si peste tot este mijlocul Său, iar chipul Său este lumina. Nimic nu este făptuit fără de lumină si tot ce vine din lumină prinde viată si ia făptură.

  2. Precum fulgerul aduce lumina si din lumină se revarsa tunetul si focul, asa este si gândul omului, el trece în vorba omului si apoi în fapta sa. Deci, ia aminte la asta, căci până la focul ce arde trebuie să fie o lumină si un tunet. Lumina omului este gândul său si aceasta este averea sa cea mai de pret. Lumina prinde putere prin cuvânt, iar vointa omului aprinde focul prin care se făptuiesc toate cele ce sunt în jurul său.

  3. Fii ca muntele cel semet si ridică a ta lumină mai presus de cele ce te înconjoară. Nu uita ca aceiasi pasi îi faci în vârful muntelui ca si în josul său, acelasi aer este sus ca si jos, la fel creste copacul în vârf de munte ca si în josul său, la fel luminează soarele piscul cel semet ca si pamântul cel neted.

  4. Fii cumpătat ca pământul si nu vei duce lipsă de nimic. Creanga prea plină de rod este mai repede frântă de vânt, sământa prea adâncă nu răzbate si prea multă apă îi stinge suflarea.

  5. Ia aminte la copacul cel falnic, cu cât este mai înalt, cu atât rădăcinile sale sunt mai adânci în pământ, căci din pământ îsi trage tăria, nu uita asta. Cu cât te ridici mai mult, cu atât trebuie să cobori mai mult, căci măsura ridicării este aceeasi cu măsura coborârii.

  6. Puterea omului începe cu vorba nerostită, ea este asemeni semintei care încolteste, nici nu se vede când prinde suflare de viată. Lumina semintei este cea care o ridică, pământul este cel ce-i dă hrana, apa îi dă vigoarea, iar răbdarea o îmbracă cu tărie.

  7. Priveste râul si ia aminte la învătătura sa. La început este doar un firicel de apă, dar creste tot mai mare, căci vine de la ce este mai mare, si lucrurile asa trebuiesc împlinite, prin firea lor.
  Asemenea este si gândul cel bun si drept rânduit, el îsi face loc printre pietre si stânci, nu tine seama de nimic, îsi urmează drumul si nimic nu-i stă în cale. Apă cu apă se adună, iar împreună puterea este si mai mare.

  8. Ia seama de taina aceasta si nu o uita, acel firicel de apă stie unde va ajunge, căci una este cu pământul si toate cele ce-i vin în cale nu îl pot opri până la sfârsit. Astfel să iei seama la gândul tău unde trebuie să ajungă si vei vedea că nimic nu stă în calea sa. Să-ti fie gândul limpede până la sfârsit; multe se vor ivi în calea sa, căci firea lucrurilor din jur este miscătoare asemeni apelor. Apă cu apă se întâlneste, pământ cu pământ si munte cu munte.

  9. Ia seama la gândul cel rău, fereste-te de el ca de fulger, lasă-l să se ducă precum a venit, căci te-ndeamnă la lucruri nefiresti. Fereste-te de vorbele desarte si de neadevăr; sunt ca pulberea câmpului ce-ti acoperă ochii, ca plasa păianjenului pentru mintea si sufletul tău. Ele te îndeamnă la trufie, înselăciune, hotie si vărsare de sânge, iar roadele lor sunt rusinea, neputinta, sărăcia, boala, amărăciunea si moartea.

  10. Nu judeca oamenii după greutatea lor, după puterea lor, nici după averea lor, după frumusetea lor sau după râvna lor, căci si unul si altul a lăsat din ceva pentru a creste în altceva. Cel bogat este sărac în liniste, cel tare este slab pentru altul si cel slab are tăria lui ascunsă. Cum firea lucrurilor este miscătoare, asemeni este si omul. Ce dă valoare unei unelte, trebuinta sau frumusetea? Duce un om mai mult decât boul? E mai bogat vreunul ca pământul? Doar cunoasterea si întelepciunea îl ridică pe om peste dobitoace. Si degeaba ai cunoastere dacă ea nu este lămurită (confirmata – nota mea) de vreme.

  11. Fierul înrosit a fost rece si se va răci iarăsi; Vasul a fost pământ si va fi iarăsi pământ; Pământul ce-a fost sterp acum este pământ roditor si se va stârpi iarăsi peste vremi. Râvna omului face schimbătoare toate acestea. Dar râvna îi întoarce bucuria în tristete si linistea în neliniste. Fierul si focul ajută omul, dar îl si vatămă. Si aceeasi râvnă îl îndeamnă a merge pe cărări nestiute si nebătute de ceilalti dinaintea lui. Tot râvna îl îndeamnă la strângere de averi, la mărirea puterii si a se măsura cu altii. Fereste-te de a te măsura cu altul, căci trufia de aici se naste; ea te va coborî mai jos de dobitoace si te va despărti de fratele si de vlăstarul tău.

  12. Neînteleptul este mânat de râvnă, dar înteleptul încalecă râvna. Neînteleptul suferă când râvna îl duce la pierdere si la cădere, dar înteleptul întotdeauna găseste câstigul în pierdere si înăltarea în cădere.

  13. Trufia răceste iubirea inimii si o face în dusmănie si nu există dobitoc mai josnic decât omul care nu mai are iubire în inima sa. Căci iubirea este cea dintâi putere si chipul ei este lumina. Ia seama ca nu cumva gândul tău să se împresoare cu trufia, căci mai jos de dobitoace vei ajunge.

  14. Gândul bun si vorba inteleaptă îti pot potoli necazul, îti pot răcori inima, dar nu te vindecă, pentru că omul suferă după cum trufia a crescut în el, căci suferinta este umbra trufiei.

  15. Nu îti lega sufletul de nimic lumesc, de lucruri, de dobitoace, de argint sau aur, căci ele asa cum vin, asa pleacă. După orice zi vine si noaptea, si după iarnă vine primăvara, căci asa este rânduit si asa este firea lucrurilor. Toate cele ce se văd, se nasc, cresc si apoi se întorc de unde au plecat. Doar firea lucrurilor rămâne pururi, iar aceasta are nenumărate si nesfârsite ramuri, si asemenea izvoarelor mintii si sufletului tău, ele nu se arată la vedere. Căci o suflare si un foc fac să crească toate cele ce cresc ierburi, copaci, dobitoace si oameni– si din aceeasi vatră vin si către aceeasi vatră se întorc, si vatra aceasta este pururea.

  16. Precum copacul cel falnic creste lângă cel mic fără a-i face rău, asa să fiti între voi, cel mare să nu lovească pe cel mic si nici să-i amărască sufletul, căci va avea datorie mare de dat, la fel ca si hotul. Aruncă un lemn pe râu si mai multe vor veni din susul său către tine. Adu-i multumire semenului tău, adu-i lumină pe chip si în suflet, iar toate acestea le vei găsi mai târziu înflorite în inima ta.

  17. Nu lua cu siluire si nici cu vorbe amăgitoare ceea ce nu este al tău, căci cel ce priveste prin ochii tăi este acelasi cu cel ce priveste prin ochii celuilalt. Ia seama la taina aceasta.

  18. Nu grăbi nici o lucrare căci trasul de ramuri loveste înapoi. Fructul copt este usor de luat, cel necopt este greu de luat si gustul e neplăcut. Nu te grăbi deci să aduni ce este înainte de vreme, căci îti va amărî sufletul. Cum creste cadrul, asa creste si stinghia si cum creste roata asa creste si ispita.

  19. Rămâi mereu în răcoarea sufletului tău, dar dacă mânia se aprinde în tine, ia seama ca nu cumva să treacă de vorba ta. Mânia vine din teamă si nu a locuit dintru început în inima ta; Dacă nu creste prin trufie, ea se intoarce de unde a plecat. Trufia închide poarta întelepciunii, iar cel trufas se pune singur lângă dobitoace. Întelepciunea este mai pretuită decât toate cele ce se văd cu ochii, ea este aurul mintii si sufletului tău si este rodul cunoasterii udată de vreme.

  20. Nu-ti amărî sufletul când simti durerea si neputinta, ci mai degrabă caută să te folosesti de ele pentru îndreptare, căci în rod ai si sământa. Nu se poate ca o sământă bună să dea rod rău.Lăcomia întotdeauna duce la pierdere, furtul întotdeauna duce la boală, gândurile sterpe întotdeauna duc spre rătăcire, mânia întotdeauna loveste înapoi, răutatea si neadevărul întotdeauna aduc neputinta, trufia întotdeauna aduce suferintă.

  21. Mergi la izvor când sufletul ti-e aprins, scormoneste în apa limpede si asteaptă până ce devine iarăsi curată. Asa se va duce si aprinderea sufletului tău, precum tulburarea aceea.

  22. Ia bine seama la taina semintei. Asemeni ei este gândul tău, si cum sământa nu se poate fără coajă, asa este si gândul cel rodnic al omului. Coaja gândului rodnic este vointa, iar fără vointă, gândul se usucă si nu foloseste la nimic. Dar puterea este în răbdarea semintei, iar vointa si răbdarea fac mlădita firavă să razbată pământul tare.

  23. În vremea lucrului tău, înveseleste-ti inima la vederea lucrării tale înainte de terminarea ei, căci precum fructul îsi anuntă venirea cu o floare, tot asa fapta omului este văzută de cel cu mintea si simtirea limpede, înainte de a fi terminată.

  24. Ia bine seama la cauza omului sărac, dar si la cauza omului grabnic avut, căci nici una nici alta nu sunt firesti. Omul sărac are multe gânduri desarte si le schimbă de la o zi la alta, vorbeste mult si lenea i-a învelit bratele si picioarele.
  Cel grabnic avut ori e hot si înselător, ori vede mai bine necazul altuia si caută a-l amăgi, de acolo îsi trage grabnica avutie.

  25. Fii blând si răbdător cu cei de lângă tine, căci asa cum te porti tu cu ei, asa se poartă si altii cu tine, căci simtirea lui este la fel cu simtirea ta, din aceeasi suflare este si simtirea lui, iar lumina ce se vede prin ochii lui este din aceeasi lumină cu cea care se vede prin ochii tăi.

  26. Unde este tăria omului acolo îi este si slăbiciunea, ceea ce-l ridică îl si coboară; rămâi în limpezimea mintii si simtirii tale si vei vedea toate acestea. Cel mic este deasupra celui mare, cel usor este deasupra celui greu, cel slab este deasupra celui tare, cel blând este deasupra celui aprig. Limpede să-ti fie mintea si simtirea, si ia seamă de toate acestea.

  27. Tăria muntelui vine din răbdarea sa, din linistea sa, stânca îi este numai învelitoare. Dar tăria lui este încercată de vânt, de apa cea lină. Ia-ti puterea din răbdare si din liniste si foloseste-te de ea prin limpezimea gândului tău, căci nu tulburarea izvorului roade stânca, ci limpezimea sa.

  28. Lucrarea făcută din teamă nu are viată lungă si tăria ei este asemeni unei revărsări de ape care tine putin. Asa este si cu tulburarea oamenilor, ea vine de-afară, dar este chemată de teama lor, însă teama vine prin necunoastere, iar necunoasterea prinde putere prin neadevăr, lene si trufie.

  29. Soarbe cunoasterea de la cei cu barba albă si nerosită de vin si lasă vremea să o îmbrace cu întelepciune. Nu privi la trupul lor slăbit si gârbovit, căci toate acestea sunt plata lor pentru cunoasterea lucrurilor si cresterea întelepciunii.

  30. Multumeste pământului pentru toate cele ce-ti oferă, multumeste cerului pentru ploaia care îti hrăneste pământul, multumeste soarelui pentru căldura si lumina casei tale si a pământului tău, multumeste lunii pentru linistea somnului tău, multumeste stelelor că veghează asupra somnului tău, multumeste muntelui pentru povetele si fierul ce-l iei din el, multumeste pădurii pentru tot ce iei de acolo, multumeste izvorului pentru apa ce-o bei, multumeste copacului pentru lucrările ce-ti arată, multumeste omului bun ce-ti aduce bucurie si zâmbet pe chip.

  31. Precum iarba bună creste cu iarba rea, asa sunt si oamenii, dar tine seama că purtarea lor cea rea este semănată si crescută din teamă si neputinte, iar trufia este învelitoarea lor. Nu certa purtarea lor si nu căuta a-i îndrepta din vorbe si mustrare, căci apăsarea pe rană nu o vindecă. Oare iarba aceea este rea doar pentru că este amară pântecului tău? Asa este si cu omul, de vei vrea să-l îndrepti, adu-i pentru început gândul si simtirea la ce este plăcut atât omului bun, cât si omului rău. Unul vede roata plecând, iar altul vede aceeasi roată venind. Cine vede mai bine?

  32. Doar cel înteleptit poate vedea limpezimea si linistea din mintea si sufletul celui tulburat, căci cel înteleptit a fost odată si el la fel ca si cel tulburat si roadele amare l-au făcut să tină seama de alcătuirea fiintei sale. A fugit de roadele sale amare în vârful muntelui si acolo nu a scăpat de ele, a fugit în mijlocul pădurii si iată că roadele erau cu el, apoi a privit în lăuntrul său si iată că roadele sale amare aveau rădăcini în mintea si simtirea poftelor sale.

  33. Este o floare mai frumoasă ca cealaltă? Este un izvor mai limpede decât altul? Este un fir de iarbă mai presus de un altul? Fiecare are tăria, frumusetea si priceperea lui. Este în firea lucrurilor ca pădurea să aibă felurite soiuri de copaci, de iarbă, de flori si dobitoace. Nu seamănă un deget cu altul de la aceeasi mână, dar este nevoie de toate pentru a bate fierul. Este mărul mai întelept decât prunul sau părul? Este mâna stângă mai bună ca dreapta? Altfel vede ochiul stâng de cel drept? Cele de sus îsi au rostul lor si cele de jos îsi au rostul lor, cele mari îsi au rostul lor si cele mici îsi au rostul lor, cele repezi îsi au rostul lor si cele încete îsi au rostul lor, cele ce au fost si-au avut rostul lor si cele ce vin îsi vor avea rostul lor.

  34. Neputinta vine după răutate si neadevăr, căci ceea ce dai aceea primesti, ceea ce semeni aceea culegi, dar ia seama că lumina sufletului tău si al celui de lângă tine are aceeasi vatră si rămâne fără umbră. Vezi ce tulbură necontenit izvoarele mintii si sufletului aproapelui tău. Adu-i linistea în suflet si limpezimea în minte si bătrânetile tale vor fi ca pomul copt, oasele si tăria ta nu vor slăbi si te vei întoarce de unde ai venit, sătul de căldura urmasilor tăi.

  35. Întotdeauna va fi cineva dedesubtul tău si întotdeauna va fi cineva deasupra ta. La cele ce sunt dedesubtul tău să te uiti cu iubire si nu cu trufie căci acolo îti sunt rădăcinile, iar la cele ce sunt deasupra ta să te uiti cu privirea de prunc si fără teamă.

  36. Cele tari, cele slabe si cele nevăzute sunt cele ce alcătuiesc lumea si toate acestea le găsesti în om si toate alcătuiesc un întreg. Nu este nimic care să fie afară si să nu fie si înăuntru. Ia seama la toate acestea când îti apleci privirea înăuntrul tău si vei găsi toată întelepciunea zeilor ascunsă în nevăzutul fiintei tale. Zeii au luat seama înaintea omului de această întelepciune si asta i-a adus mai aproape de Focul cel Viu si Vesnic.

  37. Ia aminte că bătaia inimii, curgerea sângelui prin vine, vindecarea rănilor, frumusetea ochilor si minunătia alcătuirii trupului sunt făcute prin puterea si suflarea Focului cel Viu si Vesnic care este în fiecare si al cărui chip se arată în lumină. Dar nu uita că trupul este doar o fărâmă din putinul care se vede…

  38. Curătenia trupului si desfătarea sa prin simturi te pune doar putin mai sus de dobitoace, căci nu un sunet plăcut te ridică, nici o duioasă atingere, nici un gust plăcut, nici o mireasmă îmbătătoare si nici o bucurie a ochilor. Căci unde este căldura, apare si frigul, unde este dulcele apare si amarul, unde este plăcutul apare si neplăcutul, unde este mireasma apare si duhoarea, iar unde este râs, si plânsul pândeste.

  39. Iată dar calea de început: cumpătarea în toate cele ce faci, ascultarea de bătrâni si de cei întelepti, hărnicia, multumirea cu ceea ce ai, ferirea de neadevăr si de vorbele desarte, ferirea de ceartă si de mânie, buna purtare între semeni. Dimineata să te trezesti cu ele, ziua să le porti mereu în minte, seara să le ai cu tine în somn si astfel supărarea, lipsa, amărăciunea, neputinta,boala si răutatea altora nu se vor atinge de tine.

  40. Dincolo de acestea se află iubirea, vointa, curajul, răbdarea, modestia si ele ridică omul cu adevărat. Acestea sunt cele ce te apropie de Focul cel Vesnic si, prin ele, calea ta urmează calea zeilor, dar îngroparea lor te aruncă mai jos de dobitoace. Doar prin ele primesti adevărata cunoastere si întelepciune, adevărata putere, adevărata bucurie, adevărata bogătie, rodnica si trainica lucrare.

  41. Dar iată că unde este iubirea poate apărea si ura, unde este vointa poate apărea si delăsarea, unde este curajul poate apărea si frica, unde este răbdarea, poate apărea si graba si unde este modestia poate apărea si trufia. Căci miscătoare sunt si cele ce se văd si cele ce nu se văd din fiinta omului.
  Dar toate acestea sunt ale celui ce simte, iar peste el se află cel ce gândeste si acesta este cel ce vede miscarea în nemiscare, este cel care dincolo de toate aceste virtuti se desfată în cunoasterea si linistea ce întrece orice bucurie, iar atentia, echilibrul si limpezimea sunt uneltele sale.

  42. Cel tulburat vede binele ca bine si răul ca rău, este atras de una si fuge de cealaltă, dar înteleptul vede si frumosul si urâtul, simte si frigul si căldura, si finetea si asprimea, aude si plăcutul si neplăcutul, gustă si dulcele si amarul, simte si mireasma si duhoarea si nu face judecată între ele. El vede deslusit că firea lucrurilor este în toate, căci frumosul din urât se trage si urâtul din frumos, dulcele a fost amar la început si se va face iarăsi amar, plăcutul se naste din neplăcut si neplăcutul din plăcut. Si toate acestea luminează sufletul înteleptului pentru că cele bune si plăcute hrănesc si bucură trupul si simturile sale, iar cele neplăcute neînteleptului hrănesc mintea si înielepciunea sa, căci vede înnoirea lucrurilor si semintele viitoarelor bucurii.

  43. Nu este usoară cărarea zeilor, dar nu uita nici o clipă că omul poate cuprinde în iubirea sa mai mult decât poate cuprinde în ura sa, căldura se ridică mai mult decât poate coborî frigul, cel ce este deasupra vede mai multe decât cel ce este dedesubt, usorul se întinde mai mult decât se întinde greul, lumina răzbate mai mult decât poate răzbate întunericul, puterea care uneste este mai mare decât puterea care desparte.

  44. Lungul si scurtul au acelasi mijloc; cercul mic si cercul mare, globul mic si globul mare pe acelasi punct se sprijină; nevăzutul si văzutul acelasi loc ocupă; toate cele mari stau ascunse în cele mici, iar aici este o mare taină a firii; mare printre întelepti este cel ce o pricepe.

  45. Înteleptul uneste pe cel ce vede cu cel ce gândeste, pe cel ce simte cu cel ce face, dar neînteleptul îi desparte. Deschide-ti bine ochii, căci cel ce face, cel ce simte si cel ce gândeste sunt asemeni norilor care vin si pleacă, dar cel ce vede prin ochii tăi este vesnic si lumina sa este fără umbră.
  El este dincolo de viată si moarte, dincolo de bine si rău, dincolo de frumos si urât, dincolo de curgerea timpului.

  • pentru toti cei ce au oarece cunostinte de filosofie si de istorie a religiilor, urmatoarele observatii:

   -Zalmoxianismul era o religie monoteista – Forta Suprema si Unica a Universului este “Focul cel Viu si Vesnic” (legea 1) din Lumina caruia se nasc toate cele ce au fiinta.

   -Zalmoxianismul se bizuia pe o gandire DIALECTICA in care totul se transforma (“panta rei”, totul curge – Heraclit din Efes, 535-475 inainte de Cristos). De la Heraclit si Platon pana la Hegel si Marx, gandirea dialectica isi are izvorul in gandirea belagina a vechilor daci.

   -Zalmoxianismul pune si bazele unei gandiri a transcendentei (“cel ce vede prin ochii tăi este vesnic si lumina sa este fără umbră.
   El este dincolo de viată si moarte, dincolo de bine si rău, dincolo de frumos si urât, dincolo de curgerea timpului” – legea 45). NB – Adam si Eva, in Gradina Edenului, se aflau deasupra binelui si a raului si ar fi avut Viata Vesnica daca n-ar fi gustat din fructul oprit al pomului CUNOASTERII BINELUI si a RAULUI – PLACERE versus DURERE.
   Si gandirea mistica mozaica este prefigurata de gandirea dacica.

   -cu mult inainte de Cristos, Zalmoxianismul proclama iubirea semenului ca valoare suprema pentru om. “Trufia răceste iubirea inimii si o face în dusmănie si nu există dobitoc mai josnic decât omul care nu mai are iubire în inima sa. Căci iubirea este cea dintâi putere si chipul ei este lumina” – legea 13.

   -temelia intelepciunii este CUNOASTEREA. prin intelepciune omul se apropie de Focul cel Viu si Vesnic.

   Zalmoxianismul pare a fi CARTEA de CAPATAI a Omenirii postglaciare.

   • NICU DORUS GALATI

    BUREBISTA,

    Personal te iert pentru ca tu gandesti la fel ca acum 2000 ani.
    Totul este despre om despre Religie si Biblie. Corect?
    Ce spui ca oameni merg la Manastiri,Biserici si platesc Acatiste (Pomelnice )pentru vii si morti.
    Sa ma fac inteles ,mergi intr-o Manastire, Biserica ,scrii pe o bucata de hartie numele celor pomeniti, pui banii in pomelnic si-i lasi acolo cu gandul ca TRIMISUL DOMNULUI o sa ia POMELNICU si o sa se roage contra banilor primiti pentru cei pomeniti.
    Ceface Preotul ia banii din pomelnice si fara sa le citeasca la arunca la cosul de gunoi.
    Drept-este?.
    Sa traim in prezent si-n realitate.

 • DECEBAL

  APEL IMPERATIV ,

  CATRE.
  DOMNUL PRESEDINTE AL TARII,DOMNUL KLAUS IOHANIS WERNAR,

  AVIND IN VEDERE CA DOMNUL PRESEDINTE AL TARII, DOMNUL, KLAUS IOHANIS WERNAR, CU 6,3 MILIOANE VOTURI IN SPATE, MAI DORESTE INCA UM MANDAT DE PRESEDINTE, AL POPORULUI ROMIN, AR FI BINE CA DOMNIA SA, SA VINA, CU UN ,,REFERENDUM”, IN FATA, POPOR ROMIN,GREU INCERCAT, IN CARE SA-L INTREBE DIRECT ?

  ~ DACA POPORUL ROMIN, MAI ESTE DE ACORD, DE-A SE MAI CONTINUA LA GUVERNARE, CU ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA” ?, ADICA CU, FORMATIUNI POLITICE NUMITE PARTIDE, SAU ACESTA DORESTE, CA, SA-SI CONDUCA, DESTINELE SALE DIRECT, PRIN ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA”, (CA-N ELVETIA) ? ? ? ? ….

  OBSERVAM, DOMNULE PRESEDINTE, CA, ACUM DUPA 28 DE ANI DE GUVERNARE REPREZENTATIV, ADICA GUVERN FORMAT DIN REPREZENTANTI POLITICI, RESPECTIV, MEMBRII DE PARTID PROVENITI DIN FORMATIUNI POLITICE, NUMITE PARTIDE, AM AJUNS CA TARA SA AIBE 1 DIN 2 ROMINI, SARAC ….

  DEASEMENI, DOMNULE PRESEDINTE, TOT CA URMARE ACESTEI GUVERNARI CU REPREZENTANTI, AM AJUNS SA FIM DEPOSEDATI DE PETROL, DE AUR, DE PAMINTURI AGRICOLE FERTILE, DE PADURI, DE INTREPRINDERI,DE ENERGIE ELECTRICA, DE FORTA DE MUNCA, DE APE, ETC. ETC. ETC. …..

  CONSIDER CA, ACEST GEST AL ,,REFERENDUMULUI”,CE SPER CA-L VETI FACE, VA V-A ADUCE UN MARE SUCES,IN FATA POPORULUI ROMIN, PENTRU A CISTIGA ALEGERI SI IN CEL DE-AL DOILEA MANDAT DE PRESEDINTE AL TARII…..

  STIMA

  • doamne fereste! cum sa intrebe asa ceva? stapanii care l-au pus in functie mai au interese in Romania.
   nici n-o sa faca referendum, nici n-o sa se realeaga…

   • sau daca, prin absurd, se realege, nu va mai sta un mandat intreg…

    • Johannis, după cum s-a dovedit căt de gol este ca împărat, ar face un mare gest dacă și-ar da demisia și poate așa poate am putea trece numai la capitolul păcăleli faptul că a ajuns să fie Președintele României, fără a fi câtuși de puțin Președintele Românilor.
     Nu vreau altceva de la concetățenii mei, de la neamul meu, de la poporul meu, decăt să înțeleagă și să voteze ca Președinte un român de-al nostru, singurul în stare să renască și să reconstruiască România pentru români, fie și numai pentru faptul că simte românește și poate trăi în spiritul valor românești, într-o reală concurență cu alte națiuni.
     Acesta trebuie să fie fenomenul social și politic pe care să-l declașăm în mintea, gândurile și faptele tuturor românilor, pentru că, „ca românul nu-i nici unul”, chiar dacă-i punem Președinți, așa cum ne-a dovedit sasul, cu ajutorul unora dintre noi care încă au mai văzut întru-un etnic german o salvare. Numai românului adevărat, get beget îi pasă de țara lui și o poate face și bună.
     Votând numai români adevărați, care nu s-au pus în slujba intereselor străine de neam și țară vom putea face curățenie în toate funcțiile de conducere, de la cel mai mic nivel, la cel mai mare și așa vom putea să ne impunem interesele noastre cetățești și ale României.

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL RUREBISTA , (3)

  INTRADAVAR PROPUNEREA DUMNEAVOASTRA, CU O CONDUCERE AUTORITAR ~ PATRIOTICA, AR REZOLVA PROBLEMELE DIFICITARE, TMEDIAT….

  DAR, PENTRU A SE PUTEA AJUNGE AICI, INSEAMNA DE-A SE VARSA DIN NOU SINGE CA-N DECEMBRIE 1989, CIND S-AU INREGISTRAT 1600 DE MORTI….

  ASA CA, CE-A MAI BUNA SI PASNICA SOLUTIE, ESTE, TOT ACEIA, A ,,REFERENDUMULUI”, IN CARE, DOMNUL PRESEDINTELE AL TARII, TREBUE SA-L INITIEZE SI SA INTREBE POPORUL: ~ DACA MAI VREA CA, DUPA 28 DE ANI, SA MERGEM INAINTE CU ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, SAU SA TRECEM LA ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIV”, (CA-N ELVETIA) TOT PENTRU 28 DE ANI ?…

  STIMA.

  • in 89 TREBUIA sa curga sange. asta era misiunea lunetistilor dintre cei 60 de mii de “turisti”. asta pentru a da o aparenta de revolutie LOVITURII DE STAT. pentru a da LEGITIMitate loviturii de stat.
   si cum faci sa ajungem la “democratie directa”? sunt foarte curios!

   • ai idee cati agitatori sunt necesari pentru a manipula o multime furioasa, dar care nu stie exact incotro sa-si indrepte furia?
    1 la 500.
    cu 20 de persoane raspandite in multime, care stiu exact ce si cand sa strige, o multime de 10 mii de oameni devine un catelus cu 10 mii de capete si 10 mii de guri care musca exact unde indica agitatorii sa muste.

 • Tudor

  Cat timp directorul e muncitor si muncitorul e director nu se va schimba absolut nimic in aceasta tara condusa de putregaiuri.
  Poti sa fii ultimul de pe planeta, daca ai oameni competenti la conducere, poti fi competitiv atat la nivel national si mai ales la nivelul marilor balauri internationali.
  – prim ministru, o closca care nu s-a remarcat cu absolut nimic din punct de vedere managerial
  – ministrul educatiei, un analfabet functional
  – ministrul muncii care vorbeste numai de pensii
  – ministrul agriculturii, un om care PARE competent
  – ministrul de interne, un absolvent de ecologica, :) )))
  – ministrul finantelor, cel mai important minister, care vorbeste mult, prost si fara rost
  – si restul ministerelor despre care nu are rost sa vorbim
  Anul 2017 a fost anul in care au fost luati cei mai multi bani de la investii din 1990, 100 de miliarde si 600 de milioane.
  Unde s-au dus banii?
  – cresteri de salarii in administratia locala, cresteri de salarii ale parlamentarilor, ale neocomunistilor + firimituri pentru pensionari+ pensionari masive in ministerul de interne care vor fi, cu siguranta, votanti psd, cu pensii incredibil de mari
  In afara de acesti bani care au blocat dezvoltarea si un progres fundamentat, neocomunistii au mai si imprumutat bani sa onoreze aceste cresteri.
  Cum e posibil ca un executant in administratie sa castige 8000, 9000 de lei net?
  Sa se duca in privat daca vrea banii astia; sa isi asume riscuri, azi e, maine nu mai e.
  Au PULVERIZAT sectorul privat.
  Cum e bugetul pe 2018 aprobat de talambul de presedinte?
  Ce avem la investitii, SINGURELE care genereaza progres?

  • Tudor

   L-am auzit pe repetentul, beizadeaua de Tariceanu, ca raspunderea nu e a ministrului sau prim ministrului, e a partidului.
   La puscarie se duce cel care semneaza, nu partidul, repetent oligofren ce esti, cu mentalitatesi comportament bolsevic.
   Investiti in educatie, facultatile particulare infiintate de CRIMINALA CU FATA DE BUNICA, Ecaterina Andronescu, care a generat genocid in aceasta tara, care a amestecat valorile, care a permis incompetentilor si impostorilor sa ajunga in varf, sa fie rase de pe fata pamantului.
   Nu te duce mintea, te faci dulgher, tamplar…, nu e o rusine.

   • Tudor

    Vis a vis de ingineri:
    -Iliescu, inginer, Emil Constantinescu, asa zis profesor de geografie dar, in realitate, procuror, judecator, Basescu inginer, Dragnea inginer.
    Toate scursurile astea ne-au terminat.
    Un inginer trebuie sa ramana la nivelul lui de inginer, de tehnic, nu de manager.
    Sa fii inginer e foarte greu dar asta nu inseamna sa fii manager; e diferenta COLOSALA de la inginer la manager.
    Singura institutie pe care o stiu eu, CE SCOATE MANAGERI,este ACADEMIA DE STUDII eCONOMICE BUCURESTI,FACULTATEA DE MANAGEMENT, oameni cu gandire si comportament managerial-economic.

    • Tudor

     Ovidiu Nicolescu, profesor in cadrul Facultatii de Management, ASE Bucuresti si presedinte al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, spunea ca, mai devreme sau mai tarziu, managementul pe baza de cunostinte va face diferenta.
     Din pacate, asa ceva nu e posibil in aceasta tara condusa de PUTREGAIURI.

     • credeam ca esti la reciclare…
      cu aceleasi metode primitive de manipulare iti faci slujba?

     • NICU DORUS GALATI

      Tudor,
      Daca esti Tudor Barbu taci, nu mai comenta, stii de ce.

      • Tudor

       Nu sunt niciun Tudor Barbu.
       Sunt Tudor Creață din Roșiorii de Vede, Teleorman.
       Are Tudor Barbu cunoștințele, competența și buna intenție să spună ceea ce spun eu de ani de zile pe siteul ăsta?
       Merci

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL BUEREBISTA (2),

  REFERITOR LA TIPOGREFIEA INSUSITA DE CATRE DOMNUL LIICEANU?

  EU NU INTELEG CUM IN 1990 SE FACEAU CADOURI SI DE CATRE CINE? ? ? ….

  TOATA LUMEA VORBESTE, DE ACEASTA TIPOGRAFIE, A POPORULUI ROMIN, LUATA PE OCHI FRUMOSI SI NIMENI NU INTREPRINDE NIMIC PENTRU DESPAGUBIREA, LA PRETUL PIETII, A POPORULUI ROMIN, DE CONTRAVALOAREA ACESTUI BUN MATERIAL ?

  CE, TREBUE CA EU, SA MA DUC SA MA JUDEC, CU DOMNUL LIICEANU, CA FACIND PARTE DIN ACEST POPOR, PENTRU RECUPERAREA CONTRAVALORII ACESTEI TIPOGRAFII ?, CIND EU, MI-AM ALES REPREZENTANTI, CA SA-MI APERE INTERESELE ? ?…

  STIMA.

  ~IATA, INCA UN EXEMPLU, DE FELUL CUM ,,REPREZENTANTII”, ALESI DE NOI POPORUL ROMIN, ISI FAC DATORIA ADICA NU-SI FAC DATORIA, TREBUIND CA URGENT, SA TRECEM LA ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA”, ABANDONIND FARA MILA ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”…..

