Precizarea nr. 6 – Diversiunea OTV

1. În februarie 2009, am intrat, din întâmplare, pe postul OTV. Era emisiunea “Se întâmplă acum” a lui Tudor Barbu, care punea întrebarea daca are cineva o soluţie pentru scoaterea României din marasmul economic în care se află. M-am dus la sediul OTV şi l-am contactat pe Tudor Barbu. L-am întrebat dacă mă cunoaşte. Mi-a spus că NU. L-am întrebat dacă a auzit de Varianta Cojocaru. Mi-a spus că NU. În 1990, când a fost foarte mediatizată Varianta Cojocaru, Tudor Barbu avea circa 30 de ani şi lucra în televiziune. I-am prezentat LEGEA COJOCARU. Am convenit să facem 10-12 emisiuni, în care sa explicăm LEGEA. În primele 4-5, sa arătăm cum au fost înşelaţi şi jefuiţi românii şi în următoarele să prezentăm LEGEA şi consecinţele ei asupra economiei şi societăţii româneşti. In emisiunea a 4-a, Tudor Barbu a anunţat că, a doua zi, Cojocaru va începe prezentarea LEGII. A doua zi dimineaţa, am fost sunat şi mi s-a spus că se întrerupe colaborarea mea cu OTV.

2. În perioada octombrie-decembrie 2009, pe parcursul a 12 episoade săptămânale, am prezentat LEGEA la emisiunea dlui Doru Braia, la postul de televiziune N24.

3. Pe la jumătatea lunii ianuarie 2010, am fost sunat de Tudor Barbu, care m-a rugat să-i trimit graficele pe care le prezentasem în emisiunea lui cu un an în urmă, ca să le folosească. I le-am trimis.

Dupa 3-4 zile, m-a invitat la emisiune să prezint LEGEA COJOCARU.
4. Au urmat mai multe emisiuni la care am fost invitat. Am convenit să începem să strângem semnături pentru susţinerea legii. Formularul de semnături era postat pe site-ul www.variantacojocaru.ro cu mai bine de un an în urmă.

5. În numai o lună, numărul de semnături a crescut de la câteva sute pe zi la zeci de mii de semnături PE ZI. În ultima săptămână a lunii februarie, luni, au fost 20 şi ceva de mii, iar vineri, 46 de mii.

În lunea următoare, numărul a scăzut, brusc, la câteva mii şi a continuat să scadă, ajungând la câteva sute pe zi.

A devenit clar că, in weekendul de la sfârşitul lunii februarie, s-a hotărât stoparea LEGII COJOCARU şi a autorului ei.

Am cerut, de mai multe ori, lui Tudor Barbu, ca plicurile cu listele de semnături să fie desfăcute de o echipă de pensionari care să tină evidenţa listelor de semnături, sa le ordoneze pe localităţi, pe judeţe, să le pună pe calculator. Am fost refuzat, sistematic.

Nu am mai fost invitat la emisiunile lui Tudor Barbu.

6. Prin aprilie, pentru 2-3 saptamani, LEGEA COJOCARU s-a metamorfozat în LEGEA COJOCARU-OTV. Au urmat alte 2-3 saptămâni în care Tudor Barbu a vorbit numai de LEGEA OTV-COJOCARU, şi, în final a rămas numai LEGEA OTV.

7. În mai multe emisiuni, Tudor Barbu a îndreptat atenţia telespectatorilor către infiinţarea unui nou partid. I-a întrebat şi ce nume să aibă partidul. Pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro PARTIDUL POPORULUI figura de aproape 2 ani. Cu doctrină cu tot. Telespectatorii lui Tudor Barbu au ajuns, coincidenţă, la numele de PARTIDUL POPORULUI ROMAN.

8. La întrebarile lui Tudor Barbu privind cine să conducă partidul, oamenii au zis unii Dan Diaconescu, alţii Constantin Cojocaru. Reactia lui TB a fost categorică. “Cum sa conducă acest Cojocaru? Nu stiţi că acest Cojocaru nu a condus niciodat[ pe nimeni?” Asta, după ce tot el îndemnase telespectatorii să intre pe site şi să citească CV-ul lui Cojocaru, de unde aflaseră ca “acest Cojocaru” ocupase funcţii de conducere mai bine de 20 de ani. Şi nu orice funcţii.
9. Exasperat de întrebarile oamenilor care vroiau să ştie de ce nu îl mai invită pe Cojocaru, Tudor Barbu anunţă că OTV a întrerupt relaţiile cu Cojocaru deoarece Cojocaru “vrea sa faca partid politic” şi OTV nu vrea să se implice în politică.

10. Nu trec decât 2-3 zile, apar mascaţii şi Dan Diaconescu ne spune că este arestat deoarece vrea să facă  partid politic. Iese de la arest si anunţă că va înfinţa Partidul Poporului Român.

11. Pe data de 14.06.2010, LEGEA COJOCARU a fost înregistrată la Senatul Romaniei ca iniţiativă legislativă a senatorului Ioan Ghişe. De precizat că senatorul, pe cererea de înregistrare, a menţionat că iniţiativa se face cu acordul domnului Constantin Cojocaru, autorul proiectului. Mai sunt şi oameni cinstiţi în România.

12. I-am cerut, de mai multe ori, lui Tudor Barbu, să-mi restituie cele un milion de semnături, să le duc acolo unde le este locul: la Senatul Romaniei, unde se află şi LEGEA. Mi-a promis, de mai multe ori, că-mi va restitui semnaturile, dar nu şi-a respectat promisiunea nici până astăzi.
13. În aceste condiţii, am convocat, la Bucureşti, pe 3 iulie ac, adunarea generală a reprezentanţilor celor un milion de români susţinători ai LEGII COJOCARU. Adunarea generală a aprobat ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului şi m-a împuternicit să îndeplinesc actele şi formalităţile cerute de lege pentru înscrierea PP la Tribunalul Bucureşti, inclusiv să organizez strângerea celor 25.000 de semnături de susţinere. Acesiasi adunare generală m-a împuternicit să îndeplinesc fomalitatile prevăzute de lege pentru intrarea în posesia celor un milion de semnături sechestrate de OTV, inclusiv acţiuni în instanţele civile şi penale.

