CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Implica-te si tu: CITEŞTE, ANALIZEAZĂ ŞI CONTRIBUIE! Click aici

AFLĂ AICI CUM POŢI SUSŢINE CONSTITUŢIA CETĂŢENILORAFLĂ AICI CUM POŢI DEVENI REPREZENTANTUL NOSTRU TERITORIALRESURSE PENTRUPARTENERI MEDIA, ZIARIŞTI ŞI BLOGGERI

PREAMBUL

Noi, poporul român,

Conştienţi de răspunderea noastră în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, mulţumind strămoşilor pentru că au creat pentru noi România şi civilizaţia românească, dorind să asigurăm libertatea, bunăstarea şi fericirea noastră şi a urmaşilor noştri, să construim un stat al nostru, naţional, suveran şi independent, unitar, indivizibil şi democratic, clădit pe temelia valorilor civilizaţiei româneşti, slujitor competent şi responsabil al drepturilor şi intereselor noastre, capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,

Ştiind că singura cale prin care putem stăpâni şi apăra libertatea, bunăstarea şi fericirea, drepturile câştigate prin sângele strămoşilor asupra teritoriului naţional, asupra resurselor naturale ale acestui pământ şi asupra avuţiei pe care am creat-o şi pe care o creăm, prin munca noastră, este construcţia economiei democratice, prin împroprietărirea cu capital a tuturor cetăţenilor, astfel încât majoritatea capitalului să rămână, pentru totdeauna, în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor,

Înţelegând că numai deţinând puterea economică, poporul român va deţine şi puterea politică, va controla şi statul său şi îşi va impune şi propriile sale valori morale: credinţa; demnitatea; libertatea; dreptatea; adevărul; cinstea; onoarea; curajul; munca; spiritul de iniţiativă şi de întreprindere; omenia; ospitalitatea; toleranţa; dragostea pentru semeni, pentru familie, pentru popor şi pentru ţară; neagresiunea şi neamestecul în treburile altor popoare

Am hotărât, prin referendum, să adoptăm prezenta Constituţie a României, CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!

Descarcă şi distribuie de aici cartea CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR comentată şi explicată pe înţelesul tuturor

Urmăreşte prezentarea video a cărţii cu cele mai importante aspecte abordate de Constituţia Cetăţenilor aici

Urmăreşte primele cursuri publice de educaţie constituţională din istoria României având la baza Constituţia Cetăţenilor

 • Distribuie pe retele de socializare
Comentarii
 • PENTRU DOMNUL BOBOC,

  DACA, DESPRE CEI CE VORBITI, SINT INTELECTUALI SI DOCTORI CU DIPLOME CUMPARATE, (asa dupa cum se vorbeste) LASATI~MA SA CRED CA.ACESTI INDIVIZI, NU SINT ,,INTELECTUALI” CI SARLATANI CU DIPLPMA…

  NUMAI SARLATANII, AU CALITATEA DE~A SI FURA DIN AVEREA STATULUI, ADICA A NOASTRA A TUTUROR ….

  IAR NOI CA BOUL IN JUG ~ TRAGEM FARA SA ZICEM NIMICA CA ASA A FOST INVATAT ROMINUL PRECUM BOUL IN JUG, IAR ALTII SA~L FURE, CIT MAI MASCAT, FARA CA ACESTA SA SE PRINDA CA ESTE FURAT.

  TOCMAI DE ACEIA,ESTE NECESAR, CA INTELECTUALII AUTENTICI,SA PUNA UMARUL LE PRELUAREA TARII INAPOI, DIN MINA HOTILOR …..

  STIMA .

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO,

  TOT ARTICOLUL ESTE O RESEMNARE TOTALA CE SI EU AS INBRATISA~O DACA, NU AS STI CA MAI MULT DE 40% DIN POPULATIA ROMINIEI, ESTE SARACA SI FOARTE SARACA SI SEARA UN COPIL DIN 10 SE CULCA NEMINCAT .

  CHIAR DOMNUL ANALIST ORESTE, A PRECIZAT ALALTA SEARA LA TV. ~ SA NU FIM SURPRINSI CIND MAMALIGA O SA FACA EXPLOZIE ? ~ CEIA CE EU II DAU PERFECTA DREPTATE .

  DOMNIA SA DOMNUL ANALIST ORESTE, PROPUNEA CA TOTI CEI CE FURA SI AU FURAT,DIN AVEREA STATULUI ADICA A NOASTRA A TUTUROR, SA FIE INPUSCATI SI SA~SI PLATEASCA SI CARTUSUL CU CARE L~A INPUSCAT, CA IN CHINA.

  FAPTUL CA, AU APARUT PRIMII GERMENI DE SCLAVAGISM, O SA SE ACELEREZE SI MAI MULT VENIREA MARII EXPLOZII A MAMALIGII…..

  ROMINII AU ABOLIT SCLAVAGISMUL INCA DIN ANII 1948 ODATA CU REVOLUTIA FRANCEZA, MAI PRECIS DE CIND S~A LANSAT SI LA NOI DE CIND S~A LANSAT LOZINCA ,,LIBERTE, FRATERNITE,EGALITE”, LUCRU CE MULTI CU BANI NU SINT DE ACORD CU EA…..

  CU CIT SE V~A STRINGE SURUBUL MAI MULT, CU ATIT EXPLOZIA MAMALIGII E MAI APROAPE…..

  PAREREA MEA ESTE ~ CA SA NU ASISTAM DIN NOU LA NOI VARSARI DE SINGE,TREBUE CA, IMEDIAT DECIDENTII, SA TREACA LA APLICAREA ,,LEGII COJOCARU”…. .

  STIMA .

 • Amedeo

  Adevarul, nimeni nu poate sa-l ascunda la infinit. Cindva o sa-l aflam, dar sa nu fie prea tirziu.
  Unii cer o noua revolutie, facuta cu inteligenta, dar cine sa o faca. Pentru ca o revolutie sa-si atinga scopul trebuie sa indeplineasca cel putin doua conditii importante:
  Una sa aiba un nucleu de intelectuali hotariti,patrioti si neiertatori cind este pusa in joc soarta natiei (vezi 1848) si a doua sa apara o masa uriasa de oameni care sa doreasca acelsi lucru, bunastarea generala si care sa se supuna celor alesi adica intelectualilor. Pe liga aceste doua conditii inseparabile si necesare mai avem nevoie si de alte cerinte care trebuie sa existe si sa functioneze.
  (nu le dezbatem acum, ci vorbim la modul general). La noi in tara, la ora actuala nici una din conditii nu este indeplinita, intelectuali nu avem sau avem prea putini si fara forta necesara de a mobiliza masele, iar o masa uriasa de oameni nici vorba, fiind de fapt foarte dezbinati. Exita mai multe teorii cu privire la aceste “neputinte” romanesti pe care unii cauta sa le maximeze crezind ca poate, poate vor reusi ceva. Este greu sa faci ceva bun pentru societate daca unul zice “cea si altul zice hais”, dar este si mai greu sa faci sa faci oamenii sa inteleaga ca numai in unitate de gindire si actiune poti avea succes. Cu cit sunt mai putini cu atit sansele de izbinda scad. La noi cam asta se intimpla de foarte mult timp.
  Eu cred ca nu numai cei 27 de ani au fost rai pentru poporulul roman, ci toata perioada de dupa 1945 a fost nefasta pentru romani. Este adevarat ca in perioada comunista s-a construit fara precedent in Romania, fabrici care mai de care,. uzine, unele bine utilate si functionale, dar in acelasi timp s-a distrus calitatea de om al romanului, a fost inventata minciuna ca politica de stat, se mintea ca se face si se drege, ca se depasec planurile peste tot. In agicultura CRED CA SE MINTEA CEL MAI MULT. Toti oamenii erau propietari, dar numai unii, cei alesi beneficiau de bunastare, iar marea masa a oamenilor traiau cu cartele de piine si haine. Au invatat sa minta, sa fure ca sa aiba cu ce sa-si creasca copii,unii dintre ei chiar nedoriti. Si deci cine vreti sa faca revolutie? Cei care s-au dus de mult in locurile vesnice, voievozi cu nume nepieritoare care vad ca nu mai reusesc acum sa mobilizeze oamenii ca in vremurile vechi.
  Acei oameni nu mai sunt, au fast uitati, iar pe cei de acum nu-i mai intereseaza bunastarea generala.
  Oamenii s-au schimbat, pe vremuri trebuiau sa-si apere glia stramoseasca ca ea, glia le dadea de mincare lor si famililor lor. Acum daca nu pot sa o cultive din diverse motive, o vind pe doi lei si pleaca in occident la un alt gen de sclavie.
  Acestia sunt patriotii pe care te bazezi si iti faci planuri de viitor? Omule draga. Eu nu visez, ci traiesc si vad ce se intimpla. Orice ati spune, acesta este o parte din adevar

  • Vasile

   REVOLUTIE = R(APIDA) EVOLUTIE!

   1) Multi romani au pre-judecati cand aud cuvantul revolutie. Se gandesc la evenimentele sangeroase din dec. 89, care nici macar nu au fost o revolutie, AU FOST O LOVITURA DE STAT PREGATITA DE AGENTII BOLSEVICI, PENTRU SCHIMBAREA LUI CEAUSESCU CU ILIESCU!
   Cuvantul revolutie este folosit in multe domenii, atunci cand se produc schimbari rapide! REVOLUTIE IN STIINTA, IN CUNOASTERE, IN ARTA, IN TRANSPORTURI, IN SOCIETATE, ETC.
   Aici vorbim despre REVOLUTIE IN POLITICA!
   S-a vorbit mereu despre SCHIMBAREA CLASEI POLITICE, SCHIMBAREA PARTIDELOR CARE AU GUVERNAT ROMANIA, RECUPERAREA A CE S-A FURAT, ALEGEREA CONDUCATORILOR PE BAZA DE CINSTE, COMPETENTA, DEVOTAMENT! TOATE ASTEA FAC PARTE SI SUNT POSIBILE DOAR PRINTR-O REVOLUTIE!
   Multi romani isi fac iluzia ca daca se da o lege, se schimba total societatea si economia Romaniei!
   2) CINE SA FACA REVOLUTIA?
   Milioane de romani sunt nemultumiti de mersul actual al Romaniei.
   Altii sunt multumiti ca li se promit cresteri de salarii si pensii. Pe baza de imprumuturi si vanzarea tarii. Vanzarea pamantului, padurilor, resurselor, hidrocentralelor, si multe altele. Asta nu va dura mult si se va ajunge inevitabil la o criza! Profitorii isi vor lua milioanele si vor pleca in strainatate. Popovici a plecat la Londra si a platit 200.000 lire pentru eliberare conditionata. N-a platit din munca lui, a platit din ce a furat din Romania!
   Fraierii vor ramane sa plateasca datoriile! :)
   3) pe baza “alegerilor” organizate de mafia politica, NU S-A SCHIMBAT SI NU SE POATE SCHIMBA NIMIC SEMNIFICATIV! IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR! Restul este vrajala! :)
   4) Romanii fac tot felul de propuneri fanteziste care nu duc la nici un rezultat! Raspunsul meu este ca
   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA! :)

  • “Toti oamenii erau propietari, dar numai unii, cei alesi beneficiau de bunastare, iar marea masa a oamenilor traiau cu cartele de piine si haine.”

   Azi nici pe alea nu le mai au.
   Atunci raportul dintre salariul minim si cel maxim teoretic era de 1/5. Probabil, cu anumite sporuri, se ajungea la un raport de 1/7-8.
   Acum raportul este de 1/40-50 si vorbesc numai de salariati, nu de noii imbogatiti care au strans averi ca neam de neamul lor nu va mai munci.
   Atunci toti copiii mancau inainte de a se culca si mergeau la scoala si in tabere pioniersti. Acum sute de mii de copii mananca de 3-4 ori pe saptamana si au abandonat scoala pentru a cauta prin gunoaie ceva de mancare.
   Avem cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa si suntem in top 10 mondial.
   Atunci asistenta medicala era gratuita iar copiii se bucurau, din acest punct de vedere, de o atentie deosebita. La fel si mamele.
   Fenomenul homeless era aproape inexistent. Acum cred ca batem si America din acest punct de vedere.
   Dupa 89 speranta de viata a romanilor a scazut vertiginos.
   Comunistii AU FOST MULT MAI UMANI. Cand expropriau o casa, fostul proprietar NU ERA ARUNCAT IN STRADA. I SE LASA UN SPATIU LOCATIV SUFICIENT, pentru el si familia lui. Asta dupa niste criterii clar reglementate (metri patrati pe cap de membru de familie).
   Acum o multime de oameni, familii cu copii, sunt EXECUTATI SILIT si aruncati IN STRADA din casele in care s-au nascut si in care au crescut, printr-o inginerie a ACTELOR FALSE. Exista o noua profesie profitabila – cea de falsificator de acte de proprietate. Majoritatea notatilor sunt mana in mana cu falsificatorii dar si cu judecatorii “in civil”, majoritatea corupti pana in maduva oaselor.
   In ceea ce priveste pensiile, atunci raportul era cam de cam 1/10 (pensiile CAP-istilor erau mici deoarece li se lasase un teren productiv suficient sa-si acopere, din productie proprie, majoritatea nevoilor alimentare. Acum raportul este de 1/80.
   Vorbim ca sa ne aflam in treaba, ignorand realitatile ROMANESTI de lume a 7-a.
   Acum se tot straduiesc sa atenueze aceste disxrepante.
   Si au ales modelul german, unde se zice ca raportul salarial este de 1/12.
   COMPLET FALS – RAPORTUL DINTRE CE BAGA IN BUZUNAR CEL MAI BINE REMUNERAT SALARIAT (DE STAT) SI CEL CARE-I LA MINIM ESTE DE 1/6-7. CAM ACELASI RAPORT PE CARE-L PASTRASE CEAUSESCU.

   • In ceea ce priveste dificultatile inerente INDUSTRIALIAZARII, intarziata de hohenzollerni si camarila lor fanariota, acestea nu pot fi negate, dar toate tarile care trecusera cu 70-100 de ani mai devreme prin acest proces, au facut-o printr-o exploatare nemiloasa a paturilor muncitoare.
    In Anglia in minele de carbuni erau trimisi sa munceasca copii de la 5 ani.
    In America, terenurile expropriate fermierilor pentru construirea cailor ferate s-a facut cu pistolul la tampla acelor fermieri.
    La fel si exproprierile terenurilor petroliere.
    Toate aceste dureroase mutatii social-economice au culminat cu criza din ani 30 ai secolului trecut.
    Fata de suferintele produse de industralizarea in tarile date ca exemplu mai sus, industrializarea la noi a costat mult mai putina suferinta umana datorita unui sistem social mult mai echitabil in impartirea greutatilor.

 • CEL MAI TARE DISCURS ,

  ASEARA, PE REALITATEA TV, AM REUSIT SA ASCULT, PUBLIC CEL MAI TARE DISCURS, ROSTIT DE CATRE DISTINSUL ANALIST POLITIC, DOMNUL ORESTE .
  MARE MI~A FOST SURPRIZA CIND SI DOMNIA SA, DOMNUL ORESTE, A CERUT PUBLIC, CA VINZATORII DE NEM SI TARA SA~SI PLATEASCA CARTUSUL PRECUM IN CHINA ….

  EU, AM ZIS DE MULT, CA, NUMAI GLONTI II V~A DOMOLI PE ACESTE COZI DE TOPOR, VINZATORI DE NEAM SI TARA? ? ? ,,

 • PENTRU DOMNUL SONI ~3~

  AM RETINUT MESAJUL DUMNEAVOASTRA FOARTE SUBTIL SI AM INTELES CA, CEIA CE EU V~AM INTREBAT, TOT SUBTIL. ATI FI DE ACORD CU ASEST FLAGEL AL SCLAVAGISMULUI PRACTICAT DE CATRE UNII PATRONI, PRECUM CELDE LA BEREVOESI, CA SI CEL MAI RECENT CAZ, AL UNUI PATROM DE LA PAULESTI ~ PRAHOVA, IN CARE, DUPA CE NU LE~A DAT SALARIU LA MUNCITORII ANGAJATI, I~A MAI FACUT SI ANIMALE INPUTITE SI L~EA MAI SI ZIS CA, DACA NU L~E COMVINE SA PLECE DIN INTREPRINDEREA SA…

  IN ACEST SEN, AM SA VA ADUC AMINTE DOMNULE SONI, DE DE O LECTIE DE LA INVATAMINTUL POLITIC, CE IN MOD SIGUR ATI PARCURS~O SI DUMNEAVOASTRA CA SI MINE…

  CITATZ ,

  ,, SA TE FEREASCA DUMNEZEU DE BURGHEZIA PROLETARA ? ”

  LENIN .

  SE PERE CA NOI ROMINII, IN ACEASTA SITUATIE NE GASIM DE CIND SE APLICA LEGEA 15/1990 AUTOR SILVIU BRUCAN….

  STIMA

 • Ioan

  De ce incepeti cu un complex de inferioritate sau o manipulare psiho in acest sens ? ¨capabil să se integreze cu demnitate în familia statelor suverane ale Uniunii Europene,… ¨
  Scoateti-o din text ! Nu noi trebuie sa ne integram sau sa subliniem acest lucru, ci ei …

  • Vasile

   …. ci ei sa se integreze in HOTIA SI PROSTIA ROMANEASCA!
   HA-HA-HA!
   PROSTUL DACA NU-I FUDUL, PARCA NU E PROST DESTUL!
   :)

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO ~2~

  DOMNULE AMEDEO,CRED CA A TRECUT TIMPUL SA O DAM IN BILBIIALA, PE TEME POLITICE ROMINESTI .

  DOMNIA VOASTRA ATI VAZUT DESTUL DE BINE UNDE AM FOST IN 1989 SI UNDE AM AJUNS IN 2017 ? ? ? ….

  STITI DESTUL DE BINE CA AM FOST PRADUITI DE STRAINI LUNDU~NE APROAPE TOT, CU SPRIJINUL NEMIJLOCIT AL COZILOR DE TOPOR ….

  ACUM, A SOSIT MOMENTUL SA NE LUOM TARA INAPOI, ASA CUM A FOST IN 1989 SI SA APLICAM HOTARITI LEGEA COJOCARU…..

  DUCEREA LA INDEPLINIRE, A ACESTUI DEZIDERAT, NU O POATE FACE DECIT INTELECTUALII TARII, DEOARECE BINE ZICE DOMNUL VASILE CA S~A CAM UMPLUT TARA DE PROST SI CU AJUTORUL LOR ACESTIA AU DAT TARA PE MINA MAFIOTILOR ….

  CONSIDER CA, NU MAI ESTE TIMP,SA MAI GINDIM SI SA FABRICAM ALTE DOCTRINE POLITICE, ATITA DIMP CIT AVEM LA INDEMINA DOCTRINA ,,LEGEA COJOCARU” DOCTRINA CE, IMPACA SI CAPRA SI VARZA ~ ADICA INPECA SI TOATA SOCIETATEA ROMINEASCA SI MENTINE IN VIGOARE SI CONCURENTA ….

  STIMA

  • Boboc

   Escrocii despre care spune Vasile sunt cu toții INTELECTUALI și super intelectuali cu doctorate și titluri universitare/academice! Intelectualii RĂULUI.

   • Vasile

    Cred ca si tu strigai MOARTE INTELECTUALILOR!