  • liiceanu a fost cadorisit, in 90, de catre guvernul roman la propunerea lui plesu, ministrul culturii. plesu si liiceanu facusera parte din grupul de la Paltinis, grup strans in jurul ganditorului roman – Constantin Noica. se spune, despre acestia doi ca aveau sarcina de a informa securitatea cu tot ce gandea, in particular Noica.
   domnule, democratia, de orice fel, nu rezolva nimic la o tara care a fost saricita iar cei mai activi membri ai societatii au fost imprastiati in cele patru zari.
   numai o conducere autoritar-patriotica ar mai putea salva Romania.

   • si numai cu o tenacitate si cu o perseverenta ca a lui Ceausescu pentru propasirea neamului romanesc.
    orice alta cale va duce la pieirea acestui neam.

  • Astea se petreceau în timp și după ce noi îi votam…

   texte recomandate de dl Nicu Cohen

   Romania – condusa de Partidul Structurilor

   ”În România a vorbi despre ideologii după 1989 este mai degrabă un exerciţiu lingvistic. În România de azi, o ţară a partidului unic, Partidul Structurilor, ideologiile sunt vălul de pe frontispiciul partidelor, dar un văl care, dacă nu este ales în chip aleatoriu, atunci în mod sigur e unul formal, al cărui rost e unul pur decorativ(…)

   În aparenţă în România sunt mai multe partide. În realitate nu există decât un partid, cel al Structurilor, prin Structuri înţelegând matricele sociale alcătuite din foştii securişti şi cadrele apăratului comunist de partid. Aceste matrice, veritabile pârghii de putere în organismul societăţii, au pătruns peste tot, în mass-media, în lumea afacerilor, în reţeaua bancară privată sau de stat, şi fireşte în toate partidele, împrumutând cameleonic chipul ideologiei partidului în care s-au refugiat. Fluxul şi refluxul schimbărilor politice au lăsat netulburat stratul adânc al apei în care se adăpostesc aceşti supravieţuitori cu stabilitate de miriapode şi cu elasticitate de amoebe. Se mişcă în orice direcţie, iau orice formă şi au un arghirotropism înnăscut”.

   Oamenii politici – obligati sa faca parte din structuri

   ”Dumnezeul lor de acum e banul, iar în mintea lor nu poate încăpea gândul că există oameni care să nu poată fi cumpăraţi, şantajaţi sau intimidaţi. Sunt latenţi, dar ies la suprafaţă prin prelungiri pseudopodice, pe care fireşte că le poţi tăia, însă degeaba, se regenerează miraculos ivindu-se din nou, printr-o nouă prelungire pseudopodică al cărei chip e altul, deşi structura din care a răsărit e aceeaşi(…)

   Un om politic, dacă vrea să mişte cât de cât, nu numai că este silit să se supună coerciţiei exercitate de Structuri, dar, mai mult, el este obligat să facă parte din Structuri. Cine nu face parte din Structuri este un pion a cărui eficienţă este nulă. Aceasta este teza mea: nu te poţi păstra la putere dacă nu faci parte din Structuri, tot aşa cum nu te poţi mişca eficient pe tabla de şah dacă nu te foloseşti de câmpurile de forţă ale ei”.

   Afaceristii de succes vin tot din structuri

   ”Cei mai de succes oameni de afaceri provin din Structuri. Luaţi-i pe rând şi veţi vedea că toţi au acelaşi trecut, se trag din aceeaşi pepinieră instituţională. Puieţii lor, fiii, ginerii, nepoţii sunt croiţi pe acelaşi calapod, şi cum cine se aseamănă se adună, toţi se ştiu şi se recunosc între ei”.

   Marioneta de la SIE si marginalul de la SRI

   ”Când Emil Constantinescu declara la sfârşitul mandatului prezidenţial că a fost învins de Structuri, dădea glas unei stări de fapt incontestabile. Şi totuşi avusese la îndemână un interval de patru ani de zile, nu un an şi nouă luni cât mi se acordaseră mie, ţinuse în mână toate pârghiile prin care ar fi putut să schimbe ceva, şi în loc de asta a reuşit doar să zgârie la suprafaţă crusta unei lave ce mocnea slobodă în craterul Structurilor, în aşteptarea alegerilor din 2000. S-a mulţumit să numească la conducerea SRI şi SIE nişte oameni cât de poate de amabili, dar a căror incompetenţă în materie era vizibilă cu ochiul liber. Harnagea a fost precum o marionetă pusă în fruntea SIE spre a da instituţiei o aparenţă nouă şi democratică, în vreme ce sub el ofiţerii de securitate îşi vedeau de treabă fără ştiinţa şefului lor. Costin Georgescu, ceva mai răsărit decât omologul lui de la informaţii externe, n-a reuşit nici el să pătrundă în hăţişul foarte bine organizat al SRI, fiind silit să patroneze de faţadă o instituţie ai cărei ofiţeri şi-au profesat netulburaţi meseria învăţată după nişte norme ieşite din uz”.

   Cum livrau serviciile informatii ”secrete” date de CNN

   ”Cât am fost prim-ministru, aproape toate informaţiile „secrete” externe pe care cele două servicii mi le-au pus la îndemână le ştiam deja de la CNN. Nu-mi amintesc decât de două împrejurări în care să fi simţit că aceste servicii au, cu adevărat, o utilitate din punctul de vedere al prim-ministrului. Înaintea vizitei în Franţa, am fost informat că francezii de la Renault nu au nici cea mai mică intenţie să investească iarăşi în fabrica de automobile Dacia, pe care o considerau definitiv compromisă din punct de vedere tehnic şi financiar(…) A doua împrejurare în care SIE a dovedit că există pentru mine a fost în timpul mineriadei din ianuarie 1999, când am fost înştiinţat că în urma tulburărilor sociale care scăpaseră de sub control în ţară, ambasadorii acreditaţi la Bucureşti se pregăteau să îşi trimită familiile acasă, restrânseseră personalul la minimul necesar şi stăteau cu bagajele făcute aşteptând cursul evenimentelor”.

   Acum aflate și știute toate astea, nu credeți că chiar ar trebui nu numai să ieșim la vot, dar înainte de asta este musai să aducem pe cine trebuie drept candidații noștri și pe aceștia să-i votăm. Și slavă Domnului, chiar că-i avem și culmea sunt cu toți români, dintre cei mai buni!

 • Petrache Boboc

  Am promis redarea listei cu principalii autori ai loviturii de stat decembristă instruiți la Moscova ca AGENȚI ANTI ROMÂNI:
  - Ion Iliescu,
  - Silviu Brucan,
  - Nicolae Militaru,
  - Adrian Năstase,
  - Teodor Meleșcanu,
  - Mircea Coșea,
  - Radu Vasile,
  - Eugen Dijmărescu,
  - Alin Teodorescu,
  - Viorel Hrebenciuc,
  - Șerban Mihăilescu,
  - Ilie Sârbu.
  Aceștea au avut strânse legături PENTRU A DISTRUGE COMPLET ROMÂNIA ȘI POPORUL ROMÂN cu agenții altor instituții străine și cozi de topor:
  Petre Roman, Gabriel Liiceanu, Silviu Nicolaescu, Radu Câmpeanu, Emil Constantinescu, Radu Berceanu, Alexandru Bârlădeanu, Traian Băsescu, gen. Stănculescu, Brateș…
  Agenți anti români și cozi de topor au mai fost instruiți după 22.12.1989: Teodor Stolojan, Răzvan Teodorescu, Dan Diaconescu, Victor Ponta, Alexandru Lăzescu, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc…
  Ar dovedi o mare prostie pentru acela care-mi va deschide acțiune sau alte tentative împotriva mea.
  Și eu am făcut o mare prostie revendicând întreaga suprafață de teren agricol și forestier (total de 6,5 ha) pentru cei 5 moștenitori cu drept deplin primit de la strămoși. Au trecut 23 de ani și am primit recunoașterea cu țârâita, incomplet și fără nici un fel de despăgubire.
  După doi ani de hărțuire judecătorească prin 12 termene, tatăl meu s-a îmbolnăvit grav și a decedat.
  TRĂDĂTORI, CRIMINALI, ESCROCI VICLENI, FALȘI ROMÂNI, cei mai mulți au frumoase nume de împrumut pentru manipularea mulțimilor cu promiscuități.
  Pușcăria este blândă pentru jigodiile de orice fel!

  • Am fi avut o şansă

   de Ioan Talpeș
   Am fi avut o şansă în anul 1992, odată cu adoptarea legii de restituire a proprietăţilor în Ungaria. Asumându-ne modelul acceptat în formule de drept consacrate în materie de proprietate, ne racordam unui program deja consacrat, eliminând sursele invocabile pentru cele mai grave acuze comuniste, acelea în materie de proprietate.

   Nu a fost să fie, ca de atâtea ori într-o istorie „clădită” în anonimatul responsabilităţilor individuale, bazat pe hotărârile unor majorităţi constituite ad-hoc.

   Şi de acea dată, adică în anii ce au urmat lui decembrie 1989, angajaţi pe direcţiile de dezvoltare exprimate prin vocalizele colective stradale, nu dificil de manipulat şi procesat printr-o mână de interpuşi interesaţi şi dirijaţi de centre mai mult sau mai puţin subtile de putere, în totalitate externe, România nu numai că a ratat şansa apărării propriilor interese, ci chiar a contribuit la emascularea valorilor fundamentale într-o perioadă când, pe eşichierul politic internaţional, se juca – în ritm de „păcănele şi bambilici” – chiar condiţia de state şi naţiuni.

   Foştii „proprietari”, reali prin urmaşi sau inventaţi în logica unor coparticipări la profit a puternicilor zilei, nominalizaţi cu delegare de misiuni pe principiul şi în virtutea unor susţineri şi acceptabilităţi internaţionale, au reuşit – promovând aşteptări şi compensaţii demne de rezervele peşterii lui Ali Baba –, să decaveze valori nu numai incomensurabile, ci imposibil de contabilizat din bunurile statului.

   Tot procesul a avut ca argumentare recuperarea şi corectarea crimelor economice şi sociale săvârşite de comunism, ca şi cum stafia lui Marx îşi localizase sediul răspunderilor doar şi numai în România, şi chiar ea – Stafia – convenea, pe criteriile stabilite de încă dinainte de încheierea lucrărilor colectivului desemnat să-i facă procesul; mai bine zis autoprocesul, Kafka rămânând un mic copil; cât despre locul, rolul şi logica Golemului, ce să mai vorbim… Este ca şi cum ne-am condamna la autosufocare în propriul venin, dobândit odată cu însemnele Viţelului de Aur, pe care am convenit să le înapoiem, de cele mai multe ori, unor presupuşi moştenitori, singuri nonparticipanţi la „transformările” şi vicisitudinile istorice, cărora noi, românii, le-am fost, le-am rămas şi le vom fi mereu datori.

   http://ioan-talpes.ro/am-fi-avut-o-sansa/#.Wmb04R-Sy5g.facebook
   Știu că în 1989 am acceptat și făcut schimbarea, pentru cu totul altele, față de ce ni s-a întâplat și nu din întâplare, ci ca o mare fraudă.
   Dacă nu ni se lua ce a fost și încă este al nostru, azi cu siguranță am fi „tigrii Europei”, iar țara ar fi arătat, ceea ce este – Grădina Maicii Domnului.
   Cât despre ceea spun și scriu, unii dintre aceia ce cunosc bine „ce ni s-a întâmplat„, după domnul Talpeș, „deposedarea prin fraudă de ultima șansă„, este cu siguranță destul de puțin, ținând cont de imensitatea fraudei și de ce nu de cunoașterea ei…dar mai ales că pe astfel de oameni, noi toți i-am plătit, sub prestare de jurământ, ca la nevoie să-și dea și viața pentru apărarea intereselor noastre și ale României.
   Nu am cunoscut, până azi nici măcar un om plătit de noi să ne apere, care să spună nici măcar ce a scris domnul Talpeș.
   Am cunoscut, zic eu bine, în schimb, chiar din 1990 un om care, fără a fi plătit din banii noștri, ci numai dintr-o mare, dreaptă și responsabilă conștiință, față de concetățenii săi și neamul său, neamul românesc, de Patria sa – România, ce zi de zi, cu o perseverență ce n-am mai văzut la alt om, pentru a cunoaște ce ni s-a întâmplat, pentru a face tot ce a ținut de domnia sa pentru ca noi să conștientizăm și să responsabilizăm ce ni s-a întâmplat și mai mult de atât a dat naștere unui proiect de lege – LEGEA COJOCARU – ce zace în sertarele parlamentarilor postdecembriști…Ce să vezi, așa cum i-am spus cândva, domnului Cojocaru, nu afost altceva decât „să strice orzul pe gâște…”, de la „gâște„, totuși ne-am fi ales cu ceva, de la politicienii în cauză, cu fel și fel de încercări de a copia fără rușine ceva idei din munca și opera domnului Cojocaru. Oare aceștia nu știu nici măcar că așa cum în pictură „originalul este numai unul…” și LEGEA COJOCARU ESTE NUMAI UNA, mai mult, domnia sa este în viață și încă în putere să pună în viață un astfel de model economic, ca singura soluție să facă din fiecare român un participant într-o economie ce trebuie să ne aibă pe fiecare ca reali creatori de valoare și nu de inși care fug de muncă și sunt ținuți printr-o redistribuție populistă, aducătoare de voturi și menținere în jocul putere-opoziție a acelorași politicieni, cărora le„datorăm„ STAREA-LIMITĂ, pe care o trăim cu toți azi și în care nevom adânci cât aceștia vor mai lăsați să ne reprezinte și să ne conducă. geoană, pd-l, pnl și azi psd, prin „fondul de solidaritate„, au încercat cu niște frânturi de copii, să „dreagă busoiucul”, arătând prin aceasta, ca niște stundenți ce s-au dededat la a copia, fără a citi măcar odată până la capăt, legea în speță, obținând, deliberat, SĂRĂCIREA ROMÂNILOR, ÎN MASĂ. După unii, fără șanse de prosperitate…
   Ce spuneți? Nu numai că „am fi avut o șansă”, tocmai că a fost mai mult decât „o șansă”, a fost mpoștenirea noastră de la moșii și strămoșii noștri, a fost munca noatră, de care am fost deposedați într-un mod cât se poate de josnic, în fapt, la acea vreme era un imens potențial ce ne-ar fi permis să putem fructifica cu succes, într-o proporție destul de mare oportunitățile ce vrând-nevrând ni s-au deschis în față, ca urmare a schimbării regimului politic, economic și social, mai mult, tot vrând-nevrând, accesul la cunoaștere, tehnologie, materii și materiale de tot felul, la și din aproape orice piață a devenit o realitate, pentru care aveam ce oferi, atât ca accesibilitate, cât și ca competitivitate.
   Dar ce să, în loc să participăm ca actori la aceste competiții economice, „cineva„ a avut grijă să ne „taie picioarele„, ca azi tot ei să ne râdă în nas și să ne eticheteze în fel și fel, că poftiți la „starturi„ de orice fel, nu reușim să facem pașii ca și ceilalți competitorii, în picioarele multora dintre ei, consternați, ne uităm cum au în picioare, chiar potențialul nostru, strămutat, în fel și chip în propietatea lor.
   Așa cum aceștia au avut grijă să facă din „șansa„ noastră, doar niște vise, dar realități și averi proprii prin însușirea activelor noastre, în cel mai mai fericit caz o „restaurație„, dar către strănepoți, de ce nu, noi cei care am creeat și produs acele active, prin muncă proprie și aport de capital nu am face tot ce stă în putere pentru a găsi soluțiile care să ne facă dreptate, dintr-un capăt în altul legitime, care le văd azi de mare oportunitate și mai mult, adevărata noastră salvare de neam și țară.
   Ne stau la îndemână: gândirea și scrierea economică a domnului Constantin Cojocaru, care însușit și pus în aplicare, de oameni potriviți, cu siguranță va genera un model economic în timpul și în urma căruia cetățenii români, în întregimea sa, vor simți și vor fi cu adevărat stăpâni, încrezători și siguri pe viitorul lor și ca cetățeni europeni, dar și ca actori într-o economie dejea globalizată. Amin.

  • Pe când și lista cu „scenariile„ și „episoadele„ lor, cu faptele fiecăruia, fiecărora dintre ei, ca părți ale „scenariului și a filmului cel mare„, în desfășurare și ale căror sfârșit, cel puțin la „film„, intrând și noi în luptă, ca „lupta cea mare„, să avem parte de „un sfârșit de film„ fericit, pentru noi. Pentru ei după fapte…

  • Nelu Stiuca

   Au fost si SUNT trei coloane de AGENȚI ANTI ROMÂNI una a KGB-ului mentionata, una a MOSAD-ului si alta a CIA reprezentate de alti RECHINI. Asa zisi teroristi din timpul loviturii de stat fac parte din aceste coloane.

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL BUEREBISTA ,

  INTRADEVAR, E BINE PUSA INTREBAREA DOMNIEI VOASTRE, CU PRIVIRE LA CUM AJUTA ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” LA ELIMINAREA RAPORTULUI DE 50% SARACI, MAI PRECIS DE ELIMINARE A SARACIEI CE A CUPRINS TARA, IN CARE 1 DIN 2 ROMINI ESTE SARAC ?

  ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” MERGE MINA IN MINA CU LEGEA COJOCARU, IN CARE POPORUL, ESTE IMPROPIETARIT CU CAPITAL SI ASTFEL, IMEDIAT DUPA CE SE V-A LEGIFERA, CA ROMINIA TRECE DE LA ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, LA ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA”, PRIMUL REFERENDUM V-A FI, CAM ASA :

  ~ SINTETI DE ACORD SA FITI INPROPIETARITI CU CAPITAL POTRIVIT LEGII COJOCARU ?

  RASPUNS ,,DA”.
  RASPUNS ,,NU”.

  ~ SE FACE NUMARATOAREA VOTURILOR SI IN FUNCTIE DE, REZULTATUL NUMARATORII VOTURILOR, POPULATIA TARII, FIE CA DEVINE CAPITALISTA IN INTEGRITATEA SA, FIE CA RAMINE SARACA PRECUM ESTE ACUM (1 DIN 2 SARAC)…. .

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL NELU STUCA ,

  AVETI PERFECTA DREPTATE, DOMNULE NELU STUCA, IN SINTETICUL SI ISTORICUL MESAJ, SCRIS MAI JOS .

  INTREDEVAR, MAI TOATE PERTIDELE CE S-AU SUCEDAT, LA CONDUCEREA TARII, TIMP DE 28 DE ANI, SUFERA DE BOALA MAFIOTISMULUI.

  INSA-SI DOMNUL FOST PRESEDINTE TRAIAN BASESCU A FACUT DECLARATII, MAI ANUL TRECUT, CA, AM DEVENIT O TARA MAFIOTA, TARA CE DIN 1989 A FOST GUVERNATA DE ANUMITE FORMATIUNI POLITICE NUMITE PARTIDE, PARTIDE, CE IN LOC SA DEA TARII ,,VALORI”. A DAT TARII PUSCARIASI CU DIUMUL, FAPT CE ACUM, TOT EI SE VAITA CA, NU MAI AU LOC IN PUSCARII, CIFRA MARINDU-SE ZI DE ZI…

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, NU TREBUIA CA POPORUL SA LE INCREDINTEZE CONDUCEREA TARII, UNOR ASTFEL DE FORMATIUNI POLITICE, NUMITE PARTIDE, DEOARECE, POPORUL SI-A FACUT ATIT RAU LUI, CA ACESTA A FOST DEPOSEDAT DE CELE MAI INPORTANTE BUNURI MATERIALE, CIT SI ACESTOR FORMATIUNI POLITICE,FORMATIUNI, CE AU FOST DECIMATE, DE D.N.A. DEOARECE, I-A PTINS FURIND DIN AVEREA STATULUI, ADICA A NOASTRA A TUTUROR….

  DACA VREM SA FACEM UN BINE, ATIT TERII, ADICA POPORULUI, CIT SI ACESTOR FORMATIUNI POLITICE, TREBUE SA RENUNTAM NOI POPORUL, LA SERVICIILE ACESTOR FORMATIUNI POLITICE SI SA PRELUAM NOI POPORUL, CONDUCEREA TARII CE NE REVINE DE DREPT CONSTITUTIONAL, INSTAURIND ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” (IN CARE POPORUL CONDUCE ~ CA-N ELVETIA)…

  STIMA.

 • DECEBAL

  GABRIEL LIICEANU .

  ASEARA, LA DIGII 24, INTRU-UN MOD FOARTE SOBRU SI CONVINGATOR, DOMNUL ANALIST GABRIEL LICEANU NE-A VORBIT DE RESPECTAREA TERMENULUI DE ,,DEMOCRATIE” .

  DUPA CE A TRECUT IN REVISTA, EVENIMEBTELE DIN ULTIMUL TIMP DESFASURATE, CU IESIREA TINERILOR FRUMOSI SI LIBERI IN STRADA, AJUNGE LA CONCLUZIA CERTA CA LA NOI IN ROMINIA NU SE RESPECTA ,,DEMOCRATIA”, DE CATRE ALESII NEMULUI ACESTIA, LUNND MASURI ANTI DEMOCRATICE .

  DOMNIA SA, TINE SA PRECIZEZE CA, CEI CE SINT LA CONDUCEREA TARII, TREBUE CA EI, SA SASLUJEASCA POPORUL ROMIN SI NU POPORUL ROMIN, SA-I SLUJEASCA PE EI…

  DOMNUL LIICEANU, MAI SPUNE CA PRESEDINTELE, TREBUIA CA LA CONSULTARILE CU PARTIDELE, TREBIA CA IN DREAPTA SA ,SA AIBE SI O ORGANISATIE CIVILA, DAT FIIND FAPTUL CA ACEASTA ORGANIZATIE, CHIPURILE, AR REPREZENTA POPORUL ?

  IAR CIND DOMNIA SA INCEARCA SA CONCHIDA LECTIA DE DEMOCRATIE, CONCLUZIONEAZA RASPICAT SI FARA ECHIVOC CA DEMOCRATIA ESTE:

  ~PUTERA LEGISLATIVA
  ~PUTEREA EXECUTIVA SI
  ~PUTEREA JUDECATOREASCA.

  SE VEDE CA SI DOMNIA SA, A LIPSIT DE LA LECTIA DE DEMOCRATIE, PE CIND DOMNIA SA STUDIA FILOZOFIA.

  ~ NU DOMNULE LICEANU, DEMOCRATIE INSEAMNA CA, POPORUL CONDUCE, CUVINTUL PROVENIND DIN GRECESTE IN CARE DEMOCRATIE INSEMNA, DEMOS~CRATIS = POPORUL CONDUCE SI NICI DECUM PARTIDELE CONDUC, ASA CUM LA ORA ACTUALA, E LA NOI .

  PARTIDELOR X,Y SAU Z, I SE DAU PUTERI DE CATRE POPOR, INTELEGIND CA ACESTI REPREZENTANTI, IL SLUJESC SI NU IL PRADUESC ?

  CIND, DOMNUL ION ILIESCU IN 1989, A HOTARIT CA PUTEREA POLITICA , SA FIE CEDATA DE CATRE POPOR, UNOR GRUPURI DE INDIVIZI, NUMITE PARTIDE,DOMNIA SA AVEA OBLIGATIA CRUCIALA, SA INTREBE POPORUL ROMIN PRIN REFERENDUM, DACA ESTE DE ACORD CA POPORUL SA FIE REPREZENTAT DE CATRE ACESTI INDIVIZI, GRUPATI IN PARTIDE, SAU ACEST POPOR DORESTE SA SE CONDUCA DIRECT FARA ACESTI INTERMEDIARI NUMITE PARTIDE ? ? ? ? ? …..

  DOMNIA SA, DOMNUL ILIESCU, A TRECUT DIRECT CA TARA SA FIE CONDUSA DE ACESTI INDIVIZI, CE ACUM VEDEM CA IN LOC CA POPORUL ROMIN SA PROGRESEZE, ACESTA A SARACIT, IN ASA HAL INCIT UNUL DIN DOI ROMINI ESTE SARAC ?….

  TOCMAI DE ACEIA, ESTE NECESAR CA, POPORUL ROMIN, SA ABANDONEZE ACEST MOD DE ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA”, (CONDUS PRIN REPREZENTANTI) SI SA SE TRECA LA, ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” CA-N ELVETIA, IN CARE TARA ESTE CONDUSA DIRECT DE CATRE POPORUL ROMIN….

  • bine punctat cu liiceanu, domnule. liiceanu este un parazit, printre primii “improprietariti” din avutul poporului roman. editura politica, cea mai dotata editura din timpul lui Ceauseascu, i-a fost cadorisita in 90. fecior de ilegalisti evrei. regim special.

   nu prea inteleg cum ar ajuta democratia directa un popor, din care jumatate sunt saraci!

 • Nelu Stiuca

  Comisiile de specialitate ale Parlamentului ca de alfel si majoritatea structurilor Guvernamentale NU au in componenta experti din vreun domeniu (ba din contra), dar nici nu consulta oameni de stiinta sau cu experienta (consilierii fiind recrutati pe alte criterii clentelare, neortodoxe decat cele de competenta, integritate si moralitate) din aceasta cauza legislatia romaneasca elaborata in ultimii 28 de ani este deslanata, in unele situatii fiind aberanta si inaplicabila. S – a dovedit in cele mai multe situatii ca legiuitorii semidocti au ca tinta sau obiect de reglementare interese de grup MAFIOT sau individuale nelegitime ori imorale. Romania va pasi pe calea progresului general cind relatia actuala
  POLITICA = MAFIOTISM + IMORALITATE + INCOMPETENTA + GOLANIE + MARLANIE + AVARISM
  va fi inlocuita cu
  POLITICA = MORALITATE + COMPETENTA + DARUIRE PENTRU SEMENI + NOBLETE + VOLUNTARIAT + PREVIZIUNE IN INTERES NATIONAL
  si cind sfera politica ori sistemul politic va contine mai putina demagogie, dusmanie, rautate decat exista in prezent si va avea mult mai multa credibilitate, dar si oameni cu demnitate si de caracter.

 • Constantin Cojocaru

  CHELTUIELI MILITARE. De ce cheltuie lumea pentru înarmare echivalentul a peste 150 mii de kilometri de autstradă, în fiecare an?

  Studiul publicat de SIPRI (Stocholm International Peace Research Institute) arată că, în anul 2016, cheltuielile militare făcute de statele lumii au ajuns la suma de 1.686 miliarde de dolari SUA, respectiv, 1.524 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 2,24% din PIB-ul mondial, care, în 2016, s-a ridicat la puţin peste 68.000 miliarde de euro.
  Cu cele 1.524 miliarde de euro, cheltuite pentu achiziţionarea de arme şi pentru întreţinerea armatelor, s-ar putea construi, într-un singur an, peste 150.000 kilometri de autostrăzi, adică de aproape 4 ori lungimea circumferinţei globului pământesc la ecuator, sau de peste 12 ori lungimea totală a autostrăzilor Germaniei, sau Franţei.
  Dacă, în ultimii 30 de ani, banii cheltuţi pentru înarmare ar fi fost transformaţi în capital productiv – uzine, fabrici, autostrăzi, căi ferate, porturi, aeroportur, spitale, hoteluri etc – astăzi valoarea acestui capital s-ar fi ridicat la suma de peste 50.000 miliarde de euro, care ar fi generat cel puţin o jumătate de miliard de locuri de muncă şi ar fi produs un PIB de peste 3,000 miliarde de euro, adică de 18 ori PIB-ul anual al României actuale.
  Statele cu cele mai mari cheltuieli militare, în anul 2016, au fost, în ordine: SUA, cu 552 miliarde de euro, adică 36% din totalul cheltuielilor militare ale lumii, China, cu 194 miliarde, 13%, Rusia, cu 62 miliarde, 4%, Arabia Saudită, cu 58 de miliarde, 3,8%. India şi Franţa, cu câte 51 miliarde de euro, 3,5%, fiecare.
  Care este motivul, sau care sunt motivele, pentru care statele lumii moderne alocă părţi atât de mari din avuţia creată de popoarele lor pentru cumpărarea de arme şi pentru întreţinerea de armate?
  La această întrebare, toţi guvernanţii statelor lumii, democraţi sau dictatori, comunişti sau capitalişti, regi sau preşedinţi, senatori, deputaţi, premieri, miniştri, etc ne vor răspunde că cele 1.524 miliarde de euro sunt cheltuite pentru APĂRAREA statelor lor de pericolul de a fi atacate şi cotropite de alte state.
  Istoria ne arată, însă, că, cel puţin unii dintre aceşti guvernanţi mint.
  Care dintre ei credeţi că au minţit cel mai mult după al doilea război mondial? De ce?

  Constantin COJOCARU
  22 ianuarie 2017.

  • Petrache Boboc - solidar

   Agenți CIA – antiromâni:
   Klaus Werner Iohannis, Laura Codruța Kovesi, Hans Klemm, Eduard Raul Hellvig, Florian Coldea, Mihai Răzvan Ungureanu, Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, Monica Macovei, Augustin Lazăr, Mihai Fifor, George Maior, Lavinia Stanciu, Dacian Ciolos, Emil Hurezeanu, Traian Băsescu, Dan Tapalagă și Victor Cozmei (de la Hotnews), Digi 24, Pro tv și Realitatea tv, Mălin Boț, Radu Moraru, Revista 22, trustul Antenna Group cu Kiss FM/TV și Magic. Criminali plătiți de stat nu de popor.
   În paritate, voi prezenta autorii loviturii de stat decembriste, criminali plătiți de Kremlin (nu de poporul rus).

   • astia-s numai varful aisbergului. trebuia trecut si GDS. liiceanu (urmas de ilegalisti EVREI), plesu, patapievici… samd.

  • Petrache Boboc

   Toți câștigătorii măcelului mondial spun minciuni. România, chiar dacă a luptat contra invadatorilor din Est și contra invadatorilor din Vest a fost obligată să plătească daune enorme invadatorilor mincinoși.
   Consider că cel mai ticălos mincinos este Kremlinul, cu sprijinul mincinosului de la Casa Albă.

   • da, da si va mai plati fiind declarata un stat producator de holocaust.

  • mai usurel cu constructia de uzine si fabrici ca vine schimbarea climatrerica peste noi cu apocalipsa. pamantul este deja suprasolicitat si intr-o zi s-ar putea supara si va incerca sa se deparaziteze, parazitii find noi. atmosfera este suprasaturata cu bioxid de carbon iar proportia de oxigen din aer scade incet dar constant. padurile dispar in ritm alert si cu ele si absorbtia de bioxid de carbon. intr-o zi ne vom sufoca. scaderile potentialului germinativ al pamanturilor si desertificarile vor scadea productiile agricole si va veni criza alimentara. noi o vom resimti chiar de anul asta. oceanele isi cresc nivelul si vor inunda zonele de coasta mai joase, acoperind zone dens populate acum. usurel cu constructia de fabrici si uzine ca lucrurile pot scapa de sub control. obiectivul nu mai poate fi dezvoltarea economica, cum era in urma cu jumate de secol sau un secol. trebue gasite solutii rationale, dezvoltarea economica fiind, acum, profund irationala.

   • ma refer la tehnologiile care se bizuie pe capturarea oxigenului si indisponibilizarea/incarcerarea lui sub forma de bioxid de carbon.
    deocamdata alte tehnologii nu avem iar biosfera verde, care avea sarcina sa elibereze oxigenul, este din ce in ce mai afectata.

  • Europa Libera a mintit cel mai mult.

  • NICU DORUS GALATI

   Domnule COJOCARU,

   Acesti bani sunt investiti in cateva tari care detin productia de armament si ofera pentru populatia lor locuri de munca, cand ajung la supra stoc ori armamentul este din punct de vedere tehnic si fizic perimat, il vinde la fraeri, ori creaza zone de razboi ,sa-si consume arsenalul.