14. Luni, 5 iulie, am fost invitat de Tudor Barbu la emisiunea lui, în care a prezentat ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului, cel înfinţat pe 3 iulie 2010, din care rezulta clar cine este mandatat cu construirea PP. În seara următoare, am fost invitatul emisiunii lui Dan Diaconescu, în care am putut prezenta, din nou, pe larg, LEGEA COJOCARU şi ACTUL CONSTITUTIV al Partidului Poporului, cel înfinţat pe 3 iulie 2010, inclusive formularul pentru strângerea de semnături. A doua zi, am publicat, pe site-ul www.variantacojocaru.ro, STATUTUL şi PROGRAMUL POLITIC al Partidului Poporului, împreuna cu instructiunile si formularele necesare pentru strângerea de semnaturi şi construirea structurilor organizatorice ale partidului. În ziua urmaăoare, pe site-ul OTV, a apărut un alt formular pentru strângerea de semnături, marca OTV.

15. Luni, 12 iulie, am fost, din nou invitatul lui Tudor Barbu, care a prezentat cele doua formulare de listă de semnături şi cele doua adrese la care pot fi trimise formularele completate, precizând că toate semnăturile vor fi folosite pentru înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a Partidului Poporului, înfinţat pe data de 3 iulie 2010.

16. La sfârşitul emisiunii, m-a sunat Dan Diaconescu şi m-a rugat să merg la o emisiune la TVR3, să prezint LEGEA COJOCARU. Acolo, am aflat că doamna de langă mine a fost “desemnată” de Dan Diaconescu să se ocupe de “organizarea Partidului Poporului”. Au mai fost prezenti 3 domni, adversari declaraţi ai LEGII COJOCARU, care au făcut tot ce au putut pentru a nu mă lasa să vorbesc. Fusesem trimis de Dan Diaconescu.

17. Cand m-a sunat, luni, 12 iulie, Dan Diaconescu, m-a invitat pentru a doua zi, marti, la el, la OTV, sa avem o discuţie privată, între orele 19-20, urmând, apoi, să intram în direct, în emisiunea lui, de la 20 la 22.
M-am prezentat la întâlnire, la ora fixată. Acolo, am găsit persoana “desemnată” sa se ocupe de organizarea Partidului Poporului. Dan Diaconescu nu s-a prezentat la întâlnire. Am aşteptat o oră şi am plecat.
18. Dupa acesta dată, OTV a uitat de cele două formulare. Au continuat să prezinte, insistent, numai formularul OTV si cu adresa de la OTV unde trebuie trimise formularele completate, pentru sustinerea Partidului Poporului, singurul prezentat pe postul OTV, cel înfinţat pe data de 3 iulie 2010.

19. Pe data de 23.07.2010, lumea a aflat că Dan Diaconescu a înregistrat PARTIDUL POPORULUI, la OSIM . In realitate, nu a înregistra nimic. La OSIM, persoana care, în emisiunea de la TVR3, s-a prezentat ca fiind “desemnată” de Dan Diaconecsu să se ocupe cu organizarea Partidului Poporului, a depus o cerere prin care solicită să devină proprietara denumirii PARTIDUL POPORULUI. Conform prevederilor legale, cererea a fost publicată in buletinul oficial al OSIM, în termen de 8 zile de la depunere. De la aceasta data, au urmat 60 de zile în care oricine a putut să conteste cererea, pe motiv, de exemplu, că obiectul pentru care s-a cerut “împroprietarirea” este unul furat. Bineinţeles că  noi am depus contestaţie, la OSIM, împotriva  aseastei cereri, în termenul prevăzut de lege.

20. Toţi reprezentanţii noştri teritoriali, lista lor fiind publicată pe www.variantacojocaru.ro, au primit sms-uri si telefoane, prin care li s-a cerut să trimită listele cu semnături numai la OTV.

21. Pe data de 16 august 2010, am avut o întâlnire cu Dan Diaconescu, care a durat circa o oră şi jumătate, la care au participat şi Viorel Velcea şi Ştefan Bădără. I-am cerut să-mi predea cele un milion de semnături pentru LEGEA COJOCARU, pentru a le prezenta la Senat, precum  şi semnăturile strânse la OTV pentru PARTIDUL POPORULUI, pentru a le prezenta la Tribunal. A cerut timp de gândire până joi, 19 iulie 2010, urmând să sune el, pentru stabilirea unei noi întâlniri. Nu a mai sunat, niciodată, şi nu a mai răspuns la telefon.

22. Pe data de 27 august 2010, Mario Diaconescu, fratele lui Dan Diaconescu, a depus, la Tribunalul Bucureşti, o cerere pentru înregistrarea Partidului Poporului, partid care are alt ACT CONSTITUTIV decât cel adoptat pe data de 3 iulie, cu un Program Politic care nu aminteşte nimic de LEGEA COJOCARU. Cererea este însoţită de cele 33.000 de semnături pentru susţinerea Partidului Poporului, cel înfinţat pe 3 iulie 2010. Cererea are termen de judecată pe data de 17 ianuarie 2011. Împotriva acestei cereri, am depus contestaţia (cererea de intervenţie) cu nr.41073/3/2010, din data de 9 septembrie 2010.

Dr. Constantin Cojocaru

  • Distribuie pe retele de socializare