    Tu nu stii sa faci diferenta intre INTELECTUALI ADEVARATI SI FALSI INTELECTUALI, CU DIPLOME CUMPARATE!
    Escrocii sunt de toate felurile, si cu diploma, si fara diploma!
    Ceausestii isi luasera si ei titluri universitare si academice, dar nu erau intelectuali! :)

 • PENTRU DOMNUL SONI ~ 2 ~

  STIT CA V~AM STIMAT SI INCA VA MAI STIMEZ DAR, CEIA CE VAD LA DUMNEAVOASTRA IN ULTIMA PERIOADA MA DESAMAGESTE PROFUND…

  MA ASTEPTAM LA DUMNEAVOASTRA SA DATI UN RASPUNS CATEGORIC SI INTELEPT CA NU SINTETI DE ACORD CU SCLAVAGISMUL, SI CA, INCEPIND CHIAR DE CIND ATI EMIS MESAJUL, INCEPETI SA APLICATI LEGEA COJOCARU LA SERE ~ PROPRIETATEA DUMNEVOASTRA ?…

  CE EREA GREU, DACA PE ANGAJATII DOMNIEI VOASTRE II FACEATI ASOCIATI, AI AFACERII DOMNIEI VOASTRE, SI INPARTEATI CISTIGUL FRATESTE ? ? ? ? ? …….

  STIMA. .

  • Soni

   Stiu destul de bine sa-mi extrag seva din pamantul roditor. Desertul produce dezastru.
   Singura ta simpatie este bariera.Pe mine ma bucura. Aceasta reprezinta goliciunea , micimea ba chiar inferioritatea. Pacat ca lipseste bata !!!

   Cine se aseamana, se aduna ! Urmati-va calea !

   Eu nu condamn …ci constat .

  • Soni

   Ridica bariera ! !!
   In mod sigur la acest mesaj voiai un raspuns in felul acesta: ma asociez cu angajatii mei si cu oricine atunci cand vor aduce cei 20000 de euro rezultati din LC.
   N-ai pus in undita momeala care trebuie !
   Asta, asa pentru realibilitarea “circumspectului” si dreptului … Boboc ! Sa astepte, are altele de clarificat !

 • PENTRU DOMNUL AMEDEO ,

  SA INTELEGEM CA, ADMITETI SCLAVAGISMUL, PRACTICAT DE PATRONI, DIN CE IN CE MAI MULT, PENTRU CA ACESTI PATRONI SA OPTINA PROFITURI CIT MAI MARI, DUCIND ASTFEL LEGEA COJOCARU IN DERIZORIU ? ? ….

  • Amedeo

   Unde dai si unde crapa!
   Orice intelegeti numai ce trebuie nu. Imi pare nespus de rau, dar gindind asa nu rezolvati problemele.
   Chiar nu vedeti ca nimic nu merge cit de cit.
   Dincolo de vorbaria goala, de rastalmaciri, pe care recunosc, le faceti bine, nu se intimpla nimic.
   Nici cea mai mica luare de pozitie. Deci sunteti multumiti de ceea ce se intimpla cu voi. Tot inainte!

   • Amedeo

    Deja o parte importanta a Transilvaniei precum si mult teren arabil din restul tarii au intrat in posesia strainilor, magiari sau alte natii. Deci inceputul s-a produs. Multumesc si ma rog la Dumnezeul nostru, sa nu apuc ziua in care toata natia romaneasca sa intre in pribegie.

    • Nostalgicii epocii interbelice au reusit sa INFEUDEZE ROMANIA cum n-au mai fost aceste meleaguri niciodata in istorie.

     • Vasile

      LICHELELE COMUNISTE S-A TRANSFORMAT IN LICHELE CAPITALISTE SI AU JEFUIT SI AU TICALOSIT ROMANIA!
      Tu esti platit ca sa minti si sa creezi confuzie! :)

      • Vasilica, ti-ai pierdut si bruma de originalitate pe care o aveai.
       Atata poti, atata dai…

 • Amedeo

  Eu nu vad si nu am vazut nici macar in istorie prea multi conducatori ai romanilor care sa aiba interese comune cu interesele poporului. Unii incercau sa aiba numai ei cistiguri importante de bani si onoruri, iar cei mai multi cautau sa supravietuiasca. Interese diferite rezultate din cultura si obiceiurile timpului. Din cind in cind mai rasarea cite un “luptator al dreptatii” care incerca sa echilibreze balanta nedreptatilor.
  Mare lucru nu s-a schimbat, iobagii au devenit sclavii bancilor, lanturile au devenit credite bancare si uite asa oamenii sunt tinuti la respect, in banca lor.
  Apar oameni noi, cu un foarte bun discurs politic, dar cind sa se treaca la fapte toti o lasa mai moale, poate o face altcineva. Dece nu au vointa sau puterea sa duca vorbele frumoase politice, promisiunile cu care au creat sperante mai departe in sfera faptelor? O intrbare la care nu se poate raspunde decit intr-un singur fel. Ori mint, au mintit, vor mintii in continuare, pentru ca au pe cine mintii. Oamenii si in special romanii sunt foarte creduli si cind se atasaza de ceva, bun, rau . cum o fi se merge moi departe, poate va fi bine. Nu, bine nu va fi niciodata daca se incepe cu o minciuna, cu vorbe mincinoase ,dar poleite.
  Legea Cojocaru, dupa umila mea parere este foarte buna, multi romani stiu asta, dar mai stiu ca nu are cine sa o puna in practica. Pentru a avea succesul scontat trebuie ca multi posibili beneficiari ai ei sa fie mai bine educati, mai aproape de civilizatie. Aceasta lege poate da rezultate foarte bune intr-o societate care are un grad mult mai mare de educatie si civilizatie. La noi in tara nu cred ca se poate aplica tocmai pentru faptul ca gradul de educatie este foarte scazut, iar oamenii nu stiu cind sa ia atitudie si cind nu. Puteti scrie sute de pagini, puteti sa ma injutati de cite ori vreti, puteti sa ziceti orice, dar nu veti putea rezolva ceva in tara noastra pina cind gradul de civizatie nu va fi apropiat de cel al civilizatiei actuale din tarile europene.
  Idea cu inca o revolutie facuta stintific sau inteligent nu este decit o aberatie care incearca sa manipuleze eronat populatia. Noi trebuie sa facem acum, de urgenta, niste lucruri care sa ne poata salva de alte suferinte.
  1. Trebuie sa alegem in cunostinta de cauza, adica sa alegem oameni integri si capabili in parlament.
  2.Parlamentul ales de popor sa asigure legislatia tarii in mod transparent si echilibrat si toti cetatenii tarii sa poata fi trasi la rspundere daca comit abuzuri si nedreptati.
  3. Sa se cerceteze in regim de urgenta toate retrocedarile suspecte de ilegalitati si sa fie pedepsiti cei ce se dovedesc a fi vinovati.
  4.Pensiile in statul romanesc se acorda pe principiul contributiv al fiecarui cetatean. Vor fi limitate la un maxim pentru fiecare activitate dar nu mai mult de 85% din salariul in plata si se vor indexa numai cu indicele de inflatie.
  Aceste probleme majore trebuiesc clarificate in rgim de urgenta, de ele depind soarta actuala si viitoare a acestui popor

  • Vasile

   Inca mai visezi!

   Ce spui tu par lucruri normale.
   – DAR DE CE NU S-A FACUT ASA IN ULTIMII 27 DE ANI?
   – DE 27 DE ANI PROSTII AU DAT TARA PE MANA ESCROCILOR SI TOT NU S-AU INVATAT MINTE!
   – IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR! Restul este vrajala!
   – AU CONSTRUIT UN SISTEM MAFIOT BAZAT PE DOUA PARTIDE PRINCIPALE CARE SA SE ROTEASCA LA GUVERNARE! MAFIOTII DE STANGA SI MAFIOTII DE DREAPTA, PROSTII DE STANGA SI PROSTII DE DREAPTA! OAMENII SERIOSI AU INTELES CA NU ARE ROST SA PARTICIPE LA SIMULACRUL DE ALEGERI!
   – SISTEMUL TICALOSIT A ACAPARAT INSTITUTIILE STATULUI, SPARLAMENTUL, GUVERNUL, CCR, ADMINISTRATIA LOCALA, SISTEMUL LEGISLATIV, TELEVIZIUNILE, CONDUCTELE DE BANI, ETC.
   DE AIA NU SE POATE CE SPUI TU, “SA ALEGEM IN CUNOSTIMTA DE CAUZA, OAMENI INTEGRI SI CAPABILI”!
   – SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA, DAR CU INTELIGENTA!!!
   :)

  • Pana la “capturarea” principatelor romanesti de catre domnitorii fanarioti, o multime de domnitori au avut INTERESE COMUNE cu poporul roman.
   Principalul pericol DE JAF venea dinspre Imperiul Otoman, iar acesti domnitori au stiut sa pastreze neatarnarea si suveranitatea acestui popor.
   Asa au ramas, in istorie, figuri ca Stefan, Mitcea si destui altii.
   Prin “ungerea” domnitorilor fanarioti, s-a format o noua clasa politico-economica care nu avea alte interese decat propria imbogatire obtinuta prin jaful acestor locuri si acestui popor. “Dreptul” de a jefui era garantat de sustinerea Inaltei Porti Otomane.
   Domnitorii fanarioti pupau papucul sultanului si “cotizau” din greu catre sultan si intreaga functiunarime imperiala.
   Aceasta clasa politica si naravurile ei se pastreaza pana in zilele noastre.
   Schimbarea domnitorilor fanarioti cu hohenzollernii nu a fost decat o schimbare a directiei de inchinaciune, pupaturi si cotizare, de la est catre vest.
   De altfel, Hohenzollernii au fost adusi prin complotul clasei politice fanariote ale carei interese au fost grav amenintate de nou-ALESUL domnitor, A. I. Cuza.
   In concluzie, cu fanariotii, plaiurile mioritice au fost “infestate” de paraziti care au compromis dezvoltarea pe aceste meleaguri.
   In toata aceasta perioada au fost numai 2 exceptii notabile – Cuza si Ceausescu.

   • Amandoi au platit greu si nedrept pentru patriotismul lor.

    • A.Z.

     …și mareșalul ANTONESCU!

     • Nu sunt fan Antonescu si am argumentele mele sa nu fiu.

   • Vasile

    Am vazut demult ca esti o LICHEA CEAUSISTA!

    Ceausescu n-a construit nimic!
    CEAUSESCU STIA DOAR SA DEA CU BICIUL SI SA-I IMPUSTE PE CEI CARE VOIAU SA EVADEZE DIN “RAIUL” COMUNIST! IN ROMANIA ERA UN LAGAR DE MUNCA FORTATA!
    PENTRU VOI, NOSTALGICII COMUNISMULUI, AR TREBUI CONSTRUIT UN LAGAR DE MUNCA FORTATA, EXACT CU CONDITIILE CARE ERAU ATUNCI IN ROMANIA! CA SA FITI SI VOI “FERICITI”! LA MUNCA NU LA VRAJALA! :)

    • Lichele nostalgice sunteti voi, javre de pripas, maidanezi globali, nostalgici dupa ordinea feudala interbelica pe care ati reusit s-o reintroduceti dupa 89.
     Dar sa va intre bine in cap – veti plati voi sau urmasii vostri!

   • Soni

    Mai sunt si alte nume pe aici care scriu cu dispret la adresa regilor Romaniei. Cel putin doi dintre ei au facut pentru Roamnia ce n-au facut toti romanii la un loc. Dar ce sa-i faci ? Ramanand captivi istoriei lui Roller , stalinismului , comunismului, ne comportam fara discernamant , netinand cont ca istoria se schimba in functie de interese politice. La fel se schimba si gramatica noastra pentru ca la fiecare generatie se gasesc “gramatici” care sa vina cu idei proprii. Ar fi multe exemple de dat. Umanistii trebuie sa repete mereu spre a fi la curent. Realistii, niciodata, pentru ca legile fizicii si matematicii raman neschimbate poate milenii !

    • Hohenzollern I-ul a venit in Ro cu o avere care incapea in doua valize.
     A venit hoteste, pe ascuns.
     La inceput a incercat sa devina “popular” plimbandu-se prin piete.
     A trebuit repede sa renunte la un astfel de obicei primejdios pentru sanatatea lui deoarece targovetii il huiduiau si scandau sloganuri in favoarea lui Cuza.
     Revenint la avere, cele doua valize saracacioase s-au transformat in MILIARDELE pe care le au in proprietate azi urmasii sai.
     Nu mai punem la socoteala ASASINAREA lui Eminescu.

     • Si genocidul de la 1907.

      • A.Z.

       Au asasinat mai mulți români patrioți (Octavian Goga, Corneliu Zelea Codreanu, Nicolae Iorga..) și -cel mai odios și mârșav gest a fost distrugerea tuturor valorilor noastre prin lăsarea liberă a INVADATORILOR RUȘI SĂ NE SUPUNĂ CNUTULUI CU SĂLBĂTICIE; Conducătorul țării tocmai pregătea ARMISTIȚIU CU BOLȘEVICII – urma să fie semnat pe 26 august 1944 – lucru care a enervat la culme regele și camarila lui fanariotă pentru că *românii trebuiau să dispară cu orice preț*!…

       • Corect pentru hohenzollerni in general. Sunt responsabuli pentru multe asasinate.
        Eu vorbeam numai de hohenzollern I-ul.

     • Soni

      Te-ai uitat cumva in valizele regelui … avea uraniu sa nimiceasca poporul din care se tragea !!!!!!

      Asa cum s-a si intamplat ! Cine a intors armele impotriva nemtilor , nu regele Ferdinand, nepotul acestuia ?

      Varianta “asasinarii” lui Eminescu de catre apropiatii lui n-ai auzit-o ? Titu Maiorescu – seful de la Junimea, iti spune ceva ? Varianta cu piatra-n cap la spitalul dr.Sutu, ce-ti mai spune ? Mai sunt si alte variante, exclus regii Romaniei !

      Rrrrolistule, ce esti !!!

      De domnitorul Constantin Brancoveanu , cel ce nu si-a vandut sufletul. acceptand executia fiilor sai si a ginerelui , a lui in cele din urma, ai auzit ?

      Ar fi cazul sa predai studentilor pe care-i ai in gradina si aceste “variante”.

      Rascoala din 1907 a descris-o destul de bine Rebreanu nu Roller .

      ” Gelozia” pe bogatia altora iti mananca “rarunchii” dar aceasta este o povara care nu are echivalenta si omul lupta pentru ea mai mult decat pentru sanatate.
      Multumeste=te cu “saracia” ! Este o speranta continua, nu o povara !
      In comunism s-a facut “bogatie” dar ti-ai uitat dictonul ” ce-i al tuturor, e al nimanui”! In care vagon de tren ai fost…vezi… poate nu mai erai asa ofuscat sau …sau ?!
      Lazarica eu ti=as spune Vasilica !

      • Draga domnule,

       Probabil esti un horticultor de geniu.
       Nimeni nu poate stapanii la fel de bine mai multe domenii. De exemplu istoria si limba romana…
       Rezuma-te la ce stii bine si fii rezarvat in celelalte domenii, pentru a nu deveni ridicol.

       • Iti inchipui ca regii asasineaza cu mana lor?
        Ei au “unelte”.
        Maiorescu si medicii evrei, care l-au otravit lent, cu mercur, pe Eminescu, au fost astfel de unealte.

 • PENTRU DOMNUL SONI .

  E BINE PENTRU DUMNEAVOASTRA, CA DUCETI, PROBLEMATICA POLITICA IN DERIZORIU, CREZIND CA, IN FELUL ACESTA VETI FACE ROST DE FORTA DE MUNCA CARE SA VA MUNCEASCA LA SERE, PE BANI PUTINI, PRECUM ROMINCELE DE LA SERELE DIN SICILIA ~ ITALIA,ACESTEA FIIND TRANSFORMATE DE PATRONI IN SCLAVE ?

  DAR ACEST LUCRU NU SE V~A INTIMPLA NICIODATA IN ROMINIA CA, MAI AVEM SI OAMENI CU CAP PRECUM DOMUL PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU CE A PUTUT VEDE,ACEST FENOMEN CU MULT INAINTEA NOASTRA SI PRIN LEGEA COJOCARU, ELIMINA DIN TEMELII ACEST BARBAR FENOMEN DE DOMENIUL TRECUTULUI…

  ASA CA, DACA VRETI SA FACETI PROFIT, DOMNULE SONI PUNETI OSUL LA MUNCA SI NU MAI ASTEPTATI REINVIEREA SCLAVAGISMULUI SI IN TARA NOASTRA, CONSIDERINDU~VA VOI CEI CU BANI, CA AVETI DOUA PERCHI DE C….E ? ? ? ? .

  • Soni

   Un mesaj degradant ! Dar si mai degradant este faptul cand nu tzi cont de amanunte si anumite locuri le retzii mai bine cand le vizitezi decat atunci cand le citesti sau le auzi.

   Toata lumea are cap dar depinde de ratiunea fiecaruia. Unii-s umanisti iar altii realisti !

   Mai sti ce e aia o grebla ? Grav este faptul ca foarte multi “ntelectuali” isi uita de unde au plecat !!!

 • Vasile
  Boboc, ai o logica fracturata si esti greu de cap!
  1) FSN, PDSR, PSD AU CREAT SISTEMUL MAFIOT LA CARE AU ADERAT SI ALTE PARTIDE!
  2) DEZINFORMAREA, MANIPULAREA, SUNT METODELE LOR PRIN CARE DOMINA SOCIETATEA!
  3) DACA AI INFORMATII DESPRE VOTURI FURATE, TREBUIA SA MERGI CU ELE LA PROCURATURA!
  4) DACA POTI SA SPUI CA EU “FAC JOCUL CRIMINALILOR UZURPATORI” INSEAMNA CA ESTI BATUT IN CAP!
  Răspunde
  7 august 2017 la 12:14

  PNL si PNTCD, cu tzapul lor si “restitutio in integrum”, n-au nici o legatura cu marele jaf postdecembrist, la fel nici PNL nu era pe acolo.
  Ce sa mai vorbim de PDL cu caricatura lor de pirat.
  Mai vasilica, daca pe postarea asta ai luat numau 25 de centi, esti un amarat de proletar care se vinde foarte ieftin.

  • Repetarea PNL-ului nu a fost intentionata, dar las-o asa ca da bine.
   Liberalii astia n-au lipsit din nici un parlament postdecembrist si, aproape, din nici o guvernare din momentul in care jaful a prins viteza.

   • Vasile

    PNL = PSD, ACEIASI MAFIE USL!

  • Vasile

   Tu nu esti greu de cap, TU ESTI PLATIT CA SA MINTI!

   Ti-am spus de mai multe ori ca nu sunt platit de nimeni. Scriu aici pentru ca asa cred eu. :)

 • PENTRU DOMNUL A.Z.

  TIMPUL VA DECIDE ~ MAI AVEM 2 ANI PINA LA ALEGERI SI DOMNUL COSTI POPA, CA SI DOAMNA MARIANA BERECHET, SI~AU INTESIFICAT INFORMATIA POLITICA, PE SAITURILE DOMNIILOR LOR, LASIND SA SE INTELEAGA CA, NUMAI ,,LEGEA COJOCARU ” ESTE SINGURA CAPABILA, DE~A ADUCE ROMINII ACASA, PENTRU CA ACESTIA SA POATA TRAII BINE SI IN TARA LOR ….

  SI DOMNIILE LOR CUNOASTE PERFECT DE BINE CA DOCTRINA COJOCARU, ARE MULTI DUSMANI, DAR CU TOATE ACESTEA, FAPTUL CA ACESTA DOCTRINA, SE BAZEAZA PE DREPTATE SI ADEVAR, DEJA ACEASTA MAGISTRALA DOCTRINA A INCEPUT SA DEVINA UN BREND….

  MAI MULTE VA LAS SA VA CONVINGETI SINGUR …

  STIMA

 • PENTRU DOMNUL BOBOC ,

  NICIODATA NU V~AM VAZUT ASA DE CIRCUMSPECT SI HOTARIT IN A SPUNE ADEVARUL ?….

  TINETI~O TOT ASA SI ADEPTII BINELUI SI AL DREPTATII, VA VA APRECIA CU MULA GRATITUDINE….. .