 • ADEVĂR INTERZIS/ASCUNS

  Scrisoarea Mareşalului Ion Antonescu

  Către,

  Capul politicienilor de-atunci, I.C. Brătianu, e parcă adresată actualilor conducători ai României, deşi ea a fost scrisă cu peste 60 de ani în urmă. În ciuda curgerii timpului, problemele noastre au rămas aceleaşi:
  – Guvern vândut străinilor;
  – Alogeni care conduc ţara din umbră;
  – Mai rău chiar, nimeni rămas care să spună adevărul dintr-o poziţie de putere, precum cea a Mareşalului Antonescu atunci.
  În zilele minciunii univesale, a spune adevărul e un act de dizidenţă. Practic, putem transpune scrisoarea eroului neamului românesc, situaţiei zilelor noastre, doar cu schimbări de nume. Pentru a înţelege prezentul, e necesar să ne cunoaştem trecutul – să-l aflăm!
  RESTITUIRI: Ion Antonescu,
  “Scrisoare de răspuns adresată lui C.I.C. Brătianu” (29 octombrie 1942)
  “Am lăsat fără răspuns scrisorile dumneavoastră anterioare. Am făcut-o din înţelepciune, fiindcă urmăream unirea, şi nu vrajba. Puteam să vă răspund, aducând justiţiei pe toţi vinovaţii de catastrofa morală şi politică a ţării, printre care sunteţi, în primul rând, şi dumneavoastră. Naţia o doreşte şi o aşteaptă de la mine. Nu am făcut-o totuşi, fiindcă nu am voit să aţâţ şi mai mult spiritele şi, mai ales, nu am voit să dau un spectacol care ar fi fost speculat de inamicii noştri. Am lăsat ziua acestor răfuieli mai târziu. Abuzaţi, însă, de răbdarea, de tăcerea şi de înţelepciunea mea şi, rând pe rând, la scurte intervale de timp, îmi trimiteţi, când dumneavoastră, când dl. Maniu, avertismente, sfaturi şi acuzaţiuni. În virtutea cărui drept? Ce reprezentaţi în această ţară , dumneavoastră, toţi foştii oameni politici, în afară de interesele dumneavoastră egoiste şi un trecut politic total compromis şi dureros?! Uitaţi, domnule Brătianu, că eu sunt omul muncii mele şi martirul greşelilor acelora care au primit în 1918 România Mare şi au dus-o, după 22 de ani de conducere, în prăpastia de unde am luat-o eu în 1940, pe când dumneavoastră sunteţi din profitorii şi dărâmătorii unei moşteniri mari. În mai puţin de un sfert de secol, fiecare în parte şi toţi la un loc, aţi prăbuşit lupta, sacrificiile şi suferinţele duse şi îndurate, 20 de secole, de poporul nostru, pentru a face unitatea sa politică. Orice apărare încercaţi şi orice diversiune faceţi dumneavoastră, conducătorii
  politici de ieri, purtaţi pe umeri această răspundere.
  Dumneavoastră, liberalii, mai mult ca alţii, fiindcă şi din opoziţie şi de la guvern, prin acţiunea dumneavoastră de dirijare şi de îndrumare a vieţii noastre politice, economice, morale şi spirituale, exercitată direct şi indirect, de pe băncile ministeriale, din birourile băncilor şi din culisele politice, aţi dus ţara la catastrofa din 1940. Staţi faţă în faţă cu conştiinţa dumneavoastră, depănaţi cu corectitudine, pas cu pas, atât actele dumneavoastră, cât şi pe ale acelora cu care, rând pe rând, v-aţi întovărăşit şi v-aţi acuzat, în faţa naţiei dezolate, scandalizate şi înmărmurite; răsfoiţi toată colecţia ziarelor din ultimii 40 de ani, începând cu Universul şi terminând cu Viitorul şi cu ziarele jidoveşti pe care se sprijinea naţionalistul domn Maniu şi vă reamintiţi: cine sunteţi dumneavoastră şi dumnealui; câte păcate aţi făcut; cum v-aţi calificat singuri şi cum v-a calificat naţia; câte răspunsuri aveţi. Pentru a vă uşura munca, vă reamintesc, domnule Brătianu, că, împreună cu dl. Maniu, v-aţi acuzat public şi zilnic, în presă, în întruniri, în parlament, de: „incapacitate”; „tâlhărie”; „falsificări” şi „furturi de urne”, în Bucureşti, pentru obţinerea puterii; „demisii în alb”; „bătăi şi omoruri”; „călcarea legilor şi Constituţiei”; luări de comisioane” la toate furniturile statului; „traficările de influenţă” practicate de partizanii, deputaţii, miniştrii şi preşedinţii corpurilor dumneavoastră legiutoare; „scandalurile cu contingentările” cu „grâul britanic”; modul cum aţi făcut reforma agrară şi cum „aţi profitat de ea”; risipa avutului public; „concesionările oneroase ale bunurilor statului”; „demagogie”; incorectitudine civică, provocată de faptul că atunci când eraţi în opoziţie dirijaţi ocult statul, în profitul intereselor d-umneavoastră şi ale jidanilor din ale căror consilii de administraţie – mari şi mici – făceaţi parte, iar de pe fotoliile ministeriale încurajaţi şi favorizaţi, acopereaţi şi muşamalizaţi afacerile lor şi ale d-stră, în detrimentul statului. Adăugaţi, la acest bogat şi concludent stat de serviciu al partizanilor şi al adversarilor dumneavoastră de ieri, cu care – ca totdeauna când vă găsiţi în opoziţie – sunteţi azi prieteni: cazurile, pe care naţia le ţine numai în dormitoare, ale domnilor Tătărescu, Bârsan, Boilă, Aristide Blank şi afacerea Skoda; ruinarea poporului, prin dobânzile oneroase care au prăbuşit economiile, avutul şi munca tuturor, de la ţăran la marele proprietar, de la micul până la marele negustor român; ravagiile făcute de conversiune şi de concesionarea bunurilor statului, pe care am început să le răscumpăr eu; împrumuturile externe, oneroase şi umilitoare; introducerea controlului străin la Banca Naţională şi Căile Ferate, comisioanele scandaloase etc. etc. şi veţi avea, domnule Brătianu, imaginea unui trecut tragic, pe care l-am plătit atât de scump şi pe care naţia întreagă o are permanent în faţa ochilor săi.
  Totuşi, domnule Brătianu, cu toţii credeţi că toate acestea au fost uitate şi, cu perfidia politicianistă de altă dată – de totdeauna – atât de bine cunoscută, vă aşezaţi cu cinism pe acest trecut şi – de la cel dintâi dintre dumneavoastră, până la cel din urmă – încercaţi să acuzaţi şi să sabotaţi, pe sub mână, opera de îndreptare şi consolidare la care s-a antrenat toată naţia şi să tăiaţi elanul unui om care nu a avut, nu are şi nu va avea nici moşii, nici vii, nici pivniţi de desfacere, nici bani depuşi, nici industrii, nici consilii de administraţie, nici safeuri, în ţară şi străinătate, nici cupoane de tăiat, nici timp de pierdut la club şi care nu şi-a pricopsit nici cumnaţii, nici nepoţii, nici prietenii, nici partizanii, nici adversarii. Chiar dacă am greşit, greşesc sau voi greşi, nu pot fi acuzat, domnule Brătianu, de nici unul dintre dumneavoastră. Fiţi încredinţaţi, sunteţi înfieraţi şi puşi chiar de generaţia actuală pe banca acuzaţilor. Dacă va fi să fiu şi eu pe această bancă, pentru că fac tot ceea ce un om putea să facă, nu numai pentru a slava un neam de la dezunire şi de la prăbuşire, dar şi pentru a-l întregi şi a-i asigura o viaţă nouă, în onoare şi în muncă, atunci în nici un caz nu veţi fi dumneavoastră acuzatorii şi în nici un caz nu voi fi pus alături de dumneavoastră şi acuzat de aceleaşi greşeli ca dumneavoastră.
  Fac această afirmare nu pentru că mă simt vinovat cu ceva faţă de ţară, dar pentru că ştiu ce au suferit, din antichitate şi până azi, de la Socrate şi Demostene, până la Clemenceanu, atâţia nenumăraţi – mici şi mari – oameni care şi-au servit poporul cu credinţă, cu devotament şi cu folos şi, mai ales, pentru că nu au uitat că în Iaşi, în tragica primăvară din 1918, şi chiar la Bucureşti, după Unire, s-a cerut trimiterea în judecată şi condamnarea fratelui dumneavoastră, atât pentru că făcuse războiul, cât şi pentru dezmăţul creat de nepriceperea dumneavoastră a tuturor, chiar de către aceia care ceruseră intrarea în luptă; care îl acuzaseră în 1914–1915 de lunga şi dezmăţata perioadă de neutralitate; care au aplaudat cu frenezie intrarea în război şi care, ca culme a cinismului lor, erau ei înşişi vinovaţi de modul cum fusese administrată şi ruinată ţara.
  Eu şi mulţi alţii încă nu am uitat ridicolul acestei îndrăzneli pe care istoria l-a înregistrat. Oricum ar fi însă eu nu voi putea fi acuzat de dumneavoastră şi nici pus pe aceiaşi bancă cu dumneavoastră, pentru că nu sunt nici profitorul meritelor predecesorilor mei şi nici şeful unei bande de corbi odioşi, care au ajuns la conducere prin „minciună”, „promisiuni”, „furt de urne” sau prin „sprijin ocult masonic şi iudaic”, ci sunt omul adus de un trecut onest şi de voinţa unanimă a unei naţii care, pentru a se slava, a făcut apel la mine, iar nu la dumneavoastră sau la dl. Maniu, şi nici la domnii care stau în jurul dumneavoastră şi cu care aţi făcut şi faceţi sistem. Niciodată, pentru a fi salvată, naţiunea, armata şi corpurile constituite nu au indicat numele dumneavoastră sau al d-lui Maniu, în ultimii ani ai tragicei guvernări, care s-a sfârşit la 6 septembrie 1940. Dumneavoastră v-aţi strecurat şi v-aţi alăturat acestei mulţimi, cu discreţia impusă de instinctul răspunderii pe care o aveţi şi a dorinţei legitime de a vă salva şi nu aţi făcut nici un gest pentru a vă valorifica drepturile la conducere, când această mulţime spulberă un regim care era de fapt al dumneavoastră şi când aclama un om nou, care eram eu. Când am intrat în război, cu prudenţă caracteristică a politicienilor valoroşi nu v-aţi manifestat nici pentru, nici contra. După ce am reluat Basarabia şi Bucovina , v-aţi grăbit să-mi cereţi, şi dumneavoastră, şi domnul Maniu, să mă opresc la Nistru. V-am arătat consideraţiunile militare, politice, economice şi morale pentru care nu puteam să o fac şi v-am invitat, pentru a treia oară, să luaţi conducerea, răspunderea şi riscurile unei asemenea acţiuni. Bineînţeles, aţi refuzat. După omorurile de la Jilava şi imediat după rebeliune, mi-aţi trimis memorii prin care îmi arătaţi situaţia şi-mi dădeaţi noi sfaturi. V-am oferit să luaţi conducerea şi să faceţi cum credeţi că este mai bine. Şi unul, şi altul v-aţi scuturat. Luându-vă după câţiva ofiţeri, fără prestigiu militar, care au deraiat după linia principiilor sănătoase strategice, morale şi politice, pe care poate că nici nu le-au avut vreodată, mi-aţi cerut să retrag armata din Rusia şi m-aţi îndemnat să mă „aranjez” cu Anglia şi cu America. Ar fi o greşeală şi o felonie, iar greşelile şi feloniile se plătesc scump.
  Suntem la peste 1.500 km de ţară, drumurile sunt cum sunt, iarna bate la uşă, depozitele sunt ale germanilor, căile ferate sunt în mâna lor, aviaţia are forţa de distrugere pe care ar trebui s-o cunoaşteţi. Retragerea forţelor din situaţia lor actuală ar însemna părăsirea frontului. Exact ceea ce au făcut ruşii în Moldova în 1917-1918. Vă întrebaţi ce s-ar întâmpla dacă germanii ar face cu noi astăzi în caz de părăsirea frontului, ceea ce am făcut noi, atunci, cu ruşii? Vă daţi seama ce s-ar alege de armata noastră de disciplina noastră, de soldaţii şi caii noştri, de tunurile noastre, dacă am încerca, în condiţiile arătate mai sus, să părăsim frontul fără asentimentul Comandantului german? Situaţia aceasta, a oamenilor care la cea dintâi greutate se descurajează, ar denota uşurinţă totală nepricepere militară şi prostie. Soluţia ar fi criminală, domnule Brătianu, fiindcă nu s-ar prăbuşi numai armata, s-ar prăbuşi însăşi ţara , deoarece germanii ar ocupa-o imediat şi am ajunge în situaţia Serbiei şi Greciei. Poftiţi, domnule Brătianu, vă ofer din nou conducerea statului şi a guvernului. Retrageţi dumneavoastră armata şi „aranjaţi-vă” cu Anglia . Numai că trebuie să întreb şi armata şi poporul. Sunt gata să le pun această întrebare, deschis şi categoric, dacă şi dumneavoastră sunteţi gata să vă luaţi răspunderea.
  A mă fi „oprit la Nistru” şi a „retrage astăzi forţele din Rusia” înseamnă, pentru un om care mai poate încă judeca, a anihila dintr-odată totul, sacrificiile făcute de la trecerea Prutului, acţiune în contra căreia nu v-aţi pronunţat public; însemnează a ne dezonora pentru vecie ca popor; însemnează a crea ţării, în cazul victoriei germane, condiţii dezastruoase, fără a ne asigura, în cazul victoriei ruse, nici provinciile pentru care luptăm, nici graniţele care vor voi să ni le lase ruşii, nici libertăţile noastre şi nici măcar viaţa familiilor şi a copiilor noştri; în sfârşit, însemnează, din cauza nestabilităţii şi a feloniei pe care mă sfătuiţi să o practic – şi aceasta este cea mai mare crimă – a asigura ţării în viitoarea comunitate europeană o poziţie morală care îi va ridica drepturile idealurilor sale şi ar putea să-i fie chiar fatală. Gestul pe care-l cereţi să-l fac, domnule Brătianu, va face din neamul românesc o victimă a tuturor, fiindcă concomitent cu dezorganizarea, prăbuşirea şi distrugerea armatei, ar începe instaurarea anarhiei în ţară. Comuniştii, legionarii, jandarmii, ungurii, saşii ar începe agitaţiile, lupta, distrugerea ordinei, a liniştei, pentru a profita de ocazie, pentru a da ultima lovitură de picior unui neam care cu adevărat ar merita calificativul de netrebnic. Ungurii ar ocupa imediat restul Ardealului. Iată, domnule Brătianu, la ce ar da naştere gestul pe care mi-l cereţi să-l fac. Ar fi gestul nefericit al unui soldat lipsit de onoare şi al unui om de stat, nu numai inconştient, dar nebun. Conducătorul nefericit al Franţei – şi mai nefericite de azi – a declarat, într-o recentă chemare la realitatea a unui popor, care a căzut şi el victimă josnică a unei guvernări venale, iudeo-democratice şi masonice, că are convingerea că dacă „Germania ar fi înfrântă, Sovietele ar impune mâine legea în Europa şi s-ar termina astfel cu independenţa şi patriotismul naţiunilor”.
  Am avut şi am această convingere. Rămân la această convingere, fiindcă noi, mai curând ca alţii, mai total ca alţii, vom fi zdrobiţi: pentru că suntem punte între slavi şi zăgazul care le stă de secole în calea expansiunii lor, către vestul şi sud-vestul Europei; pentru că avem bogăţiile pe care le avem; şi pentru că vom fi trambulina salturilor lor viitoare. Trăgând învăţăminte din trecut, cunoscând tendinţele slave, plecând de la consideraţiunile făcute mai sus şi îndrumat de instinctul de conservare şi de logica bunului-simţ, nu puteam, domnule Brătianu, ca un conducător responsabil, să mă „opresc la Nistru” şi nici nu pot „să retrag armata din Rusia”. Ar fi o prostie din partea mea. Este cu neputinţă să o facă cineva şi ar fi o greşeală ireparabilă pe care nu eu şi dumneavoastră, ci neamul ar plăti-o scump. Mareşalul Petain, într-una din valoroasele sale cuvântări, a dat speculatorilor situaţiunile grele lecţia care li se cuvenea şi care a fost aplaudată de toţi oamenii cu conştiinţă clară şi nepătată. Răspunzând unor critici ale acţiunii sale, el a spus: „Când Franţa este în nenorocire, nu mai este loc pentru minciuni şi himere”. Nici la noi, domnule Brătianu, nu mai este loc pentru „minciuni şi himere” şi, mai ales, nu mai putem să ne plătim luxul de a face şi prostii.
  V-am răspuns, domnule Brătianu, punct cu punct, nu numai la scrisoarea dumneavoastră de la 24 septembrie, dar şi la cele anterioare. Este răspunsul unui soldat, care nu are nimic de ascuns şi care este conştient de greutăţile şi pericolele ceasului de faţă, precum şi de îndatoririle şi de răspunderile lui. V-am răspuns, cum v-am răspuns, fiindcă nu aţi înţeles nici ţinuta şi nici înţelegerea cu care am voit să trec atât peste greşelile trecutului, cât şi peste marii vinovaţi de ele. Ca oamenii cei mai lipsiţi de păcat, marile şi numeroasele greşeli politice care s-au comis sub dumneavoastră, continuând a considera comunitatea românească ca pe o turmă de sclavi, pe care – împreună cu celelalte organizaţii politice, cu firmă naţionalistă, însă în acord cu oculta iudeo-masonică, cu care numai pe faţă eraţi în luptă – aţi exploatat-o, aţi minţit-o, aţi demoralizat-o, aţi exasperat-o şi, în cele din urmă, din neputinţă, aţi dus-o, mână în mână cu trinitatea Tătărescu – Urdăreanu – Lupeasca, la catastrofa din 1940 şi la rebeliunea din 1941, îndrăzniţi astăzi, când s-a pus regulă în ţară şi viaţa nimănui nu mai este în pericol, să ridicaţi capul, de după saltarele consiliilor de administraţie, ale industriilor şi ale multiplelor afaceri, pentru a mă acuza. Ei bine, domnule Brătianu, când cineva a fost şeful unui partid care, de la mare la mic, de la primăria din sat până la cabinetul miniştrilor, are răspunderea destrăbălării administrative, dezmăţul moral, a iudeo-masonizării ţării, a venalităţii, a compromiterii viitorului neamului şi a catastrofei graniţelor, nu mai are calitatea să vorbească şi în numele comunităţii româneşti, să dea sfaturi de conducere altora şi mai ales să-i acuze că lucrurile nu merg cum trebuie.”
  (Arhiva Istorică Centrală; fond Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Cabinet I.
  Cu respect pentru conducătorii patrioți ai neamului,
  Petrache Boboc, 0744435445

  • ADEVĂR INTERZIS/ASCUNS

   Poate-i intră la cap și anonimului Decebal cum se pun pe hârtie gândurile unui român normal. LIMBA ROMÂNĂ!!!
   Oare este manipulat, oare este manipulator, oare este manipulator manipulat?

 • A.Z.

  Am scris cum trădătorii ascund și transformă Adevărul în minciună.
  Comunic, pentru oricine dorește, că în nr. 6 al ziarului CERTITUDINEA este redat cine l-a trădat pe principele Cuza, apoi devenind conducător executiv al României – prim ministru. Monstruoasa coaliție a trădat prin ordin germanic, iar Brătianu dorea în 1868 să trădeze noul stăpân (Carol I) întronând Republica și – în 1916 – a realizat o altă trădare: asupra NEUTRALITĂȚII României împinsă în primul măcel mondial.

  • Petrache Boboc - solidar

   Agenți CIA – antiromâni:
   Klaus Werner Iohannis, Laura Codruța Kovesi, Hans Klemm, Eduard Raul Hellvig, Florian Coldea, Mihai Răzvan Ungureanu, Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, Monica Macovei, Augustin Lazăr, Mihai Fifor, George Maior, Lavinia Stanciu, Dacian Ciolos, Emil Hurezeanu, Traian Băsescu, Dan Tapalagă și Victor Cozmei (de la Hotnews), Digi 24, Pro tv și Realitatea tv, Mălin Boț, Radu Moraru, Revista 22, trustul Antenna Group cu Kiss FM/TV și Magic.

 • DECEBAL

  INCA UN EXEMPLU ?….

  INCA UN EXEPLU, NE PREZUNTA DE DATA ACEASTA, DOMNUL NELU STUCA, CU PRIVIRE LA FAPTUL CA SI P.N.L. LUPTA PENTRU INTERESELE LOR SI NICI DECUM PENTRU INTERESELE NOASTRE, AL POPORULUI ROMIN…. .

  LEGEA PROMULGATA, PE 15.01.a.c. PRIN CARE, SE SCUTESTE DE IMPOZITE SI ALTE DARI, CATRE STAT, A FOARTE MULTE FIRME, CONFIRMA INCA ODATA CA, ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, SE TRANSFORMA CU TIMPUL, IN DEMOCRATIE DE GASCA, UITINDU-SE INTERESELE GENERALE ALE POPORULUI ROMIN CA ACESTA I-AU TRIMES SA, NE REPREZINTE IN PARLAMENT…..

  IESITULPE 20.01,a.c. a CELOR 500.000 DE MANFESTANTI, IN STRADA, CONSTITUE DEASEMENI UN ARGUMENT IN PLUS, FOARTE SERIOS CA, LA NOI IN ROMINIA DEMOCRATIA REPREZENTATIVA, NU ESTE BENEFICA, POPORULUI ROMIN ….

  SINGURA DEMOCRATIE, CE AR PUTEA INDEPARTA TOATE ACESTE NEAJUNSUR,I ESTE ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” CA-N ELVETIA, IN CARE POPORUL, CONDUCE DIRECT SI APROBA, SAU DESAPROBA LEGILE, PRIN REFERENDUMURI….

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL NICU DORUS GALATI ,

  AM IMPRESIA CA DOMNIA VOASTRA, DOMNULE NICU, ATI UITAT CA DOMNUL PRESEDINTE, CLAUS IOHANIS WEWNAR ARE IN SPATE 6,3 MILIOANE DE VOTURI ALE POPORULUI ROMIN, IN TIMP CE CELELATE FORMATIUNI POLITICE, CUM AR FI P,S,D,-ul IN JUR DE VRE-O 3 MILIOANE SI CEVA …….

  CUM SARCINA PRESEDINTELUI ESTE ACEIA DE-A REPREZENTA POPORUL SI NU FORMATIUNI POLITICE ACESTA, AVEA OBLIGATIA DE-A SE CONSULTA CU POPORUL SI NU CU FORMATIUNI POLITICE, DEOARECE EL POPORUL L-A TRIMES CA PRESEDINTE AL TARII LA COTROCENI ? ….

  DAR CA, SA SE POATA CONSULTA CU POPORUL, TREBUIA REFERENDUM.

  ORI, CA SA FACI ,,REFERENDUM”, TREBUEA CA, ROMINIA, SA AIBA INSCRIS IN CONSTITUTIE ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA” SI NU ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA” CU FORMATIUNI POLITICE, NUMITE PARTIDE, SI CARE PARTIDE, DE MULTE ORI INCALCA, ,,DEMOCRATIA” ADICA, ,,DEMOS~CRATIS”, CE TREDUS IN ROMINESTE DIN GRECESTE, INSEMNA CA ,,POPORUL CONDUCE”……

 • DECEBAL

  INPRESIUNE,

  FATA DE, EVENIMENTELE DESFASURATE, IN ULTIMELE ZILE, AM IMPRESIA CA SINTEM MULT PREA MICI, PENTRU UN RAZBOI ATIT DE MARE ?…..

  CRED CA, NUMAI BUMUL DUMNEZEU, NE V-A MAI SCAPA DE ACEST BLESTEM, CE-A CAZUT PE NOI SI COPILASII NOSTRII…..

 • DECEBAL

  PRESEDENTIA, A APROBAT NOUL PRIMINISTRU ,

  ERI, DOMNUL PRESEDINTE, CLAUS IOHANIS WERNAR, A APROBA PROPUNEREA FACUTA DE P.S.D.~A.L.D.E. DE INSTITUIREA A UNUI NOU PRIMINISTRU.

  EL A FOST APROBAT IN PERSOANA UNEI DOAMNE EURO~PARLAMENTARE….

  DUPA CUM, BINE SE VEDE, FOARTE, FOARTE, REPEDE, SE POT SCHIMBA PRIMINISTRII, IN ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, IN CARE ROMINIA SE GASESTE, CA FORMA CONSTITUTIONALA DE GUVERNAMINT…

  APROAPE CA, PRESEDINTELE TARII, NU ESTE DECIT O FORMALITATE, EL APROBIND IMEDIAT, TOT CE I SE PREZINTA, DE CATRE ALESII NEAMULUI, DE-SI ACESTA, PRESEDINTELE, ARE CELE MAI MULTE VOTURI, DATE DE CATRE, POPORUL ROMIN, PENTRU AL REPREZENTA, IN SITUATII DIFICILE SAU DE RESTRISTE?…

  FAPTUL CA, PRESEDINTELE TARII, NU INFORMEAZA POPORUL, CARE L-A ALES, PRIVIND, ADEVARATELE MOTIVE,CE AU STAT SI STAU, ATIT LA BAZA DESTITUIRILOR DE PRIMINISTRII, CIT SI LA BAZA INSTITUIRILOR DE NOI PRIMINISTRII, INSEMBA CA, DOMNIA SA, DOMNUL PRESEDINTE, ESTE SUPARAT, PE POPORUL ROMIN, POPOR, CE PRIN DECLARATIA CONSTITUTIONALA, ESTE UN POPOR DEMOCRATIC,CE POTRIVIT DEFINITIEI GRECESTI (DEMOS~CRATIS) INSEAMNA CA IN ROMINIA, POPORUL CONDUCE TARA PRIN REPREZENTANTUL SAU PRESEDINTELE SI MAI PUTIN REPREZENTANTII NEMULUI CARE AU MAI PUTINE VOTURI DECIT
  PRESEDINTELE? ? ? ? ? ….

  • NICU DORUS GALATI

   DECEBAL,DECEBAL,

   Te vad aici pe site de mult timp.

   Gresesti foarte mult referitor la Iohannis, a facut cea mai inteligenta miscare si-ti spun de ce:
   Parlamentul inca de pe timpul lui Iliescu care ,stiind cum a avenit la putere, a cedat aproape toata puterea in folosul Parlamentului si el a ramas cam pe dinafara.
   Basescu,fost securist a stiut sa afle si sa-si apropie mafia de partea lui.Ce a spus Basescu la interviul lui Sebastian Ghita? ca este un stat mafiot.

   Iohannis a vazut ca nu se poate bizui pe P.N.L. care este condus de un om cu probleme din punct de vedere penal, a vazut MAREA GAFA A P.S.D.-ului de a nomimaliza un om fara pic de experenta in a conduce un GUVERN , care foarte curand da cu bata-n balta si atunci o sa ceara un PRIM -MINISTRU CUM IL VREA EL PENTRU A-I PREGATI CASTIGAREA ALEGERILOR PENTRU AL II-LEA MANDAT.
   Te rog sa te uiti la comentariul meu din iulie 2016 si o sa vezi ca eu am scris ca Iohannis v-a fi PRESEDINTELE ROMANIEI, atunci nimeni nu-i dadea nici o sansa.

   Acum va spun ca Iohannis o sa castige si cel de al II-lea MANDAT LA PRESEDENTIA ROMANIEI.
   De ce ? PENTRU CA-L VREA OCCIDENTUL.

   • Nelu Stiuca

    NU MERITA LASAT SA-SI TERMINE NICI PRIMUL MANDAT.
    Pe data de 15 ianuarie 2018, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de patru parlamentari liberali, prin care se anulează impozitele și contribuțiile sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit pe persoană fizică. LEGEA prin care se anulează impozitele și contribuțiile sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit pe persoană fizică ESTE NECONSTITUTIONALA FACE DISCRIMINARE INTRE PERSOANELE FIZICE SI CELE JURIDICE SI NU SE APLICA RETROACTIV. CEI PATRU POLITRUCI initiatori; Raluca Trucan, Bogdan Huţucă, Răcuci Claudiu-Vasile şi Ştefan Ion vor primi de la persoanele vizate spagi de milioane de euro. Asemenea HAIDUCII se petrec si intalnesc doar in tarile din lumea a treia. Legea șterge dintr-un condei datoriile de miliarde de euro ale şmecherilor, baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri în imobiliare.

   • iohannis nu va face 2 mandate. fie va fi alungat inainte sau dupa alegeri, fie nu va castiga alegerile.

 • DECEBAL

  DOMNUL PRIMINISTRU TUDOSE :

  ERI, DOMNUL PRIMINISTRU TUDOSE, A PREZENTAT DOMNULUI PRESEDINTE, CLAUS IOHANIS WERNAR, DEMISIA DE-A MAI FI PRIMINISTRU .

  NICI DOMNUL PRIMINISTRU TUDOSE SI NICI DOMNUL PRESEDDINTE CLAUS IOHANIS WERNAR, NU AU PREZENTAT POPORULUI CARE CONDUCE, MOTIVELE PENTRU CARE DOMNUL PRIMINISTRU TUDOSE DEMISIONEAZA?

  INTREBARE :

  CUVA, DOMNUL PRIMINISTRU TUDOSE, ESTE INPINS SA DEMISIONEZE, DATORITA RECENTEI DECLARATII, FACUTE CU STEAGUL SECUESC?… IN CARE DOMNUL HUNOR, PRESDINTELE U.D.M.R, A FOST SI ESTE, FOARTE SUPARAT, MAI ALES CA DOMNUL PRIMINISTRU TUDOS,E A LAST SA SE INTELEAGA CA, LA BAZA STEGULUI V-A FLUTURA SI CEI CE INCEARCA SA FLUTURE ACEST STEAG….

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL NELU STUCA ,

  SCRISELE DUMNAVOASTRA, DE MAI JOS, PLEDEAZA PENTRU O ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA” CA-N ELVETIA….

  DECE SA PLATIM, NOI PROSTIMEA, INPOZITE, DIN CE IN CE MAI MARI, PENTRU ACESTI ALESI AI NEAMULUI, CE DE CURIND SI-AU TRIPLAT IDEMNIZATIILE, SI CARE VIN LA LUCRU,DUPA CUM VOR…. CIND NOI PROSTIMEA, PUTEM CA, SA FACEM ECONOMIE DE BANI, PLATIND NUMAI SERVICIILE STRICT NECESARE….

  ~ ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA”, CA-N ELVETIA, NE SCUTESTE DE PLATA ACESTOR IMPOZITE OBLIGATORII INUTILE, CE TREBUE SA LE PLATIM REGULAT ANUAL ….

  ~ SPUN ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA” IMPUSA, DEOARECE, DOMNUL, ION ILIESCU, TREBUIA CA IMEDIAT, DUPA REVOLUTIE, SA SUPUNA LA VOT PRIN REFERENDUM, DACA POPORUL VREA, ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA”, SAU VREA DEMOCRATIE PARTICIPATIVA ?….

  STIMA .

  STIMA .

 • DECEBAL

  4 ani = UN CICLU COMPLET DE GUVERNARE ,

  DACA TRANSFORMAM CEI 4 ANI IN LUNI CALENDARISTICE, INSAMNA CA 4ani x 12luni = 48 de luni DE GUVERNARE.

  DACA IMPARTIM CELE 48 DE LUNI LA 6 LUNI CIT TINE CICLU DE GUVERNARE A UNUI PRIMINISTRU, DIN P.S.D AVEM 48:6=8

  DECI PENTRU 4 ANI DE GUVERNARE, AVEM NEVOE DE 8 PRIMINISTRII….

  DACA SCADEM DIN CEI 8 CEI 2 PRIMINISTRII CE SI-AU INCHEIAT MANDATUL DE GUVERNARE, REZULTA CA, MAI AVEM NEVOE DE 8-2=6 MINISTRII .

  REZULTA CA, PINA LA INCHEEREA CICLUI DE 4 ANI, DE GUVERNARE, MAI TREBUE CA P.S.D.-ul SA-SI MAI PREGATEASCA INCA 6 PRIMINISTRI….

  SI CU TOATE ACESTEA, TOTUL ESTE LEGAL, DAT FIIND FAPTUL CA, POPORUL LE-A INCREDINTAT PUTEREA, PRIN VOT, IN CADRUL ,,DEMOCRATIEI REPREZENTATIVA”….

  DACA AVEAM ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA”, NU SE MAI INTIMPLAU ASEMENEA LUCRURI RIDICOLE….

 • Nelu Stiuca

  Pentru determinarea nr. de parlamentari,NECESARI unei bune oranduiri, care in prezent, in mod ciudat, ii dublu fata de nr. aprobat prin referendumul din 2009 si dimensionarea corecta a serviciilor Parlamentului trebuie sa se aiba in vedere atat criteriile de eficienta operationala cat si de cheltuire economicoasa a fondurilor publice precum si algoritmii sau normele standard utilizate de parlamentele tarilor europene, tinand cont de raportarea la nr. de locuitori, dar si de PIB-ul pe cap de locuitor care sa fie asemanator cu cel din Romania.
  In Romania, in ciuda cerintelor obiective impuse de progresul national si bine cunoscute din mosi stramosi, sunt infiintate si supradimensionate multe organizatii (unele parazitare) sau institutii administrative ale statului pe care P.I.B. nu le mai poate sustine cu resurse, fiind necesare impruputuri externe, de la FMI, B..E.I., etc pentru a realiza consumuri inutile, ceea ce duce la indatorarea nejustificata a generatiilor viitoare. Imprumuturile externe sunt recomandate a fi folosite doar pentru investitii productive, altfel repartizate pentru consumul neproductiv duce la saracire nationala……

  • Nelu Stiuca

   Deoarece s-a dovedit ca in Romania TRANZITIA, HAIDUCIA si HOTIA sunt fara de SFARSIT si ca DEPOLITIZAREA functiei publice este un obiectiv fundamental vital, pentru a face loc performantei politicilor publice si reformei in administratia statului in vederea gestionarii riguroase a banului public si utilizarii cat mai eficiente a resurselor bugetare, umane, etc este necesar ca, la nivel REPUBLICAN, sa se infiinteze un colectiv de lucru format din experti, denumit “BIROUL NATIONAL pentru STUDIU BUGETAR” asemanator cu cel ce activeaza, de cand a inceput criza in Marea Britanie, care sa optimizeze IN MOD EXIGENT EXISTENTA STRUCTURILOR STATULUI, organigramele, statele se functii, precum si repartizarea judicioasa a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) , progresisti din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata pe baza de VOLUNTARIAT) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. Managementul public neperformant, “exercitat pe bijbite” sau “in interes personal ori de grup” trebuie inlocuit cu cel eficient si progresist. Este vremea când trebuie să ieşim urgent pe cale pasnica din această rutină politica, securistica, santajista, mocirloasa si paguboasa pentru destinul Romaniei. Consideram ca a venit timpul să punem capăt atat monopolurilor politice care functioneaza ca niste grupari infractionale de crima oragnizata de 28 de ani în stil bolosevic mimand democratia cat si “dictaturii pluraliste” care stimuleaza instalarea anarhiei in RO .

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL TEOFIL SIHASTRU ,

  DOMNULE TEOFIL,

  DOMNIA VOASTRA, INCERCATI SA SPUNETI MULT ADEVAR, DAR DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS ARE FOARTE MULTE VOTURI IN SPATE, DATE DE ROMINI. ASA CA, ESTE SINGURUL CAPABIL, SA DIZOLVE PARLAMENTUL, DAT FIIND IGNORAREA DE CATRE PARLAMENTARII MAJORITARI A CELOR 300 DE ALESI AI NEMULUI, ASA CUM POPORUL A STABILIT PRIN REFERENDUM?

  AM IMPRESIA CA, SINTETI REVOLTAT CA ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, FACE CE VREA EA DE 28 DE ANI SI NU POATE NIMENI SA O TRAGA LA RASPUNDERE, CHIAR DACA A DEVALIZAT TARA ?

  ISA-SI DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS, OBSERVA CA TREBUE MODIFICATA CONSTITUTIA TARII, DE CIND DEMOCRATIA REPREZENTATIVA SCHIMBA LEGI .

  NUMAI ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA”, CA-N ELVETIA POATE INDEPARTA TOATE ACESTE NEAJUNSURI….

  TOCMAI DE ACEIA, AR TREBUII CA DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS, DUPA CE DIZOLVA PARLAMENTUL, SA FACA REFERENDUM, INTREBIND POPORUL DACA, MAI DORESSTE DEMOCRATIE REPREZENTATIVA”, SAU DORESTE ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA CA-N ELVETIA”?….

  STIMA .

 • DECEBAL

  P.S.D.- ul :

  ASTAZI, ALESII NEMULUI P.S.D., SE INTILNESC IN COMITET EXECUTIV, PENTRU O NOUA REORGANIZARE GUVERNAMENTALA….

  • Tudor

   Decebale, Diurpaneusule, poti sa imi faci o analiza riguroasa a guvernului PSD pe anul 2017?
   Am auzit ca, in anul 2017, s-au luat cei mai multi bani de la investitii din ultimii 30 de ani, din 1990 pana acum.
   Mai exact, 100 de miliarde si 600 de milioane lei.
   Ne poti spune cum e bugetul pe 2018 aprobat de gunoiul de presedinte?
   Rg secialistii sa se pronunte

   • Tudor

    https://www.youtube.com/watch?v=BEDEf-Vcm40

   • Tudor

    Serbia

    • Tudor

     Constantin Cel Mare, Justinian

     • Tudor

      Romani, care mai sunteti: Justinian, a fost un mare imparat roman, plecat din actuala Serbie, leaganul de formare a poporului roman.
      Constantin Cel Mare a plecat de la Nis, leaganul de formare al poporului roman.

  • Nelu Stiuca

   HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECIA SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE lor au fost conduse de catre GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.

 • DECEBAL

  INFORMATIUNE :

  CITITI PE SITUL DOAMNEI, MARIANA BERECHET, CINE DORESTE SA NE IA GAZELE DE SIST, INTOCMAI CA SI AURUL ?….

 • DECEBAL

  PEPENTRU DOMNUL ILIE CONTA :

  MA ALATUR, ISTORICELOR DUMNEAVOASTRA DOUA MESAJE, DIN DATA DE 11.01.a.c. SI ACUM, INTELEG EU CA, ,,TINERII FRUMOSI SI LIBERI”, ADICA ,,NOUA GENERATIE”, CE PE 20 01 a.c. IES IN STRADA, SA MANIFESTE PASNIC, PE MOTIV CA ACESTORA, SE PARE CA, NU LE MAI CONVINE, SA DEVINA EXPLOATATI, DE CATRE OLIGARHI, PE PROPIETATILE PRIVATE, ALE ACESTORA …STIMA.

  • Nu domnule, nici vorba!
   Tinerii de care vorbesti mata simt ca ceva nu este in regula, dar daca-i pui sa spuna ce, dau in balbaiala. Ei sunt produsul unei scoli manipulatoare care a satanizat perioada comunista si a glorificat capitalismul.
   In starea asta de confuzie vor fi foarte usor de manipulat si vor fi teleghidati sa ceara lucruri contrare intereselor tarii si contrare intereselor majoritatii lor.
   E posibil sa se reediteze un 89 in scopul instrainarii a ce a mai ramas din ce s-a construit in comunism. Este vorba de sistemul energetic al Romaniei, energia hidro si atomoelectrica.
   Werner vrea “guvernul lui” ca sa poata instraina catre Angela (Merkel) acest sistem.
   Werner spera sa obtina “guvernul lui” si sa atraga intr-o noua majoritate diferitele parti din parlament, inclusiv o parte din PSD.
   Industria Germana are nevoie de energia ca de aer, mai ales ca nemtii, prin lege, au interdictia de a construi centrale atomoelectrice.
   Dar de data asta, lucrurile nu vor mai fi asa de usoare ca in 89. Se vor complica.

   • Werner e obligat de cei care l-au pus, sa faca ce le-a promis.
    O palarie prea larga pentru el.
    El este un gainar de nivel “trafic de copii” si dobandirea de proprietati “prin falsuri”.
    Acum cred ca are, deseori, insomnii si atacuri de panica.

    • NICU DORUS GALATI

     Teo,

     Poti sa-i aduci lui Iohannis ori ce invinuire in afara de trafic de copii.
     De alta invinuire nu ma bag dar de trafic de copii, GRESESTI amarnic,dece spun asta ? pentru ca, cunosc cazul.
     DACA tot te dai SIHASTRU sau poate esti, EU cred ca si din aceasta cauza ,pentru ca IOHANNIS a ajutat niste copii osanditi la viata mizerabila sa SCAPE din orfelinatul Romaniei din anii 1989 si poate ca nici astazi nus-a schimbat prea mult,IOHANNIS A AJUNS PRESEDINTELE ROMANIEI

     A ajutat niste copii ,ca astazi sa traiasca o viata decenta in CANADA si asta iti spun doi canadieni, eu si fratele meu.
     Cu stima.

     • tu stii un caz, daca-l stii si p-ala si n-ai inghitit musamalizarea pusa la cale de “servicii”. dar sa presupunem ca il stii.
      cu un “set de copii exportati” nu se puteau face 5 case (am scazut casa primita de nunta si cea pierduta in instata, pentru falsuri).
      chiar atunci cand casele erau mai ieftine, trebuia sa “exporti” minimum 4-5 copii ca sa-ti iei o casa.
      4×5=20. 20 de copii trebuia “sa exporti” minimum pentru 5 case.
      unde au ajuns 15-16 copii si care-i soarta lor numai Dumnezeu stie!

      • NICU DORUS GALATI

       Burebista,

       Am spus mai sus in alt comentariu, ca tu traiesti in anii 100 dupa Hristos.
       Cum poti evalua averea unu-i om numai la vanzare de copii.
       EU aveam in 1991 peste un MILION DE LEI ,un apartament era mai mult ori mai putin 100.000 lei , puteam astazi sa am nu 10 dar 8 apartamente?.
       Pentru ca nu am stiut in ce sa investesc si am cumparat doua autoturisme A.R.O., care astazi zac in fundul curtii, care in 1991 am platit 850.000 lei.
       Investitia proasta nu se opreste aici.
       Altii precum Iohannis si nu numai au investit in imobiliare si BRAVO LOR.
       Sa mai dau un exemplu, un prieten care vindea blugi mergand cu sacosa din sat in sat in 1990 si apoi a facut o casa de shimb valutar, apoi a ajuns sa cumpere singurul Hotel din Tecuci.
       Deci nu gandi ca acum 1900 de ani.

       • NICU DORUS GALATI

        P.S.
        Cum am facut acesti bani?
        In 1988 mi-am cumparat un ARO m-a ajutat un frate din afara si l-am cumparat cu jumate valuta si jumate lei.
        O cursa de la Giurgiu la Bucuresti cu pepeni era 3000 lei , faceam 6000 lei pe zi.
        Nu puteam face fata la cate solicitari aveam.
        Oamenii aveau hectare de pepeni, se daduse o lege si nu mai puteau inchiria tiruri ori camioane, benzina si motorina se dadea la ratie 40 litri pe luna si oamenii cu ce sa care marfa?.
        Imi ieseau in fata si-mi dadeau arvuna fara sa ma cunosca ori sa facem chitanta 500 lei ca sa fie el urmatorul.
        Eram multumiti ambii eu aveam clientul asigurat pentru urmatoarea cursa el era sigur ca-si duce marfa la piata.
        Asa am facut bani.
        Statul Prost nu vroia sa legalizeze cursele sa platim impozit asa ca faceam ilegal.

 • DECEBAL

  300 sau 500 (2) :

  EU, NU INTELEG DECE, CEL MAI REPREZENTATIV, OM DIN TARA, AL POPORULUI ROMIN, CE ARE, CELE MAI MULTE VOTURI, ACORDATE DE CATRE, POPORUL ROMIN SI CARE NU ESTE NIMENI ALTUL, DECIT PRESDINTELE ROMINIEI, PRESEDINTE CE POARTA NUMELE DE, KLAUS IOHANIS WERNER, NU DA UN DECRET PREZIDENTIL, IN CARE, SA DIZOLVE IMEDIAT PARLAMENTUL, PENTRU FAPTUL CA, ACEST PARLAMENT, IGNORA REFERENDUMUL, IN CARE POPORUL ROMIN A STABILIT, CA PARLAMENTUL TARII, SA FIE FORMAT DIN 300 DE ALESI AI NEMULUI SI NICI DECUM, DIN 500 ? ? ? ? ? ……

 • DECEBAL

  300 SAU 500 :

  IATA UN EXEMPLU CONCRET DE ,,DEMOCRATIE CARICATURALA” ASA PRECUM O CALIFICA DOMNUL ILIE CONTA.

  SA NE ADUCEM AMINTE, PE TIMPUL DOMNULUI PRESEDINTE, TRAIA BASESCU, CIND DOMNIA SA, CU CELE MAI MULTE VOTURI INCASATE DE LA POPORUL ROMIN, PROPUNE RFERENDUM PENTRU CA ALESII NEAMULUI SA FIE IN NUMAR DE MAXIMUM, 300 DE ALESI.

  SE FACE REFERENDUM SI POPORUL DEMOCRATIC CARE ,,CONDUCE” VOTEAZA IN UNANIMITATE, CA INTRADEVAR 300 DE ALESI AI NEAMULUI, SINT SUFICIENTI, PENTRU NEVOILE LEGISLATIVE ALE TARII…

  FOSTII ALESI AI NEAMULUI, NU TINE CONT DE ACEST REFERENDUM DEMOCRATIC, SI LA ULTIMELE ALEGERI, ACESTIA ALEG, PESTE 500 DE SENATORI SI DEPUTATI .

  CUM SE TRADUCE ACEST GEST AL ,,DEMOCRATIEI REPREZENTATIVE ?

  PAI, DUPA FELUL CUM ACESTI ALESI AI NEAMULUI, A RECEPTIONAT MESAJUL DE LA ,, POPORUL CONDUCE”, REZULTA CA, ACESTI REPREZENTANTI AI POPORULUI, II DOARE, DIRECT IN FUND, DE CEIA CE MAI SPUNE POPORUL DEMOS~CRATIS INTRE ALEGERI…

  FAPTUL CA, II DOARE IN FUND, DE ACESTE REFERENDUMURI, SE IMPUNE URGENT SI CU NECESITATE CA, POPORUL CARE CONDUCE, SA LE RETRAGA DELEGATIA DE-A II MAI REPREZENTA, ADICA SA SE ANULEZE IMEDIAT ,, DEMOCRATIA REPREZENTATIVA” SI SA SE TREACA IMEDIAT LA ,,DEMOCRATIA PARTICIPATIVA” (CU REFERENDURI CA-N ELVETIA)….

  • NICU DORUS GALATI

   Decebal,
   Basescu dupa asta a mai condus tara un mandat , ce a facut?

 • Ilie Conta

  Cei care sustin necesitatea prevalentei, in viitor, a proprietatii private, sunt dusmanii urmasilor lor. Proprietatea a fost, intodeauna, samanta de discordie intre oameni.
  Asa cum evolueaza, acum, situatia proprietatii private, maine intreaga planeta va fi proprietatea catorva…
  Copiilor si nepotilor celor care sunt adeptii proprietatii private, li se va putea cere, foarte curand, sa nu mai incalce proprietatea privata… si daca nu vor parasi, de buna voie, aceasta lume, vor fi ajutati s-o faca…

  • Ilie Conta

   Vi se pare improbabil?

   Tot asa de improbabila vi se parea, acum 28 de ani, realitatea celor 4 milioane bejenari…

   Daca atunci cineva v-ar fi spus ca 4 milioane de romani vor fi NEVOITI sa-si caute painea pe aiurea, l-ati fi scuipat in ochi…

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Conta,
   1. Aşa cum aţi observat din experienţa pe care o aveţi pe acest site, respect dreptul la opinie, chiar dacă unele opinii exprimate intră în contradicţie cu cele ale proprietarului site-ului, cu condiţia folosiri unui limbaj civilizat.
   2. Nimic din ce este făcut de om nu este perfect. Această regulă se aplică şi modului în care oamenii au creat şi pus în practică dreptul de proprietate,în general, şi cel asupra capitalului, în special, privată şi publică, ca şi raportul dintre cele două.
   3. Experienţa istorică arată că interzicerea dreptului individului de a deţine capital în proprietate privată şi exercitarea acestui drept de oligarhia partidului unic, în numele proprietăţii comune, “a întrtegului popor”,duce nu numai la inhibarea spiritului de îniţiativă economică, la blocarea inovaţiei şi progresului tahnic, dar şi la dictatură, la pierderea sau restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, la transformarea majorităţii cetăţenilor în sclavi salariaţi şi a statelor naţional-comuniste în lagăre concentraţionare.
   4. Aceiaşi experienţă istorică ne arată că şi concentrarea capitalului în proprietatea privată a unui număr din ce în ce mai mic de persoane, oligarhi, duce la aceleaşi rezultate, adică la inhibarea spiritului de îniţiativă economică, la blocarea inovaţiei şi progresului tahnic, la pierderea sau restrângerea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, la transformarea majorităţii cetăţenilor în sclavi salariaţi, dar nu ai statului naţional-comunist, ci ai mafiei oligarhice transnaţionale.
   5. În 1990, am creat conceptul de economie democratică, la şlefuirea căruia am tot lucrat în ultimii 28 de ani, menit să înlocuiască atât economia comunistă, bazată pe “prevalenţa” proprietăţii comune asupra capitalului, cât şi economia oligarhică, bazată pe “prevalenţa” marii proprietăţi private asupra capitalului.
   Prin definiţie, economia democratică este una în care cea mai mare parte a capitalului intră şi rămâne in proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor.
   Altfel spus, economia democratică este o economie în care este prevalentă mica proprietate privată asupra capitalului.
   Economia democratică nu exclude nici proprietatea comună, publică, nici marea proprietate privată. Le limitează şi le ţine sub control pe amândouă, asigurând perpetuarea prevalenţei micii proprietăţi, a celor mulţi.
   5. Varianta Cojocaru, elaborată în anul 1990, prevede mecanismul juridic şi financiar prin care economia comunistă poate fi transformată în economie democratică, iar Legea Cojocaru, elaborată în anul 2010, prevede mecanismul juridic şi financiar prin care economia oligarhică poate fi transformată în aceiaşi economie democratică.
   Economia secolului XXI va fi una democratică.

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL ILIE CONTA ,

  MA BUCUR NESPUS DE MULT CA, PE ACEST SAIT AM SI EU UN DISTINS ADEPT, CU MULTA DOXA CE INTRADEVAR, LE SPUNE SI II IVATA PE CEI CU GINDUL LA INAVUTIRE PRIN FURT, AL POPORULUI ROMIN, CA DEMOCRATIA, ESTE DE DOUA FELURI :

  ~ O DEMOCRATIE REPREZENTATIVA SI
  ~ O DEMOCRATIE PARTICIPATIVA .

  ~ FORMA DE DEMOCRATIE REPREZENTATIVA O AVEM NOI POPORUL ROMIN DE 28 DE ANI, APLICATA CRUNT SI FARA MILA, PRIN LEGEA 15/90 AUTOR SILVIU BRUCAN, IN URMA CAREIA, AM FOST DEPOSEDATI DE 6.000 DE INTREPRINDERI, DE PETROL,DE AUR, DE PADURI SECULARE, DE 5 MILIOANE MUNCITORI SI TEHNICIENI,DE 7 MILIOANE HECTARE TEREN ARABIL…. ETC,ETC, ETC….

  ~ FORMA DE ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA”, O GASIM LA ELVETIENI SI MAI NOU LA ISLANDEZI, UNDE SE APLICA SI LEGEA COJOCARU….

 • DECEBAL

  DEMOCRATIE :

  DEMOS~CRATIS = DEMOCRATIE = POPORUL CONDUCE

  TARA NOASTRA, PRIN EFECTUL CONSTITUTIEI IN VIGOARE, ESTE O TARA ,,DEMOCRATICA” ADICA O TARA IN CARE ,,POPORUL CONDUCE” .

  NU SE SPUNE IN CONSTITUTIE CA, TARA NOASTRA FACE DEROGARE DE LA DEFINITIA DEMOCRATIEI (DEMOS~CRATIS) IN CARE, POPORUL CONDUCE PRIN REPREZENTANTI, CEIA CE INSEAMNA CA AVEM DEAFACE CU O ,,DICTATURA” SI NICI DECUM CU O DEMOCRATIE AUTENTICA A POPORULUI IN CARE ACESTA CONDUCE.

  SINGURA MASURA LEGALA IN CARE POPORUL ROMIN SI~A SPUS INTRADEVAR CUVINTUL DEMOCRATIC DE CONDUCATOR, A FOST REFERENDUM DE MODIFICAREA CONSTITUTIEI…

 • Ilie Conta

  MARTURII ISTORICE DESPRE GETO-DACI

  Veti intalni si referiri la PROPRIETATEA COMUNA la daci.

  ***Sumerologul rus A. Kifisim:
  „Strămoşii rumânilor au exercitat o influenţă puternică asupra întregii lumi antice, respectiv a vechii Elade, a vechiului Egipt, a Sumerului şi chiar a Chinei”

  *** Pitagora (580 î.H – 495 î.H), face zece referiri la valorile superioare ale Geţilor.
  În „Legea 1143” el spune: „Călătoreşte la geţi nu ca să le dai legi, ci ca să tragi învăţăminte de la ei. La geţi toate pamânturile sunt fără margini, toate pamânturile sunt comune.
  Dintre toate popoarele geţii sunt cei mai înţelepţi”.

  ***Homer:
  „Dintre toate popoarele geţii sunt cei mai înţelepţi.”

  ***Platon (427 – 347 î.H.), elev a lui Socrate şi profesor al lui Aristotel, surprinde în dialogul „CARMIDES” o discuţie între Socrate şi Carmides, în care profesorul îi spune lui Carmides ce l-a învăţat un medic trac când a fost la oaste:
  „Zamolxe, regele nostru, care este un zeu, ne spune că după cum nu trebuie a încerca să îngrijim ochii fără să ţinem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit, neţinându-se seama de corp. Tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul, şi iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli.
  Pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă căci, toate lucrurile bune şi rele pentru corp şi pentru om în întregul său, vin de la suflet şi de acolo curg ca dintr-un izvor, ca de la cap la ochi.
  Trebuie deci, mai ales şi în primul rând, să tămăduim izvorul răului pentru ca să se poată bucura de sănătate capul şi tot restul trupului. Prietene, sufletul se vindecă prin descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflete ÎNŢELEPCIUNEA”.
  Uimitoare aceasta viziune asupra medicinei lui Zamolxe acum mai bine de 2400 de ani!

  ***Dionisie Periegetul (138 d.H.):
  „În ceea ce urmează voi scrie despre cea mai mare ţară, care se întinde din Asia Mică până în Iberia şi din nordul Africii până în SCANDIA, ţara imensă a dacilor.”

  *** Marco Merlini, arheolog italian (n. 1953), spunea referitor la plăcuţele de la Tărtăria:
  „Oasele ca şi plăcuţele sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Este rândul nostru să gândim că scrierea a început în Europa cu 2000 de ani înaintea scrierii sumeriene. În România avem o comoară imensă, dar ea nu aparţine numai României, ci întregii Europe.”

  *** Friedrich Hayer 1899 – filozof austriac:
  „Rumunii sunt poporul din Europa care s-a născut creştin” (ambasadorul Vaticanului la Bucureşti spunea în aula Academiei acelaşi lucru, şi asta acum câţiva ani).

  *** Alfred Hofmann 1820 – în ”Istoria Pământului”:
  „Într-adevăr nicăieri nu vei putea găsi o putere de înţelegere mai rapidă, o minte mai deschisă, un spirit mai ager, însoţit de mlădierile purtării, aşa cum o afli la cel din urmă rumun. Acest popor ridicat prin instrucţie ar fi apt să se găsească în fruntea culturii spirituale a Umanităţii. Şi ca o completare, limba sa este atât de bogată şi armonioasă, că s-ar potrivi celui mai cult popor de pe Pamânt. Rumania nu este buricul Pământului, ci Axa Universului.
  România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă.

  *** Marija Gimbutas – Profesor la Universitatea California din L.A.- Civilizaţie şi Cultură:
  „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între 6500-3500 î.H., axată pe o societate matriarhală, teocrată, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europenizate, patriarhale, de luptători din epoca bronzului şi epoca fierului. A devenit de asemenea evident că această străveche civilizaţie europeană precede cu câteva milenii pe cea sumeriană. A fost o perioadă de reală armonie în deplin acord cu energiile creatoare ale naturii.”

  *** Louis de la Valle Pousin:
  „Locuitorii de la nordul Dunării de Jos pot fi consideraţi strămoşii Omenirii.”
  Locurile primare ale dacilor trebuie căutate pe teritoriul României”

  *** Gordon W. Childe:
  „Locurile primare ale dacilor trebuie căutate pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare şi extensiune a indo-europenilor trebuie să fie plasată la nordul şi la sudul Dunării de Jos.”

  *** Eugene Pittard: „Strămoşii etnici ai Rumunilor urcă neîndoielnic până în primele vârste ale Umanităţii, civilizaţia neolitică reprezintă doar un capitol recent din istoria ţării”.

  *** Daniel Ruzzo – arheolog sud-american:
  „Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de astăzi.
  Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul rumun”

  *** William Schiller – arheolog american:
  „Civilizaţia s-a născut acolo unde trăieşte astăzi poporul rumun, răspândindu-se apoi spre răsărit şi apus”.

  *** John Mandis:
  „Cele mai vechi descoperiri ale unor semne de scriere au fost făcute la Turdaş şi Tărtăria”.

  *** Olof Ekstrom:
  „Limba rumună este o limbă-cheie care a influenţat în mare parte limbile Europei”.

  *** Universitatea din Cambridge:
  – În mileniul V î.H. spaţiul carpatic getic era singurul locuit în Europa;
  – Spaţiul carpatic, getic, valah a reprezentat în antichitate OFFICINA GENTIUM, a alimentat cu populaţie şi civilizaţie India, Persia, Grecia, Italia, Germania, Franța şi aşa-zisul spaţiu slav;

  – VEDELE (RIG VEDA) cele mai vechi monumente liter-stiintifice ale umanităţii au fost create în centrul Europei. Fostul Prim-Ministru al Indiei, Jawaharlal Nehru a scris că: „Vedele sunt opera arienilor care au invadat bogatul pământ al Indiei”.
  Limba rumunilor n-a putut fi extirpată deşi sunt asezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari.

  *** Bonfini:
  „Limba rumunilor n-a putut fi extirpată deşi sunt asezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât nu s-ar lupta pentru o viaţă cât pentru o limbă”.

  *** Ludwig Schlozer (Russische Annalen-sec XVIII):
  „Aceşti volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wolsche, ci VLAHI (RUMUNI), urmaşi ai marii şi străvechii seminţii de popoare a tracilor, dacilor şi geţilor, care şi acum îşi au limba lor proprie şi cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania şi Ungaria în număr de milioane.”

  *** Michelet, Paris 1859, către trimisul lui Cuza:
  „Nu invidiaţi vechile popoare, ci priviţi pe al vostru. Cu cât veţi săpa mai adânc, cu atât veţi vedea ţâşnind viaţa”.

  *** Andre Armad:
  „Într-adevăr acesta este unul din cele mai vechi popoare din Europa… fie că este vorba de traci, de geţi sau de daci. Locuitorii au rămas aceiaşi din epoca neolitică – era pietrei şlefuite – până în zilele noastre, susţinând astfel printr-un exemplu, poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam”.

  *** D’Hauterive (Memoriu asupra vechii şi actualei stări a Moldovei, 1902):
  „Limba latinească în adevăr se trage din acest grai (primordial), iar celelalte limbi, mai ales rumuna sunt acest grai. LATINEASCA este departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc astăzi (aşa zisele limbi latine), aş zice că ea latina, este cea mai nouă dintre toate”.

  *** Huszti Andras:
  „Urmaşii geto-dacilor trăiesc şi astăzi şi locuiesc acolo unde au locuit părinţii lor, vorbesc în limba în care glăsuiau mai demult părinţii lor”.

  *** Bocignolli (1524):
  „Rumunii despre care am spus că sunt daci.
  Geţii vorbeau aceeaşi limbă ca dacii şi aveau aceleaşi obiceiuri”

  *** L.A. Gebhardi: „Geţii vorbeau aceeaşi limbă ca dacii şi aveau aceleaşi obiceiuri. Grecii dădeau atât geţilor din Bulgaria, cât şi dacilor din Moldova, Valahia, Transilvania şi Ungaria acelaşi nume şi credeau că şi geţii şi dacii provin de la traci”.

  *** Martin Hochmeister (Siebenburgische Provinziaal Blatter, 1808):
  „În cele mai vechi timpuri cunoscute, în Transilvania şi în ţările învecinate locuiau dacii, care mai erau numiţi şi geţi şi de la ei a primit actuala Transilvanie împreună cu Moldova, Muntenia şi regiunile învecinate din Ungaria numele de Dacia”.

  *** Abdolonyme Ubicini (Les origines de l’histoire roumaine, Paris, 1866):
  „Dacii sunt primii strămoşi ai rumunilor de azi. Din punct de vedere etnografic dacii par să se confunde cu geţii, aceeaşi origine, aceeaşi limbă. Asupra acestui punct de vedere toate mărturiile din vechime concordă”.

  *** Universitatea din Cambridge (1922, The Cambridge History of India):
  „Faza primară a Culturii Vedice s-a desfăşurat în Carpaţi, cel mai probabil, iniţial în Haar-Deal”.

  ***Jakob Grimm (Istoria limbii germane, 1785-1863):
  „Denumirile dacice de plante, păstrate la Dioscoride (medic grec din perioada împăraţilor Claudius şi Nero) pot fi găsite şi în fondul limbii germane”.
  Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii spaniolilor
  *** Cronicile spaniolilor 25 (pag.179):
  „Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii spaniolilor”.

  *** Carol Lundius (Cronica ducilor de Normandia):
  „Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii popoarelor nordice”.

  *** Leibnitz (Collectanea Etymologica):
  „Daco-Geţii sunt consideraţi fondatorii teutonilor prin saxoni şi frizieni, ai olandezilor (daci) şi ai anglilor”.

  *** Miceal Ledwith (Consilier al Papei Ioan Paul al II-lea):
  „Chiar dacă se ştie că latinaesca e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba rumună este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba rumună sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers!
  Cu alte cuvinte, nu limba rumună este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă rumună. Aşadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale”.
  In Carpaţi am găsit monumente unice dovedind că în aceste locuri a existat o civilizaţie măreaţă.

  *** Daniel Ruzo (1968):
  „Am cercetat munţi din cinci continente, dar în Carpaţi am găsit monumente unice dovedind că în aceste locuri a existat o civilizaţie măreaţă, constituind centrul celei mai vechi civilizaţii cunoscute astăzi”.

  *** Carlo Troya (1784-1858, istoric italian):
  „Nici un popor din cele pe care grecii le numeau barbare nu au o istorie mai veche şi mai certă ca a geţilor sau goţilor. Scopul lucrării mele, Istorie Getică sau Gotică se împarte în două părţi şi una din ele arată că geţii lui Zamolxe şi ai lui Decebal au fost strămoşii goţilor lui Teodoric din neamul Amalilor.”

  *** Harald Haarman (specialist în istoria culturii):
  „Cea mai veche scriere din lume este cea de la Tărtăria (cu mult înainte de scrierea sumeriană;), iar civilizaţia danubiană este prima mare civilizaţie din istorie.”
  Sus în Maramureş există un loc marcat drept centrul bătrânului continent

  37. Paul Mac Kendrick: „Burebista şi Decebal au creat în Dacia o cultură pe care numai cei cu vederi înguste ar putea-o califica drept barbară”. „Rumunii sunt membri ai unuia din cele mai remarcabile state creatoare ale antichităţii.” „Sus în Maramureş există un loc marcat drept centrul bătrânului continent” (Europa de la Atlantic la Urali).

  *** William Ryan şi Walter Pitman (geologi, 1995):
  „Locul descris de Vechiul Testament ca fiind inundat de potop este cel al Mării Negre”.

  *** Robert Ballard (explorator, 1999), confirmă cele spuse de Ryan şi Pitman.

  *** Cavasius (De la Administratione Regni Transilvaniae):
  „În Italia, Spania şi Galia, poporul se slujea de un idiom de formaţie mai veche sub numele de lingua rumunească, ca pe timpul lui Cicero”.
  Barbarii n-au fost numai descoperitorii filosofiei, ci şi descoperitorii tehnicii, ştiinţei şi artei

  *** G. Devoto, G. Wilkie, W. Schiller:
  „Barbarii Geto-Daci n-au fost numai descoperitorii filosofiei, ci şi descoperitorii tehnicii, ştiinţei şi artei… Trebuie să merg mai departe şi să arăt lămurit că filozofia greacă a furat din filozofia barbară. Cei mai mulţi şi-au făcut ucenicia printre barbari. Pe Platon îl găsim că laudă pe barbari şi aminteşte că atât el cât şi Pitagora au învăţat cele mai multe şi mai frumoase învăţături trăind printre barbari”.

  *** Clement Alexandrinul (Stromatele):
  „În sfârşit o altă greutate de interpretare cu această metodă a unor învăţături din Scriptură constă în aceea că nu le avem şi în limba în care au fost scrise întâia oară… Apoi limba e păstrată şi de popor, nu numai de învăţaţi, pe când înţelesul şi textele le păstrează numai învăţaţii şi tocmai de aceea putem să concepem uşor că aceştia au putut să falsifice înţelesul textelor vreunei cărţi foarte rare pe care o aveau în stăpânire”.

  *** Emmanuel de Martone (profesor la Sorbona, 1928, în interviul dat lui Virgil Oghină):
  „Nu pot să înţeleg la rumuni mania lor de a se lăuda că sunt urmaşi ai coloniştilor romani ştiind foarte bine că în Dacia nu au venit romani, nici măcar italici, ci legiuni de mercenari recrutaţi din toate provinciile estice ale imperiului, chiar şi administraţia introdusă de cuceritori avea aceeaşi obârşie. Voi rumunii sunteţi daci şi pe aceştia ar trebui să-i cunoască rumunii mai bine şi să se laude cu ei, pentru că acest popor a avut o cultură spirituală şi morală înaltă.
  Acum 10.000 de ani în spaţiul carpatic a existat o cultură, un popor care vorbea o limbă unică”

  *** Marc Pagel (profesor, şef al laboratorului de bio informatică la Universitatea Reading, Anglia):
  „Acum 10.000 de ani în spaţiul carpatic a existat o cultură, un popor, Geto-Dac, care vorbea o limbă unică şi precursoare a sanscritei şi latinei”.

  *** Clemance Royer (în Buletin de la Societe d’Antropologie, Paris, 1879):
  „… celţii, germanii şi latinii vin din estul Europei… iar tradiţiile arienilor istorici din Asia îi arată venind din Occident… noi trebuie să le căutam leagănul comun la Dunarea de Jos, în această Tracie pelasgică a cărei limbă o ignorăm”.

  *** Jean Laumonier (în cartea „La nationalite francaise”, Paris, 1892):
  „Românul sau dacul modern este adevăratul celt al Europei Răsăritene”.

  *** Andre le Fevre (în lucrarea „Les races et les langues”, Paris 1893):
  „Celţii bruni cărora etnografia le relevă urma din Dacia pâna în Armric (Bretania) şi Irlanda, galii blonzi… populaţii care vorbeau dialecte indo-europene”.

  *** Împăratul Iosif al II-lea:
  „Aceşti bieţi supuşi rumuni, care sunt fără îndoială CEI MAI VECHI şi mai numeroşi în Transilvania, sunt atât de de chinuiţi şi încercaţi de nedreptăţi de oricine, fie ei unguri sau saşi, că soarta lor, dacă o cercetezi este într-adevar de plâns…”

  • MULȚUMESC!
   Tot ce ați scris aici despre neamul nostru, imediat ce am început să citesc, deși ca picături, pe ici pe colo, le-am citit, de data asta am simțit că m-am renăscut din nou, dar mult înalțătat față de până acum.
   O să i-au acest fluviu de sânge românesc și creație, o să-l pun într-un tablou și o să folosesc orice prilej ca semenii mei, să-l cunoască și să-l transmită și mai departe, ca făcând parte din el, făcând astfel ca fluviul să fie și mai mare, pentru a fi mereu ceia ce am fost, suntem și vom fi – cetățeni ai Daciei – DACI.
   Simțind în mine sentimente și trăiri pur dacice, trăiesc ca un dac, iar la recesământul trecut, m-am declarat dac și de atunci caut să trezec în fiecare român adevărat – SPIRITUL STRĂMOȘILOR NOȘTRI – SPIRITUL DAC.
   Faceți și voi ca mine și cu siguranța România de azi, noi românii de azi, vom face ca România și Românii să Renască, trăind în pace , armonie și prosperitate!