  STIMA .

 • PENTRU DOMNUL VASILE …

  SI ,,TOMA” A FOST NECREDINCIOS SI A RAMAS CUNOSCUT IN RELIGIE CA ,,TOMA NECREDINCIOSUL”, ASA CA NU~I NICI~ O SUPRIZA, CA DOMNIA VOASTRA, DOMNULE VASILE, NU CREDETI IN MINUNI……

  EU PE DOMNUL COSTI POPA, L~AM INTILNIT PE NET CU VORBIRI SI MULTE COMENTARII, FACUTE IN CHEIA ,,LEGEA COJOCAR” , FAPT CE INSA~SI EU I~AM PROPUS SA VORBEASCA SI SA SUSTINA MAGISTRALELE TEZE ALE DOMNULUI PROFESOR CONSTANTIN COJOCARU ~ LUCRU DEALTFEL SI FACUT, ANTRENIND TOTODATA SI PE DOMNA MARIANA BERECHET…

  AMBII, EREAU ATIT DE NAIVI, IN DISCUTII, CA NICI NU STIAU CA, EI DE FAPT SUSTIN, LEGEA COJOCARU IN VORBIRILE DOMNIILOR LOR CURENTE .. .

  CIND DOMNIILE LOR, AU AFLAT CA, DE FAPT EXISTA UN PARTID P.P.~L.C. IN CARE SI DOMNIILE LOR SE REGASESC CA DOCTRINA SI CONCEPT, DOMNUL COSTI POPA, A DECLARAT SCRIS, PE SAITUL DOMNIEI SALE CA, ESTE DISPUS SA SE INSCRIE IN ACEST DREPT SI CINSTIT PARTID P.P.~L.C INPREUNA CU INCA 500.000 DE NOI MEMBRII…

  • A.Z.

   A făcut mișto de tine și-ai căzut în laț.

 • PENTRU DOMNUL PROFESOR 2

  AM INCERCAT SA VA DAU LINKUL SOLICITAT SI MI S~A BLOCT CALCULATORUL, NE PUTIDU~L DEBLOCA DE 3 ZILE.

  SE PARE CA SEVARULUI NU~I PRIMESTE NUMELE DE CONSTANTIN COJOCARU ? ? ? ? …..

  STIMA .

  • Se pare ca dl Decebal nu stie cum se se copiaza si cum lipeste un link.
   Cineva ar trebui sa-i explice.

  • Vasile

   Calculatorul incearca sa te protejeze de minciuni! :)

  • Soni

   .. s-a virusat serverul de la raie !!! Raia emana virusi sau microbi.

 • Boboc

  http://www.certitudinea.ro/articole/istorie/view/directivele-nkvd-pentru-tarile-din-europa-de-est

  Domnule Amedeo vă înțeleg frământările și, pentru ca să înțelegeți mai bine *fenomenul*, e recomandabil să cunoașteți scopul pentru care un popor este aruncat și terfelit în mizeria și întunericul neștiinței de către uzurpatorii cocoțați prin lovitură de stat cu sprijinul *marilor puteri*. Mai citiți actul secret de la Malta (desecritizat) și protocolul secret Ribentrop-Molotov.
  Veți avea convingerea rolului *secretelor de stat*.
  Față de popor există secrete doar în sistemul crimei dictatoriale.

 • Boboc

  INFLAȚIE!!!
  Unul dintre criminalii guvernanți fiind la un canal tv a scăpat păsărica *inflație*.
  ACESTA ESTE SCOPUL JEFUITORILOR ROMÂNIEI ȘI NICI ÎNTR-UN CAZ BUNĂSTAREA POPORULUI. ACESTA ESTE SCOPUL CREȘTERII SALARIILOR ȘI PENSIILOR!!!!!
  MĂRIREA HAOTICĂ A SALARIILOR ȘI PENSIILOR ARE TREI TĂIȘURI CONTRA ȚĂRII ȘI A POPORULUI:
  1. PRODUCEREA DISCORDIEI ÎNTRE CATEGORIILE PROFESIONALE,
  2. PROVOCAREA PENTRU PRODUCEREA DE TULBURĂRI SOCIALE,
  3. DISOLUȚIA STATULUI ROMÂN CONFORM ÎNȚELEGERII DE LA *MALTA 1989*, CARE NU MAI ESTE SECRETĂ DIN ANUL 2000.
  A MAI EXISTAT UN ASTFEL DE PACT CRIMINAL ÎN ANUL 1939.

  După cum este EVIDENT, România nu are aleși care să-și respecte JURĂMÂNTUL DE INVESTIRE, Palatul Cotroceni este îmbuibat cu sorosiști, sindicate apolitice nu există…

  • Vasile

   Boboc, ai o logica fracturata!

   Scopul jefuitorului este sa fure si sa se imbogateasca. In nici un caz scopul lui nu este SA PRODUCA INFLATIE, SA PRODUCA DISCORDIE, SA PRODUCA TULBURARI SOCIALE, SA PRODUCA DISOLUTIE STATULUI ROMAN! ASTEA AR PUTEA SA FIE CONSECINTE NEDORITE! :)

  • Nelu Stiuca

   Manuela Pieleanu, fost comisar-şef la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a ajuns la Curtea de Conturi fiind susţinută de fostul partid al lui Dan Voiculescu, PC. Soţul ei, sociologul Marius Pieleanu, este unul dintre abonații Antenei 3 unde mananca KKT fara limite. În iunie 2016, președintele Iohannis FARA MOTIVE SAU ARGUMENTE a înaintat-o de la gradul de comisar-șef la cel de chestor (echivalentul gradului de general). OARE Iohannis O AVEA DISCERNAMANT……???

 • PENTRU DOMNUL PROFESOR ,

  AR FI, NESPUS DE BINE CA, ASTFEL DE ARTICOLE DE SINTEZA ECONOMICA A TARII, PRECUM CEL INTITULAT, ,, DEFICITUL BUGETAR INTRE DIVERSIUNE SI HOTIE”, SA APARA LUNAR, PE ACEST SAIT, DAT FIIND, EXODUL MARE DE MEMBRII DE PARTID CE VOR SA SE INSCRIE IN DREPTUL SI DISTINSUL PARTID, P.P.~L.C.

  STIMA

 • Amedeo

  Sunt nedumerit si chiar nu inteleg ce se intimpla cu adevarat in aceasta tara pe care o numim Romania si pe care unii dintre noi o privim cu drag si cu mindrie.
  Unii sunt convins ca o fac cu adevarat,dar sunt si foarte multi care au ramas la nivelul declarativ al sentimentelor lor fata de tara. De fapt nu despre asta intentionam sa vorbesc ci despre faptul ca se intimpla tot felul de “topaieli”, vorba presedintelui, in viata sociala si politica a tarii, “topaieli”, care nu aduc nici bunastare si nici o siguranta mai mare a cetatenilor. Asa cum am mai spus se vede de la o posta ca Romania nu are nici politicieni de valoare, dar nici oameni care sa poata guverna tara. Toti se comporta ca niste amatori si ceea ce este mai grav sunt acele experiente politico financiare la care este supusa populatia. Stirea ca 33 de banci din 46 fac evaziune fiscala nu deranjaza pe nimeni. Faptul ca sunt protejate de cei care ar trebui sa le taxeze, nu se spune
  nimic.Foarte bine, ei ramin cu banii si noi cu paguba, ne-am obisnuit deja, nu.
  Nimeni dintre pensionari sau viitor pensionari nu se agita la aflarea despre pensiile speciale cu mult mai mari dect cele mai mari salarii in plata. Foarte bine, dar oare le merita cu adevarat acei oameni? Munca lor a fost atit de valoroasa pentru statul roman incit se justifica o asemenea pensie? Nimeni nu ia atitudine, deci suntem de acord cu existenta lor.
  Pentru muritorii de rind care sunt platiti la pensie prin metoda:contributiei fiecarui cetatean, metoda care in principiu este corecta, dar trebuie aplicata in general, pentru toti cetatenii tarii, fara preferinte.
  Cu ce este mai presus un ofiter de armata sau unul din Serviciile secrete dect un doctor care salveaza poate mii de vieti pe timp de pace sau razboi, sau cu un inginer care produce intr-o fabrica valori care poate hraneste iarasi mii de oameni. Pe timp de razboi si doctorul si inginerul este chemat sa-si apere tara ca si ofiterul sau agentul serviciilor, deci care este diferenta, ca militarul face mai multa instructie. Si asa fara pensii speciale au un avantaj, anume, atit ofiterul cit si agentul se pot pensiona mult mai devreme dect inginerul sau doctorul. Eu nu dau sfaturi ci numai obsev. Dar iarsi ma intreb, daca pentru un fleac de ordonanta 13 s-a iest in strada cu atita scandal, penru aceste subiecte-stiri care sunt de multe ori mai periculoase pentru natia romana nu se va face nimic atunci va spun cu parere de rau ca nu se mai poate face nimic, iar calitatea de colonie este chiar binemeritata.

  • Vasile

   Ce nu intelegi?

   PSD are grija sa-i plateasca bine pe cei de care are nevoie pentru a se mentine la putere!
   – Pe PRIMARI! Cu Primarii si gasca de la Primarie se castiga alegerile locale si generale!
   – INSTITUTIILE DE FORTA, POLITIE, ARMATA, PROCURATURA, JUDECATORIE!
   – MAFIA LOCALA SI NATIONALA!
   – PARLAMENT, GUVERN, CONDUCATORI DE INSTITUTII
   – PENSIONARI, ASISTATI SOCIAL, TIGANI, VOTACI PSD!
   TOTUL ESTE PE INTERES!
   VOT CU VOT SE STRANG 3,2 MILIOANE DE VOTURI!
   CEILALTI SUNT SABOTATI SA NU SE REUNEASCA! :)

   • Boboc

    Vasile, OMIȚI esențialul:
    1. PSD este o parte a sistemului mafiot creat de autorii loviturii de stat (teroriștii decembriști).
    2. principalul element al acestor stăpâni uzurpatori a fost/este CRIMA PSIHOLOGICĂ dezinformând mediatic și traducând minciuna ca fiind adevăr.
    3. pe de altă parte, jumătate din cele 3,2 milioane de voturi reprezintă VOTURI FURATE existând înțelegere în acest sens cu celelalte părți – PMP, PNL, UDMR…

    Suspiciunea creată de această omisiune dă de înțeles că:
    - ori ai o rațiune cu logica fracturată,
    - ori faci jocul criminalilor uzurpatori.

    • Fracturile lui vasilica sunt la capitolul “morala”, nu la capitolul “logica”.

     • Vasile

      ASTA E LUPUL MORALIST! :)

    • Vasile

     Boboc, ai o logica fracturata si esti greu de cap!
     1) FSN, PDSR, PSD AU CREAT SISTEMUL MAFIOT LA CARE AU ADERAT SI ALTE PARTIDE!
     2) DEZINFORMAREA, MANIPULAREA, SUNT METODELE LOR PRIN CARE DOMINA SOCIETATEA!
     3) DACA AI INFORMATII DESPRE VOTURI FURATE, TREBUIA SA MERGI CU ELE LA PROCURATURA!
     4) DACA POTI SA SPUI CA EU “FAC JOCUL CRIMINALILOR UZURPATORI” INSEAMNA CA ESTI BATUT IN CAP! :)

  • Constantin Chitu

   Nu Ordonanta 13 a fost catalizatorul ce a scos in strada oamenii. Acolo, in Piata Victoriei, in iarna acestui an, exista un nucleu dur si consecvent de demonstranti, reprezentanti ai unui pol economico-politic corporatist, cu interese bine delimitate. Aceste interese economice corporatiste au fost glazurate, asemeni unei buline amare la gust, cu revendicari politice pentru a fi acceptate si inghitite de populatie. Acelea erau interesele corporatiste, iar acel nucleu dur al protestatarilor erau angajatii acelor corporatii; corporatii care se simt amenintate de taxe si impozite menite sa acopere cresterile de salarii bugetare si pensii. In jurul acestui nucleu dur si bine organizat, cu interese strict pecuniare, erau atrasi si ceilalti demonstranti, grosul de oameni indignati la modul sincer de prevederile Ordonantei 13. Insa fara acel nucleu de protestatari, ce reprezenta interesele corporatiste bine camuflate, ceilalti demonstranti, care erau cetateni onesti, nu ar fi avut posibilitatea sa-si faca vocea auzita; o voce populara ce exprima indignarea fata de clementa legii in raport cu oamenii politici corupti.

   Si acum ar iesi in strada pentru ceea ce spuneti dvs, insa nu are cine sa-i organizeze si mai ales n-a aparut… catalizatorul. Parerea mea sincera este ca nu trebuie facut acest pas. Ar diviza categorii sociale pe niste criterii stupide, facandu-le ostile, puandu-le una impotriva alteia. Asa cum s-a intamplat si in iarna lui 20017, cand aparusera “doua” Romanii: o Romanie a angajatilor din corporatii, si o alta Romanie a salariatilor bugetari si pensionari. Corporatistii trebuia sa dea ceva pentru ca salariatii bugetari si pensionarii sa primeasca altceva. Conform principiului lui Lavoisier, conform caruia “nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma”, ipoteticul profit corporatist, prin fiscalizare devine venit bugetar, iar venitul bugetar se transforma in salarii si pensii marite. Nu e bine, din punct de vedere politic, sa arunci benzina politica peste flacara economica revendicativa. Clasa politica ar fi bine sa fie atenta la cum distribuie bogatia (sau saracia, daca vreti). S-o faca cu dreptate, responsabil. Cand imparte dreptatea, adica cand face repartitia valorii adaugate e obligatoriu sa se tina seama si de nevoi, dar si de merite. Sunt de acord sa iesim in strada impotriva guvernantilor, dar nu impotriva unei alte parti a societatii civile. Societatea civila trebuie sa ramana intacta, indestructibila si indivizibila politic si economic. Daca nu tinem seama de aceste principii politice elementare, extrem de delicate, va fi vai si amar de capul nostru. Asta ne mai lipsea, sa ne uram unii pe altii; ca in rest le avem pe toate. Cu stima!

   • Cel putin de la romani pana azi, principiul pastrarii puterii este – “divide et impera”.
    Este adevarat ca daca divizezi prea mult, risti sa nu mai ai ce “imparati”.
    Tot romanii au postulat – “est modus in rebus”.

  • Ai inteles gresit!
   Toate cele 46 de banci straine fac evaziune, iar 36 dintre ele duc evaziunea la extrem, declarand ca, de ani de zile, lucreaza in pierdere.

 • PENTRU DOMNUL VASILE,

  CEI 500.000 DE NOI MEMBRII, CE VOR CA DOMNUL COSTI POPA, SA~I ADUCA IN P.P.~L.C. FAC PARTE DIN CEI 1.000.000 DE SEMNATARI, AI LEGII COJOCARU, SEMNATARI, CE DOMNUL REPORTER BARBU, DE LA FOSTUL POST DE TELEVIZIUNE O.T.V. LE~A PRIMIT SI ACESTA, POATE CONFIRMA ORICIND MILIONUL DE SEMNATURI PRIMITE .

  STIMA

  • Vasile

   LAS-O JOS CA MACANE!

   – Din 500.000 de “simpatizanti infocati”, macar pe 10% dintre ei ii ducea capul sa vina singuri sa se inscrie si nu trebuie adusi cu turma.
   – Unde sunt cele 1.000.000 de semnaturi pentru Legea Cojocaru, ca nu le-a vazut nimeni!
   – Acest domn COSTI POPA, cine este, cu ce se ocupa, cum mobilizeaza 500.000 de oameni?
   – Ia incearca sa numeri pana la 500.000 si sa-mi spui cat timp ti-a luat!

   TOTUL ESTE O MINCIUNA! :)

 • Vasile

  PUTIN A INLOCUIT PROPAGANDA COMUNISTA CU PROPAGANDA PAN-ORTODOXA TICLUITA LA MOSCOVA!
  “PREOTII” (DIAVOLI IN SUTANA) BINECUVANTEAZA MITRALIERE SI TANCURI, “PORUMBEII PACII”! :)

  • Mai vasilica, tampit sa fii si tot ai observa ca in lumea de azi si nu numai, religiile sunt un “catalizator” al solidaritatii “tribale si supratribale”.
   Europa nu este azi musulmana numai datorita ortodoxiei. Fara crestinism si ortodoxie, tu ai fi ingenunchiat zilnic, cu fata spre Meka si ti-ai fi spus, in araba (limba sfanta pentru musulmani), rugaciunea.
   Chiar si armata marelui licurici are pe statele ei de plata o multime de “clerici”. In special pastori protestanti si preoti catolici (ultimii, mai ales de cand hispanicii, pentru care Trump vrea sa construiasca un zid la granita cu Mexicul, au devenit, impreuna cu negrii si asiaticii, jumatate din populatia Marelui Licurici).
   Regula WASP (WHITE – ALB – ANGLO-SAXON, PROTESTANT), dupa care, pana nu demult, erau alesi presedintii americani, cu Obama s-a facut tandari.
   Lipsa unei unitati culturale va face, mai devreme sau mai tarziu, tandari chiar marele licurici.
   Mai toti “analistii” considera ca “multiculturalismul” este un MARE ESEC.
   SUA mai exista numai datorita faptului ca, jefuind bogatiile intregii lumi, au reusit sa mentina un nivel de trai acceptabil si datorita faptului ca au devenit CEL MAI POLITIENESC STAT DIN LUME.

   • A.Z.

    Aveți dreptate, dar rețineți că Babilonul (US) nu se destramă pentru că oficial este permisă pronunțarea într-o singură limbă ca și în Țaratul de Est.

 • PENTRU DOMNUL NELU STUCA ,

  IN MAGISTRALUL DUMNEAVOASTRA MESAJ INFORMATIV SI TOTODATA MOBILIZATOR, A INTREGULUI POPORR, ATI UITAT SA PRECIZATI ,,BINEFACERILE” LEGII 15?90, LEGE, CE A CONSTITUIT MOTORUL PRINCIPAL, CE~ A DINAMIZAT FURTUL SI CORUPTIA, DE CATRE CEI CE, DOMNIA VOASTRA II NUMITI GRUP INFRACTIONAL DE CRIMA ORGANIZATA…..