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL A~Z

  PE DUMNEAVOASTRA, CINE VA PLATESTE, PENTRU A DUCE LUCRURILE IN DERIZORIU, CU SCOPUL DE-A NU INTELEGE POPORUL, CE ESTE ACEIA ,,DEMOCRATIE” ? ? ? ? ……

  CREDE-TI CA NUMAI EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM,ASA CUM DORITI, SE NUMESTE DEMOCRATIE ? SAU PLECATI VOI CA SA VENIM NOI, CONSTITUE SAVAREA TARII ? ? ? …

  • Petrache Boboc

   Domnule, cine își respectă limba maternă și naționalitatea – dovedește că nu este caraghios când vorbește sau scrie. Pentru că susțin Varianta Cojocaru nu-mi permit să respect AGRAMAȚII antiromâni. Sunteți sub orice nivel de respect.

 • DECEBAL

  COSMIN GUSE ,

  CONSMIN GUSE ESTE UN MARE ANALIST POLITIC SI PE DEASUPRA ESTE SI UN MARE PATRIOT AL NEMULUI .

  PREVIZIUNILE DOMNIEI SAL, MAGICE, MAI INTODEAUNA S-AU INDEPINIT, SPRE DEOSEBIRE DE CELE SEMNALATE IN ARTICOLUL INTERVIU, A DOMNIEI SALE, CE EU, NU AS VREA SA SE INDEPLINASCA, DE-SI MAI TOATE SEMNALMENTELE, DE DEPOSEDAREA BARBARA A TARII, DE BUNURILE MATERIALE, CE LE-AM SEMNALAT MAI JOS, INTOCMAI CA SI SARACIRE A 50% DINTRE CONATIONALI, CONVERG CATRE SPUSELE DOMNULUI ANALIST GUSE……

  CRED CA AR FI BINE CA TOTI ACEI, CE MAI SIMT ROMINESTE, SA PUNA UMARUL LA PRELUAREA TARII INAPOI, ASA CUM A FOST IN ANUL 1989 .

 • DECEBAL

  PROPUNERE :

  ~ DACA DORIM, SA NU AJUNGEM VASALI SI SUBJUGATI AL UNOR PUTERI STRAINE, ASA PRECUM, DOMN PROFESOR, SUBLINIAZA PERFECT DE BINE, MAI JOS, TREBUE CA IMEDIAT, SA TRECEM DE LA ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”, (CU ALESI AI NEMULUI) ,,LA DEMOCRATIA PARTICIPATIVA”, CA-N ELVETIA SI ISLANDA ~ SI DECE NU, CHIAR SI LA ,,NEUTRALITATE”, TOT CA-N ELVETIA……

  • A.Z.

   Ești incorigibil omule pentru că:
   1. continui batjocura Limbii române,
   2. Democrația este UNA ȘI ATÂT, tot repeți obsesiv despre cele două făcături care schilodesc Democrația,
   3. oare nu realizezi că suntem COLONIZAȚI, suntem deja “vasalii și subjugații” MAFIEI FINANCIARE TRANSNAȚIONALE.
   Ca să te luminezi asupra certitudinilor, învață!

   • Ilie Conta

    Democratia nu este UNA

    Are dreptate DECEBAL, democratia reprezentativa este cea mai caricaturala forma de democtatie.

    Este tot atat de adevarat ca multimile sunt foarte usor de manipulat.

    Asa ca, urmasii directi ai celui mai vechi popor din lume merg catre extinctie…

    Sa asteptam, cuminti, o minune, pupand moaste…

 • Constantin Cojocaru

  Aşteptăm un nou suzeran sau începem lupta de eliberare naţională?

  Într-un interviu acord ziarului BURSA, analistul politic Cosmin Guşă ne anunţă că România va cădea în mâinile unui suzeran.
  Iată textul acestui interviu:
  http://www.bursa.ro/politica/cozmin-gusa-tara-noastra-va-cadea-in-mainile-unui-suzeran-338170&articol=338170.html
  Deci,
  1. În ultima vreme, România s-a trezit cu un potenţial geopolitic în creştere exponenţială, dar nu pentru că am avea noi vreun merit ci pentru că aşa “s-au jucat treburile”.
  2. Din cauză că am devenit atât de importanţi din punct de vedere geopolitic, în condiţiile în care ţara este prost condusă, am devenit o pradă a marilor puteri, care, deocamdată, nu s-au hotărât, între ele, cine să pună laba pe noi, dar, din zi în zi, România va cădea în mâinile uneia dintre aceste mari puteri, fără să aibă vreun cuvânt de spus, fiind doar chemată să i se comunice decizia luată de marile puteri.
  3. Marile puteri la care analistul politic face referire în acest interviu sunt: SUA, Israel, Rusia, China, Germania, Franţa.
  Deşi ne spune multe adevăruri dureroase, Cosmin Guşă face şi unele mari greşeli, printre care şi următoarele:

  1. Statul românilor nu a devenit important din punct de vedere geopolitic “în ultima vreme”, ca urmare a modului cum “s-au jucat treburile” dintre marile puteri ale lumii contemporane.
  Statul nostru a avut un mare potenţial geopolitic de la începutul constituirii sale, cu peste două milenii în urmă.
  Datorită resurselor naturale şi ale celor create de mâinile şi minţile noastre, am fost mereu o pradă mult râvnită de marile imperii ale lumii, mai apropiate sau mai îndepărtate.
  Statul naţional ne-a fost de mai multe ori sfârtecat şi părţile lui au fost trecute sub suzeranitatea marilor puteri ale vremii, pentru perioade mai lungi sau mai scurte.
  De fiecare dată, ne-am recâştigat suveranitatea, ne-am reîntregit statul naţional, şi ne-am continuat existenţa ca popor, am continuat construcţia civilizaţiei noastre naţionale.
  2. Poporul român a fost, din nou, deposedat de suveranitatea naţională, în urma loviturii de stat din decembrie 1989, pusă la cale şi executată de servicii secrete străine, cu complicitatea conducerii serviciilor secrete româneşti şi a conducerii Armatei Române.
  În spatele serviciilor secrete străine s-a aflat mafia financiară transnaţională, ademenită de capitalul acumulat de poporul român în timpul regimului comunist, ca şi de capitalul acumulat de toate popoarele trecute prin experimentul comunist.
  Pierderea suveranităţii naţionale a fost legiferată prin Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 şi prin întregul sistem juridic creat în baza acestei Constituţii.
  Statul creat prin Constituţia adoptată în 1991 şi revizuită în 2003 a fost pus în serviciul mafiei financiare transnaţionale şi a fost folosit pentru deposedarea poporului român de capitalul pe care îl acumulase până în anul 1989 şi trecerea acestui capital în proprietatea privată a oligarhilor transnaţionali şi a slugilor puse de ei la guvernarea ţării.
  Aşa se face că, în prezent, peste 80% din capitalul utilizat în economia românească este controlat de corporaţii multinaţionale, de transnaţionali.
  Aşa se face că aceiaşi transnaţionali au acaparat şi mai mult de jumătate din teritoriul nostru naţional.
  Aşa se face că peste jumătate din PIB-ul creat de români în anul 2017, adică peste 90 de miliarde de euro au fost însuşiţi de aceşti noi propriatari ai capitalului românesc, cea mai mare parte a acestor miliarde fiind transferată în afara ţării, nedeclarată şi neimpozitată.
  România este, de mult timp, o colonie.
  România nu mai poate „cădea în mâinile unui suzeran”, deoarece ea are unul. Se numeşte mafia financiară transnaţională.
  Este o nouă formă de suzeranitate, de subjugare, de colonialism, de imperialism. Mult mai perfidă şi mai lacomă decât toate formele de subjugare cunoscute de popoarele lumii de-a-lungul istoriei.
  Acest grup de crimă organizată acaparează capitalurile create de popoarele lumii, prin escrocherii financiare prezentate drept crize financiare, privatizări etc, prin exploatarea cărora storc profituri uriaşe, pe care le folosesc pentru a corupe guvernele, a controla serviciile secrete, pentru a pune la cale lovituri de stat şi războaie, pentru cucerirea pieţelor de desfacere şi a resurselor naturale ale popoarelor.
  Este şi o nouă formă de mafie. Grupul criminal nu se organizează numai pentru a-şi însuşi bunurile altora prin încălcarea legii, ci şi, mai ales, pentru uzurparea statului, a puterii de a adopta şi impune legi cu care să-şi însuşească avuţia creată de alţii.
  Poporul român nu se află în situaţia de a aştepta ca marile puteri să se hotărască, între ele, care să-i fie suzeran, „care să pună laba pe” el.
  Poporul român se află în situaţia de a se ridica la luptă pentru a-şi recâştiga suveranitatea naţională, pentru a-şi recăştiga drepturile de proprietate asupra capitalului şi teritoriului naţional, pentru a-şi recâştiga dreptul la prosperitate şi demnitate.
  Anul 2018 poate şi trebuie să fie cel în care poporul român îşi va lua înapoi ţara, de care a fost deposedat începând cu nefasta lună decembrie a anului 1989.

  Constantin COJOCARU
  8 ianuarie 2017.

  • Nelu Stiuca

   In Romania BALCANICA salbatica, dupa 1989, avem presedinti de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai Curtii de conturi, ai Curtii Constitutionale, inspectori financiari, academicieni, ofiteri; MApN, SRI, SIE, STS, SPP, PREOTI in exercitiul functiunii cu AVERI ilicite FABULOASE, cu dosare penale in lucru in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta POPORUL asemenea autoritati publice, COMPROMISE, IMORALE, INCOMPETENTE populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti penali si puscariabili au emis si emit de 28 de ani legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase din tara si strainatate, FARA CONFISCAREA AVERILOR ILICITE. Unde in lume mai exista asemenea POPOR , JUSTITIE sau DREPTATE . In RO JUSTITIE SRL permite ca hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA si sa ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile IMORALE facute de ei NAROZII si ticalosi???
   UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 2.000 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI si C.C.R. sau AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi….???
   În ultimii 28 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA si AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA si insusita de MAFIOTI TRADATORI. Datoria țării a crescut de la PLUS 5 miliarde de dolari existenta IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro in prezent , in conditiile in care taoate componentele sistemului social romanesc sunt pe ultimele locuri din lume (sanatate, invatamant, aparare, infrastructura, etc. )
   BOGATASII fraudisti ai ROMANIEI SUNT POLITICIENII SEMIDOCTI MAFIOTI SI TICALOSI PRECUM SI REPREZENTANTII PUTERII REZERVATE A STATULUI (din JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, etc). Ro este o tara bananiera. Peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA.
   De ce si CUM s-a ajuns aici?
   Este poporul roman un popor de sinucigasi…???
   Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro.
   Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala.
   I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
   De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman.
   Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce.
   Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national.
   UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???…
   Romania este condusa si dupa zeci de ani, de catre CRIMINALI-REVOLUTIONARI(cu merite deosebite) pentru ca DOSARELE, LOVITURII DE STAT din dec 1989 SI MINERIADELOR din anii ‘90 SUNT IN ADORMIRE in fisetele PROCURATURII tarii platita cu “bani grei” din bugetele saracilor ……………

   • NICU DORUS GALATI

    Domnule Nelu Stiuca,

    Un raspuns scurt chiar daca este dureros,ROMANUL se supune SEFULUI, daca acesta este DESTOINIC, romanul il urmeaza.

    Daca este hot ,mafiot, corupt, ROMANUL il urmeaza.

    Daca conducatorul este prost, cu decizii distructive ROMANUL il urmeaza.Vedeti ce s-a intamplat si se intampla in Romania in ultimii 70 ani.
    Ne-am bucurat ,pentru o perioada scurta ca am scapat de CEAUSESCU dar daca nu se implicau fortele streine astazi eram COREEA DE NORD NR. 2.

    Cei ce s-au implicat sa ne ajute ,au dorit sa ne distruga cel putin INDUSTRIA( noi produceam ce la ac la locomotive si avioane) si au fost ajutati de cozile de topor care pentru nimic au vandut averi de MILIARDE DE EURO si ei au devenit multi milionari si au cumparat si cumpara de la PROSTI votul pentru a-si face legi pentru ei sa-i protejeze daca incalca legea.

    Cauta sa-i aduci pe calea cea buna pe saraci ,mai poti?.
    Nu ,pentru ca s-au invatat decat sa munceasca si sa manance de trei ori pe zi si sa traiasca un trai decent mai bine sa nu munceasca sa manance o data in zi dar sa fie multa bautura ca atunci poate sa nu manance si sa doarma si in sant, BAUTURA DA ENERGIE NU GLUMA.

  • Tudor

   Nu avem modele, asta ne motiveaza,

 • DECEBAL

  1990 ,

  DACA, IN 1990 . CIN DOMNUL PROFESR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARUU SE DUCEA CU, CACIULA IN MINA, PE LA TOATE PARTDELE, PREZENTIDU~LE ,,LEGEA COJOCARU”SI AVEAM, ,,DEMOCRATIE PARTICIPATIVA”, ATUNCI, IN MOD SIGUR, POPORUL ROMIN, ALEGEA PRIN REFERENDUM POPULAR ,,LEGEA COJOCARU” SI NU TEZA LUI SILVIU BTUCAN, TEZA CE, ALESII NEMULUI DIN 1990 A INBRATISAT~O CU MULTA BUNAVOINTA, TRANSFORMIND~O IN LEGEA 15/1990, LEGE CE, CU SPRIJINUL ACESTEIA, AU PUTUT ALESII NEMULUI, SA VINDA TOT CE AGONISISEM CA ZESTRE, DIN ORIDUIREA ANTERIOARA…..

  ACUM, VIN ,,TINERII FRUMOSI SI LIBERI”, CARE NU SINT ALTII DECIT COPII NOSTRII SI NE INTREBA, PE BUNA DREPTATE ?

  ~ TATA, MIE CE~MI LASI CA ZESTRE, CA TEBUE SA MA INSOR SI SA FAC COPII, PENTRU CA ACESTI COPII, SA MA INTRETINA LA BATRINETE CIND OI IESII LA PENSIE?

  IAR EU, CA UN NETOT, II ARAT CASA (TARA) GOALA ….

 • Petrache Boboc

  LIMPEDE CA LUMINA ZILEI.
  Progresul României și bunăstarea poporului român (indiferent de etnie) este scopul Legii Cojocaru, scopul Partidului Poporului și scopul Grupului pentru România. Fără tăgadă toate acestea există prin efortul și gândirea domnului dr. Constantin Cojocaru.
  Intrarea în vigoare a acestui scop – ideal realist – poate funcționa prin sancționarea necruțătoare a tuturor indivizilor VICLENI grupați în această ultra structură mafiotă poreclită Clasă Politică. Legal, se poate face prin BOICOTAREA FARSELOR ELECTORALE și prin reducerea numărului de troglodiți (mai sunt vreo 30% în Corpul electoral).
  Aproape 70% electori conștientizează momentan faptul că farsele electorale sunt o cauză a răului făcut timp de 28 de ani.
  Prea puțini români știu că PRINCIPALA CAUZĂ ESTE LIPSA UNEI CONSTITUȚII FUNCȚIONALE pentru Țară și Popor. Sunt Puțini pentru că brutalitatea mafiei teroriste NU ARE LIMITE. Oricine ar putea avea putere de acțiune numai dacă înțelege că ROMÂNIA NU ARE CONSTITUȚIE și susține Constituția cetățenilor ca respect pentru strămoși, pentru generația viitoare și pentru propria viață.

 • DECEBAL

  ROMINIA LA BILANT .

  IATA CA INSA~SI CEL MAI AUTORIZAT OM IN STAT, CE DETINE CELE MAI MULTE VOTURI ALE CETATENILOR TARII, AJUNGE LA CONCLUZIA CERTA CA, ACEASTA CONSTITUTIE ROMINA FUNDAMENTATA PE DEMOCRATIE REPREZENTATIVA, NU MAI CORESPUNDE ….

  DACA TRAGEM LINIE SI SOCOTIM CU CE NE~AM ALES IN URMA APLICARII TIMP DE 28 DE ANI, A ACESTEI CONSTITUTII CU REPREZENTATI ALESI, OBERVAM :

  ~ PETROLUL DIN PROPRIETATEA NOSTRA, A AJUNS IN PROPRIETATEA AUSTRIECILOR…..

  ~INTREPRINDERILE LASATE DE COMUNISTI, IN NUMAR DE 7.000 AU FOST VINDUTE STRAINILOR IN NUMAR DE 6.000 MAI RAMININD 1.000 DE~A FI VINDUTE…..

  ~ PESTE 4 MILIOANE DE ROMINI, AU FOST ALUNGATI INDIRECT, DIN TARA, URMARE DARII INTREPRINDERILOR VINDUTE, LA FIER VECHI, ROMINII RAMININD FARA LOCURI DE MUNCA SI PLECIND IN PRIBEGIE DUPA MUNCA …..

  ~ 50% DINTRE ROMINI, AU DEVENIT SARACI SI FOARTE SARACI.

  ~ AURUL A FOST VINDUT LA CANADIENI…..

  ~ PADURILE LE TAE AUSTRIECII……

  ~ 70% DINTRE PAMINTURILE AGRICOLE ALE TARII, AU AJUNS IN MINA STRAINILOR…

  ~ ABANDON SCOLAR, URMARE REDUCERII NUMARULUI DE SCOLI…

  ~ UNUL DIN 10 COPII SE CULCA SEARA NEMINCAT….ETC. ETC. ETC….

  AVIND IN VEDERE TOATE ACESTE NEAJUNSURI, INSEAMNA CA ACTUALA CONSTITUTIE REPREZENTATIVA, NU MAI CORESPUNDE, INTOCMAI CUM PRECIZEAZA SEFUL STATULUI SI TREBUE CA ACEASTA SA FIE SCHIMBATA, DIN CONSTITUTIE DEMOCRATA REPREZENTATIVA, IN CONSTITUTIE CU DEMOCRATA PARTICIPATIVA, IN CARE POPORUL SA~SI DEA AVIZUL PRIN REFERENDUM, PENTRU ORICE MASURA GUVERNAMENTALA CE TREBUE LUATA….

  ~

  • Petrache Boboc

   O cam încâlcești: ori *constituție reprezentativă* ori democrație reprezentativă. Reamintesc: democrație reprezentativă nu există în țara noastră pentru că avem PUTEREA IMPOSTORILOR.

 • DECEBAL

  DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS:

  DOMNUL PRESEDINTE IOHANIS, DORESTE O NOUA CONSTITUTIE .

  DOMNIA SA, DE-SI DORESTE ACEST LUCRU, PROBABIL SI CA URMARE A PRECIZARILOR ANTERIOARE, FACUTE DE CATRE FOSTUL, DOMN PRESEDINTE, TRAIAN BASESCU , CARE SPUNEA CA ROMINIA A DEVENIT UN STAT MAFIOT ,

  FENOMENUL DE MAFIOTISM PRODUCINDU-SE SUB ACTUALA CONSTITUUTIE,CE ARE LA BAZA ,,DEMOCRATIA REPREZENTATIVA”,

  DOMNIA SA, DOMNUL PRESEDINTE IOAHANIS, NU PRECIZEAZA DACA NOUA CONSTITUTIE CE DOMNIA SA O DORESTE, AR TREBUII SA FIESA FIE TOT O CONSTITUTIE CU ,,DEMOCRATIE REPREZENTATIVA” SAU O CONSTITUTIE CU ,,DEMPCRATIE PARTICIPATIVA”, CA-N ELVETIA ???….

 • DECEBAL

  TINERII FRUMOSI SI LIBERI ,

  DE FELUL CUM SE ANUNTA, PE UNELE SAITURI, PE 20 LUNA ACEASTA,TINERII FRUMOSI SI LIBERI, VOR FI DIN NOU IN STRADA

 • Constantin Cojocaru

  LA MULŢI ANI, ROMÂNI!

  În scurt timp, vom intra în anul 2018, în care vom sărbători un secol de la Marea Unire, moment astral al istoriei naţiunii noastre.
  Cu stocul de capital pe care îl acumulasem până în anul 1989, cu resursele naturale şi umane de care dispuneam la acel moment, astăzi, am fi fost unul dintre cele mai prospere şi demne popoare ale lumii.
  La începutul anului 1990, România a dispus nu numai de resursele necesare dar şi de PROIECTUL DE ŢARĂ prin aplicarea căruia ar fi ajuns la prosperitate şi demnitate.
  Din păcate, suntem, astăzi, unul dintre cele mai sărace şi umilite popoare ale lumii.
  Am ajuns aici deoarece, la sfârşitul anului 1989, folosindu-se de revolta poporului român împotriva comunismului totalitar, mafia financiară transnaţională ne-a capturat statul naţional, prin înşelăciune, a pus la conducerea lui banda de trădători condusă de Silviu Brucan şi Ion Iliescu şi l-a folosit, apoi, pentru a ne deposeda de avuţia productivă, ne-a transformat ţara în colonie, pe care o supune la un regim de exploatare de o sălbăticie rar întâlnită în lumea modernă, condamnându-ne la sărăcie şi umilinţă.
  Ce ar fi dacă ne-am folosi şi noi de ocazia pe care ne-o oferă sărbătorirea Centenarului Marii Uniri şi ne-am UNI într-o mare mişcare de eliberare naţională, capabilă ca, până la sfârşitul anului 2018, să convoace o Adunare Constituantă, la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, la care să participe cel puţin 100.000 de români, fiecare fiind împuternicit să voteze de către cel puţin 100 de români cu drept de vot, Adunare Constituantă care să aprobe Constituţia Cetăţenilor, cu textul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.523/2016, cu eventuale modificări aduse până la momentul aprobării, Constituţie prin care ne-am recâştiga suveranitatea naţională şi drepturile de proprietate asupra capitalului naţional, asupra teritoriului naţional, asupra ţării ?
  Ce ziceţi, Români?

  Constantin COJOCARU
  31 decembrie 2017.

  • LA MULȚI ANI, BUNI ROMÂNI!
   „Gând la gând cu bucurie”, hotărât și capabil de a trece împreună la fapte!
   Apucându-ne de construit „arca”, vom da naștere și „echipajului„, mai ales că am convingerea că experiențele trecute, me-u adus pe fiecare la lumina constructivă.
   Propun din nou, în prag de an nou o MASĂ ROTUNDĂ la care este musai să participe reprezentanții tuturor forțelor naționalist-patrioce, autentice, ce înțeleg să se unească într-o UNIUNE POLITICĂ, ce trebuie să fie, la următoarele alegeri, oricare ar fi ele, ADEVĂRATA ALTERNATIVĂ POLITICĂ, POPULARĂ, SOCIAL ȘI CREȘTINĂ, în stare de a înlocui actuala CLASĂ POLITICĂ, ce ne-a adus, delberat, într-o adevărată STARE -LIMITĂ, în toate domeniile și care dacă o mai lăsăm în locul putere-opozițe, riscăm să dispărem ca țară și neam, împuținându-ne, rispindu-ne și sărăcind, atât de mult încât oriunde ne-am afla va trebui să ducem în spate durerea și speranța renașterii.
   Ține de noi să nu ajungem unde vor să ne aducă această CLASĂ POLITICĂ, CU STÂPÂNII LOR – „MAFIA FINANCIARĂ TRANSNAȚIONALĂ” și să punem PATRIA NOASTRĂ-ROMÂNIA DE AZI, ÎNCĂ A NOASTRĂ, PE CALEA CEA DREAPTĂ!
   Este treaba noastră și mai mult, avem toată legitimitatea! Este misiunea noastră!

   UNIȚI ȘI ÎMPREUNĂ, SĂ FACEM ROMÂNIA NOASTRĂ BUNĂ!

   NOI, CU NOI ȘI PENTRU NOI!

   • Petrache Boboc

    Cu onoare și respect LA MULȚI ANI ! pentru NAȚIUNEA ROMÂNĂ UNITĂ.
    Stimate domnule Iancu Gheorghe,
    Am constatat faptul că se poate înțelege și altceva prin expresia *să înlocuim* – ar fi mai corect SĂ NE CURĂȚIM DE LICHELELE CARE CONDUC ȚARA SPRE INFERN. Se vede că etniile VOR NUMAI DREPTURI.
    În istoria noastră contemporană *a fost înlocuită* exploatarea omului de către om cu EXPLOATAREA OMULUI DE CĂTRE STAT. TERIBIL de criminală înlocuire! Sper că sunt înțeles cum se cuvine.
    Mai presus de misiune, GPR s-a constituit pentru PROMOVAREA UNEI CONSTITUȚII CU ADEVĂRAT DEMOCRATĂ și nu declarativ – prin batjocura cuvintelor Limbii Române. Să dispară troglodiții din țară!
    Felicitări pentru bunele intenții.

    • Domnule Petrache Boboc,
     în primul rând, vă urez tradiționalul LA MULȚI!, în sănătate, pace și lumină!
     Acum, privitor la comentariul dv. vis-a-vis de al meu, cât privește SĂ ÎNLOCUIM – un cuvânt, fie el și verb, în tot acest proces, este numai o „cărămidă„ și nu un „zid„. Acum, cu extensia dată de dv. ( SĂ NE CURĂȚIM DE LICHELELE CARE CONDUC ȚARA SPRE INFERN), vă întreb, considerând că vrem să avem: PACE, ARMONIE și PROSPERITATE, chiar credeți că o putem realiza și garanta, procedând așa? Vă pun această întrebare, nu numai dv. tocmai că știu că în PP-LC, nu avem nici VADIMI și nici peremiști, ci POPULARI. În scgimb, UNIȚI ȘI ÎMPREUNĂ, SĂ FACEM ROMÂNIA BUNĂ, este cu siguranță o cale destul de populară, mai ales că am rămas atât de puțini și și mai puțini buni, aici, ca să facem ceia ce situația o cere.
     Altfel, cu ce ne-am deosebi de autointitulata CLASĂ POLITICĂ, la care s-au adăugat mai răii USR și de ce nu #REZIST? Cât despre „etnii”, cele care se exprimă și cred că și pot, dacă ar vrea NUMAI DREPTURI, ne-a fi mult mai ușor decât ne este…dar ei ne vor țara, iar apoi sigur ne vor lua și viața. Istoria trăită de bunicii noștri, ne este martoră și trebuie să ne fie și pildă, „lupii„ de atunci, nu și-au schimbat deloc năravul, prin faptul că azi sunt în viață, puii lor. Ba mai mult, precum în teoria evoluției maimuțelor, și alte etnii, venite tot de aivea, vor aici să fie recunoscute ca popor. Asta pentru că ei se înmulțesc ca număr, se înbogățesc, din fel de de fel de rele, în timp ce neamul românesc: se înpuținează, este sărăcit și sub o altă formă, este determinat să-și părăsească patria.
     Așa că militez și cred într-o politică care să ne adune, să ne unească, pentru a putea apoi să ne luăm țara în bună grijă. Așa vom avea șanse mai mari să avem O CONDUCERE ROMÂNEASCĂ ȘI BUNĂ, în fapt, azi, acestea sunt cauzele principale mult prea multor neajunsuri ce le înghițim din plin.

     • Petrache Boboc

      Vă mulțumesc pentru completate și urări. Este limpede ca lumina zilei faptul că UNIȚI învingem impostorii nemernici. Harta României vandalizată de bolșevici am dat-o pe foc fiind în ultimul an de liceu. Este obligatoriu ca în acest an al centenarului să avem cu toții harta României Unite. Se găsește în ziarul CERTITUDINEA.

 • DECEBAL

  URARE SI LA MULTI ANI
  2018

  FIE CA ANUL CE VINE 2018, SA NE ADUCA ,,DEMOCRATIE PARTICILATIVA” SI LA BUTOANE ,,LEGEA COJOCARU ” .

 • DECEBAL

  DEMOCRATIA ,

  SPRE REGRETUL NOSTRU, DEMOCRATIA ESTE DE DOUA FELURI SI ANUME .

  DEMOCRATIE REPREZENTATIVA SI

  DEMOCRATIE PARTICIPATIVA …

  DEMOCRATIA REPREZENTATIVA ESTE CE+A CARE SE GASESTE ACUM APLICTA LA NOI, CIND ALESII NEMULUI NE REPREZINTA IN PARLAMENT….

  DEMOCRATIA PARTICIPATIVA ESTE CE=A CARE O APLICA ELVETIENII IN CARE ORCE MASURA CE O I=A GUVERNUL O SUPUNE APROBARII POPORULUI PRIN REFERENDUM……

  CRED CA, DEMOCRATIE PARTICIPATIVA, NE TRBUIA NOUA CA POPOR GREU INCERCAT, CU TOT FELUL DE FURACIUNI SI VINZARI MASCATE, IN SPATELE ASA ZISEI PRIVATIZARII…

  • Petrache Boboc

   La noi nu există nici DEMOCRAȚIE REPREZENTATIVĂ. Într-un cuvânt UZURPATORII din legislativ au pus cnutul peste Autoritatea judecătorescă și peste Autoritatea executivă. Le permite mizeria aclamată *Lege fundamentală*. Dacă ați vedea realitatea… nu TV-urile.

 • Nelu Stiuca

  ROMANIA DE 28 DE ANI II CONDUSA DE NEBUNI, HOTI, TICALOSI SI TRADATORI.
  Actuala putere POLITICA A STATULUI ESTE de kkt pt ca E VOTATA DOAR DE 30% DINTRE ALEGATORII CU DREPT DE VOT (senilii, debusolatii, betivii, semidocti, ETC). ASEMENEA POLITRUCI NULITATI UMANE(vezi multitudinea gunoaielor si reziduurilor umane din PARLAMENT, GUVERN SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI) NU POT DECIDE CAT VOR SI PANA UNDE VOR EI VIITORUL UNUI POPOR cu o populatie de aproape 20 milioane bine dotat cu ELITE SI DEMNITATI UMANE recunoscute pe plan mondial si MAI ALES european.

 • DECEBAL

  TINERII FRUMOSI. SI LIBERI ,

  TINERII FRUMOSI. SI. LIBERI S-AU IN5ILIT ERI. CU. DOMNUL.PRIMINISTRU TUDOSE .

  CUM S-AU INTILNIT TOT ASA S-AU SI DESPARTIT .

  NU PREA SE STIE CE S-A DISCUTAT INTRUCIT MULTI DINTRE PARTICIPAMT DECLARA CA V-A CONTINUA LUPTA DE STRADA …..

 • DECEBAL

  DIN NOU. 8SLANDA ,

  BINE CA. ISLANDEZII. PETREC. INTRADEVAR SARBATORI FERICITE URMARE LEGII COJOCARU IN TIMP CE NOI URLAM CA BEZMETICII CA REZIST REZIST REZIST….

  SA VA VAD EU LA ANUL PE TIMPUL ASTA MDACA O SA MAI REZISTATI VOI ASTIA TINERI FRUMOSI SI LIBER ? ? ? ……..

  ACUM INCA MAI. REZISTATI CA VA INTRETIN PARINTII SI. BUNICII DAR LA ANUL CE V-A SA VINA PARCA AM SA VA VAD PRECUM ROMINCILE SCLAVE DIN SICILIA ……….

  SA VA VAD EU AZI LA CONVORBIREA CU DOMNUL PRIMINISTRU. TUDOSE CE O SA-I SPUNE-TI TOT CA O SA REZISTATI INDIFERENT DE MASURILE CE LE VA LUA GUVARNUL ? ? ? ? ? ….

  MAI BUNE V-ATI DESTEPTA SI ATI CERE. DEMOCRATIE CA IN ISLANDA…….

 • DECEBAL

  COMPLETARE URARE ,

  INTRADEVAR AM. FI. AVUT UN CRACIUN. FERICIT. DACA LA. BUTONE EREA. PARTIDUL. P.P.- L.C …

  DAR CUM SA FIE UN CRACIUN FERICIT. CIND PESTE 40% DINTRE FRATII NOSTRII ROMINI SINT SARACI. SI. FOARTE SARACI URMARE DEPOSEDARII ACESTORA. DE. BUNURILE. MATERIALE ALE. LOR. DIN. MOSI – STRAMOSI PRCUM PETROLUL,PADURILE, AURUL, CA SI 70% TEREN ARABIL ,PE DEPARTE ,

  IAR PE DEALTA PARTE 1 DIN 10 COPII SE CULCA SEARA NEMINCAT. ………

  ASA CA AMINATI SARBATORILE FERICITE PENTRU LA ANUL CIND POPORUL SE V-A DESTEPTA POTRIVIT IMNULUI NATIONAL. AL. ROMINIEI ……

 • Constantin Cojocaru

  CRĂCIUN FERICIT !

  Cu toată durerea pe care o trăim văzând cum ne sunt distruse neamul şi ţara, să ne folosim de prilejul oferit de sărbătoarea NAŞTERII DOMNULUI ISUS CRISTOS, să ne bucurăm de prezenţa rudelor şi prietenilor şi să lăsă inimile şi sufletele noastre să se umple de speranţa că va veni şi ziua eliberării şi reaşezării poporului român pe drumul bunăstării şi al demnităţi.

  Constantin COJOCARU
  23 decembrie 2017.

  • Soni

   CRACIUN FERICIT, TUTUROR ROMANILOR DE
   PRETUTINDENI ! LA MULTI ANI !

 • DECEBAL

  DUPA. 22 CINE. A. TRAS. IN. NOI ?

  TOTI. ANALISTII POLITICII. AU. ANALIZAT. EVENIMENTELE. DIN. DECEMBRIE 1989 .

  MAJORITATEA INPART. EVENIMENTELE. IN. DOUA .

  1 – EVENIMENTE INTINMPATE PINA- 22 DECEMBRIE 1982 PE. CARE LE. NUMESC. ,,REVOLUTIE” . SI

  2 – EVENIMENTE INTIMPLATE DUPA 22 DECEMBRIE REGIZATE DE PERSONAJE INTERESATE CE. UNII LE. NUMESC. DIVERSIUNE. IAR. ALTII. LOVITURA. DE. STAT .

  AICI. ISTORICII NOSTRII. DE PRESTIGIU. AR. TREBUII SA SE. PRONUNTE. MAII. ALES. ACUM. DUPA. 27. DE ANI ? …

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL SONI ,

  DOMNULE SONI ,

  MIE IMI PLACE SA DISCUTAM CA INTRE BARBATI INTEGRII CU RESPONSABILITATE PENTRU. POPORUL. ROMIN SI CU FRICA DE DUMNEZEU ,

  EU INTR-UN FEL V-AM CUNOSCUT ACUM 3 ANI IN URMA SI ALTFEL ARATATI. ACUM .

  ACUM ESTE. FOARTE. ADEVARAT. CA. OMUL. SE. MAI. SCHIMBA. SI. DATORITA. BATRINETII S-AU DEPRINDEREA. UNOR VICII ?

  SI. TOTUSI PENTRU. RESPECTUL. ACESTUI. SAIT AL DOMNULUI PROFESOR. NU SE. MAI. POATE. MERCE CU. SCRIERI. PANFLETARE. SI. CU. SUBINTELESURI. MULTIPLE DEOARECE. VREM. NU VREM SE COMPROMITE SAITUL .

  MAI MULT DECIT ATITA SAITUL ACESTA. MERGE. PINA-N AMERICA EL. FIIND. CITIT NU NUMAI DE ROMINII DIN. AMERICA. CI CHIAR. SI. DE PRESEDINTELE. ACESTEI. TARI. DONALD TRUMP .

  DOMNIA. VOASTRA. DOMNULE. SONI. TREBUE. SA VA HOTARITI CU. CE. FORMATIUNE. POLITICA. SIMPATIZATI SSA VORBITI SI SA SCRIETI. MESAJE IN CHEIA POLITICA A PROPIETARULUI. SAITULUI. RESPECTIV .

  CAZUL IN. SPETA ACEST SAIT. AL DOMNULUI. PROFESOR ESTE. SCRIS MAI DE TOTI. POSTACII. IN CHEIA POLITICA DE CENTRU-DREAPTA .

  DOMNIA. VOSTRA DE MULTE ORI FACETI. MISTO. NEJUSTIFICAT. DE. UNII POSTACI DE-SI ACESTIA SCRIU MODEST SI IN CUVINTE SIMPLE DESPRE AVANTAJELE POLITICE ALE. SISTEMULUI POLITIC DE CENTRU-DREAPTA.

  EU CRED CA DACA. DUMNEVOASTRA NU SINTETI DE ACORD. CU ACEASTA. DOCTRINA PUTETI. PLECA SA SCRIETI PE. SAITURI. ALE PARTIDELOR FIE. DE STINGA. FI. DE DREAPTA CEIA CE CRED CA DOMNUL PROFESOR NU SE VA SUPARA .

  STIMA.

  • Soni

   Domnule Decebal, eu postez unde vreau ca doar platesc internetul si uzez calculatorul meu. Intr-o confruntare este nevoie si de opozitie, altfel de pareri. Acesta este stilul meu de pamfletar si in viata de toate zilele. Doresc tuturor romanilor sa fie patrioti si dezinteresati asa cum sunt eu.
   Cine ma intelege bine, cine nu , iarasi bine !
   Cu toata stima !

  • Soni

   Da, e adevarat, oamenii se mai schimba la batranete, insasi Donald Trumph neavand alta treaba
   mai importanta citeste acest seit.

  • De ce „dreaptă” vorbești domnule!
   De PNL, ALDE sau PMP?
   N-au nimic în comun cu DREAPTA ADEVĂRATĂ și cu electoratul de dreapta, nici ca profesie și nici ca simțire, dar mai ales de a fi capabili de a trăi în spiritul valorilor autentice de dreapta, care trebuiesc trăite și dezvoltate consecvent și mereu de actualitate.
   Vedem de 28 de ani, o astfel de trăire în activitatea și doctrina economică și politică, pe care o știm cu toții – LEGEA COJOCARU, mereu de actualitate și aproape SINGURA SOLUȚIE, pentru ca în societatea noastră să reapară și să se instaleze, încrederea și speranța în cei care ne reprezintă și conduc, între noi, în România, ca singurele condiții pentru ca toate forțele să se adune, să cuaguleze și în uniune să reporneacă toate motoarele societății românești, astfel ca fiecare dintre noi să poată spune că este cu adevărat STÂPÂN, ÎNCREZĂTOR ȘI SIGUR PE VIITORUL SĂU!
   Toate acestea, la un loc, într-un asevărat PROIECT DE ȚARĂ, să ni-l asumăm ca obiectiv politic, începând chiar din acest moment, iar aceia dintre noi, ca oameni potriviți și responsabili, să se întâlnească, după care, HOTĂRÂȚI A NE LUA ÎARA ÎN BUNĂ GRIJE, să treacă la construcția unui vehicul politic adecvat, cu care să putem „naviga„, într-o luptă ce nu va fi deloc ușoară, dar necesară, ba mai mult, SALVATOARE DE NEAM ȘI ȚARĂ.
   Dacă nu noi cine?!

   • Petrache Boboc

    Aveți dreptate domnule Iancu: nu există *dreapta* și nici *stânga*. Tâlharii *aleși* prin FRAUDĂ și grupați în clasă politică s-au împărțit după cum li s-a ordonat de păpușar pentru aruncat praf în ochii troglodiților. SPECIFIC SISTEMULUI CAPITALIST al inechităților și al discriminărilor.

    • După doctrine, așa este, nu avem nici dreapta nici stânga. Totuși, ținând de ce CLASĂ POLITICĂ s-a impus și ce orientare s-a dat societății românești, după 1989, tocmai pentru a ca noi să fim aduși în această STARE-LIMITĂ, stânga a avut și are în continuare un mediu și un teren destul de prielnic de a arăta a stângă politică. De aceea PSD-ul este atât de mare și va mai fi. Azi, nu avem o dreaptă. Ci numai niște entități politice poziționate și care se autodeclară că sunt de dreapta, știind bine cât de mult uzurpează nașterea și construcția ADEVĂRATEI DREPTE, în fapt și obiectivul PSD-ul, imediat după 1989, care împreună, au avut grijă să anihileze pe orice ar fi capabil să treacă la nașterea și construcția unei drepte oricât de mici. Ce încă nu știu ei, tocmai DREAPTA ADEVĂRATĂ, ce vrând-nevrând, ei SE VA NAȘTE, SE VA CONSTRI, și dacă va apare la timp, VA FI NU NUMAI SALVAREA NOSTRĂ CI ȘI SALVAREA LOR, oferindu-le posibilitatea de a răspunde și de reabilitare, ca un deznodământ destul de fericit și democratic.Ținând cont de stadiul politic în care băltim, vrând-nevrând, este musai să ajungem la un mediu politic, în care mult timp de aici încolo, să se poată coace o STÂNGĂ și o DREAPTĂ, adevărate, care odată evoluate vor ajunge să fie unite în fapte, în același sens, bun, în ceia ce privește a fi cu adevărat în slujba intereselor cetățenilor și al țării, a căror membri, vor fi în politică, trăind pentru politică și nu cum fac azi – să triască, în uzur, din politică. Odată ajunși aici, dacă „corabia„ este condusă bine, putem ajunge și la ziua când un partid popular, social și creștin este la putere, care va reprezenta pe toți cetățenii, așa după cum trebuie, mai ales atunci când ai puterea.
     NOI, CU NOI ȘI PENTRU NOI!
     Altfel, uitațivă numai la cum și la ce îndeamnă #REZIST – USR – JOHANNIS – CIOLOȘ- MACOVEI – PREDA – PNL, cu un PMP, la pândă. O cale sigură spre haos și anarhie…dă Doamne să nu fie!

 • Ilie Conta

  A fost odată ca-n povesti,
  A fost, de-ar mai fi iară ,
  Din neamuri tracice, regeşti,
  O prea frumoasă ţară.
  Şi era una pe pământ
  Şi mândră-n toate cele,
  Cum e icoana unui sfânt
  Şi Luna între stele.
  Mă doare-n suflet, când privesc
  La tot ce se întamplă,
  Şi in mormant mă răsucesc
  Şi cuie-mi intră-n tâmplă .
  Eu nu mai simt miros de tei
  În viata mea postumă,
  Nu văd nici vajnici pui de lei,
  Doar mucegai şi humă.
  Luceferi nu mai strălucesc,
  Cand ţara e o rană ,
  Copiii mamele-şi bocesc ,
  Ca n-au în blide hrană.
  Cântat-am graiul românesc,
  Această dulce limbă.
  Dar astăzi, cei ce-o mai vorbesc,
  Prin alte ţări o schimbă .
  Degeaba le-am lăsat cu dor
  O “Doină”, să tresară !
  Trecutul nu e viitor
  Şi viaţa li-i amară.
  Nici harta nu-i ca-n alte dăţi,
  Din Nistru până-n Tisa.
  Moldova-i astăzi jumătăţi.
  Cât rău făcutu-ni-s-a!
  Degeaba scris-am eu scrisori
  Din vremuri de urgie,
  Şi m-am rugat de-atâtea ori,
  Mai bine să vă fie.
  Avut-am piatră la hotar
  Şi-n ţara noastră singuri
  Cules-am holde din brăzdar.
  Acum n-aveţi nici linguri …
  O, biet popor român sărac,
  Cu-o ţară prea bogată!
  Tu vino-i răului de hac
  Să nu ţi-o vândă toată!
  Şi dă-i afară pe străini
  Cu toţi îmburgheziţii,
  Să nu-ţi mai fie-n alte mâini
  Guverne şi poliţii!
  Cu trupe de comedianţi,
  Numindu-le partide ,
  Sunteţi românii emigranţi
  Din Rai în ţări aride.
  Pierdut-aţi banii ţării-n vânt
  Şi-i goală visteria.
  Mai daţi şi ape şi pământ
  Şi vindeţi România.
  Mihai Viteazu v-a lăsat
  O ţară mai rotundă.
  Voi azi aţi scos-o la mezat,
  Străinii vă inundă.
  Aveţi întinsul Bărăgan,
  Şi nu aveţi o pâine.
  Aveţi şi turme şi ciobani,
  Dar duceţi vieţi de câine.
  Aveţi bogaţii munţi Carpaţi
  Şi dulcea Mioriţă,
  Păduri de brazi,
  ce vă sunt fraţi,
  Şi flori în poieniţă.
  Aveţi o deltă ca-n poveşti,
   Vedeţi să nu v-o fure,
  Atâtea ape, atâţia peşti
  Şi nu mâncaţi nici mure…
  Nici vii pe deal nu mai zăresti,
  Livezile se-uscară,
  Când mărul Ţarii Româneşti
   Se-aduce de afară.
  Nu vine Mircea cel Batrân,
  Nici Ştefan de la Putna,
  Să vi-l alunge pe păgân,
  Cand voi lăsat-aţi lupta!
  Albastrul cerului senin
  Se-ntunecă mai tare
  De-atâţia nouri de venin,
  De-atâta delăsare.
  Nu voi a vă-nvăţa de rău,
  Ci-ncerc a vă-nţelege.
  De ani şi ani cădeţi în hău,
  Nimic nu vă mai merge.
  Ruşine să vă fie-n veac,
  Că v-aţi trădat străbunii,
  De parcă n-aţi fi pui de dac,
  Ci rude-aţi fi cu hunii!
  Lasaţi pe-ai voştri guvernanţi
  Să vă înece-n smoală,
  Să fiţi doar simpli figuranţi
  În ţara voastră goală…

 • Soni

  ” S-au dus zilele babei
  Si noptile vegherii ”

  Astept asa ca PROSTUL sa vad si sa citesc documentarul
  domnului … Ilie Contra, alias “Nick” !
  Doar mi-a promis, omul ! De dragul meu il va scrie.
  Asta e, a iesit deja inceputul serialului dedicat mie, parafat cu o stampila smanglita.

 • DECEBAL

  DIN NOU. JUSTITIA ,

  EU NU INTELEG DECE PARLAMENT.NICI NOSTRI. LE PLACE SA SE JOACE CU PROTESTATARII. D3-A SORECELE SI PISICA ?

  AR FI BINE CA PARLAMENTATARII. ACTUALI. SA INTELEAGA PE DEOPARTE CA DE FAPT. PROTESTATARII NU SINT ALTII DECIT. NOUA GENERATIE IAR. PARLAMENTARII MAJORITATEA FAC PARTE DIN VECHEA GENERATIE , IAR PE DEALTA PARTE IDEILE UNORA NU MAI CONVERG. CU. IDEILE. ALTORA .

  IN STUPUL DE ALBINE CELE BATRINE PLECA ADICA. ROIESIAR. CELE TINERE LE I-AU. LOCUL .

  CE DACA DOMNII PARLAMENTARI ADICA. BATRINII AR. FACE. UN. PAS INAPOI S-AR DARIMA CERU PE NOI ?

  SI. PENTRU A. INPACA. SI. CAPRA. SI. VARZA AM. SPUS SI REPET CA. SINGURA. SOLUTIE DE REZOLVARE A PROBLEMEIJUSTITIEI. ESTE JUSTITIA AMERICANA. CU. JURATI …..

  CE AMERICANII AU M FOST. PROSTI. CIND A. ACEPTAT. ACEST MOD SUPERIOR DE JUDECATA CU JURATI ?

  ADAPTAREA ACESTUI SISTEM. INLATURE. COMPLETAMENTEBANUIALCA JUSTITIA AR FI. ASERVITA POLITICULUI ….

  ADAPTINDU-SE ACEST. SISTEM. NU SE MAI. UMBLA LA NICI. UN. ARTICOL. DE LEGE. PENTRU. A. FI. MODIFICAT.

 • DECEBAL

  PENTRU DOMNUL SONI ,

  DOMNULE SONI ,

  V-AM SPUS CA EU ZIUA SINT OCUPAT CU M
  UNCA FIZICA CA ZILIER LA DIVERSI CONSATENI DE-AI MEI IAR NOAPTEA SCRIU MESAJE PE SAITUL DOMNULUI PROFESOR .

  POATE CA VOI SCHIMBA PROGRAMUL CIND O SA CUMPAR SI EU NISTE PAMINT SI O SA-MI FAC SI EU 3 SERE CA DUMNEAVOASTRA SI O SA MA TRANSFORM DIN SLUGA LA BOERI IN CAPITALIST CA DOMNIA VOASTRA .

  ABIA ASTEPT CA P.P.- L.C. SA VINA LA GUVERNARE SA POT PUNE MINA PE CEI 20.000 DE EUROI CA SAPOT CUMPARA SI EU CEL PUTINK UN HECTAR DE PAMINT ARABIL DE LA STRAINII DE LA NOI DIN DAT CE AU FOST MAI IUTI DE PICIOR SI AU CUMPARAT MAI TOT PAMINTUL CA URMARE A LEGII INBUNATATITE DE VINZARE FACUTA DE PONTA SI DANIEL .

  DUMNEAVOASTRA ATI AVUT NOROC CA DUPA REVOLUTIE ATI CUMPARAT IMEDIAT PAMINT DE LA TARANII ROMINI SI IATA CA ACUM ATI DEVENIT UN CAPITALIST AUTENTIC CE DE FELUL CUM VA PRONUNTATI NU MAI SUFERITI SCRIEREA DE NOAPTEA .

  OBSERV CA NICI PE DOMNUL NICU DORUS GALATI NU-L MAI SUFERITI CA SI DUMNEALUI SCRIE NOAPTEA CA SI MINE .

  OARE ACESTEA SA FIE NOILE TRASATURI CARACTERISTICE ALE NOILOR NOSTRII CAPITALISTI ?

  DOMNULE SONI ,
  DACA VA DERANJEAZA SCRIERILE DE NOAPTE EU VA ROG FRUMOS SA NU LE MAI CITITI DAT FIIND FAPTUL CA UNII POSTACI SINT MAI INPULSIVI CA DOMNUL NICU DORUS GALATI SI IATA CA VA FACURA SI PROST ?

  EU N-AM SA IMI PERMIT SA VA FAC PROST CIND DE FAPT DOMNIA VOASTRA SINTETI MAI DEGRABA SIRET INTOCMAI CA EDNIA DUMNEAVOASTRA .

  STIMA

  • Soni

   Domnule.. Decebal

   Exista o vorba romaneasca : fiecare pasare pe limba ei piere !
   Punctual, cateva intrebari:
   – daca munciti ca zilier la ” boierii” din satul dumneavoastra, nu sunteti destul de obosit sa scrieti noaptea postari pe site ?
   – de unde stiti cu exactitate cate sere am eu (trei), aratati-mi si mie postarea unde eu am scris asa ceva pe site ?
   Sa fim seriosi, probabil le stiti din.. alta parte.
   – credeti ca daca fluturati lozinca cu Dorus
   iesiti din cercul de suspecti … sau suspect ?

   Morala : Intre a fi siret si a fi rational este diferenta ca de la … la.. la..
   Apropo, eu stiu ce am scris aici dar va intreb care este ETNIA mea ?!
   Etnia mea este …. cei sapte ani de acasa.
   Astept raspunsuri la intrebarile puse, chiar telefonice cu nr.ascuns la 0745179142.

 • Soni

  “NICK”

  De-ai fi Dorus, n-ai scrie asa ! Ai cuvinte deosebite intrebuintate de intelectuali si de catre anumiti cetateni ai acestui site !
  Sincer, ma asteptam la asa ceva , pentru mine nu este nimic grav, chiar daca prin absurd sunt PROST, etc., etc, mai grav este faptul ca eu compatimesc atare oameni care candva au pomenit pe site de schizofrenie paranoida, lansari de mesaje la anumite ore din noapte, etc., etc.,.
  Eu, unul nu condam ci COMPATIMESC !!!
  Boala este foarte grava , nevindecabila cu exceptia unor moemnte de luciditate ( din cele citite).
  Familia ar trebui sa se implice !!!

  Sarbatori fericite ( un PROST)

  • Soni

   Ba sunt PROST, ba sunt VEDETA, nu ma schimb in niciun fel , altii se schimba ( chipurile invata din greseli), efectiv se metamorfozeaza prin nume.
   Aici, intruchipezi cel putin 3 nume. De multe ori am spus ca degetele de la o mana sunt prea multe sa reprezinte adevaratii indivizi de pe acest site.
   Am spus ca n-am nimic cu omul (trupul) , cu capul lui, cu cerebelul am sau mai exact cu caracterul acestuia. De Tudor Barbu eu pomeneam mereu, chiar insistam spre a ma convinge definitiv ca nu este el. Ce sa-i faci daca altii nu cunosc tehnica moderna de manipulare si cad in capcana !!!!!
   Si totusi boala de care am pomenit mai sus, nu este concludenta dar depresia severa isi spune cuvantul. Prin autoeducatie si nefrecventarea masiva a internetului chiar si cu sfatul medicului usor, usor poate fi disipata.
   Si cum spune “Dorus”.. un prost cu aere de vedeta

  • Tudor

   Ați reușit neocomunistilor.
   Râdeți, glumiți, dar nu e râsul vostru.
   În loc să jucați table prin parcuri decideți viitorul oamenilor,

   • Tudor

    Am auzit și eu o cifra;320.000, forță de muncă activă a plecat în 2017 din România

  • NICU DORUS GALATI

   Da SONEL , sunt DORUS acel care ti-a vorbit sincer la telefon, ti-a explicat (acum 3-4 ani) iar tu sa vii sa faci comentarii fara sa te intrebe nimeni la adresa mea, ca vezi doamne eu am facut greseli gramaticale acum o suta de ani.

   Mai PROSTULE , nu stiu sa fac comentarii in numele altei persoane cum faci tu.
   Ai fost (PEPENICA,Dorus/etc.) sa-ti fie rusine. Esti un gunoi. Macar sa inveti o data ca lumea nu-i proasta asa cum mintea ta bolnava o considera. Repet regret ca ai aparut pe acest SITE si ai aburit acesti cititori.
   Pentru mine ,prima data ai fost un comentator cu alte idei de cat a celorlalti,pe care eu le-am luat in consideratie dar cand am vazut ca tu ai motive ori nu vrei sa fii un Gica contra mi-am dat seama ca ai o problema. Nu vrei sa accepti realitatea.

   DA EU SUNT DORUS CARE AM AVUT INCREDERE CA DACA-TI SPUN ADEVARUL ,TU INTELEGI ,CA APOI SA VAD CA ESTI UN PROST.Regret inca o data pentru timpul irosit cu tine. Sincer iti spun mai mult de atat nu pot sa fac.

   • NICU DORUS GALATI

    Am dorit sa scriu ca tu vrei sa fii un Gica contra,adica sa iesi in evidenta.

    • A gândi

     ALTFEL NU-I POATE MINTEA.

   • Soni

    Sincer, imi si uitasem cum o chema pe “Pepenica”. Bine ca mi-ai adus aminte. Daca-ti amintesti bine , la inceput a fost si Mihai.
    Oricum, mai ai putin si ma mananci pe paine !!!
    De esti Tu acesta, chiar si altul, nu am pentru ce sa ma simt lezat , nu ma supar, sunt omul care intelege pe oricine si astept sa-ti … treaca!
    Daca nu, nu-i bai !
    Craciun fericit !

 • DECEBAL

  TINERII. FRUMOSI. SI. LIBERI ,

  DUPA CUM BINE SE VEDE INERII FRUMOSI. SI. LIBERI. NU SE LASA .

  SI SE PARE CA EI AU DREPTATE DACA STAM. SI. NE GINDIM. CA ACESTIA LA REVOLUTIE AVAU. UN AN IAR ACUM. AU 28 DE ANI .

  ORI LA 28 DE ANI ESTE VIRSTA INTREBARILOR CIND ACESTI TINERI TREBUE SA SE CASATOREASCA SA FACA UN COPIL DOI SAU TREI SI ASA MAI DEPARTE……

  ORI CUM POT ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI SA SE CASATOREASCA SI SA MAI. INTRETINA SI UN COPIL CIND EI N-AU CASA N-AU SERVICI SI PE DESUPRA II MAI INTRETIN SI PARINTII SI BUNICII…

  DACA PE TIMPUL COMUNISTILOR LI SE DADEA CASA SI SERVICI IATA CA ACUM NU-I MAI INTERESEAZA PE NIMENI DE SOARTA SI VIITORUL ACESTOR TINERI FRUMOSI SI LIBERI…..

  IN SCHIMB TOT ACESTI TINERI FRUMOSI SI LIBERI AU DESCOPERIT CA PARINTII LOR AU LUCRAT CU SIRG SI AU CONSTRUIT O AVERE COMUNA CE PUTEAU CA SI EI SA TRAIASCA ACUM DECENT DAR ACEASTA AVERE COMUNA LI S-A FUTAT IAR CEI CE AU PUSUMARUL LA ACESTE FURTURI VOR SA NU FIE DEPISTATI DE CATRE JUSTITIE ? ? ? ? ? ….

 • NICU DORUS GALATI

  Soni,

  Mos Craciun , a venit pentru tine numai cu daruri din partea mea pe acest site, pentru ca esti Prost , ca daca nu ai fi te-ai uita la ora cand scriu comentariu,TE INTREB cine poate sa stea langa mine pana la ora 24 alteori 1-2 noaptea sa-mi scrie mie mesajele?.
  Pe cuvantul meu ca ma dezamagesti ,cat poti fi de prost.Regret ca mi-am consumat timpul si pe site si la telefon sa-ti explic sincer ca eu imi fac comentariile ,iar tu dupa atat de mult tip sa mentii o prostie pe care o ai facuta din 2010. Regret Soni dar esti IRECUPERABIL.Iti urez ca anul ce vine sa-ti aduca INCREDERE IN OAMENI.

 • DECEBAL

  P.P.- L.C.
  P.P.- L.C.

  P .P.- L.C. A FOST SINGURUL PARTID CE IN 1990 S-A PRONUNTAT CA ROMINIA ESTE. A. ROMINILOR INTOCMAI CA SI. DOCTRINA SA ACTUALA CE. PRIN. CONTINUTUL. EI SE VREA. CA. TARA. SA FIE A NOASTRA SI. NICI. DECUM. TARA. STRAINILOR. PRECUM. ACEASTA ESTE. ACUM ….

  IN ACEST SENS SE INPUNE. CA. P.P. – LC SA TREACA DE URGENTA. LA. ACTUALIZAREA. LISTELOR. PENTRU VIITORII. PARLAMENTARI. P.P.-LC. DAT. FIIND CEREREA INPERATIVA A VOCII. STRAZII DE – A SE FACE ALEGERI ANTICIPATE .

  • Soni

   Ei Decebale, s-au dus vremurile dacice ! Acum, visezi prea mult cu ochii deschisi ! Mai bine dormi noaptea omule, sti bine ca somnul este cel mai bun sfatuitor !

 • DAN UNGUREANU

  Cadoul guvernanților pt poporul las

  https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3767628
  Guvernul se împrumută ca sa beneficieze angajații din sistem si firmele de casa ale partidelor politice dar de platit plătim noi toti.Romania trezește.te!

  • Nelu Stiuca

   NULITATILE UMANE DIN CLASA POLITRUCILOR PENALI SI PUSCARIABILI AU DISTRUS ROMANIA.
   Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori umane ,a elitelor sau principiilor sanatoase din conducerea tarii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului romanesc. HOTII SI SEMIDOCTII POLITRUCI CARE AU CAPTURAT RO IN 1989 AU DISTRUS TARA IN 28 DE ANI CAT N-A FOST EA DISTRUSA DE-A LUNGUL ISTORIEI SALE.

 • DECEBAL

  REGELE MIHAI I ,

  ERI S-AU INCHEIAT CU MULT FAST FUNERARIILE DE INMORMINTARE AL REGELUI. MIHAI I .

  FOARTE MULTA LUME A TINUT SA-L OVATIONEZE CU MULTA. PIOSENIE….

  DUMNEZEU SA-L ERTE….

  • Tudor

   Noi, poporul roman spunem urmatoarele:
   – romani, sa nu credeti absolut nimic din ce spun scursurile din partidele actuale si din partidulete care le canta in struna.
   Verificati chestiunile concrete, palpabile, ca sa va formati un punct de vedere.
   De cand a venit mizeria de psd la putere, inceputul 2017.
   Dezastru, catstrofa, investitii zero. Au luat un miliard si 600 de milioane de la investitii si le-au dus la mama dracu, in incompetenta taranoilor de dragnea si olguta care suge puta

   • Tudor

    Verificati la bani, la chestiunile concrete, carburant, alimente, INVESTITII CU EFECT MULTIPLICATIV, in primul rand

    • Tudor

     Putregaiurile astea nu au facut nicio investitie, nimic, zero.
     Gunoaiele astea vor sa ne uniformizeze in saracie.
     Toate beizadelele si scursurile cu facultati facute la spriru haret, biotera, …..

     • Tudor

      A ajuns una, o lichea, sa imi spuna ca facultatea ei particulara e mai buna decat facultatile de stat.
      Jigodia infecta nu stie ca, la momentul la care am dat eu examen erau cel putin 10 pe loc, la stat

      • Tudor

       Fratilor, nu se mai poate in halul asta.
       Cei care au autorizat facultatile particulare, 1000 de ani de puscarie

       • Tudor

        Au amestecat valorile intr-un hal in sectorul privat incat nici nu va puteti imagina.
        Toti muncitorii, care ar fi trebuit sa fie la saiba, sunt in pozitii de decizie si decid viitorul unor oameni.

       • Tudor

        Stiti ce fac impostorii cu diploma, care au bani de nu mai stiu de ei; rad si iar rad

      • Ilie Conta

       La ASE?
       Poate doar la sectile “Comert exterior si relatii internationale” sau la “Cibernetica”…
       La unele sectii din cadrul ASE, raportul numarului de candidati pe loc era o fractie subunitara.
       Nu mai manipula mihaita, vasilica, tudorica!

  • Tudor

   Nu dau doi bani pe Scursurile care conduc Romania, nu ma reprezinta, nici acum, niciodata

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=X5h02ZmeB5c,
   Oameni buni, avem o gramada de oameni de valoare care sunt goniti sa ramana scursurile, putregaiurile de genul Firea, Dragnea, Voiculescu si altii ca ei

   • Ilie Conta

    Adauga Klaus-Verner, Ludovic, mare parte din liberali si cam toti usr-istii…

    Nu fii partinitor, mihaita, vasilica, tudorica nu-i frumos…

 • Soni

  Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace pe Majestatea Sa Regele Mihai I de Romania.
  La ora actuala este slujba de la Curtea de Arges.
  Poporul roman a facut adevarata istorie a regalitatii in Romania. Rollistii ce mai au de spus ?

  • Tudor

   Cea mai mare crima, cel mai mare atentat la siguranta nationala, a fost infiintarea facultatilor particulara.
   ASTA E CEA MAI MARE CRIMA

   • Soni

    Tudorica nene, diplomele chiar si de doctorate
    de la facultatile particulare, le-as folosi ca sfarleaza la avioanele de hartie pe care eu le faceam in copilarie, acum 60-65 de ani.
    Am observat ceva: tu ai facut si ceva cursuri de dactilografie ca prea scri repede si corect?!

   • NICU DORUS GALATI

    Daca esti Tudor Barbu, cel care ai comentat la o.tv.si acum la b1tv, stai dracului deoparte.
    De ce? , pentru ca ai aburit lumea la otv si criticai pe fiecare cand ai ajuns (sa nu spun cum ) Parlamentar ,ai devenit un tradator. Nu doresc sa-mi cheltui timpul meu ,sa te caracterizez, pentru ca esti zero barat.

    Daca nu esti tu acela nu-ti sunt critc eu.

 • DECEBAL

  DECE LEG3A. COJOCARU ?

  PENTRU CA DACA SE APLICA. LEGEA COJOCARU,. VALIDATA. CU. UN. MILIONK DE. SEMNATURI. DIN. PARTEA. CONATIONALILOR. NOSTRII, NOI. CU TOTII NU. MAI. ASISTAM LA. O. ASTFEL. DE CRIMA. PRECUM. CE-A. DIN METROU ? ? ? ? ? …..

 • DECEBAL

  DAN DIACONESCU ,

  DAN. DIACONESCUMMM S-A INTORS IN LIBERTATE .

  TREBUE REAMINTIT CA. DAN. DIACONESCU. A. REUSIT J CA SA. BAGE. 63 DE. ALESI AI. NAMULUI IN PARLAMENT CU. SPRIJINUL ,,LEGII. COJOCARU” ,

  MAI TREBUE REAMINTIT. CA. DAN. DIACONESCU. CU. SPRIJINUL. REPORTERULUI. BARBU STRINSESE UN. MILION. DE. SEMNATURI DIN. PARTEA. POPORULUI. ROMIN PENTR A PUTEA. FI. SUPUSA. APROBARII. PARLAMENTULUI DIN LAGISLATURILE TRECUTE ……

  DECI, SE. POATE. AFIRMA. FARA. TAGADA. CA. DOCTRINA.
  ,,LEGEA. COJOCARU”,. ESTE. OMOLOGATA DE. POPORUL. ROMIN …

 • DECEBAL

  JUSTITIA. ,

  DACA NU VOR DECIDENTII SA INPRUMUTE SISTEMUL. AMERICANI. CU. JURATI …. ASA O SA O. DUCEM CU. MANIFESTATII. DE. STRADA. PINA. CE. DECIDENTII. VOR. INTELEGE. CA. ACEST. MOD. DE. JUSTITIE. CU. JURATI. INLATURA. COMPLETAMENTE. BANUIALA. CA. JUSTITIA. AR. FI. ASERVITA. POLITIC ? ? ? ? ? ……

  • NICU DORUS GALATI

   Da, domnule , numai ca , acei jurati sa nu fie corupti, ca altfel ,e de geaba.

 • Tudor

  Valentinian a plecat di actuala Serbie, de unde s-a format poporul roman

  • Tudor

   Cei mai tari pe aceste meleaguri au fost romanii.
   Au avut o ambitie incredibila.
   Nu s-au slavizat. Taratul Bulgar, Assan a fost un valah, roman, a refacut marele tarat bulgar.
   Verdeti si voi simbolul leu

  • Tudor

   Constantin Cel Mare, a fost valah, plecat din actuala Serbie. Sa vina vreun dobitoc sa ma contrazica. Il mananc pe paine.
   Am avut valori, la cel mai inalt nivel, cei mai buni.
   Valahii erau foarte buni din punct de vedere militar.

   • NICU DORUS GALATI

    Nu am cea mai mica idee daca ai dreptate sau nu dar cand scrii sa vina vreun dobitoc sa te contrazica, mi-am dat seama ca tu comunici cu dobitoace ,cea ce inseamna (fiinte fara intelect) , sa inteleg ca faci parte dintre ele?.