  STIMA

 • Constantin Cojocaru

  Deficitul bugetar, între diversiune şi hoţie

  1.În prima jumătate a acestui an, bugetul public a înregistrat un deficit de peste 6 miliarde de lei, dublu faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Miliarde, care, evident, au fost împrumutate şi vor trebui date înapoi, cu dobânda aferentă.
  Creşterea datoriei publice reprezintă unul din instrumentele prin care PSD-ul poate face rost de banii cu care să plătească creşterile da salarii şi pensii, promise prin programul electoral cu care a câştigat 18% din voturile cetăţenilor României, suficiente pentru a obţine dreptul de a guverna ţara, pentru a o fura, în continuare.
  Mai sunt şi alte astfel de instrumente financiare, prin care PSD va încerca să-i tragă pe sfoară pe români, printre care şi inflaţia, declanşată, deja, de Banca Naţională a României, care a început să erodeze puterea de cumpărare a salariilor şi pensiilor.
  Prin creşterea datoriei publice, pentru a mitui actuala generaţie de votanţi. pesediştii condamnă viitoarele generaţii de români să plătească pentru menţinerea lor la guvernarea ţării.
  2. Prin programul electoral, ca şi prin cel de guvernare, PSD s-a angajat să nu ajungă la un deficit bugetar mai mare de 3% din PIB, prag stabilit prin normele Uniunii Europene.
  Acum, văzând că au nevoie de mai mulţi bani, pe care nu-i pot obţine decât prin împrumuturi, economiştii vopsiţi ai PSD-ului au început să ţipe împotriva Uniunii Europene, care, vezi Doamne, nu permite României să se împrumute mai mult, că investească, să se dezvolte etc. Aceşti economişti mai au un pic şi îl vor declara pe Liviu Dragnea erou naţional, pentru că „îndrăzneşte” să încalce normele convenite de organele de conducere ale UE referitoare la limitarea deficitelor bugetare, a datoriilor publice, a inflaţiei etc.
  3. Este adevărat că multe norme, multe politici economice ale Uniunii Europene sunt contrare intereselor popoarelor europene, ele apărând, de fapt, interesele mafiei financiare transnaţionale, care controlează organismele Uniunii, tot aşa cum controlează şi statele membre. Normele UE referitoare la disciplina financiară, la limitarea deficitelor bugetare, a datoriilor publice, a inflaţiei etc. sunt, însă, primtre puţinele norme UE care apără interesele popoarelor europene.
  4. Datoria externă totală, publică plus privată, a României se menţine, de mulţi ani, la peste 90 miliarde de euro, pentru care plătim, ÎN FIECARE AN, ca rate şi dobânzi, peste 50 miliarde de euro, adică mai mult de o treime din PIB-ul pe care îl creem. Cu aceste 50 miliarde de euro am putea, ÎN FIECARE AN, să construim 5.000 kilometri de autostradă. În numai doi ani, am fi putut construi un sistem de autostrăzi de peste 10.000 kilometri, de aceiaşi densitate şi calitate ca cel al Germaniei. Noi plătim cei 50 miliarde de euro mafiei financiare transnaţionale, în fiecare an, de peste un deceniu.
  5. Creşterea uriaşă a datoriilor guvernelor lumii reprezintă una din cele mai mari ameniţări la adresa prosperităţii şi securităţii popoarelor. Priviţi ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu Grecia, Italia, Spania, Portugalia etc. Mafia financiară transnaţională corupe guvernele, pe care le împrumută, în condiţii înrobitoare, obligând, apoi, popoarele să plătească dobânzi uriaşe. În final, trebuie să plătească cu porturi, aeroporturi, insule etc.
  Banii împrumutaţi de guvernele corupte nu sunt folosiţi pentru investiţii, pentru dezvoltare, aşa cum li se spune popoarelor, ci pentru achiziţii de bunuri şi servicii, în special de arme, furnizate tot de mafia financiară transnaţională, care îşi umflă, astfel, conturile, pe seama popoarelor.
  6, Statele, guvernele nu au nevoie de împrumuturi. Ele pot şi trebuie să funcţioneze cu banii puşi la dispoziţia lor de către cetăţenii lor, prin sistemele de taxe şi impozite. Statele suverane pot şi trebuie să funcţioneze cu bugete echilibrate.
  7. Statele şi popoarele suverane pot decide să aloce oricât din PIB-ul lor pentru investiţii, publice şi private, pentru dezvoltare. Nu au nevoie de împrumuturi. Dacă sunt suverane şi responsabile fată de generaţiile viitoare ale cetăţenilor lor.
  8. De peste 10 ani, prin proiectul cunoscut sub denumirea de LEGEA COJOCARU, am propus crearea unui Fond Naţional de Capital Distributiv, prin instituirea unui impozit progresiv pe marile proprietăţi, marile averi, marile capitaluri, prin care am putea prelua la Fond circa 20% din PIB.
  După 1989, în România, marile capitaluri nu s-au acumulat pe calea naturală, prin economisirea unei părţi din veniturile câştigate cinstit şi investirea acestora, transformarea lor în capitaluri: construcţii, maşini, utilaje, echipamente etc. Marile capitaluri, marile averi s-au acumulat prin furt, prin megahoţiile „legale” numite „privatizări” şi „retrocedări” sau prin contracte cu statul român corupt. Furt pe baza legilor strâmbe, adoptate de parlamente de hoţi.
  9. Cei care au devenit proprietarii capitalului românesc, peste 80% fiind străini, îşi însuşesc profituri care reprezintă aproape două treimi din PIB-ul creat, în prezent, în România, adică peste 90 miliarde de euro, pe an, în timp ce, în ţările civilizate ale Europei ponderea profiturilor în PIB este de numai o treime, restul revenind salariilor.
  Prin impozitarea progresivă a marilor capitaluri am putea prelua la Fondul Naţional de Capital Distributiv circa o treime din cele 90 miliarde de euro, care, acum, sunt însuşite de „băieţii deştepţi”, adică peste 30 miliarde de euro, pe an.
  10. În prezent, statul român preia la bugetul public circa 30% din PIB, în timp ce statele dezvoltate ale Europei preiau la bugetul public 50% şi chiar 60% din PIB. Prin aplicarea impozitului progresiv pe marile averi nu vom face decât să ne apropiem de lumea civilizată, ca impozitare, şi să ne creem o sursă sigură pentru finanţarea dezvoltării ţării.
  Cele 30 miliarde de euro, colectabile la Fond în primul an de aplicare a Legii, ar însemna, în 10 ani, peste 500 de miliarde de euro disponibili pentru investiţii, atât în sectorul privat, prin împroprietărirea cetăţenilor cu capital productiv, cât şi în sectorul public, prin dotarea cu capital a regiilor autonome care vor putea exploata toate resursele naturale ale ţării şi activităţile economice cu caracter strategic, în beneficiul tuturor cetăţenilor României.
  Tot acest capital ar intra în proprietatea românilor, privată, sau publică.
  Aşa ar putea să devină România un stat cu adevărat suveran, capabil să funcţioneze ţi să se dezvolte fără deficite bugetare, fără împrumuturi înrobitoare.

  Constantin COJOCARU
  1 august 2017.

 • Nelu Stiuca

  Dupa 1989 Romania a fost capturata de de mai multe MAFII si de catre GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA intitulate Formatiuni Politice sau PARTIDE POLITICE, care au devorat ECONOMIA NATIONALA si AVUTIA NATIONALA alungand in acelasi timp populatia din tara. Singura solutie pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc). Toate aceste anomalii sociale duc la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si conduc la ingroparea Romaniei.

  • Vasile

   - Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca actuala putere politica ESTE ILEGITIMA! Iliescu este vinovat de INALTA TRADARE pentru ca a chemat trupe straine in tara, care s-au implicat in lovitura de stat! Iliescu este vinovat pentru sute de crime comise la acele evenimente!
   – Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca actuala putere politica ESTE ILEGITIMA deoarece a organizat mineriadele pentru reprimarea opozantilor!
   – Prin rezolvarea dosarelor “privatizarilor” se va constata ca ROMANIA A FOST JEFUITA CU SUTE DE MILIARDE DE DOLARI! ACTUALA CLASA POLITICA TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU ESCROCHERIILE COMISE!
   – “JUSTITIA” NU A FOST SI NU ESTE LIBERA SI NU A PUTUT SA JUDECE INDEPENDENT DE PUTEREA POLITICA! PENTRU ASTA TREBUIE ANULATA ORICE PRESCRIERE!

   • Nelu Stiuca

    Felicitari Vasile esti un INTELEPT!

  • Cea mai mare cacofonie este folosirea conjunctiei “si” drept separator de cacofonie.

  • Iar PROHODUL este cantat in limba ROMANA vorbita de sfertodoctii care au napadit netul si structurile politice si media de la baza pana in varf.

 • Amedeo

  Greselile oamenilor care se “ocupa” cu sau de politica sunt adevarate crime, mai ales cind sunt facute sau girate de oameni care nu au nici un fel de pregatire social-politica.
  Aceste acte politice de multe ori sunt impotriva unei logici elementare de natura politica care duce inevitabil la suferinta a milioane de oameni nevinovati si mai mult, impiedica dezvoltare unei tari pe o perioada lunga de timp.
  Deciziile politice care vizeaza activitatea socio-economica sunt cele mai dezastruase, in special pe termen mediu si lung..
  Aceste decizii le gasim din abundeta in programele de guvernare ale multor partide politice, dar din nici unul nu rezulta macar un articol privind bunastarea generala a oamenilor.
  Mita este in stare sa patrunda oriunde in aceasta tara.
  Pentru mita, exponentii politici ai administratiei au vindut si vind averea creata de generatii pentru bunastarea proprie.
  Mita, furtul, minciuna si chiar crima tind sa devina ceva ce se intimpla curent in aceasta tara. Am ajuns sa punem intrbarea: AICI AM AJUNS? OARE ASTA CARACTERIZEAZA ACEST POPOR?
  Sigur avem si exceptii, oameni cumsecade, cinstiti care vor o munca cinstita, care vor sa fie educati sau care se auto-educa, avem olimpici la diverse stiinte, avem studenti care vor devenii ingineri, profesori, sau doctori. Nu foarte multi dar avem ceva. Ne-am gindit ce facem cu ei? Cum ii oprim sa mai plece unde vor vedea cu ochii. Ne mai batem joc mult timp de viitorul tarii.
  Cum este posibil ca in fruntea ministerului de interne sa instalezi o fosta secretara de liceu de la Videle? Ce competente are si unde a primit cunostintele necesare sa conduca un minister atit de important. De fapt daca te uiti mai atent la PSD, majoritatea conducerii sunt de aceiasi factura de risu-plinsu, adica “Oamenii nu se deosebesc prin ce zic, ci prin ceea ce fac”.
  Avem totusi o tara de lozincari, indiferent ca sunt tineri sau mai in virsta, indiferent ca au sau nu studii superioare, lozinca pentru ei este tot ceea ce inteleg. Acestia sunt ca o turma de oi, usor de condus acolo unde interesele o cer. Nu au personalitate iar lozicile sunt ghidul lor in viata. Din cind in cind sunt activati de cine stie cine si pusi sa demonstrze, pentru ce?, ei oricum nu stiu. Nu despre ei vreau sa vorbesc, sunt totusi inca putini, cam vocali si agersivi, dar atentie se pot inmultii.
  Eu personal nu am nimic cu nimeni. Dupa mine trebuie sa traim toti, fiecare cu crezul lui, dar fara sa calci peste altul.
  Vreau ca politicianul sa-si faca treaba acolo unde s-a dus, sa duca o politica la vedere si pentru binele societatii in ansamblu, vreau ca omul de afaceri sa faca afaceri cinstite, transparente, vreau ca doctorul sa-si faca treaba la el in cabinetul medical, fara conditionari.
  Vreau ca inginerul, muncitorul sa aiba unde sa lucreze pe un salariu decent, vreau ca armata sa fie acolo unde ii este locul si sa fie cu adevarat o armata gata sa apere tara, vreau ca serviciile secrete sa-si faca treaba si sa apare tara nu sa ma asculte pe mine si sa influienteze justitia, vreau ca justitia sa fie justitie si nu o anexa a procuraturii sau serviciilor, vreau ca presa nu mai manipuleze populatia cu stiri fale si tendetioase, vreau ca cei cere conduc, cei care fac justitie sa plateasca atunci cind gresesc si oamenii sufera din cauza greselior lor. Vreau multe? Nu cred, vreau normalitate

  • Vasile

   SCURT SI CUPRINZATOR!

   DE 27 DE ANI PROSTII AU DAT TARA PE MANA ESCROCILOR SI TOT NU S-AU INVATAT MINTE!
   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR! RESTUL E VRAJALA! :)

   SINGURA SOLUTIE, ESTE-O REVOLUTIE!
   FARA VIOLENTA DAR CU INTELIGENTA!

  • Exact lozincile lui mircea badea despre… lozinci.

 • COSTI POPA ,

  UN SIMPATIZANT FEROCE, A ,,LEGII COJOCARU”, INTOCMAI CA SI DOAMNA MARIANA BERECHET, SPUNE, DOMNIA SA, DOMNUL COSTI POPA,CA, POATE ADUCE IMEDIAT, 500.000 DE MEMBRII CARE SA SE INSCRIE IN PARTIDUL P.P ~ L.C.

  LN ACEST SENS, TREBUE TRECUT IMEDIAT, LA REORGANIZAREA PARTIDULUI P.P. ~ L.C.

  MAI MULTE AMANUNTE, SE POT GASI. PE SAITUL DOMNIEI SALE, CE RASPUNDE LA DENUMELE DE ,,COSTI POPA” ….

  • Constantin Cojocaru

   Puteti da un link?

   • Amedeo

    Vedeti d-le Cojocaru si aceata informatie are un miros de manipulare. Cine poate crede ca cineva are in “buzunar” un numar imens de oameni care sunt gata sa devina membri unui partid politic, se inseala. Nimic nu este imposibil doar greu de crezut, mai ales ca noi ca oameni dispunem de o imaginatie nemarginita.
    Mai ales la romani, care chiar daca invata sa fie civilizati sau educati acolo unde s-au asezat, uita tot cind se intorc in tara.
    Eu am renuitat sa mai fac pe “desteptu” si sa le spun oamenilor ce cred eu ca este bine sau nu. Oricum ei romanii cred, zic ei, ca stiu mai bine ce trebuie sa faca, lucru vazut in cum merge tara.
    Romanii pe linga faptul ca nu au oameni care sa-i conduca, au din belsug oameni care le vor raul, mimind tot felul de actiuni anticoruptie, antifurt sau bunastare pentru intregul popor. Ponderea lor fiind mult mai mare si rezultatele sunt pe masura.

  • Vasile

   MINCIUNA E PREA GOGONATA!

   NICI DACA ADUCEA GAINI SAU OI SI TOT NU ERA CREDIBIL. SA VEDEM CINE PUNE BOTUL LA MINCIUNA!
   HAI SA ZICEM CA ADUCE 1000 DE MEMBRII DE LA O ALTA ORGANIZATIE.”MEMBRII” ASTIA SUNT TELECOMANDATI!
   SE PUNE CONDITIA “REORGANIZARII” PARTIDULUI!
   ADICA PREDAREA PARTIDULUI CATRE NOII VENITI!
   “DECEBAL” SI “COSTI POPA” SUNT INTERMEDIARII!

   ASA SE ACAPAREAZA UN PARTID!
   EU AM MAI VAZUT FILMUL ASTA! :)

   • 1000 de membri(i) se scrie cu un singur “i”.
    Nici macar un test de ortografie nu v-au dat?
    V-au facut postaci la gramada?

    • Ce rost ar avea sa preiei un partid cand 3 persoane pot face un partid NOU-NOUT?
     Prafuri, prafuri.
     Nu mai poti fara sa arunci prafuri.
     Deformatie profesionala…

 • D~L M.R.U.

  DOMNUL MIHAI RAZVAN UNGUREANU CUNOSCUT DE POPOR CA DOMNUL M.R.U. A APARUT DIN NOU PE FIRMAMENTUL TELEVIZIUNILOR, PRECUM ANTENA 3 CE NE INFORMEAZA CA. DOMNUL M.R.U. A PRIMIT INALTA DISTINCTIE, DE ,,DOCTOR ONOTIS CAUZA” DE LA UNIVERSITATEA MAGHIARA .

  SA FIE CUVA ACEST GEST DE INALTA CONSIDERATIUNE ETICA, UN GEST DE MULTUMIRE. PENTRU CA MAGHIARII AU PRIMIT IN DAR, DE LA ROMINI PRIN DOMNUL M.R.U. AVEREA DE UN MILIARD DE LEI, CEDATA DE GOJDUC POPORULUI ROMIN ~

  SAU

  ESTE O PORA INTIMPLARE ?

 • MITICA DRAGOMIR ,

  ZILELE ACESTEA, DOMNUL MITICA DRAGOMIR A FOST MAGISTRAL IN VORBIRE LA UN POST INPORTANT DE TELEVIZIUNE …

  EL A SPUS CAM ASA LA ACEST POST INPORTANT DE TELEVIZIUNE,

  ~ DCETI~VA IN AUSTRIA SI SA VEDETI DACA AUSTRIECII VA DA VOE SA TAIATI UN POMISOR ? … ~

  LA NOI SE DEFRISEAZA LA GREU PADURI SECULARE SI NE MAI MIRAM DECE AVEM INUNDATII ?

  BRAVO, DE 3 ORI BRAVO, DOMNULE MITICA DRAGOMIR, CA ATI FOST SI SINTETI SINGURUL PATRIOT ROMIN,CE ATI SPUS ADEVARUL ADEVARAT CU SUBIECT SI PREDICAT LA UN POST DE TELEVIZIUNE INPORTANT CA SA AUDA TOT ROMINUL CE I SE INTIMPLA IN SPATELE USILOR INCHISE ….

  MAJORITATEA ANALISTILOR, CIND VINE VORBA DE DEFRISARI BARBARE, DUCE SUBIECTUL IN DERIZORIU, CA SA NU SE PRINDA ROMININUL CA, ESTE FURAT DE AURUL VERDE, NUMIT PADURI SECULARE ? ?…

  • Soni

   Mediul propice ideal al escrocilor se afla in preajma naivilor. Nu exista escroci daca nu exista o masa substantiala de naivi.

   • Nu SE EZIXTA – ca la NU SE MERITA…
    Fii consecvent!

    • Soni

     Oauu, oauu… cred ca nu are nicio legatura cu modul meu de exprimare si scriere !!!

     • Soni
      De la A la Z, un mesaj plin de sperante !
      Ma alatur, am inteles !
      Daca la anumite persoane sperantele sunt datatoare de viata si dureaza de 26 de ani, mai e putin , 14 ani si ” exodul lui Moise” se apropie de final !
      Cu cate suferinte, dezamagiri, pierderi !!!
      Finalul a fost apoteotic, deci se merita !
      O singura nedumerire am: ma cheama Nicolae, fac parte din “resturi” … si cu mine cum ramane ?
      Rama cumva aceasi gluga de coceni in ploaie ?
      Răspunde
      14 decembrie 2016 la 09:00 Soni
      De la A la Z, un mesaj plin de sperante !
      Ma alatur, am inteles !
      Daca la anumite persoane sperantele sunt datatoare de viata si dureaza de 26 de ani, mai e putin , 14 ani si ” exodul lui Moise” se apropie de final !
      Cu cate suferinte, dezamagiri, pierderi !!!
      Finalul a fost apoteotic, deci se merita !
      O singura nedumerire am: ma cheama Nicolae, fac parte din “resturi” … si cu mine cum ramane ?
      Rama cumva aceasi gluga de coceni in ploaie ?
      Răspunde
      14 decembrie 2016 la 09:00

 • Vasile

  DETECTIVI PARTICULARI RECUPERATORI.

  Am vazut in filmele americane ca exista detectivi particulari care ii urmaresc pe cei care incalca obligatiile din eliberarea conditionata.
  Eu as vrea ca in Romania sa se infiinteze DETECTIVI PARTICULARI RECUPERATORI!
  Dan Voiculescu ne spune ca NIMENI NU POATE SA-MI CONFISTE AVEREA PENTRU CA EU NU AM AVERE!
  Liviu Dragnea ne spune ca el nu are actiuni la purtator de la TelDrum si nici proprietati in Brazilia.
  Misiunea acestor detectivi recuperatori ar trebui sa fie urmarirea fostilor si actualilor potentati din politica romaneasca, pe unde si-au ascuns averile!
  CE NU ESTE DECLARAT, SE CONFISCA!
  Partea detectivilor sa fie de 20% si partea statului de 80%!
  Romanii sunt f. inventivi in astfel de activitati!
  Cine se ofera sa introduca in Parlament LEGEA DETECTIVILOR PARTICULARI RECUPERATORI? :)

  • Mai vasilica, in sua, cei de care vorbesti se numesc “vanatori de recompense” si au doua campuri principale DE ACTIUNE:
   -sa-i gaseasca si sa-i aduca in fata justitiei pe cei eliberati PE CAUTIUNE CARE NU S-AU MAI PREZENTAT LA PROCES, si asta numai in cazurile in care cautiunea platita de impricinat este suficient de mare sa merite efortul,
   -sa gaseasca bunurile mobile de mare valoare (masini si avioane de lux)pentru care un cumparator nu mai plateste ratele.
   In primul caz, vanatorul de recompense primeste o parte din cautiune, in al doilea primeste o parte din valoarea bunului recuperat.
   Vasilica, ti-am mai spus – angajatorii tai n-au nevoie de postaci inteligenti. Ei au nevoie de postaci ieftini si cat de cat dresati sa raspunda la comenzi.

   vasilica, statul roman stie EXACT pe unde potentatii romani si-au ascuns averile dar NU VREA SA LE RECUPEREZE.

   Iar arunci prafuri in ochii oamenilor!?!

   Ai mai castigat 1 leu.

   • Vasile

    Despre DETECTIVI PARTICULARI RECUPERATORI te feresti sa vorbesti pentru ca este o tema foarte neplacuta pentru stapanii tai!
    Nu vreti nici de-ai dracu sa dati inapoi ce ati furat! :)

    • Nuca-n perete, vasilica. Cat poti atata dai.

 • Vasile

  ROMANII POT SA DOARMA LINISTITI!

  DRAGNEA “LUCREAZA” PENTRU EI!
  CAND SE VOR TREZI, VOR CONSTATA CA “AU FOST USURATI” DE HIDROCENTRALE SI MULTE ALTELE! :)

  • Leu cu leu, asa se fac marile averi…

   • Vasile

    Eu nu iau nici un leu, iar tu iei cu gramada, ca asa e la pestacii PSD! :)

    • Daca-i cum spui, de ce n-ai ramas postac la psd? Ai lu’ base platesc mai bine… Nu?

 • PEMTRU DOMNUL LAZAR I

  LA MESAJUL DUMNEAVOASTRA DIN 11 IUNIE A.C. ATI SCHIMONOSIT DOUA CUVINTE ROMINESTI SCRIIND

  ,,REPREZENTANTI LICURICILOT”.

  CRED CA AT VRUT SA SCRIETI ,

  ,,REPREZENTANTII LICURICILO”, DECI REPREZENTANTII CU 2 DE II SI NU ,,LICURICILOT” CI AL LICURICILOR ?

  DECI DUMNEAVOASTRA DOMNULE LAZAR I, APARATOR FERM, AL LIMBII ROMINE, CE VEDETI PAIUL DIN OCHII SEMENILOR, INDRASNITI CUMVA, SA VEDETI SI BIRNA DIN OCHIUL DUMNIEI VOASTRE ? ….

  STIMA ~ ?

  • Multumesc domnule ca mi-ai atras atentia.
   Chiar te rog sa continui sa imi atragi atentia asupra greselilor mele.
   Eu n-am sa mai fac asa ceva deoarece inteleg ca dumitale nu-ti place.

 • Vasile

  Credeti ca PSD-istii il iubesc pe Ponta?

  NUUU! PSD-istii iubesc persoana care le da “CASCAVALUL”!
  Acum “CASCAVALUL” este impartit de Dragnea cu mana lui Shaideh!
  30 DE MILIARDE DE LEI SUNT PROMISI MAFIILOR LOCALE!
  INCLUSIV CELOR DIN PNL!
  GUVERNUL NU ARE BANI PENTRU TOATA LUMEA!
  VOR AVEA PRIORITATE SUSTINATORII LUI DRAGNEA!

  Invatati cum se face politica in Romania! :)

  • Inca 1 leu ai castigat, vasilica, de la pmp si, cine stie, poate-i convingi si pe usr-isti sa-ti dea 1 leu.

   • Vasile

    Minti tot timpul!

    Eu nu castig nici un leu pentru postari, o fac din proprie initiativa!
    Tu esti “sectoristul de serviciu” pe acest site si misiunea ta este sa discreditezi orice persoana bine intentionata!
    Iti castigi existenta mancand “rahat”! :)

    • Sa mori tu?
     Spune aici, ca sa te cred – “Basescu si Udrea la puscarie!”
     Cat despre mancarea ta preferata, nu te teme, nu o imparti cu nimeni aici…

     • Vasile

      Sa mori tu!
      Basescu si Udrea sa mearga la puscartie daca sunt prinsi ca au facut ilegalitati!
      Toti PSD-istii, cand sunt prinsi spun ca sunt victime politice! :)

      • Asa-i, udrea si vasescu striga in gura mare ca au furat…

 • Constantin Cojocaru

  Primul-ministru al României şi……..poporul moldovean

  Noul prim-ministru al Guvernului României, Mihai Todose, s-a dus la Chişinău ca să declare că el este de acord cu decizia prin care Parlamentul Republicii Moldova a modificat sistemul electoral al acestei ţări şi că nu ştie cu cine va vota….poporul MOLDOVEAN, în urma acestor modificări ale sistemului electoral, deşi mulţi locuitori ai ţării au protestat împotriva deciziei Parlamentului, pe motiv că modificările vor favoriza forţele politice corupte.
  Rămâne e văzut dacă vor avea dreptate protestatarii, sau parlamentarii.
  Important rămâne faptul că, pentru actualul prim-ministru al Româniai, locuitorii Republicii Moldova sunt… poporul MOLDOVEAN. Nu a fost o scăpare. A repetat expresia de mai multe ori.
  Iată ce a învăţat Tudose la Academie şi în cadrul partidului care l-a pregătit pentru funcţia de prim-ministru al României.
  Iată cine elaborează şi pune în practică poltica externă a POPORULUI ROMÂN.
  Iată cine elaborează şi pune în practică poltica de REÎNTREGIRE A PATRIEI.

  Constantin COJOCARU
  24 iulie 2017.

 • REPUBLICA MOLDOVA .

  ZILELE ACESTEA REPUBLICA MOLDOVA, S~A REUNIT CU TRANZNISTRIA …..~ PE CIND SI UNIREA CU ROMINIA ?…

 • PENTRU DOMNUL A.Z.

  DOMNULE A.Z. ~ PENTRU CA, MI~ATI PRONUNTAT NUMELE PRESCURTAT ..D” IAR DOMNIA VOASTRA APARETI, DIN CIND IN CIND, PE ACEST SAIT, AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU, AR FI BINE SA FITI MAI EXPLICIT, DE FELUL CUM VEDETI DOMNIA VOASTRA, SOLUTIONAREA POLITICA SI ECONOMICA A CELOR 20 DE MILIOANE DE CONATIONALI ~ LASINDU~SE SA SE SUBINTELEAGA IN MESAJELE DOMNIEI VOASTRE, CA ATI FI UN AUTENTIC PATRIOT….

  STIMA. ? ? ? ….

 • Petrache Boboc

  *Parlamentul trebuie dizolvat* domnule Nelu Știucă. Se vede clar că ați formulat o propoziție cu LIMBAJ DE LEMN (nu spun bâtă).
  De la LOVITURA DE STAT decembristă, toate parlamentele au batjocorit ȚARA ȘI POPORUL.
  CINE ȘI CUM DIZOLVĂ un Parlament de batjocură, ANTI ROMÂNESC? Răspunsul este în cuprinsul CONSTITUȚIEI CETĂȚENILOR, pentru o DEMOCRAȚIE FUNCȚIONALĂ, nu declarativă.
  Pe scurt: în 27 de ani nu a existat o autoritate prezidențială – din cele PATRU – care să acționeze pentru onoarea față de jurământul dat de către aleși. Piratul a spus că Parlamentul este ticăloșit și atât (de fapt și secundul lui, Boc, declara ceva despre salarii și pensii nesimțite!.
  Remember!!! (*să nu uiți Darie!*).

  • Nelu Stiuca

   Dl Petrache ba sa spuneti cu toata convingerea BÎTĂ nu va fie jena pentru ca EA a fost si ramane de baza in lamuririle si convingerile neamului nostru DAMBOVITEAN. BÎTA i-a ajutat pe străbuni nostrii sa HAIDUCEASCĂ si sa-şi apere glia, MIORITA şi tot ea îi va convinge daca mai ramane timp să se alinieze întelepciunii pentru civilizare si progers.
   Dizolvarea UNEI STRUCTURI MAFIOTE este un proces bilologico-fizico-chimico……complex CE NECESTA O MARE CONCENTRARE DE FORTE DIN PARTEA; INTEGRITATII, INTELIGENTEI, MORALITATII, VALORILOR UMANE DEDICATE BINELUI GENERAL.

 • PENTRU DOMNUL LAZAR I. ~ 2,

  NU CREDEAM CA O SA VA INPIEDICATI DE O LITERA ~ DES~SI DACA DUMNEAVOASTRA VA VERIFICATI MESAJELE AVETI SI DOMNIA VOASTRA LITERE INVERSATE IN MESAJELE EXPUSE ANTERIOR ? ….

  MA GINDEAM CA, SUBSCRIETI LA FONDUL PROBLEMATICII SI NICI DECUM LA FORMA PROBLEMATICILOR PUSE IN DEZBATERE PE ACEST SAIT AL DOMNULUI PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN COJOCARU ? …….

  FAPTUL CA, IN MESAJELE DUMNEAVOASTRA, SE REGASESC CRITICI, ADRESATE ATIT UNORA CIT SI ALTORA, VA SITUAZA APARENT PE O POZITIE MAI MULT DECIT VERTICALA, DAR,FAPTUL CA, NU VENITI CU NICI~O PROPUNERE, DE SOLUTIONARE A CAUZEI, DEVENITI DUPLICITAR, CEIA CE ESTE UN LUCRU NE DEMN, DE COMPORTAMENTUL UNUI INTELECTUAL AL TIMPURILOR CE LE TRAIM CU TOTII ?….

  OBSERVATI CA, UNII DIN POSTACI VA BANUESTE, CA ATI AVEA PREGATIRI POLITICE A UNOR SCOLI SPECIALE, FAPT CE AR TREBUII SA CURMATI ACEASTA BANUIALA PRONUNTIDU ~VA DE CE PARTE SINTETI ?
  ADICA .

  SINTEI DE DREAPTA ?

  SINTETI DE STINGA ?
  SAU
  SINTETI DE CENTRU ?

  STIMA .

  • Vasile

   “Securistii” s-au infiltrat si la stanga, si la centru, si la dreapta si la VariantaCojocaru!
   MAFIA CONTROLEAZA TOT, INSTITUTIILE STATULUI, CCR, TELEVIZIUNILE, ADMINISTRATIA LOCALA, CONDUCTELE DE BANI, ETC.!
   ASA E IN STATUL MAFIOT ROMAN! :)

   • Bravo vasilica! Dai din casa!
    Tu cunosti lucrurile DIN INTERIOR, asa ca stii bine de spui.

  • Domnule, limba nu este o chestiune “formala”.
   Limba este o chestiune de fond, care defineste un popor.
   Evreii, pribegi un mileniu, si-au pastrat identitatea nationala datorita pastrarii limbii in cartea lor sfanta – Tora (Vechiul Testament).
   Pastratorii limbii au fost rabinii (preotii) lor, care, din tata in fiu, au pastrat limba Ivrit (ebraica).
   Mai elocvent pentru importanta limbii in pastrarea identitatatii unui popor este cazul tiganilor care si-au pastrat limba timp tot de aproape un mileniu de pribegie cu cortul.
   Aceste exemple demonstreaza cat de imbecila este teoria “romanizarii” dacilor intr-un secol de ocupatie pe mai putin de 10 % din teritoriu.
   Cat despre dreapta/stanga, intrebarea dunitale este fara sens.
   Teoretic exista politicieni de dreapta – care promoveaza interesele celor bogati si politicieni de stanga – care promoveaza interesele celor SARACITI, deoarece la noi nu exista saraci ci numai SARACITI, mostenitorii de drept ai avutiilor create de ei in timpul conducerii lui Ceausescu si carora li S-A FURAT aceasta mostenire. Jaful la care au fost supusi romanii in ultimul sfert de secol nu are precedent in istorie.
   De fapt, politicienii nu-si apara decat propriile interese si au, pe net, o armata de vasilici simbriasi, care seamana confuzia iar in perioadele electorale sustin politicienii de la care le vine simbria.
   Asa-dar domnule, nu sunt de dreapta, nu sunt de stanga, sunt roman si sustin, cat pot eu, pastrarea valorilor romanesti, intre care limba (orala si scrisa) este una FUNDAMENTALA.

   • Vasile

    JOS MAFIA POLITICA
    si latraii sai! :)

    • Ca nuca-n perete. Mai vasilica.
     Stapanii tai n-au nevoie de postaci inteligenti.
     Eu au nevoie de postaci multi, ieftini si bine dresati.

 • PENTRU DOMNUL LAZAR I,

  APRECIEZ PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE VEDERE DAR, NOI DISCUTAM DE CEIA CE ESTE ACUM, PE SCENA POLITICA CA SI CEIA CE A FOST PINA ACUM…

  IN ACEST SENS, AS DORII SA VA INFORMEZ DOMNULE LAZAR,CA MAI ZILELE TRECUTE, UN GRUP DE POLONEZI AU MANIFESTATIN POLONIA, CERIND CA, JUSTITIA SA FIE SUBORDONATA PARLAMENTULUI….

  BINEINTELES CA, UNIUNEA EUROPEANA S~A SUPARAT FOARTE…

  PESTE TOT IN LUME, GASIM FEL DE FEL DE CAPETE LOMINATE CARE MAI DE CARE MAI ,,INVENTIVE” DEBITIND TOT FELUL DE SURPRIZE SOCIALE….

  TREBUE STIUT CA, REGULILE SOCIALE, NU CONSTITUE O STIINTA EXACTA, PRECUM MATEMATICA SAU FIZICA ~ ELE SINT NISTE REGULI POLITICE CE DE MULTE ORI DECIDENTII CAD IN CAPCANA PROPIILOR REGULI POLITICE….ASA CUM SE INTIMPLA LA NOI …..

  BINE AR FI CA SI NOI ROMINII,SA NE LUAM DUPA REGULILE POLITICE A UNUI TARI CE A EXPERIMENTAT REGULI DEMOCRATICE, CARE SATISFAC MAI TOATA SOCIETATEA ACELEI TARI … .

  EU CRED CA, CELE MAI BUNE REGULI DEMOCRATICE SOCIALE DE CONVETUIRE A UNEI SOCIETATI, SINT CELE ALE ELVETIEI, REGULI CE O PARTE DIN ELE SE REGASESC IN ISA~SI DOCTRINA PARTIDULUI P.P.~L.C……

  STIMA .

  • Multumesc ca m-ai lominat, domnule!

  • Vasile

   BINE AR FI SA NU MAI PROMOVATI LICHELELE SECURISTE PE ACEST SITE! :)

   • Vasilica, daca ai avea cea mai vaga urma de bun simt, te-ai retrage singur.

  • A.Z.

   M-am supărat mai tare decât Uniunea Europeană: aici politicul învârte justiția cu muzica pe care o vrea, iar câte un D caută extratereștri dincolo de nori.

 • SUCESUL DEMOCRATIC ? ? ? .

  PENTRU A INTRONA ,,DEMOCRATIA” INTR~O TARA, TREBUE CA, POPORUL SA CONDUCA, INTOCMAI DEFINITIEI GRECESTI DEMOS~CRATIS = POPORUL CONDUCE….

  SEPARATIA PURERILOR IN STAT RESPECTIV ,

  ~ PUTEREA LEGISLATIVA
  ~ PUTEREA EXECUTIVA
  SI
  ~ PUTEREA JUDECATOREASCA

  TREBUESC CA TOATE CELE 3 PUTERI SA, FUNCTIONEZE FARA SINCOPE SI FARA AMESTEC IN TREBURILE INTERNE A NICI UNEIA DI CELE 3 PUTERI….

  DE 27 DE ANI ,,PUTEREA JUDECATOREASCA” LE~A STAT IN GIT CELOR DOUA PUTERI RESPECTIV ,,PUTEREI LEGISLATIVE” SI ,,PUTEREI EXECUTIVE” PE MOTIV CA, DACA SE AMESTECA IN TREBURILE INTERNE ALE ,,PUTERII JUDECATORESTI”, ,,SENTINTELE”, VOR FI MAI BLINDE, PENTRU HOTI SI CORUPTI, IAR UNUI SIN ACESTI HOTI SI CORUPTI, AR PUTEA CHIAR SCAPA DE PUSCARIE, DACA INTERVINE UNA DIN ACESTE CELE DOUA PUTERI IN TREBURILE ,,JUSTITIEI” …..

  AMERICANII, S~AU PRINS DE ACESTE NEREGULI SI AU INTRODUS DELEGATI DIN PARTEA POPOULUI CE SE NUMESC ,,JURATI”, SI INVINOVATIREA INCULPATULUI, NU MAI ESTE FACUTA DE JUDECATOR, CI DE ACESTI DELEGATI AI POPORULUI, NUMITI ,,JURATI”,ASTFEL CA, IN FELUL ACESTA INTRADEVAR SE INDEPLINESTE CONDITIA NECESARA SI SUFICIENTA IN CARE.,,POPORUL CONDUCE” = DEMOS ~ CRATIS

  • Domnule, n-ai citit Constitutia Poporului.
   In aceasta constitutie, Dl Cojocaru introduce 9 puteri independente ale statului, nu 3.

   • Gasesti aceste autoritati/puteri ale statului chiar aici, la dereapta acestei postari.

   • A.Z.

    Dacă ați citit Constituția Cetățenilor, vă era limpede cum s-a realizat aceasta. *Dl. Cojocaru* descrie – curat românește – cum s-a format Constituția Cetățenilor.

  • Nelu Stiuca

   Parlamentul trebuie dizolvat. Dupa validare (folosindu-e norme si reguli africane ori specifice lumii a treia, antidemocratice ) parlamentarii si-au vota drepturi de nababi si reducerea obligatiilor si responsabilitatilor apoi au plecat in vacanta, dovedind astfel ca toate partidele parlamentare sunt grupari infractionale de crima organizata.DE 27 de ani se dovedeste ca RO este un stat de sinucigasi ACUM ESTE UN MOMENT DE RASCRUCE pentru ISTORIA ROMANIEI daca nu va fi valorificat vom ajunge ca NATIUNE la groapa de gunoi a istoriei si a lumii.

 • Nelu Stiuca

  Numai cand structurile , institutiile, autoritatile STATULUI vor fi sub controlul SOCIETATII CIVILE ORGANIZATE se va putea vorbi de o DEMOCRATIE reala si de NORMALITATE sociala in RO.
  De 27 de ani in exercitarea GUVERNARII si PUTERII politico-administrative in RO se folosesc tot felul de TEPE si scheme DEMAGOGICE, BANDITESTI, MAFIOTICE etc pentru a mima democratia in detrimentul MAJORITATII POPULATIEI DEBUSOLATE care se comporta ca o turma………………….. deposedata de sursele si resursele necesare supravietuirii.

  • Vasile

   IN ROMANIA ESTE DICTATURA ESCROCILOR CU AJUTORUL PROSTILOR!
   Restul e vrajala! :)

   • Mai vasilica, esti in criza de inspiratie.
    Parc-ai fi o placa de gramofon stricata.

 • ANTENA 3 ,

  ANTENA 3 ASEARA, A PREZENTAT PUBLICULUI SPECTATOR, FELUL CUM A FOST DESFIINTATA FABRICA ROMINEASCA, DE DIAMANTE SINTETICE, PE TIMPUL DOMNULUI EMIL CONSTANTINESCU .

  FABRICA EREA CLASATA CA A 4~a DIN LUME, CU O ASFEL DE PRODUCTIE, DE DIAMANTE SINTETICE, CE ADUCEAU MULT VENIT TARII.

  CEI CE AU CONTRIBUIT LA DESFIINTAREA FABRICII, SINT INVITATI SA VINA IN FATA POPORULUI, SA~SI MOTIVEZE GESTUL DESFIINTARII ACESTEI RENTABILE FABRICI ….