 • Soni

  Ilie Conta
  Cand bei, draga Soni, ortografia ta se apropie de ce era odata ortografia d-lui Dorus.
  Altfel, gandirea ti-e sprntara ca un purice flamand care-si cauta o gazda.
  Preferi un caine sau o pisica?

  Răspunde 9 decembrie 2017 la 08:27

  • Soni

   Ti-am spus ca am coordonate fixate atunci cand raspund. Cu Dorus intradevar , e vreme lunga, de cand n-a mai scris personal. Mai apare asa din cand
   in cand ca si Clejneanu Teofil , cu … niste postari “nepersonale”, adica altii le fura stampila. Amanuntele conteaza la mine, ideile principale tine omul de ele cu dintii.

   • Tudor

    Lasand Gluma la o parte:
    – anul 2017 a fost un an catastrofal
    – Investitii – zero
    – anul 2018 inseamna mai multe contributii la asa zisul fond de pensii
    – o parasuta, Olguta Vasilescu
    De unde Dracului ati luat-o pe parasuta asta?

    • Tudor

     Ma fortati pe mine, eu fac misto de toti.
     Nu ma provocati, cu toti impostorii astia.

    • Ilie Conta

     Mihaita, vasilica, tudorica, un an pe zero este un an EXCEPTIONAL fata de anii in care eram pe minus.
     Minus nu stiu cate sute de intreprinderi vandute pe un dolar, taiate si trimise la topit.
     Minus nu stiu cate mii de hectare de pamant si padure instrainate.

     UN AN PE ZERO E UN AN EXCELENT!

     Mai ai furnicaruri in extremitati? Dar migrene?
     AI GRIJA DE SANATATEA TA CA AI O AURA ZDRENTE!

   • NICU DORUS GALATI

    Soni, cand am spus ca esti PROST NU AM GLUMIT . TU CHIAR ESTI PROST SI NIMENI NU POATE SA TE VINDECE, NICI MACAR EU, SPUNANDU-TI ADEVARUL.

   • NICU DORUS GALATI

    Coordonatele tale sunt PROASTE LA FEL CA TINE.De ce te fac PROST ? Pentru ca esti si pentru ca ti-am spus ca eu mi-am scris mesajele mereu si cele gresite si cele corecte. AM INVATAT DIN GRESELI PENTRU CA SUNT OMUL CARE INVATA DIN GRESELILE LUI. DAR LA MINTEA TA NU POTI ACCEPTA ASTA. DE CE ?. PENTRU CA TU NU INVETI NICI DIN GRESELILE ALTOR SI NICI DIN GRESELILE TALE.
    De cate ori ti-am spus ca eu imi fac comentariile dar tu nu ai puterea sa intelegi si mergiin continuare pe ideea proasta pe care ti-ai format-o.Daca tu nu te poti schimba ,altii se pot.

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=gVR4gB97TQ8

   • Tudor

    Cel mai mare imparat al Romei, Valentinian, valah, de origine.
    Constantin Cel Mare, a fost valah.
    Sa ma contrazica cineva

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=JhfkAL062I8

 • DECEBAL

  PENTRU. DOMNUL NELU STUCA ,

  FOARTE. FOARTE, BINE PUNCTAT….

  EU CA CETATEAN. DE. RIND. AL. ACESTEI. TARI AM. SA. INCERC. SA. VA RASPUND. CIT. MAI. SINTETIC. SI. IN CUVINTE. PUTINEE TOATA. JALEA. CE O SUBLINIATI. DOMNIA. VOATRA. IN EPOCALA. OBSEVATIUNKE EXPU SA. MAI. JOS …..

  DACA SE. APLICA. LEGEA. COJOCARU DOMNIA. VOASTRA. DOMNULE. NELU. STUCA. NU. MAI. AVEATI. CE. SCRIE ACUM…

  CUM. NU. S-A VRUT APLICA, LEGEA. COJOCARU SI S-A APLICAT. LEGEA. BRUCAN, IATA DECI. SI. CONSECINTELE,. CONSECINTE CE DOMNIA VOASTRA DOMNULE. NELU STUCA LE PUNCTATI. NU. BINE CI FOARTE,. FOARTE. BINE…

  • Soni

   Da, nici nu sti, poate nici domnul Nelu Stiuca, “alunecos ca un peste”, ca sefii sindicatelor de astazi reprezinta rezerva de cadre a partidelor politice. Sefii sindicatelor sunt neschimbati de la revolutie iar altii sunt chiar dinainte de Revolutie. O rezerva … a fost Miron Mitrea, mare sindicalist.

 • DECEBAL

  ALEGERI. ANTICIPATE. ,

  TOT. MAI. MULTE. VOCI. VORBESC. DE. ALEGEI. ANTICIPATE.DAT FIIND. NE. RESPECTAREA REFERENDUMULUI ANTERIOR. IN CARE. POPORUL. A. VOTAT. CA. PARLAMENTUL SA FIE FORMAT. NUMAI. DIN. 300 DE. ALESI. AI. NEAMULUI ….

  • Nelu Stiuca

   NICI ALEGERI ANTICIPATE NU SE POT FACE DEOARECE; Fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, idiotii si retarzii, nimfomanii si bastarzii, bâlbâiţi cu gura strâmbă au devenit stăpânii acestei naţii…..

 • Soni

  Popor roman, anticipat condoleante iti transmit, aprinde lumanarea !
  Pe avortoni, natura ii omoara ( starpeste) chiar daca sunt imuni !
  Regrete existente !

  • Ilie Conta

   Atunci cum se face ca n-ai fost starpit inca?

   • Soni

    Din pacate, natura nu reuseste sa starpeasca doua categorii de … avortoni: pe cei in faza embrionara , cazul meu si pe boschetari, ca nu-i gaseste, cazul tau !
    Se zice, ca cel mai destept cedeaza . Succes pe drumul tau de ….. Contra.

    • Ilie Conta

     Te-a parasit subtilitatea, Soniko?

     • Ilie Conta

      In sfarsit, esti tu!

 • DECEBAL

  NU RATATI ,

  INTRATI PE. MESSINGER LA COSTI POPA SI VETI GASII UN CINTEC DE JALE AL PORULUI ROMIN DECLAMAT DE UN ARTIST DRAG NOUA DIN ,,TANTA SI COSTEL” .

 • DECEBAL

  FElCITARI DOMULE BOBOC PENTRU ISTORICUL ARTICOL REDAT MAI JOS

  STIMA

 • Nelu Stiuca

  CLASA POLITICA POST COMUNISM a POLITRUCILOR SEMIDOCTI si MAFIOTI a tarat tara-n KKT, pentru ca nimeni dintre romanii adevarati nu s-au opus ori nu s-au bagat; unul ca-i anchilozat, altul ca e ocupat , altul ca-i speriat, altul ca n-a observat, altul ca a emigrat, unii chiar cu ei s-au dat…..ROMANIA-I DE INGROPAT. Mafia a inchitit PATRIA.

  • Nelu Stiuca

   T R Ă D A R E A, un P Ă C A T mare al CONDUCATORILOR TARII si PRIVILEGIAŢILOR vremii cu consecinte DEVASTATOARE asupra URMASILOR nostri.
   T R Ă D A R E A, in societatea romaneasca a devenit o parte permanenta a cotidianului politico-social si economico-administrativ. Majoritatea romanilor tradeaza ca ticalosii pe toate planurile si sunt tradati continuu de cei carora le acorda incredere şi putere. Tradarea este dureroasa atunci cind simtim cum suntem tradati de oamenii falsi, perverşi dar nu si cand noi tradam cu usurintă curvească.
   Ignorind aspectul public negativ poate exista si tradare justificata de alegerea interesului propriu in realizarea celui mai simplu instinct, acela de a supravietui sau trai la limita subzistentei.
   Actul de trădare semnifica in primul rand lipsa, unei valori umane esentiale, a credintei, a unor convingeri, pentru ca nici un om cu crez adevarat nu poate trada.
   Tradeaza cel ce nu are nici o credinta si care se ascunde sub masca servilismului, ipocriziei si a falsitatii.
   Tradarea este considerata un mare pacat, deoarece viata a dovedit-o ca nu este usor sa decidem impotriva vointei noastre usuratice, a tentatiilor ticaloase sau a interesului nostru marsav. Putini sunt cei care au vocatia de martiri sau eroi.
   In politica romaneasca de dupa 1989 nu s-a remarcat nici un caz de loialitate politica cu finalitate glorioasa sau virtute, in schimb s-a putut vedea foarte frecvent tradarea calificata, prin aplicarea diferitelor moduri de operare imorala in interese meschine de partid, de grup sau personale.
   In existenta oricarei intelegeri (contract politic), in drumul spre realizarea tintelor nobile trambitate pentru a fi auzite de creduli, totdeauna au aparut situatii in care cel putin un politician, animat de ganduri negre dusmanoase, imorale a demonstrat ca interesul lui este altul mult mai important decat al celorlalti de langa el si atunci a intervenit ruptura in urma caruia s-a urzit tradarea politica ca o alegere egoista, fara a mai interesa ca aceasta este de fapt facuta impotriva, celor cu care a mers impreuna pina in acel punct al unui traseu comun sau a celor care i-au acordat increderea.
   Datorita TRADARII, incompetentei si imoralitatii putine obiective politice de interes general(national) au mai fost finalizate conform intelegerilor stabilite initial.
   Politicienii romani, pentru a fi alesi, au promis si cautat sa convinga prin siretenie, viclenie si mecanisme demagogice cat mai multi alegatori pentru a le castiga votul sau pentru a le fura picatura de putere publica. Dupa castigarea mandatului de reprezentare marea majoritate a acestora (mai ales daca au si imunitate) au tradat, acoperindu-se cu justificarea politicii personale, ridicata mult mai sus decat rangul oricarui votant sau semen de-al sau.
   In acest context este clar ca majoritatea POLITICIENILOR care acorda TRADARII, viclesugului rang de virtute nu mai pot dovedi DEMNITATE deoarece, sunt lipsiti de anumite valoari umane, cinste, merite morale si de instictul politic suprem de a preţui omul si de a manageria destine umane.
   In cazul unor conflicte sociale rezultate intr-un “regim politic”, niciodata nu se poate clarifica situatia despre cine a tradat primul, pentru ca frustrati de pierderea suferită, cei care se simt sacrificati, se arata a fi tot politicienii stapaniti de ura, parsivism si egoism, plini de sine si incapabili de a-si recunoaste propriile tradari.
   Astfel ei cauta motive ca sa devina victime artificiale si razbunatori crunti in numele unei moralitati lipsite de orice constiinta a tradarilor pe care le-au planuit si facut.
   In Romania dupa 1989 s-a dovedit că; ,, Politica este indeletnicirea scarboasa prin care tipi fara nicio profesie ori avortoni ai profesiei lor, se catara acolo unde se deschid robinetele societatii. Posturi bine platite, de unde se pot invarti afaceri de miliarde, consilii de administratie, conecsiuni si reprezentante. Ai tupeu, ai proptele, ajungi si din lichea ce ai fost sau esti, devii omul ce imparte dreptatea, care arbitrezi morala, care reclama sacrificiul suprem.”
   ,,Democratia este un sistem de exploatare a averilor statului mintind multimile naive prin gadilarea instinctelor primare. Pentru a curma coruptia universala ar trebui o elita de conducatori care sa se sacriifice in interesul permanent al natiunii,. Dar unde sa gasesti asemenea sfinti printre oamenii politici narozi?”
   “Calea TRADARII NATIONALE totdeauna a fost croita de/prin politica”.
   Cateva maxime cu referire la tradare sustin cele consemnate: “Servilismul este masca tradarii”; “Nu este credincios faţă de nimeni şi de nimic cel ce-şi poate trăda tovarăşul de trudă”; “Trădarea niciodată nu-nfloreşte desi e un spin. De ce oare? De-ar înflori n-ai mai putea să-i spui trădare” .
   S O L I D A R I T A T E A ca valoare umana, in Romania, nu se poate manifesta ca o unitate strânsă, bazată pe comunitatea de interese, de sentimente, de idei si spirit de întelegere. Aceasta are doua valente una pentru categoria “jecmanitilor” si este invocata de clasa politica numai atunci cand puterea decide unilateral ca o majoritate a populatiei urmeaza ori si-a pierdut unele drepturi.
   A doua valenta a solidaritatii este cea a clasei privilegiatilor (jecmanitorilor), din care fac parte obligatoriu factorii puterii si grangurii democratiei “falsii oengistii”, se refera la sporirea propriilor avantaje, facilitati si libertati pentru comiterea de atrocitati. CLASA de MIJOC pilonul de baza, ce ar putea asigura stabilitatea oricarei societati, exista numai in mintea unor visatori, deoarece in realitate ea nu poate prinde contur si lipseste cu desavarsire din Romania tot datorita infantilismului politic si tradarii din partea unor mişei erijaţi in elite ale societatii romanesti.
   Solidaritate intre privilegiati si celelalte categorii sociale nu se va putea realiza curand deoarece trufia, dusmania, incultura, demagogia si lipsa de civilizatie sunt intretinute politic, transmise mostenitorilor prin ADN-ul ticalosiei si infatiseaza in prezent “raporturi sau relatii tipice dintre lup si miel”. .
   . “SPIRITUL CIVIC” ca ansamblu de sentimente profunde de dragoste si devotament patriotic, alt pilon de baza in sustinerea unei societati democratice, stabile, in Romania, nu s-a putut dezvolta dupa 1989 din cauza tradatorilor de neam (majoritatea liderilor de sindicat, de ONG, organizatii de presa au probleme penale) si a cenzurarii “organizatiilor societatii civile” de catre forte interne si externe cu interese obscure.
   Perioada de dupa 1989 este caracterizata in Ro de ipocrizie, demagogie, tradare, falsitate, marlanie , ticalosie, etc.
   OARE A AVUT VREODATA POPORUL ROMAN CLASA DE MIJLOC ???

   • Petrache Boboc - solidar

    Cum de ajunge să fie redactat un asemenea comentariu?
    Răspuns: România ESTE UN STAT FĂRĂ CONSTITUȚIE!

    Există o faimoasă Lege fundamentală emanată de TERORIȘTII DECEMBRIȘTI, feseniști-autori ai loviturii de stat cu SCOPUL de a distruge complet ROMÂNIA și POPORUL ROMÂN.
    CAUZA menținerii acestei porcării mizerabile/cancer e tocmai lipsa educației politico-sociale.

    În concluzie, evitați – vă rog frumos – de a *bate apa-n piuă*.

  • Ilie Conta

   Pe vremea aceea tu nu capatasesi, inca, CERTIFICAT de DESTEPT.

   GHINION!

   GHINION – Romania! (evident!)

 • DECEBAL

  LUCRURILE SE ACUTIZAZA ,

  FOARTE MULTI CONATIONAL.I DE-AI NOSTRII AU INCEPUT SA-SI PUNA PROBLEMA
  CE LASA EI CA MOSTENIRE LA COPII ?

  CEI CARE AU PROFITAT DE PARANDARATURILE PRIMITE URMAREVINZARII DE INTREPRINDERI ALE TARII CA SI ALTE BUNURI MATERIALE NU-SI PUN PROBLEMA BUNASTARII COPIILOR DEOARECE ACESTIA AU STIUT SA PROFITE DE ACESTE PARANDARATURI INCIT 3 GENERATII POT TRAI FARA SA MUNCEASCA DE AICI INCOLO.

  SINGURUL LUCRU CE TREBUE SA-L FACA E CA LEGISLATIA SA LE FIE FAVORABILA PENTRU A NU PUTEA FI DEPOSEDATI DE PARANDARATURILE PRIMITE….

  • Soni

   Cum te framanti aici, de atata zvarcoleala, tu lasi urmasilor tai, …. migratia deplina.

   • Tudor

    Nemernicilor, luati masuri sa ramana oamenii destepti, nu doar itisti, in tara.
    Cati oameni stiu eu

    • Ilie Conta

     Mai vasilica, tudorica, mihaita e clar ca psd n-a ratat nici un “ospat”, dar multe din ospete, chiar cele mai suculente, au fost initiate de cei pe care incerci sa-i albesti.
     Taranistii cu restitutio in integrum.
     Liberalii cu vanzarea pe un dolar.
     Toti NOSTALGICII perioadei anterbelice, prin intermediul acestor doua partide, s-au repezit, precum corbii, la ROMANIA si au sfasiat-o pentru ca aceasta indraznise sa se dezvolte fara leprele si parazitii antebelici.

     Fugi cu propaganda in alta parte!

 • Scopurile ANTIROMÂNILOR

  SCOPUL LOVITURII DE STAT PRIN *REVOLUȚIE*.
  În 1990 România avea o economie autarhică, suficient de dezvoltată ca să se poată descurca fără să importe mare lucru. În schimb aveam un export cu un excedent dintre cele mai mari din lume. România prin lege nu mai exporta materii prime de niciun fel, ci numai produse prelucrate, care încorporau în ele cât mai multă muncă şi creativitate, dând astfel de lucru la toată lumea. Bunăoară, de ani de zile din România Socialistă nu se mai exporta cherestea sau buşteni, ci numai mobilă sau alte produse rezultate din prelucrarea superioară a lemnului.

  Simbolul şi imaginea cea mai grăitoare a potenţialului economic românesc ne-o oferă Casa Poporului, clădire gândită să fie cea mai mare din lume, aşa cum chiar şi este. Semnificativă este ambiţia lui Nicolae Ceauşescu de a folosi la construcţia acestui palat fără egal de majestuos şi de impozant, numai produse ale economiei româneşti, începând cu utilajele folosite în procesul de construcţie – macarale, escavatoare, camioane, benzi rulante etc., şi terminând cu materialele de finisaj: marmură, mobilier, covoare, candelabre etc. Această economie prosperă permisese statului român să se achite de datoria externă contractată în anii ’70. Nota bene: Acel împrumut a fost folosit numai pentru investiţii, pentru dezvoltare, pentru tehnologie de ultima generaţie.

  În primăvara anului 1989 Nicolae Ceauşescu anunţă achitarea datoriilor externe şi emite una dintre cele mai ciudate legi, o lege care interzicea pe viitor guvernului român să mai contracteze împrumuturi externe. Iar pentru ca şocul produs astfel marii finanţe mondiale să fie complet, Ceauşescu iniţiază, împreună cu Libia şi Iran, înfiinţarea unei bănci care să dea credite ţărilor în curs de dezvoltare cu o dobândă de 3%. De ce 3%? Poate pentru că aceasta era dobânda percepută de CEC de la cetăţenii români!… O dobândă de vis în zilele noastre…

  Succesul politicii economice duse de Ceauşescu avea în spate şi anii îndelungaţi în care biet românul a trebuit să strângă cureaua până le refuz, să dârdâie de frig şi să îndure o serie lungă de umilinţe. Dar aceasta era partea nevăzută a lucrurilor, cealaltă, spectaculoasă, evidentă în statistici şi în mulţimea de construcţii civile şi industriale de pe întreg cuprinsul României, ameninţa să devină un exemplu contagios pentru ţările aspirante la un statut de demnitate naţională! Unde ar ajunge marea finanţă mondială dacă toate ţările ar adopta modelul românesc şi ar interzice prin lege guvernului să mai aibă de-a face cu Fondul Monetar Internaţional sau cu Banca Mondială?!…

  Ba mai mult, pentru ceea ce făcuse, Nicolae Ceauşescu trebuia şi pedepsit. Crezuse în capacitatea românilor de a-şi industrializa economia, de a o face performantă şi capabilă să concureze pe piaţa internaţională economii şi produse economice cu o mare tradiţie. Pentru potenţialul economic la care România ajunsese, Nicolae Ceauşescu se considera îndreptăţit să ceară pentru România un loc la masa sau în clubul ţărilor dezvoltate! Refuzul şi reţinerea acestora era evident. În primăvara aceluiaşi an fatidic 1989, presa internaţională face cunoscut că România este capabilă să producă arme nucleare, bombe atomice, aspirând astfel la intrarea în grupul atât de select şi de restrâns al ţărilor posesoare de armament atomic, alături de SUA, URSS, Anglia, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi… şi cam atât!

  Repet: România lui Nicolae Ceauşescu devenise un exemplu periculos, care punea în discuţie sistemul financiar mondial, căci dovedea posibilitatea şi deopotrivă necesitatea ca o ţară care vrea să se dezvolte să o facă fără ajutorul şi asistenţa otrăvită a finanţei mondiale. De aceea experimentul românesc trebuia curmat, iar Ceauşescu pedepsit în mod exemplar: cine va mai face ca el, ca el s-o păţească! Cine va mai îndrăzni să conceapă o dezvoltare economică fără controlul şi asistenţa finanţei mondiale, internaţionale, nu va reuşi decât să-şi ducă ţara la dezastru! …Cam aceasta este învăţătura de minte, mesajul pentru liderii ţărilor mici şi mijlocii al spectacolului de la Târgovişte din 25 decembrie 1989.

  Numai că asasinarea lui Ceauşescu nu avea nici-un sens dacă România rămânea mai departe în posesia potenţialului economic la care o ridicaseră cei 25 de ani de dictatură ceauşistă. („Dictatură de dezvoltare”, după expresia lui Viorel Roman.) Aşa că după asasinarea aproape rituală a lui Nicolae Ceauşescu s-a trecut la distrugerea rezultatelor dobândite prin politica acestuia, adică s-a trecut la demolarea sau înstrăinarea obiectivelor economice construite de români după 1965. Acesta a fost scopul ultim şi propriu zis al „Revoluţiei” din decembrie 1989. Sub pretextul privatizării s-a produs un jaf fără egal în istoria României.

  Dar, atenţie! NU JAFUL a fost scopul principal al privatizării. Când în casă îţi intră hoţii şi îţi fură un tablou, îţi rămâne speranţa că poliţia va recupera tabloul şi îl vei primi înapoi. În cazul României, marii profitori ai privatizării nu au avut onestitatea şi comportamentul normal al …hoţului cinstit, de dintotdeauna, care fură ca să se folosească de obiectul furat, substituindu-se proprietarului. Ci noii proprietari, majoritatea „investitori STRATEGICI străini”, au cumpărat pe bani puţini fabrici, uzine, clădiri etc., iar după ce s-au văzut proprietari au trecut la demolarea rapidă a acestora, astfel că în momentul de faţă dacă statul român ar încerca să ia înapoi fabricile şi uzinele care s-au privatizat în mod fraudulos, vom constata că acele uzine falnice au fost demult demontate şi vândute la fier vechi, inclusiv utilaje de MARE TEHNOLOGIE care în 1990 reprezentau ce era mai nou şi mai performant în domeniu.

  Suntem ȚINTA unei diversiuni şi manipulări cinice atunci când peste tot se vorbeşte de marii corupţi care au cumpărat de la stat pe mai nimic complexe industriale inestimabile. Adevărata tragedie a României o constituie mulţimea de obiective economice care au fost scoase din funcţiune, producând astfel milioane de şomeri, iar după aceea au fost demolate, distruse, astfel că azi, dacă am vrea, nu mai avem ce re-pune în funcţiune.

  Un hoţ normal, când te fură, o face din lăcomie, din dorinţa câştigului uşor, nemuncit. Dar cine îţi intră în casă şi pleacă cu mâinile în buzunar fără să ia nimic, dar lasă în urmă prăpădul, distrugând tot ce aveai mai de preţ în casă, acela nu este un ins corupt, un ins stăpânit de o josnică lăcomie nesăţioasă, ci este un individ care te urăşte! Care nu poate suporta să te vadă în rândul lumii, căruia orice succes al tău „îi stă în gât”!

  Încă o dată: privatizarea de după 1990 s-a transformat în jaf neruşinat! De pe urma căruia s-au îmbogăţit o mână de „întreprinzători”. Dar nu din pricina acestor delapidatori am ajuns azi în situaţia de faliment al statului. Azi statul român nu mai are de unde colecta la buget impozite şi alte dări către stat, azi statul român a ajuns să se împrumute la finanţa mondială ca să aibă din ce plăti pensiile şi salariile bugetarilor. Această catastrofă au produs-o acei „întreprinzători” care au sistat procesul de producţie, care au distrus sau au scos din ţară utilajele aflate în dotarea uzinelor vândute „cu un dolar”. Nu preţul mic cu care s-a vândut IMGB-ul contează cel mai mult, ci diminuarea producţiei acestui mare combinat industrial, al cărui aport la bugetul statului şi la fondul social a scăzut de zeci de ori. Singură producţia de şomeri a IMGB şi a întregii noastre economii a crescut după 1990 în cifre de neimaginat înainte de 1990.

  Pe scurt, guvernanţii de după 1990 nu au urmărit privatizarea economiei româneşti, ci distrugerea acesteia. Dintr-o ţară industrială cu o economie autarhică prosperă, cu excedent în balanţa comerţului exterior, România post-decembristă s-a transformat într-o ţară bananieră de consum, piaţă pentru producţia de marfă a altor ţări, o ţară îndatorată până peste cap finanţei mondiale.

  România este azi o colonie. Atât prin nivelul economiei, cât şi prin maniera în care este guvernată de partide şi politicieni aserviţi altor interese decât cele autentic naţionale.

  România este o ţară ocupată. Ocupată şi redusă la ascultare nu de armatele altor state, nu prin forţa armelor, ci prin forţa tratatelor şi contractelor semnate de guvernanţii noştri. Ei se menţin la putere cu sprijinul discret, dar atât de eficient, al celor care beneficiază de pe urma trădării, a vânzării de Neam şi Ţară.

  În acest context plasez răul pe care l-a provocat Petre Roman. Ca prim ministru, Petre Roman a declanşat planul de distrugere a economiei româneşti. Planul acesta l-au întocmit probabil alţii, în alte cancelarii, din străinătate. Petre Roman s-a făcut unealta acestui plan criminal, dar a pus şi multă pasiune personală, astfel că deseori a ţinut să asiste personal la casarea unor utilaje de mare performanţă.

  Probabil că a făcut-o şi de teama ca nu cumva să să se găsească vreun român care să saboteze demolarea economiei româneşti declanşată de fiul cominternistului Valter Roman, agent dovedit al antiromânismului bolşevic! Dezvăluirile făcute de istorici ca Gheorghe Buzatu despre sensul profund antiromânesc al activităţii lui Valter Roman în Comintern ne obligă ca din această perspectivă, a anti-românismului funciar şi dezgustător, să analizăm şi prestaţia ca prim ministru a lui Petre Roman. Declaraţia sa despre „industria românească, o grămadă de fiare vechi”, descalificantă pentru un inginer, nu era decât expresia programului de distrugere a industriei româneşti la care se angajase cu o dăruire de netrebnic!

  Distrugerea sistemului de irigaţii este tot opera sa! „Ne costă mai puţin să importăm grâul, decât să-l irigăm!” a decretat marele economist în 1991… Ce căuta în fruntea guvernului României acest ins mediocru, activist slugarnic la Centrul Universitar PCR, fiu al unui duşman invederat al Neamului românesc?! De la cine primise curajul şi aplombul de a se cocoţa acolo unde nimeni nu-l aştepta?!

  Complexitatea activităţii sale anti-româneşti se vede din detaliul că în ultimele momente ale exerciţiului său în funcţia de premier, când minerii îl fugăreau pe coridoarele Palatului Victoria, Petre Roman a găsit timp să semneze ultimul său decret, prin care era îndepărtat din funcţie directorul Arhivelor Naţionale, colonelul Munteanu, ofiţer cu o percepţie naţionalistă asupra istoriei şi a politicii. Pare absurd că de aşa ceva îi ardea lui Petre Roman în acele clipe! Dar acest gest denotă clar că Petre Roman a acţionat după un program, că a avut de îndeplinit un caiet de sarcini nocive pentru români şi România, misiune care includea şi îndepărtarea de la arhive a directorului patriot, căci curând după aceea urma să se producă prăpădul din Arhivele Naţionale, declanşat de căutătorii dovezilor că în România s-a produs un holocaust antievreiesc. Nu au fost găsite aceste dovezi, dar în schimb au fost sustrase ori distruse multe din dovezile că în România nu s-a produs niciun holocaust…

  În concluzie: nu se poate vorbi de ravagiile corupţiei fără a evidenţia că mai presus şi mai dureros decât răul provenit de la marii jegmănitori şi profitori ai privatizării este răul produs de cei care au acţionat premeditat nu ca să fure, ci ca să distrugă economia românească. Distrugeri de dragul distrugerii, a căror raţiune de a se produce a fost una singură: să lovească de moarte în economia românească, să submineze orice aspiraţie românească la demnitate naţională, la independenţă economică. De ce ne-a urât atât de tare Petre Roman şi ceilalţi feciori de cominternişti instalaţi la guvernarea României după 1990?, este altă întrebare, adresată istoricilor. Poate şi psihologilor. Eu mă rezum pe terenul destul de ferm al unor observaţii şi deducţii accesibile oricărui cetăţean lucid şi sensibil la evidenţe şi-l mai acuz o dată pe Petre Roman de subminarea cu premeditare şi program a economiei naţionale. Îl acuz de anti-românism activ şi eficient! De complot împotriva Neamului românesc !

  Gândurile de mai sus le-am primit de la un general în rezervă, membru în GST România. Despre istoricul Gh. Buzatu este limpede pentru cei apropiați că *a fost ajutat* să dispară. Însă, ADEVĂRUL ISTORIC nu a dispărut!

  Don Pedro este părelolog vedetă la RTV și corectez că grupul infracțional anti-românesc era format inainte de *Revoluție*; Vlad și Stănculescu au primit comanda de acolo.
  Petrache Boboc.

  • Soni

   Doar trei abtineri am, si-atat:
   1. Romania nu a fost niciodata a lui Ceausescu;
   2. Inainte cu putin timp de “Revolutie”, de nu ma insel, prin septembrie 1989, Constantin Parvulescu , cand a cerut demisia lui Ceausescu facea parte din oculta mondiala ?!
   3. Cand Ceausescu a spus intr-un discursinainte de sfarsitul sau ” ca adevaratii dusmani se afla la est si nu la vest”, ce aveti de spus ?

   • Ilie Conta

    Draga Soni parvulescu se vaicarea ca Ceausescu se indepartase prea mult de fratele mai mare, de la rasarit.
    Parvulescu facea parte din vechea garda de evrei cominternisti, parcati pe linie moarta de catre Ceausescu, inca din 68, cand Ceausescu si-a afirmat cu atata hotarare (si cu riscuri IMENSE pentru el) intentia de a nu accepta NICI O HEGEMONIE.
    Mai asculta acea acea inregistrare.
    Ceausescu a reusit, prin abile jocuri diplomatice, sa realizeze o mare doza de neutralitate pentru Romania.
    In acea perioada din istorie, Romanii au demonstrat ce poate realiza un popor liber sa se dezvolte, fara bruiaje externe sau interne.
    Din pacate, acel sfert de secol este singurul de acest fel din istoria romanilor dupa instaurarea domniilor fanariote.

    • Soni

     Tot lectia cu …. evreii ? Cand vizitezi Ierusalimul ?

     • Ilie Conta

      Ai sticla la indemana?
      Mai trage o dusca! Ca maine mori si mori INSETAT.

      • Soni

       Cunosti din propria-ti experienta ?!
       Te lupti cumva cu damigeana sau cu … tigva in care punea strabuna ta lapte de capra sau magareata cand erai racit ?

     • Petrache Boboc

      Vrei-nu vrei, anti românii criminali AU FOST ȘI SUNT EVREII intrați mișelește în politică și în funcțiile publice strategice ale țării. Orice OM NORMAL ÎNFIEREAZĂ CRIMA FĂRĂ NICI O REZERVĂ, IAR DUMNEATA (SONI) O MINIMALIZEZI ȘI TOLEREZI FAPTE ANTI UMANITARE. E monstruos!

   • Petrache Boboc - solidar

    Domnul general, autorul materialului, știe că înainte de 1990, în străinătate, oricărui deținător de pașaport românesc i se răspundea: *Ești din țara lui Ceaușescu!*
    Cu 20 de ani mai devreme – 24.11.79 – și-a spus Pârvulescu oful. Eu am scris în 21.08.67 că STATUL *A ÎNLOCUIT EXPLOATAREA OMULUI DE CĂTRE OM* și fraierii nu înțelegeau că spuneam *Exploatarea omului de către stat*.
    Încă din 1968 Kremlinul a fost *deranjat* de poziția conducerii României – nu numai a lui Ceaușescu, instruit de KGB (ca și Iliescu) să fie criminal anti român. Cu respect.

    • Soni

     Cunosc, domnule Boboc ! Ca sa obtii pasaport romanesc pentru strainatate, era musai sa devii…ciripitor la securitate, altfel te lingeai pe bot!

     • Petrache Boboc

      Domnule Soni, în mod cert răspundeți conform cu propria activitate de atunci. EVITAȚI PREMEDITAT să scrieți că activiștii și securiștii criminali au schimbat macazul zbierând tocmai împotriva propriului obiect al muncii, adică tot ei au devenit ANTI COMUNIȘTI ȘI ANTI SECURIȘTI. Susțineți că au fost *ciripitori* și grupurile de excursioniști și sutele de mii de angajați ai Acromului. Folosiți rea voința în propria curte!

   • NICU DORUS GALATI

    Nu mai incetezi sa-l ridici in slavi pe cel mai iubit conducator pentru ca atunci PROSTII CA TINE AVEU FUNCTII FARA MERIT SI TU FACI PARTE DINTRE EI.

    Constantin Parvulescu nu a cerut DEMISIA lui Ceausescu in 1989 ci la un congres , care este acela?

    Crezi ca esti destept si altii nu stiu? .Ai uitat ca Romania era Ceausescu? ,Atunci trebuiesti exclus.