 • ZIUA FRANTEI ,

  M~AS FI INCUMETAT SA O FELICIT SI EU PE ,,FRANTA”, DE ZIUA EI NATIONALE, DACA LA CONDUCEREA TARII VENEA DOAMNA MERI LE PEN, DOAMNA CONVINSA CA, IN FRANTA, TREBUE SCHIMBARE ~ DAR CUM FRANCEZII, SI~A ALES PE MACRO, PERSONAJ CE, NU VREA SCHIMBARE, MA ABTIN CU ORCE FEL DE FELICITARE, CHIAR DACA FRANTA, IN VREMURI DE RESTRISTE, A FOST ALATURI DE NOI POPORUL ROMIN …

  MENTINEREA IN CONTINUARE, ATIT DE CATRE FRANTA, CIT SI DE CATRE GERMANIA, A VECHII SI TRADITIONALE POLITICI DE ,,CAPITALISM SALBATIC”, V~A AVEA DREPT CONSECINTE TOT CEIA CE S~A INTIPLAT SI PINA ACUM……~ADICA ATENTATE SI TERORISM…….~ PARTEA PROASTA E CA MOR OAMENI NEVINOVATI ? ? ? ? ?…..

  AR FI BINE SA NU AM DREPTATE, DAR ZIUA BUNA SE CUNOASTE DE DIMINEATA……V~OM TRAII SI V~OM VEDEA ? ? ? ? ? …..

 • UN FOST PARLAMENTAR ,

  UN FOST PARLAMENTAR DE PRIN ARDEAL, SE VAITA CA E SOMER SI CA NU GASESTE DE LUCRU PE MASURA PREGATIRII SALE.

  INTRBARE ?

  DAR CIND AI VOTAT LEGEA 15/1989 SI~AI DAT INTREPRINDERILE SPRE VIZARE LA FIER VECHI PE LUCRU DE NIMICA NU TE~AI GINDIT DOMNULE PARLAMENTAR CA, TU SI COPII TAI, NU O SA AIBE UNDE SA MAI LUCREZE SA~SI POATA MENTINE EXISTENTA ?…

  ACUM TRAGE CONSECINTELE, DOMNULE PARLAMENTAR SI FA FOAMEA, INPREUNA CU CEILATI ROMINI DEPOSEDATI DE MIJLOCELE DE PRODUCTIE, AGONISITE CU MULTA TRUDA. IN VECHEA ORINDUIRE …..

 • LEGEA 15/1989 ,

  ATITA TIMP CIT,LEGEA 15/1989, AUTOR SILVIU BRUCAN SI INBRATISATA DE ILIESCU (P.S.D.) NU SE ABROGA, VOM FI VASALI IN CONTINUARE, PUPIND PAPUCUL SULTANULUI, TOT IN CONTINUARE ~ SINGURUL PARTID CE INLATURA VASALITATEA SI DORESTE A NE LUA TARA INAPOI ESTE P.P.~L.C.

  • Vasile

   EU CRED CA ESTE LEGEA 15/1990! :)

 • Constantin Cojocaru

  Dragnea şi suveranitatea românilor

  Pe pagina sa de Facebook, Liviu Dragnea ne informează că, joi, 13 iulie 2017, a “avut plăcerea de a discuta cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe, despre oportunităţile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”.
  Am atras atenţia, imediat după publicarea programului de guvernare al alianţei PSD-ALDE asupra faptului că aşa-zisul Fond Suveram de Dezvoltare şi Investiţii nu are nimic de a face nici cu investiţiile, nici cu dezvoltarea şi suveranitatea României şi a poporului român, el nefiind altceva decât o nouă înşelătorie a guvernanţilor români, prin care se urmăreşte trecerea în proprietatea transnaţionalilor a ultimelor rămăşiţe din capitalul furat de aceşti guvernanţi de la poporul român prin Legea 15/1989.
  Norvegia şi-a creat un fond SUVERAN (NAŢIONAL) de investiţii, economisind o parte din veniturile realizate din exploatarea petrolului său. Banii din acest fond sunt proprietatea exclusivă a statului norvegian, ca şi capitalurile create prin investirea acestor bani. La fel a făcut şi statul QATAR. Şi alte state.. Banii din aceste fonduri SUVERANE de investiţii nu sunt ale străinilor, nu sunt împrumutaţi.
  Cât de SUVERAN va fi fondul creat de PSD dacă el va fi creat „prin atragerea capitalului israelian”?
  Vom vedea.

  Constantin COJOCARU
  14 iulie 2017.

  • Vasile

   Fondul lui Dragnea este o MEGA-ESCROCHERIE, UN “VEHIOCOL” PENTRU A VINDE PE ASCUNS HIDROCENTRALELE, NUCLEARELECTRICA, TRANSGAZ, TRANSELECTRICA, PORTUL CONSTANTA SI MULTE ALTELE!
   DIN BANII REZULTATI VA CRESTE PUTIN SALARIILE, CA SA SCOATA OCHII LA PROSTI, VA CONSTRUI CATIVA KM DE AUTOSTRADA LA PRETURI EXORBITANTE.

   • Vezi mai vasilica ca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda se fac cu URSUL PANDA.
    Singurul urs exclusuv ierbivor si cea mai bine vanduta, pentru copii, jucarie din plus.

    Ce zici? Ne da voie ursul grizzly sa colaboram cu ursul Panda.

    Eu cred ca nu. Cum sa renunte ursul grizzly la asa o prada!?!

    Vasilica, cat primesti pe postare?

    1 leu?

  • A.Z.

   LEGEA 15/7aug.1990 = Legea JAFULUI CU ACTE ÎN REGULĂ.

  • Uniunea Populară Social Creștină
   47 minute ·
   ROMANIA LIPSITA DE CONSENS !.

   Lipsa unor dezbateri publice de substanta si tendintele de a duce in derizoriu problemele reale ale momentului, a creat, si, creeaza o atmosfera disfunctionala cu consecinte grave, chiar distructive pe termen lung daca nu luam atitudine!

   In acest context UPSC isi ofera disponibilitatea de a se implica atat in spatiul politic cat si cel al societatii civile pentru organizarea unui forum national cu o larga participare a tuturor celor care mai au o farama de patriotism, responsabilitate, atitudine, carora le mai pasa de tara asta, pentru a identifica impreuna un minim de CONSENS privind directia in care trebuie sa se indrepte Romania!

   Azi 22.07.2017
   Biroul Politic al UPSC
   Contact tf: Stelian SIMA – presedinte – 0762/403.403
   Gheorghe IANCU – secretar general – 0722/206.530

  • Constantin Chitu

   Probabil ca Dragnea se gandeste, in mod eronat, ca Romania sa participe cu o parte de investitii, defalcata din asa-numitul “Fond suveran de dezvoltare si investitii”, iar parte israeliana (privata), cu o parte. Daca contributia privata israeliana este de 51%, iar a Romaniei de 49%, atunci asta nu se mai numeste o afacere suverana pentru tara noastra. Cine detine controlul (caci 51% inseamna sa deti controlul afacerii), acela e… suveranul. N-o sa vedem noi niciodata un afacersit evreu care sa accepte sa investeasca intr-o afacere cu statul roman si in care el (patronul evreu) sa nu detina controlul exclusiv. Ca doar nu s-a intalnit hotul (statul roman) cu prostul (patronul din Israel). Asta sa i-o spuna lu’ Mutu.

 • Vasile

  VIVE LA FRANCE, VIVE LA ROUMANIE!

  ALLONS! ENFANTS DE LA PATRIE!

  LE JOUR DE GLOIRE EST ARRIVE

  CONTRE NOUS DE LA TYRANNIE

  L’ETENDARD SANGLANT EST LEVE!

  • Asa vasilica. Pupa papuci. Pupa! Pupa!
   Dar macar te unge cineva domnitor sau ramai acelasi trepadus dintotdeauna?

 • UN MINUT …..2

  INTRADEVAR, CAPUL ACESTA, ,,NAPOLENIAN” AL LUI CRISTOIU, GINDESTE MAI MULT DECIT BINE ….

  CE ROST ARE CA, SA BAGAM BANI IN ARMAMENT CLASIC, CIND RUSII, NE~AU SPUS CLAR, DECIND CU ,,DEVESELU” CA, AM DEVENIT O TINTA STRATEGICA A RUSIEI….

  IAR RUSII, FIIND PATRUNSI DE DE IDEA CA, CEL CE DA PRIMUL CU BOMBA ATOMICA, ACELA V~A SI CISTIGA RAZBOIUL 3 MONDIAL ( SPUSA SE EI ) .

  TOCMAI DE ACEIA AR TREBUII CA, POLITICIENII NOSTRII, SA VINA CU PICIOARELE PE PAMINT SI SA REFLECTEZE BINE ASUPRA SITUATIEI STRATEGICE DE APARARE A ROMINIEI SI SA GASEASCA SOLUTIA DE APARARE A TARII, CE~A MAI OBTIMA POSIBILA ? ? ? ? ?

  DUPA UMILA MEA PARERE, CE~A MAI OBTIMA SOLUTIE, DE~A NE APARA SI A SCAPA TARA DE URGIA BOMBEI ATOMICE ESTE

  ,,N E U T R A L I T A T E A”.

  • Asa ar fi daca s-ar mai putea.
   Dar odata ce te-a apucat in gheare ursul grizzly, nu mai ai scapare.
   Ursul asta stoarce, pana la ultima picatura, orice apuca.
   Ultima stoarcere este de 4 MILIARDE de euro pentru ceva gadgeturi cu care sa infuriem, prin gard, ursul rusesc.
   Gadgeturile astea se cheama pompos “Patriot” si americanii nu stiu cum sa scape de ele deoarece sunt demult depasite.

   • Avioane second hand, la care vom plati piese de schimb cat ii haul, rachete depasite pe care ar trebui sa le caseze.
    Toate mizeriile astea ni le vand noua.
    AM INTRAT IN MASINA DE STORS A MARELUI LICURICI!

 • UN MINUT….,

  ASEARA PE TVR 1 , DOMNUL ANALIST CRISTOIU, A PRECIZAT CA, MODERNUL RAZBI 3, IN CAZ CA SE V~A DECLANSA, V~A AVEA CA DURATA DE TIMP, UN MINUT, DAT FIIND RAPIDITATEA DISTRUCTIVA CE~O PRODUCE BOMBA ATOMICA…..

  DE AICI CONCLUZIA CERTA CA, ACHIZITIONAREA DE RACHETE ,,PATRIOT”, DE LA AMERICANI, NU~SI ARE ROSTUL…..

 • FURT MASCAT .

  PINA CE, NU NE VOM LUA TARA INAPOI SI NU SE V~A APLICA ,,LEGEA COJOCARU”, VOM FI FURATISI JEFUITI, IN CONTINUARE, PRIN CELE MAI PERFIDE SI SUBTILE METODE, CE ECONOMISTII LE STIU BINE, DAR NU VOR SA LE EXPLICE ROMINILOR PE INTELESULNAIV AL LOR.

  AR FI BINE, CA ECONOMISTII SA SPUNA ROMINILOR, CUM SE SIFONEAZA, MILIARDE DE EURO, IN AFARA TARII, IN TIMP CE APROAPE JUMATATE DIN ROMINI FAC FOAMEA….

 • Constantin Chitu

  Domnule Cojocaru, eu inteleg altceva.Daca prin impozitul pe cifra de afaceri s-ar fi intentiont sa se faca ce spuneti dvs, atunci asta s-ar fi numit pur si simplu majorare de tva. Impozitul pe cifra de afaceri, insinuat de dl Dragnea, il inteleg ca pe un substitut al impozitului pe profit. Daca impozitul pe profit este prea mare intr-o tara, cum e cazul Romaniei, atunci corporatiile transfera profitul dintr-o tara in alta; respectiv dintr-o tara cu impozit pe profit mare in alta cu impozit mai mic. Ca sa fie preintampinate aceste scamatorii fiscale ale corporatiilor, atunci impozitul pe profitul brut, transferabil de la tara la alta in functie de interesele corporatiste, va fi inlocuit cu impozitul pe cifra de afaceri. Eu, de pilda, ca microintreprindere, in loc de impozit pe profit platesc 1% pe total venituri. Daca ar fi asa cum spuneti dvs, atunci nu s-ar fi mai scandalizat ambasadorul american la Bucuresti de masurile preconizate de dl Dragnea. Ca doar n-o sa moara americanul de dragul consumatorului roman, nu?

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Chiţu,
   1.TVA înseamnă Taxă (ipozit) pe Valoare Adăugată (VA), adică acea parte a valorii totale, repezentată de Cifra de Afaceri (CA), care este nouă, adăugată, cealaltă parte a vaporii totale, zisă şi valoare trecută, sau consum intermediar, sau cheltuieli, fiind scutită de TVA.
   În general, VA reprezintă sub jumătate din CA. Raportul dintre VA şi CA diferă de la o ramură de activitate la alta, de la o ţară la ţară şi de la o perioadă la alta.
   VA este un pic mai mică decât PIB-ul ţării, în PIB fiind incluse, pe lângă VA, şi taxele de producţie, taxele vamale şi deduse subvenţiile primite de producători de la buget.
   Ţările care folosesc impozitul pe vânzări, pe cifra de afaceri, nu practică şi impozitul pe valarea adăugată. Ori impozitezi toată valoarea (CA), ori impozitezi numai valoarea adăugată (VA).
   Ambele sunt taxe PE CONSUM. Sunt suportate de consumatori, nu de către producători.
   Impozitul pe profit este cu totul altceva. Este impozit PE VENIT, nu PE CONSUM. Pe tartea din venit care este însuşită de către proprietarul de capital.Impozitul pe profit este plătit de către proprietarul capitalului, nu de către consumatori. Impozitul pe profit micşorează profitul, venitul proprietarului de capital. La fel şi impozitul pe salariu, care este plătit de salariat, nu de consumator.
   Impozitul de 1% pe care îl plătiţi dvs. nu este impozit pe venit, ci este, de fapt, impozit pe cifra de afaceri, pe vânzări. El este suportat de cumpărătorul mărfii dvs. Cumpărătorii dvs suportă şi TVA ul şi impozitul pe 1% pe cifra de afaceri, eronat numit impozit pe venit.
   Veniturile sunt numai salariile, însuşite de angajaţi, şi profiturile însuşite de angajatori, nu şi CHELTUIELILE făcute de angajator.
   Impozitul de 1% se aplică şi asupra cheltuielilor nu numai asupra veniturilor. NU?
   2.Impozitul pe cifra de afaceri nu afectează în nici un fel transferul profiturilor dintr-o ţară în alta, tot aşa cum acest transfer nu este afectat nici de TVA.
   3.Uni ambasadori mai joacă şi teatru.
   4. Vă propun să avem un pic de răbdare, să vedem, exact, cum va arăta ICA.

   • Cred ca vom astepta mult si bine.
    Reprezentantii, vazuti si nevazuti, ai marelui licurici si reprezentanti licuricilot vestici mai mici si-au inceput presiunile ca guvernul sa renunte la ICA.
    Vasalii nu ies din cuvantul stapanilor.

 • Vasile

  LIVIU DRAGNEA NICI NU STII,
  CAT DE MIC INCEPI SA FII! :)

 • BUCURIE MARE ,

  MA BUCUR NESPUS DE MULT CA. A INCEPUT, CA PE ACEST SAIT, AL DOMNULUI PROFESOR, SA APARA OAMENI DE CALITATE…. .

  EREA BINE CA, ACESI DOMNI POSTACI, SA FI APARUT MAI DEMULT, DAR, NU~I TIRZIU NICI ACUM ….

  LUMEA A INCEPUT SA INTELEAGA, ADEVARUL ADEVARAT SI POATE CA LA VIITOARELE ALEGERI V~A STI PE CINE SA PUNA STAMPILA ….

  TREBUE STIUT CA, NIVELUL INTELECTUAL S~A DIMINUAT FOARTE FOARTE MULT DECIND EMIL BOC A REDUS SUBSTANTIAL DIN SCOLI SI TOCMAI DE ACEIA AVEM REZULTATELE, CELA MULTI DINTRE ROMINII ADEVARATI NU NE CONVIN ……

  E FOARTE GREU SA POTI PATRUNDE POLITIC IN ,,ISTEM” DEOARECE ACEST SISTEM NU MAI ESTE PATRONAT DE PARTIDE CI DE ASA DUPA CUM PRECIZEAZA UNII ANALIST, DE GASTI…

  TOCMAI DE ACEIA SE IMPUNE CU NECESITATE, SA SE INPUNA PRIN LEGE UN PRAG DE CONDUITA POLITICA IN PARTIDE, IN CARE DACA SE DEPASESTE ACEST PRAG, INSEAMNA CA PARTIDUL ,,X” NU MAI E PARTID CI GASCA .

  ASTFEL CIND UN ASEMENEA PARTID SE TANSFORMA IN GASCA ACESTA TREBUE ELIMINAT AUTOMAT DIN ESICHERUL POLITIC PRINTR#o HOTARIRE JUDECATOREASC, DEFINITIVA SI IREVOCABILA …

 • Vasile

  UNDE ATI MAI POMENIT CA SEFUL PROCURORILOR SA DEA SOCOTEALA IN FATA INFRACTORILOR?

  IN REPUBLICA MAFIOTA ROMANIA! :)

  • Vasilica, peste tot in lume, mafiotii isi cer socoteala, unii altora, mai ales la nivel de SEFI.
   Trepadusii, ca tine, chitaie si ei in favoarea unei tabere sau a celeilalte, in functie de malaiul pe care-l primesc.

 • Vasile

  Pe romani nu-i intreseaza cine si cat a furat, daca le promite ca le da ceva la salariu sau la pensie!

  “O FI EL HOT, DAR E HOTUL NOSTRU!”

  Uite asa romanii isi fura singuri caciula! :)

 • Constantin Cojocaru

  DIABOLIC

  Cei care au pus stăpânire pe România prin lovitura de stat din decembrie 1989 se dovedesc a fi, realmente, diabolici.
  Am tot sperat că se vor sătura de atâta furat şi de atâta rău făcut poporului român şi că va veni un moment când ne vor lăsa în pace.
  Nici o speranţă.
  Nu vor pleca, niciodată, de bună voie şi vor găsi noi şi noi soluţii să ne fure şi să ne facă rău. Singura şansă este să-i alungăm de la conducerea statului nostru.

  1. Am spus, din capul locului, că atât programul electoral cu care PSD a câştigat alegerile din decembrie 2016, cât şi programul de guvernare al alianţei PSD-ALDE, nu au fost altceva decât nişte cacialmale cu care Liviu Dragnea şi „consultanţii” săi străini, de fapt, stăpânii săi, au înşelat, încă o dată, electoratul român. Aşa cum s-a întâmplat cu toate programele electorale şi cu toate programele de guvernare cu care FSN, PDSR, PSD, PD, PDL, PNL, ca şi toate celelalte „aripi” desprinse din fosta securitate şi din nomenclatura PCR, au tras pe sfoară poporul român în ultimii 28 de ani.
  2. Buni cunoscători ai situaţiei dramatice în care chiar ei au adus ţara, prin „reformele” impuse românilor de către cei pe care ei i-au instalat la conducere prin lovitura de stat din dcembrie 1989, „consultanţii” lui Liviu Dragnea au sesizat faptul că una din consecinţele alungării din ţară a jumătate din populaţia aptă de muncă a fost aceea că românii au înţeles, direct, prin experienţă proprie, nu din auzite, că au fost transformaţi în sclavi, plătiţi cu cele mai mizerabile salarii şi pensii din Europa, în ciuda faptului că resursele ţarii lor le-ar fi permis salarii şi pensii mult mai mari.
  Aşa au ajuns consultanţii la ideea unei majorări bruşte a salariului minim, a salariilor bugetarilor şi a valorii punctului de pensie, măsuri bine primite de cea mai mare parte a electoratului, care a şi dat votul ei pentru PSD şi l-a adus la guvernare.
  3. În economia României, există resurse financiare, există banii cu care ar putea fi sporite salariile şi pensiile românilor.
  În România, salariile (împreună cu pensiile şi ajutoarele sociale) reprezintă mai puţin de o treime din PIB-ul creat de români, restul, de două treimi, este încasat, ca profituri, de către cei care au devenit propriatarii capitalului, prin hoţiile numite privătizări şi retrocedări.. Aproape 90% din acest capital este, astăzi, controlat de străini, de transnaţionali, ceea ce face ca cea mai mare parte a profiturilor să fie scoase în afara ţării, nedeclarate şi neimpozitate. În ciuda faptului că investiţiile din capital străin reprezintă numai 1% din totalul investiţiilor realizate în România în ultimii 28 de ani.
  În ţările civilizate, raportul dintre salarii şi profituri este exact invers: două treimi pentru salarii şi o treime pentru profituri..
  4. Creşterea salariilor şi pensiilor românilor poate avea loc numai fie prin schimbarea raportului dintre salarii şi profituri, în favoarea primelor, fie prin creşterea PIB-ului, pe baza căreia să poată creşte şi salariile şi profiturile.
  Programul electoral al PSD, ca şi primul Program de guvernare al alianţei PSDALDE, nu cuprind nici o măsură care să determine schimbarea raportului dintre salarii şi profituri şi nici o mâsură care să determine creşterea PIB-ului, fără îndatorarea ţării..
  Am arătat, la timpul potrivit, că aşa-zisul Fond Suveran de Dezvoltate şi Investiţii este o mare cacialma. El nu are nimic de-a face mici cu suveranitatea, nici cu dezvolarea, nici cu investiţiile. Este o înşelătorie, prin care Dragnea şi cu consultanţii lui vor să transfere în proprietatea transnaţionalilor ultimele rămăşiţe ale capitalului furat de statul român de la propriul popor, prin Legea 15/1990. Ultimele 15 miliarde din cele 500 de miliarde de euro, actuali,, cât este valoarea furtului, a prejudiciului, pentru care ar trebui trimişi în judecată şi condamnaţi cei care au iniţiat, adoptat şi promulgat această lege criminală.
  5. Liviu Dragnea şi consultanţii lui au ştiut de la bun început că promisiunile lor privind creşterea salariilor şi pensiilor nu vor putea fi îndeplinite.
  Au pus la cale circul cu demiterea Guvernului Grindeanu, pe de o parte, pentru a permite constituirea unui Guvern mai „al meu”, pentru Klaus Iohannis şi, mai ales, pentru cei care l-au făcut Preşedinte al României şi îl ţin în această funcţie, pe de altă parte, pentru a introduce în programul de guvernare noua cacialma numită impozit pe cifra de afaceri, prin care se încearcă finanţarea creşterii salariilor şi pensiilor printr-un impozit ………..plătit de salariaţi şi pensionari.
  6. Impozitul pe cifra de afaceri, cunoscut şi sub denumirea de impozit pe circulaţia mărfurilor, sau impozit pe vânzări, „sales tax”, la americani, este un IMPOZIT INDIREACT, o TAXA PE CONSUM.
  Acest impozit este suportat, este plătit de COMSUMATORI, nu de către producători, sau de vânzători, nu de către întreprinderi sau de către companii.
  Producătorul, sau vânzătorul nu face altceva decât să COLECTEZE impozitul şi să-l transfere la bugetul, de stat, sau local. Nu plăteşte el, din banii lui, aşa cum plăteşte, de exemplu, pentru că are în proprietate un teren, o clădire, un camion, un tractor etc.
  Impotizul pe cifra de afaceri va fi plătit de către CONSUMATORI, de către toţi cei care au votat pentru PSD, dar şi de către toţi ceilalţi români care vor cumpăra bunuri şi servicii de pe piaţa românescă,
  7. Formidabilă diversiunea creată pe acest subiect de către toată presa din România.
  O parte a presei sperie românii că noul impozit va determina intrarea în faliment a mii de întreprinderi, reducerea investiţiilor, a locurilor de muncă, plecarea investitorilor etc.
  O altă parte a presei ridică osanale PSD-ului şi lui Liviu Dragbea pentru că a declanşat rărboiul împotriva multinaţionalelor, pe care le pune să plătească noul impozit, din care vor fi plătite creşterile de salarii şi pensii.
  Toţi mint cu neruşinare, pentru a ascunde mârşăvia pusă la cale de către trădătorii de ţară.
  Totul pentru un pumn de arginţi!
  8. Impozitul pe cifra de afaceri nu are nici o legătură cu banii companiilor, fie ele mici sau mari, fie ele în proprietatea românilor sau a transnaţionalilor, nu are nici o treabă cu investiţiile, cu locurile de muncă etc El are legătură cu buzunarul consumatorului, salariatului, al pensionarului, al asistatului social etc
  Impozitul pe cifra de afaceri nu va duce la reducerea veniturilor, a profiturilor pe care le încasează multinaţionalele din România. Dimpotrivă, deoarece impozitul pe cifra de afaceri va înlocui impozitul pe profit, va avea ca efect reducerea contribuţiei acestor companii la bugetul de stat, respectiv creşterea profiturilor realizate de aceste companii în România.
  9. Dacă vor fi lăsaţi să guverneze până în decembrie 2020, Dragnea, Tăriceanu şi ai lor, prin desfiinţarea impozitului pe profit, vor băga în buzunarele şi conturile multinaţionalelor un plus de peste 10 miliarde de euro, mult mai mult decât ne-ar trebui ca să terminăm şi autostrada Piteşti-Sibiu, şi autostrada Comarnic-Braşov, şi autostrada Braşov-Timişoara, şi autostrada Cluj-Târgu Mureş-Iaşi. Prin instituirea impozitului pe cifra de afaceri, ei vor scoate din buzunarele consumatorilor români – salariaţi, pensionari, mici întreprinzători etc – peste 8 miliarde de euro, pe an, adică 24 miliarde de euro, în trei ani, din care vor folosi o mică parte pentru plata creşterilor de salarii şi pensii, restul urmând să intre în conturile firmelor căpuşe ale guvernanţilor.
  10. Ceea ce vor face cei care vor iniţia, adopta şi promulga legea prin care va fi instituit impotizul pe cifra de afaceri, ca înlocuitor al impozitului pe profit, poartă numele de subminare a economiei naţionale.
  Iată de ce au avut grijă să scoată din Codul Penal infracţiunea de subminare a economiei naţionale!.
  DIABOLIC!
  Constantin COJOCARU
  5 iulie 2017.

  • SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE a fost buna numai pentru ASASINAREA LUI CEAUSESCU.

  • NICU DORUS GALATI

   Domnule COJOCARU,
   Departe de mine gandul de a va contrazice,dar nu inteleg .Multinationalele aduc in Romania prin lanturile lor ,marfuri de proasta calitate si la pret pe masura,adica mic.
   Ei fac facturi ca au adus rosii cu 1 euro/kg cand de fapt ei au dat 020 euro./kg.
   Spun ca a vandut rosia cu 1,1 euro/kg si au facut un profit brut 10% ,cand ei de fapt au facut un profit de 90%.(am dat un exemplu banal)
   Cine-i controleaza?
   O alta intrebare si anume cum explicati ca, Companiile ori capitalul romanesc plateste dupa cum spune Dragnea, 26 miliarde cu o cifra de afaceri de 550 miliarde iar capitalul strain cu cifre de afaceri mai mari plateste 9 miliarde euro?
   Astept raspuns.

   Multumesc.

   • Constantin Cojocaru

    Domnule Doruş,
    1. Exemplul dvs este corect. Un pic exagerat.
    Nu este nevoie de o supraevaluare, pe hârtie, în factură, chiar de 5 ori a preţului de cumpărare, la inporturi, pentru a face profituri de zeci de miliarde de euro, pe an.
    În ultimii ani valoarea importurilor româneşti a fost de peste 60 miliarde de euro, PE AN. Vă daţi seama că, la această valoare a importurilor, de 60 miliarde de euro, numai dublarea, în factură, a preţului plătit, în realitate, înseamnă 30 de miliarde euro profituri, care nu se înregistrează în România, ci la firma de la care multinaţionala din România a cumpărat roşiile, în exemplul dvs. Firma la care ste proprietar tot transnaţionalul care este proprietar şi la multinaţionala din România.
    Lucrurile nu se opres aici.
    Roşiile, din exemplul dvs, de fapt cea mai mare parte a importurilor româneşti sunt materii prime, materiale, subansamble, aduse în România pentru a fi incluse în produse finite, cu costuri salariale foarte mici. Chiar şi roşiile pot fi transformate în pastă, de exemplu.Produsele finite sunt, apoi facturate, la extern, la preţuri cu mult sub nivelul pieţei, tot către firme la care proprietari sunt tot propriatarii multinationalilor din România.
    În ultimii ani, exporturile româneşti au fost de peste 50 miliarde de euro pe an.
    Costul forţei de muncă în România este de 4-5 ori mai mic decât cel al pieţelor unde sunt vâdute produsele exportate din România. Vă daţi seama că este suficient ca mărfurile facturate cu 50 miliarde de euro să fie vândute cu numai 50% în plus, pentru a se obţine alte 25 de miliarde de euro, profituri create în România, dar înregistrate în Cipru, sau în Liban.
    Acesta este principalul mecanism prin care este scoasă din ţară peste o treime din avuţia creată de poporul român. Mai sunt şi alte mecanisme.
    Impozitul pe cifra de afaceri nu va afecta cu nimic aceste mecasnisme de spoliere.
    Singura soluţie prin care poate fi oprită această hemoragie este Legea Cojocaru, impozitarea progresivă a marilor capitaluri şi folosirea banilor obţinuţi din această impozitare pentru INVESTIŢII, pentru crearea de CAPITAL ROMÂNESC.
    Punerea mecanismelor financiare sub controlul şi în folosul poporului român nu se poate face decât prin schimbarea statului, adică prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor Actualul stat se află sub controlul şi în folosul multinaţionalelor.
    2.Cifrele prezentate de Dragnea reprezintă vârful aisbergului jafului la care este supus poporul român.Profiturile realizate de multinaţionale în România şi nedeclarate nu sunt de 4 miliarde de euro, cât vrea să spună Dragnea,ci de zeci de ori mai mari.

    • NICU DORUS GALATI

     Am inteles.

     Va multumesc.

     Cu stima si respect.

  • După LOVITURA DE STAT, deci de 27 de ani trâmbițata creștere a salariilor și a pensiilor este cea mai gogonată cacialma:
   - grevele și manifestațiile – inclusiv mineriada din 1999 – au fost provocate pentru producerea unui DEZECHILIBRU între profesii prin retribuirea muncii;
   - indexările și majorările veniturilor bănești se fac PROCENTUAL, adică cine are venit mare primește MAI MULT sau *banul la ban trage*;
   - INFLAȚIA PRELUNGITĂ a fost PERIOADA OPTIMĂ PENTRU DISTRUGEREA ECONOMIEI ȚĂRII;
   - creșterile salariale sunt urmate automat de TAXE ȘI IMPOZITE APĂSĂTOARE ȘI DE CREȘTEREA PREȚURILOR!!!

 • NICU DORUS GALATI

  Dragi Romani,

  Va spun sincer ca PERSONAL,imi pare bine ca unele din ideile d-lui C.Cojocaru sunt dorite de a fi puse in practica de actualul GUVERN.
  Cand D-l C. Cojocaru spune ca circa 60 Miliarde de EURO se fura din Romania spune adevarul si cand a fost intrebat de unde bani sa le dea la fiecare roman cate 20.000 EURO ,DOMNIA-SA a spus printre altele.

  OPRIM ROBINETUL DE SCURGERE A BANILOR IN AFARA TARII.

  Dragnea stie acest lucru ca INVESTITORII streini fura acesti bani (circa 60 miliarde euro pe an) si doreste sa-i aduca in tara prin a taxa pe cifra de afaceri si nu pe profit pentru ca aici este toata FURACIUNEA.

  Nu o sa reuseasca pentru ca se opune Tariceanu si alianta in acest caz se rupe.

  De ce se opne Tariceanu si multi altii?
  Pentru ca au facut intelegere cu acesti investitori ca acestia sa INVESTEASCA IN ROMANIA O SUMA DE BANI IN O ANUMITA PERIOADA LIMITATA DE TIMP.ACESTIA NU AU FACUT SI NORMAL TREBUIAU SA PLECE DE MULT, NUMAI CA ACESTIA AU DAT SPAGA SI NU IA MAI INTREBAT NIMENI IAR ACUM SUNT IN PERICOL DE A LE MICSORA PROFITURILE URIASE,TOT O DATA LE TAIE SPAGA LA CEI CE II SUSTIN.
  CINE ARE CURAJUL SA OPOREASCA ACEST FURT DIN TARA O SA GUVERNEZE PE VECIE IN ROMANIA PENTRU CA O SA FIE BANI DE PENSII SALARII SI INVESTITII.

  Cu respect.

  • Asa este domnule Dorus.
   Daca poti ascunde profitul pana la a convinge Autoritatea Fiscala ca n-ai peofit, ba chiar lucrezi in pierdere, mult mai greu este sa faci astfel de jonglerii cu cifra de afaceri.
   Cand citesc mesajele unor oameni ca dumneata sau ca dl care-si zice Decebal, simt ca mai sunt sperante pentru aceasta tara!

  • Constantin Cojocaru

   Domnule Doruş,
   Dragnea nu să vrea să oprescă robinetul prin care se scurg banii în afara ţării.Acest robinet l-a adus şi îl ţine în funcţiile prin care a devenit şi el proprietarul unei averi de câteva milioane de euro. Ca mulţi alţi trădători de ţară.
   Prin impozitul pe cifra de afaceri, stăpânii lui Dragnea vor să păcălescă, din nou, poporul român.
   Au promis că vor creşte salarii şi pensiile şi acum vor să-i oblige pe salariaţi şi pensionari să scoată bani din buzunar, cu care să fie plătite creşterile de salarii şi pensii.
   Impozitul pe cifra de afaceri nu este un impozit DIRECT, aşa cum este impozitul pe proprietate, pe teren, pe clădiri etc. El nu este plătit de companii, de proprietarii companiilor, ai întreprinderilor. El nu infuenţează profiturile companiilor. Nici în plus, nici în minus.
   Impozitul pe cifra de afaceri este un impozit INDIRECT, pe consum. El este plătit de consumatori, adică de salaraţi, pensionari, alţi căştigători de venituti din muncă, sau capital.
   Companiile nu fac decât să colecteze şi să verse la buget impozitul pe cifra de afaceri, aşa cum colecteată şi TVA-ul, şi accizele etc. Nu plătesc acest impotit din banii lor.

   • NICU DORUS GALATI

    Domnule Cojocaru,

    Nu am spus ca nu-i bine venit impozitul pe proprietate.
    Eu spun ca chiar daca mareste pretul si iese mai multi bani din buzunarul cumparatorului,dar o parte din acestia se intorc inapoi prin aceasta IMPOZITARE INDIRECTA.
    Dar acum platesc numai cat vor ei pentru ca fac acele smecherii de care am vorbit in comentariul anterior si nu mai repet.
    Ori ce ban este bine venit pentru poporul roman de la aceste MULTINATIONALE.
    Asta este parerea mea ca, una este sa platesc impozit pe profit care nu-l fac nici odata deci nu-l prea platesc si alta este sa ma puna sa platesc 1,2 sau 3% din cifra de afaceri.

    Repet asta este parerea mea ,asta nu inseamna ca va contrazic.
    Cu mult respect.

 • Nelu Stiuca

  Despre “Fondul Suveran de Investitii”.IN ROMANIA UNDE IN ADN-ul NOSTRU CONFORM CELOR DEMONSTRATE PANA ACUM PREDOMINA HOTIA SI UNDE AU FOST INFIINTATE IN ULTIMII ANI MAI MULTE FONDURI de investitii CARE AU FOST DEVALIZATE SI AU ESUAT ACEST “FSDI” AR FI BOMBONA DE PE COLIVA RO INAINTE DE PROHOD. ATAT TIMP CAT DE 27 DE ANI PARTIDELE POLITICE SI UNELE INSTITUTII ALE STATULUI SUNT DE FAPT GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA SI AU DISTRUS ECONOMIA, AU DEVORAT AVUTIA NATIONALA, AU ALUNGAT PESTE GRANITA CCA. 4 MILIOANE DE ROMANI AR FI UN NON SENS CA CETATENII ROMANI SA MAI ACORDE INCREDERE ACESTOR STRUCTURI MAFIOTE. PENTRU A CREEA URGENT SURSE DE VENIT LA BUGETUL DE STAT SUNT NECESARE ALICAREA UNOR NORME DE IMPOZITARE CA AFARA; IMPOZITUL PE AVERE SI SUPRA AVERE pana la dovedirea ilicitului, RIDICAREA NIVELULUI REDEVENTELOR la nivel mediu european PENTRU BOGATIILE SOLULUI CONCESIONATE incepand cu apa plata si CEA minerala, petrolul, gazele naturale, carbunele, minereurile feroase si neferoase si terminand cu carierele de piatra si balastierele.

  • Vasile

   PENTRU DEZVOLTAREA SANATOASA A ROMANIEI ESTE NEVOIE DE SCOATERE INCOMPETENTILOR, HOTILOR, CORUPTILOR, SPAGARILOR, PILELOR, DIN FUNCTIILE PUBLICE!
   PROMOVAREA SA SE FACA PE MERIT!
   MUNCA SA FIE RASPLATITA SI HOTIA PEDEPSITA!
   ROMANIA ESTE O TARA BOGATA DAR ESTE PROST ADMINISTRATA SI JEFUITA!
   JOS MAFIA POLITICA! :)

 • Vasile

  LAURA NU TE LASA, NOI SUNTEM DE PARTEA TA! :)

 • Vasile

  LA MULTI ANI PRIETENILOR NOSTRI AMERICANI!

  – ASTAZI 4 IULIE ESTE ZIUA NATIONALA A STATELOR UNITE ALE AMERICII!
  – ACUM 241 DE ANI, 13 STATE AMERICANE S-AU UNIT SI SI-AU PROCLAMAT INDEPENDENTA FATA DE IMPERIUL BRITANIC!
  – SA NE AMINTIM CA IN 3 RANDURI, SUA A AJUTAT EUROPA SA SE ELIBEREZE DE FASCISM SI DE COMUNISM!
  – SA NE AMINTIM CA SUA AU ACTIONAT PENTRU DESFIINTAREA IMPERIILOR COLONIALE SI PROCLAMAREA DE STATE INDEPENDENTE!
  – IN ISTORIA OMENIRII, SUA SUNT CEA MAI DEMOCRATICA PUTERE MONDIALA!!!
  – GOD BLESS AMERICA! :)

  • Bravo vasilica! Precis Marele Licurici te-a trecut la o prima grasa.

  • SUA au fost, pana mai ieri, JANDARMUL DISCRETIONAR AL LUMII.
   In ultimele decenii, mai ales dupa spargerea blocului sovietic, au devenit cea mai agresiva putere neocoloniala, invadand ARMAT natiuni (vezi IRAQUL) sau prin mijloace politico-economice (vezi ROMANIA), storcandu-le de bogatii si, implicit, condamnand populatiile acelor natiuni la saracie si moarte.
   Dar toate imperiile, in istorie, s-au prabusit sub greutatea propriei putreziciuni.
   Pentru SUA acest moment nu este departe.

 • CAPUSEALA ,

  TREABA CU, ,,CAPUSEALA” ESTE BINE CUNOSCUTA, EA FUNCTIONIND FARA JENA, DE 27 DE ANI, ASA CA NU ESTE O NOUTATE CE TREBUE SA NE SURPRINDA … …

  ACEASTA METODA SIMPLA DAR SIGURA DE CAPUSEALA, A CONDUS LA FALIMETAREA MULTOR INTREPRINDERI ROMINESTI, DUPA CARE A URMAT VINZAREA ACESTORA PE LUCRU DE NIMIC OBTININDU~SE TOTODATA SI MULT RIVNITUL PARANDARAT… .