    Mai comunist prost ,ai uitat ca aveam lumina, benzina,paine, apa, tv cu portia? Cine dadea aceste ordine? Seful tau care era prin supunere lui Ceausescu asa ca nu-l mai elogia.

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Boboc, felicitări pentru acest articol, dar cred că îi acordaţi merite prea mari lui Petre Roman. Nu el a condus “grupul infracţional antiromânesc” la care vă referiti şi nici nu a jucat rolul principal în acest război criminal împotriva poporului român.
   Îi nedreptăţiţi şi pe toţi prim-miniştri care i-au urmat lui Petre Roman, şi pe Silviu Brucan, şi pe Ion Iliescu, şi pe Mugur Isărescu, şi pe toţi senatorii şi deputaţii care au votat Legea 15/1990 şi toate legile privatizărilor şi ale retrocedărilor, şi pe toţi cei care au condus partidele care au participat la guvernarea României după 1989.Şi, mai ales, îl nedreptăţiţi pe păpuşarul şef, cel care a pus la cale şi executat lovitura de stat din decembrie 1989 şi tot planul de distrugere a României.
   În septembrie 1991, când păpuşarul cel mare a renunţat la marioneta Petre Roman, procesul de distrugere a economiei româneşti deabea începuse. El putea fi oprit,dar nu a vrut păpuşarul, ale cărui ordine au fost executate de slugile menţionate mai sus.

   • Ilie Conta

    Important e sa pui ghezasu pe sine.
    Dupa aia mere (aproape) singur, unde-l duce panta.
    Pe noi ne-a dus chiar in hau!

   • Soni

    Si care e “papusoiul” domnule Cojocaru?

    • Constantin Cojocaru

     Domnule Soni,
     Chiar nu stiti cine a pus la cale si executat lovitura de stat din decembrie 1989? Cine a ajuns sa controleze astazi 90% din capitalul romanesc? Cine controleaza serviciile secrete si justitia din Romania? Cine controleaza statul roman si asazisa societate civila?

     • Soni

      Ceea ce-mi raspundeti, numai “Dumnezeu” poate sa controleze. Eu ma refeream la … Vasilache si Marioara ! Dar ce Soros e Dumnezeul lumii ?

     • NICU DORUS GALATI

      Domnule Cojocaru,
      Consider ca un om ca Soni numai trebuie luat in seama ,de ce? ,pentru ca acest om nu are puterea de a intelege,el face comentarii doar sa acapareze atentia celorlalti , sa fie luat in seama.

      Va spun ,ca am discutat cu el la modul cel mai sincer cu putinta,ca sa vad ca el a ramas cu aceasi impesie.
      Ce vreau sa spun, ca ori cat i se explica ,el nu intelege.El vrea sa fie VEDETA.

   • Petrache Boboc

    *Vlad și Stănculescu au primit comanda de ACOLO (de la păpușar)*.

  • Ilie Conta

   Bun articol, domnule Boboc.

  • Nelu Stiuca

   Cifre dramatice vin de la Eurostat, institutul european de statistică: România are cel mai mare procent de cetăţeni săraci din UE. Jumătate dintre români au lipsuri sociale şi materiale grave. Statistica e sumbră: unul din doi români e privat de elementele esenţiale pentru un trai minim.
   Eurostat a întocmit o listă de elemente care definesc privarea materială şi socială. Printre acestea se găsesc cheltuielile neprogramate, o săptămână de vacanţă anual, lipsa restanţelor la credite, chirii sau utilităţi, o masă cu carne la cel puţin două zile, menţinerea locuinţei la un nivel de încălzire adecvat, schimbarea încălţămintei, îmbrăcămintei şi mobilei uzate, bani de buzunar, conectare la internet sau diversele activităţi de recreere. În cazul în care un cetăţean nu poate îndeplini cel puţin 5 dintre aceste criterii, acesta este inclus în categoria celor săraci, cu privaţiuni sociale şi materiale.
   La mică distanţă de România e Bulgaria: 48 la sută dintre cetăţenii de la sud de Dunăre se încadrează în această nefericită categorie. În sărăcie trăiesc şi 36 la sută dintre cetăţeni greci, 32% dintre unguri şi 29 la sută dintre lituanieni.
   La polul opus al acestui clasament se află cetăţenii suedezi: doar trei la sută dintre aceştia trăiesc în sărăcie. Sunt urmaţi îndeaproape de finlandezi, 4 la sută, şi danezi cu 6 procente.
   În total, 75 de milioane de oameni din Uniunea Europeană trăiesc în sărăcie. Adică nu mai puţin de 16 la sută din toată populaţia Uniunii Europene.
   Definiţia sărăciei:
   - persoana nu face faţă unor cheltuieli neaşteptate
   - persoana nu îşi permite o săptămână de vacanţă, în fiecare an
   - persoana are restanţe (credit, rate, chirie, utilităţi)
   - la fiecare două zile, persoana nu îşi permite o mâncare cu carne sau echivalentul vegetarian
   - persoana nu îşi poate încălzi locuinţa
   - persoana nu deţine o maşină/camionetă
   - persoana nu îşi poate schimba încălţămintea şi îmbrăcămintea
   - persoana nu are bani de buzunar
   - persoana nu îţi permite activităţi de recreere în mod regulat
   - persoana nu iese cu prietenii cel puţin o dată pe lună
   - persoana nu are o conexiune la internet.
   DE CE NU SUNT SOLUTIONATE NICI DUPA 20 DE ANI DOSARELE “Loviturii de stat din dec 1989″ si CELE ALE MINERIADELOR…..????…..ASTA DEMONSTREAZA CA DE 28 DE ANI IN ROMANIA CONDUCEREA STATULUI ESTE ILEGITIMA.

 • Nelu Stiuca

  IN ROMANIA SE CONSTATA MEREU LUCRURI FOARTE INTERESANTAE PENTRU CA NU SE INTAMPLA NICIODATA CEEA CE TREBUIE.Ceea ce se intampla azi in Romania este foarte grav. E vorba de 27 de ani de lucrare pentru distrugerea mintii si sufletului romanilor, deci a fundamentului spiritual al devenirii Romaniei. Se continua cu succes distrugerea viitorului tarii. Se reuseste partial, dar cu consecventa demna de o cauza mai buna. Sunt sapte ani peste cele doua decenii prevazute de Profetul de Damaroaia asupra nevoii desteptarii romanilor. Semnalul imnului national intarzie insa sa se faca simtit. Suntem condamnati la hotie, la fals, la distrugerea permanenta a elitelor. Si acceptam monedele calpe pe care ni le-au furnizat in devalmasie partidele rosii. E grea desteptarea, dar inevitabila. Daca nu ne vom trezi, ne vor lua cei cu constiinta fortei lor dintre cearsafuri. Si nu vom avea parte de nici o bruma de eroism. Aici sta criza noastra devenita cronica.

  • Ilie Conta

   Doamne, ce minuni produce un Certificat de Destept!

   • Ilie Conta

    Tot nu vrei sa ne spui si noua de un’sa ne cumparam si noi?

 • DECEBAL

  REGELE MIHAI ,

  PE MORTI O SPUNE ORTODOXISMUL CA TREBUE SA-I VORBESTI NUMAI DE BINE…

  TOCMAI DE ACEIA TREBUE PRECIZAT CA DACA REGELE MIHAI NU INCHEEA ARMISTITIUL CU U.R.S.S. NOI NU MAI SCRIAM ACUM PE ACEST SAIT AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU .

  • Soni

   Oricum, noi amandoi eram , te-am lasat o perioada singur si te-ai invartit ca si catelul in jurul cozii !! Acum te simti bine, ai cu cine comunica.

   • Ilie Conta

    Ce-mi place SI-ul ala bagat intre CA/CATEL.
    Ca-si-ismul a ajuns si in Arges?

    • Soni

     Stii bine ca sunt “omul de pe pluta”, omul dus cu pluta . Momentan sunt naufragiat pe o insula. Se pare ca geografia a trecut pe langa tine iar ISTMUL nu te-a legat de o fasie de uscat. Tu … nu esti CON TRA. Tu esti pesimist si zici: asa nu se mai poate iar eu , cu simtul umorului, optimist si spun: ba se poate si mai rau !
     S-auzim de bine !

 • Soni

  EXIST !

  Cand va veni timpul meu, am de gand sa ma interpun intre REZIST si … AJUNGE .
  Celor de la REZIST le spun c-am rezistat destul si-i tradez, sunt neam de prost. Voi trece la AJUNGE ca sa-i ajut ! Acolo, langa ei e locul meu,
  sa-i sustin ! Cu “Biblia-n” mana,Constitutia poporului roman. Sa le explic si apoi sa-mi spuna ce scrie de … Statul Paralel ? Am amintit in postarea trecuta de doctrina hais si cea. Acum vreau sa le spun cum o luna campania electorala de deputati si senatori este o licitatie a parasutelor care te imbie la … “dragoste” !!! Si alegi ce-ti place: linsul, ciocul sau normalul. Atunci ei sunt slugi. Apoi pe patru ani vor fi stapanii tai. Depinde ce-ai ales! Razboiul il porneste intotdeauna cei ce vor pacea, c e vor clementa. Intotdeauna parjolul porneste din interior nu din afara. Atat va cer: mi-ajunge, sa nu dansati lambada !
  Pastrez ca amintire-n gand, coceanul de porumb, nu de la tuica de Pitesti ci obiectul cu care ma stergeam la fund. Eu nu pierd niciodata, nu sunt catelul care cherlaie si se invarte sa-si prinda coada. Am piedestalul meu, sunt la inaltime, pe o coala de hartie stau cocotat. Sunt “oul” care-am cumparat o vila cand altii asteptau luminita dela capatul tunelului. Ca “anonim” la Timisoara , pe o vreme de furtuna , am agatat definitiv in cui o Proclamatie, cand o luase vantul. Am martori, nu stiu daca mai traiesc, Claudiu Iordache, Smaranda Enache, etc. Si-au ridicat privirea din pamant si au inceput apoi sa zica ” asa cum a spus antevorbitorul meu” . Dintr-o sala de cateva sute a fost doar “anonimul” care s-a opus ! Si apoi , toti m-au votat
  . A fost in martie l990.
  Despre Rege ce sa spun? Tata era de varsta lui, nascut in acelasi an, in aceiasi zi. Mai mult il adula pe Rege decat pe “sonelul” lui ! Il cunoscuse personal. De fapt, a fost invers, De la Cotul Donului, tata ramasese cu trei trofee importante , atunci le spunea decoratii. A patra amintire era un os cat furculita din bratul lui! Cum Regele i-a strans mana odata, povestea tata mereu. Eu, mai tarziu, copil la 8-10 ani am smanglit cele trei decoratii ale lui tata si le-am vandut la un copil din Bucuresti ce venea pe la bunicii lui, pe un ..
  stilou. Osul din mana lui tata , i l-am lasat acolo !
  Nu m-a batut dar de atata morala, n-am mai dormit acasa timp de o saptamana. Ca si acum, “sonel” am fost mereu. Sa nu te prind Ilie Contra ca-mi vi cu o lucrare inspirata de la izvoarele termale , sa-mi vi cu ce-ai trait matale de la strabuni si nu de la istoricul Dogaru. Ce ar fi fost de acest Dogaru de-ar fi fost Roller ?
  Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace pe Rege !

  • Ilie Conta

   Cand bei, draga Soni, ortografia ta se apropie de ce era odata ortografia d-lui Dorus.
   Altfel, gandirea ti-e sprntara ca un purice flamand care-si cauta o gazda.
   Preferi un caine sau o pisica?

   • Soni

    Eu sunt o planta parazita, imi extrag seva din radacinile din care-si trage “hrana” stejarul, alunul , etc…. Ghici care ?
    Si apropo: TI-AS DORI SA BEI CAT MINE !!!
    Cateodata ma transform intr-o capusa, ce-ti ” sug sangele ” !!!

    • Ilie Conta

     Asta-i starea ta NATURALA?
     Atunci e grav…!

 • DECEQBAL

  TRAIASCA 1 DECEBRIE DE-ACUM 99 DE ANI,
  SI NU CEL DE-ACUM PRINSI CU TARA CIOPIRTITA SI VINDUTA
  LA STRAINI …..

  • Tudor

   Tehnocratii au facut culoar pentru Psd.
   Majoritatea era PSD.
   Astia i-au sustinut ca sa creasca PSD in sondaje.
   Toti sunt aceeasi.
   Domnule Cojocaru, sunt stupefiat, nu ca ar fi prima data/
   Prietenul Dumneavoastra, Mircea Cosea, s-a slugarit la Denis Rifai.
   Stiu si eu, sunt super ….

   • Tudor

    Domnule Cojocaru,
    Stiu ce valoare aveti, eu sunt un nebun care spune lucrurilor pe nume.
    Majoritatea PSD a sustinut guvernul tehnocrat ca sa castige psd
    Domnule Cojocaru,
    Eu sunt Teleormanean, ca si Dumneavoastra.

   • Tudor

    ok

   • Tudor

    Pe cuvantul meu de onoare.
    Ii dau la buci lui Denise

   • Tudor

    https://www.youtube.com/watch?v=2Zco-GVJ6m0

   • Constantin Cojocaru

    Ati uitat sa puneti cuvantul PRIETEN intre ghilimele.

    • Soni

     “Dorel” al dumneavoastra domnule Cojocaru, va spun sincer, m-a plagiat !
     Eu sunt “Sonel” el este ..”nebun” !!!!Cam acelasi lucru, cu o mica diferenta …printre randuri …!!!

     • Soni

      … Teleormanu-i fruncea !

  • Tudor

   da

   • Tudor

    Eu nu dau doi bani, nici pe Soni, nici pe Soni, nici pe Dragnea, nici pe nimeni.
    Eu am incredere in Dumneavoastra.

    • Tudor

     Sunt constient de mizeria de realitate Securistica din Romania

    • Soni

     SI crezi ca eu am nevoie de increderea ta ?!!!
     Orice om se vinde, depinde cui si cu cat ?!!!
     N-ai sa vezi la mine !

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=4JaewEInOvs

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=bjrOcrisGyI

 • DECEBAL

  99 DE ANI

  VICTORIE…..
  NOI SINTEM ROMINI…..NOI SINTEM AICI PE VECI STAPINI……
  ASA S-A CINTAT PE TOATE POSTURILE DE TELEVIZIUNE A ROMINIEI DE INTII DECEMBRIE a.c.
  CITA IPOCRIZIE. ?
  CUM DE MAI ESTI TU STAPIN PE GLIA STRAMOSEASCA MAI ROMINE, CIND 70% DIN PAMINT ESTE IN MINA STRAINILOR ? ? ? ? ? ……….

 • Soni

  Regele a murit !

  Traiasca Regele ! … tot neamtz ???????

 • Soni

  Sa lamurim odata, totul !

  Domnule .. dar mai bine, Ilie Conta de meserie am fost geodez in tinerete. Geodezia inseamna topografie.
  Ca topograf lucrezi cu niste coordonate, x, y, care inseamna longitudine si latitudine. Ca sa fixezi pe acest x si y iti trebuie puncte fixe, cum ar fi: crucile de turnurile anumitor biserici, anumite castele de apa, anumite cosuri de fum si turnale inalte, piramidele din lemn ce se faceau odata. Ca atare, cand scriu aici, legaturile mele neuronale, se intersecteaza in diferite feluri si cand consider eu o fixez pe cea mai buna. Apropo: mai exista o necunoscuta pe langa x si y, este z, care inseamna altitudine. Deci inaltimea sau nivelul la care te afli pe orizontala dupa un nivel fix al unei mari, in general la noi se lucreaza fata de nivelul Marii Adriatice. Ca atare, nu sunt vizitat de muze, ci muzele imi zbarnie in cerebel si le fixez eu. Sa mai spun ceva: cand lucram eu acum vreo patruzeci de ani, se lucra cu aparate mai simpole, teodolit.Lucrai o zi pe teren si o saptamana la birou. Erorile erau de cativia cm, pentru ca trebuia sa calezi aparatul perfect pe orizontala, sa umble si sa fixezi unghiul de colimatie etc., etc., La ora actuala, rezultatul este imediat, pentru ca se lucreaza cu aparate moderne, GPS-uri. Diferenta intre cele vechi si noi, care lucrau prin retrointersectie ( intersectia inapoi)este de aproximativ 17-20 cm, deci si eu poate ma insel cateodoata, dar nu ca un catel.
  Asadar, pot sa spun ca si in momentul de fata, mi-am fixat trei coordonata, de aici, si pot sa spun ..”Dorele”…
  Asadar, Dorele, pe cand lucrarea magistrala , pe care ai promis-o ?!
  Eu am mai multe: Carmen Dan atunci cand a spus “mi-a fost violata intimitate privata, asta inseamna ca se leapada de cei din jurul ei ! Si vrei sa razi mai bine ? Cu Johannis, cand va veni sa-si prelugeasca mandatul, eu il voi lasa repetent.
  La partidele de azi, sunt doar doua doctrine. Cea de hais si cea de ..cea. A treia este una mica, baca , fructul de la cartof. Daca mai ti minte, Cartoful … urmasul Bratienilor. Baca este fruct otravitor dar este trasa de tanjala boilor pentru majoritate.
  Mai vrei ceva, Dorele ? Coordonatele sunt ale mele.
  De ce atata bal ?

  • Soni

   Ce mai Conta, ce mai conteaza Tudorele ?
   Cand economia unei tari se bazeaza pe o crestere economica numai din consum , atunci eu zic ba chiar urlu cu voce tare: romani , pastrati-va cacatul, ca mai tarziu sa v-amagiti stomacul !
   Am zis asa, fara perdea, s-auda lautarii din Didesti, Ditel, sa faca o balada, s-auda chiar ciobanii din Dobrotesti ca sa doineasca a jale !
   Nu, Adi Minune sa faca o manea ci adevaratii doinitori ai neamului romanesc.

  • Soni

   Si nu numai atat: romani, intabilati-va mormantul sa fiti stapani, sa nu vi-l fure altul !

   • Ilie Conta

    Soni, tu esti un tip interesant. Cand esti abtiguit (cu tuiculita de Pitesti?), devii si mai interesant.
    Ma bucura faptul ca arati oarece interes serialului meu istoric. Iti promit ca intr-o zi il voi termina numai de dragul tau.

    Ai grija de tine…

 • Soni

  LA MULTI ANI, ROMANIA !

  • Tudor

   Sony,
   Sincer

  • Tudor

   La Multi Ani

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=b_GU9f6uXnY

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=ilFKuBI3xUY

  • Ilie Conta

   Aicea m-ai pierdut, draga Soni.

   Ce sarbatoresc romanii, poti sa-mi spui? Sarbatoresc faptul ca in urma cu 100 de ani au murit sute de mii de romani pentru a-si apara pamantul?
   Acum 70% din acest pamant este instrainat.
   Au cu ce se mandri – cu prohodul Romaniei.
   Asta-i. Avem oameni cu idei minunate, dar care n-au fost capabili sa le aplice…

   • Soni

    Mai concentraza-te! Am incheiat doar cu DE CE E BAL ?

    • Ilie Conta

     Ei! Dar cine poate intra in subtilele meandre ale mintii tale atat de creative?

 • Nelu Stiuca

  PĂSTREAZĂ OMULE MĂSURĂ ÎN TOATE

  Un pic de durere te face profund,
  Mai multă durere te-afundă prea mult.
  C-un pic de avere n-ai lipsuri în casă,
  Cu multă avere n-ai somn şi te-apasă.

  Un pic de-mplinire te face mai bun,
  Prea multă împlinire te face nebun.
  Un pic de putere te face mai tare,
  Prea multă putere pe alţii îi doare.

  C-un pic de respect eşti încrezător,
  Cu prea mult respect devii sfidător.
  Un pic de-ngrijire te ţine mai bine,
  Prea multă îngrijire-i o hibă-n gândire.

  C-o slujbă, desigur, ai pâine pe masă,
  Dar dacă ai zece, n-ai masă, n-ai casă.
  Păstrează, creştine, măsura în toate,
  Deloc nu e bine, iar prea mult te-abate
  Încet, dar şi sigur de la pocăinţă
  Şi te pricopseşte c-o altă credinţă…

  • Tudor

   Leprelor, Carmen Dan, competenta

   • Ilie Conta

    Ce parere ai de lepra Iohannis asociat cu lepra Malin Bot si cu maidanezii lui?
    Tot un marunt PROPAGANDIST RAMAI…

 • Constantin Cojocaru

  Dragnea şi Tăriceanu, slugi necioplite

  https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=3BCB38E8-7705-4E6F-86A4-BBDAB23076C7

  1. Sluga poate fi manierată sau necioplită.
  Sluga necioplită, atunci când este muştruluită de stăpân, îi aminteşte acestuia că i-a spălat picioarele, i-a dat miliarde de dolari pe armament bun de aruncat la topit, i-a dat carne de tun pentru războaie care sunt potrivnice intereselor naţionale.
  2. Fără îndoială că justiţia din România nu are nici o treabă cu independenţa şi că ea apără intresele mafiei politice, nu ale poporului român, dar aşa-zisa reformă propusă de coaliţia psd-alde nu o face de loc mai independentă de politicieni şi nu schimbă cu nimic caracterul totalitar şi antinaţional al regimului politic creat prin lovitura de stat din decembrie 1989.
  3. Dragnea şi Tăriceanu nu înţeleg piesa în care sunt puşi să joace. Se întâmplă adesea slugilor needucate.

  • Nelu Stiuca

   O DIAGNOSTICARE EXCELENTA. Cei doi FANARIOTI SE CRED BURICUL PAMANTULUI.

   • Soni

    Sunt si slugi manierate, se ascund sub nume “mai”,,, private!

 • Nelu Stiuca

  Ce lucruri nu ar face niciodată un om inteligent,
  potrivit specialistului Alexandru Pleşea, cunoscut drept ”Antrenorul Minții”;
  1. Oamenii inteligenţi nu lasă greșelile trecutului să se interpună în prezent. “Oamenii Inteligenţi ştiu că succesul în viaţă nu este posibil fără greșeli și eșecuri. Cu toate acestea, Oamenii Inteligenți nu permit să fie afectaţi de greşelile din trecut, ei pur şi simplu iau aceste greşeli drept nişte lecţii de educație pentru a evolua”, afirmă psihologul Pleşea.
  2. Oamenii inteligenţi nu se concentrează pe părțile negative. ”Oamenii Inteligenți văd gândurile ca pe ceva palpabil. Dacă ai doar gânduri negative în minte, viața ta va fi la fel de negativă. Oamenii Inteligenți știu că viața este mult mai bună când înveți să-ți folosești abilitățile de a visa, de a crea, de a construi, de a te mira şi, desigur, de a iubi”, consideră specialistul.
  3. Oamenii Inteligenţi nu fug de probleme. ”Că vrem, că nu vrem, inevitabil, toți am avut, avem și vom avea probleme. Sunt probleme legate de muncă, de bani, de familie, de sănătate etc. Oamenii Inteligenţi dau piept cu aceste probleme și caută cele mai bune metode de rezolvare. Când cad, se ridică și merg mai departe. Au curajul să-și înfrunte temerile și să vadă în fiecare problemă șansa de a se perfecționa. Fiecare problemă devine astfel o situație de autotransformare”, crede Alexandru Pleşea.
  4. Oamenilor inteligenţi nu le pasă de părerile celor din jur. ”Oamenii Inteligenți nu lasă opiniile negative ale altor oameni să-i oprească din a trăi o viață fericită plină de succes și bucurie. Lumea este plină de oameni cinici, sceptici și hateri, dar oamenii isteți îi îndepartează. Aceştia se înconjoară cu oameni inteligenți, care le împărtășesc valorile și interesele. Pe bună dreptate, se spune că dacă ești cea mai inteligentă persoană dintr-o cameră, înseamnă că nu ești în camera potrivită”, spune psihologul.
  5. Oamenii inteligenţi nu-și pierd timpul. ”Oamenii Inteligenți își dezvoltă obiceiuri productive, care îi ajută să lucreze mai repede și mai bine. Nu se lasă distrași de lucruri nesemnificative și de treburi inutile. Ei știu, de asemenea, că nu poți lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihnă din când în când”, crede psihologul Alexandru Pleşea.
  6. Oamenii inteligenţi nu așteaptă rezultate imediate. ”Oamenii Inteligenţi sunt convinşi că aceia, care știu să aștepte, au parte de lucruri bune. Majoritatea oamenilor vor să obțină tot ceea ce-și doresc, exact atunci când formulează aceste dorințe. Oamenii Inteligenţi ştiu că trebuie să muncească din greu pentru ceea ce-și doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile după un timp, dar vor dăinui toată viaţa”, declară psihologul.
  7. Oamenii inteligenţi nu se concentrează pe ceea ce nu pot controla. În fiecare zi ne lovim de lucruri pe care nu le putem controla: trafic, oameni needucați etc. Oamenii Inteligenţi sunt calmi în aceste situații pentru că știu că emoțiile negative le vor dăuna doar lor în aceste situații.
  8. Oamenii inteligenţi nu-și pierd timpul cu persoanele care-i descurajează. Oamenii inteligenți au în jurul lor alți oameni inteligenți. Își găsesc timp pentru familie, pentru prieteni și cunoștințele cu care au aceleași viziuni și interese; realizează că n-ar fi benefic pentru ei să-și petreacă timpul cu persoanele negativiste.
  9. Oamenii inteligenţi nu sunt aroganți. Nu-i vei auzi lăudându-se cu inteligența lor; şi asta pentru că sunt, de obicei, timizi când vine vorba despre asta și nu simt nevoia să strige în gura mare cât sunt ei de deștepți. Nu se laudă cu reușitele și premiile pe care le-au obținut.
  10. Oamenii inteligenţi nu uită să mulțumească. “Arată recunoștință. Oamenii Inteligenţi stiu că lumea nu se învârte în jurul lor. Ei cred în puterea bunătății și știu că faptele bune li se vor întoarce într-o bună zi”, este de părere psihologul.

  • Minciună istorică

   Chiar aș greși dacă *țin seama* despre ce și cum scrie acest psiholog. Ori nu știe să-și exprime ideile, ori intenționat introduce CAPCANE.
   Spre exemplu, la p.6 afirmă că *TREBUIE SĂ MUNCEASCĂ DIN GREU*. Corect este *CU RĂBDARE, CALM ȘI RAȚIUNE*. Din greu, muncesc cei care au lipsuri în educație și sunt neinstruiți pentru ceea ce au de făcut. Pentru omul inteligent munca este plăcerea de a pune în practică ceea ce a învățat cu interes și pasiune. Doar astfel omul se bucură de munca împlinită.

 • Soni

  Si uite asa lucrarea va iesi … duplicitara !!!
  Dupa tiparire, foloasele banesti se impart????????????

  • Tudor

   Nea Soni, de cate ori ma imbat, imi place sa spun lucrurilor pe nume.
   Doctrinele, in anul 2017 sunt complet depasite.
   Valoarea e data de competenta; ce stii sa faci.
   Poti, prin deciziile luate sa imbunatatesti nivelul de trai; da sau nu
   Doctrinele sunt fix… pix
   Competenta profesionala.
   Daca tu demonstrezi profesional competenta, toti cetatenii vor fi mandrii ca sunt romani.
   Altfel nu.
   Nea Soni, esti un mare erudit dar ai facut maxima greseala sa sustii PSD.

   • Tudor

    Poate sunt lipsit de modestie, dar, sincer, daca asa avea un post de conducere de cel mai inalt nivel i-as face pe toti mascaricii care conduc acum sa joace pe sarma in interesul national, adevaratul interes national.
    Ma refer la managemnt, asa cum spune Ovidiu Nicolescu, presedintele IMMurilor din Romania.
    El spune; pana la urma, managementul bazat pe cunostinte va invinge.
    Cine intelege, bine, cine nu, sa fie sanatos

    • Tudor

     Academia De Studii Economice Bucuresti, a ajuns din cea mai de prestigiu institutie de invatamant superior economic din Romania, cand erau 20 de candidati pe loc, sa se intre doar cu concurs de dosare.
     Inacceptabil.

     • Tudor

      Jigodiile tarii, unde sunteti

      • Tudor

       Sa stie toti prostii.
       In anii 2000, cei mai destepti oameni nu se duceau la Politehnica sau alte uniuversitati; se duceau la ASE.
       Cei mai destepti la ASE.
       Nu uitati.

       • Tudor

        Acum spun toti ca sunt ingineri sau…./
        Fratilor, ASE a avut cei mai destepti oameni in anii 2000

      • Soni

       Jigodiile tarii, sunt avortonii politici de azi, respectiv smenarii, penalii si cei cu..cozi la spate, plesoianii …

     • Soni

      Prin 1966 am dat si eu examen la ISEP, actuala Academia de Studii Economice. Atunci, la o sectie nou infiintata la f.f. au fost 80 de candidati pe loc !!! N-am luat. Doar ma chema… Sonel !!! M-a luat imediat in armata, dupa aceea am continuat… Si mai tarziu, prin 1982, am preferat sa fiu Si “sluga si stapanul meu” !!!

     • Ilie Conta

      Mai mihaita, vasilica tudorel, cred ca ai uitat si de fapt ai dat la TEATRU sau la ARHITECTURA unde existau astfel de concurente.

      Las-o jos ca macane!

   • Soni

    Mi-ar fi placut ca sa te imbeti mai des
    ” Dorele” ,
    Sa te citesc ce-ai pe suflet, cu maxima placere !
    Sa mergi la vot si sa votezi si tu,in orice fel.
    Sa nu mai cari povara … “prostilor” !!

    Eu, in viata si-n mod special , atunci cand scriu pe acest site, sunt “drogat” cu ..samanta de mac…(sic) !

    “Veniti de 1 Decembrie ca sa vedeti un Presedinte,
    Cum ” patroneaza” statul paralel,
    … a spus, un fost “fotomodel”,
    patron el, de bordel !!!

    S-a dus la ceruri Cristina Stamate si Stela Popescu , v-ati intristat romanai ! Dar vesdeliti-va ! Din tot ce-a fost ne mai ramane
    … Olguta Vasilescu, un “avorton politic romanesc” (pamflet).

    De luni intregi la RTV o tot vedem cum se zbate, se framanta, ca sa intelegem cum va creste punctul “P” de pensii ! Adauga si scade,
    surplusul din buget, sa-i iasa o vraiste de adunaturi si scaderi. La punctul “S” de cresteri salarii, e tot la fel, pe baricada !
    Se zbate , se intoarce intr-o parte , adauga si scade din alta parte, probabil nu ia in calcul la ambele puncte si punctul P + S si punctul
    “G” cum se inroseste de atata zbenguiala !!

  • Tudor

   https://www.youtube.com/watch?v=WVLGwTggO8U
   da

   • Tudor

    De asta avem noi nevoie

  • Soni

   .. Si totul se va petrece ca in natura ! “rezist”, nu-l va urni pe Dragnea caci
   focul intr-o casa se propaga din interior !
   Stiti de ce au retras jandarmii calaretii si caii de la manifestatie ? Erau de herghelie de la …Sambata (Sibiu), ca-n viitor sa ii aduca pe cei c e reprezinta ” Teleormanul” ..adica…

  • Ilie Conta

   Banutii se impart cu tine, draga Soni, pentru ca tu esti adesea vizitat de muze si imprastii in jurul tau numai inspiratie.

 • Minciună istorică

  27.11.1940: *…și a fost executat de legionari*. Astfel este prezentată românilor o minciună grosolană despre uciderea titanului NICOLAE IORGA. Presa și în prezent susține minciuna, adică la ordinul Casei regale au acționat criminalii care nu erau legionari. În noiembrie 1937 C.Z.Codreanu a refuzat să-i transfere regelui titlul de Căpitan al Legiunii, în schimbul acordării funcției de prim ministru. Pentru că prințul Nicolae îl susținea pe Căpitan și pentru că se căsătorise cu o româncă, i s-a retras titlul de prinț.
  Iorga a fost singurul care S-A OPUS cedării Basarabiei prin acceptarea ultimatumului impus de invadatorii ruși. Tot Iorga a fost autor al înființării Partidului Național Democrat. A fost și secretar de stat în guvernul (de 40 de zile) condus de acad. Octavian Goga.
  Presa antiromânească are rolul SĂ ASCUNDĂ ADEVĂRUL despre crimele politice asupra patrioților Români. Crima din 27.11.40 are câteva asemănări cu cealaltă din 15.06.1889.
  Petrache Boboc.

 • Ilie Conta

  Domnule dr. Cojocaru, pentru a-mi putea termina materialul pe care aveti amabilitatea de a mi-l publica, am nevoie de sursa care declara ca, in 1989, Romania atinsese nivelul 5 mondial, ca dezvoltare tehnologica.

  Va multumesc pentru amabilitate!

  • Constantin Cojocaru

   Nu stiu la ce sursa va referiti.

   • Ilie Conta

    O sursa din vest pe care dvs. ati evocat-o in cateva randuri. O data intr-un interviu cu D. Braia, daca mai tin eu bine minte.

    • Constantin Cojocaru

     Va recomand sa descarcati cartea IESIREA DIN PRAPASTIE, de la Sectiunea “Carti” a acestui site. Ajungeti la pagina 93 si, apoi, la Graficul 7, de la pagina 205.
     Eu nu am vorbit niciodata de locul 5, ci de faptul ca nivelul tehnologic al industriei romanesti era unul dintre cele mai ridicate.

     • Ilie Conta

      Multumesc!

1 ... 45 46 47 48 49 50
Lăsaţi un Comentariu