  AR FI BINE, SA SE FACA O STATISTICA, CARE DIN PARTIDELE CE AU FOST LA GUVERNARE, AU VINDUT CELE MAI MULTE INTREPRINDERI ROMINESTI DE STAT ? ? ….

  • Vasile

   Ce nu ti-e clar?

   PSD SI ADRIAN NASTASE SUNT DETASAT IN FRUNTEA LISTEI!
   Urmeaza PNL, PDL si ceilalti!

   MAFIA DE STANGA SI MAFIA DE DREAPTA AU INTERESE TRANSPARTINICE PENTRU JEFUIREA ROMANIEI!!!

  • Bravo domnule!
   Inca o data dovedesti un bun-simt in gandire cu care putini intelectuali se pot lauda.
   Cel mai flagrant caz de praduire a economiei romanesti a fost cazul Comtim.
   Comtim era un combinat modern de crestere a porcilor cum erau putine in toata lumea.
   La unguri, la nici 100 de km de Comtim, se construia un combinat asemanator.
   Comtim trebuia distrus pentru a lasa piata libera ungurilor.
   Marele Licurici era foarte recunoscator ungurilor deoarece cel putin jumatate din cei 60 de mii de “turisti” veniti in decebrie, 89, in Ro, din acea directie au venit si au instaurat teroarea pentru a justifica asasinarea lui Ceausescu.
   Cum la putere era Tzapu’ Constantinescu, care isi cumparase “firmanul de domnie” cu hartile de prospectiuni geologice ale Romaniei, strict secrete, facute pe vremea lui CEAUSESCU, le-a fost usor sa-i dea un ordin. Aceasta momaie, om de paie al Marelui Licurici, s-a executat si a infometat sute de mii de porcii. Rodeau bietele animale tevile de fier din care erau construite padocurile lor.
   Si uite asa a disparut Comtim pentru a lasa cale libera de dezvoltare a zootehniei la unguri.
   De departe cele mai murdare “privatizari”, cele pe un dolar, camd numai fierul pe care-l contineau intreprinderile valora milioane, AU FOST FACUTE SUB GUVERNARI ZISE DE DREAPTA.
   Nici cele zise “de stanga” nu au fost cu mult mai breze.
   Bravo domnule! Cum ti-am mai spus, gandeste cu capul dumitale ca, spre deosebire de lacheii Marelui Licurici, AI CU CE GANDI.

   • Vasile

    Comtim a fost proiectat ca sa vanda carne si mezeluri in URSS si celelalte state socialiste.
    URSS s-a destramat si statele socialiste au devenit capitaliste si N-AU MAI VRUT SA CUMPERE DIN ROMANIA!
    COMTIM A DISPARUT PENTRU CA N-A MAI AVUT PIATA DE DESFACERE, A FOST CAPUSAT SI N-A REZISTAT PE PIATA COMPETITIEI LIBERE!
    PROBLEMELE AU APARUT INAINTEA MANDATULUI PRESEDINTELUI CONSTANTINESCU!

    Tu minti in continuare! :)

    • Mai vasilica, pe carnea aia nu scria URSS. Se putea vinde ORIUNDE, INCLUSIV PE PIATA INTERNA SI ROMANIA N-AR MAI FI FOST UN MARE IMPORTATOR DE CARNE DE PORC, CUM ESTE ACUM, dar sorosii marelui licurici iubeau, la momentul respectiv, Ungaria si i-au ORDONAT tapului sa distruga COMTIM.
     Acest tap, vanzator de tara si de harti geologice STRICT SECRETE s-a conformat.
     Vasilica tu esti in stare sa faci din alb negru si invers.
     Trist este faptul ca exista destui prosti care se lasa manipulati de lichele ca tine.

 • Vasile

  ABURIREA PROSTILOR!

  PSD VREA SA CASTIGE TIMP SI VINE CU UN NOU VAL DE PROMISIUNI MINCINOASE!
  INTRE TIMP PREGATESTE CEA MAI MARE CAPUSARE A INTREPRINDERILOR DE STAT PROFITABILE!
  “FONDUL SUVERAN PENTRU INVESTITII” :)

  • Specialist (cu diploma?) in abureli murdare esti tu.

   Capusate, necapusate, aceste intreprinderi RAMAN IN PROPRIETATEA ROMANILOR.
   Operatia de DECAPUSARE se poate face ulterior,
   Important ACUM este ca ce a mai ramas NEPRADUIT din ceea ce au creat romanii prin munca LOR sa ramana in proprietatea LOR.

   • Vasile

    - Dragnea vrea sa incaseze dividendele!
    - Dragnea vrea sa vanda actiuni la FSID!
    - Dragnea vrea sa faca imprumuturi garantand cu aceste intreprinderi!
    BANII VOR FI MATRASITI DE MAFIA PSD!
    VOR CONSTRUI CEL MAI SCUMP KM DE AUTOSTRADA!
    DUPA ANI DE ZILE, ROMANII SE VOR TREZI CA NU MAI SUNT PROPRIETARI AI ACESTOR MARI INTREPRINDERI!
    AVEM SI EXPERIENTA!
    PATRICIU A LUAT PETROMIDIA PE NIMIC IAR STATUL ROMAN NICI ACUM NU A RECUPERAT DATORIA!

    Tu esti un agent mincinos al MAFIEI PSD! :)

    • Patriciu, ca si tine, a murit adorand “dumnezeul” numit “US$”.
     Adevaratul Dumnezeu i-a aratat ca cu USDolars nu poti sa-ti cumperi un ficat compatibil, daca adori FALSI DUMNEZEI.
     Dumnezeu nu bate cu bata… dar BATE RAU!

 • MESAJ PENTRU DOMNUL VASILE,

  IATA CA, CEIA CE EU AM PRECIZAT, IN TIMP CE GRINDANU SE CERTA CU DOMNUL DRAGNEA, PE MOTIVE NE DECLARATE PRESEI , EU INDRAZNEAM SA PRECIZEZ CA LA MIJOC AR FI ,,FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTARE”, ATUNCI, MAI TOATA LUMEA NICI CA A LUAT IN SEMA MODESTA INFORMATIE… .

  ACUM,PRIN MESAJUL DUMNEAVOASTRA, DOMNULE VASILE . MA BUCUR CA ATI REUSIT CA SA DECRIPTATI ENIGMA …..

  DECI, FARA NICI O TAGADA, ,,FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTARE” A FOST SI RAMINE ADEVARATUL MOTIV PENTRU CARE CEI DOI DISTINSI CONDUCATORI, MAI, MAI, SA~SI SPARGA CAPETRLE ? ? ? ? …..

  CA, NOUL PRIMINISTRU, LE V~A BAGA IN TRAISTA INTREPRINDERILE RENTABILE CE NU S~AU VINDUT, REZULTA IN MOD CERT, CA IN JURUL ACESTEI AVERI, A POPORULUI SE INVIRTE MAI TOATE INTERESELE UNOR AVIZI DE INBOGATIRE ….

  SI PENTRU CA ,VENIRA VORBA DE INTREPRINDERI NE VINDUTE, E BINE SA FACEM O MICA READUCERE AMINTE.

  IMEDIAT DUPA REVOLUTIE, LA UN INVENTAR SUMAR, S~AU NUMARAT CAM 6.000 DE INTREPRINDERI, CA IN ANUL 2014 LA UN POST DE TELEVIZIUNE, SA SE PRECIZEZE CA AR FI FOST VORBA NU DE 6.000 CI DE 7000 DE INTREPRINDERI DE STAT

  PINA IN ANUL 201, SE VINUSERA 4000 DE INTREPRINDERI CEIA CE INSEMNA CA,AU MAI RAMAS 2000 DUPA PRIMA NUMARATOARE SI 3000 DUPA CE~A DEA~A DOUA NUMARATOARE .

  ASA CA LA MIJLOC ESTE ,,OS DE ROS” SI NOI CEI CE AM CONSTRUIT ACESTE INTREPRINDERI CU MARI SACRIFICII PLATIND DE MULTE ORI SI CU VIATA URMERE A UNOR ACIDENTE DE MUNCA, NE UITA CU JIND, LA AVERILE CE SI LE INSUSESC UNII DINTRE SEMENII NOSTRII, CE SINT ALESI PRIN VOT CA SA NE REPREZINTE …

  STIMA .

 • Vasile

  TUDOSE ARE O MISIUNE SPECIALA DE LA DRAGNEA!

  SA ADUNE TOATE INTREPRINDERILE PROFITABILE ALE STATULUI IN “DESAGA” LUI DRAGNEA, NUMITA FONDUL SUVERAN PENTRU INVESTITII SI DEZVOLTARE!
  ROMANIA ESTE JEFUITA DE 27 DE ANI SI TOT A MAI RAMAS CEVA DE FURAT!
  TOTI CEI CARE AU PARTICIPAT LA MASCARADA DE ALEGERI, AU LEGITIMAT MAFIA POLITICA SI I-AU DAT PUTEREA SA FURE IN CONTINUARE!
  ROMANII ACCEPTA SA FIE FURATI CA POATE LE VOR CRESTE SI LOR SALARIILE! :)

  • Iar tu ai o misiune banala de la stapanul tau, Marele Licurici.

   Ai misiunea de a semana confuzia pentru ca stapanii tai sa poata stoarce Romania si de ultimile resurse, cum ar fi resursele energetice.

   • Vasile

    Tu minti cu nerusinare securistica!

    EU NU AM STAPAN DIN SUA SI NICI DIN ALTA PARTE!
    EU SUNT UN OM LIBER SI SPUN CEEA CE GANDESC!
    STOARCEREA DE RESURSE O FAC ESCROCII DIN TARA, CARE LE VAND PROFITORILOR DIN AFARA!
    Tu intorci adevarul cu fundul in sus! :)

    • De cate ori trebuie sa te intreb in ce valuta gandesti tu?
     Dolari? Euro?

 • pentru domnul Nicu Dorus Galati ,

  Foarte, foarte, la obiect observatia dumneavoastra, ~ pacat ca s~a pierdut ocazia, cind P.P.~L.C. erea intradevar pe cai mari ~ acum, e intradevar foarte greu, sa mai poate cistiga alegerile, deoarce multi fosti proletari au cistigat gustul banilor si nu mai renubta la acest gust?…..

  Nu degeaba a zis Lenin ~ ,,sa te fereasca dumnezeu de burghezia proletara ce Dumneavoastra domnule Dorus Galati o sesizati destul de bine, in observatia dumneavoastra .

  Partea proasta, a acestei burghezii, e ca mai toate averile sint transferate din munca noastra colectiva a intregului popor, in proprietatea lor individuala , fapt, ce bine precizat, ca toti ce vin la butoane, vin pentru ei si nu pentru noi.

  Acum acesti ,,ei”, au nevoe de forta de munca multa si eftina,pentru a putea realiza plusvaloare sau plusprodus, tocmaiaceasta gindire de inavutire s~a realizat pina in prezent 40% saraci foarte saraci…..

  Erea bine daca, Domnu Profesor Doctor Constantin Cojocaru se intelegea cu Domnul Dan Diaconescu si acum P.P.~L.C. ereau in Parlament ?

  STIMA.

  • Vasile

   TIE ITI PLAC INTELEGERILE CU SARLATANII!
   DIACONESCU A BAGAT IN SPARLAMENT NUMAI SARLATANI, CARE AU MIGRAT CATRE ALTE PARTIDE MAI BANOASE! :)

   • NICU DORUS GALATI

    VASILE,

    Daca erau impreuna sarlatanii nu mai aveau loc si candidau oameni ai POPORULUI care doreau sa schimbe directia si sa redreseze Romania.Acum este mult prea tarziu.

  • NICU DORUS GALATI

   DOMNULE,

   Daca PP-LC intra in Parlament nu-i mai scotea nimeni de la Guvernare si de fiecare data castiga alegerile cu peste 60%,pentru ca lumea vedea ca are bani sa investeasca ,faceau propriile afaceri si aveau locuri de munca.
   Asta a fost o mare sansa cu care nu stiu daca Poporul nostru se va mai intalni curand.

   Cu respect.

 • NICU DORUS GALATI

  Domnilor,

  Oricine vine la GUVERNARE,nu vine pentru POPOR.
  Nu va mai amagiti ca sunt unii mai buni ca altii,toti sunt pentru grupurile lor de interese.

  A iesi acum in strada sa incerci sa convingi ca tu esti mai bun ca altul si de fapt nu ai nimic, este o victorie de moment(daca este o victorie).

  PARTIDUL POPORULUI A FOST PE CAI MARI IN 2010 dar dupa MURDARIREA ACESTU-I NUME DE CATRE DAN DIACONESCU SI AI LUI, PARTIDUL POPORULUI ACUM NU MAI INSEAMNA MARE LUCRU.
  CU RESPECT.

 • ALEGERI ANTICIPATE ,

  OBSERV CA, NOUL PRIMINISTRU NUMIT, ESTE CRITICAT CHIAR DE INSASI PSDISTII, CEIA CE INSEMNA CA, SINT SLABE SPERANTE DE~A TRECE EXAMENUL DE MATURITATE IN PARLAMENT, ACEST NOU PRIMINISTRU ? ? ?….

  NE TRECEREA ACESTUI EXAMEN, AR INSEMNA CA, SE INDEPLINESTE CONDITIA NECESARA SI SUFICIENTA, PRECIZATA DE CONSTITUTIE, CARE SPUNE CA, LA 2 PRIMINISTRII RESPINSI DE CATRE PARLAMENT, SE FAC ALEGERI ANTICIPATE….

 • ALEGERI ANTICIPATE,

  FAPTUL CA,P.N.L.~ul TRANSMITE CU EMFAZA CA, DOMNIILE LOR NU VOR SA INTRE LA GUVERNARE PE USA DIN DOS, CI CU UN NUMAR SUBSTANTIAL DE VOTURI, DECI PRIN USA DIN FATA,CU UN NUMAR MARE DE PARLAMENTARI, REZULTA CA IN MOD SIGUR, SE DORESTE ALEGERI ANTICIPATE…..

  TOTUL DEPINDE DE PRESTATIA, NOULUI PRIMINISTRU NUMIT DE CURIND SI CARE GURI RELE, A SI INCEPUT, CARACTERIZAREA DOMNIEI SALE, CARACTERIZARE, CE NU PREA E DE BUN AUGUR ? ? ? ? ? ……

 • Vasile

  Iohannis ii lasa pe pesedisti sa-si puna singuri funia de gat!
  In mai putin de 6 luni va fi iarasi un mare scandal!
  Poate mai curand decat credem.
  Poate chiar la votarea guvernului!
  Ce-ar fi daca PSD-ALDE sa nu mai aibe majoritatea pentru a vota guvernul? :)

 • ALEGERI ANTICIPATE ,

  CRED CA, IN CURIND NE VOM TREZI CU ALEGERI ANTICIPATE SI P.P.~L.C. INCA NU A DEFINITIVAT IN TOATE LOCALITATILE TARII SEDIILE PARTIDULUI .

  • Nu vor fi alegeri anticipate.
   Care parlamentar ar vota alegeri anticipate atunci cand stie ca isi va pierde scaunul?

 • E un eşec pentru orice ţară să exporte gaz şi să importe medicamente. Toţi cei dependenţi de materie primă şi resurse naturale neprelucrate şi care nu se preocupă să îşi dezvolte propriile industrii prelucrătoare, mai devreme sau mai târziu vor fi măturaţi.
  România este pe locul 5 în Europa la producţia de gaze şi de petrol. La criza din 2009, când Rusia a închis robinetul din cauza neînţelegerilor cu Ucraina, doar România a putut face faţă situaţiei dintre ţările din est.

  Bulgaria, Ungaria, Serbia importă 90% din necesar. Vrem să ajungem ca Bulgaria peste 20-30 de ani, când rezervele terestre actuale se vor termina, aşa cum se preconizează?

  Este interesant însă cum se întind mesajele care acoperă toată această afacere. Din comunicatele Ministerului Energiei se vorbeşte despre „diversificarea surselor de aprovizionare“. Diversificarea surselor de aprovizionare din… Bulgaria, care importă 99% din consum?

  Ce este uimitor în toată povestea este cum încearcă să ne fie „vândută“ – „diversificare surse de aprovizionare“, „creşterea puterii de negociere“, „vom fi un hub energetic regional“. Undeva, cineva are mesajele pregătite. Cu toate schimbările de guverne/miniştri din ultimii 3-4 ani, proiectul continuă neabătut şi mesajele acoperitoare au acelaşi conţinut. Cineva este la butoane şi verifică atent. Unde sunt aceste laboratoare care pun la cale astfel de mesaje? Cine stabileşte aceste strategii, pentru că se vede că sunt stabilite foarte detaliat aceste strategii de comunicare şi de acţiune? Şi până la urmă de ce este nevoie de toate aceste mesaje de învăluire? Şi ce fac cei care ar trebui să gândească la interesul României în această afacere? Sau chiar ei or fi cu „laboratorul“?

  Poate că nu mai contează dacă cineva pune nişte întrebări, dar măcar simplul fapt că au nevoie de toate aceste stratageme de comunicare înseamnă că pe undeva mai există o speranţă. Dacă au nevoie să convingă opinia publică, atunci există posibilitatea de a avea o dezbatere. 40 mld. euro merită o dezbatere.

  Citește tot articolul aici: Ziarul Financiar.ro

  http://ecopres.ro/mega-scandal-de-40-miliarde-euro-gazele-din-marea-neagra-vor-merge-direct-in-austria/

 • Nelu Stiuca

  VIS-A-VIS DE PRAGUL LA BUZUL IN SERVICIU.DACA SE IMPUN EXIGENTE MAXIME DRACONICE LA, FIXAREA CRITERIILOR DE, COMPETENTA , INTEGRITATE SI MORALITATE PRECUM SI LA OCUPAREA-INCADRAREA ORICAREI FUNCTII PUBLICE (platita din bani publici) ATUNCI ABUZUL IN SERVICIU NICI NU MAI ARE MARE IMPORTANTA. PRAGUL LA ABUZUL IN SERVICIU IL VOR BORFASII, TICALOSII, HOTII, BANDITII, INCOMPETENTII, SEMIDOCTII, IMPOSTORII, CIOCIOLINELE, PILOSII, ETC CARE TIN SA OCUPE FUNCTII PUBLICE PENTRU CA NU SUNT IN STARE SA DOVEDEASCA , CA SUNT CALIFICATI IN VREO PROFESIE. MAFIOTII CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 VOR SA FURE DIN AVUTIA NATIONALA SI BANII PUBLICI DE AICI INAINTE CU MASURA SI MULT MAI DES. POPORUL ROMAN DOVEDESTE ASTFEL PE ZI CE TRECE CA ISTORIA SA DE SUTE SI MII DE ANI ESTE PONEGRITA SI TERFELITA CHIAR DE EL INSUSI DEOARECE LA NIVEL COLECTIV ARE COMPORTAMENTUL ORICAREI FIARE SALBATICE DEVORATOARE.

 • Doi vasnici URMASI AI DACILOR – Johannis Werner Klaus si Orban Ludovic – au preluat comanda la Partidul NATIONAL Liberal.
  Bratienii trebuie sa se simta foarte mandri, acolo unde sunt.
  Impreuna, cei doi ar forma e echipa de soc care ar accelera procesul de “dizolvare” a Romaniei in carcaletele natiunilor GLOBALIZATE.
  Daca Ludovic ar prelua si guvernul, cei doi, cu ajutorul altui DAC PUR-SANGE – Eduard Raul Hellvig, DIRECTOR SRI – ar pune, definitiv, piatra funerara peste mormantul Romaniei.
  Dragi romani, dati-i lui Ludovic guvernul!
  Ce rost mai are sa prelungim agonia…?

1 ... 42 43 44
Lăsaţi un Comentariu